2013. 05. 25.
Az ipafai IFA-pipa (máj. 25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁJUS 25.:
HERKULES ÉS A FÜRDŐ ELMÉK

Ugorj be mellém, nem mondom kétszer!
Talán érdemes:
Nem tudom mi van mostanában, de a sokadik filmet kapjuk a görög héroszról, Herkulesről, és mintha a téma ismétlődése nem volna elég, ez a mai, a Film Mánián fél hétkor adott változat még ráadásul folytatásos is, ahány verzió, annyiféle hosszúság. Csak Timothy Dalton és Leelee Sobieski szolgál mentségére és az hogy a főhőst nem küldik Amerikába, inkább maradnak a mitológiánál, annak is a sötétebbik részénél, mikoris az izomember önhibáján kívül ámokfutásba kezd. Saját és mások gyerekeinek megölése miatti vezeklésként hat jószolgálati közmunkát kell vállalnia. Korrekt, ma este talán ez a legjobb a nem ismétlések közül.

Ismétlés, talán érdemes:
M1, 20:15: Zöld kártya – Migrációs vígjáték az amerikai törvényes letelepedés nehézségeiről. Az itt még kicsivel soványabb Depardieu Annie McDowell kényszerférje lesz egy szituációban, amiben kölcsönösen szükségük van egymásra: a férfinek az állása miatt zöldkártya kell, a nőnek meg férj, de minél hamarabb, ha lakáshoz akar jutni, s bár egyikük se akar érzelmeket belevinni a dologba, megtörténik aminek meg kell, és a szerelem erősebb a hatóságoknál. A sztori utóéletét mindannyian tudjuk: Gerard bácsi azóta a ruszkiknál kapott zöldkártyát, és oda meg vissza van Vladimir Vladimirovich™-ért.

Kiemelten nem ajánlott:
TV2, 19:15: Az ének iskolája – Igen, tudom már régebb óta megy, de eddig csak hírek szintjén foglalkoztam vele, és nem is akartam többet írni róla, de sajnos már itt a kocsmában is téma a műsor, és nincs szánalmasabb annál amikor a még nálam is kiégettebb alkoholisták elérzékenyülnek pár hamisan éneklő kölyök láttán. Igen, kitaláltad, nekik nincs gyerekük, vagy ha volt is, vitte az asszony váláskor, és igen, azért vitte mert a hapsi rossz apa lett volna. Szerencsére nekem nincs gyerekem, de még emlékszem arra amikor az voltam, és az apám elmagyarázta miért nem jó dolog fiatalon a médiába bekerülni. Arra már nem emlékszem mit mondott, mert egy kocsmában voltunk (ráadásul nekem ez volt az első alkalom, hajjaj), de a lényeg valami olyasmi volt hogy ezektől a tiniSTÁRoktól pont a gyerekkorukat veszik el, még akkor is ha nem STÁRok "csak" szerepelnek a tévében. Persze amilyen irányba halad a mai magyar média én nem lepődnék meg azon sem hogyha itt is elkezdenék a gyerekszépségversenyeket nyomatni. Nem tudom mi van a világgal, régebben érdemes volt bekapcsolni a tévét, a komcsik alatt mentek a jobbnél jobb magyar tévéjátékok, a rendszerváltás után bejöttek a bajor erotikus filmek, mindig találtam valami nekem valót, de ma mintha a pokol démonait szabadítanák a nézőkre. Aki kételkedik az keressen rá Honey Boo Boo-ra, és hányjon egy egészségeset helyettem is.

A seksz, a szipu rovat:
Börtönt kaphat, mert elvetélt: "Több tucat nőt kriminalizálhat a mississippi legfelsőbb bíróság, ha elítéli a drogos lányt." – Bizony, az elnyomás szellem már a demokrácia hazájába is betette a lábát. Hova jutott a világ, hogy BÁRMI JÖTTMENT NI!-T MONDHAT egy drogost felelősségrevonnak mert a függőségével a gyereke életét veszélyeztette! Remélem a TASZ már fogalmazza a levelét! EJRÓPA SEGÍCCS!!!!444 négy
Kokainnal bukott le Toronto polgármestere: "A felvételeket csak pár újságíró látta, a politikus hallgat. Első emberét indoklás nélkül rúgta ki." – Egyetlen szimpatikus vonása hogy drogozik. Én amúgy kötelezném is a világ vezetőit arra hogy drogozzanak, lehetőleg minél durvább anyagot és minél többet, és persze ingyen kapják, így aki politikus akar lenni az kevesebb ideig kínozhatná a választóit.

Kis hírek a nagyvilágból:
Pénz beszél: Vegyük meg Afrikát!: "Szavanna, soksávos autópályák, napelemes laptop, évi 13%-kal dönget a tőzsde. Ez a következő Kína?" – Max. a szaporodás tekintetében. A kínaiak ugyanis dolgoznak is, nem csak orrba-szájba gyilkolják meg erőszakolják egymást…
Óriásgyík támadt a parlamentre: "A szalagos varánusz neve korrupt politikusra is utalhat. Bangkokban rettegésben tartott egy irodát." – Azért az durva amikor már az állatoknak is elegük lesz a politikusokból! Lehet hogy ezért látni manapság annyi vaddisznót?... Itt egy filmötlet az Asylumnak, ebből lehetne valami jó kis gagyi akcióhorrort forgatni, Megaoktolendvai vs. Emberevő Vízipók vagy valami hasonló…
Külügyér 18+ Daruról lógtak a lefejezett holttestek: "A szaudi Jizan városában öt jemeni állampolgárt fejeztek le, a torzókat pedig közszemlére tették." – Íme egy átlagos este egy iszlám országban ^^
Megrázták Svédországot a zavargások: "Újabb városokra terjedtek át a Stockholmban indult gyújtogatások. Nem borítják súlyos sérültek az utcákat, de a svéd társadalmat sokkolták a bevándorlók súlyos helyzetére rávilágító összecsapások." – ...íme egy átlagos szombat este egy leendő iszlám országban.


VASÁRNAP, MÁJUS 26.:
AZ EMBERÉLET FOGYTÁNAK FELÉN

Arccal a sárba, ne kérdezz, ne tiltakozz
Talán érdemes:
Viasat3, 21:55: Életfogytig – A véletlenek szerencsétlen összejátszása juttat hatvan évre rács mögé két fekete fickót (Martin Lawrence és Eddie Murphy). Egyikük épp csak dolgozni kezdene, amikor a másik őt meglopva szeretné kifizetni a hitelezőit, vagyis együtt esnek két szék között a földre, és kénytelenek piszkos üzelmekbe keveredni, amiben viszont egyikük sincs otthon, annyira nem hogy már az első melón beviszi őket a yard. Hogy mindebből nem lesz egy Dutyi Dili-szintű kedves marhaság, az nagyban köszönhető annak hogy hőseinkre tényleg rárohad a műanyaglakat, és hogy tényleg állhatott volna előttük több is mint egymás bámulása egy szűk cellában. Igen, vígjáték, de valójában nagyon tragikus – viszont amilyen helyzet ennyire az, azt csak humorral lehet elviselni. A maszkmesterek munkája mellett a valóban (és nem ártatlanul) börtönviselt Rick James-re is érdemes figyelni. Az M2-őn éjfél után tíz perccel újabb idő előtti halál az Akik túl fiatalon mentek el című sorozatban az egyik legtöbb nyilvánosságot és legfurább utóéletet magának tudható Sharon Tate-gyilkosság lesz a téma, ami – a ma már közhellyé merevedett felfogás szerint – véres lezárása volt az optimista hippi-álmoknak. Manson ikonná és ellen-ikonná vált, a nevét azonban egyedül Marylin Manson tudta egyértelműen többértelműsíteni, és sajnos ő se sokáig. Charles Manson és bandája sztorija több kérdést vet fel mint amire ez a műsor válaszolni tudna, meg most nem is ő a főszereplő. Ami a hatvanas éveken kívül megváltozott, az Roman Polanski volt, kábé innentől kezdődően bolondult meg teljesen, hogy aztán viszonylagos megállapodottságot találjon egy újabb kezelhető-manipulálható nő, Emmanuelle Seigner mellett, távol a pedofilvádaktól.

Ajánlott:
Negyed tízkor újabb bizonyíték a Story4-en arra hogy mennyivel több van (volt?) Reese Witherspoon-ban mint a mostani bulvár-mélyrepülés. Oscar Wilde munkássága nem véletlenül kiemelt fontosságú, még a vígjátékainak is van egy komoly olvasata – illetve eleve komoly dolgokról szólnak humorosan. A Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember például a rangkórságról, aminek odaát azért nagyobb hagyományai vannak mint nálunk, de a házasság miatt új nevet és imázst felvevő férjjelöltre nálunk is születtek variációk. A fő konfliktusforrás ezekben is az amikor az új karakter lassan háttérbe szorítja az eredetit, itt viszont mindez az erre igencsak kényes szalonvilágban történik. Akik eljátsszák (a már említett Witherspoon kisasszonyon kívül): Judi Dench, Colin Firth és Rupert Everett. Kereken tíz órakor viszont a hip(szter) olvasóközönség örülhet egy egész friss Sofi Oksanen-adaptációnak a Cinemaxon. Köztudott hogy a legtöbb nőközpontú drámát messze kerülöm, de a Tisztogatás megintcsak a kevés kivétel közé sorolható a két főszereplő zaklatott múltja miatt. Az idősebb lelkiismeretét egy haláleset (és a ruszkik általi deportálás) terheli, a fiatalabbat "csak" prostitúcióra kényszerítették, és fogvatartói elől menekülve köt ki a másiknál. Két élet amin átment a történelem, és amit valahogy fel kéne tudni dolgozniuk, lehetőleg egymás hibáiból tanulva. Súlyos sztori, súlyos megvalósítás, edzetteknek.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ennyit öregedtek Ethan Hawke-ék 18 év alatt: "Bemutatták a Mielőtt felkel a Nap című romantikus film harmadik részét." – Nem csodálom hogy kétszer olyan sebességgel öregednek mint én. Az egy dolog hogy engem konzervál a szesz, de őket még az is sújtja hogy három részt forgattak abból amiből még egy is sok! Bezzeg mások milyen jól tartják magukat, pedig nem is alkoholisták:
Kristin Scott Thomas sem öregszik: "Az ötvenhárom éves színésznő Cannes-ban premierezett, nagyon jól néz ki." – Ez tökéletesen érthető, hisz’ A KATONÁT FEHÉRBEN az angol beteget is ő ápolta!
Megkéseltek egy járőröző francia katonát – Lassan már az lesz a hír ha egy nap a muzulmánok valami csoda folytán nem ölnek meg senkit a befogadóországaikban. – "A párizsi támadás elkövetője elmenekült, a katona a hírek szerint nincs életveszélyben." – Kapcsolódó eszement ötlet a brit hadseregtől a minapi kivégzés miatt: a katonák ne viseljék az egyenruhájukat. Ég veled, Európa!
Elűzheti az országból az RTL-t a reklámadó: "A Tv2 pedig csődtől fél. Sávos adókulcsokkal jön, és a nagy kereskedelmi tévéknek fáj majd a legjobban a reklámadó, a 10 milliárd körüli sarc felét a Tv2 és az RTL fizetheti, utóbbi átgondolhatja magyar jelenlétét." – Én általában nem értek egyet a kormány döntéseivel, erre viszont pezsgőt bontanék.
A hét videója: Celine Dion is Daft Punkra táncol: "Soha nem volt még ilyen jó nézni a kanadai énekesnőt, hiszen végre jó zene megy alatta." – Szerintem viszont Szegíny Dionnak sose volt ízlése, se a saját, se a mások zenéit illetően. Ha mondjuk Slayerre pogózna akkor aszondanám hogy OK, bevállalós csaj, de erre a kiherélt francia diszkószarra ki képes őszintén mozogni? A legszebb az egészben az hogy még a Quart is megírta hogy a DP-nek csak egy jó lemeze volt, de aztpersze kimagyarázzák hogy az életművük (LOL) nagyobbik része simán a giccs kategória.
Jó jel, ha füstöl a metró: "Füstpróba nélkül nincs átadás. 20 ezer köbméter fehérség gomolygott a Kálvin téri állomáson." – Ezek szerint a régi metrók vonalán már naponta van füstpróba? Jó tudni!
C: Melyik Trónok harca-csaj ne vetkőzzön? – Rövid leszek: EGYIK SEM."A sorozat egyik színésznője beleunt, hogy állandóan csak a pucér mellét nézik." – Hát pedig ha nincs se színészi játék, se tartalom se általában valamiféle érték, akkor maradnak a csöcsök - és ha csöcsök, akkor én meg inkább maradok a pornónál mint a Trónok harca belezős-dugós szappanoperájánál. EGÉSSÉG!



Kulcsszavak: Leelee Sobieski

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés