2013. 06. 24.
Ösztön-day (jún. 24-25-26-27.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚNIUS 24.:
SUPER OPTION.

Nemzeti párka
Ajánlott:
Film+, 20:40: Az aranyszirmok átka
– Nagyszabású kosztümös dráma a távoli Keletről és annak történelméről, azon belül is a zavarosabb időszakról, amikor a harcokból hazatérő császárt a megérdemelt pihenés helyett intrikák és dekadencia fogadja. Gong Li remek mint a mérgezés áldozatául esett császárnő, Chow Yun-Fat pedig a férjét alakítva bizonyítja hogy nem csak a vígjátékokban van otthon. Hosszú, de látványos, az a száztíz perc szinte észrevétlenül repül el.

Állatira (nem) ajánlott:
23:20-kor újabb darab a lassan már rendszeresen vetített Asylum-szintű filmek közül a Universal Channelen. Bár ezt nem a hírhedt epigonstúdió követte el, azért a Dante pokla ócószított verziójának simán felfogható, a minimális történetet (Amerika leghíresebb nemzeti parkja alatt szunnyadó, kitörni készülő tűzhányó amit csak Együttes Munkával és Összefogással lehet eloltani [LOL]) gyenge színészi játékkal valósítják meg. A Szupervulkán kivételesen angolul is majdnem ugyanolyan szarul lett elnevezve (Super Eruption, geszti ebből simán Superuptiont csinált volna, a szóvicc is jóllakik és a lényeg is megmarad).

Talán érdemes:
…és nincs vége a szóvicces, magyarul-angolul egyaránt gáz címadásoknak: a FEM3-on 21:20-kor vetített Az ügyvéd ördöge sajnos eredetiben is ugyanezt kapta a keresztségben, pedig a poénkodés ellenére ez egy igenis komoly témát feldolgozó dráma. A címbeli ügyvédnő először lelkesen kezd a nemierőszakkal vádolt profi kosaras védelmébe, ami érthető is, az ilyen tárgyalótermi győzelmek szokták megalapozni a jogászok jövőjét. Ám az idő múlásával egyre csúnyább dolgok derülnek ki a fickóról, és a nőnek minden tudását össze kell szednie ha lányával együtt (akit a magyar származású és nevű Mariska Hargitay alakít) élve meg akarja úszni az ügyet.

Kis hírek a nagyvilágból:
Horn Gyula utcát akar a DK Budapesten: "Pedig Tarlós a múlt héten jelezte, ebben a ciklusban nem lesz több közterület-átnevezés." – Ha utcát neveznek el róla, esküszöm emigrálok. Mi jöhet még, szobor kádárnak?! Elvtársak, az élet nem kívánságműsor!
Végre törölhetjük magunkat a Google-ből: "Az EU szerint a felhasználóknak joguk van adataik eltávolíttatásához. A cégek tiltakoznak, mivel akár éves forgalmuk két százalékára is büntethetőek." – …akkor nekik is üzenném amit fentebb. Ha jók vagyunk nekik akkor ha az adatainkat adják-veszik és kiadják a levelezésünket, akkor legyünk jók akkor is ha szarrá pereljük őket! Két százalék veszteség, basszus, de már sírnak mint a fürdőskurvák. Ha már szóbakerült:
Swinger: 18+ Miért üres az alkalmi szex?: "Mert nincsen benne érzelem. Nem is az a célja." – Azért bírom ezeket a szabadelvű, liberális, sátánista paráználkodókat! Klubba járnak alkalmi seksz-elni meg hogy egymásba ürítsék a testnedveiket, aztán meg blogolnak az érzelmek hiányáról. Baz+, hát pont azért mentek oda hogy széthajtsátok egymást érzelmek és felelősség nélkül!
Ott táncolt, ahol ember még soha: "Ötszáz méter magasan csak a legelszántabbak hajlandók kötéltáncolni. Nik Wallenda a Grand Canyon felett ezt tette hétfő hajnalban. Mi lett volna, ha középen jön egy széllökés? Interjú." – Mi lett volna, mi lett volna...egy idiótával kevesebb. És természetesen ennek is vannak gyerekei, de az adrenalin az erősebb. Nem baj, addig táncol a köcsög a kötélen míg le nem esik…
Legalább 370 férfival dugott a szexfüggő nő: "Seyi Kolade 13 éven keresztül feküdt le heti öt-hat pasival, ebben még az abortusz sem zavarta."LESZAROM, csak könyvet ne írjon belőle ő is…
Szétcsajozzák magukat az Éjjel-nappal Budapest hímjei – …rájuk duplán érvényes ugyanaz amit eggyel feljebb írtam.
Soma bikiniben mutatja jelentős melleit – Hát akkor én ma már nem fogok enni, és a potenciámnak is annyi :SSS


KEDD, JÚNIUS 25.:
KÁDBAN A KABAR.

A jobboldalinak pár év múlva bealkonyul.
Talán érdemes:
Fél tíz előtt öt perccel garantált sznobriadó a Duna TV-n. Az Áramlat családi dráma, leginkább von Trier vonalán haladva, sok szóbeli és tettleges kegyetlenkedéssel, ami a helyi fekete bárányon csapódik le, aki csak szeretné megóvni öccse és saját élete nyugalmát, ám fel kell nőnie és döntéseket hoznia. Már a rendező, David Gordon Green neve is elég hogy sejtsük mit kapunk, de ha még azt is hozzávesszük hogy Philip Glass írta a zenéjét, még teljesebb lesz a kép. Mindegy, Jamie Bell (de főleg Kristen Stewart) még így is gondoskodik arról hogy a blockbuster-fogyasztók is leüljenek elé.

Ajánlott:
Én ugye rühelleni szoktam a toleranciameséket, főleg ha a (nem oly) Mesés Keletről érkeznek, de megintcsak kivételt kell hogy tegyek. Marjane Satrapi már a Persepolisszal megnyert magának (mind a képregénnyel, mind a belőle készült animációs filmmel), de a Szilvás csirke még tovább megy: bár ezúttal is saját képregényét vette alapul, de most a nem önéletrajzi vonatkozású sztoriból rendes élőszereplős mozit csinált. A hegedűfüggő arab zenész hangszerének felesége vet véget, ami annyira depresszióba löki a férfit hogy bele is hal a bánatba. Az addig vezető nyolc nap (és persze a férfi addig élete) elevenedik meg egy sajátos stíluskavalkádban, ami néha kicsit túl sok, de még így is ígéretes pályaKEZDÉSfolytatás. Végső lökés a nézőnek a döntéshez: Maria de Medeiros és Chiara Mastroianni is szerepel benne, úgyhogy nyolc órakor odakapcs a Cinemax-ra!

Kis hírek a nagyvilágból:
Saját testvére volt a gyilkosa: "A brit férfit családja másik három tagjával együtt mészárolták le tavaly szeptemberben." – Akkor most egy idézet a cikkből, csak hogy ne legyen teljes a multikulti-idill: "Letartóztatták a meggyilkolt Saad Al-Hilli bátyját, akit azzal vádolnak, hogy 2012. szeptemberében ő végezte ki Saad családját. Az 54 éves Zaid Al-Hillit ma reggel vették őrizetbe otthonában, az angliai Sussexben."MAGYARUL: ez is csak annyira "brit", mint amennyire "magyarok" az itthoni kábeltolvajok meg hétvégi családi leszámolók.
Külföldi turistákat lőttek le Pakisztánban: "Ismeretlen fegyveresek egy helyi szállodában tíz hegymászót lőttek le. Magyar áldozat nincs." - …és most röhögjetek: erre a hírre reagálva megjelenik egy cikk az Origón hogy ne féljünk odamenni az ilyen iszlamista országokba.
Lángoló: Melegbulin zenél majd a Kolin: "Előtte viszont felvettek egy új dalt, klippel. Premier." – Az egy dolog hogy már a sokadik előadó próbálja eladni magát a melegeknek, de az a fontosabb, hogy ez megintcsak egy olyan hír amit hosszasabban vagyok kénytelen idézni: "Új lemezt készít a KOLIN, amelyről itt is van az első dal és a hozzá forgatott videó is, amely most a Lángoló Gitárokon debütál. A zenekar a dán Apollo kiadónál hozzá ki a következő albumot, amelyet a nemzetközi piacra szánnak." – És hogy miért nemzetközi piacra szánják (ahova már ezer éve próbálnak betörni), hát annak is megvan az oka, az hogy ők egy akkora világszínvonal hogy mi, magyarok egyszerűen nem vagyunk méltók rájuk: "Az ütés nem fájt, a varrás nem fájt, inkább a mocsári kulturálatlanság fáj, ami Magyarországon, pláne vidéken folyik. (...) Sajnos itthon a nagyközönség nem tart még ott, hogy értékelni, vagy akár csak befogadni is képes legyen egy produkciót. (...) Amíg ilyen mocsári szörnyekbe botlunk itthon, inkább minden erőnkkel külföldre koncentrálunk." – Hát akkor tessék, lehet menni, itt lehet minket hagyni, menjetek haknizni a melegbárokba, vissza se nézzetek, mindannyian jobban fogunk járni: a mi veszteségünk a melegkolónia nyeresége lesz, és még zenélnetek se kell állandóan :DDD
Begombázott, letépte a farkát: "Az ohiói férfi artikulálatlanul kiabált, nem tudni, miért tépte le a farka egy részét, de be volt drogozva."  - Én mindig, mindenkinek mondom hogy a drogok károsak és pokollá teszik az életünket. De azért van jó oldala ennek a hírnek is: ez már nem fog szaporodni! Éljen a drogmentes, tiszta élet!!! EGÉSSÉG!!!
Ványa bácsi: Nincs mit hozzáfűznünk: "A Mephisto és az Alföldi-éra utolsó előadása után a Nemzeti Színházban." – Azért azt még nekem is el kell ismernem hogy Alföldi a végén még azokat is bevonzotta a színházba akik egyébként kerülik a kultúrát. Persze ez egyben a hátulütője is volt a munkásságának, ahogy arra a Nap kommentje is rávilágít:

Stabilo 2013.06.24. 10:11:45
Semmi baj Alföldivel, jó rendező. És mint ilyen meg fogja találni a helyét ez után is, sőt talán jobban is jár.
Az viszont sajnálatos, hogy az utolsó előadásán, nem neki, hanem a jelenlegi kormány "ellen" tapsoltak 20 percet...
Konkréten volt olyan is, aki majdnem elaludt az előadáson, annyira unta (ez őt minősíti) de a végén úgy nyomta a "tapsgépet" mintha fizetnének érte...
Na nekem ettől van hányingerem.




SZERDA, JÚNIUS 26.:
SZÍNÉSZNÁSZ

Egy előre bejelentett házasságtörés komikája.

Ismétlés, talán érdemes:
Mindjárt két képregényfeldolgozást is kapunk ma estére, mindkettőt Uderzo-Goscinny környékéről, a francia-belga fénykorszakból. Mai fiataloknak nem is lehet átadni mit jelentettek ezek a füzetkék annak idején a komcsik alatt, egy alternatív valóságot, egy menekülést a Mókus őrsből, a hanyatló Nyugat egy tűrt-támogatott egy szeletét. Előbb a Story4 adja le nyolckor a rómaiakkal szembenálló tökös gall legények, Asterix és Obelix történetét. A harcias stöpszli és a varázskondér-tripen ragadt dagadt barátja annak idején az újjáéledő, pozitív francia nemzettudatot volt hivatva jelképezni. Azóta eltelt pár évtized, volt pár autógyújtogató hagyományőrzés Párizsban és másfelé is, így ma már Falbala max. burkában szerepelhetne akár a képregényes, akár a mozgóképes verzióban. A Film Mánián pontosan egy órával utána (kilenckor) kezdik másik nagy hősük, a vadnyugati cowboy Lucky Luke (1992-es) kalandjait, akit a minden effajta szerepben kiváló Terence Hill játszik. Ami Asterixnek volt Obelix, az itt a beszélő SZAMÁR ló, ami ott a rómaiak és a Francia Ellenállás, az Luke-nál a Dalton Fivérek és Százszorszép város, és ugyen ez nem egészestés film csak egy egyórás részekből álló sorozat, mégis jó.

Ajánlott:
MGM, 20:00: Egy férfi, aki tetszik nekem – Bár Belmondo és Annie Girardot fémjelzik, mégsem vígjáték, hanem egy veszélyes, házasságtörő viszony krónikája, melyben az Amerikában forgató unatkozó színésznő belezúg egy muzsikus hazája fiába, így a filmzeneszerző és a színésznő közös autóútra indulnak. Road trip és szerelmi dráma, amiben még indiánként is láthatjuk Jean-Paul bácsit, de nem csak rá vagy Girardot nénire, hanem egy másik seksz-szimbóleumra, Farrah Fawcett-re is érdemes lesz majd figyelnünk.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ismét kórházba került Baukó Éva: "Állítólag nyolc napon túl gyógyulnak a sérülései, szóval nagy a baj." – Így kell ezt csapatni! RESPECT neki és PARTY HARD!!!!
40 órát töltött a csatornában az újszülött – Legalább felkészült a jövőre. Illetve nem is, a jövőben nem jut mindenkinek saját csatorna meg híd ahova behúzódhat :SSS
Hamilton: Szopó a teszteltiltás – Nem. A szeszeltiltás, na az az abszolút szopóág!
LiveInfo: Így ragyogott a szuperhold – Érthető. Volt már idén szupercella, szuperáradás, szuperbotrány, miért pont Holdból ne a szuper jutna nekünk? - "Tizennégy százalékkal nagyobb, és harminc százalékkal fényesebb volt a Hold a hét végén." – …de sajnos max. a hold él jobban mint négy éve, itt lent a földön csak az árak nőttek, és nem tizennégy-harminc százalékokkal :SSS
Meghalt a Legenda vagyok írója: "Richard Matheson 87 éves volt, Los Angelesben hunyt el. Kisregénye minden filmváltozatát gyűlölte." – Abszolút meg tudom érteni. Will Smith-nél még a kutya is jobban játszott.
Ateista klub: Miért rejtőzködik Isten?: "Ha Isten azt akarja, hogy higgyünk benne, miért nem segít nekünk ebben többet?" – Talán mert beszűkült, hülyefasz ateisták vagytok, akik nemhogy nem keresik Őt, de még a nyilvánvaló bizonyítékokat is tagadják? Év kommentje-candidate:

Ezze 2013.06.24. 11:44:48
Isten a saját fiát elküldte, aki rengeteg csodát tett, és még fel is támadt a halálból.

Aki ezek után azt mondja, nem mutatta meg magát, azt sajnálom.

Ha ez nem elég, akkor semmi, de semmi nem elég. Ha ennek nem hisznek az emberek, miért hinnének bármi másnak?

Nem a bizonyíték hiányában van a gond, hanem lehet bármilyen erős a bizonyíték, mindig lenne egy közösség, ami nem fogadja el.



CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 27.:
HAJSZAG A ZŰRBEN

What the...???
Talán érdemes:
Film+2, 21:00: Cápa 2. – B-filmet a B-csatornára, márpedig Roy Scheider itt ugrott bele először a másodvonal mélyvizébe. Nem elég hogy itt nincs egy Spielberg, de az egész teljesen fake: a város mintha mit sem tanult volna az előző rész tartalmából: a seriffnek nem hisz senki, a vezetők korruptak, szóval ismerős a sztori csak a célközönség (és a veszélyeztetettek) köre változott, mindkét helyen a fiatalabb korosztály került a látótérbe. Ennek megfelelően egy kiherélt, elbarmolt önismétlést kapunk egy egyáltalán nem meggyőző szörnnyel. Negyed tízkor egy kis szocialista társadalomkritika a Duna TV-n 1981-ből. A Szívzűr nem árul zsákbmacskát, pont arról szól amit sejteni enged, vagyis egy vidékre csöppenő Bűnös Haszonleső Értelmiség (esetünkben épp orvos) egymás iránti hűtlenségéről, na meg a vidéki mikrokörnyezet különc figuráiról, akik közül ki kell emelni Jirí Menzelt a galambtenyésztő szerepében. Sajnos nem egy Én kis falum, de egyszernézősnek elmegy. Még mindig ebben a kategóriában 21:40-kor lesz egy 2008-as Elmore Leonard-feldolgozás a TV2-őn Rosario Dawsonnal, Mickey Rourke-kal és Diane Lane-nel a tanúvédelem tehetetlenségéről. Egy gyilkossági ügyben szemtanú házaspár hiába kezd új életet, a tiszta munkát végezni óhajtó bárgyilkos (Rourke) kíméletlen Hajszát indít utánuk, így nem marad más, mint az önbíráskodás.

Kis hírek a nagyvilágból:
Picasso semmi a légi forgalomhoz képest: "Ha ön szerint az utasszállítók mérget permeteznek, ne nézze meg, hogy néz ki a világ repülőforgalma." – Azért az Index se semmi! Évekig poénkodtak a konteósokon, most meg egy héten belül ez a második összeesküvés-elmélet-leleplezésük :DDD
HUNOR megmondja, merre jár a hulladék: "900 milliós informatikai rendszerrel követnék nyomon a szelektív hulladékot. Az EU fizeti." – Méghogy nincs közbiztonság! Hát még a szemetet is hogy őrzik!!!
Magyarország malware-nagyhatalom lett – Végre valamiben tényleg jobban teljesítünk :DD – "A Google új szolgáltatása szerint legalábbis kevés helyen annyira veszélyes internetezni, mint nálunk." – Hát igen, Magyarország minden szempontból egy IRL kalandpark…
Idén 17 elítéltet végeztek ki az USA-ban: "A legutóbbit nemi erőszakért és gyilkosságért. Oklahomában ő volt a harmadik ebben az évben."KEVÉS. Most mégis mit várnak ilyen tálalással, szimpatizálni fogok egy gyilkos nemierőszakolóval? Remélem a halála fájdalmas és kínokkal teli volt.
A bordáját törték Szita Bence gyilkosának: "B. Józsefet az egyik rabtársa támadta meg, súlyosan megsérült, ezért kórházba szállították." – …például ez az eset is elkerülhető lett volna ha egyből kivégzik a fickót. Ehelyett meg ágyban, párnák közt ápolják a mi pénzünkön.
Robotzenekar kíséri a japán lányzenekart: "A gitáros 78 ujjal és 12 pengetővel zenél, a dobosnak 21 ütője van, a billentyűs fénysugarakkal operál." – Az lesz majd a szép amikor már a közönség is csak robokból fog állni amit távolról irányít a tényleges közönség. Szánalom a köbön, szerencsére én már addigra szét leszek szórva hamu formájában.
Gáspár Laci rendszám miatt nem adózik – Kossuth-díjat neki!
Oláh Ibolya dolgozni fog: "Az énekesnő civil foglalkozás után néz, mert a zenélésből nem tud megélni." – Jókor jut eszébe szakmát tanulni (igen, csak most akar). Egyedül a zenélésből még akkora nevek se tudnak megélni mint Nagy Feró, csak mondjuk ők nem verik át a közönséget, nem váratják órákig a színházi kollégákat. Ibolyka ezerszer több lehetőséget kapott mint sok más, a munkája mellett zenélő, nála alázatosabb arc, nem a mi hibánk hogy nem tudott élni vele.
Katalin hercegné sztriptízes unokatesója mindenét eladja, olyan csóró: "Katrina Darling Ebayen árulja a cuccait." – Ilyenkor látszik mekkora válság van: már a kurválkodás se megy :SSS
C:c Boros Lajos éhező kisnyugdíjas lett: "Befuccsolt a Bumeráng újság, a tartalékait éli fel. Sarka szerint Korinna terrorizálta a királynőket." - Ezek nem tudom kik (illetve borosról sajnos tudom), de nem fogom őket sajnálni. Nap kommentje 1.:

wrstjnethn 2013.06.26. 13:45:18
Szegény Boros Lajos! Már nem tud megélni a semmittevésből? Nincs szükség olyan jómunkásemberre aki csak végigpofázta az elmúlt évtizedeket, de egy szöget nem vert be sehova? Ki gondolta volna! Hihetetlen, hogy mik történnek! Pont vele!


Most aztán csőstül jön a magyar: "Már nem sokáig lesz okunk azon nyavalyogni, hogy évek óta alig készülnek magyar filmek: az év utolsó három hónapjában öt hazai film kerül a mozikba, jövőre pedig már egész évben folyamatosan kapjuk őket. Még az idén jön a gyilkos mentőcsapat és a férfilelkeket lopdosó rókatündér, jövőre folytatódik az Argo, Ónodi Eszter szvinget jár, Mundruczó Kornél kutyázik, Hajdu Szabolcs levisz minket Hortobágyra, és aztán már Pálfi György akciódús Toldijára sem kell soká várni." – Újabb Mundruczó-film, már nem is tudom mi hiányzott. Lehet hogy jobban jártunk volnba a világvégével? Mindegy, ne legyünk ilyen negatívak, lássuk miről is fog szólni: "Mundruczó Kornél új filmje egy Lili nevű kiskamasz lányról szól, akinek az apja döntése miatt meg kell válnia szeretett kutyájától. Lili azonban nem törődik bele a dologba, hanem kutyája keresésére indul, miközben a kutyák csapatba szerveződnek, és háborút indítanak az emberek ellen. Bár a Fehér isten-t kalandfilmként aposztrofálják, a rendező elmondta, hogy a kutyák valójában a mindenkori, többség által elnyomott kisebbséget szimbolizálják a filmben. (…) A 676 millió forintból (ebből 280 millió filmalapos támogatás), nemzetközi koprodukcióban készült Fehér isten forgatása különböző jellegzetes budapesti helyszíneken zajlott, és cikkünk megjelenésekor ér véget."ÉDES FASZOM, nem elég hogy ugyanezt a poént már ellőtték többször is (legutóbb Shyamalan az eseménytelen Esemény esetében), de már megint az elnyomott, rejtetterőforrás kisebbség jogos lázadása és a többség elleni háborúja a téma. Tessék mondani, a hétesi cseppgyerekek által agyonvert néni történetére mikor lesz hatszázmillió forint? Nap kommentje 2.:

szipy0 12013-06-25 06:30:22
Nem akarok genyózni ammenyivel ezeket az érdektelen szűk pár ezer fős közönségnek készülő filmeket megtámogatták azzal kis túlzással az összes éhező gyereket meg lehetett volna rendesen etetni egész évben... ezekre meg a kutya nem lesz kíváncsi az egélsz magyar filmezést fel kell számolni és újra gondolni mert ha valami roppant szar akkor az a filmgyártás és a legszörnyűbb hogy ehhez az állam még támogatást is nyújt ,kis túlzással egy hd kamerás telefonnal leforgatod az egészet... milyen klasszis a magyar felhozatal csak az idejét pazarolja aki rászánja azt az egy másfél órát filmenként... idézek" senkik parádéja" .... no komment...




Kulcsszavak: The Kolin

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés