2009. 04. 22.
Kétezer apró démon táncol
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

„…kétezer rohadt alisten, kétezer apró szörnyszülött, egy emberi arc sincsen”- dúdoltam magamban ma reggel, aztán estére valahogy lenyugodtam, és ott folytatom, hogy

 ÁPRILIS 22., SZERDA

 20:10-kor az M1-en a Mázli az ógyarmati olajfalókat veszi nagyító alá. Nem áldokumentumfilm, lehet megnyugodni. 22:05-kor a Viasat 3-on Odaát, ez ilyen horror-akármi sorozat, hétközben borzongani megteszi, inkább ezt nézzétek, mint az HBO-n 21.40-től a 300-at, háromszázadszorra is. Az RTL Klubon 22:15-kor Farkasok birodalma. A francia film új életre támadt a közelmúltban, elkezdték gyártani ezeket a misztikus-sekszy filmeket, Mélyen az erdőben, Vidocq, Farkasok szövetsége, hogy csak a legnyilvánvalóbbakat említsem. E két utóbbi film Franciaországa egy igazi steampunk hely, ördöngös gépekkel és kemény öklű főhősökkel. Ehhez képest a Késő Este Jean Renóval (lásd a frizut a képen) alcímű Farkasok birodalmának már csak a jelenkor, és a török maffia jutott. Hogy Al Bundyra utaljak: "mégis, mit csinál a török maffia? Horgolnak nekem egy imaszőnyeget?"

Késő este Jean Reno-val

Este kilenckor a Dunán egy igazi gyöngyszem lesz, eltaláltátok, természetfilm. A főszereplő a Kék Bolygó (vagyis A Föld) fejétől (Északi-sark) a talpáig (Déli-sark). Ilyet kéne adni a nap 24 órájában, és jobb hely lenne a világ. Hogy a világ meg az emberek mennyire szarok is tudnak lenni néha, arra a legjobb példa (a merilinmenzon-kultusz mellett) az a sznob rajongás, ami sade márkinak kijutott a halála után. Legjobb művei unalmasak, egyhangúak, emberileg egy trágyadomb, de mivel úttörő volt egyes devianciákban, mindenki a szabadelvű gondolkodót tiszteli benne, pedig a nemi erőszak wannabe legitimizálóját kellene: “Ha tehát minden kétséget kizáróan igaz, hogy a természettől megkaptuk a jogot arra, hogy vágyainkat - személyre való tekintet nélkül - bármely nő előtt kinyilvánítsuk, ugyanilyen jogunk az is, hogy ezt a nőt vágyaink kielégítésére kényszerítsük, nem kizárólagosan, mert akkor ellentmondásba kerülnék önmagammal, hanem időlegesen.” Szóval aki egy nem túl egészséges erotomán grafomán faszkalap mennybe menesztésére kíváncsi, az kapcsoljon 23.20-kor az M2-re, az egészséges lelkűek meg inkább olvassanak helyette.

ÁPRILIS 23., CSÜTÖRTÖK

16:30-kor egy gyönyörűen fotografált, ám rettenetesen fárasztó filmet adnak a Cinemax 2-n, ez Az utolsó mozielőadás. Ha akarod látni hogy egy rossz történet hogyan vág tönkre egy hibátlan operatőri-fényképészi munkát, nézz bele. Egy barátom nagy rajongója, de ő is a képi világ miatt szereti. Én csak elnémítva tudtam nézni. Az hogy Cybil Shepherd pucérkodik benne még nem menti, mint ahogy az sem, hogy itt tűnt fel Randy Quaid, Ellen Burstyn és Őtökisége, Jeff Bridges is.

FAP FAP FAP

21:20-kor a retekklubon egy haverom kedvenc színésznője, Neve Campbell pucsít majd egy ilyen meleg-nem meleg vígjátékban. Kihagyható. TV2, 21:40: A tűzben edzett férfi - sajnos ez sem egy honi politikusról szól, hanem egy bruce willis-mentalitású CIA-ügynökről, aki elvállalja egy elkényeztetett loli védelmét, bár "nehezen tolerálja a koraérett kislányt, és vele az és életét firtató kényelmetlen kérdéseket, amelyekkel Pita állandóan zaklatja. De a férfiről lassan lemállik az áthatolhatatlannak látszó védőburok, és megnyílik a kislány előtt." Ajjaj. Pedig micsoda sztárparádé: Denzel Washington, Christopher Walken, Dakota Fanning, Mickey Rourke...
Zone Europa, 23:25: A szolgálólány meséje - Volker Schlöndorff nemkicsit nyomasztó antiutópiája. Hová is lennénk a művészfilnek depressziója nélkül...Az M1-en 0.05-kor Vacsora a filmvásznon, avagy a Nagy Zabálás előtt is volt élet, méginkább avagy a táplálkozás ábrázolása mozis eszközökkel. Aki ébren marad nézze meg Latinovits benne van-e a Szindbádos kajálással. Wong Kar-Wai meg Depardieu nekem nem elég hogy odakapcsoljak. Ráadásul ha azt látom hogy esznek, akkor én is éhes leszek, és éjfélkor nekiálljak zabálni? No fucking way! Inkább aki teheti ugorjon az HBO-ra, ahol Antal Nimród Vacancy-jét adják 0.10-től Kate Beckinsale-lel.

Csütörtökön folytatjuk.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés