2013. 07. 01.
A csinibaba nedves felén (júl. 1-2-3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚLIUS 1.:
BEKÉPZELGÉS AZ ÉLET MEGRONTÓJA

Tükör által többszörösen.
Talán érdemes:
Viasat3, 21:25: Ütközéspont: Berlin – 2009-ben a németek megcsinálták a maguk Airport-verzióját, csak hogy még kevésbé érezzük magunkat biztonságban Európa felett. Mint az efféle katasztrófafilmeknél általában, úgy ittt sem terroristák jelentik a fő veszélyt, hanem a különféle emberi mulasztások, és jogosan: a Challenger óta tudjuk hogy egy otthagyott felmosórongy is milyen károkat tud okozni, na itt ugyanez áll egy véletlen karcolásra, ami után az óriás utasszállító összes pilótája meg földi irányítója mindent megtesz hogy a gép levegőben maradjon, vagy legalább ne a német főváros lakóira essen.

Kiemelten ajánlott:
1972-ben Robert Altman is megcsinálta a maga Iszonyatát a Végzetes képzelgésekkel, amiben egy gyermekkönyv-író aszony és férje próbálja újramelegíteni kapcsolatát a festői Írországban. Azonban semmi nem úgy alakul ahogy tervezték, a nő begubózik a fejében levő zavaros világba amire a terhesség csak rátesz egy adaggal (az eredeti forgatókönyvben nem volt szó gyerekvállalásról, Altman a valóságban is anyai örömök elé néző Susannah York kedvéért írta át). A nőhöz hasonlóan a néző végig nem tudja eldönteni mi valóság és mi nem, megcsalja-e a férje vagy csak az ő korábbi viszonyai járnak vissza. Itt-ott kicsit szájbarágós és feminista, de Zsigmond Vilmos (ezúttal drogmentes) látomásai nagyon is élvezhetővé teszik. Kezdik a Cinemaxon nyolckor, a rendezőn kívül a zeneszerző (John Williams) futott be még szép hosszú karriert, a filmbeli gyerekmeséket pedig a főhőst játszó Susannah York írta (természetesen még korábban).

Ismétlés, de ajánlott:
Kilenc előtt öt perccel tisztelgés Szőts István előtt a Duna TV-n, aki többszörös szembeszélben próbált dolgozni, határon túliként is meg a történelem viharában állva. Bár címe szerint ez A leghosszabb film, a valóságban csak egy és negyedórás, úgyhogy nézzétek!

Kis hírek a nagyvilágból:
Üzemszünettel indult az e-útdíjrendszer: "Hajnalban túlterheléses támadások érték a ma élesedett informatikai rendszert. Most megint leállt."
Lefagyott a Posta új, intelligens rendszere: "Reggel állt üzembe, azóta normál üzemben nem lehet feladni csomagot a postán. Csak papíron." - Hja kérem, a nagyhatalmak működésképtelen hadijárműveket tesznek le az asztalra, de nálunk kis ország, kis foci...kis fail.
Kétszáz határsértőt fogtak egy nap alatt: "Naponta átlagban százan lépik át illegálisan a csongrádi határt, a hétvégén valódi roham volt." – Én csak azt nem értem hogy miért is jönnek ide, mert ugye tele van a világsajtó azzal hogy mekkora kirekesztők is vagyunk mi. Küldjék csak szépen vissza őket mielőtt ők is saját focipályáért kezdenének tömegverekedni!
Arab dühöt hoz az arab tavasz: "Az egyiptomi diktatúra megdöntése óta nem özönlött annyi ember az utcákra, mint vasárnap este. Miért lázadnak már megint Kairó utcáin?" – Nem tudom, de LESZAROM. Bassszus, már megint az Origo, már megint a keleti forradalmi lángok szítása. Gondolj bele: nekünk, magyaroknak elég volt egyszer megcsinálni 48-at, 56-ot (a cseheknek meg 68-at). OK, egyenlőtlen küzdelem volt, de baszod, legalább oda lett csapva. Ezek meg a forradalmi dühöt is mire használják:
Megerőszakoltak egy nőt a Tahrír téren: "Öten estek a holland nőnek, sebészi ellátásra szorul." - Ó igen, a heves vérmérséklet, ami Debrecentől a Tahrír térig mindig ugyanúgy nyilvánul meg ^^ Nem is értem minek megy oda nyugati nő, hát már Óndöszpot Eszter is írt egy sort arról hogy miket csináltak vele ezek a forradalmárok... :SSS
Gazdagisztán: A 12 millió forintos randi: "Elvihetjük szívünk választottját egy exkluzív szigetre, ahol bárok, borospince, jacuzzi, szauna, a tetőn pedig pezsgőbár ár bennünket." - 12 millió egyetlen randiért? Hülye gazdagok, gazdag hülyék! Nap kommentje:

Dr. Sün 2013.07.01. 11:05:51
Óvszer benne van az árvan, vagy azt vinni kell?
Ennyi pénzen inkább bérelek egy luxuskurvát egy napra, a maradékból meg veszek egy autót. Azt csak a fizetésnél kell lenyűgözni, és a felesleges köröket nem kell lefutni, meg a végeredmény is garantált.




KEDD, JÚLIUS 2.:
MÉLYTENGERI MÉDIAGENYÓ

Lassie hazatért. Nem kellett volna :SSSS
Talán érdemes:
Fél tíz előtt öt perccel újra David Suchet egy tőle szokatlan szerepben a Dunán mint az angol médiamágnás, Robert Maxwell, megintcsak bajusz nélkül. Illető úr a szennysajtó egyik ura volt a Nagy Rivális, Murdoch mellett. Robert és Rupert harcából csak egy maradhat győztesen, a végkifejletet azóta már tudjuk, de Robert GIDA bukás előtti rángatódzásai minden pénzt megérnek, annál is inkább mivel egyébként se a szereposztás, se a színészi játék nem egy nagy etvasz, leginkább arra jó hogy mindenki Poirot-jának másik oldalát is lássuk, meg egy példát arra, mennyire nem jó túl magasra mászni (gy.k.: onnan nagyobbat lehet esni). Utána 23:50-től még mindig itt egy kis éji zene az überbrutál Otto Von Schirach A38-as koncertjével, hogy szépeket álmodjunk. Ha viszont könnyedebb szórakozást akarunk, akkor ólájz a Film+2-re, itt két B-filmet is leadnak egymás után, mindkettő titkos katonai manőverekről szól. Az első kilenckor a Mélytengeri szörnyeteg, ami Ridley Scott, James Cameron és mások horrorfilmjeit veszi alapnak, csak az űrből vagy az Antaktiszról az óceán mélyére helyezték a kutatóbázist, és alienek helyett egy közepesen ijesztő biomassza kezdi ritkítani a jónépet. Utána ugyanitt 22:55-kor újabb csapás a VHS-korszakból és Dean R. Koontz sztorijából. A Gyilkos kísérlet visszájára fordítja az ősi igazságot, miszerint kutyával és gyerekkel mindent el lehet adni, illetve nem annyira, mert ezt is kajolták a népek, csak a kutya itt génmanipulált, és véletlenül szabadult el egy kormánylaborból egy másik, jóval kevésbé családbarát kinézetű (és perverz gyilkolásra hajlamos) lénnyel együtt. A helyzetet csak nehezíti a két szökött mutánsra vadászó ügynök, aki tiszta munkát szeret végezni, ergo jobban hullanak utána az emberek mint a szörny után.

Kis hírek a nagyvilágból:
Mindent követhetővé tesz a rejtett vonalkód: "A száguldó szállítószalag sem hozza zavarba az UV-fényes leolvasót." – Természetesen mindez a mi érdekünkben történik. Mert ugyan mi másért?
Recorder: Ki a tuti Jézus-hasonmás?: "Sok zenész lopta le a loboncos-szakállas fazont: Lennon, Marley, Morrison vagy Grohl az igazi?" – Egyik sem, mert JÉZUS CSAK EGY VAN, ti pogány majmok!!! Ezek a jelöltek is megérnek azért egy misét: Lennon a kereszténység eltűnését szerette volna, Grohl eljátszotta az ördögöt egy ördögi filmben, Morrisson elővette a farkát a színpadon, Marley meg durván füves volt. Jól zenéltek azt nem vitatom, de azért ne keverjük a dolgokat!!!
Terroristának nézték a szoptató diplomatafeleséget: "Kéz a pisztolyon, másik a sokkolón, így reagáltak a golfklub által kihívott rendőrök a szoptató belga nőre." - Hát igen, ez a legkevesebb ami egy szoptató európainak arrafelé kijár. Azt mondjuk nem értem hogy a férjet miért nem vitték el egyből Guantanamóra, a kisbabát meg miért nem sokkolózták le, akár megelőző csapásként is. Végülis egy szoptató anyát tényleg elég könnyű összekeverni egy támadó terroristával!444 Nap trollkommentje:

2013.07.01 17:03:59 BSz
Úristen, hát kilátszik a csecse! Mi lesz a következő? Miniszoknya? Monokini? Bevásárlóközpontban pelenkázás? Köztéren szendvicsevés? Tűrhetetlen! A csecset csak 18 év felettiek szexuális célzatú játéka lehet, egy modern társadalom már rég meghaladta azt az ódivatú nézetet, hogy a gyereknek anyatej kell. Felnő finom eco-bio tápszereken is!

Az meg a másik, hogy a nőnek otthon a helye! Ha szoptat akkor pláne! Hogy mer kendő nélkül utcára menni! Burkát neki! Meg a gyereknek is! Konzervatív keresztény magyar tudja a dolgát! Allahu Akbar! ;-)


Boldogtalanná tesznek a célok? – …a céltalanság pedig boldoggá? Nem hiszem. Ha valaki, hát én aztán igazán céltalanul élek és mégis boldogtalan vagyok...egészen az esti sörömig.
Kik a legboldogabbak Magyarországon? – Már itt is? Ez a boldogságkeresés kezd olyan lenni mint a női orgazmus mítosza, csak arról bizonyított hogy nem létezik. Bár végülis boldog embereket se látok sokat (lelki szegényeket azokat igen).  – "Más országokban az idősek és a fiatalok érzik magukat a legjobban, mi évről évre csak savanyodunk. Nem mindegy, hogy ki hol lakik." – Igen, erről már mintha én is olvastam volna valahol. Például azt hogy aki a Rózsadombon lakik az valószínűleg boldogabb mint híd alatt épp éhenhaló hajléktalan...



SZERDA, JÚLIUS 3.:
A KÍGYÓBŰVÖLŐS VADÁSZ

Az én kígyómat is bűvölhetné :SSS
Ismétlés, talán érdemes:
Nyolckor a francia képregényhősök (Asterix és Obelix) második egészestés kalandja a Story4-en. A Kleopátra-küldetést a magamfajta megrögzött hímsoviniszták számára még mindig a címszereplőt alakító Monica Bellucci visz el a HÁTÁN mellein, a többieknek azért lesz érdmes is mert ez még (ha lehet ilyesmit mondani) "lélekkel" készült, vagyis viszonylag kevés számítógépes grafikát tartalmazott. A történetet már annak idején a füzetes újságokból megismerhettük, a két francia hérosz ezúttal az egyiptomi építészet fellendítésére használja a varázsfőzetet, és még a Szfinx orrának leverését is maguknak követelik.

Nem érdemes:
Ha nem látnám az évszámot, azt hihetném hogy a Féktelen bolygót még valamikor az én gyerekkoromban forgatták, pedig dehogy, 2007-es darab, de az igénytelenség úgy tűnik örök és elpusztíthatatlan, és még mindig a Film+2-őn tenyészik. Mint a B-filmek legtöbbje, ez is 2-3 korrekt kasszasiker összegyúrásából keletkezett, van itt bolygógyarmatosító emberiség, nekik ellenálló "idegenek", űrhajótörés, és persze büntető színészi játék, akit nem sikerül mindezzel elijeszteni az meg magát büntetheti vele kilenckor. Más. A korhű mesefeldolgozások után ideje volt egy Modern Hamupipőkének is – vagy inkább mégsem, ha a végeredményt nézzük. Az egy dolog hogy igazi STÁRok nincsenek benne, az erőltetett korhűség miatt se a gyerekek, se a nagymamák nem fogják maradéktalanul élvezni (de mivel fél tizenegykor adják az örök ismétléscsatorna M2-őn, ezért nagyjából mindkét célcsoportot ki van lőve). Az itt Elle névre hallgató leányzó rokonai stúdiójában kénytelen kényszermunkát vállalni és kiszolgálni az éppen aktuális (és ofkorsz halálgyenge) lányzenekar tagjainak minden agymenését, miközben maga is énekesi karrierről álmodik, ám aki azt hiszi hogy a leányzó egyfajta női Trent Reznorként keményen dolgozik a maga kemény számain stúdiózárás után, az sajnos téved, ő is lélektelen STÁR akar lenni, és akkor legyen egy komment is hozzá, igazából az utolsó sora miatt:

adamnagysweetmovie | Válasz 2012. dec. 15. 09:26 | 2/3
Sokkoló egy film. Ha egy kicsit is komolyan gondolná a Felszállott a páva műsorát a köztévé, akkor nem ilyenekkel etetné a fiatalokat....
Dehát a pávatánc a műmagyarkodásról, ez meg a konzumidiótaságról szól. Alattvalóképzés...


Kis hírek a nagyvilágból:
Helyszínelő: Szita Bence gyilkosai öngyilkosságról beszélnek: "Ha másodfokon is marad az életfogytiglani büntetés, öngyilkosok lesznek a börtönben." – Muhaha. AZT REMÉLEM IS! Csak aztán ne feledjék, hogy az ígéret szép szó! :DDD
Cocktail: Multikulturális ősz a Diornál: "A különleges szabású ruhákon számos afrikai és keleti motívum is fellelhető." – …avagy arab tavasz után jön az arab ősz is, szerencsére most csak a burzsujoknak. Ha már itt vagyunk:
Burzs': Monaco a burzsujok paradicsoma: "Monaco nem volt mindig olyan jó hely, mint most. A XIX. század elsőn felében még megszokott volt az éhen halt emberek látványa az utcákon." – Ezek szerint pár évszázad és lehet hogy utolérjük őket? :DDD
Wanted: Nyaralás alatt is dolgozunk: "A szabadságukat töltők majdnem 80 százaléka képtelen elszakadni telefonjától vagy tabletjétől." – Én nem tudom a tablet vajon mi, csak azt hogy egyszer adtak nekem valami tablettát amitől két napig mindent szivárványban láttam és a Tévémaci a Vidám Vasárnap összest hajtogatta (ekkor dobtam ki először és utoljára televíziót az ablakon, szerencsére senkit se talált el). Az viszont biztos, hogy a nyaralás helyett én is csak dolgozni fogok, és ezen még Morpheus tablettái se segítenek :SSS
Igen, a füvezés tényleg demotivál: "Egy kutatás szerint a marihuánafogyasztás károsan hat a dopaminszintézisre." – Aztat én nem tudom hogy Dopeman milyen szinten van, azt viszont igen hogy a drog az rossz, az alkohol viszont tisztít. EGÉSSÉG!
Világrekordot hozhat az idei aratás: "Elképesztően bő termés jön a világon gabonafélékből, főleg az Egyesült Államoknak köszönhetően." – Akkor lehet hogy mégiscsak a HAARP-pal zavartak be a hazai termelésnek? ÉBERSÉG!!!
Születő bolygórendszert látott a Hubble? – Engem ebből csak az érdekel hogy még pármilliárd év kell ahhoz hogy lakható legyen, hát mi lesz velünk addig? Malmozunk? – "A most felfedezett jelenség több ponton cáfolja az eddig ismert bolygókeletkezési elméleteket." - ÚJABB POFON AZ ATEISTÁKNAK! Még egy korsót ugyanabból, csak erősebbet.
KFunky: Kit delegáljon a Fidesz a Pride-ra?: "Vigyázat, politikailag súlyosan inkorrekt tartalom!" – Nem lep meg, ez az átlagos index szint. Én viszont nem vagyok ilyen kirekesztő meg listázó. Menjen az egész parlament, osztjónapot :DDD


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 4.:
MIT VEGYEK FEL?

Henrik király, oroszlánkirálynő
Ismétlés, talán érdemes:
Fél tizenegykor a most zajló Pride jegyében újrázás is az M2-őn, mégpedig a Harvey Milk életéből készült (és értelemszerűen róla elnevezett) dolgozat, ami felmondja ugyan az összes közhelyet, de nem ad hozzá túl sok mélységet a témához. H. M. úttörő szerepe tény, ő volt ugye az első nyíltan meleg amerikai politikus, de valahogy olyan ez nekem mint annyi más amerikanizmus: tudom hogy nekik mennyire fontos, de akárhogy próbálom, nem értem hogy mit esznek rajta, sőt, ha nagyon bunkó akarnék lenni akkor azt is mondhatnám a Nevem Sam után szabadon hogy Sean Penn itt most a meleget nyomta fullba (viszont Oscar bácsi ezúttal csőstűl gyütt). Mindig elmondom: ha hitelesebb hangot keresel erről (is!), akkor keresd azokat a filmeket-rendezőket akiket csak hébe-hóba díjaznak.

Ajánlott:
Kilenckor lesz egy jó kis pörgős francia akciózás a Film+2-őn, amiben egy kórházi ápolót kényszerít arra pár gengszter hogy úgy táncoljon ahogy ők fütyülnek, és természetesen a családjával (terhes feleség) tartjűk sakkban. Láttunk már hasonlókat, azonban a Visszakézből tényleg gyors és a noname stáb köröket ver nemhogy a német, de az angol-amerikai darabokra is, érdemes lesz figyelni a rendező-forgatókönyvíró Fred Cavayé-re. Ugyanabban az időben egy 1968-as brit történelmi dráma amerikai feldolgozása a Film Mánián a II. Henrik helyére pályázó trónörökösökről és ilyen-olyan nemesekről, akik közül igazából egy sem alkalmas királynak, viszont mind egymás torkának esnek. Az oroszlán télen Glenn Close és Patrick Stewart párosa miatt is kötelező. Kétrészes, rögtön utána jön a második.

A seksz, a szipu rovat:
Túl nagy a kismellű modell melle a Diornak: "Jourdan Dunn a Twitterre írta ki, hogy nem kellett a Diornak. 70 A méretű melleit találták túl nagynak." – Én nem vagyok olyan finnyás mint a Dior, hozzám jöhetne ez a csokibabalány ^^
Megint vetkőzik Zalatnay Sarolta – Ne! KÖNYÖRGÖM, NE! Hát így is fogyatkozik a fél ország, a másik fele meg kivándorol :SSS
Hiába tartóztatták le, szerelmes volt a lóba: "Egy texasi férfi három hónappal a letartóztatása után ugyanazzal a lóval fajtalankodott." – Hát igen, a fajtalan szerelem nem ismer határokat, ezt már a Shop Stop 2. óta tudjuk.
Rendőrség előtt elégítette ki magát: "A mezőzombori férfi nem először csinálta az utcán." – Én azt hittem minden perverziót ismerek már, de ez még nekem is sok :SSS Mindegy, most egy darabig tutira azon a helyen lesz amire eddig verte magát.
Gyógyszer lehet a varázsgomba: "Egérkísérletek alapján a poszttraumás stresszel küzdő katonáknak is segíthet." – Most nem azért, de a goások ezt már ezer éve tudják, szoktak is ilyen stresszoldó fesztiválokat rendezni…

Kis hírek a nagyvilágból:
Szavazza meg, hogy sehol ne lehessen dohányozni!: "De alkotmányról, eutanáziáról, és atomerőműről is ön dönthet, ha meglesznek az aláírások."LESZAROM. Majd ha az ingyensörről lesz népszavazás, na akkor szóljatok!
Micsoda Vacak: A vakondriasztó nem véd: "A napelemes vakondriasztó annyira nem hatásos, hogy a vakond körülötte tolja ki a kis kupacokat." – Szerintem meg a vakond lopja az alternatív áramot és a saját cuccait működteti vele, azért van ott az a sok túrás…
Kétszáz éves halat fogtak Alaszkában: "A 20 kilós, egy méter hosszú álsügér 275 méteres mélységben kapott rá a horgász csalijára. (...) 2007-ben már fogtak nagyon idős példányt, a vizsgálatok szerint a 640 méter mélységből kifogott hal 90-115 éves lehetett, viszont még akkor is képes volt a szaporodásra." – Azért irigylem ezeket a halakat: nem elég hogy száz évekig elélnek, de még akkor is nyomatják a témát :SSS
Urban': Bámulatos képek Budapestről: "Vajon hogy készültek?" – Fotosoppal, nyilván. Vagy nem azzal, de tuti valami modern technikával tüntették el az összes embert a fővárosból. Ebben egy jó dolog van, mégpedig az amit a Nap kommentjének elkövetője is megírt:

SZDSZPistike 2013.07.04. 10:10:24
S lám, megvalósult a csövesmentes Moszkva - bocsánat, Széll Kálmán tér!






Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés