2013. 04. 27.
Barroso, akit Reagan tép (ápr. 27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, ÁPRILIS 27.:
VESZÉLYES VAGY.

Nem akarok fürdeni!!!!
Ismétlés, nem ajánlott:
M1, 20:15: Armageddon – Mindig is kevertem Emmerichet és Michael Bay-t: legismertebb "műveik" kivétel nélkül nagyszabású, végítélettel riogató, iszonyat hosszú és még annál is abszurdabb blockbusterek, amiket a bemutató idején mindenki megnéz, utólag pedig mindenki letagadja – az igazán vicces az, hogy mág a rendező is:

Bocsánatot kértek az Armageddonért: "Michael Bay sem tartja jónak a filmet, és szívesen újraforgatná. De nem ő tehet róla." – Szerintem ha elsőre nem sikerült jónak megcsinálni, akkor ezt a témát nem érdemes erőltetni…

Szóval akkor az Armageddon, ami egy aszteroidát felrobbantó, abszolút feláldozható csapatról szól, akik tipikus rosszfiúk, de mégis megmentik a világot, és nekünk még csak meg sem kell köszönni. Kivétel nélkül az összes közhelyes karakter és a hozzá tartozó szöveg jelen van, a fájdalmas az hogy a népszerű színészek mellett (Bruce Willis (Harry S. Stampert)
Ben Affleck) mennyi minőségi arc is hozzátette magát (Peter Stormare, Udo Kier, Billy Bob Thornton). Aki még emlészik: ebben az időben próbáltak összegründolni össze Liv Tylernek egy karriert a nagyokosok, itt is szerepel, és persze hogy az Aerosmith csinálta a filmhez tartozó klipdalt. Szegény, szegény Steven Tyler! Ez lett az egyéjszakás kalandjából egy wannabe énekes groupie-val (Bebe Buell).

Ajánlott:
HBO, 20:00: Veszélyes vágy
– David Cronenberg a művei alapján száz évre adna munkát Freudnak és Jungnak is, érthető hogy leforgatta róluk a saját verzióját, a meglepő csak az, hogy ennyire normálisan tette. Az ifjú Jung itt még csak tanul Freudtól, ám egy női páciens rabul ejti a szívét, nem mellesleg rávezeti a saját módszereire. Kosztümös, lassú életrajzi dráma, a színészek is jók, különösen Keira Knightley az őrült csaj szerepében. Bátran próbát tehetnek vele mindazok akiket a rendező eddigi mutációs biohorrorjai és erotikus karamboljai elriasztottak – viszont ezen filmek rajongói szinte biztosan csalódni fognak. Negyed tízkor újra Greta Scacchi a képernyőn, ezúttal a Dunán és egy Dumas-adaptációban. A durva apától a bűnös francia fővárosba menekülő lány sztoriját még az is ismeri aki életében egy könyvet nem olvasott: a Kaméliás hölgy rengeteg feldolgozást ért meg, ez az 1984-es változat Sir Ben Kingsley és John Gielgud miatt is érdekes, meg a színészet utóélete miatt is: amennyire eltűnt pld. Scacchi, a Duvalt játszó Colin Firth annyira a pofánkba lett tolva, de hát ki tudta volna harminc évvel ezelőtt hogy mivé lesznek… Tanulság is van, bár nem feltétlenül az amit az író vagy a rendező akart: amilyen vonzó(nak tűnik) az ilyen nő a moziban, legalább annyira kell elkerülnünk az ilyen típust a való életben. Komolyan, akinek nem elég hogy egy gazdag nemes lányának fogadja, akinek nem elég az őszinte szerelem, és unalomból kurválkodik, azzal valami nagy baj lehet, bárki bármit is mond.

Kis hírek a nagyvilágból:
Gazdagisztán: Intelligens WC saját bluetooth-szal: "A legújabb őrültség. Ha úgy akarjuk, a nevünkön szólít minket és a kedvenc zenénket játssza." – Rostos gyümölcsöket eszek és LESZAROM! Eszméletlen hogy itt tartunk: feltalálják az intelligens, beszélő vécét, közben Afrikában éhezők halnak meg és nőket metélnek körül, Keleten – Nyugaton terroristák robbantgatnak, Kim Jong Il meg szorgosan tölti fel emberanyaggal a koncentrációs táborait…egy jótanács a feltalálónak: ha ennyire akarsz dolgozni valamin vagy csak ennyire ráérsz, esetleg feltalálhatnád a rák ellenszerét is.
Régi sírokat romboltatott le a polgármester Bánokszentgyörgyön: "A falu egy része felháborodott, de a 104 veszélyessé vált síremléket vissza lehet állítani." – Most miért? A fák nem ütnek vissza, a békákat meg nem kérdezik meg a mocsár lecsapolásáról, a régi halottak és az ő műemléksírjaik meg kit érdekelnek? Plázát és mélygarázst mindenhová!
Palvin Barbara röhög az éhező modelleken – Én meg az összes modellen csak röhögök… - "Egy hatalmas hotdogba temetkezve fotóztatta magát, bizonyítandó, hogy nem minden modell koplal." – Várjunk csak, egy fotó semmiben nem bizonyítja hogy meg is eszi azt amivel pózol!!!
18+ Penélope Cruz topless képei szivárognak – Nyilván véletlenül, nem a karrierje újrabeindítása miatt.
Rec: Szeretni fogsz, ha öreg leszek?: "A minden nőt aggasztó kérdést most a szép énekesnő, Lana Del Rey teszi fel szép dalában." – Eredetileg azt akartam írni hogy miért pont akkor szeretném, amikor már most, fiatalon és kívánatosan se szeretem, de aztán rájöttem hogy ez így túlságosan negatív, úgyhogy csak annyit mondok: Drága Lana, én – a mostani rajongóiddal ellentétben – majd akkor foglak majd igazán szeretni, ha már öreg és csúnya leszel, és senkit sem érdekelsz! >:) Mondjuk erre nem sok esély van, mert én már most öreg és ráncos vagyok :SSS
Strange: Beyonce a H&M-nek énekel: "Elkészült Beyonce nyári bikinis klipje. Van benne minden, ami kell: napsütés, pálmafák, homokban táncolás, tengerben szexin vergődés." – Nemrég még Lana pózolt a H&M-nek, most meg ez…hogy megy ez, felosztják egymás közt hogy ki mikor melyik cégnek adja el a lelkét, vagy hogy?


VASÁRNAP, ÁPRILIS 28.:
AZ IS. PONT.

Ne vetkőzz Demi, csak brókerkedni fogsz :)
Kiemelten ajánlott:
Kilenckor egy újabb rekordhosszúságú, de kivételesen jó magyar film a Dunán, amihez nem csak az időtartama miatt kell rákészülni (ami pedig több mint négy óra). Persze amiatt is, de inkább azért mivel a Filmregény méltó a címéhez: egy család háromleánygyermekének életét kísérjük végig a fiatalkori álmoktól ezek felnőttkori átalakulásáig. Mind tudjuk hogy amit eltervezünk vagy szeretnénk az gyakran köszönőviszonyban nincs azzal amit az élet ad nekünk (erre van az a mondás hogy ha citromot ad neked az élet, csinálj limonádét), az már kevésbé nyilvánvaló hogy a látszólag rendezett körülmények is mennyi konfliktust takarnak. A három nővér útja egyikük öngyilkossági kísérleténél kerül komolyabban közös válaszúthoz, tanulság nem nagyon van, talán csak az hogy még a lehetőségeink ellenére sincs nagyon más előttünk mint az ún. kispolgári, vagyis inkább kisemberi lét, és még örülhetünk ha ennyi jut nekünk.

Talán érdemes:
Film+, 20:00: Nincs alku – A hamisan vádolt túsztárgyaló (Samuel L. Jackson) maga is túszokat ejt, és csak egy másik, vele egy műfajban dolgozó fickóval (Kevin Spacey) hajlandó beszélni – aki viszont ugyanúgy mestere a szavaknak és a manipulációnak mint ő – és akit valószínűleg ugyanazok irányítanak a háttérből mint akik őt is gyanúba keverték. Eredetileg Stallone játszotta volna a főszerepet, helyette viszont két nagy kalibert is kapunk, akik nemcsak rezzenéstelen arccal lőni, de rendesen színészkedni is tudnak, úgyhogy tuti jól járunk vele. Spacey-vel ma még egyszer találkozhatunk, mégpedig fél tízkor az M1-en, itt viszont már bankárt alakít, aki egy titokzatos USB-n található elemzés miatt stresszel kollégáival együtt. A Krízispont igazi válságfilm (pont a közepén készült és pont arról), aminek segítségével talán nem fogunk élből anyázni minden pénzintézeti dolgozót, inkább csak az itt is jelenlevő távoli bábmozgatókat.

Kis hírek a nagyvilágból:
Biometrikus szkenner lett az Iphone-ból – Miért, eddig mi volt? :DD
Kelly Brook vazelinnel segít fájdalmain – Ha csak ez kell, beszállok, de a fájdalommentességet nem tudom szavatolni :DDD
Miért ciripelnek a kabócák? – Öööö….ez ugye olyan brittudósos izé, ugye? – "Tömegével lepik el Amerika keleti partját, 100 decibeles hangerőre képesek. De vajon minek?" – Mert eltévesztették a házszámot, és azt hiszik hogy itt is fellép a Quimby, pedig csak Londonban! Hát ezért zúgnak most a Nagy Víz túloldalán G-dúrban!
Rálőttek egy landoló líbiai Boeing 737-esre: "A tripoli reptér közelében lakodalmat tartottak."PARTY HARD: THE ARABIAN EDITION! Folytassuk is náluk:
Így néz ki a jóképűségért kiutasított férfi: "Fotók kerültek fel a netre a férfiról, akit Szaúd-Arábiából azért utasítottak ki, mert túl jóképű." – Asszem erre mondják hogy obvious gay is obvious. Ahogy a képeket elnézem, a kiutasítók megmentették az életét, ha így, így vagy akárcsak így kiment volna az utcára Szaúd-Arábiában, spontán lincselés lett volna a vége.
Kilométerekre ellát a lézerkamera: "3d-s képet alkot tíz kilométerről, de az emberi bőrt nem érzékeli, így meztelenül el lehet bújni előle." - …és megint az erkölcstelen naturisták járnak jól!
Lézerágyúval támad a drónra a hadihajó: "Egy lövés egy dollárba kerül. Ha továbbfejlesztik, a LaWS akár egy vadászgépet is kilőhet." – Ugyan már, miért fejlesztenék tovább…
Nem éri meg éjjel tanulni - Sőt, lassan már nappal se érdemes. Mert miért? - "Egy kutatás szerint plusz fél óra alvás többet segít a tanulásban, mint még egy óra magolás éjszaka." - ...és két óra sörözés után jobban alszik az ember. A legjobb persze ha a kocsmában alszunk ^^ Neki is látok, viszlát holnap!





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés