2013. 05. 01.
Máris elseje van? (máj. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZERDA, MÁJUS 1.:
LADY KARN EVIL

Hé, Zana, hó, Zana, Zana, Zana, hó!
A munka ünnepét a hozzáállástól függően több vagy kevesebb munkával előállítható újrafeldolgozások uralják. A sort a Modern Pygmalion nyitja az HBO-n fél nyolc előtt öt perccel. Az amcsik annyit változtattak az eredeti történeten, hogy – jellemző módon!!44 négy – megfordították a szerepeket: itt egy Julia Stiles által játszott kékbarisnya politikus emel ki egy sörszállítót (LÁJK!!!) a munka mocsarából, hogy megrontsa lelkét mindenféle zavaros eszmékkel, hogy rajta keresztül nyerjék meg a helyi választók szavazatát. Nyolckor az amerikai filmgyártás egyik legnagyobb szabású, és mára valamelyest – Cecile B. DeMille harminc évvel azelőtti, eredeti verziójával együtt – leganakronisztikusabb alkotása a Film+2-őn. A hatvanas évek új szeleivel szemben a konverzatív álomgyár a régi dicsőségek és még régebbi mítoszok feltámasztásával válaszolt, 1963-ban épp a Kleopátra került sorra. Az eredmény egy nagyszabású, nagysikerű, Oscar-díjak ezréves sújtott vizuálkatasztrófa lett (lásd még: Titanic, Pearl Harbour: Égi háború, Independence Day, stb.). Ennek a műfajnak egyik ismérve a nagy sztárok, nagy pénzek, csodás díszletek jelenléte, és az hogy mindenki megnézi, a gonosz médiavarázslat elmúlása után viszont a fogyasztó nem érti, mit is látott ebben az egészben, tehát olyasmi mint a szerelem, ám azzal ellentétben itt csak rabolják az időnket két napon keresztül (gy.k.: holnap ugyanitt ugyanezt folytatják). A forgatás közben lezajlott színészcserék, a zavaros történet és a négyórás (!) hossz csak még jobban összekavarja a nézőt, a közönséget igazából látvány és persze a héja-nászban élő Burton-Taylor páros vonzotta a mozikba, pedig egyedül Rex Harrison aki jó benne, aki Caesarként nagyot alakít, viszont a történelemkönyvekből tudjuk hogy mi lesz vele.
MGM, 22:20: A gonosz lady – …és ismét egy feldolgozás, és a párhuzamok nem érnek véget itt: ezúttal a britek porolták le filmtörténelmük egyik szintén kevésbé jó darabját. A kettős életet élő női Zorro sztoriját negyven évvel ezelőtt sütötték el először, igazából akkor sem volt sokkal több mint szimpla ürügy az éppen aktuális seksz-bomba dekoltázsának villogtatására (csak semmi sekszet kérem, angolok vagyunk), a 83-as újrázásban Faye Dunaway bújik az elit klubokban tobzódó, majd zárás után az erdei rablókkal rajoskodó nemesasszony szerepébe és az ezzel járó szűk rucikba. Az ő szerepeltetése valahol érthető, ami viszont tényleg hihetlen az John Gielgud és Alan Bates, na meg a Tony Banks (Genesis) szerezte zene. Hogy ezek mit keresnek itt, én – Menzellel szólva – hát, nem tudom.

Ami pedig a mai nap ünnep részét illeti: azok csinálják a legjobban akik délelőtt messzire kerülik az ilyen-olyan politikai rendezvényeket, melyek közül külön FASZKORBÁCS-esélyes az MSZP városligeti dzsemborija, Dopemannal, Fluor Tomival (!) és "politikai beszédekkel", na meg a kötelező, valahonnanismerős jelszavakkal ("a változás elkezdődött"), és mondjuk kirándulnak, vagy – mint például én – egésznapos kocsmatúrát szerveznek, este pedig beesnek a tévé elé.

Kis hírek a nagyvilágból:
Gerendai Moszkvába vitte a Szigetet – Végre egy döntés tőle, ami nekem is tetszik. A legjobb persze az volna ha egyből Csernobilba vagy karacsáji tó mellé költöztetnék... - "Népszerűsíti, több időt és energiát kell az oroszokra szánni, mert nagyon érdekli őket a Sziget."ÉDES FASZOM! Mintha már nem lenne így is tele a város legénybúcsúzó vagy csak simán full bumkórészeg külföldiekkel. Oroszok, basszus… A törököket nem akarja behívni? Illetve nem is, jönnek maguktól…
Catherine Zeta-Jones szanatóriumba ment: "A színésznő bipoláris személyiségzavarral küzd." - Azzal néha én is. Néha az első pohárig küzdök vele, néha meg a sokadik után...:SSS
Ferrarit kapott az indiai milliomos 9 éves fia: "A gyerek biztonságosan vezet, nem érti a felháborodást. Vezetett már Lamborghinit is." – Szegény indiai milliomoscsemete! Nyilván annyira segg hülye hogy nem érti miért háborodnak fel a népek a Ferrariján, ha a Lamborghinijénél kussoltak. Az el se jut a milliomos agyáig, hogy az átlag indiai nemhogy nem vezet, de nem is találkozik az utcán egyik luxusautóval sem.
Narancssárga áradat üdvözli a királyt: "Beatrix holland királynő aláírta lemondását, 123 év után engedett utat az első férfi uralkodónak." – Éppen ideje volt 123 év után! Meg lehet nézni mi lett ezalatt Hollandiából: egy kiherélt, férfiatlan ország, ahol az őslakosok kerültek kisebbségbe a bevándorlókkal és a drogozni akaró turistákkal szemben. Dehát, hogy egy klasszikust idézzek, "Egy nő vezeti őket. Mit tudhat egy nő?"
18+ Muffin Ez csak divat, nem pornó: "A másfél perces klipben sétálva maszturbál a tetovált modell, majd vonaglik a padlón. Videó." – Eszembe jut a régi vicc a zongorába szaró avantgardokról, tudod: - Beleszarjak a zongorába? – Á, hagyd, nem értenék…
Még egyszer fertőzött a HIV-per vádlottja: "Egy nő szerint K. Zoltán már a per idején csábította el, de nem szólt neki a betegségéről." – Ez a megbélyegzés, ez a listázás ez valami iszonyatos, hiszen a TASZ is megaszondta a tutit ebben az ügyben, miszerint A HIV CSAK EGY VÍRUS, NEM BŰNCSELEKMÉNY!!!444 négy
Üvöltött a heavy metal a nyugdíjasoknál: "A fütyülő szomszéd ellen egész télen Iron Maidennel harcoltak. Feljelentették őket." – K* nagy RESPECT az öregeknek, így kell ezt csinálni. Ha én lennék a Maiden, ingyenkoncertet vállalnék náluk, hadd pukkadjon meg a szomszéd :)


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 2.:
NÉGY LÁB JÓ, KÉTBALJOBB

Szamurájság van!!!
Talán érdemes:
HBO, 19:30: Kalózok!: A kétballábas banda – Profi gyerekfilm, a mostanában divatos kalózos kalandfilmek paródiája, ami a gyerekközönségnek talán túl komoly lesz (ahogy az se biztos hogy értéelni fogják a CGI helyett jelenlevő bábffigurákat), viszont a cinikus felnőttek tuti jól járnak a falábú lúzerrel, aki mindent megtesz az Év Kalóza címért – még akár a tengerre szállást is, mert itt eleddig nemigazán jeleskedett. Az eredeti még annyival jobb a magyarítottnál hogy ott olyan arcok adták a hangjukat mint Imelda Staunton, Hugh Grant, Brian Blessed vagy Salma Hayek, aki a fent látható tengeri bandidát szinkronizálta. Más. Minden hollywoodi szépfiúnak vannak kötelező stációk a karrierjében, például legalább egy vámpírfilm. Cruise mellett a másik főripacs, Nicolas Cage is letudta a magáét 1989-ben, mi pedig az MGM-en éjfél után tíz perccel megtekinthetjük. Cage itt egy gazdag könyvészt alakít, akit egy túl hevesre sikerült aktus közben megharap egy rejtélyes idegen (Jennifer Beals). Hogy emberünk tényleg a Vámpír csókjának áldozata-e, az nem egyértelmű, az viszont biztos hogy ő azt hiszi magáról, hogy az, és ezt a rendező a környzezet (New York) sajátos beállításokból történő filmezésével próbálja alátámasztani. Megidézésre kerül természetesen a real deal, Max Schreck is, bár Cage inkább komikus mint ijesztő / elgondolkodtató, és az abból újraforgatott jelenetek is legalább ilyen ambivalensek. Alapvetően korrekt horror-thriller, ami egy jobb színésszel sokkal többrétegűbb lehetett volna. Ennyi lesz mára a jó, persze mindeközben nyolckor folytatódik Kleopátra története a Film+2-őn, hogy újabb pár órát elvéve az életünkből. Aki az első részt nézte az úgyis fogja ma is…

Kis hírek a nagyvilágból:
Az Országház is beférne Csernobil új szarkofágja alá – Ha már úgyis beférne, nem lehetne oda átteni az üléseket, csak hogy az épületet megóvjuk?
Big Bent és Eiffel-tornyot épít Észak-Korea: "Phenjanban dúl az építkezési láz, de a látványos beruházások árnyékában az ország éhezik." – Igazán megtanulhattuk volna hogy ilyen rendszerekben nem az a lényeg hogy hányan halnak éhen, hanem hogy az arrajáró külföldiek lefossák a bokájukat, de hát úgy tűnik nem telt el elég idő a Patyomkin-falvak óta.
BT: A tíznapos borosta a legvonzóbb: "Bebizonyították, hogy a frissen borotvált arc és a szakáll nem szexi, és a pár napos borosta szörnyű." – Ezt nem értem. Nekem száznapos borostám van, oszt’ mégse buknak rám a nők…
Szélsőjobbos politikus menekült hozzánk: "A bevándorlókat inzultáló svéd Erik Almqvist szerint idegenellenes ország vagyunk, ami tetszik neki." – Szegény szélsőjobbos, hamarosan innen is menekülhet:
Jumbo Jettel jönnek Izraelből Budapestre: "A négyszáz férőhelyes géppel főleg turisták repülnek."
Nosztalgiavillamos indul Szegeden, miután elromlottak az újak: "Mosolyt szeretnének csalni az emberek arcára."MAGYARUL: ugyanazok a régi szarok fognak járni mint ezelőtt csak most azzal az ürüggyel, hogy it’s not a bug, it’s a feature!
Egyesével ki fogom nyírni őket: "Lucifer a példaképe a homofób egerlövői fiúnak, aki megölt egy gyógyszerészt azért, mert az meleg volt." – Ilyenkor kéne visszahozni a keményebb büntetéseket. A marhája. Nem elég hogy homofób, még sátánista is!

Kulcsszavak: faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés