2013. 10. 05.
Szervókereskedelem (okt. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, OKTÓBER 5.:
FORMA. SZERVEZETT.

Mondd tesó, hova hagysz futni?
Ismétlés, nem érdemes:
M1, 20:20: Neveletlen hercegnő 2.: Eljegyzés a kastélyban – Még Anne Hathaway (vagy Julie Andrews) ellenére se próbálkozzunk vele. Az első se volt egy nagy dobás, de ide már annyi ötlet se jutott mint anno abba.

Nem érdemes:
A Cool TV-n
egy elég erőltetett vígjáték fél tizenegykor a hatáskörét többszörösen túllépő áruházi biztonsági őrről, aki egy szatír befogásával szeretné belopni magát a rendőrség meg a női nem szívébe. A Szerv már címével is kiprovokálja az övön aluli asszociációkat (amiket csakazértse fogok elsütni), de itt legalább illik a magyar fordítás a mű minőségéhez (igen, gyenge, még Ray Liotta ellenére is, aki meg Seth Rogen és Anna Faris miatt döntene mellette, annak úgy is kell). A legdurvább mégis az, hogy ezt bezzeg kiadták DVD-n, ezer másik értékes filmet meg még VHS-en se lehet beszerezni.

Talán érdemes:
Mindenki tudja (a visszajáró olvasók legalábbis biztosan) hogy mit gondolok a többször, több néven eladott-leadott filmekről. Hogy ilyenekbe nemcsak a kismesterek hanem a nagy sztárok is belenyúlnak néha, arra a legjobb példa a Dunán negyed tízkor adott Kosztümök és újságok, amit korábban még Formatervezett nő címmel vetítettek, és melyben Gregory Peck és Lauren Bacall próbál kezdeni egymással valamit mint első lendületből összeházasodott párként, akik későn jöttek rá hogy az esküvővel egymás összeférhetetlen baráti köreit is "megkapták". Kivételesen igaza volt a kritikusoknak: mérsékelten érdekes, maximálisan kiszámítható vígjáték, amit még a két főszereplő is inkább biztonsági játékkal bekkel ki, főleg Lauren Bacall aki épp csak átesett szerelme, Bogart halálán és az utolsó percben volt kénytelen ide beugrani Grace Kelly helyére. Ugyanabban az időben egy sablonos, de legalább korrektül lezavart western a Viasat6-on ahol Rock Hudson és Dean Martin találja magát egymással szemben, dacára annak hogy gyerekként a legjobb barátok voltak, de az van akkor ha az egyikből seriff lesz, a másikból meg bandavezér. A legfontosabb kérdés az hogy a "jó" fiúnak mi fontosabb: a köz biztonsága, vagy a régi barát AKI EGYET DUDÁL könyörgése (Hagyj futni testvér).

Kis hírek a nagyvilágból:

Meghamisította a magyar múltat az RTL: "Bő egymillióan látták a jó ötvenes II. Lajost, és a mohácsi csatát, török módra." – Na, megintcsak nekem lett igazam, nemigaz? (OK, nem kellett nagy tudás megmondani előre.) Az mekkora vicc már hogy II. Lajost egy dühödt, őrjöngő ötvenéves zsarnoknak ábrázolták akinek szinte szívességet tett a jóságos szultán hogy megölte, de ugye a valóság, tehát egy húszéves kvázi-gyerekkirály brutális halálba kergetése nem mutatott volna szépen a képernyőn :DDD Nap kommentje 1.:

hektor894 2013-10-04 10:42:26
Én nem nézek ilyen szarokat,de ezt a részt megnéztem a csata miatt.BORZALMAS VOLT. Lajos királyt egy szenilis hülyének mutatták be és láss csodát neki jutott az agresszor szerep...Szulejmán aki a megtestesült jámborság hős seregével seperc alatt ledarálja a fránya magyarokat és megszabaditja a világot a zsarnok,barbár magyar királytól.(Mintha csak a magyarok támadták volna Konstantinápolyt...)
A magyar király inkább nézett ki töröknek mint a török szultán...a török filmekbe direkt kiválogatják a legfehérebb,és lehetőleg legvilágosabb szemü törökeket vagy mi?Mert a többség egyáltalán nem ilyen külső tulajdonságokkal rendelkezik...


Kilenc fegyver egy 72 éves bácsinál: "Egy fonyódi házkutatás során kerültek elő a puskák és pisztolyok, sok lőszerrel együtt." – Az vesse rá az első követ aki nem tenne meg mindent önmaga védelméért, főleg Soroksár, Marian Cozma, Bándy Kata és Szögi Lajos esete után.
Senki nem kíváncsi a Kardashian-lányok kollekciójára: "A hír nem különösebben meglepő. A stílustalan ruhák még leárazva, 2190 forintért sem kellenek." – Ahogy a lányok sem. Épp ideje volt hogy valamivel pofára essenek ^^
Állatok voltak a CIA különleges kémjei: "Macskákat és hollókat is kiképeztek a hidegháború alatt." – Nocsak, nocsak. Lehet hogy mégiscsak Virág elvtárs tudta jól azokat az ürgebőrbe varrt könnyűbúvárokat? :DDD
Fotelkalandor: Az ember, aki feleségül vett egy guminőt: "Nem beszél vissza, nem veszekszik, és 6>hűséges típus - 9000 dollárért bárki hozzájuthat." – A hibát temészetesen bennehagytam a címben, a többihez csak annyit hogy ennyi pénzért Thaiföldről már díszdobozban szállítanak élő nőt aki tudja ugyenezeket.
Titokzatos vagyon a moszkvai repülőtéren: "Észtország GDP-jének megfelelő euróbankjegyeket hagytak a reptéren ládákban. Lehet, hogy Szaddám Huszein vagyonát találták meg?" – Nem-nem, ezeket a dobozkákat még én hagytam ott véletlenül, és örülnék ha mihamarabb visszajuttatnák ide a kocsmába!444 négy
Megcsonkítottak egy kisfiút, elégették őket: "Két európai szervkereskedővel végzett a dühös tömeg Madagaszkáron." – MaxiRESPECT az igazságtevő népakaratnak! Lájk!!4 négy
Kártérítést várnak a karibi országok Európától: "Anglia, Franciaország és Hollandia közreműködött a rabszolga-kereskedelemben, fizessenek - mondja 14 karibi ország." – Na elmennek ezek a jó büdös francba. Egy: az ott élő bennszülöttek adták el a saját népüket a rabszolgakereskedőnek, kettő: a mai európaiaknak semmi közük nincs a többszáz évvel ezelőtti dolgokhoz, három: ha ennyire gyűlölik Európát, miért özönlenek oda ezrével, és végül négy, avagy Nap kommentje 2.:

Elroi 2013-09-30 21:15:56
Ezekbe az országokba mind a gyarmatosítók vitték be az fejlett technológiákat, tudományt, utakat, közintézményeket stb. amit jelenleg is használnak.
Én a a helyükben meg beperelném ezeket az országokat, hogy fizessenek licence díjat mindezekért...



VASÁRNAP, OKTÓBER 6.:
NEMZETI GYÁSZNAP

Nem ajánlott:
M1, 21:35: Csak tudnám, hogy csinálja
– Én már tudom: SZARUL. Ez egy egyértelműen szinglinőknek szánt romantikus komédia, még annak dacára is hogy Sarah Jessica Parker itteni karakterének gyerekei vannak, ugyanis a "mama" tipikus magányosnőként viselkedik a munkahelyén amikor szívtipró új munkatársat kap (Pierce Brosnan), pedig csak magának köszönheti hogy férjére és gyerekeire nem jut ideje – ez ám a karrier!
TV2, 22:00: A szabadság határai – Toleranciamese, amit ma már csak a nagyon naivaknak lehet eladni meg azoknak akik nem olvassák a híreket. Az egy dolog hogy az illegális (ezúttal Mexikóból az USÁba) határátkelőkről már több ilyen csöpögős szart is forgattak, de a történet egyik mellékszála különösen keserű mellékízt hagy maga után a közelmúlt eseményei tükrében, hogyaszongya: "Frankel ügyvédnő egy terroristagyanús muszlim család kitoloncolását próbálja megakadályozni." – …és akkor egy kapcsolódó hír + komment, csak hogy ne csak az amerikai példát lássuk:

Glob-al-goritmus: Tengernyi horror az európai álomért: "Csak tavaly 15000 menekült szállt partra Olaszországban vagy Máltán, egy jobb élet reményében. És ők még szerencsések." – Azt ugye nem kell elmondanom hogy miért álságos ez a sajnáltatás, de hátha valakinek nem volna egyértelmű:

3x 2013.10.05. 16:19:00
Jobb élet reménye = Európában van mit elvenni. Otthon már nincs. Dolgozni sose fog. Rabolni, drogozni, gyilkolászni inkább. Ez a jóhiszemű (balfasz) európa végzete. Mecsetek épülnek, de karácsonyfát állítani már sértő.


Ismétlés, de ajánlott:
…de elég a politikából (lesz még a hírek közt pont elég), meg abból hogy lassan annyit foglalkozunk más országok ünnepeivel és történelmével, hogy a sajátunkra nem is marad figyelmünk, pedig a mai nap a megemlékezésé kellene hogy legyen. Ebben segít nekünk a Szirmok, virágok, koszorúk, ami a 48-as szabadságharc egyik tisztjének életútjáról szól a büntetőszázadtól az elmegyógyintézetig, majd az öngyilkosságtól az ikonná válásig. Nem Lugossy László hibája hogy azóta sem készült ehhez hasonló minőségű 1848-as film, ahogy az sem hogy ezen új alkotások hiányában mindig az ő rendezését adják le ilyenkor – ma például negyed tízkor a Dunán. Más, de szintén voltmár-kategória: az ugye köztudott hogy három gengszterfilm van, amit életedben minimum egyszer látnod kell - a Nagymenők, a Sebhelyesarcú de főleg a Keresztapa, ami meg ugye három film egyben, és nem is akármilyen három film. Minden egyes rész iszonyat hosszú, iszonyat megalomán, de mégis hibátlan többgenerációs családtörténet, mely most leginkább a Sopranos rajongói számára szóló visszautasíthatatlan ajánlatként manifesztálódik kilenckor a FEM3-on: egy kis emlékeztető, hogy is kell a family business-ről szólni. Ha Coppola semmit nem csinált volna csak az Apokalipszist meg ezt a trilógiát, már akkor tanítani kellene.

Kis hírek a nagyvilágból:
18+ Budapestre jön a legmenőbb pornós – Végre, végre, VÉGRE megkérhetem Gianna Michaels kezét, és miután Szent Frigyünk megköttetett (templomban, hol másutt), boldogan élhetünk míg meg nem halunk, mert ugyan ki más is lehetne az a bizonyos legmenőbb mint ő? – "Az írónővé lett Sasha Grey nálunk is bemutatja új könyvét, amiben sokat fognak dugni."ÉDES FASZOM! Komolyan mondom lassan már azokat kell tisztelnünk akik NEM írnak "könyveket". Mert ezzel a szarral is mire megy a világ? Semmire: egy újabb buta pornós próbál mondatokat összerakni arról amihez a legjobban ért, ahelyett hogy csinálná, mert azzal legalább a rajongóinak örömet szerezne (nekem még azzal sem). Nem lennék meglepve ha ezt is az Ulpiusnak köszönhetnénk (utánanéztem: nem), és akkor ennyit az én őszinte érzelmeimről, esküvő helyett úgy tűnik marad a munka, mert ezek után kénytelen leszek meginterjúvolni ezt a büdös ribancot vagy legalább a könyvét bemutatni, és mindehhez kénytelen leszek jó sok sört inni rákészülésnek, mert Sashát csak részegen lehet elviselni – illetve nem, még úgy sem, de én azért megpróbálom. Bizony kemény munka ez a blogolás, dehát valakinek ezt is csinálnia kell :SSS
Már a bankrohamtól félnek az USA-ban: "Kezd a helyzet nagyon aggasztó lenni, az állam áll, másfél hét múlva közvetlen államcsőd fenyeget." – Szerintem ideje volna a közgazdasági Nobelt is Obamának adni, ha meg még nincs ilyen kategória akkor sürgősen csinálni egyet csak neki!444
18+ Az orálszex az internet új valutája? – Hát végülis jogosan lehetne az ezekben a szopatásos időkben. Bár nem olyan értékálló mint az arany, de a bitcoinnál tuti jobb!
Bakács Tibor inkább megölné magát, semhogy közmunkát vállaljon: "A két éve szalámilopáson ért Bakács Facebookon kérmunkát barátaitól." – Nem is tudom miért gerendás kisbetűvel péter jut eszembe erről a szövegről: "Barátaim! Kevés kivétellel (drogfutárság, bérgyilkosság, BKV ellenőr) bármilyen munkát elvállalok, havi százezer forintért, hogy enni adjak családomnak, magamnak. Jelenleg nem rendelkezem jövedelemmel. Van három gyerekem. Korábban részt vettem újság, rádió, fesztivál alapításában, voltam főszerkesztő, főszerkesztő-helyettes, rovatvezető, külső munkatárs, majd celeb, tudok főzni, értek a borokhoz, a filmekhez, gyerekekhez, illetve tudok úgy csinálni, mintha bármihez is értenék, profi vagyok. Az uralkodó politikai elit utál – én is őket – és mindenféle módon megakadályozza, hogy munkát kapjak a médiában. Tudom, hogy a közmunka lehetősége rám is vár, de akkor inkább öngyilkos lennék, ami viszont bűn. Még a szalámilopásnál is nagyobb. Tehát segítsetek meg valamiféle munkával, ígérem szorgalmas, és hasznot hajtó munkás leszek." – Az ember esze megáll, aszongya: "az uralkodó politikai elit utál". Igen, mert ha valaki KABÁT szalámilopásba keveredve lejáratja magát és senki se veszi föl mert annyira ciki, az nyilván az épp "uralkodó politikai elit" hibája. Igen, ha nincs kerek százezerért (nem kevesebbért!) valami médiaközeli látszatmeló, akkor inkább az öngyilkosság, mert a közmunka az fúj-fúj. És igen, nyilván a Fidesz akadályozza meg hogy elmenjen dolgozni alkalmasint éhbérért mint az ország többmillió lakója teszi minden nap, sőt, nyilván maga Orbán Viktor személyesen állja el az utat a munkaközvetítő felé hogy ne tudjon oda bemenni. Bizony, akkora de akkora elnyomás van itt hogy ihaj, külön poén a bújtatott érzelmi zsarolás, hogy megölöm magam, az pedig a szalámilopásnál is nagyobb bűn. Na akkor most hadd emlékeztessek mindenkit az "átkos" átkosra, ahol valóban többre érdemes emberek dolgoztak alkalmasint nyomdászként vagy geodétaként, és amellett művészkedtek, úgy hogy tényleg utálta, megfigyelte és ellehetetlenítette őket a hatalom. Elnyomás, na persze. Tudod ki volt elnyomva? Például a CPG, tessék csak szépen végigolvasni ezeket a csodás gépelt lapokat. Méghogy inkább az öngyilkosság mint a közmunka...Hamvasnak bezzeg nem volt büdös a kétkezi meló, mondjuk ő mégiscsak az volt aki, nem pedig egy szalámitolvaj settenkedő...
Tíz percig örülhetett a makói szalámirabló: "Ruhájában három rúddal fellökte e biztonsági őrt." – Jobb későn mint soha: TRENDING 2013: bakácsing!!!!4
Melegszendvicshez akart sajtot lopni: "Csak a kenyérre és a szalámira volt pénze." – Ez a szalámi, ez most valami sláger, hogy mindenki ezt meg ehhez lop? Lemaradtam valamiről?
Létezik jobb magányfilm a Gravitációnál? - Ja. Az én életem filmje. Illetve az nem is olyan jó :SSS - "A Legenda vagyokban, az Űrodüsszeiában és Tom Hanks Számkivettettjében is csak a főhőst bámultuk." - ...jaja, de a különbségeket azokat zongorázni lehetne :DD
C:c: Pornóstorok és szemmel dugás: "Az X-Faktor mentorház első köréből nem feltétlen a legjobbak jutottak élő adásba. Bent a pornós csaj is." - Na, Sasha Grey után még egy "tehetség" aki nem azt csinálja amit kellene neki. Nap kommentje 1.:

fordán tamás 2013.10.06. 11:11:25
olyan ez, mint egy westernfilm: a jó a rossz és a csúf...kár hogy az énekeseket megint kiszórták :D


Határ: Így lettem luxusprosti Svájcban: "Akár látni akarjuk, akár lehúzni a szemellenzőt, ilyen igenis van. Nem is kevesen próbálnak szerencsét az ősi mesterséggel Svájcban." – Az azért valahol szánalmas hogy a Határátkelő egyre lejjebb süllyed (= beilleszkedik az Indexen azon blogok közé amelyek ezerrel nyomatják hogy okés a testünkből élni), az meg duplán az, hogy ez a kurva (merthogy aki lakásban dolgozik, lakásra megy az NEM "luxusprosti"), szóval ez a kurva is azzal jön hogy őt nem a lustasága, a képzetlensége vagy a saját primitívsége és olcsósága, hanem személyesen a Kormány, a Zország meg a Zemberek kényszerítették rá rá hogy Svájcban szopja a brét, mert ugye csak oda lehet menni, és ott sincs más munka, csak ez. Nap kommentje 2.:

Bebbi 2013.10.01. 10:04:16
@Don Kartasch: " kb. a svajcban elo magyarok negyede ezt uzi"

Na, nekem meg pontosan ez a bajom ezzel. Nem egy nagy elmeny, amikor azzal kell szembesulnod, hogy mikor meghalljak, hogy magyar vagy, akkor az ugrik be a svajciaknak, hogy a kurvak is onnan jonnek. Erre valahogy nem tudok buszke lenni, es akkor meg nagyon finoman fogalmaztam.

Aztan szinten nem sok buszkesegre ad okot, amikor hazank lanyai a villamoson targyaljak ki, hogy eppen a tegnap este ki es hogyan b...ta meg oket (elnezest, de erre nincs jobb szo, ok meg sokkal durvabbakat hasznalnak egymas kozt) es persze ezt a kisgyerekunk hallatara. (Nem nekunk mondtak, de mivel nem tudtak, hogy mi is magyarok vagyunk, igy szabadabban diskuraltak.)

Tovabba az sem egy nagy orom, amikor a zurichi palyaudvaron a Becsbol erkezo vonatot rendorok varjak es a fiatal, magyar lanyokat igazoltatjak. Tobb ismerostol olvastam, hogy borzaszto kellemetlen volt a lanyanak ezt atelnie, holott nyilvan nem ebbe e kulturkorbe tartozik.

Velunk meg az tortent meg, hogy a svajci hatar nemet oldalan az akkor meg magyar rendszamos autonkat lehuzodasra kesztette egy rendorkocsi. Mint kiderult azt hittek, hogy en futtatom a mellettem ulo felesegemet.

Szoval, sajnos azt is latni kell, hogy a Svajcban elo tobbi magyarnak ez nagyon kellemetlen es rohadtul nem tolt el buszkeseggel, hogy ennyi magyar lany van itt ebben a szakmaban. Emiatt kernelek Titeket ezeket a dolgokat is figyelembe veve jatszani a nagy megertot es szabadelvut. Mindenki gondoljon bele, hogy milyen lenne Neki, ha eppen az O uj orszagaban lenne hasonlo a helyzet.




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés