2013. 11. 02.
Bárány a Szaharában (nov. 2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, NOVEMBER 2.:
EDUKÁLJA PERSZE,

De nem király.
Horror rovat:
A csütörtöki horrorzuhatagból szombatra is maradt a Universal Channelen: először jön kilenckor az egyre szarabb paródiasorozat, a Horrorra akadva 3. része ami még nem annyira gyenge mint a legutóbbi, de az első kettőhöz képest már bőven az. Utána tizenegytől a Sikoly szériából ugyancsak a 3. epizód, az igazi borzongást azonban mégsem ezek, hanem a hét előtt tíz perccel adott Junior jelenti – a filmrajongóknak mindenképp...

Ismétlés, talán érdemes:
M1, 20:20: Holt költők társasága
– A Jó reggelt, vietnam! melletti másik humanista, de még épp vállalható Williams-film, ami kevésbé vígjáték, viszont ennek is garantáltan sírni fogunk a végén. Párhuzam még amazzal, hogy Williams itt is a rendszerrel szembeálló, azt emberarcúbbá tevő karaktert játszik, aki ugyanúgy humorral és szokatlan megoldásokkal dobja fel a bedarálandó fiatalok életét. Szinte hihetetlen hogy mennyi idő telt a Vietnam és a Holt költők első bemutatója óta, mégis, szinte biztosra vehető hogy 50-100 év múlva is ugyanúgy alapfilm marad mindkettő. Hogy egy kis (balos) társadalomkritika is jusson nekünk, arról meg az Edukators gondoskodik kilenckor a FEM3-on, ami a házfoglaló, társadalomjobbító üzenettel megvert fiatalok különös szabadidős tevékenységével foglalkozik: hőseink gazdagok csiricsáré lakásaiba törnek be, de rablás helyett "csak" házalakítást végeznek, ingyen és bérmentve, utána pedig baromságokat firkálnak nekik hogy a tulaj mostaztán gondolkodjon el az életén, de tényleg. Amennyire jópofa ezt látni a mozivásznon, annyira nem örülnénk ha onnan hazatérve átrendezett lakás és balos okoskodások várnának minket, mert nézőpont kérdése hogy ki gazdag és ki van elnyomva. Engem például elnyomnak a szolgáltatók, a pincérek és mindenki más aki a pénzemre pályázik, a Blaha hajléktalanjainak viszont én lehetek a burzsoázia megtestesítője, hiszen van fedél a fejem fölött...

Talán érdemes:
Nyolckor két választásunk is lehet (van még egy harmadik is, de arról majd később), az egyik a Cinemaxon Elijah Wood-dal eladott Celeste és Jesse mindörökre a fiatalkori, lendületből elkövetett házasságokról, amik néha még a látszat ellenére sem mennek tönkre (és itt annak ellenére Wood a húzónév hogy elvileg nem is az övé a főszerep, hanem a Lonely Island-es Andy Samberg-é). Erre jön rá a pár női fele nem sokkal a válás után, meg arra hogy még mindig szerelmes a férjébe, hiába hogy kettejük közül jelenleg ő a sikeresebb. Bár az ilyen típusú rom.kom.-okkal semmi bajom sincs, én azért mégiscsak az MGM-en adott Csak a zenére szavaznék, ami remekül illeszkedik a mostanában adott kiégettrokksztáros cuccok közé. Itt egy, már-már az öngyilokkal kacérkodó egykori frontember talál újra magára, amikoris majdnem-halála bekerül az újságba, és egy nem messzi élő aszony ennek örömére kénytelen felvilágosítani szintén zenész lányát, hogy kitől is örökölte a muzsikus géneket, a lány meg az felkeresi a papát. Hogy az élet is tud ilyen eseteket produkálni, arra ott van Liv Tyler esete, akit azóta is kénytelenek vagyunk filmvásznon elviselni amióta kiderült hogy ki az apja, de ebbe a 2003-as filmbe szerencsére nem jutott egy híresség se, és pont ettől lesz jó az egész.

Nem érdemes:
A két mai, szabadon kezelt történelmi témájú baromkodás közül az egyik ismétlés (Lovagregény), a másik csak szimplán kerülendő, bár a címe alapján akár még Király! is lehetne, de nagyon nem az, annyira hogy Natalie Portman karrierjét is csak a Black Swan mentette meg, ez pedig köztudottan nem túl nagy dicsőség, főleg ha azt vesszük hogy tinivígjátékot is lehetne normálisat forgatni úgy hogy nem kezdenek el forogni tőle a sírjukban a régi idők hősei. Sőt: még a kezdés is olyan hogy akár jót is ki lehetne hozni belőle, itt a hős idősebbik testvér mellett háttérbe szoruló mihasznát teszik meg főszerepőnek, aki kénytelen-kelletlen csatlakozni a bátyjához és a királylányszabadítás útjára lépni. Nem mondom hogy ennek alapján elvárhatnánk egy Gyaloggalopp szintet, de hogy ne folyamatosan a trágárság és az alhasi humor dőljön valamiből, azért az hadd legyen már egy megkövetelhető minimum 2013-ban. Akárhogy is, nyolckor senki ne engedjen se Portman, se Zooey Deschanel csábításának, és ne kapcsoljon az HBO-ra. Megteszik ezt úgyis pont elegen, nekik meg is fog felelni amit akkor és ott kapnak.

Kis hírek a nagyvilágból:
Chart: A rezsicsökkentés lenyomja Jézust – Aljas hazugság, Jézust senki és semmi nem nyomja le, bármit hazudozzanak is a satisztikusok! – "És természetesen a rezsit is. Mi érdekelheti jobban a magyar embereket a rezsicsökkentésnél?" – Engem például az hogy miből fogok élni hó végén. Gondolom a többieket is...
Tántoríthatatlan kisfiú a pápa trónján: "Ferenc pápa többezer család előtt beszélt, de egy kissrác átvette az irányítást a Vatikánban." – Ezt próbálják meg bármelyik más vallás vezetőjével, nem fog menni! Mondom én hogy a katolikus vallás a legjobb! EGÉSSÉG!
Germán időutazók a világ végén: "500 éve vándorolnak a világban, hogy ugyanolyanok maradhassanak. A Bolíviában letelepült mennoniták elutasítják a modern technikát, a szexuális erőszakot a szellemeknek tulajdonítják. Nagykép." – Jó tudni hogy a menzoniták között is vannak akik ragaszkodnak a keresztény erkölcsökhöz. Ez az első lépés a megtérés útján!!!
A Farkasréti a legdrágább temető: "Itt a szuper kilátású luxusparcella 3-4 millió forintba is kerülhet a halott családjának." – Gyerekek, megvan az életcél: innentől erre fogok gyűjteni. Igaz hogy a vistát már nem élvezhetem, de a tudat meglesz hogy legalább a halálom után a felső tízezer közé kerülhettem :DDD
Nyomoznak a részegnek hitt haldokló miatt: "A MÁV-osok azt hitték, kollégájuk részeg. Haldoklott." – Most már sokat árnek a nyomozással, életében kellett volna segíteniük rajta :SS
Betiltották a Mars-utazást Szaúd-Arábiában: "Pedig az országból már 477-en jelentkeztek a Mars One nevű programba. Hiába, mert ez is tilos." – Remélem a nőknek is az lesz!!! Hát ha autót nem vezethetnek, nehogy már a marsjáró kormányához odaengedjék őket!!!
Áldoktor csaló portyázik a szállodákban: "Egy negyvenes nő sorra járja végig a magyar szállodákat. Eszik, iszik, alszik, eltűnik." – Valamit rosszul csinálhatok: én iszok, fizetek és csak utána hagynak távozni :SS Mondjuk az is igaz, hogy nem vagyok nőből!!

Ez ám a karrier! rovat:
Nem mind hülye, aki nem megy egyetemre – Nem hát, az viszont tényleg hülye aki egyáltalán semmit nem tanul: – "Ahelyett, hogy évekig az időt pazaroltam volna, 23 éves koromra már pénzt kerestem és karrierem volt. Steiner Kristóf szubjektív." – Drága kisbetűvel kristófom, neked már most sincs karriered, pénzed is csak addig amíg igény lesz rád, de amint a csürhe a saját bőrén elkezdi érezni a megszorításokat, a te könyveidet se fogják százezrével vásárolni és a velvetes-indexes megbízások is ritkulnak majd, abból meg amit most tanulsz (metafizika, LOL) ugyancsak nem fogsz tudni megélni, mert kb. köze nincs a valós tanulmányokhoz, ahogy a melóidnak se a munka fogalmához. Majd tíz év múlva kisebb lesz a szájad, ebben egész biztos vagyok, addig is itt van egy Nap kommentje, a lényeget ki is emeltem a gyengébbek kedvéért:

2013.10.30 21:04:50 nemjogasz
Őszintén szólva nem szeretnék személyeskedni, de hát ugye ott van a cím alatt a szerző neve. Egyszerűen egy ilyen sommás véleménycikk esetén nem lehet szó nélkül elmenni a posztoló "munkássága" mellett, ami ugye olyan metafizikai magasságokba emelkedik, mint a Vivatévés összes izéje, nevezzük őket jóindulattal műsoroknak. Persze, tudom, fiatal volt, kellett a pénz, stb, de azért mégis, van akinek nem életcélja például a Subba blogon vagy a Blikkben szerepelni a munkásságával meg a "celebség"ével.
A kultúrírás meg a metafizika "kissé" nehezen passzol bele a Celeb vagyok, ments ki innen, meg a fergeteges(en alpári) Szexi vagy nem, Félelem foka és hasonló, magaskultúrát képviselő életműbe. Mert azért ne feledjük, az internet ugye megőriz mindent, főleg ha az főműsoridőben ment országos csatortnán.
Na, az egyetem arra kell, hogy a jobb sorsra érdemes fiatal elkerülje a szerzőhöz hasonló karrierutat, és esetleg mondjuk valami társadalmilag hasznos munkát végezzen.
Persze ki is lehet moderálni, ha épp olyan kedve van az illetékesnek.


Milliárdos vett autót Gáspár Evelinnek: "A 19 éves lánynak bejött az élet." – Ez igen, ez már majdnem akkora karrier mint steiner kisbetűvel kristófé :DDD És még csak 19 éves, mik lesznek itt később :DDD
Majka: Drogos voltam és piáztam: "A rapper önéletrajzban vall drogos múltjáról, a borsodi problémákról, és arról, miért nem dolgozik most Kanadában."ÉDES FASZOM. Még egy nímand amelyik könyvet ír arról hogy miért nem végez igazi munkát? Lassan sajnálni kezdem őket, mert én ugye egész héten korán kelek és dolgozom mint az állat ÉS emellett még piálok is, de ezek vagy abból kénytelenek élni hogy telesírják a médiát, vagy abból hogy "művészkednek", vagy abból hogy önigazolásokat gyártanak, vagy - és ez a legrosszabb- önéletrajzi könyvet írnak mindezekről együtt, pedig még csak az életük elején járnak :DDDVASÁRNAP, NOVEMBER 3.:
A VÁRANDÓ SOKK.

Találd meg a kakukktojást!
Talán érdemes:
Kilenckor a mostani komikusok közül az ismertebbek közé tartozó Louis C.K. műsorával esetleg bepróbálkozhatunk az HBO-n, ha az enyhén blaszfémikus címe (Óh, istenem!) nem rettent el minket. Engem igen, ezért tutira kihagyom!!!!

Nem érdemes:
Tegnapra egy viszonylag tűrhető romantikos bohózat jutott, de ma már nem leszünk ilyen szerencsések a Várandósokkal, melynek középpontjában Az a bizonyos kilenc hónap áll, amit ki-ki maga a vérmérséklete szerint él át. Az összkép elég felemás, hiába hogy könyv alapján készült, és méginkább hiába a STÁRparádé (Dennis Quaid, Jennifer Lopez, Cameron Diaz, Chris Rock): túl sok egyszerre öt (ráadásul erőltetetten "kortárs") házaspár (celebek, ügyvédek és más ilyenek) gyermekvállalását végignézni. A túl sok szereplőből még egy dolog következik, az hogy csak akkor tudják mindegyikük történetét rendesen kifejteni és elvarrni, ha a film hosszát is ehhez igazítják. Itt is ez történt, emiatt lett majdnem kétórás, pedig ugyanezt másfél órában is el lehetett volna mondani. Aki ilyen-olyan módon maga is érintve van annak nyilván be fog jönni, egyébként semmi okunk nincs 21:40-kor belekezdeni az M1-en.

Ismétlés, de érdemes:
Ahogy a Mindenszentek, úgy ’56 szelleme is itt kísért. Nem véletlen az európakiadós párhuzam: anno a Megáll az idő fő vonzerejét nekem a benne szereplő zenészek adták (szégyellem, de Bereményi Géza nevét csak később vettem észre a stáblistán). Akkor is és most is csak látszólag az a kérdés hogy emigrálni vagy nem emigrálni, az igazi tét a megmaradás, akár megalkuvások árán is, bármelyik országban, de inkább mégis itthon. Erre jön rá a forradalomban részt vevő két barát közül az amelyik itthonmarad, hogy aztán a börtönbüntetés letöltése után a haverja gyerekeit is ő nevelje föl, és hogy az egyikből ugyanolyan lázadó legyen mint amilyen ő volt annak idején és ő is meginduljon a határ felé. 1981-ben nagyon bátor alkotásnak tartottam és ma is szeretem. Egyéb tudnivalók: negyed tíz, Duna TV.

Kis hírek a nagyvilágból:
Zárt tárgyalással indult a battonyai nőt halálra kínzók pere: "A 25 éves nőt három éven át kínozták, holttestét 2011-ben találták meg a nyomozók." – Remélem ők is laza háziőrizetbe kerülnek, nálunk úgyis ez jár a halálrakínzásért, meg Kossuth-díj és élethossznyi ellátás ^^
Faludy György özvegyének új szerelme van: "Az asszony állítja, a kapcsolatra a 2006-ban elhunyt költő is áldását adta." – Tényleg? Melyik szeánszon?
Olivia Wilde terhesNEM ÉN VOLTAM!!!
A bin Ladenért járó 5 milliárdot követeli: "Egy drágakő-kereskedő állítja, már 2003-ban felfedte a rejtekhelyet, nyolc éven át mégsem indult akció." – Na haver, akár igazat mondasz akár nem, az biztos hogy neked se kell már az idei karácsonyi kívánságlistán gondolkodnod...egy utolsó cigi esetleg még belefér, jó éjt és sok szerencsét :DDD
Ilyen, amikor a modellt Csernobilba viszik: "Megszokhattuk, hogy a magazinokban a modellek festői tájakon vagy stúdióban pózolnak. Marc Erwin Babej fotósorozatában most a gázmaszk is kellék." – Mondanám hogy a kurva anyját annak aki ilyen helyeken divatfotóz, meg hogy vigyék az összes ilyen fotóst oda, de arra jelenleg nagyobb az esély hogy házhoz jön hozzánk a sugárzás :SSS
Ha van pár milliód, itt verd el!: "Megint nyílt egy luxus óraüzlet az Andrássy úton, a Breitling szalonban nyolc millió forintos darabokat is vásárolhat. Van gyémántos is!" – Hurrá, már nem is tudom mi hiányzott az életemből! Amint lesz felesleges nyolcmillióm, becsszóra itt fogom elkölteni!...NEM.
Pár év és kiisszuk a világ borkészletét: "Kína és az USA egyre szomjasabb. A kínálat nem tud lépést tartani a kereslettel, hiába jó a termés." – Ajjaj, nem lesz ennek jó vége. Ez azt jelenti hogy kénytelen leszek elinni az amcsik meg a kínaiak elől is a bort, hát nehogy már az övék legyen az utolsó korty! Pohárra fel, kemény meló lesz, de valakinek ezt is csinálnia kell!
C:c Vércicaharc a Klubrádióban: "Repedezik az utolsó bástya: egymásnak esett Orosz József és Vicsek Ferenc. Szoci-e a Klubrádió?" – Kit érdekel? A lényeg hogy egymást nyírják ezek is :DD

 Kulcsszavak: Steiner Kristóf

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés