2013. 12. 09.
Szárszónak is egy a vége (dec. 9-10-11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, DECEMBER 9.:
CSIPKÉS ONDINE helyett VÍZUSZONYOS NIMFANGYALKA
 
Bizony gyermekem, balkezes mesterség a diplomácia!
Ismétlés, talán érdemes:
Nyolc előtt öt perccel régimódi magyar vígjáték a Duna World-ön, bizonyítva hogy mennyivel megelőztük a szappanoperákat az angyalok terén is: a magyar leány nem vad, hanem Balkezes angyal, aki nem elég hogy akaratán kívül megment egy amorózót a jegygyűrű csapdájától, de a hapsi még bele is zúg ráadásul. Aranyos, habkönnyű bohózat amire Berky Lili és Jávor Pál miatt érdemes odafigyelni. 19:35-kor viszont a Story4-en a visszatérő kérdések mesteréé, Columbo hadnagyé a terep, aki egy nekünk magyaroknak is ismerős problémát, a Diplomáciai mentességet próbálja kijátszani, ami mögé bújva az egyik Amerikában élő arab szabadságaharcos megöleti a másikat, hogy persze utána a strómanját dobja oda a zsaruknak. Leszögezhető, sőt kőbe véshető hogy Peter Falk-hoz hozzánőtt a ballonkabát, a sosemlátott feleség és a mindig jelenlevő lepukkant autó pedig egyfajta állandósult kísérői lettek a krimimitológiában, addig is amíg ma is gyártanak hasonló karaktereket, vigasztalódjunk vele.
Duna TV, 21:25: Ondine – Bizarr szerelmesfilm-dráma Neil Jordantól, bár itt szerencsére nem töke, hanem csak farokuszonya van a menyasszonynak, mivel elvileg vízinimfa. Vagy nem az, és csak úgy került az arrajáró halász hálójába, mint Pilátus a krédóba, és ha már vallásos hasonlatokkal élünk, csak szólok hogy (természetesen) Stephen Rea is szerepel benne, ezúttal papként, én elsősorban miatta választom ezt ma este, a néptömeg úgyis Colin Farrell miatt fogja nézni, ha emellett dönt.
 
Ismétlés, nem érdemes:
A Zodiákus komoly érv amellett hogy David Fincher is szokott mellényúlni, még akkor is ha minden adott: valós sorozatgyilkosról szóló forgatókönyv, STÁRok, (Robert Downey Jr., Jake Gyllenhaal, Chloë Sevigny), büdzsé, a Hetedik óriási sikere után még a film hosszúságát is rábízták, nyújtsa amennyire akarja, ergo innentől a rendezőn áll vagy bukik minden. És tényleg rajta bukott meg az egész. Sorry. Akinek van fölösleges 160 perce, az 21:20-kor azért megtalálja a Viasat3-on.
 
Hétfő? LESZAROM.
18+ Itt a karácsony, ajándékozzon oráltt – Szar helyesírással elkövetett indexes karácsonygyalázás? LESZAROM.
Miley Cyrus bepucsított a Mikulásnak: "És keményen rámarkolt a nyalókájára, mindezt a karácsony és jótékonyság jegyében. Galéria!" – Celebek által elkövetett karácsonygyalázás? LESZAROM azt is!
Mindenki mamipornózni fog Hollywoodban - ...én meg mindegyiküket LESZAROM.
18+ Rosie Huntington-Whiteley mellbimbót villantott a divatgálánHÉ, A DIVATGÁLÁKNAK NEM A RUHÁKRÓL KELLENE SZÓLNIUK? LESZAROM.
Volt valami csöcskipakolós izé a briteknél: "A UK Lingerie Awardson történteket értékükön kezeljük. Nézze meg lényegretörő galériánkat!"EZ LEGALÁBB NEM MUTATJA MAGÁT MÁSNAK, MINT AMI LESZAROM.
18+Rose McGowan meztelen tánc közben villant fazont - Én táncolnék vele, de inkább LESZAROM.
Az álomnő 40 éves lett: "Tyra Banks mocsok jól néz ki még most is, ennek örömére születésnapi galériával köszöntjük." – Ennek örömére zúgjon most föl negyvenszer az ünnepi LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM.
Adriana Lima áttetsző vizes pólóban mutogatta a mellét: "Fehér trikóban ugrált a Mexikói-öböl partján."LESZA SUNÁZNÁM!!!! A PÓLÓT IS!!!!
 
 
KEDD, DECEMBER 10.:
RÁJEN ÉLETE ÉRTELMÉRE
 
Közönséges bűnözők? Nem, csak Téli M. Berek
.
Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
HBO2, 19:50: Melankólia – Már nem tudom mikor, de egyszer tuti hogy elküldtem a vérbe von Triernek ezt a filmjét (is). Két és negyed óra tömör élvezhetetlenség... Én megértem hogy a rendezők terapeutikusan alkotnak, de régebben mintha szórakoztatóbb lett volna a dán depressziója. Charlotte Gainsbourg azóta már többszörösen is bizonyította hogy egyre kevésbé színészként kell gondolnunk rá, de hogy John Hurt, Charlotte Rampling vagy Kiefer Sutherland a nevét adta ehhez a szeméthez, azt egyszerűen nem tudom elhinni, és nem csak én:

M.Zs.F | Válasz         aug. 30. 20:25 | 85/88
Miért, miért, miért, miért, és újra csak azt kérdezem magamtól hogy miért? Miért nézek meg egy Antikrisztus után megint egy Lars von Trier filmet? Miért szennyezem már megint az agyamat valami olyannal amire az enyém nem befogadóképes, sőt egyenesen löki, taszítja, tolja ki magából?! Miért teszem ezt magammal és miért akarok megérteni egy olyan művészetet amihez Én úgy tűnik gyermeteg lelkű vagyok, vagy lehet hogy egész egyszerűen hülye?!
 
10/1

 
Talán ismétlés, biztosan érdemes:
Film+2, 21:00: A szerencse foglyai – Erősen voltmárgyanús, többszálas krimi a szerencsejáték különféle ágai által tönkretett emberekről: a felesége (Kim Basinger) életét tönkrevágó hapsiról, piti meccsbundázókról, vagyis az alvilágba így-úgy belecsöppenő figurákról, a negatív véglet természetesen egy pszichopata, az ellenpólus pedig egy rendőrnyomozó. Kim-en kívül is jutottak bele ismert nevek bőségesen (Tim Roth, Ray Liotta, Danny DeVito és Forest Whitaker), én mégis miatta fogom nézni, főleg egy friss hír kapcsán:
Igen, Kim Basinger már 60 éves – ...én meg még mindig SUNÁZNÁM.
 
Talán érdemes:
Kilenckor erre a hétre is jut egy váratlan Bud Spencer-alakítás, mégpedig az Ötfős hadsereg, ami egy 69-es spagettiwestern a Film Mánián. Csak a kultúrkarambol további fokozásaként teszem hozzá hogy amilyen kézenfekvő hogy a zenét Ennio Morricone írta, annyira meglepő, hogy a későbbi horrorguru Dario Argento felelős a forgatókönyvért. A cél egy szigorúan ellenőrzött vonat kifosztása, erre társul öt fifikás gazember, és bár ahogy Columbóhoz a ballonkabát, úgy nőttek hozzá Spencerhez későbbi filmjei, én mégiscsak csak azt mondom hogy próbáljuk annak nézni, ami: egyszeri kikapcsolódásnak a hatvanas évekből. Ugyanabban az időben egy iszonyatosan elnyújtott Robert Mitchum-film a Cartoon Network / TCM-en, bizonyítandó hogy az íreket már az 1910-es években is az angolok elleni harc és a szerelmi kapcsolatok boncolgatása kötötte le. Még valamire példa a Ryan lánya, hogy nem szabad túl fiatal nőt elvenni: a nő hamar ráun a biztonságos, de unalmas tanítóra, és a megszálló angolok egyikével kezd el kavarni, miközben a férje az ellenállók ellen dolgozik, aminek az lesz a vége hogy a helyiek a feleségét gyanúsítják az árulással, és durván megalázzák. Nem lövök le mindent, készítsetek be hideg élelmet, mert bár nem a kétszázvalahány perces eredetit adják le hanem a közönségbarát változatot, még így is több mint három órás lesz. Hasonló témát kapunk nyolckor az MGM-en ugyanolyan zűrös időkből, de szerencsére nem ennyire hosszan, és az amerikai vadonból, ahol két ellenséges társaság középpontjába kerül egy törvénytelen gyermekét egyedül nevelő asszony és az életének új irányt adó, saját lányát ugyancsak egyedül nevelő órás. A Téli emberek John Ehle regényéből készült, és igazából ezt is csak a kitartóknak ajánlom, mert nem elég hogy melodramatikus, még kiszámítható is. 21:20-kor ugyancsak regényadaptáció (John Katzenbach-é) a Viasat3-on, és ez is felemásan sikerült: Arne Glimcher elidőzik irreveláns dolgoknál, hozzátesz a könyvhöz dolgokat amik nem voltak benne, viszont nem használja ki a Mély Délnek azt a hangulatát amit később Eastwood olyan jól megfogott az Éjfél a jó és rossz kertjébennel. Hiába Koltai Lajos operatőri munkája vagy Sir Sean Connery arcéle ha a történeten még a mezei néző számára is érződik a hiány és az összecsapottság. Az igaztalanul megvádolt fekete srác és az őt tisztára mosni akaró, egykori újságíróból jogtudóssá avanzsált öreg róka széllel szemben evez, és ebben a képzavarban sikerrel megmutattam hogy kb. milyen az Egy igaz ügy történetvezetése. További figyelmeztető jel hogy Kate Capshaw sajnos itt is elég idegesítő (mondjuk azért nem annyira mint a Végzet templomában).
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Ilyen boldog rendőröket még nem látott: "A reykjavíki rendőröknek annyira semmi dolguk, hogy unalmukban szolgálati selfie-ket posztolnak Instagramra, meg cuki kutyákkal és a reggelijükkel fotózzák egymást a hatóság hivatalos csatornáján. Néha segítenek egy hóban ragadt autón, aztán lenyűgöző tájakon bicikliznek." – Már hogyne láttunk volna ilyet, hiszen tíz éve még filmet is forgattak róluk. De még náluk is vannak szerencsésebbek ebben a szakmában:
Online játékokba is beépült az amerikai titkosszolgálat: "Szörnyek között terrorista fészkeket kutattak fel." – Ezt én is tudnám csinálni, egész nap World of Warcraft, két tápolás közt meg írom a kamu jelentéseket hogy mekkora terroristák a nekem nem tetsző rivális játékosok :DDD
Rossz jóshoz kapcsolták az EZO.TV nézőit: "És máshogyan is átvágták a hiszékeny, spiritua­litásra vevő hallgatókat. Most lecsapott a hatóság."NINCSENEK "jó" jósok, be is bizonyítom: ha a jövőbe láttak volna, látták volna a rendőri ellenőrzést is :DDD
23 522-en bámulták a meleg Csányit: "A Coming out máris az év legnézettebb magyar filmje. Igaz, összesen 3 magyar film volt idén." - Na, ennyit azon reményeimről hogy bukni fog :((( Bár végülis nincs min csodálkozni amikor a könyvlistákat szepesinikik meg oravecnórák vezetik, a youtube nézettségi listát meg majkáék és a grofó família. És nem elég hogy EZÉRT FOGY A MAGYAR, de akik ezeket nézik-veszik, jövőre szavazni is fognak. Lehet tényleg jobb lett volna nekünk a világvége :SSS
Véresre verték a villamoson, mégsem segített neki senki: "Véresre verték a 28 éves Dávid arcát pénteken a szegedi 2-es villamoson – írja a Délmagyar.hu. A fiatalembert a leginkább az bántja, hogy senki nem sietett a segítségére, pedig a szerelvényen csaknem ötvenen utaztak." – Nem értem a problémáját, hát ez nálunk természetes. Vigasztalja a tudat hogy ha meghalt volna, akkor viszont biztosan kamerázták volna és kitették volna a faszbúkra!!! És különben is, azóta minden jó ha jó a vége:
Önként ment be a rendőrségre az utast véresre verő H. Csongor: "Rágyújtott a villamoson, majd megvert egy utast."Nap kommentje azoknak akik esetleg elhiszik ezt a megbánós dumát:
 
efi99 2013-12-09 19:18:11
Nem egészen önként ment be.
Felismerték a kamera felvételén, ezért már keresték, amit megtudott.


 
SZERDA, DECEMBER 11.:
AMIKOR AZ IGEN IS TALÁNT JELENT.
 
No means: EGÉSSÉG! :)
Ajánlott:
Film+2, 21:00: A kétezres évek egyik tünete volt a gyakran célzottan kultnak gyártott krimik hosszú sora, amiben egy-egy ügy vagy a régi bűnök elől való menekülés csak kifogás volt az agyas dumákra és a bizarr gegekre. A Halálos hajsza a hülye magyar címével ellentétben is a jobbak közül való, nem csak Chazz Palminteri miatt: a rendezőtől kezdve a színészeken át a zeneszerzőig (Mark Isham) mindenki remekel. Az erőszakos múlttal rendelkező apa az egyik maffiaügy bizonyítékát egyfajta életbiztosításként magánál tartja, csak azért hogy azzal a fia egyik haverja lője le (ugyancsak maffiózó, de legalább orosz) mostohaapját. A srác innentől menekülni kényszerül, és mindenki másért kergeti: a papa tisztázni akarja magát, az oroszok bosszút állni, a rendőr meg egymásnak ugrasztani a két klánt. De jut még jóság ezen kívül is: nem elég hogy nemrég Lydia Lunch is nálunk zúzott, de most végre leadják kanadai legenda, a No Means No buliját is a Dunán, természetesen a Koncertek az A38 hajón aktuális részében. A csapat a nevét egy régi (akkor még nem lejáratott) nőjogi catchphrase-ről kapta, a stílusukba pedig minden belefér, mivel míg Lunch zenekarai vállaltan antizenét játszottak, addig a No Means No tagjai nemcsak hogy egész akkordokat le tudtak fogni, hanem akár váltogatni is a zenei besorolások közt. A 00:35-ös kezdés ne rettentsen el senkit: felvevőket beizzítani, másnap megnézni és lemenni hídba.
 
AMIKOR SZERETEM AZ INDEXET ROVAT:
Bizony bizony, rövid időn belül másodszorra is kénytelen vagyok fejet hajtani előttük. Hogy miért? Egyszerű:
Mészároljon az Indexben!: "A szerkesztőségről készült pályával köszöntjük a 20 éves Doomot. Véres leszámolás a newsroomban!" – Bár én örültem volna ha a fontosabb figurák arcát, mondjuk tótavéét montírozzák egyes szörnyek testére, de ne legyünk telhetetlenek: így is simán elmondhatom, hogy VÉGRE MEGVALÓSULT AZ ÁLMOM! KÖSZÖNÖM NÉKED INDEX!!! :)))
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Így csalnak a betelefonálós műsorokkal: "Nyugdíjasokat és hiszékeny embereket húznak le a tévéjósokat is kiszervező, szívtelen cégek." – Ez egyszerűen eszméletlen, mármint hogy húsz évvel a rendszerváltás után még mindig van aki betelefonál ezekbe, ezért aztán kénytelen vagyok aszondani hogy meg is érdemlik.
Pekingi: Tíz megdöbbentő tény Kínáról: "Tudták, hogy Kínában van a legtöbb disznó?" – Ez egyáltalán nem "megdöbbentő", sokkal inkább szimpla matematika: amennyivel náluk több ember él, nyilván annyival magasabb a politikusok aránya is :DDD
Másnap a munkában, ugyanabban a ruhában: "Figyelje meg, hogy a karácsonyi parti után ki az, aki másnap ugyanabban a szerelésben jön dolgozni. Lehet, hogy a buli után egy kolléga ágyában landolt?" – Bár velem történne ilyesmi! Egyrészt itt a halottasházban nem sok karácsonyi céges bulit szoktak tartani, másrészt én tényleg  ugyanabban a cuccban járok egész héten, de nem azért mert egyik munkahelyi bögyös maca ágyából mászok át a másikba, hanem mert nincs pénzem másik ruhára :SSS
Obama Mandela búcsúztatásán selfie-zett: "A brit és a dán miniszterelnökkel menőzött." - Kezdek egyetértemi a cseh fickóval aki nem akart elmenni, és Merkellel aki ki is hagyta. Még jó hogy közös fotót nem csináltak a halottal :SS
Függő: Eddig ismeretlen állatot talált egy brit kutató - a saját orrában: "Sokan egy életen át várnak a nagy felfedezésre, ennek a fickónak meg az arcába mászott a siker." – ...megint mások meg egyszerűen megeszik ezeket az új fajokat! Hát hova jut így a világ!!! EJRÓPA SEGÍÍÍCCCCS!!!!
Fellázadt a Google és az Apple az internetes megfigyelés ellen: "Nyolc technológiai óriás szólította fel az amerikai kormányt az "internetes kémkedés" visszafogására." – Kedves olvasóink, Bagoly mondja rovatunkat látták.
Kettős Mérce: Lehullott faágat gyűjtött, a készenléti rendőrök őrizetbe vették!: "Ez a sorsa ma itthon a rőzsegyűjtő embernek?"Nem, csak azoknak akik derékmagasságban, láncfűrésszel "gyűjtik" a "rőzsét", ahogyan azt az azóta törölt kommentekben le is írták egyesek.
 
 
CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 12.:
HÁNYSZOR MONDJAM, NEM KELL!
 
Bananásekszpressz.
Talán érdemes:
Mit tegyünk, mára csak ilyen jutnak, például fél tízkor egy füves vígjáték a TV2-őn, amiben a lusta smokert véletlenül úgy felpörgeti egy új anyag mint Jason Stathamet az adrenalin, és hasonló szituációkba is keveredik, pedig ő csak élte volna a belassult életét annak egyszerű örömeivel (amelynek lényege a sekszen és cigicsavaráson kívül a semmitevés). Az Ananász expressz kiszámítható, amit egyszer talán még azok is élvezni fognak, akik számára – mint nekem is – Kevin Smith és Cheech and Chong jelenti zsáner alfáját és omegáját. Megintcsak Duna, megintcsak Koncertek az A38 hajón, csak még később mint tegnap (01:20). Az eszetlen kezdést nem tudom mi indokolja: mind Bíró Eszter, mind Falusi Mariann bevonzaná a maga közönségét ha mondjuk tízkor adnák, főleg az utóbbi. Még emlékszem az első szárnypróbálgatásokra (mármint Mariann részéről), és az utókornak csak annyit szeretnék üzenni hogy senki se láthatta előre mi lesz a Pa-Dö-Dőből tizenöt-húsz év múlva, ha tudtuk volna, nem szavaztunk volna a bájbájszására. Ennyi mára a közös múltunk bevallása, a koncertet meg ajánlom mindenkinek aki elfelejtette hogy Falusi Mariann énekelni is tud, és azoknak is akik emlékeznek még a múlt heti Csoda Krakkóban című alkotásra – igen, a két Eszter egy és ugyanaz. Dehogy valami egyértelműbben jó is legyen, arról az HBO gondoskodik kilenckor Victoria Abril-lal és vele egy költői kérdéssel: Kell ez a fogyókúra? Hát persze hogy nem, a lényeg az önbecsülés, és ez nem csak feminyista mantra, bizonyított tény hogy a hímnem nagy része nem a csontkollektívákra gerjed. Mindezt az életbölcsességet kapjuk, nem egészen almodóvari csomagolásban (Victoriát ugye leginkább miatta ismerhetjük), de a mai mesterséges szépségek korszakában örülni kell mindennek ami a természetes domborulatokat propagálja.
 
A seksz, a szipu rovat:
Comment: 18+ Búcsúzik a Kaliforgia: "A hetedik évad lesz az utolsó. Csöcsös csajokkal búcsúztatjuk Hank Moody-t." – Akkor mégiscsak én csináltam jól, hogy eddig is csöcsös csajokat néztem ehelyett is, egészen konkrétan egyet, akinek még mindig G. M. a monogramja ^^
Swinger nő': "Segíts megértenem a nőt": "Feleség, gyerekek, szerető, kétségbeesés. Egy pasi keresi az útját." - MUHAHA. Jótól kérsz tanácsot jó témákban, te szerencsétlen. Igen, egy swingerklubban hentergő kiélt, magányos negyvenes fogja megmondani neked a Nagy Titkot, hogy hogyan tudod egyben tartani a családod, mit tegyél a félrekúrásokkal (akár te követed el, akár a feleséged). Mondom, te is marha jó ajtón kopogtatsz ezekkel...
C: 18+ Húsrohasztó drog = gyógyszer?: "A Bors szerint a Krokodil nevű rettentő drog tulajdonképpen gyógyszer, mellékhatásokkal." - Így is van: kevesebb drogos lesz tőle, hála a mellékhatásainak ^^
F&L: Miért szívtam nyilvánosan spanglit? – Mert nemcsak hülye drogos, de még exhibicionista is vagy: "Meglehetősen hülye érzés volt egyedül szívni a NAV iroda előtt, miközben egy csomó ember és egy adag kamera és rendőr figyel érdeklődve." – …és tíz év múlva ott fogsz majd sírni ahol mindenki lát: a médiában, azért mert senki sem akar alkalmazni :DD
Legutolsó söpredék, drogosok, alkoholisták: "Ezt mondta az újságírókról a szlovák főbíró." – Az alkoholistát az vállalom, talán még a söpredéket is, AZ ÚJSÁGÍR a drogosoktól azonban élesen elhatárolódok, AZ ALKOHOL UGYANIS MÉG MINDIG NEM KÁBÍTÓSZER, sőt éppen ellenkezőleg:
Brit tudós: Az antialkoholisták korán halnak: "Még masszív alkoholistának lenni is jobb." - ÉN EZT MINDIG IS MONDTAM, SŐT TERJESZTETTEM!!!! Ennek örömére ki is kérek még egy kört, EGÉSSÉGet mindenkinek! Viszlát szombaton!


 
Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés