2013. 12. 02.
Hass, elhoff, alapíts (dec. 2-3-4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, DECEMBER 2.:
NEM FÉLÜNK A VADNYUGATTÓL
 
Sötétben bujkál, de nem ellenforradalmár.
Talán érdemes:
Film+2, 21:00: Keresztes lovagok – A Szulejmán című überfos történelemhamisítással már jó ideje direkt nem foglalkozom, viszont üdvözlök mindent ami azzal ellentétes, így ezt a többrészes tévéfilmet is, ami azért a Szent Küldetés árnyoldalaira is kitér, a kezdőrészben mindjárt nemesi testvérviszályt meg öldöklést kapunk, vagyis a Trónok harca rajongói is jóllaknak vele. Még Franco Nero sem tud eltántorítani tőle! Más, és szószerint az: általában kerülöm a többcímű filmeket. Általában rühellem az úgynevezett toleranciameséket. És most is, mint mindig, jön egy kivétel, aminek itt a helye, már csak a rizikós témaválasztása miatt is. A legtöbb közel-keleti országban (így Palesztinában is) a homoszexualitás mint olyan, hivatalosan nem létezik, nem hivatalosan viszont akit arrafelé ezzel vert meg a sors, számíthat egy kellemes délutáni halálrakövezésre, ennél csak azt szeretik kevésbé aki izraeliekkel barátkozik. A Sötétben hőse ebbe a halmozottan hátrányos helyzetbe és ezáltal üllő és kalapács közé kerül: Izraelben a szülőhazája, ott viszont a mássága miatt nemkívánatos, az ideje pedig együtt fogy a mozgásterével és a lehetőségeivel. Eredetileg Szerelemben és sötétségben címmel adták, most épp a Cinemax 2 vetíti, és aki valamennyire is nyitott az effajta kérdésekre, az nyolckor tegyen vele egy próbát, megéri. Utána ugyanabban az időben egymás után két western, két sztár, de egy csatorna, viszont az MGM szinkronjai miatt talán pont azok fogják kihagyni, akik értékelni tudnák akár a Bandidót, akár a Vadnyugati embert. Az előbbi egy sablon Robert Mitchum-akciózás és nem is kár érte, a második viszont egy ma már kevéssé ismert rendező, Anthony Mann munkája, aki a jó útra térés nehézségeit mutatja be Gary Cooper figuráján keresztül, aki az új élet reményében utazna Texasba, ám közben kirabolják őt és útitársait is, így kénytelenek egy szellemvárosban tanyát verni. Mint mondtam, emberünk múltja nem egészen tiszta, így nem csoda ha pont amikor anyagilag a legmélyebben van, akkor találja meg a közelben héderező bűntársa hogy még egy utolsó közös akciót kisajtoljon belőle. Nem nagy eresztés, mondhatnánk, ha a direktor nem lenne mestere az emberi drámák és tájképek összehangolásának. Szinte már klasszikusnak mondható, a maiak közül talán ez az ami mindenkinek a kedvére tesz, 21:40-kor kezdik.
 
Hétfő? LESZAROM.
Kate Upton fenekét kimarta a homok, a melle meg kiesett a blúzból – Csakazértse sunáznám, inkább LESZAROM.
Hayden Panettiere elvitte melleit egy jótékonysági eseményreSUNÁZ mondom LESZAROM!
Jessica Alba szőke lett, hogy tetszik? – Röviden: LESZAROM.
Jessica Biel ismét tökéletesen nézett ki: "A lábából ritkán mutat ilyen sokat." – Ez most ugyanaz a Jessica vagy egy másik? Mindegy: őt is LESZAROM.
Újabb szép szereplő a mamipornóban: "Összeállt A szürke ötven árnyalatának stábja. A szereplők többsége fiatal, szép és nem túl ismert." – Én öreg vagyok, nem túl szép és ráadásul tök ismeretlen, őket viszont még így is simán LESZAROM.
18+ Fanszőrzetre vetkőzve fotózta magát a Take That-tagMINDIG IS SEJTETTEM HOGY NEM TELJESEN HETERÓ-SEKSZUÁLIS LESZAROM.
Városban: A szexéhes Bambi esete a galériatulajdonos szexi feleségével: "Nem az állatos pornó miatt kell ellátogatni az Art Market Budapestre, de van az is." – Nem csak az állatos pornó miatt, de amiatt is...LESZAROM.


KEDD, DECEMBER 3.:
SZANCSÓ VÍJA
 
A Fatima Negra sem apácazárda.
Talán ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
Cinemax 2., 22:05: A maconi gyermek – Ha minden jól megy, ez egy hamarosan (= jövő évben) induló új sorozatomban kerül majd bővebben kifejtésre, addig csak annyit, hogy VALLÁSGYALÁZÓ, NŐGYŰLÖLŐ, EMBERELLENES, BETEGES SZEMÉT, amivel csak magadat bünteted. Én szóltam.
 
Talán érdemes:
Szezonja lehet a szokatlan szerepeknek: ma Bud Spencert láthatjuk egy thrillerben a Viasat-on fél tíz előtt tíz perccel, aminek nem elég hogy sablonos a címe (A végső határ), de a sztorija is erősen voltmár, akár az előre bejelentett gyilkosságok krónikái, akár a rendőrök közt rejtőző gyilkosok miatt néznénk. A legjobb ami elmondható róla hogy egyfajta fordított Elemi ösztön: itt egy műsorvezetőnő megvédésre alakít speciális osztagot a rendőrség, aminek maga a fenyegetőző is tagja, és ráadásul ezt a rádióst védő ügyvédnő is tudja, de nem tud a férfinek ellenállni. Illetve mégsem ez a legjobb benne hanem Bud Spencer, viszont akik mindörökké Piedoneként akarnak rá emlékezni, azok nyugodtan kihagyhatják.
 
Ajánlott:
Az amerikai ügyeskedőkről szóló amcsi-uncsi drámák és vígjátékok özönében hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról hogy hazánk fiai is jeleskedtek ebben a sportágban, már az Osztrák-Magyar ANAR Monarchia idején is. Az Én, Strasznov Ignác, a szélhámos a kor legnagyobb profi átverőjének állít emléket az illető önéletrajzára alapozva. Emberünk nevéhez legendás heccek fűződnek amin ma is nagyokat derülünk, de akkoriban elég sok fejtörést okozott a hatóságoknak (a köznép persze már akkor is jót röhögött az átvert, általában jómódú balekokon). Lehet hogy az ilyen alakok megítélésén csak az idő javít, de lehet hogy nem: aligha tudnám elképzelni hogy párszáz év múlva ugyanilyen derűvel emlékezzünk mondjuk az Il Ferro-ügyre, mert abba olyanokat is sikerült belerágatni akiknek azért több eszük volt annál hogy a Lánchidat eladhatták volna nekik. Többrészes, az elsőt ma 20:20-kor csíphetjük el a Dunán, ha már a fickót nem mindig sikerült a rendőröknek. Fél kilenckor egy ugyancsak ritkán adott nyolcvanas évekbeli vígjáték az HBO Comedy-n két akkori nagy névvel, Steve Martinnal és Kathleen Turnerrel a főszerepben. Az Agyban nagy az Ifjú Frankenstein óta a legjobb homonkulusz-movie, bár itt nem annyira az önálló teremtmény létrehozása a tét, mint inkább a doktor néhai felesége nagyon is aktív agyának új testbe helyezése. Túl felnőtt ahhoz hogy egyértelműen családbarátnak lehessen nevezni (ebben Turner aligruhái is sokat segítenek), és itt még a későbbi polkorrekt nevettető, Steve Martin is közelebb áll ahhoz az őrülethez amit pld. a Rémségek kicsiny boltjában levágott. Külön bónusz: úgy néz ki az eredeti szinkronnal vetítik :) És ha ez így megy tovább, lassan megnyithatom a western rovatot, mivel mára is jut sztárparádés lövöldözés kilencre, és ha minden jól megy itt is a régi szinkront kapjuk, garancia erre a néha Filmmúzeum, mostani Film Mánia. Az Arnold, a bajkeverőnek címével ellentétben semmi köze az Osztrák Tölgyhöz, annál több a mexikói forradalomhoz és Pancho Villához – őt Yul Brynner alakítja, még a bőrfejű korszaka előtt. A forradalomhoz a pénz utáni második must-need stuff a fegyver, amit egy vállalkozó (Robert Mitchum) le is szállít…ana, ha nem csapnának le rá a forradalmárok pont azelőtt, hogy megkapná a pénzt, és amilyen peche van, pont nem nekik dolgozik hanem az ellenfelüknek, így jogosan veszik rá az együttműködésre a jól bevált halál vagy ungabunga-metódussal. Brynner, Mitchum már önmagában eladná, de az igazi sztár mégiscsak Bronson mint Villa egyik brutális tisztje, aki előszeretettel masszíroztatja a ravaszt meghúzó ujját a helyi PROS masszőrnővel.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Vegye meg Han Solo pisztolyát!: "Legalább 44,6 millió forintnak megfelelő összeget kell letenni a Star Wars-relikviáért. Megéri." – Francokat éri meg, pláne ennyiért, még a végén engem is megvádolnának hogy én lőttem vele először…:SSS
Ateista: Gyurcsány Ferenc ledületből eltörölné a Vatikáni Szerződést?: "Kedvenc Ferencünk szerint a vallás annyira magánügy, hogy megválasztása esetén fenéken billentené kicsit a katolikusokat." – Oké, akkor katolikusként innentől KÖTELEZŐ Gianna Michaels-re szavaznom, mert másra nem lehet. "Ledületből", az baz+. Nem elég hogy ateisták, írni se tudnak…:SSS
Úszó luxusváros épülhet Florida partjainál: "Néha megkerülné a Földet a 25 emeletes, 1500 méter hosszú óriáshajó. Az ára 10 milliárd dollár." – Simán megvehetném, ha akarnám, akárcsak Solo pisztolyát. De nem akarom. Azt a jó sok pénzt inkább mind sörre költöm ^^
Mitől lettek hirtelen sokkal jobbak a barlangrajzok? – Nyilván már az ősemberek is jobban rajzolnak mint négymilliárd éve :DDD
Baseballütővel védené tulajdonát?: "A Fővárosi Ítélőtábla szerint jogosan tett így egy sarudi kempinges. Felmentették a vádak alól." – Ez borzasztó, hogy az emberek megvédhetik a tulajdonukat. Mi az hogy nincs szabadrablás, ahol akinek igénye van az elvehet mástól mindent?! EJRÓPA SEGÍÍÍCSS, hiszen már másokon is segítettél:
Többszörös pedofil gyerekgyilkos szabadult: "Spanyolországban ítélték el, de az Emberi Jogok Európai Bírósága úgy döntött, szabadulhat." – Remélem a jogvédők elszámoltatták az áldozatok családjait!!! Még mondja valaki hogy Európában nem tisztelik az Emberi Jogokat! Tisztelet az Emberi Jogok Európai Bíróságának!! LÁJK!!4!!! négy
Peaches Geldof bajba került a pedofil énekes miatt: "Bob Geldof lánya a Twitteren megnevezte a két nőt, akik a saját gyerekeküket bocsátották a Lostprophets énekese részére."BAJBA KERÜLT?! Emiatt?! Ki kéne tüntetni!
Travelo: Az első selfie, amit sas csinált: "A kamerával krokodilokat filmeztek volna, de ellopta." – Ez a selfie, ez megint egy olyan ránk erőltetett szó mint a lájk, és mint ilyen, ez is FASZKORBÁCS!!!ot érdemel. Az meg hogy mennyire valószínű hogy egy sas véletlenül ellopjon egy kamerát és véletlenül remek felvételeket csináljon vele, azt a Nap kommentje világítja meg nekünk:
 
2013.12.02 13:13:11 Quarker
Utána meg felrakta a youtube-ra.

 
…és született egy Év kommentje-candidate is:
 
2013.12.02 14:47:40 dr. mesterseges szinezek
Íme a bizonyíték... íme a bizonyíték, kedves barátaim, hogy a karvalytőke mindent ellop... a karvalytőke mindent ellop, ami nincs lecsavarozva, még ha arra a valamire nincs is szüksége... nincs is szüksége.

 

SZERDA, DECEMBER 4.:
KRAKKÓBAN AZ IYESMI NEM VALÓ,
 
hanem valóság.
Ajánlott:
FEM3, 21:10: Kés, villa, olló – Annette Bening ismerős terepen, vagyis ismét egy széthulló család élén, ahol kivételesen ő maga kezd önmegvalósításba (költészet), ezért fiát és férjét maga mögött hagyva keresi az ihletet, to add insult to injury, a gyereket pont arra a zavart lélekgyógyászra bízza aki ezt a frenetikus ötletet adta neki. Ő azonban szerencsére feltalálja magát, a pszichológus két lánya közül a normálisabbal próbál meg összemelegedni… Ne vegyük be a műsorkészítők szövegét, ez inkább dráma mint vígjáték, annak viszont jó, ráadásul valós történetből (a srác naplójából) készült. Maradjunk a komolykodásnál: a héten már elsütöttem egyszer hogy miket kerülök általában, annak apropóján hogy adódott egy kivétel. Ma ugyanezt eljátszhatom még egyszer az általam általában sűrűn kihagyott  magyar filmekkel kapcsolatban, mivel a Csoda Krakkóban pont olyan mint a neve, vagyis kirívó pozitív példa. Már a címéből is sejthető hogy lengyel barátainknál játszódik, ide érkezik egy restaurátor-tanuló lány egy titokzatos zsidó könyvvel, amit viszont egy helyi fiatalember is keres, mivel állítólag újra lehet vele éleszteni a halottakat. Misztikus kergetőzés és egymásba bonyolódás veszi kezdetét amihez tökéletes hátteret ad a történelmi viharok nagy tanúja, a lengyel főváros. A zenére se lehet panasz, azt ugyanis a Budapest Klezmer Band szolgáltatja, a filmet magát meg a Duna TV fél tízkor, nézzétek, kivéve azokat akik a Madonna-féle popularizált instant Kabbalát várják, ők inkább bele se kezdjenek, kár beléjük az effajta jóság.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
A magyar kamaszoknak nem megy a matek: "De sajnos olvasni sem tudnak olyan jól, mint három éve, és a természettudományokkal is nehezebben boldogulnak. Tudják használni az életben, amit az iskolában tanulnak? Kiderül az új PISA-felmérésből." – Pont hogy CSAK olyat tanulnak amire még szükségük lehet, mert ugye összeadásra ott van a mobil, olvasni nem kell tudni, és már az óvodában odaszíjazzák őket a kakaóbiztos számítógépek elé ahelyett hogy kirándulni vinnék őket. És már látszik is a végeredmény:
Ha nem várok, most lenne 24,5 millám: "A bitcoin csábító befektetéssé vált, egyre több magyar is rákap, pedig itthon szinte nem is lehet fizetni vele. Van, aki az állam elől menekül a virtuális pénzvilágba." – A jövő generációja: virtuális munkát végez virtuális pénzért, amit a virtuális életére költ. Maradok az alkoholnál, bár az is egy menekülés a valóságból, de legalább meglátszik az emberen…
Tavaszig sem kell várni az energiacellára: "Széles Gábor szerint távoli galaxisokba is eljuthatunk majd. A gravitáció egyébként kikapcsolható." – Ez annyira így van, hogy a kocsmában mindenkinek sikerülni szokott legkésőbb szombat este és vasárnap reggel között. De miért kellett ezt ilyen nagy csinnadrattával bejelenteni?
Egy nagyon részeg lány leharapta egy nagyon részeg fiú ajkát: "Mindketten túl sokat ittak az Oktoberfesten." – …és annyira be voltak rúgva, hogy csak decemberben vették észre? TISZTELET! Erről beszélek folyton, ez az igazi PARTY HARD!!! szelleme!
18+ Megjelent a lengyel koporsókészítő cég szokásos meztelen nős naptára – Még a végén kedvem támad befeküdni egy ilyenbe…NEM.
Az energiaital megerőszakolja a szívet: "Először igazolták, hogy durván beavatkozik a szív működésébe. Itthon a fiatalok ötöde ezt reggelizi." – Kivéve engem, mert én felessel kezdek, ha nem azzal akkor meg sörrel, nincs is semmi baj az egészségemmel. ^^ Nap kommentje, ami azért elgondolkoztatott hogy hátha mégis át kéne szoknom:
 
pandy 2013-12-03 19:10:44
"Az energiaital megerőszakolja a szívet"
mi van ha valaki csak így jut szexhez? :D

 
 
CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 5.:
EGY, CSAK EGY LEGÉNY VAN...
 
..talpon a parancsnoki hídon.
…mára viszont nem jut annyi okosság mint szerdára, így megintcsak kettőazegyben lezavarom ezt is:
 
Talán érdemes:
Story4, 21:10: Atomcsapda
– Sablon amcsi háborúellenesség Kathryn Bigelow-tól, aki itt egyértelműen patrióta húrokat penget, még akkor is ha egy orosz tengerésztiszt (Harrison Ford) valós történetét meséli el, akit egy félkész atomtengeralattjáró bevetésével bíznak meg. Korrekt munka, bár nálam a Das Boot az etalon, azt meg hogy mennyire jó ha egyből a mélyvízbe kerül egy-egy félkész cucc, azt a Kurszk óta mindenki tudja.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Hadat üzen a mémeknek a Facebook
– Úgy éljek hogy ebből is mém lesz :DD De why so serious, mark? Mi a célja ennek az egésznek? - "A minőségi tartalomnak akarnak több helyet adni."MUHAHA. A faszbúk és a minőségi tartalom? Röhögnöm kell. Itt az ideje feltámasztani a HALÁL A FASZBÚKRA! rovatot!
Ötvenmillióért pakolják ki a székeket a Parlamentből – Övenmillió? Annyiért az egész Parlamentet kipakolom...
PK: 18+ Kína legelső aktfotói: "1928-ban készült az első kínai akt, a fiatal nőt később állítólag az apja brutálisan megverte, miután a tudomására jutott a fotózás." – Nem is tudom mely országok jutnak erről eszembe. Ott is a nő érdekében tiltják az aktfotózást, mert az ugye tárgyiasít, és erről úgy beszélik le őket hogy tárgyként bánnak velük. Azért mégiscsak jó nekünk hogy ezen már túlvagyunk.
Vastagbőr: Gyurcsány 16 pontja: "Ütös csokrot szedett össze a magyar politika egyik legnagyobb mókamestere." – Ebből én csak annyit vontam le magamnak, hogy akárki is nyer jövőre, mi magyarok a világvégével jártunk volna a legjobban :SSS
Travelo: Halála előtt még nézze meg!: "A britek a sarki fényre és a Kínai Nagy Falra kíváncsiak. Várjuk olvasóink kívánságlistáját." – Én csak Gianna Michaels-t szerettem volna testközelből látni, de erről már úgy tűik le kell mondanom :(((
MP: Lady Gaga a Muppet Show-ban: "Az énekesnő Breki mellett Elton Johnnal és a transzvesztita RuPaullal is duettezett a műsorban." – Ez igen: a melegbárban vetkőző Lady Gaga, az általam (ezidáig) tisztelt Elton John és egy transzvesztita. Ti emlékeztek még arra az időre amikor legalább a gyerekműsorokban nem nyomatták ezt az elcseszett gendertémát? Ja, hogy lassan már én sem… :SSS
YSL: Palvin Barbit nem lehet megunni: "Gyönyörű, nagyon fiatal, és úszik a sikerben." – Akkor lehet hogy ezért unom már az első hír óta amiben szerepelt: ronda vagyok, öreg és még sikertelen is, úszni meg max. a sörben szoktam :DDD
Eva Rezešovát visszaviszik a börtönbe: "A bíróság szerint a szlovák milliomosnő van olyan gazdag, hogy akár el is szökhetne az országból. Már a ma éjszakát is börtönben fogja tölteni, az áldozatok hozzátartozói számára reményt jelent a mai döntés."EJRÓPA SEGÍCCS!!! Félre a tréfát, remélem ez csak előjáték a súlyosbításhoz.
Gazdagnak és szépnek lenni dögunalom: "Bret Easton Ellis túl szép és túl gazdag hősei már öt filmben próbálták feldobni céltalan, üres életüket. Megnéztük, melyik sikerült a legjobban." – Gyerekek, szarból aranyat kinyerni és várat építeni még mindig nem lehet! Főleg ha a fogyasztók nem túl szépek is nem is annyira gazdagok, avagy Nap kommentje:
 
Götz von Berlichingen 2013-11-30 15:27:19
Ennél csak szegénynek és csúnyának lenni nagyobb dögunalom.

 
 Viszlát szombaton!

 
Kulcsszavak: faszkorbács, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés