2013. 11. 11.
A tizenegytizenegyes hét (nov. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, NOVEMBER 11.:
A SEKSZ ÉS A BEVEHETETLEN HAZUGSÁG

Ők az igazi hétköznapi hősök.
Talán érdemes:
Amilyen nagy keletje van mostanában a szabad életvitelű fiatalokat mutogató filmeknek-sorozatoknak (Skins, etc.), pont annyira jó hogy nagynéha jön egy ellenpélda, mint ahogy ma is 21:40-kor is a Duna TV-re. Az angol főváros tinédzserei közül nem mindegyiknek megy jól, annyira hogy rendszeresen Bevetetlen ágyakon vagy még inkább, matracokon kénytelenek álomra hajtani a fejüket, és igen gyakran egyedül, mert még a bulik világában sem sikerül tartósan társra találniuk – ha pedig mégis, akkor ott vannak a múlt sötét árnyai, legyenek azok családi vagy szerelmi kapcsolatok kísértetei. Nekem kicsit túl fiatalos ez a komoly témákat feszegető vígjáték, de ez nem jelenti azt hogy nem jó, sőt! Utána a FEM3-on az eredeti címével (Sex and Lies in Sin City) a Seksz és Nyújorkra hajazó Szex és hazugság a Bűn Városában nem árul zsákbamacskát: azt kapjuk, amit már ennyiből (és az éjjel tizenegy órai kezdésből) is leszűrhetünk, mert ugye senki nem gondolja komolyan hogy egy stripper és egy maffiózó ismerősökkel rendelkező szerencsebarlang-tulaj szerelméből bármi jó is kisülhet. Ha még a drogokat is hozzávesszük, akkor egyértelmű az éjszakai műsorsávba kerülés Peter Medak eme korrekt, de semmi extra rendezésénél, ami azért nem ér fel a neki előképet adó Casinóhoz (sőt még a mostani laszvegaszos sorozatokhoz sem. De hogy legyen valami többé-kevésbé családi program is mára, arról a Mystery Men – Különleges hősök gondoskodik a Film Mánián nyolctól. Kinka Usher alkotása a hagyományos szuperhős-sztorit fordítja magán kívülre és tesz bele egy kis társadalom,-meg kapitalizmus-kritikát: Champion City ügyeletes védőangyalának annyira kell a szponzori zsozsó hogy még arra is képes hogy esküdt ellenségét újra rászabadítsa a lakosságra. Csakhogy időközben a lelkesebb polgárok is létrehozták a POLGÁRŐRSÉGET maguk titkos társaságát, ami a visszaviszi a hérosz-mozgalmat a gyökereihez, vagyis embereink munka mellett csinálják a világjobbítást, ráadásul jobban mint az, akinek elvileg ez volna a munkája. A bizarr sztorihoz többértelmű, zsúfolt díszletek és ravasz vágások társulnak (érthető, a rendező a reklámspotok világából érkezett), na meg egy kivételes sztárparádé: Janeane Garofalo-tól Claire Forlani-n át mindenki itt van (de hogy ne csak a nőket emeljem ki: Ben Stiller, Hank Azaria, William H. Macy, és még zenész-cameók is jutnak bele a Fugees-tag Pras és az élő legenda Tom Waits személyében).

Hétfő? LESZAROM.
C:c Hujber mellbimbót villantott: "A sztárok szó szerint kivetkőznek magukból Joshi Bharatnál, de ettől sem lesz jobb a műsora.""Beszélgetős műsor"? Én LESZAROM.
1,7 milliárdot nyert, de magasról tesz rá: "Ryan Riess a pókervilágbajnok, a 23 éves, balhés fiú úgy szórja a pénzt, mintha csak a fáról szedné." – Jól teszi, én is LESZAROM hogy mennyit nyer. Lesz még egyszer ő is szegény, nem egy élsportolóval megtörtént ugyanez pedig ők nem szerencsejátékból éltek ^^
Ők a leggazdagabb magyarok – …és ők se dolgoztak érte, de legalább nem szórják el hülyeségekre. Mindegy, nem vagyok köztük, így LESZAROM.
Jaimie Alexander alul-felül villantott: "Az új Thor-film színésznője mindenhol átlátszó ruhában jelent meg, és csodálkozik, hogy lefotózták." – ...akkor legalább akkor ne csodálkozzon ha LESZAROM.
Ian McKellen segge bevehetetlenLESZAROM, a mássága még mindig csak rá tartozik.
EMA: Miley Cyrus seggét két arc terítette be – Minek? Ő maga egy akkora seggfej, hogy nem kell ezt ruhával is kifejeznie. – "Kattintson, és azonnal nézze meg, mit viselt seggén az énekesnő az MTV EMA-n!"ARCONFOSOM: amikor egy szimpla leszarom már nem elég.


KEDD, NOVEMBER 12.:
LESZ-E SZÉP ESTÉNK, HA EGYSZER MAJD MEGÖREGSZÜNK?

/SPOILER ON
Nem. SPOILER OFF/
Ismétlés, talán érdemes:
Film Mánia, 21:00: Logan futása – A Soylent Green (és az 1984) melletti másik, lassan már megvalósuló disztópia, amiben úgy kerülik el a túlnépesedést és az öregedést, hogy harmincéves korában mindenki eljárja a haláltáncot. A rendszert érthető módon sokan próbálják kijátszani, a címbeli Logan őrájuk vadászik, míg szerelmes nem lesz az egyik partizáncsajba. Jó hogy nem ebben a világban élek, és nem a hülye műanyagruhák miatt, hanem mert én itt már több mint tíz éve halott lennék. Huhh, ebbe de durva volt belegondolni, erre inni is kell valamit, méghozzá sürgősen… o_O

Talán érdemes:
A hét első két napjára egyből két Végakaratos depressziózás is jut, ebből a mai az ami tuti nem ismétlés (a másik az az volt és hétfőre tették, ki is szórtam egyből). A Viasat3-on adott thriller azonban nem a gyász utáni lelki béke megtalálásról szól hanem arról hogy milyen amikor egy nőt igaztalanul vádolnak az örökséghajhászással, nem mások mint az elhunyt rokonai, akik még azt is be akarják adni a közvéleménynek hogy a nő ölte meg a férjét, pedig valójában pont ők azok akiket egyedül csak a pénz érdekel érdekel a halottból. 21:25-kor kezdik, tipikusan egynek jó-film.

Ajánlott:
Öt perccel utána, azaz fél tízkor az angol szociodrámák mestere, Mike Leigh mutatkozik be könnyedebb oldaláról a Duna TV-n egy idős házaspár és a körülöttük élők mindennapjaival, a dilemmák a szokásosak és az öregkorhoz kapcsolódóak, nem is annyira a harmóniában élő páron van a lényeg hanem azokon az elégedetlen vagy zavart rokonokon-ismerősökön akiket meghallgatnak vagy csak feltűnnek mellettük. A Még egy év nem direkt vígjáték, de sokkal emészthetőbb mint mondjuk a Mezítelenül (az artvonalból ide is jut azért, például a mindig kiváló Imelda Staunton), mégis lehet hogy épp ezért hagy mélyebb nyomot.

Kis hírek a nagyvilágból:
Pár cég etet minket: "A választás szabadsága nem létező fogalom, hacsak nem kis manufaktúrák termékeit fogyasztjuk." – Meglepődtetek? A médiában is ugyanígy van, az etetés is meg a látszatszabadság is :DDD
Gyurcsány Ferenc: Még élvezem is: "Az őszödi beszéd a Demokratikus Koalíció morális hitvallása – mondja a DK-elnök, aki büszke a 2006-os zavargások kezelésére. A felelősségéről kérdeztük, de mintha más nyelvet beszélnénk. Interjú." – Nem az a baj hogy ő élvezi, hanem az hogy mi nem. Ahogy a költő mondta volt: sekély e kéj.
Bajnai: Egy év múlva miniszterelnök leszek – …vagy nem. – "Elege van abból, hogy a baloldal önmagával foglalkozik. Orbán leváltásáért mindenre hajlandó, de Gyurcsánnyal nem beszél. Interjú." – Lassan olyanok leszünk mint Andy Warhol elfuserált jóslata: a jövőben mindenki miniszterelnök lesz 15 percre…
Határátkelő: Hova költözzünk külföldre?: "Egy felmérés szerint Kína a legjobb hely, de ezt azért fogadjuk szkeptikusan." – Annál is inkább, merthogy onnan is mennyien vándorolnak be hozzánk. Most akkor vagy mi állunk ennyire jól, vagy ők nem…
Lövöldözés egy detroiti fodrászatban: "Ketten meghaltak, heten megsebesültek. A rendőrség szerint az üzletben szerencsejáték folyt." – Ja, hogy Detroit? Miért is nem lepődtem meg…
Nesze!szer: Így is lehet élni!: "A hölgy 90 esztendős, 70 körül megtanult franciául, 80 évesen tangózni kezdett, 85 évesen pedig elment első jóga órájára." – …és mindez még véletlenül sem nálunk történt. Nálunk ugyanis ilyen egy trú sztori:
Öngyilkos lett a kilakoltatás előtt: "A férfi holttestét a lakásba érkező rendőr találta meg." – Akkor ide is a szokásosat: MEGÖLTÉTEK A JÖVŐNKET!
 

SZERDA, NOVEMBER 13.:
BANÁN: MEGOSZTÓ

Jég? Szuper! :)
Legyünk gyorsan és célratörők, ma este a műsorok 99%-a ismétlés lesz, ami meg nem az, annak meg úgy szar a 99%-a ahogy van, nekünk tehát ezek maradnak

Film Mánia, 21:00: Robbanáspont – Egy rész a Vonnegut-féle szuperjégből, egy rész a buddy movie-k ból – jópont a fekete-fehér párosításért, pontlevonás a céltalan erőszakért és véres jelenetekért, a sztorinak hátteret adó tájak is szépek, és ezzel kb. mindent el is mondtunk, mert a film maga egyébként elég zűrös, mintha végig nem tudták volna eldönteni, mi legyen belőle: egy félresikerült katonai fegyvert egy éttermi dolgozónak (Skeet Ulrich) és a hozzá csapódó fagylaltosnak (Cuba Gooding Jr.) kellene elvinnie egy támaszpontra, ám az évekkel azelőtti kataklizma túlélője, egy megszállott tiszt akár a világpusztulást is bevállalná a kedvükért, annyira nincs már vesztenivalója.
Film+, 21:10: Terminátor – A halálosztó – Ma már kimondható hogy a jobb akciófilmek közül is ez az egyik legjobb: a sima lövöldözésre vágyók ugyanúgy megtalálják a maguk örömét mint a hozzám hasonló összeesküvéselmélet-hívők, a 2029-es év és vele a Skynet is ma már közelebb van, mint gondolnánk (ahogy a Robocop által felvázolt Detroit is durván megvalósult, a humán droidkatonákon meg épp most dolgoznak).
Film+, 23:15: 1408 – Félig paranormál-horror, félig pszichotróp látomás egy végtelenített, rosszul sikerült sav-tripről, kinek-kinek a maga előélete és előítéletei szerint. Ahogy a kétezres évek nem annyira vérrel, mint inkább egyéni megközelítéssel ütő hasonló darabjai, úgy ez is felhasználófüggő: aki eleve cinikusan és a belekötési lehetőségeket keresve ül le borzongani, az akár bele se kezdjen – de az se akire túlságosan is hatással vannak az effajta trip-filmek.

Kihalás, így végzed hát te is rovat:
Kihalás fenyegeti II. Erzsébet kedvencét – Ahogy őt is, és a királyi családot meg úgy általában mindent amit Angliával azonosítunk. – "A két wales-i juhászkutyafajta egyike, a Pembroke corgi végveszélybe került." – Ez kétségtelenül nagy tragédia, de vannak nagyobbak is, például hogy:
Kihalt a nyugati fekete rinocérosz: "2006-ban látták az utolsó élő példányt, most hivatalosan is kihaltnak nyilvánították a fajt. Az orrszarvúk több más alfaja is a kipusztulás szélén." – Ha netán kiderülne hogy él még belőlük egy pár, abban se lenne sok köszönet nekik:
Feltűnt egy kihaltnak hitt leopárd, lelőtték: "Állítólag önvédelemből ölték meg az állatot, ami 35 éve nem bukkant fel a környéken." – …és most már tuti nem fog erre járni, nem csak harmincöt évig…
Szaporodás közben érte őket a halál 165 millió éve: "Két kabócaszerű rovat fosszíliáját találták meg Kínában, úgy szaporodtak, mint mai rokonaik." – Szegények akkor még nem sejthették hogy ez lesz az utolsó numerájuk, de legalább jól érezték magukat miközben meg,-és kihaltak…
Dögevő ősszörnyet találtak Afrika partjainál: "A 90 millió éves moszaszaurusz gyomrában három másik dinoszaurusz maradványait találták meg." – …ő meg legalább a halála előtt utoljára jól bezabált. Én is ezt fogom tenni remélhetőleg, meg iszok egy kis töményet. Akkor már úgyis tök mindegy lesz ^^
Itt a T-rex eddig ismeretlen rokona: "Nyolc méter hosszú, 2,5 tonna és 80 millió éve élt a mai Utah területén a különleges fejformájú dínó."…oszt’ ölelni meg ájfónt tartani tudott-é a kis praclijaival seksz közben? =^.^=

A seksz, a szipu rovat:
C:c: Miley Cyrus a tévében füvezett: "Az énekesnő az MTV európai zenei díjkiosztó gáláján a fenekét is belerázta a kamerába." – Most mondanám hogy LESZAROM, de azt ugye hétfőn szoktam, így kénytelen leszek a másik rossz poént elsütni, hogyaszongya EZT IS TŐLÜNK, MAGYAROKTÓL LOPTA.
A pornókirály cége akasztotta ki a UPC-t: "Gattyán Doclerwebje terelte el véletlenül a UPC internetes forgalmát. A UPC furán kárpótol." – Reménykedve, cicaszemekkel kérdezem: csak nem ingyen lesz a póresz?
80 embert kivégeztek Észak-Koreában: "Mindegyiket nyilvánosan. Állítólag dél-koreai csatornákat néztek, vagy pornót terjesztettek." – Huhh, én mit kapnék ebben a rémuralomban o_O Gyorsan rendelek is egy újabb sört amíg még lehet…
Védőszemüveget húznának a kaliforniai pornósokra: "Hogy megóvják a szemüket az ondótól és egyéb testnedvektől. Több cég lelépne, ha megszavazzák." – Védőszemüveg, és erről népszavazás? B+, nyugdíj nem kéne?! Íme, ide vezet ha egy államban legalizálják a marihuánát: a kevésbé káros dolgokat, például a pornót egyből szankcionálni akarják!!4 ÉBERSÉG!


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 14.:
SZÖKEVÉNYEK MINDEN MENNYISÉGBEN

Polanskivele, ki ellene…
…és akkor a változatosság kedvéért ma is pár Ismétlés, talán érdemes film:
Retekklub, 21:35: A szökevény – Harrison Ford kilencvenes évekbeli üldözéses filmjei közül a gyengébb (a Polanski-féle Őrület jobb nála, de az meg a rendező miatt nem jön be nekem). Tény ami tény: Tommy Lee Jones lejátssza Fordot a vászonról, de a tévesen megvádolt, halálsorról menekülő orvos történetéből amúgy se lehetett volna sokkal többet kihozni, a bűnös személye is elég hamar megtippelhető. Hogy akkor mivégre a díjeső? Nem tudom, talán Julianne Moore és Joe Pantoliano emeltek valamit a rajta. Utána háromnegyed tízkor egy magyar kultfilm érkezik a Dunára, ami szintén voltmár, de a Legényanya annyira abszurd, hogy még most is élvezetes (aki persze a bemutató idején se szerette, az meg most is falramászik tőle). Aki nem ismerné: egy faluban minden férfi a Béla névre hallgat, kivéve a frissen született kívülállót, akit Józsinak keresztelnek, és aki teherbe esik az első komoly kapcsolatánál. Lehet benne a szocializmus csődjét látni ugyanúgy mint vallásellenes vonásokat, de alapvetően csak Schwajda György sajátos(an fekete) humoráról szól az egész.

Nem ismétlés, talán érdemes:
HBO, 22:30: Roman Polanski: Ki vele! – Mit lehet erről az ügyről még elmondani? Semmit, a résztvevők érinthetetlenek (a szenvedő alany kivételével, as usual), igazság még akkor se fog tétetni amikor a rendező úr meghal, de akkor legalább hivatalosan is lezárhatják az aktákat. Ki tudja, egyszer majd ciarán tobinról is forgatnak majd egy filmet ^^

Kis hírek a nagyvilágból:
Negyven napig élt a nyomtatott máj: "A vérkeringésbe még nem sikerült bekapcsolni, de gyógyszertesztekhez kiváló terep lehet." – Én eddig csak fikáztam ezt a 3D nyomtatásos dolgot, de lehet hogy teszek vele egy próbát: nyomtatok egy 3D-s Giannát. Most miért, ha csak negyven napig elél, már megérte...
Subba: Graffitiforradalmat robbantott ki Zsüsztin: "Justin Bieber hatására öntudatra ébredtünk; realizáltuk, hogy vannak jogaink" - mondta a kolumbiai hiphop egyik úttörője." – Ne aggódj haver, neked továbbra sincsenek jogaid, ugyanúgy le fognak lőni a rendőrök mint a haverodat még régebben.
18+ Ötlet Géza: Az Orgazmusháború leverné az X-Faktort: "Egy japán műsorban az ellentétek versengése orálozásba torkollt." – Meg mertem volna tippelni hogy a meleg orálszexből először ott lesz tévés vetélkedő, de csak hogy lássuk mennyire egy képmutató társadalom, ne felejtsük el hogy a normál, férfi-nő felállású seksz-filmekben még mindig kikockázzák a nemi szerveket… Nap kommentje:

altona 2013.11.13. 08:30:40
Ugye, hogy 2 atombomba kevés volt?!


…ÉS ÉN EZT MÁR MIÓTA MONDOM!!
LeBron: Szarok vagyunk, ennyi - ...és ezt is ezer éve mondtam már. Az nem izgalmas ha az embernek sorra van igaza :S
Összeírnák a szellemi vagyont - A milyen micsodával csinálnának mit? – "Az állami jogok, hagyományok értékét becsülnék meg, aztán tőzsdén kereskednének velük."MUHAHA. LOL. IKSZDÉ. Igen, most pont erre lesz a legnagyobb kereslet a tőzsdén. Előbb lenne nyereséges egy állami pornócég…
Egy diktátor játékvárosa: "Gondolná, hogy a kazah fővárosban van a világ egyik legnagyobb elnöki palotája? És hogy a város egyik fő nevezetessége az elnök aranyba öntött jobbja? Nagyképen a 30 milliárd dollárból épített Asztana." – Ezek is csak a kereszténységet és azon belül minket magyarokat próbálnak majmolni. Nekünk azonban előbb volt Szent Jobbunk, hiába is gyártattak maguknak egyet aranyból :DDD
18+ A heréjénél szögezte magát a Vörös térhez, Putyin ellen tiltakozott – Én is utáltam a komcsikat, de ennyire hülye azért sose voltam. Ez meg…áh, hagyjuk, remélem legalább impotens lett. Mi van az oroszokkal hogy csak ilyen szar tiltakozásokra telik tőlük? Pussy Riot, Vojna meg most ez…és mind "performansz"-ként hirdeti magát, ez a legjobb…:SSS
Csecsemőket adtak el, iPhone-t vettek: "A kínai pár három gyerekét is eladta. Cipőt, telefont, számítógépet vettek a pénzből." – Végülis miért ne? Ha van vevő, ha tudnak új gyerekeket gyártani, és ha ennyire kell nekik az ájfon, miért ne? Az vesse rájuk az első követ aki nem adná el a gyerekét valami divatos cuccért vagy akár csak egy lájkért:
A kezünkkel lájkolhatunk: "Csak szívet kell formáznunk majd belőle. A Google benyújtott egy új szabadalmat."Már a kézmozdulatokat is levédik?! Akkor én küldök a guglinak egy levédhetetlen gesztust:

Viszlát szombaton!

 
Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés