2013. 12. 23.
Karácsonyi ajánló 3. (dec. 23-24-25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, DECEMBER 23.:
CSUKLÓHARAPÁS
 
A bálvány vérével sírja el
A Szeretet Ünnepének hete a szokásos kiszámíthatóságokkal köszönt be: a Terence Hill / Bud Spencer-filmeknek és az Igazából szerelemnek lassan már bérelt helye van a műsorsávban (ahogy a Hair-nek, Grease-nek és a Múmia-szériának is), én pedig úgy lavírozok hogy ezekből a lehető legkevesebbet válogassam be, és ha mégis valami rossz műsor kerül közé, annak oka legyen. Lássunk is neki:
 
M1, 20:20: Én, a séf – Senki meg nem tippelte volna Jean Renóról, hogy egyszer majd Funes nyomdokaiba lép, márpedig itt és most ezt teszi, és nem is áll rosszul neki. A készítők biztosra mentek és csak egy kicsit variáltak a Szárnyát vagy combját történetén: itt egy leépítés előtt álló főszakács kapaszkodik utolsó szalmaszálként egy érzésből főző férfi megérzéseire. Nem az a többszörnézős-DVD-n megvevős darab (még Santiago Segura cameója ellenére sem), de végülis mi jusson hétfő estére, ha nem valami ilyesmi? Utána ugyanitt tíz előtt tíz perccel egy dramatikus komédia, ami már a címével sem titkolózik sokat (12 karácsonyi randi). Ez is újrafeldolgozás (szinte biztos hogy az Idétlen időkig adta az ihletet), csak itt nem a mormota napját, hanem december 24-ét kénytelen újra meg újra átélni a frissen szinglivé vált főhősnő, és addig ismételni meg az aznapi randevúját az esetleges új hapsival, amíg rá nem jön hogy mit csinált rosszul. Negyed nyolckor egyértelmű ismétlést, egy családbarát (= kellően konzumidióta) vígjátékot kapunk a retekklubbon, melyben a Télapó örök mellékszereplő testvérére (Vince Vaughn) hárul az ünnep megmentése a helyi adóellenőr, Kevin Spacey figyelő tekintete előtt. A Télbratyó magyar címe ugyanolyan hülye mint az angol eredeti és én is csak azért foglalkozom vele mert két nagy szerelmem, Rachel Weisz és Miranda Richardson is ott van benne. Aki ilyenkor is komoly szórakozásra vágyik, annak még mindig ott van a Cinemax 2, ahol tizenegytől egy echte drámát (A bálvány) vetítenek Leelee Sobieski-vel mint sikertelen színésznővel aki az öngyilkosság elől a házimunkába menekül egy idős kínai úrnál, és ezáltal addig életét is újraéértékeli. Talán érdemes lesz ezt választani, mármint az újraértékelést is meg a filmet is.
 
Hétfő? LESZAROM.
Faroktövet villantott a Disney exsztárja: "Dylan Sprouse szexchatelhetett egy lánnyal, úgyhogy masszív fotók kerültek ki róla a netre."MINTHA NEM VOLNA EGYRE NYILVÁNVALÓBB HOGY MIRŐL IS SZÓL A DISNEY VALÓJÁBAN LESZAROM.
18+ Micaela Schaeferék tök pucéron tornáznak egy klipben: "A német glammodell szorongatott már műfarkat is, de szoftpornót talán még nem forgatott. Eddig." – Ha pornó kell, maradok nem-szoftnál és a profiknál, az attention whore-okat meg LESZAROM.
A műkorcsolyabajnok bevallotta, meleg - Én is tartozom nektek egy coming out-tal: be kell valljam, hogy én még így is LESZAROM.
C:c Fingós űrhajóssal hirdetik a babkonzervet – Az ételt a végtermékével hirdetik? LESZAROM!
Tényleg óriási Kim Kardashian segge: "Kanye West nője nagyon mellényúlt egy nadrággal." – Ettől még akár szép is lehetne, de én azért csak LESZAROM.
18+ Átlátszóban fotózták Miranda Kerrt – …ugyanilyen átlátszó okokból, vagyis LESZAROM.
Több nő, több ruha: "Mit húz Robin Thicke az év egyik legbotrányosabb és legtöbb mellet tartalmazó klipje után?" – Bármit húz, én HETEST LESZAROM.
Beyoncé három nap alatt több mint 13 millió dollárt keresett: "Volt egy olyan hír pénteken, hogy Beyoncé a semmiből kiadott egy nagylemezt Beyoncé címmel. Mindez kizárólag az Itunesra korlátozódik, és csak albumként lehetett megvásárolni 15.98 dollárért, igaz, videó is jár az összes dalhoz, van amihez nem is egy. A Billboard tegnap nyilvánosságra hozta, hogy a lemezből három nap alatt 828 773 kelt el, ami új rekord. Mi pedig nem átallottunk az énekesnő zsebében turkálni, és gyorsan kiszámoltuk, hogy ez bevételben 13 243 793 dollárt jelent Beyoncénak, lévén az ő cége adta ki a lemezt. Megmondjuk forintban is mennyit kaszáltak: 2 881 288 094, azaz kétmilliárd nyolcszáznyolcvanegymillió kétszáznyolcvannyolcezer kilencvennégy forintot. Csoda-e, hogy mindig ilyen boldog ez az asszony?"Csoda-e, hogy ezért mindössze el kellett adnia a lelkét a Gonosznak? Csoda-e, hogy ezt a minden dalhoz egy videót-trendet már a kilencvenes évek óta sütögetik el? (Az Enigmától az iamamiwhoami-ig terjed a sor, tessék utánanézni.) És csoda-e hogy mindezek után én még boldogtalanul és csórón is simán LESZAROM? Ugye hogy nem!
 
LESZAROM: most extra adag PISZTÁC Miley Cyrusszal!
Miley Cyrus reggel kislányos, este kurvás: "2 kép 1 nap, nézze meg, hogy változik át Miley!" – Két nap, két éjjel LESZAROM.
Miley Cyrus a bugyijában turkál: "Az énekesnő elkezdte promózni új klipjét, amiben már megint nem nagyon lesz rajta ruha." - Én meg megintcsak azt fogom rá mondani, hogy LESZAROM.
Ribanckarácsonyozzon Miley Cyrusszal!: "Az év botrányhősnője karácsonyi öltözékeit is lotyósította. Megmutatjuk, milyen kreatívan." – Karácsonygyalázás karácsonykor? LESZAROM!
Miley Cyrus hatalmas melleknek énekelt – A csöcsök jöhetnek, Miley-t meg még mindig...LESZAROM.

 
KEDD, DECEMBER 24.:
IGAZÁBÓL BE
ÉPÍTVE
 
Közéjük én is beépülnék
@_@
Talán érdemes:
Na minek az időszaka ez a mostani? Hát persze hogy a gyerekeké és cuki háziállatoké. Nyolc előtt öt perccel mindkettőből kapunk bőségesen a TV2-őn a Kutyaszállóval, amit két leleményes kissrác hoz létre a squat-ok mintájára egy bontás előtt álló szállodából és a szükségtől hajtva, mivel nem találtak a saját ebüknek hozzá méltó ideiglenes lakhelyet. Lisa Kudrow miatt esetleg a felnőttek is próbálkozhatnak vele, én tuti ki fogom hagyni. Ezt ugyan -minden csöpögőssége ellenére- a Nickelodeon gyártotta, de csak hogy ne sírjon a szánk, az M1-en a Disney is képviselteti magát 20:10-től, mégpedig a 101 kiskutya élőszereplős verziójával, amire szintén nem volt túl nagy szükség, ha csak nem Glenn Close Szörnyellája miatt, aki majdnem olyan utálatos mint rajzolt előképe, és ez nagy szó, persze a gyerekek imádni fogják még így is. Maradjunk még mindig ezen a csatornán, mert ha Karácsony, akkor Twist Olivér - de még mindig inkább ő mint a menetrendszerű BSTH-újrázások, még akkor is ha – csak hogy teljes lehessen a cinizmusom – ezt a 2005-ös verziót Roman Polanski rendezte. Ami a dalmatáknak Glenn Close, az az Olivérnek Sir Ben Kingsley, aki Faginként alakít olyat hogy még nekem se lehet egy rossz szavam se rá, se a rendezőre. Kezdés 21:50-kor. De nem csak a gyerekek laknak jól hanem az érzelmekre vágyók, sőt, a Beépített szerelemmel talán még a hozzám hasonló örök cinikusok is: nincs is jobb annál mikor egy nem túl gazdag pincérnő a szentestét a tanúvédelmi program keretében annál a nyomozónál kénytelen tölteni akinek segített az őt átverő gazdag ficsúr ellenében. A szókimondó leányzó ugyanis pont annyira lóg ki az előkelő társaságból hogy mindenki kibukjon rajta, és pont annyira jófej, hogy a nyomozó még így is belezúgjon. A Story4 jó lóra tett vele, plusz piros pont hogy normális időben kezdik (negyed nyolckor).
 
Zene, talán érdemes:
Duna TV, 20:40: Karácsonyi dallamok Salt Lake Cityből - A Mormon Tabernákulum Kórusának karácsonyi koncertje – Egyszer hozzám is becsöngettek ezek az utolsó napok szentjei, de mondtam nekik hogy már van vallásom, és bármennyire is támogatom a többnejűséget, csak azért nem fogok betérni hozzájuk, de iszok egyet az egészségükre. Nem tűntek túl boldognak, az ő kiengesztelésükre tettem be ezt a hangversenyt, de csakazértis a talánérdemesbe, nehogy elbízzák magukat, meg hát ők végülis nem katolikusok, csak mormonok!!44
 
Zene, kiemelten nem ajánlott:
Most hogy a TV2-őt takarékra tették, úgy tűnik hogy az HBO-n van a sor hogy az értékek sárbatiprását folytassa, meg is teszik főműsoridőben (hétkor), mert mi lenne jobb zenés műsor mára mint Madonna legutóbbi KONCERT playbackhakni-sorozata, vagyis az MDNA Tour, ami még az ő mércéjével is durván kereszténységellenesre és vallásgyalázóra sikerült (az NWO-propagandát meg sem említem, ez lassan már a saját közönségét is zavarja). Kevés szánalmasabb látvány van a könnyűzenében azoknál akik nem tudnak időben visszavonulni vagy legalább tisztességgel megöregedni, és az Anyagias Lány immár biztosan ide tartozik. Slágert (tudjátok az egy olyan zeneszám ami emlékezetes és működik otthon meg a diszkóban is), szóval slágert kb. tíz éve nem tudtak alátenni (hacsak az ABBA-lopásos Hung Up-ot nem akarjuk ide erőszakolni). A show-nak viszont mennie kell, így hát bevállalta a legocsmányabb önmegalázásokat, kezdve azzal hogy beszólt a pozícióját leginkább átvenni látszó Lady Gagának egy egyveleggel, folytatva a régi (basszus, húsz éves!) dicsőségek megidézésével (Erotica album és Dita, a domina karaktere). Itt álljunk is meg egy szóra: húsz éve még én is fiatalabb voltam, nemhogy ő, neki meg közben még gyerekei is lettek, szóval az ember őszintébbnek tartana tőle egy meselemezt minthogy a Kék Osztriga Bár törzsközönsége előtt váratlanul előkapja és meglóbálja a fonnyadt csöcseit, márpedig ezt tette, ráadásul Törökországban. És még ez se volt elég a botrányhoz vagy egy öngyilkos merénylethez, még a fanatikusok is csak röhögtek és szánakoztak rajta, nem maradt más mint meglovagolni a már lecsengő Gangnam Style-mániát és Psy alatt tekeregni. Amilyen látványosan indult a művésznő visszatérése (Superbowl-hakni, okkult szimbólumok tömkelegével), annyira kétségbeesett próbálkozássá degradálódott az egész: az a nő, aki régen diktálta a divatot, most aláfeküdt egy egyszerhasználatos mémnek az eladások érdekében. Mondjuk ki: a pop nagyasszonyából pár év alatt egy elátkozott, az örök ifjúságot kergető boszorkány lett, aki dacára annak hogy tíz-tizenöt éve még úgy tűnt, megkomolyodik mind zeneileg mind imázsilag, még mindig játssza a húszéves csitrit, aki folyton bulizik, kefél és mindig szülinapja van, meg drogra utal a lemeze és a turnéja címében – és még ez sem elég, mert míg régen elég volt viaszt csepegtetnie Willem Dafoe-ra egy közepesen szar filmben, vagy Seksz-könyvet kiadnia hogy a címlapokra és a köztudatba kerüljön (még régebben pedig csak a nevével el tudta érni ugyanezt), addigra most már az explicit villantások ellenére is legalább annyira túllépett rajta a világ, mint a prog-rock zenekarokon a punk, a nyolcvanas évek STÁRjain pedig a techno. A bálványon egyre jobban látszanak a repedések, a törzsrajongók, főleg a (Gaga által is megcélzott) meleg közösség még egy darabig kritikátlanul rajong és megvesz mindent, épeszű (meleg vagy heteró) ember azonban ma már nem mer dicsekedni azzal hogy valamikor mennyire bejött neki a Bedtime Stories és főleg a Ray Of Light, csak zavartan köhécsel, Michael Jackson halálára gondol, kikér még egy sört magának, közben meg valami olyasmit mormol maga elé, hogy régen bezzeg mennyivel jobb volt minden, és hát tényleg.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Danics Dóra örömében bugyit villantott: Ez majdnem a LESZAROMok közé került, de aztán láttam hogy mennyivel több van ebben a hírben: "Ez történt az X-faktor döntőjén, amit Aleska Diamond és Puskás Péter szakkommentált a Velvetnek." – Nem is értem miért aleskát hívták meg. Ja de igen, egy kolléganője egész a dobogóig vitte, utána meg sajnáltatta magát, sőt, most is ezt teszi:
Krasznai Tündét a barátai fogadták be: "Az X-Faktor expornós énekesnőjének nem volt hova mennie, miután vége lett a műsornak." – Talán jobb is hogy nem engedték be a Parlamentbe, ki tudja, lehet hogy ott aludt volna!!4 Persze nem ő volt az egyetlen dobogós, de nem győztes teheccségkutatós aki telehaknizza a médiát hogy neki mennyire rossz:
Figyelem! Oláh Ibolya megmondja a tutit: "Az énekesnő fennkölt hangulatban mesélt nekünk arról, mit is gondol a világ dolgairól. Nem tudjuk magunkban tartani, sajnáljuk." –  Én viszont egyre kevésbé sajnálom Ibolyát, mert akárhogy sír, de látom azért új tetoválásra (a nyakára, ráadásul) azért tellett neki :DDD
Felismeri a celebnőt hátulról?: "Meg tudja mondani a segge alapján, hogy kit lát a képen? Segítünk: nincs nála jobb." – Már ennyiből megtippelném: csak nem Gianna Michaels? :))))
C:c Fél nap sötétség a TV2-n: "Egy 2009-es döntés értelmében sötétül el a frissen eladott kereskedelmi tévé január 2-án." – Huhh, el ne felejtsem betenni az ajánlóba, ez a legjobb műsoruk egész eddigi működésük alatt!
Durva verekedés volt Szekszárdon: "Tíz fiatal vert el nagyon két másikat." – Szekszárd, tízen mennek kettőre, ráadásul…fiatalok? Akkor asszem nincs is több kérdésem.
Rossz hír karácsony előtt: befuccsolt az ujjbábopera: "A kultúra alkonya: négyen látták csak Paizs Miklós Don Giovanniját, a művész leiratkozik a Facebookról." – Szegény, ostoba ember! Senki nem szólt neki hogy ugyanezt a durcit már a gerendás is bevágta egyszer csak ő még a kivándorlást is belengette nekünk? Az meg a másik hogy ha még a faszbúkról is törli magát, akkor még az a négy ember (akik közül az egyik aludt, muhaha) se fog az újabb mesterművére odatalálni :DD
 

SZERDA, DECEMBER 25.:
KARÁCSONY
 
Vannak, akik a Mennyországot választották.
Talán érdemes:
Fél tízkor Jennifer Connelly karrierjének kezdetéből kapunk egy szeletet az MGM-en. Köztudottan Vannak lányok akik pont karácsonykor rúgják ki a fiújukat, még akkor is ha az egész Kanadáig utazik csak azért hogy végre megmutassa magát a családnak. A srác kényszerhelyzetbe kerül, mert haza már nem mehet, viszont az egész család nem normális, a nudistától a katolikusig minden van benne, ám még ennek ellenére is csak egy közepes vígjátékra elegendők a karakterek, amit ma már egyértelműen csak Connelly miatt nézünk majd meg, már ha egyáltalán.
 
Ajánlott:
Kereken kilenckor a nálunk talán kevésbé ismert Abbott és Costello komikuspáros Karácsonyi Show-ját adja a Filmbox. Nagyapáink kedvenceivel mi is jól járunk: igazi békebeli oldszkúl humor, a mai kor taplóságaitól mentesen. Idén viszont a Reszkessetek betörők!-kel együtt marad ki a Legyetek jók, ha tudtok, amiért nem is kár, viszont épp ideje hogy megtudjuk, ki is volt az a bizonyos San Filippo Neri, akiről szól az a vígjátéki formában sok életbölcseletet tartalmazó, megunhatatlan filmecske. Életét negyed tízkor lesz alkalmunk közelebbről is megismerni a Duna TV-n, különös tekintettel arra a döntésére amikor India helyett mégis inkább a hazájában maradt, látva hogy itt is szükség van a segítségére. Így lett az árvák és utcagyerekek gyámolítója és jó útra terelője, ezáltal Assisi Szent Ferenc mellett a leginkább emberarcú szent. A Mennyországot választom az ő története, ajánlom mindenkinek.
 
Zene:
Az Ennio Morricone Krakkóban ezer százalékig ismétlés, de ajánlott, főleg mert az olasz zseni hamarosan minket is megörvendeztet egy fellépéssel. Mivel ez a János Pál pápa (korábban általam is ajánlott) életrajzi filmjének zenéjére épülő koncert voltmár, valahol érthető hogy éjfél előtt öt perccel kezdik a Dunán, én ezért annyit tanácsolnék hogy aki első körben kihagyta az most inkább vegye fel és holnap délután nézze meg.
 
Jó hírek a fa alá:
Ceca melleiért rajonganak a szerbek – …és most már nem csak ők, én is o_O – "Megjárta Svájcot és a börtönt, férje a kezei között halt meg és a turbo-folk egyik legnagyobb neve lett."TISZTELET neki mindezért, én mondjuk lehalkítottam a videóit hogy a lényegre tudjak koncentrálni, ami ugye a benne rejlő természetes értékek ^^
Kelly Brook meztelenül és videóval kíván boldog karácsonyt: "A modell instagramos követőinek kedveskedett az ünnepek alkalmából." – Ilyenkor azért sajnálom hogy nem vagyok fent, de szerencsére a Velvet megoldja ezt is.
Meghalt Kalasnyikov: "A róla elnevezett fegyver feltalálója 94 éves volt." – Emlékét tevékenyen őrzik Szudánban, Maliban és általában az afrikai kontinensen ^^
Elment a net? Megszívta: "Az elkeserítő valóság: ha kimaradozik az internet, nem sok mindent tehet a bosszankodáson kívül." – Dehogynem lehet mit tenni, gyerekek, például szépen levenni egy könyvet a polcról és olvasni, hogy mást ne mondjak.
Som Lajos indulni akar a választáson: "Idősek otthonába menekült az alkohol elől, napi fél liter vodkát ivott, de már tisztul, és tervez." – Lehet fikázni, de ha molnár gyula kampányolhat azzal hogy "szavazz rám, különben végeznek velem", akkor ő miért ne indulhatna?
Év végén feldúsul a fekáliánk: "Állítólag ezért habzik a Dunába ömlő, tisztított szennyvíz. Vajon ez már a bejgli hatása, vagy csak a média kavarja a szart?" – Mindig a média tehet mindenről, ésfőleg a Zindex, pláne karácsonykor!!44 ÉBERSÉG!!!!
 
 
CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 26.:
AZT BESZÉLI MÁR AZ EGÉSZ VÁROS
 
A baloldali poharat kérném ^^
…mára viszont annyira kevés ami tűrhető, hogy akár meg is előlegezhetjük a TV-mentes napot, de legalábbis letudhatjuk a KOCSMArokonlátogatásokat:
 
Nem érdemes:
Tizenegy előtt öt perccel egy igen gyengus romantikus dráma a retekklubbon, ami azon esetek közé tartozik amikor már a címből sejthető hogy rossz az, amit takar, és itt most kivételesen a gagyi magyarításra gondolok, a Szerelmes szerzetesre, akibe a Kim Basinger játszotta nő habarodik bele amikor hazalátogat beteg anyját gondozni. Elvileg ilyen tudatára ébresztő valami kellene hogy legyen, ehhez kéne némi meggyőző színészi játék is, amire az elsősorban seksz-bomba Basinger néha képes (8 mérföld), néha meg nem. Most sem.
 
Talán érdemes:
Viasat3, 19:00: Azt beszélik – Rob Reiner egy (Shirley MacLaine és Kevin Costner ellenére is) kevéssé sikerült vígjátéka, amit csak a hozzám hasonló mozibuzik fognak amiatt nézni hogy a Costner alakította amorózó nagyanyja ihlette a Diploma előtt csábító MILF-jét (illetve csak emiatt mi sem, annál inkább Mena Suvari és Kathy Bates kedvéért). Aki pedig mindezt kideríti, az a magát egyre jobban beskatulyázó Jennifer Aniston, aki itt is ugyanazt a pár arckifejezést váltogatja amit a romantikus filmekben általában szokott.
 
Jó hírek a fa alá:
Nyakunkon a bázisdemokrácia!: "A víz nem árucikk! - Ezt akarja törvénybe foglaltatni az első európai polgári kezdeményezés." – Rettenetes hogy az emberek már abba is bele akarnak szólni hogy ne adják el alóluk a természeti kincseket. EJRÓPA SEGÍÍÍÍCCS!!!
Százmilliárd tonna vizet rejt Grönland: "70 ezer négyzetkilométeres, jég alá rejtett természetes víztározót találtak a kutatók." – Na szegény grönlandiak, hamarosan hozzátok is elviszik a demokráciát :DD
Novo Sapiens: Erotikus képek ajándékba!: "Az erotikus fényképezést sok nő a párjának szánta  ajándékba, és de végül neki okozott nagyobb örömet. Széles terpesz, széles mosoly!" – …főleg ha bónuszként a fotográfus még seksz-jeleneteket is felvett velük, természetesen csak az ajándék értékesebbé tételéhez. Basszus, akinek 2013-ban egy harmadik személyre van szüksége ahhoz hogy a zasszonyról pucér képeket csináljon, az meg is érdemli a félredugást...
Meghalt a börtönben Pándy András: "A volt lelkész hat családtagjának meggyilkolása miatt töltötte büntetését."A legszebb karácsonyi ajándék: EGY GECIVEL KEVESEBB :) Persze még ilyenkor is jut trollkomment, mert mikor nem:
 
Ezeket az óriási hópelyheket egy marcona, szakállas bácsi készítiITT HIVATALOS BIZONYÍTÉK A MIKULÁS LÉTEZÉSÉRE. Köszönöm, Index! – "Nincs még neve a műfajnak. Addig megy a szűz hóban körbe-körbe, míg kirajzolódik az árba.""Árba", az b+. Korrektorra még karácsonykor se telik? :D
Sorköz: Ki volt a világtörténelem legjelentősebb alakja?: "Rangsorolják a történelem jelentősebb figuráit. Egymásnak feszül Jézus, Hitler, Napóleon."…ÉS MÉG MINDIG KRISZTUS URUNK AZ ELSŐ! Csattanós pofon ez az ateistáknak, de nagy győzelem nekünk! MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT!!! :))))
Viszlát szombaton!
 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés