2013. 08. 12.
Hidraulikus repesztés (aug. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, AUGUSZTUS 12.:
GYERMEK, ÉHSÉG

Az élet és más durvaságok :(
Nem ajánlott:
Ahogy kifogyunk a mai Legendákból, úgy tolják arcunkba egyre gyakrabban a régieket (akikkel amúgy semmi baj nem lenne, ha). Az M1-en negyed kilenckor vetített sorozat azonban pont az ellenkező hatást éri el, mivel mai STÁRok játsszák az öregek zenéit, és persze még vetélkedő is jut bele, vagyis csak még jobban látjuk a kontrasztot az akkori kor, annak hősei és a maié között. Kihagyható.

Ajánlott:
Kilenctől egy doksi a Dunán arról amiben a mai fiatalságnak már nem lehetett része, éspedig a Szovjet levelezőpajtásokról, pontosabban az ő utóéletükről. Nem mindenki volt olyan mázlista mint a film rendezője aki lánnyal levelezhetett, így én se, cserébe viszont a rendszerváltás végével meg is szüntettem a távbarátságot, így azt sose tudom meg hogy Ivánnal mi lett, viszont Papp Gábor Zsigmond utánajárt a maga levelezőpartnerének. Utána 21:25-től egy jól sikerült Móricz Zsigmond-feldolgozás a testvércsatornán (Duna World). Az Árvácska már lassan negyvenéves, de se a film, se az alapjául szolgáló novella nem vesztett semmit az erejéből: az egyik rossz nevelőcsaládtól a másikig hányódó, végül őket akaratán kívül megölő kislány történetén garantáltan könnyezni fogunk, dehát kell azt is néha. Nagyon jó, nagyon szomorú látlelet a szegénység igazi arcáról.

Szigeti veszedelem rovat:
A zöld lézer megölte a koncerteket: "David Guetta eldöntötte a kérdést, hogy érdemes-e jó koncerteket hozni a Szigetre. Nem érdemes." - Ez sajnos így igaz már vagy tíz éve. David Guetta mint uccsó műsor...á, hagyjuk. Csak annyit mondok hogy régen bezzeg a Flash zárta a Szigetet, és ennyi.
El akarta ásni a drogot a Szigeten, lebukott: "13 tolvajt és dílert kaptak el az utolsó napon. Az egyik tolvajt az ellopott telefon fotói buktatták le." - Ennek is sok esze lehetett...bár már 18+! külföldön is volt ilyen...
Scheiring: Sziget, fesztivál, köztársaság: "Egy generáció élményéve válhatott, hogy nem tud kimenni a Szigetre, mert nem tudja kifizetni a jegyet meg a kint töltött este költségeit." – Én általában elítélem ezeket a politikai elemzőket meg népgazdasági okoskodókat, de most kivételesen azt kell mondjam, van valami ebben a felvetésben. Külön szánalom hogy gerendásék az "emigrál egy hétre" szlogennel csábítgatják a közönséget. De nem ez a legnagyobb vicc az egészben hanem az hogy akinek nincs pénze emigrálni a Szigetre, az előbb-utóbb az országból magából fog. Vagy már meg is tette, mert:
Veszteséges lesz a Sziget: "Gerendai Károly szerint a demográfiai problémák és a kivándorlás miatt is évről évre kevesebb magyar megy a Szigetre."MUHAHA! Demográfia és kivándorlás, eszem megáll! Hát ha olcsóbb lett volna a jegy és több lett volna a metál akkor biztos többen emigráltak volna hozzájuk :DD És akkor erre meg csak ennyit szeretnék mondani.

Kis hírek a nagyvilágból:
Tank-biatlont szervez Oroszország:
"Nemcsak a pattogatott kukorica fog ropogni a jövő héten debütáló új orosz sport premierjén." – És tessék mondani, megint a környező országokban fognak biatlonozni a tankjaikkal? Mert akkor lehet hogy újra össznépi sport lesz Európában a Molotov-koktél-vetés :DDD
A celebeknek is vannak irreális fóbiái: "Tatár Csilla az óriásnyulaktól retteg, Cameron Diaz a kilincsektől, Szabó Zsófi meg a GPS hangjától. Önnek is vannak irreális félelmei?" – Nekem csak valós félelmeim vannak, például hogy egyszercsak elfogy a sör…://///////
Rihanna majdnem pucéran okoskodik: "Az énekesnő magvas gondolatai akkor nyernek igazi értelmet, ha képeket társítunk hozzájuk." – Újabb ok a twitter meg a faszbúk megszüntetésére. Egy tehetségtelen, ronda csaj teleszemeteli a "gondolataival" a világot. És ha még csak ez az egy tenné ezt!...


KEDD, AUGUSZTUS 13.:
AZÉRT A FŐNÖKI MELÓ SEM EGY LEÁNYÁLOM

...például a függönyfoltozóé.
Nem ajánlott:
Megint zene, és sajnálom, már megint ide kell tennem. Én tudom hogy még az általam nem kedvelt produkciókban is mennyi munka van, meghogy kell egy sláger amivel befut az ember, ezért általában igyekszem megtartani a távolságot, s vele a zenbuddhista filozófiát, vagyis ha nem tudok jót mondani valamiről akkor inkább kussolok. De nem a Vad Fruttik esetében, akiket ha nem a Sárga Zsiguli eszperente humorheroldkodása, akkor a Nekem senkim sincsen mátépéternél is mátépéteresebb szövege-dallama miatt bőven a kerülendő kategóriába kellene sorolni. De még innen is volt hova továbbmenni: a következő slágerük a NIN Closerjének egyértelmű nyúlása. Az ilyesfajta keménykedésről már maga Reznor is letett, nálunk meg most, húsz év után esik le mindenkinek a Downward Spiral meg a többi, hát itt tartunk, meg ott, hogy mindezt a Nagyon Zene című sorozatban adják az M2-őn, de szerencsére csak negyed kettőkor. Jóval előtte fél tízkor egy ugyancsak kerülendő, vígjátéknak eladni akart szemét a TV2-őn, ami tíz éve még lehet hogy vicces is volt (segítek: nem volt az, nagyon nem), ma viszont egyenesen irritáló. Chris Rock stand-up komikusnak köszönhetjük az Államfőnököt, ami arról szól hogy egy vesztésre szerződtetett fekete elnökjelölt a Fehér Házat egyetlen nagy medencéspartivá változtatja (mert természetesen nyer). Azóta már lett Amerikának fekete elnöke, és nem lett nagyobb buli ott élni, sőt, ami meg a választásosdit és a szegényebb rétegek problémáit illeti, a Bulworth hasonló témát dolgozott fel ugyanebben a stílusban, csak jobban, sokkal jobban, de hát azt egy Warren Beatty rendezte.

Ajánlott:
Cinemax, 22:00: Szakadt függöny – Hitchcock kései munkája, melynek szereposztásával maga a rendező sem volt kibékülve, sőt konkrétan alkalmatlannak érezte Julie Andrews-t és Paul Newman-t a kettősügynök atomtudós és annak asszisztensnője-felesége eljátszására. A férfi egy konferencia közben disszidál, valójában azonban a helyi kutatásokat szeretné testközelből megfigyelni, ám a németek után kémkedő fickót pechjére követi (beavatatlan) felesége is. Talán ez Hitch legeurópaibb műve (dacára hogy "amerikai" korszakában készült): a díszlettel, a hangulattal ráérzett a hidegháborús-spiclis keletnémet fílingre.

Kis hírek a nagyvilágból:
A fél világ Kardashian lányának fotójára vár – A másik fele meg Kiss Tibivel és Liviusszal lenne szendvicsben, amint azt ugyancsak az Indexről megtudhattuk. – "Még egy hárommillió dolláros ajánlat sem hatotta meg a szülőket. Vajon mire várnak?" – Nem tudom, de addig jó nekünk míg az újszülöttnek nincs saját TV-show-ja.
Ilyen csillag nem is létezhetne: "A csillagászok számításai szerint a Matuzsálem 14,5 milliárd éves, az univerzum viszont csak 13,8 milliárd." – Újabb pofon az ateistáknak! EGÉSSÉG!
Piranha-rokon halat fogtak ki Dániában: "A paku a szakember szerint békés, de olykor diónak nézi a férfiak egyes testrészeit és harap." – Akkor asszem Dániába se megyek egy darabig. Az én mogyoróimat csak ne nézzék diónak a piranyafélék!!4
Lady Gaga ismét melltartóban lépett utcára: "Tíz percet töltött egy melegbárban, majd kijött. Továbbra is fantasztikus a teste, nézze meg galériánkban!" – Melegbárba nő, melltartóban, tíz percre? NORMÁÁÁLIS???
A keletiből Hongkongba: Észak-Koreába mész? Ne mondd meg anyádnak!: "Csak, miután eljöttél onnan. Nem érdemes a hozzátartozókat feleslegesen túlaggódtatni." – Úgy is van, ha komolyan aggódni kell a gyerek testi épségéért azt majd megtudják a híradóból :DDD
Ahol egyhavi munkáért öt liter tejet kapunk: "Titokban a mojitós-salsás kapitalizmus felé mozdulnának a kubai kommunista pártvezetők, de nagyon félősen próbálkoznak. A lakosság egyre feszültebb, és még mindig nagyon szegény. Szétnéztünk Kubában." – Könyörgöm, csak egy hétre dobják át oda azokat a nyomorultakat akiknek Castro meg Che a példakép. Csak egy hétig éljenek úgy és annyiból ahogy és amennyiből az átlag kubai!
Így folytatódik az Éhezők viadala: "Jennifer Lawrence még keményebben harcol, ráadásul egy felkelés is készülődik. Trailer." – Mibe fogadunk hogy a kubai tavaszhoz időzítik a bemutatót? :DDD
Sorozatos lövöldözések Chicagóban: "A hétvégén lezajlott utcai harcokban négyen meghaltak, legalább 23-an pedig megsérültek a helyi sajtó szerint, köztük egy négyéves kislány." – Azért az valahol elég durva hogy itt is tizenévesek gyilkolják egymást, ráadásul mindez a legszigorúbban fegyverkorlátozásos városban történik. Hát igen, a problémát ezzel nem oldották meg, csak az átlagember nem tudja magát megvédeni, mert a bűnözőnek mindig lesz fegyvere. Chicago = az új Detroit. Én szóltam.
166 milliót kapnak, hogy tartsák a szájukat: "Egy hét- és egy tízéves amerikai gyerek sosem mondhatja ki többé, hogy hidraulikus repesztés." – Mért, mi lesz, megkövezik őket? :DD Én eddig ki nem mondtam volna (nem is tudnám ennyi sör után), de most csakazértis ez lesz a bejegyzés címe!!!


SZERDA, AUGUSZTUS 14.:
A HUMBUG HERCEGE

Fiatal pár nem egyedülálló házát megosztaná.
Ajánlott:
Fél tizenegykor egy klasszikus thriller az M2-őn ami iskolapélda arra hogy a feszültséget nem feltétlenül erőszakban, vérben meg hullákban mérik, elég a jó szereposztás, egy karakteres főgonosz, egy kényszerhelyzet, és máris adva van a Csendes terror (még a neve is stimmel!), ami akkor szabadul rá egy ifjú párra, amikor a kelleténél nagyobb házuk felújítását úgí kívánják fedezni, hogy az alsó szintet kiadják. Az egyik társasággal (japán házaspár) nincs is gond, ám a melléjük költöző fickó (Michael Keaton) a furcsaságból lassan átvált a totálius pszichopatára, és ami a legrosszabb, tisztában van a jogaival, amelyekkel sakkban tartja a kétségbeesett főbérlőket, akiket egyébként minden eszközzel megpróbál elüldözni-eltüntetni a saját lakásukból. Oké, a pokoli lakó indítékai homályban maradnak, cserébe egy Jack Nicholson Ragyogásbeli produkciójával majdnem egyenértékű jellemrajzot kapunk Hans Zimmer zenéjével és Tippi Hedren mellékszereplésével megtámogatva. A régi mondás (engedd be a vendéget és kitúr házadból) sose volt még ennél igazabb.

Talán érdemes:
A Duna TV egy történelmi drámát dob be a közösbe 21:20-kor, melynek főhőse parancsmegszegéssel ér el hadi győzelmet. Innentől valamelyest az Éj anyánk ugorhat be: emberünk mindent megtesz hogy elkerülje a rá váró halálos ítéletet, majd amikor megérkezik a kegyelem, mégis a büntetést választja. Homburg hercege nem volt egy egyszerű ember, az már bizonyos. Tíz perccel előtte (21:10) szintén történelem, de közelmúlt a FEM3-on: egy indiába utazó család gépeltérítés áldozata lesz, a családfő pedig a maga kezébe veszi az igazságszolgáltatást amikor a hatóság nem képes méltó büntetéssel sújtani az elkövetőket. A Negyedik angyal egyszernézős, kicsit természetfeletti vigilante-film, nagy előnyei: Jeremy Irons és Charlotte Rampling.

Kis hírek a nagyvilágból:
LG: Michelle Obama raplemezt készít: "A first lady a gyerekkori elhízás ellen harcol, pedig ezt a küzdelmet már a South Park is kifigurázta." - Eközben az államkasszában...
Napló bizonyítja a japán háborús bordélyházak létezését: "50 ezer nőt soroztak be szexrabszolgának a második világháború alatt. A bordélyházvezető naplója Japán szerint nem bizonyíték."Így megy ez, ahogy Vonnegut mondaná. Nem baj, jön még kutyára Godzilla, kedves japánok!
A mennyország csak agyi kisülés: "Patkánykísérletek magyarázzák a halálközeli élményt: az elme túlpörög, miután megállt a szív." - Szemét tudósok, nem elveszik az összes reményünket? Anyjukat.
Eladó a BlackBerry: "A céget minden megoldás érdekli." – Már sírtam egyszer azon, hogy mily' gyorsan repül az idő. Hogy ami ma még divatos, az rohanó világunkban percek alatt devalválódik. Mert vegyük sorra: a BlackBerrynek külön blogot szenteltek Magyarországon, a londoni zavargásokat is az ő termékeiken keresztül szervezték az elnyomott, mélyszegény világlázadóim, egyszóval minden adott volt a kulttá váláshoz, most meg minden áron szabadulnának tőle a készítői... Alakul ez, alakul, a legjobb persze akkor lesz ha az Ipod meg többi ilyen szemét is tönkremegy.
Rózsaszín bolygót talált a NASAMAGYARUL: megvan a jövő évi Pride helyszíne. – "A fiatal bolygó csillagától mért távolsága megkérdő­jelezi az eddigi bolygókeletkezési elméleteket." - …és egy héten belül a második pofon az ateistáknak! Szép nap ez a mai, szinte feledteti a patkányos hírt :)
Megrendezték a vörös büszkeség menetét: "A vörösöket sújtó babonák és kiközösítés ellen meneteltek Edinborough-ban." – Tökmindegy mi ellen menetelnek, mert hamarosan ott is csak burkában lehet majd utcára menni, és újra divat lesz a kövezés…
TASZ jelenti: Legális drogok Új-Zélandon: "A bolygó másik oldalán a törvényhozók gondoltak egy merészet, és a bűnözők helyett az állam kezébe helyezték az ellenőrzést." – Na, akkor innentől már oda sem lesz érdemes kivándorolni. Nap kommentje:

Bobby Newmark 2013.08.12. 14:18:34
Én ebben a dizájnerdrog témában azon vagyok leginkább ledöbbenve, hogy William Gibson ezt 30+ éve megjósolta.

Mondjuk annyiban tévedett, hogy az ő regényeiben az ultragazdag filmsztár picsa tolja a dizájnerdrogot, nem a telepi proli, de ez már részletkérdés.



CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 15.:
DARKMAN, GYERE KI A NAPFÉNYRE!

Ha nem jön be, még mindig visszamehetsz a jégre…
A hét végével beköszöntő rossz időjárással együtt megjött az igazi uborkaszezon: a mai minimálfelhozatal egy régi magyar filmből és egy húszéves ismétlésből áll. Az első negyed tízkor egy könnyed vígjáték a hatvanas évekből a Duna TV műsorán, és mint többi hasonló kortársa, ma már ez is elsősorban kuriózum és csak utána filmélmény, mert a bohókást csak kevés választja el a bugyutától, márpedig a jégrevü korcsolyásnőinek, férjeiknek és rajongóiknak macska-egér héjanásza már annak idején is csak a hasonszőrű külföldi filmek szándékosan határon kívül tartása és kései behozatala miatt volt élvezhető. Azt viszont még nekem is el kell ismernem, hogy a Napfény a jégen szereplőgárdája elég impozáns: Psota Irén, Bessenyei Ferenc, Alfonzó, Körmendi János, hogy csak a legfontosabbakat említsem.

Ismétlés, talán érdemes:
Amikor Sam Raiminek nem hagyták hogy megfilmesítse a legendás képregényhős, Árnyék kalandjait, gyorsan kitalált egy sajátot hasonló sémára (maszkos bosszúálló, stb.). Darkman azóta több folytatást is megért és valamivel jobban a köztudatban van, hiába hogy Shadow rendelkezik nagyobb múlttal, ennek oka a rendező azon döntésével magyarázható, hogy nem szűkölködött a horrorfilmes elemekkel (ő azokban úgyis profi), és hogy az emberek a nagy bűnök esetén igénylik a durva megtorlást. A szériából az 1990-es első darab sikerült a legjobban, köszönhetően Frances McDormand-nak és Liam Neesonnak, no meg Danny Elfman zenéjének, és erről kilenckor mi is meggyőződhetünk a Film Mánián.

Kis hírek a nagyvilágból:
Prominent blog: A szexéhes edzőnő rávetette magát a focistáira: "Pizzázni hívta a 16 és 17 éves sportolókat, aztán vett nekik alkoholt is, végül az ágyban landoltak." – Még a végén focista leszek. Bár most meg már minek? :DDD
Boldogan éltek, míg bele nem haltak: "A Serotoni egyesíti az illegális kábítószerek összes kellemes hatását, de az összes veszélyét is. Két hónap alatt öt fogyasztó halt bele Magyarországon." – Asszem erre mások azt mondanák hogy itt van egyben az összes kellék a YOLO!-hoz meg a PARTY HARD!-hoz. Én csak annyit, hogy jódolgában itt már senki nem tudja mit csináljon...:SSS
Gazd: Így él egy játékkereskedő mogul: "Itt mindenki, akinek nincs 100 millió dolláros vagyona, szegénynek számít. Az elit elitje." – Hozzájuk képest én nem vagyok senki, de tudjátok mit? Én még így is leszarhatom őket.
A liftre nem gondoltak a felhőkarcoló építői – Nagyon helyes, az elit csak gyalogoljon!!!
Csórónak nézték Oprah-t Svájcban: "A milliárdos fekete tévés táskát szeretett volna venni egy zürichi butikban. Nem szolgálták ki." – Hát lehet hogy ez az a bolt ahol az elit elitjének is csak az elitje vásárolhat :DDD
A rasszizmust kiáltó Oprah bocsánatra kényszerült - Ja, hogy közben már ezt is elsütötte, de benézte? Hát akkor erről ennyit.
Könyves: Nincs épeszű ember, aki ezt meg akarná írni: "Az Üvegház fontos írás, kimond mindent, amihez se szavunk, se bátorságunk. Nagy Gabriellának mindkettőből volt elég." – Ez biztos fontos könyv lehet, de én asszem kihagyom, már csak azért is mert még a blogbejegyzésből se derült ki hogy miről is szól, csak az hogy baromi sötét.
Kutyapolgárjogi mozgalom indult a fekete ebekért: "Rasszizmussal és babonákkal kell megküzdeniük a menhelyeken a fekete szőrű állatoknak. Elég volt!" - Na jó, elment a világ esze, én meg elmentem sörözni, szevasztok.



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés