2013. 12. 21.
Végsőkig hipster-izélve (dec. 21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, DECEMBER 21.:
ELSŐ A ROBOT,
 
Második a háttérben leső ugyanaz.
Talán érdemes:
Cinemax, este nyolc: általában gyűlölöm a transzhumanizmust nyomató műveket melyek egyetlen mondanivalója hogy a robot A Te Műanyag Haverod, Akivel Pompásan Érzed Magad, de ha olyan impizáns stáblistát látok amin ugyanúgy rajta van Susan Sarandon és Liv Tyler mint mondjuk Frank Langella, akkor még az én szívem is megenyhül, márpedig a Robot és Frankkel ez a helyzet. Itt egy öregedő betörőt bíznak egy gépember gondjaira, aki mellett a fickónak szinte kedve támad újra felvenni a fekete álarcot, csakhogy elfelejtette hogy az embereket segítő technikák fejlődése nem csak a kisegítő gépek, hanem a betörésvédelem terén is óriásit haladt előre. Az M2-őn családi film nem egészen családi időpontban (fél tizenegy előtt öt perccel), ráadásul ez is többnevű: míg régen Pónikaland címmel, addig ma Holdtánc és Pepita néven vetítik. Pedig semmi nem indokolja se az időt, se az átnevezést, tényleg csak egy fiatal lány és egy vagány póni barátságáról szól, meg arról hogy a lovon keresztül annak mogorva gazdáját is megszelidítik, legalább annyia hogy engedje versenyezni a paripát. Ártalmatlan, könnyű kis darab, lókedvelőknek biztosan érdemes lesz nézni. Jut még mára két Grál-közeli film is, nem sokkal egymás után. A sort a TV2 kezdi fél nyolckor az Első lovaggal, ami ugyan ismétlés, de mivel ritka hogy két ennyire hasonló témájú darabot szinte egyszerre adjanak, csakazértis beválogattam, bár itt az Artúr-Guinevre-Lancelot háromszögön van a nagyobb hangsúly és nem a történelmi hűségen. Ja, a három főhőst nem kisebb személyek játsszák mint Sir Sean Connery, Julia Ormond és Richard Gere, és így már az is érthető ha néha szinte heti rendszerességgel láthatjuk... Nyolc előtt öt perccel a Film+2-őn viszont már a király varázslója, Merlin van a főszerepben, aki ezúttal egy többrészes fantasy-kalandfilmben nyomoz A sötét erdő titka után, és persze segít a britek királyának is a maga ügyes-bajos dolgainak intézésében. Az ismert legenda itt kicsit szappanoperai felhangokat kap (ahogy az a francia-cseh-olasz koprodukcióból meg is tippelhető), úgyhogy csak óvatosan vele…
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Saját mentőben ülve kerüli a dugót: "Villamossíneken és buszsávban száguld 80-nal egy gyermekmentővel a Gyermekrák Alapítvány elnöke. Beteg nincs a kocsiban, így biztosan szabálytalan. De más furcsaság is van az autó használatával." - Ez az, erről beszélek, így kell ezt csinálni, PARTY HARD, LAJKABOSSZ!!!4 Mindenkinek saját gyermekmentőkocsit!!! négynégynény
Laikusok már nem nyithatnak számlát a Vatikán bankjában: "Az intézet visszatér eredeti feladatához, a katolikus egyház kiszolgálásához."NAGYON HELYES, aki nem katolikus, annak semmi keresnivalója a közelünkben. Bírom a sok ateistát meg másvallásút, folyton gyaláznak minket, de a bankunk az persze jó nekik!!444 ÉBERSÉG!!!!
Mire jók a Neander-völgyi génjeink?: "Másfél-két százalékban vagyunk Neander-völgyiek, és a tőlük örökölt gének ma is hasznosak." – Én ugyan – mint minden felvilágosult katolikus – élesen elhatárolódok a darwinista tévtanításoktól, de még így is azt kell mondjam hogy EZERSZER INKÁBB A NEANDERVÖLGYIEKTŐL SZÁRMAZZUNK MINT A MAJMOKTÓL!!!
Élő adásban lőttek le egy száguldozót Los Angelesben: "Az áldozat barátja szerint a férfi skizofrén, ezért megzavarták a szirénák." – Amerikában lelőtték! Bezzeg Dél-Afrikában akár még jeltolmács is lehetett volna belőle! EJRÓPA SEGÍÍÍCCCS!!!
Összekeverték Nelson Mandelát Morgan Freemannel: "Hirdetőtáblán akartak tisztelegni előtte Indiában." – Én mondjuk nem keverem őket össze, de ezerszer inkább Freeman-t látnám mindenütt… Nap kommentje a témában Origóról:
 
TROLLie 2013-12-20 13:09:42
http://www.youtube.com/watch?v=Ch5MEJk5ZCQ
:-)

 
Tűzben pusztult el egy nőstény sárkány: "Egy texasi állatkertben kitört tűzből mérges kígyókat és más hüllőket menekítettek tűzoltók." – Tudom hogy bunkóság, de nem bírom kihagyni:
 
 
 
 
VASÁRNAP, DECEMBER 22.:
EGYBENNÉGY
 
HST: a modoros rumnaplója
.
Nem tévé, de ajánlott:
Megint zene, megint A38: a Tiger Lillies koncertje mindenkinek kihagyhatatlan aki már ismeri őket és azoknak is akiknek még a Dresden Dolls az etalon. Az igazi újítók mindörökké marginálisak maradnak még egy marginális stíluson belül is, ez fokozottan érvényes Martyn Jaques zenekarára, akik több mint húsz éve játsszák sajátos, szintén brecht-i ihletésű, de Amandáénál jóval elborultabb kupléikat. A kultsághoz nagyban hozzájárulnak úgy a szövegek mint a sajátos hangszerelés, a mainstramtól való távolmaradás legfőbb oka mégis mindezek élő interpretációja lehet: míg a Dolls-nak jutott egy született exhibicionista, ezáltal néha meztelenre vetkőző nő aki max. a szemöldökét festi meg néha pantomimesre mázolja magát, addig a Lillies folyton borostás és tartósan pocakos főnöke legtöbbször King Diamondba oltott deathmetalos pandafestéssel az arcán riogatja a nézőket, miközben a dobos néha egy megtermett dildóval veri az ütemet, vagyis amit kapunk az furcsa, kétarcú elegye a betegességnek és a szépségnek, a gyermeki ártatlanságnak és a felnőtti romlottságnak, ergo a kultúrsokk biztosan garantált, néha még a törzsközönségnek is. Mindezek ellenére évente-kétévente egy alkalommal nem árt bevállalni őket nézőként, hogy utána napokig emésszük az élményt. Nem is szaporítom a szót tovább hiszen a PRAE már írt egy korrekt előszót hozzájuk, nyolc órakor MINDENKINEK IRÁNY A HAJÓ!

Talán érdemes:
19:44, retekklubb: ahogy egyre közelebb kerül a szeretet ünnepe, úgy jönnek a könnyfakasztó vagy humoros alkotások is. A Négy karácsony nem elég hogy egyértelmű ismétlés, de a második kategóriába esik, két dolog szól mégis mellette, az egyik a színészgárda (Sissy Spacek, Mary Steenburgen és Robert Duvall, még akkor is ha az átlagnézőt Reese Witherspoon és Vince Vaughn csalogatja majd a képernyő elé), a másik meg a sztori, ami egy krónikusan karácsonykerülő házaspár zarándokútjáról szól elvált szüleik ünnepségein (ezért a címbeli szám). A szánk elé tolt igazság szerint a csonka családok is ugyanúgy élik meg a szeretet ünnepét, mindezt néha elég csöpögősen is adagolják, de végülis mikor vetítsék az ilyeneket, ha nem most, nemigaz? Tízkor Tarantino legutóbbi alkotását, a Django elszabadult adja az HBO. Amennyire nem bírtam a Kill Billeket és a Brigantykat ez pont annyira jött be és pont akkor amikor a legkevésbé vártam. Hogy mitől működik, nem tudom, talán az én érzékenységemet sérti kevésbé amikor az USA történelmét kezeli szabadon az öntörvényű rendező, talán a karakterek (Christoph Waltz simán ellopja a show-t nem csak Foxx, de DiCaprio és Samuel L. Jackson elől is), de el kell ismernem: nagyon jó. Oké, nem annyira mint a Ponyvaregény, olyan felvillanása talán nem lesz még egyszer ebben az életben, de így is bőven a mostani mezőny főlé emelkedik a kötelező ultraviolence és a még kötelezőbb világpolitikai áthallások és nyomatott agendák ellenére is. A Brigantyk (számomra) legarrogánsabb megnyilvánulása az volt amikor QT az egyik karakteren keresztül kiszólt a nézőnek hogy szerinte ez az ő mesterműve. Nos, mindez a visszafogottabb Djangóra sokkal inkább áll. Ha már régi kedvenceknél tartunk, Johnny Depp viszont nem tudott másodszorra is UGYANABBA A FOLYÓBA LÉPNI betalálni ugyanabba a szerepbe, konkrétan Hunter S. Thompson egy másik alteregójába, Paul Kemp-be. Ahogy sokan elvárják JD-től a viccesen lüke vagy kimondottan őrült karaktereket, úgy lesz a színész karrierjét több mint tíz éve figyelemmel követőknek (például nekem) a kevesebb több, és emlékeznek inkább a régi dicsőségre mint a rutinból lezavart, kiszámítható alakításokra. Oké, persze milyen legyen Depp amikor egy HST-karaktert alakít, vagy Burton-filmben játszik, de ne feledjük hogy még DeNirónak is volt pár jó szerepe mielőtt végleg az anyjára ütöttünk volna a mostani lebutított alakításai miatt. Visszatérve a főcsapáshoz, a Rumnapló felemásságába persze az is belejátszik, hogy Bruce Robinson nem egy fénykorában levő Terry Gilliam. Aki eme figyelmeztetések ellenére is próbálkozna vele, annak ott a Filmbox Extra kilenckor.
 
Nem érdemes:
Mindenki akit esetleg még valamennyire érdekel hogy mégis mi a fenét csinál mostanában Alicia Silverstone, választ kaphat a kérdésre fél kilenckor az HBO Comedy-n, bár boldog nem lesz tőle, a Vaj ugyanis a toleranciavígjátékok legrosszabbjai közül való, és még ebben se főszerep jutott neki, ami nem is baj, így legalább Jennifer Garnerre eshetett az antipatikus amerikai háziasszony szerepe aki tovább szeretné vinni vajszobrász férje sikereit a helyi versenyen. Legnagyobb ellenfele egy halmozottan hátrányos helyzetű fekete csaj, akivel szemben a tisztességtelen eszközöktől sem riad vissza. Ez megintcsak egy olyan "műalkotás" ami nem csak Európa, de a világ 90%-a számára érthetetlen problémákkal foglalkozik. Gondoljunk már bele: Afrikában ezrek halnak éhen, ezek meg nem elég hogy játszanak az étellel, de még azon is problémáznak hogy ki játszik vele jobban :SSS
Filmbox Extra, 23:00: Az öldöklés istene – Legyünk őszinték: Polanski nem tud vígjátékot rendezni. Vicces művei voltak, de ha nem a felesége halála, akkor a pedofilvádak után egész biztosan elfogyott a humora, és mivel nem állt bíróság elé azóta sem, ezért az átlagember érthető fenntartásokkal kezel mindent amit csinál. Mostani dobása egy egyszerhasználatos, erősen prédikálós színdarab feldolgozása, mely a gyermeki-felnőtti konfliktusokról szól, arról, hogyan lesz egy játszótéri verekedésből békítő beszélgetés a gyerekek szülei közt, illetve hogyan robban ki ugyanaz az ellentét újra nagyobb szinten és más, de ugyanolyan nevetséges okokkal. Sajnos átszenvedtem már egy-két ilyesmit ahhoz hogy nagyjából belőjem mikor mi történik és miért, mikor érzi magát rosszul a néző, stb., ezért egyértelműen kihagyom, pedig Christoph Waltz ebben is benne van (ahogy egy másik aduász, John C. Reilly is).

Kis hírek a nagyvilágból:
Bordélyházat lepleztek le Kecskeméten – Na, ide se megyek már el, pedig úgy elmentem volna :( - "A bevétel felét elvette a prostituáltaktól, és abból élt a két üzemeltető." – Hé, de hát velünk is ezt csinálják nagyban, csak nekünk még seksz se jut mellé! :DDD
Eladták a Tv2-t: "Simon Zsolt vezérigazgató vette meg, pedig nincs is rá pénze. Azt mondja, magyar tulajdonú cég áll mögötte. Hivatalosan hétfőn jelentik be." – Elvileg örülnöm kéne, de nem tudok addig amíg arra van nagyobb esély hogy tovább megy valamilyen formában, és nem arra hogy ledózerolják még az épületét is és utána sóval behintsék.
Megcsodálta az újonnan vett kastélyát, és szörnyethalt: "A kínai milliárdos helikopterről nézte az új szerzeményét, amikor lezuhant." – De jó is ilyenkor hogy nem vagyok se kínai, se milliárdos, és se helikopterem, se kastélyom nincs! Erre inni is kell, EGÉSSÉG!
5 évig nem bazmegelhet, még otthon sem: "Az angol férfi 170-szer zaklatta a segélyhívót." - Bazmeg, ez azért durva, hogy egy kis telefonbetyárkodás miatt még otthon se mondhatja azt hogy…basszameg, hát nem kimondtam én is?! :DD
Miért nem beszél senki R. Kelly pedofilügyeiről?: "Interjú készült azzal az újságíróval, aki már 15 évvel ezelőtt találkozott az énekes egyik áldozatával." – Jó kérdés hogy miért nem beszélnek róla. Nem is tudom miért, talán ugyanazért amiért chuck berry hasonló pisiszexes-pedofilos ügyeit sem vizsgálják ezer éve? Tudjátok: van az a bűntett amiért egy polanskit vagy azt a lostprophetses geciládát még vegzálják, de egy chuck berry-t, r. kellyt már nem :((((
Egymillió dollárért énekelt a véres kezű diktátornak Mariah Carey - ...és az a pénz is van, amiért valaki bevállal ilyesmit.

A seksz, a szipu rovat:
Kétmilliárdnyi árut füstöltek el a drogkrematóriumban:
"A rendőrség 2013-as megsemmisítési összesítése."TISZTELET nekik! Ha netán van megsemmisítendő, szigorúan minőségi alkoholjuk, azt meg akár rám is bízhatják ^^
Berlinben teljesedik ki A nimfomániás: "Vágatlanul mutatják be Lars von Trier botrányfilmjét." – Azért ilyenkor nem irigylem a kritikusokat. Akármekkora élmény lehetett először látni mondjuk egy Fellini,- vagy egy jobb Kubrick-művet, még azokra is jutott vagy száz semmilyen, és minimum tíz olyan mint ez a mostani von Trier-fos, ami szimplán csak öt óra felesleges pornográfia. Amikor Winterbottom ránk szabadította a Kilenc dalt, azt hittem ennél lejjebb nincs, de most már látom hogy milyen naiv voltam: abban legalább volt pár koncertjelenet a pornó mellé, nem mintha az egyszeri magyar néző biztonságban lett volna akár attól, akár a nimfomántól:
Premier előtt vetítik A nimfomániást: "Lars von Trier-fesztivál lesz a Toldiban. Egykori tanára és életrajzírója is eljön." – …és majd elmagyarázzák nekünk, ostoba népnek hogy a vásznon premier plánban látható falloszokat, vaginákat meg testnedveket hogyan is kell értelmezni.
A magyar határon kopogtat a zombidrog: "Ungváron már fecskendezik a húst lemaró krokodilt, de a záhonyi oldalon egyelőre nincs mitől tartani. A képekre csak óvatosan kattintson!"MAGYARUL: nem elég a sok rohadt heroin,- technokol,- meg mefedrin-függő, hamarosan ez is elterjed nálunk. World War Z, coming soon to a sikátor next to you! :(
Comment: Buzizás miatt tiltották le a képernyőről a szakállas kacsavadászt: "Azt mondta, férfiként jobban érdekli a pina, mint az ánusz. És eleve, a következő lépés az állatszex, az meg milyen már?" – Az egyiket bazmegezni nem hagyják, a másikat buzizni, hát hol itt a szólásszabadság?!!! Nap kommentje 1.:
 
magyar bucó 2013.12.20. 16:54:10
"Nekem, mint férfinak, egy pina sokkal vonzóbb, mint egy segglyuk."
"véleménye nem egyeztethető össze a cég álláspontjával."
 
Tehát a cég buzi. De ezért miért kell diszkriminálni egy heterót?

 
A Hét Fő Eseménye krasznai tünde nem-szereplése volt a Parlamentben. Mint minden false flag operation, ez is arra szolgált hogy a csürhének legyen miről beszélnie a valós problémák helyett, és remekül bevált, a biomassza minden sarka egymásnak ugrott és eljátszotta a rá osztott szerepet, nem is sorolom fel a főbb álláspontokat mert mind úgy szánalmas ahogy van (az enyém is az lesz, nyugi). Azon persze röhögtem egy jót hogy pont azok idézgették Jézust ("az vesse rá az első követ") akik egyébként a legdurvábban gyaláznak mindent ami keresztény, de azt azért nem vártam volna hogy lesz aki ebből is politikai (LOL) előnyt akar kovácsolni magának, márpedig vannak, ráadásul baloldaliak és feministák (double LOL). Mivel ez két rossz nagyon dolog egyben, ezért kénytelen is vagyok foglalkozni velük:
Dinamó Műhely – LOL harmadszor is, hát a névről egyből az Irodalmi Centrifuga ugrik be még nekem is…:DD – 18+ A "dicstelen múltú" énekesnő végzetes hibája: "...néhány évvel ezelőtt ugyanúgy ott ünnepelhetett volna, hiszen maga is szegény, hátrányos helyzetű gyermek volt." – Oké, beszéljünk nyíltan és röviden: soha, mondom SOHA nem hittem volna hogy bármiben egyet fogok érteni Aczél (ezúttal nagybetűvel) Endrével, de mivel a retekklubb visszakozása ("ha egy nem mehet, nem megy a többi sem") egyértelművé tette mi nekik a fontosabb, innentől mi is kimondhatjuk: ugyanaz folyik nálunk mint ami Nyugaton a Terhes Tinik realityvel, a kiskorú-szépségversenyekkel, vagy (a legyértelműbben) Sasha Grey kisiskolások közé küldésével. Ugyanaz a látszólag önzetlen és jótékony gesztus, ami valójában sima provokáció és a határok tesztelése, és akárcsak nála, krasznainál sem sima pornóról beszélünk, hanem szadomazóról és pisiszexről. Ez ugye a pornónak is a legalja, és én valahol sajnálom azokat akik ilyesmikben szerepelnek, még akkor is ha tudom hogy ez az ő saját döntésük volt, mint ahogy más nők (köztük sok "szegény, hátrányos helyzetű") meg úgy döntöttek hogy inkább dolgoznak, tanulnak és példát mutatnak a gyerekeiknek, de legalábbis nem lesz olyasmi a múltjukban amit később ne vállalhatnának fel. Mondom, én sajnálom ezeket a "stár"-okat – de a sajnálat nem azt jelenti hogy örülnék annak ha mondjuk az én gyerekemnek olvasna fel az iskolában vagy énekelne egy karácsonyi ünnepségen. Nem azért mert álszent vagyok (ha az lennék, nem vallanék HETENTE naponta szerelmet Gianna Michaels-nek :DD), hanem mert egyszerűen ezek az események k*ra nem arról szólnak. Aki annyira szimpatizál krasznaival az meg tegye fel magának a kérdést hogy vajon örülne-e annak ha mondjuk egy hasonlóan rovott múltú, durva seksz-et művelő férfi pornószínész (rocco, pierre woodman vagy valamelyik külföldi, börtönviselt szemétláda) ültetné az ölébe a gyerekét és olvasna vagy énekelne neki a Szeretet Ünnepén. Ha már "nemek közti egyenlőség" és "nem a múltja számít", ugye. Egyébként pedig Nap kommentje 2.:
 
Rubinszárnyú 2013.12.19. 21:11:25
A pornó, az RTL-klub és a magyar parlament a pokol egyazon bugyrába tartozó fogalmak.

 
…és ennyi mára a szentbeszéd, viszlát hétfőn!

 
Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés