2013. 07. 06.
A lány, aki csak fenékig játszik (júl. 6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚLIUS 6.:
A BALTÁS PAJTÁSOK MÁR A PAJTÁBAN VANNAK

Családi vállalkozás.
Ajánlott:
Július negyedikét szerencsésen megúsztuk az Amerikára való megemlékezés nélkül, ma viszont negyed tízkor kapunk egy nagyszabású többrendezős filmeposzt (Henry Hathaway, John Ford). Akármennyire is taszító tud lenni néha a neofita nacionalizmus (Birth of a Nation) a Vadnyugat hőskora azon ritka kivételek egyike amikor a mennyiség, a minőség és a történet közös nevezőre lett hozva, talán mert nem egyetlen ember rendezte. A két és félóra egyetlen perce sem unalmas: amikor nem a Prescottok különféle családtagjainak amerikai álom-kergetését látjuk, akkor az operatőri munka nyűgöz le minket. A pionírok életétől eljutunk a csehók kétes világáig majd a polgárháborúig, és Hollywood második fénykorának összes nagy alakja itt van (James Stewart, John Wayne, Eli Wallach, Henry Fonda, Gregory Peck és Karl Malden, hogy csak a fontosabbakat említsem). A mai polkorrekt világban üdítő, jó értelemben vett hazafias film, mindenkinek irány a Duna TV. Kereken tíz órakor viszont egy ugyancsak remek thrillert láthatunk Bill Paxton rendezésében és az ugyanő főszereplésével a Viasat6-on. Az önbíráskodás körüli viták újra meg újra fellángolnak, ehhez tökéletes hátteret ad az Isten haragja, amiben egy keményen vallásos nevelésű apa tanítását követik fiai – legalábbis az egyik, a másik jóval később meglátogatja a rendőrséget hogy elmesélje a teljes sztorit. Az ő flashbackjaiből ismerjük meg a papa világjobbító küldetését, ami a démonok által "megszállt" emberek kinyírásából állt. A történet minden kibontható szálat érint (gyerekkori traumák, vallásos élmények, kétségek), és elég kérdést vet fel hogy utána is megmozgassa a fantáziánkat.

Kiemelten nem ajánlott:
HBO, 20:00: Katy Perry, A film: Part of Me – Egy tipikus huszonegyedik századbeli tehetségtelen picsa tipikus huszonegyedik századbeli karrierje. Tegyük a kezünket A CSÖCSEIRE a szívcsakránk környékére: hallotta valaki is autotune nélkül énekelni? Érdekelne bárkit is ha nem lenne mögötte a "keresztény kislányból lett rosszlány"-karrier? Meghallgatná valaki is a "zenéjét" ha nem a leszbikus genderpropagandát és a tinik alkoholizmusát népszerűsítené? Megnézné bárki is a klipjeit-koncertjeit ha nem spriccelne habot a csöcseiből? Jellemző hogy a botrányok ellenére is annyira semmilyen a csaj, hogy még az sem tudja izgalmassá tenni hogy saját bevallása szerint eladta a lelkét az ördögnek a sikerért (pedig azért az is elég szánalmas). Én köztudottan imádom a nagy melleket, Kelly Brook-ot akármikor sunáznám, de nála legalább mindenki tudja (ő maga is) hogy nem a színészi játékát kell figyelni, és van humorérzéke-öniróniája. Katy Perrytől viszont kiszaladok a világból, annyira taszít az egész "nő", a felvállalt butaságot, primitívséget, közönségességet és olcsóságot ugyanis nincs az a kebelméret ami kompenzálni tudná. Aszongyák az okosok hogy az arc és a szem a lélek tükre, és tényleg, elég egy pillantást vetnünk Katy Perry szemére: mindig és mindenütt ugyanolyan üres és élettelen, az arca egy realdoll-é, a kényszeredett mosolyáról meg csak úgy süt a feneketlen ostobaság. Röviden: Katy Perry az a csaj akire apu is nyugodtan ráhegyezheti a cerkát azzal az ürüggyel hogy a gyereknek vette ajándékba a lemezét vagy elkíséri egy koncertjére. Még pár év és ő is kifutja magát, addig is valahogy bírjuk ki és ne kapcsoljunk az életrajzi filmjére (Álmok útján, anyone? :DDDD).

Budapest Pride rovat:
Igen, beköszöntött a felvonulás napja, mire az ajánló kikerül addigra talán az is kiderül hogy lement-e balhé nélkül a dolog. A lényeg az amit minden évben elmondok, mégpedig hogy aki épeszű homo meg hetero, az messzire kerüli ezt a politikusok és cégek által agyonnyomott félig-meddig provokációt. Kételkedőknek ezt a cikket ajánlom elolvasásra:
Jobbegyenes: Budapest Hate – melegek a buzik fogságában: "Így uszítanak minket szépen egymás ellen, normális gondolkozású heterókat és homókat." – Azoknak pedig akiknek minden TL; DR ami két szónál hosszabb, itt van a lényeg kivonatolva: "(…) az LMBTQ felvonulással nem az a legnagyobb baj, hogy a többségi társadalmat vizuális sokkolja. Igazi bűne, hogy egyszerre kriminalizálja a szexuális érintettség tekintetében többségi és kisebbségi társadalmat. A kisebbséget azért, mert álságos módon azt próbálja elhitetni, hogy ilyenek a melegek. Ez pedig ordas nagy hazugság, mivel egy normális értékrendű, saját neméhez vonzódó fiatalnak vagy idősnek esze ágában sincs a Budapest Pride-hoz hasonló gusztustalan tangarázáshoz asszisztálni. A másik oldalról, a heteroszexuális többséget azzal bombázza, hogy ha nem fogadja el a szexuális exhibicionizmusnak ezt a szélsőséges fajtáját, akkor jó esetben homofób, de valószínűbb, hogy rasszista is. Így uszítanak minket szépen egymás ellen, normális gondolkozású heterókat és homókat. (Érdemes erre a linkre kattintva elolvasni annak a lánynak az írását, aki a tavalyi Pride szervezőjeként leírja, a többi rendező hogyan közösítette ki az egyenlőség nevében heteroszexuálissága miatt.)" – …és akkor itt a linkelt cikk angol eredetije, illetve még egy blogbejegyzés arról hogy váccpávör dórika és társai hogyan telepedtek rá erre az "alulról szerveződő" rendezvényre.

Kis hírek a nagyvilágból:
Ég a rendszerváltás plázája Pécsen
– Stílszerű vég, de még így is tovább húzta mint az amivel egyidős :SSS – "Rengeteg a tűzoltó a FEMA-nál, az erős szél miatt füst árasztotta el a környező utcákat." – Hé várjunk csak, a FEMA az nem valami tábor? :DDD
Brit: Heti három szex a hosszú élet titka: "Akár hét évet is fiatalodhatunk tőle. Tudósok szerint 40–50 év fölött különösen ajánlott." – Adjanak minden 40-50 év fölöttinek egy húszéves csajt és akkor problem solved...
Nicolas Cage prostira cseréli a feleségét – Na látjátok, hát így kell ezt csinálni. Még a végén RESPECTálni fogom Nick bácsit… - "A Tapló télapó rendezőjével forgat félrelépős filmet." – …akkor erről ennyit.
C:c 18+ Nincs többé nyomtatott CKM: "Bealkonyult a semmit sem mutató bikiniújságoknak, az előfizetést izommagazinra lehet cserélni." – A CKM-et mindig is az állaza, álvagány nemsikeres emberek vásárolták, akik próbáltak valami kifogást keresni a pucérnős magazinok megvásárlására, ahelyett hogy bevallották volna, hogy elsősorban miért is akarnak ilyen újságot venni.
A hűvösben megkeményedett Sharon Stone mellbimbója: "Nem vett melltartót Párizsban, örültek a paparazzik." – Helyesen: őrültek azok a paparazzik akik lefotózták. Hány éves ez a nő és évig akar még abból a húszéves villantásból élni?!
Huffnágel: Házas bankárt zaklatott a perverz professzornő: "Éveken keresztül zaklatta a közgazdászt saját magáról maszturbálás közben készítetett pornográf felvételekkel és e-mailekkel." – Tessék mondani, azt nem lehetne hogy engem egy bankárnő zaklasson? Lehetőleg egy dúsgazdag, nagymellű és kivételesen vonzó bankárnő, aki egész karrierje alatt nekem tartogatta magát? :DDD


VASÁRNAP, JÚLIUS 7.:
HETEDIK HÓ HETEDIKE

Ez még az eredeti híd volt...
Nem érdemes:
M1, 21:45: A törvény gyilkosaRobert De Niro és Al Pacino together at last, mondhatnánk, de aki ennyitől elbízza magát, annak intő jel hogy 50 Cent is ott szerepel. Amit kapunk az egy sablonos buddy movie az önbíráskodás rosszaságáról (külön poén hogy De Niro mintha saját egykori karakterére, Travis Bickle-re vadászna itt). Már csak azért is sematikus mivel véletlenül pont két visszavonulás előtt álló rendőrre hárul a feladat hogy elkapják azt a fickót aki éveken keresztül befejezte azokat az ügyeket amiket a rendőrség nem tudott. Hiába a jó zsaru-rossz zsaru vonal, a néző önkéntelenül is a leszámolóval szimpatizál majd minden sugallás ellenére. Nem 2008-ban és nem ezzel a rendezővel kellett volna leforgatni, akkor talán lehetett volna belőle valami. Persze az is igaz, hogyha a két színész fénykorában készült volna ez a darab, akkor együttesen önbíráskodtak volna, á la Dirty Harry.

Talán érdemes:
21:10-kor újabb Amerika-film a FEM3-on, ugyancsak a Zélet nehézségeiről, amivel Lucy, az aranyásó, pontosabban az ő özvegy anyja próbál megbirkózni az Aranyláz idején és helyszínén. Nem egyszerű családfenntartani, gyereket nevelni a szegénység szélén egyensúlyozva, ezt mi is tudjuk, pedig itt aztán minden van az aranyon kívül. TV-film kicsit mellőzött sztárokkal (Glenn Close, Meat Loaf), de legalább történelemhű.

Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
Negyed tízkor egy bő harmincéves életrajz Csontváry Kosztka Tivadarról a Duna TV-n, ami igazából Huszárik víziója egy színészről aki azonosulni szeretne a festővel. Kicsit az Álmok nyomán készült dráma két megszállott ember szellemi találkozásáról, amit egy harmadik álmodott vászonra. A végtelen költői önkeresés során a színész és a szerepének mintát adó piktor sorsa végül hasonló, de mégis különböző fordulatot vesz. Én Dajka Margit és Balázs Samu miatt fogom nézni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Mi volt fiatalságunk legnagyobb csalódása?: "Pamela Anderson házipornóján vagy Samantha Fox coming outján akadt ki jobban?" - Hát nem tudom, engem még mindig az akaszt ki hogy sose vehetem feleségül Gianna Michaels-t :(((( Pedig nem voltam már fiatal amikor erre rájöttem...
220 milliárd dollárba kerül Amerikának a másnaposság: "Italonként 1,9 dollárnyi kárt okoz, hogy kevésbé termelékenyek az emberek másnaposan." – Akkor lehet hogy én csinálom jól: nem józanodok ki és nem is dolgozok. EGÉSSÉG!
Nobel-díjas kormányfője lett Egyiptomnak: "Mohamed el-Baradei volt NAÜ-főigazgató lett az ideiglenes miniszterelnök." – Az egy dolog hogy egyszer megerősítik a hírt, másszor cáfolják, de a Nobel-díj már egy jó ideje semmi jót nem jelent a politikában. :SSS
Elektromágneses erőtér veszi körül a Macbookot: "Két dán kutató látványos videót készített róla." - Én mindig is mondtam hogy van valami sátáni az Apple-ben. jó tudni hogy a tudósok is engem igazolnak!44
Lángoló: Olvass el egy kib*ott könyvet!: "Ilyen és ehhez hasonló tanácsokat osztogatott Wes Borland, a Limp Bizkit gitárosa a Twitteren." – Már nem azért, de én már ezer éve mondogatom ezt is
Tudja, hol van Jézus balatoni lábnyoma? – Háhá, beugratós kérdés! Jézus ugyanis a vízen járt! Viszlát hétfőn!!!



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés