2009. 04. 19.
A 2000 Halott Háza
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
És tessék, lehet röhögni, élőben akasztják a hóhért. Világéletemben utáltam a blogot, a blogolást, a bloggereket, viszont egyrészt a prae.hu eddigi kereteit kinőtte ez a tévés izé, másrészt meg gyorsabbnak és naprakészebbnek kellett volna lennie már akkor is amikor ment. Úgyhogy gondoltam egyet, letettem az óvadékot a Medvéért, vettem egy üveg Borsodit, felnyitottam a laptopot a sarki kocsmában és belekezdtem, annak ellenére is hogy gyakorlatilag lehetetlen újat mondani, és hogy nincs olyan téma amiről más már ne írt volna előttem. Ráadásul, kedves gyermekeim, még tovább szűkül a kínálat, hamarosan elveszik a Zone Europát meg asszem még valamit.

Hétfő este a Kultúrházban kapunk egy kis figyelemelterelést: fogyatékkal élőkről forgattak filmeket emberek, ezek díjakat nyertek, a műsorban beszélgetnek a filmekről, közben meg megszűnnek azok a munkahelyek, ahol a főszereplőket alkalmaznák. Szép, balkáni állapot, na. Jut eszembe, vasárnap élőben közvetítették az új miniszterelnök beszédét, szerencsére idejében elkapcsoltam (írjak róla? Mégis mit?). A Viasat3-on 21.05-kor Thelma és Louise indulnak végtelen útjukra a szakadék felé, az odavezető játékidőt Brad Pitt, Michael Madsen és Harvey Keitel szegélyezik. Tudom hogy korábban ajánlottam, de mit is mondtam arról, hogy nincs új a nap alatt, még előttem sem? Na ugye. A Dunán 21.30-kor Rév Lívia zongoraművészről lesz szó, utána pedig Ocskay László századosról. Mindkét doksi erősen ajánlott, az egyik szereplője világhírű zenész akit itthon agyonhallgattak, a másik meg "csak" szimplán egy hős. Az M2-n 23.20-kor Super Size Me, aminek semmi köze az ugyanott, de hajnali fél négykor vetített/ismételt Mesélő Cégtáblák sorozathoz, amiben "a kerti törpék óriási karrierjéről" lesz szó. Mint az ezerszer elsütött régi vicc Mórickáról, tudod: "törpe...de ekkora a fa**a!!!!"
A Cinemax-on 12.35-kor Kurosawa Álmok-ja, ami szintén voltmár, de kötelező. Érdekességekre vadászó olvasók figyeljék meg Van Gogh szerepében Martin Scorsese-t! Igazi álmok-futás, LOL. Bocs. A Filmmúzeuomon este nyolckor a Forró szél befejező részét láthatjuk, utána megfigyelhetjük, ahogy Nicole Kidman majd megdöglik a sikerért.
Kedden 11.25-kor a Mezítlábas szerelem című lábszagmentes romantikus vígjátékot ajánlanám az otthon tespedőknek (a fogyatékos-téma itt is jelen van). A TV2 sugározza, tőlük elvárható időpontban, ebből is látszik hogy jó film (a szemetet főműsoridőben adják).
A Viasat-on
mindenki kedvenc sorozatgyilkosa, Dexter működik az ő földalatti laboratóriumában. Ezt a srácot a házasság se tudta felnőtté tenni, na :) Rendelés este tíztől, a vacsorát lehetőleg korábbra időzítsétek :D Az M2-n 23.55-től Vágyastársak, latin forróság, muzsika, tüzes nők, lehet nyálat csorgatni (pornócsatorna meg még mindig nincs, basszus).
Az HBO-n este tíztől egy filmsorozat, aminek a címe -Inni és élni hagyni- akár az én krédóm is lehetne, attól az apróságtól eltekintve, hogy ha én iszok, akkor senkit nem hagyok élni, mert mindenféle nótákat meg ilyen-olyan jelszavakat kezdek mondogatni.
23.05-től a film+-on Rob Zombie újabb mesterművét csodálhatjuk meg, az 1000 Halott Háza 2.-t. Biztos találnak ezer agyhalottat, aki meg is nézi. Én már az elsőt se értettem, mi akart lenni: paródia, tribute, vagy csak sima agyatlan gore? Baromság, annyi szent, Zombie-nak a zenélésnél kellett volna maradnia, bár ott se alkot nagyokat, amióta szétment a zenekara, abban is Sean Yseult volt a fő vonzerő (mármint nekem). Most még elsüthetném azt a buta poént is hogy külföldön más címmel ment a film (tudom hogy a karakterek ugyanazok), csak nálunk kellett ennyire az első részhez kapcsolni, de itt is minek. Ha stílszerűek lettek volna, akkor a 2000 halott házaként reklámozták volna, igaz, azt a címet már lefoglalták a 2009 őszi fűtésidényben támogatásért versenyző lakótelepek. De, hogy egy pozitívummal zárjam az első ajánlót, tessék egy közös kép Rob Zombie mostani feleségéről, és az én egyik kedvencemről:
Sybil Danning és Sheri Moon Zombie

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés