2013. 10. 28.
The Last Of October (okt. 28-29-30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 28.:
OLY SOKÁIG VOLTAM BENT…

…hogy majdnem elfelejtettelek.
Ajánlott:
Duna TV, 21: 25: ha valamiben egyszerre láthatjuk Kristin Scott Thomast és Elsa Zylberstein-t, az már eleve nem lehet rossz. Ha még azt is hozzátesszük hogy családi drámáról van szó, akkor mindenki szeme fölcsillanhat, hát végülis ők ketten profik ebben a stílusban! Így is van, az Oly sokáig szerettelek a mostani szemetek közül messze kiemelkedik, pedig egészen egyszerű kérdéseket feszeget, például hogy lehet-e visszatérés a börtön után abba a családba ami megtagadta az elkövetőt, illetve mit jelent a család fogalma úgy általában. Esetünkben a kisebbik lány (Thomas) próbálja rendezni végre közös dolgait a nővérével (Zylberstein), aki annak ellenére is megtartotta őt emlékezetében hogy az anyjuk mindent megtett azért hogy ne így legyen: minden nyomot eltüntetett, minden szálat elvarrt. Az elkövetett bűn nem is annyira lényeges (dehogynem, és a végére tartogatják), a fontos az hogy mihez kezd egymással két ember akiknek szinte senkijük sincs már egymáson kívül (főleg mióta az anya még a másik lányát se ismeri fel az öregség velejárói miatt). Lassan bontakozik ki, de ez ne vegye el senki kedvét. Előtte nyolckor ugyancsak drámázás a Cinemax2-őn német kútfőből, mégpedig LILI Marlen Haushofer könyvéből, ugyancsak az emberi kapcsolatokról, illetve azok lehetetlenségéről, mert GREGOR SAMSA a főhősnő egy szép napon arra kel fel hogy FÉREGGÉ VÁLTOZOTT a világ többi részére láthatatlanná vált. Ez sokmindent szimbolizálhat a testi-szellemi fogyatéktól kezdve a halálig, de nem lövöm le a poént, és bár a filmnek ugyanaz a címe mint a Pink Floyd mesterművének (A fal), de nehéz vele összekeverni.

Nem ajánlott:
Ugyanabban az időben (20:00) a másik Cinemaxra jön a mai harmadik, a létezés okait feszegető elvontkodás, viszont az előbbiekkel ellentétben ez már korántsem sikerült jól, hála a túl érdekes és ezáltal érdektelen-élettelen karaktereknek. Van egy preparátor anya akit elhagyott a meleggé vált vérje és emiatt kénytelen két pasival is kavarni, van egy gyereke aki mindenféle ronda állatokat tenyészt és közben azon gondolkodik hogy a csajával való kapcsolatát mélyítse-e még tovább...komolyan, a Taxidermiában meg Todd Solondz alkotásaiban nincs ennyi defektes, akikhez természetesen illő cím is dukál: Ötszörös bajnok. Nálam ezzel a felállással viszont egyszer sem fognak nyerni, nemhogy ötször…

Hétfő? LESZAROM. rovat:
A jó házasság titka a spontán szex: "Egy 98 éves nő szerint az sem árt, ha van egy állandó szeretője az embernek. "EZ IGEN, 98 ÉVESEN IS NYOMATJA, MAX. RESPEKT A NÉNINEK Spontán leszek: LESZAROM.
Megint levetkőzött a Playboynak a kicsit magyar Tiffany Toth: "Ír, magyar és francia felmenői is vannak, de nem ez a lényeg, hanem hogy megint vetkőzött.""Kicsit" magyar? Akkor én meg nemkicsit LESZAROM.
Julia Roberts jobb mellbimbója integetett egy díjátadón: "Legjobb női mellékszereplőként díjazták a színészt."DE MÉGIS A CSÖCSEI VITTÉK EL A PÁLMÁT LESZAROM.
Nesze: SP-nek állt modellt Palvin Barbi: "A fekete-fehér fotókon a feszes testű húsz éves modell gyönyörűbb, mint valaha." – Ez nem igaz mert a legszebb még mindig én vagyok, őket meg LESZAROM.
Rihanna négykézláb pucsított – Akkor én is, mert LESZAROM.
Nicki Minaj kiposztolta a melleit: "A selfie-k hőse óriási mellein csak a bimbóit tapasztotta le csillogó csillagokkal." – Ha áttér végre a pornóra…én akkor is LESZAROM.
10 méretes celebsegg, de kihez tartoznak?: "Elég sokszor látta már a külföldi hírességek valagát? Tudja, melyik Kim Kardashiané? Teszteljen!" – Ha belekezdenék a tesztbe se tudnám kitölteni, merthogy a celebeket én LESZAROM.
Kelly Brook is megmutatta nagy seggétLESZ...leszel a feleségem, Kelly? 8))))
 

KEDD, OKTÓBER 29.:
A LÁZADÓ TESTRABLÓ MEGTANULJA

Where's your head at?
Talán érdemes:
A mai első feldolgozást nyolc órakor az MGM-től kapjuk (nyugi, a második is tőlük jön majd) Agatha Christie krimijével. A Vád tanúját elsőként Billy Wilder vitte vászonra (nem mellesleg bravúrosan), mindent kihozva az egyébként is remek alapanyagból (ami egy nője megölésével igaztalanul [?] megvádolt hapsiról szól) és a visszavonulás széléről csak az ő kedvéért visszatáncoló ügyvédről. A 82-es változatba sajnos nem jutott se egy Tyrone Power, se egy Trauner Sándor (ő egy zseniális díszlettervező volt), mégis jó. Tizenegykor viszont egy agymosásos darab a FEM3-on amiben kivételesen nem a néző, hanem a főhősnő agyát resetelik, egész addig míg fel nem bukkan néhány adatmentő arc az asszony Lázadó múltjából, akik elindítják az önfelfedezés útján, amire érdemes rálépnie már csak a gyermekei érdekében is.

Ajánlott:
MGM, 22:00: A testrablók támadása – A klasszikus 1955-ös paranoia-thriller 78-as feldolgozása, amiben azért az eredeti verzióból is feltűnnek ketten. A forgatókönyvíró W. D. Richter és a rendező Philip Kaufman a történet helyszínét San Francisco-ba helyezték át, kicsit variáltak rajta az akkori időknek megfelelően (a hatvanas évek után az emberek érthetően nyitottabbak a tudat,-és testmódosításra és az összeesküvés-elméletek is szélesebb körben elterjedtek). Van egy harmadik, kilencvenes évekbeli, még lazább és még jobb feldolgozása Abel Ferrarától, ami megemelte a tétet a rendőrállamos-új világrendes utalásaival, nekem az a kedvencem. Érdekes párhuzam, hogy a Dolog eredetije (The Thing From Another World) is az ötvenes évek terméke volt, amikoris az alakváltó idegen még a kommunisták szinonímája volt, hogy aztán a jóval felnőttebb feldolgozásban egy sokkal kiábrándultabb és nem happy endes befejezésű átszerkesztést kapjon.

Kis hírek a nagyvilágból:
Felismeri, ki van a képen?: "Annyit segítünk, hogy magyar, és hogy hónapokon át láthatta a tévében." – Akkor tudom ki lehet, bár nem ismerem: ő az aki helyett Gianna Michaels-filmeket néztem. Sok ilyen van, egyébként.
Szégyellem, hogy volt közöm Bajnaihoz – Megértelek haver és lélekben veled is vagyok! Nekem szerencsére semmi közöm nem volt hozzá, így nincs is mit szégyellnem!!! :) EGÉSSÉG! :)))
Apologetika: Egyházi kegyelem a második házasságban élőknek: "Igen magas szinten esett szó az elváltak és újraházasodottak kérdéséről az egyházban." – Még mondja valaki hogy az Egyetlen Igaz Egyház nem halad a korral! TISZTELET!!!
Britney Spears-szel ijesztgetik a szomáliai kalózokat – Azért ez durva, gyerekek, ezt még ők se érdemelnék. Csak gondoljatok bele: egyetlen Britney-szám, és ezekből a brutális martalócokból egyetlen vinnyogó húscsomó lesz. Nem is csoda, a szar zene ezt műveli az emberrel!!
Drága hotelt fizettek, olcsó helyre tették őket Cipruson: "A ciprusi álomnyaralás elmarad, hiába hívogatják Budapesten az utazási irodát, senki nem felel." – Ilyenkor valahogy örülök hogy nekem nincs részem ilyesmiben. Mondjuk az is igaz hogy nyaralni is max. a kocsmák szabadtéri részén szoktam…
Elárverezik a botrányos királyi Cadillacet – Már majdnem azon voltam hogy licitáljak rá, amikor eszembe jutott hogy akkor nem maradna pénzem sörre… Nap kommentje:

ludasmatyi0082013-10-28 17:06:33
Valószínűleg nem egy bányász fogja megvenni, hacsak nem Tom Jones-nak hívják...


SZERDA, OKTÓBER 30.:
REAL VAKOND CHILD

Szája is van, úgy üvölt
Állatira Kötelező Népbutítás rovat:
Retekklub, 21:35: Szulejmán – A Világ Legjobb És Legtörténelemhűbb Sorozatának mai részében szinte mellékesen megemlítik, mi is lett azzal a sok csodás műalkotással amit a derék elnyomó törökök a győzelem első hevében kénytelenek voltak ellopni!444 négy

Talán érdemes:
M1, 21:20: Bábel – Al Ghaoui Hesna annyival autentikusabb az On The Spot baráti házaspárjánál hogy olykor az átlagembert is érintő dolgokat mutat be, ma például egyszerre kettőt is. A Rendszeren kívül, kitaszítva megmutatja milyen nehéz dolga van Afrikában azoknak akik albínónak születtek, majd utána Egy föld alatti kolónia titkos világába visz el minket, csak hogy lássuk, Las Vegasban sincs kolbászból a rulettkerék, annyira nem hogy az igazán szegényeknek csak a csatornában jut állandó lakhatás. Universal Channel, 21:20: az Asylum-filmekkel néha úgy vagyok hogy orrba-szájba ajánlom őket (főleg a mutánsszörnyes "remekműveket"), néha viszolyt és undort keltenek bennem (csakazértse írom le melyikről beszélek), máskor meg csak elbizonytalanítanak. Ebbe a harmadik fiókba esik a 40 nap és éjjel, ami csak címében hasonlít Harrison Ford és Anne Heche partravetődéséhez vagy Sandra Bullock alkoholmentesítő kúrájához, mert valójában egy modernkori Noé-történet, ami még a stúdiótól megszokott színvonalat sem éri el – vagyis annyira szar hogy már röhögni se lehet azon hogy mennyire az.

Ajánlott:
Este nyolc, és a mai legjobb filmet is az MGM-nek köszönhetjük (lassan már rendszeresen nekik), egész pontosan egy Truffaut-alkotásnak, ami ráadásul valós történet alapján készült. A Vad gyerek egy 1799-es esetet vett alapul, amikoris egy francia tudós, bizonyos Jean Itard (a rendező alakításában) magához vett egy addig kvázi állati szinten élő gyermeket, hogy megpróbáljon bizonyos alapvető kommunális-humánus értékeket belenevelni. Amint ennyiből is sejthető, a Rousseau-féle nemes (?) vadember és a civilizáció látszat (?) értékei kerülnek egymással szembe, a művet az eredeti könyvből vett narráció színesíti – szó szerint, mert egyébként fekete-fehér –, és bár a mai cinikus világban idealistának hathat (nem annyira a prof. igyekezete mint a rendezőé), én mégis arra szavazok hogy ezt nézzétek.

A seksz, a szipu rovat:
Neszeszer: Naomi visszatért: "Jó ideje nem hallottunk a párductestű szupermodellről, ám most egy igazán remek anyagot hozott össze." – Ki nem szarja le?! Majd akkor szóljatok ha az ugyancsak "párductestű" Naomi Russell tért vissza és hozott össze "egy igazán remek anyagot"!!!
18+Kockahas: Amikor 5 pucér férfi veti rá magát egy nőre a gyepen – …avagy így kezdődik egy gangbang. Vagy nem is?... – "Bizarr jeleneteket produkált a meztelen rögbimeccs Új-Zélandon, ahol a nőknek nem kellett vetkőzniük." – Hoppá. A nők nem vetkőztek??? Mindig mondtam hogy ezeket a labdajátékokat a látens melegek találták ki :SSS
Krasznai Tünde zavaros párkapcsolatban él: "Az X-Faktor expornós énekesnője nyitott kapcsolatban él pasijával, akivel nincs is együtt." – Muhaha, ez jó! Ennyi erővel én élek a legnyitottabb kapcsolatban Gianna Michaels-szel, mert még csak nem is tud arról hogy a világon vagyok :DDD
Kívül Tágasabb: Partik, drogok, szex: Jack Nicholson viharos ifjúsága: "A 60-as évek végén Hollywood legvadabb házának hívták a színész otthonát ahol a droggal és alkohollal teli partik menetrendszerűek voltak." – …ahogy a véletlenül ott lófráló kiskorúak is, ahogy azt roman "kisbetűvel" polanski óta tudjuk. Ennek ismeretében különösen kétértelmű az a kép ahol Jack bácsi a saját gyerekével áll az erkélyen :SSS
Nem vagyunk szépek szex közben – Nem is kell hogy azok legyünk, elég ha a pornóSTÁRok azok helyettünk!!! Nem is tudom hogy került ez szóba… – "Májusban büszkén lelkendeztünk, hogy magyar srác is játszik idei kedvenc filmünkben, a cannes-i fődíjas Adele életében. Most utolértük telefonon a 23 éves, Párizsban élő Funtek Sándort, és kifaggattuk, mi igaz a forgatásról keringő pletykákból, őt is meggyötörte-e a rendező, és egyáltalán tetszik-e neki a film."ÉDES FASZOM. Itt tartunk: meg sem említik az apját, akit úgy hívnak hogy Funtek Frigyes. Igen, AZ a Funtek Frigyes, aki egy remek színész és akit még én is láttam, igen, színházban. Az egy dolog hogy rohadt öregnek érzem magam már amiatt is hogy egyáltalán emlékszem ilyenekre, de hogy egy nagyon jó magyar színész fia csak egy leszbi-propagandafilm kapcsán kerülhet szóba a magyar médiában, hát erre tényleg nagyon sürgősen innom kell, nem is sört hanem valami töményet, és abból is jó sokat, sziasztok :SSS
 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 31.:
HELLÓ, WIENER VALCER!

Nem jelmez, de ijesztő :SSSS
…és ezzel el is érkeztünk a hónap utolsó napjához.

Ajánlott:
Fél kilenc előtt öt perccel egyik legkedvesebb hazai jazz-zenészem, Pege Aladár a főszereplő a Duna World-ön a Tálentum aktuális részében, aki minden hangot ismer a nagybőgőn. A sok önjelölttel ellentétben ő kijárta a Zeneakadémiát (innen az invenciózus hangszerkezelés), majd később ő maga is tanított benne. Közben világsztár lett a stíluson belül, de zeneszeretetét és alázatát mindvégig megőrizte. Lehet hogy voltmár, de Pegeniniből sosem elég. A jazz mellett egy másik vesszőparipám amin a visszajáró olvasók nem fognak meglepődni: Paprika Steen. A dán komikát ezúttal egy rászabott, kiváló vígjátékban láthatjuk kilenckor az HBO-n, mint férjét elhagyó (bőven) középkorú feleséget, aki a távoli Argentínában vigasztalódik egy focistával. Ám az elhagyott férj sem rest utánamenni (igaz hogy csak egy év után, de akkor is!), elvileg azért hogy hivatalosan is elválasszák őket egymástól, gyakorlatilag viszont szeretné visszakapni a Nőt, aki nélkül egy merő csőd az élete (nem vicc, a fickó még egy borkereskedést is mínuszba tudott vinni, ez azért teljesítmény). A Bor, tangó, kapufa "művészi vígjáték" de nem művészkedő és a nagyközönség számára is fogyasztható, garantáltan nem fekszi meg a gyomrunkat.

Talán érdemes:
Duna TV, 21:40: Csillag a máglyán – A remek színészgárda (Sztankay István, Avar István, Haumann Péter, Őze Lajos) ellenére is csak közepesen sikerült drámafeldolgozás Szervét Mihály és Kálvin János életéről, kicsit szabadon kezelve a tényeket, itt például Szervét menti meg Kálvin bőrét, hogy aztán jóval később pont amaz küldje őt a máglyára.

Mindenszentek rovat:
Igen, igen, lassan már nálunk is hagyomány, annyira hogy külön készülnek rá a csatornák a jobb-rosszabb műsorokkal. Kezdjük a Film+-szal, itt negyed tízkor egy gyengus Alkonyat-paródiával indítanak (Vámpíros film), hogy aztán tizenegytől bekeményítsenek a Halloween-nel, de sajnos nem az eredeti, zseniális Carpenter-opusszal, hanem annak 2007-es Rob Zombie-remake-jével, amire tényleg semmi szükség nem volt. R. Z. bevetett mindent: sekszet, erőszakot, sajnos még a feleségét is, szerencse hogy legalább a zenét nem ő szerezte. Akinek volt találkozása bármelyik "filmjéhez" az kb. tudja mit várjon ettől: semmit, de inkább még annál is kevesebbet. Visszatérve a szereplőkhöz, OK, tudom hogy Udo Kier minden szart elvállal amióta Madonna "felfedezte", de basszus, Malcolm McDowell?! Megyek eret vágni. Még mindig itt maradva (NEM az érvágásnál), hajnali egy órától egy egész korrekt rém-vígjátékot láthatunk ami a házról házra járó kiskölykök csatakiáltását kapta címnek (Adsz vagy kapsz), és ami már csak felépítésében is a Meghökkentő mesék hangulatát idézi, azaz tulajdonképp négy kisfilm egyben. Az epizódok az iskolai teen-slashertől a gyerekmesék felnőttesített és vérdúsított változatáig terjednek, és nem is értem miért nem ezt rakták korábbra… A Universal Channel sem akar lemaradni, és perszehogy éjfél előtt húsz perccel ők is megidézik Carpenter szellemét a H20: Halloween 20 évvel később műsorra tűzésével. Ez ugyan nem akkora égés mint a Zombie-féle, főleg mert Jamie Lee Curtis próbálja visszahozni benne régi szép időket, mégis, a megtekintése némi hiányérzetet hagy maga után, mégpedig az originál egyszerűbb megoldásai és hatásosabb zenéje után. A kevesebb néha több, a mai szemmel kis költségvetésű és elavult filmek pedig gyakran jobbak mint a sok évvel később, nagy pénzekből lezavart kötelező újrafeldolgozásaik. Egyedül a Cartoon Network / TCM fogadta meg ezt az ősi dakota igazságot, ők a Péntek 13-mal szállnak be az össznépi rémisztgetésbe kereken kilenckor, ami viszont Carpenter Halloween-jét koppintotta le, az egyetlen bocsánat rá hogy tűrhetően csinálták, ám az elhagyott-elátkozott ifitáborba érkező, majd egymás után brutálisan elhalálozó fiatalok között egy olyan emlékezetes arc sincs mint a mintát adó darabban. Ugyanitt tizenegy előtt öt perccel az amerikai horror-mesterrel, Stephen King-gel láthatunk egy egyórás beszélgetést (A Night at the Movies), hogy a napot végül az Ördögűző rendezői változatával zárják/kezdjék nulla óra tíztől, de azt meg annyiszor leadták már hogy bárki simán elalszik rajta, én legalábbis tuti el fogok.

Kis hírek a nagyvilágból:
Magyarországon lehet a legkönnyebben meghalni rákban: "Az OECD 34 tagállama közül nálunk a legrosszabb a daganatos betegségek halálozási aránya." – Helyesbítenék: Magyarországon bármiben nagyon könnyen meg lehet halni. :(((
Csak semmi szója, csak semmi buzulás!: "Egy hászid rabbi megtiltotta a növendékeinek a szójaevést. Azért, mert így nem lesznek melegek." - Maximális TISZTELET!!! Mondanám hogy áttérek én is, de hát nekem már van vallásom ami ráadásul az az egyetlen igazi egyház, de azért mindig örülök ha látom hogy mások is próbálkoznak az emberiség sebeinek gyógyításával és a tévelygők jó útra terelésével.
Külügyér: Mitől halal egy szexshop?: "Nemrég Törökországban nyílt meg egy halal szexshop, mely online is fogadja az érdeklődőket." – Gondolom attól az, hogy csak nindzsaruhás pornófilmeket árulnak. Vagy attól, hogy halal-ra kövezik azt, aki mást mer árulni :DDD
Funky: Letöltendőt kapott Molnár - LÁJK! – Nem egyszerűen "lájk", hanem most három napig folyamatosan nem leszek józan ennek örömére :) Mondjuk amúgy se vagyok az, de ezúttal ürügyem is van rá. EGÉSSÉG!
A lehető legbetegebb Halloween jelmezek: "Csak akkor vegyen fel ilyeneket, ha azt akarja, hogy soha többé ne hívják meg beöltözős buliba." – Akkor lehet hogy engem azért nem hívtak eddig se ilyenekbe mert télen-járon csöves vámpírzombinak vagyok öltözve?
Jobb érzés, mintha egy nővel feküdnék: "A szipus szereplőkre a villamoson talált videósunk, dokumentumfilm lett belőle. A 2009-es sorozat a Cinefest fesztiválon szerepelt." – Jobb érzés mintha nővel lennél? Muhaha, te se tudod mi a jó, de legalább nem szaporodsz, büdös drogos. Ez is mekkora vicc már hogy az Indexen rendre arról lesznek ilyen együttérző videók amitől a normális ember menekül, lásd 120 centi tömény erőszak… Az meg külön szánalom hogy a jobbérzéses mondatot se ők találták ki először hanem Irvine Welsh, legalábbis én a Trainspotting-ban hallottam először, és akkor ennyit arról hogy a narkó kreatívan hat a képzelőerőre, viszlát szombaton!

 
Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés