2013. 06. 01.
Az elsőkből lesznek a hatodikok (jún. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚNIUS 2.:
HASSON A LEESÉS

In fragrance
Talán érdemes:
Hét előtt tíz perccel egy örökösös vígjáték a Viasat3-on Michael J. Fox és Kirk Douglas főszereplésével, és mint az effajta stílus legtöbb darabjában, itt sem akar meghalni az idős rokon, annyira nem hogy még a vagyonát is a legfrissebb barátnőjére kívánja hagyni. Régi igazság hogy A pénz boldogít, viszont a kapzsiságot bemutató komédiákon még az apalből kapzsi emberek is jól tudnak szórakozni, ebbe illeszkedik ez a mostani darab is: kiszámítható, de nagyon vicces. Ugyancsak haszonlesés lesz kilenctől a Film+2-őn. Egy anya-lánya páros gazdag férfiak elcsábítására vajd válás általi megkopasztására szakosodik: amint megvan a frigy, a lány is beveti csáberejét, az anya in flagranti kapja a férjjel, és jöhet a vagyonfelezés. Évek óta működik a rendszer, ugyan milyen hiba csúszhatna a számításba? Például az hogy a lány szerelmes lesz, illetve hogy a mama versenybe száll a lány hapsijáért, és előkerülnek a régebben átvert exek is… Huncut, akinek a Szívtiprókról beugrik a Riviéra vadorzói – huncut, vagy akkora mozibubus mint én. És bár amannak a szintjét nem üti meg, azért egy szombat estére jó szórakozást fog nyújtani.
M2, 21:30: Macska és az egerek – A kötelező szombat esti (voltmár-gyanús) krimi ezúttal egy Agatha Christie-fel(vagy inkább át)dolgozás és egy jóhírű leányiskolában játszódik, ahol előbb idegenek hullanak, majd az intézet oktatói. A vélt célpont egy politikai menedékjogot kért tanuló. A film előnye hogy az alkotók mertek utóigazítani a régi történetet és nem féltek filmes utalásokat becsempészni, viszont pont ez az ami a Christie-puristáknak esetleg ellenszenvessé teheti.

Kis hírek a nagyvilágból:
Szomszédjához szervezett orgiát: "Akár három év börtönt is kaphat az a waterfordi férfi, aki túl erős viccel akart kiszúrni a szomszédjával."PARTY HARD: a "más csalánjával"-edition!
11 éve ketrecbe zárva tartja a fiát – Úgy is kell! Vesszen a liberális fertő, éljen a ridegtartás! Next stop: Afghanistan!
Rengetegen tüntetnek Isztambulban - ...vagy inkább Törökország? :DDD - "Brutális volt a rendőri fellépés, de pont most hátrált meg a kormány, visszavonta egységeit." - Hát végülis amíg a saját hazájukban törnek-zúznak, addig se Európában teszik mindezt...
Megjelentek a kamerák, követtek az autók: "Krisztiánt skizofréniával kezelték, saját módszert alakított ki, amellyel képes együtt élni betegségével." – Ez a baj a skizofréniával meg a paranoiával: pont mikor az ember kigyógyulna, akkor éri utol a világ az üldözési mániáját. A kamerás autók és drónok ugyanis már a spájzban vannak és nem egy embert figyelnek, hanem az összeset:
Már öt hónapja repül a titokzatos űrrepülő: "Az amerikai légierő nem árulja el, mit keres az űrben a nyolcméteres jármű." – Á, biztos nem akarnak semmi rosszat, az amerikai légierő az nem olyan!!!!444 négy
Vályogházat talált el a drón: "Pakisztán északnyugati részén csapódtak be a rakéták, hét ember meghalt, négy sebesült van." – Asszem ezt nevezik polkorrekten úgy, hogy megelőző csapás. Nem volna egyszerűbb mindenkit megölni aki nem amerikai és/vagy másként gondolkodó, mint minden putrira külön robotrepülőt ráküldeni? :DDDD


VASÁRNAP, JÚNIUS 2.:
CSENDES RÉM

Az éjszakáim rémesebbek, mint a nappalaitok.
Kiemelten ajánlott:
HBO, 20:00: Rém hangosan és irtó közel – A legjobb film a szeptember 11-iki eseményekről pont tíz évvel később készült, főhőse meg pont tizenegy éves amikor azon a napon meghal az apja. A kezdés ellenére sem hazafias propagandát kapunk azonban, hanem egy érzelmes drámát amiben a kissrác egy zárat keres az apja cuccai között talált kulcshoz, ami bárhol lehet New Yorkban – vagyis egy felnövés-történetnek vagyunk tanúi, amiben a terrortámadás csak katalizátor. Bár van benne egy-két ismertebb arc (Tom Hanks, Sandra Bullock, John Goodman, de főleg Max von Sydow), a hangsúly nem rajtuk van. Ha született kritikus lennék, akkor azt mondhatnám hogy a giccs határán egyensúlyoz, de mivel nem vagyok, így csak annyit mondok hogy cinikusoknak, érzelemmenteseknek kiemelten nem ajánlott, mindenki más nézze meg, mert nagyon jó. Kilenckor egy még éppen emészthető öntörvényű zseni, Bódy Gábor különleges műve a Duna TV-n, ami több szerzőt és több stílust vegyít, alaptémája pedig az 1848 utáni kivándorlás, aminek ahány résztvevője volt, annyiféleképpen élte meg. Volt aki ragaszkodott a múltjához, volt aki kiábrándult, de mindenki váltani kényszerült. Az egykori honvédokat olyan színészek alakítják mint Cserhalmi vagy Latinovits (bár utóbbi csak mint narrátor van jelen), a home movie-hangulatért pedig egy bizonyos Tímár Péter felelős. Az Amerikai anzix volt Bódy első filmje, és újító technikájával rendesen felkavarta mind a kommersz, mind az artmozik világát. Sajnos biztosan lesz aki nem a fent felsoroltak hanem Fiala János miatt ugrik rá, pedig ez a Fiala nem az a fiola. Más. Roy Scheidert mindenki a Cápából (vagy többezer B-filmből) ismeri, azonban nem csak hogy kiváló színész volt, de amikor hozzá illő környezetbe került, az a legjobbat hozta ki belőle. Hogy Fosse vagy Friedkin képes erre az nem meglepő, de hogy a viszonylag ismeretlen Robert Benton is, az már igen. Az Éjszaka csendje igazi kellemes meglepetés, megidézi a Macskaemberek és Hitchcock (főleg az Észak-Északnyugat) szellemét, és valamelyest megelőlegezi az Elemi ösztönt is, bár szerencsére csak annyiban hogy is egy nő (Meryl Streep) körül hullanak a férfiak, a pszichiátere pedig (Scheider) belezúg, dacára annak hogy az egyik áldozat épp az ő páciense. A társadalmi környezet is ugyancsak egzotikus: az aukciók sznob közönsége. Ha nagyon szigorúak vagyunk, persze találhatunk benne hibákat (ugyan melyik filmben nem?), de nem annyit hogy (még a valószínüleg elbarmolt szinkron ellenére is) ne lenne érdemes fél tízkor az MGM-re kapcsolnunk.

Talán érdemes:
Éjfél előtt tíz perccel újabb epizód az M2-őn azokról Akik túl fiatalon mentek el, most éppen Heath Ledgerért kell(ene) krokodilkönnyeket hullatnunk, aki elvileg Az istenek kegyeltje volt. Aki azt hinné hogy a pogánykodó alcím csak véletlen egybeesés, esetleg olvassa el ezt is.

Kis hírek a nagyvilágból:
Belabacsi tornát nyert, 61 milliót keresett: "A magyar pókeres 562 induló közül volt a legjobb." – Legalább tudjuk mit csinál, most hogy nem a Hülyítődobozba postol :SSS
Rablót fogott egy szolgálaton kívüli rendőr: "A nagykanizsai férfi földre lökött egy nőt, belerúgott, egy szabadnapos nyomozó látta." – Ez vérlázító hogy a rendőr el mer fogni egy rablót!!! Remélem a TASZ már fogalmazza a leveket a Helsinki Bizottságnak! EJRÓPA SEGÍCCS!!!444 négy
Melyik csajjal járhatna Kristen Stewart?: "Az utóbbi években Charlize Theron, a rózsaszín Power Ranger és Amy Adams nőjeként is elképzelte magát." – Járhatna például velem. Igaz én nem vagyok nő, de még lehetek!
Feldmár: Homoszexuálisok nem léteznek – Már hogy a fenébe ne léteznének, én is ismerek párat! – "Sőt, elmebetegek és rossz gyerekek sem. Minden csak szeretet és nevelés kérdése." - Remélem ezzel nem arra akar célozni hogy a homoszexualitás elmebetegség, vagy hogy olyan mint a boszorkányság: nem létezik ezért említés se tétessék róla. Nem tudom mi van Feldmárral, de egyre nagyobb hülyeségeket mond.
Bazdmegeljen, ne köszönjön a gyerek: "Hadd bazdmegeljen, ne köszönjön a gyerek, szíve joga. Élni és élni hagyni! Feldmár András és Vekerdy Tamás közös előadást tartott az IBS-en." – OK, ennyi volt. Én börtönbe zárnám aki ketrecben tartja a gyerekét, de ez a másik véglet is van olyan káros, sőt. Nap kommentje mindjárt az első:

2013.05.31 15:27:17 Quadanium
Büntetni kellene azokat, akik nyilvánosan csinálnak hülyét magukból.
Mégha ilyen nyomorult öregemberek is.


Tojás, bárszék, vodkásüveg szállt Fejérben: "Polgárdiban, egy sörözőben a pultost dobálták meg, Fehérváron pedig a játszóteret vették célba." – Értem én hogy Magyarországon is kezd hódítani a PARTY HARD!!! de vegyünk példát a kultúrnépekről:
25-ezres násznép zsidó rekordesküvőn: "Jeruzsálemben a haszid közösség fejének 18 éves unokája megházasodott. Elképesztő fotók a ceremóniáról, ami miatt utcákat zártak le." – Végre egy jó hír, hát így kell ezt csinálni, meg kell adni a módját! K* nagy RESPECT, legyen nekik minél hosszabb házasság és még annál is nagyobb PARTY HARD!!!!





bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés