2014. 01. 18.
When Irish Eyes Are Smiling (jan. 18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JANUÁR 18.:
A MEGFEJTHETETLEN MILÉDY
 
Azért azt tükröt nem kellett volna a fejemhez vágnia, bíboros úr.
Hétvégi ajánlóm címével természetesen ciarán tobin villámlátogatására utalok (többek között), remélem a szegény ír gázolóbácsi elégedett volt a börtönkoszttal és a felesége is leápolta ha nagyon magányos volt a cellájában, nehogy véletlen elcsapja a hasikóját és rossz hírünket keltse a szülőhazájában, mert hogy már ott van:
 
595 napot biztosan ül az ír gázoló: "Tobin hazájában folytatja az itthon megkezdett büntetést."HÁT PERSZE. Ahogy a baltás is... Ne is figyeljünk oda arra hogy rezesovával együtt ő is emberkedett az úttesten, össze-vissza előzött, és emiatt maradt ott két gyerek – a lényeg hogy a Zunijóban ne úgy tekintsenek ránk mint egy barbár, szélsőséges országra ahol sérülnek a Zemberi Jogok, akár még egy gázolóé is. A lényeg a törvények betartása, a demokrácia egyenlősége és a neítélkezzhogyneítéltess, vagy valami ilyesmi. A kötelező prédikáció után pedig jöjjön a kötelező tévéajánló:
 
Talán érdemes:
M1, 22:20: Felejthetetlen – Egy bűntudattól gyötört törvényszéki boncoló szeretné megoldani felesége megölésének ügyét, nem csak az igazságszolgáltatásért, hanem hogy magát is tisztázza. A baj csak az hogy nem egészen tiszta eszközökkel próbálja elérni a kitűzött célt, hanem például azzal hogy kísérleti nyúlnak jelentkezik egy furcsa szer kipróbálására, amivel átélheti az asszony utolsó perceit. Mindez túl szép ahhoz hogy ne legyenek hátulütői, és tényleg: a szerrel együtt jönnek a kellemetlen mellékhatások, amire hiába figyelmezteti a férfit a doktornő aki a kifejlesztésén dolgozott... Ha viszont történelm kikapcsolódásra vágyunk még válogathatunk is hogy melyik korban (nem) élnénk szívesebben: kilenckor Zsigmond király idejébe ugorhatunk el Marie, a kurtizán visszatérésével a Viasat3-on. Én ugyan lemaradtam a hölgyemény első eljöveteléről (vagy inkább elmeneteléről? :D), de ez mit sem von le a királyi udvarból riválisa által a ruszkiknak rabszolgásított nő kalandjainak élvezeti értékéből, aki a nulláról küzdi vissza magát az udvarba és remélhetőleg a gyermeke mellé is. Külön jópont hogy Zsigmondot Götz Ottó játssza. Tíz előtt öt perccel ugyancsak női intrikák a Dunán, ám Franciaországból és Dumas karaktereiből – igen, megint újabb bőrt húznak le a testőrökről, ezúttal a Milady oldaláról bemutatva a közismert történéseket, akinek szerepét az örökifjú (vagy csak jó sebészeket ismerő) Arielle Dombasle-re bízták. Rajta kívül is vannak benne megjegyzendő nevek, például kapásból két darab Depardieu (Guillaume és Julie), valamint az egy ujjal is...megszámolható Asia Argento. Nincs azzal semmi baj ha egy kosztümös film túllépi a kétórás határt, de ez esetben elvárható hogy ki is töltsék valamivel a játékidőt, vagy legalább a Milady melletti főgonoszt, Richelieu-t bízzák egy nagyobb névre. Akkor már inkább a Prémvadászok kalandjai a Cinemax2-őn nyolckor Charlton Hestonnal, aki társával együtt csak kikapcsolódna az egész évi vadászat után, de túlzott lovagiassága miatt nyakába szakad egy indián nő hálája és törzsfőnök hapsija féltékenysége. Tisztességes western, semmi extra, de szépen van fényképezve és Heston is jó benne.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
50 éves a divatmániás Michelle Obama: "Nézze meg a galériában, hogy hogyan telnek egy divatrajongó elnökfeleség mindennapjai a Fehér Házban és azon kívül!" – Szép, nagyon szép. Eközben aZ ÁLLAMKASSZ valóságban:
Amerika felhagy a szövetségesek lehallgatásávalMUHAHA. HÁT PERSZE :DDD Azért az se semmi hogy még a szövetségeseiket is megfigyelik. – "Obama megkurtítja a titkos adatgyűjtő szervek jogkörét."MAGYARUL: bár mostantól ügyelni fognak a látszatra, a valóságban minden megy ugyanúgy ahogy eddig:
Bárkit elér az NSA ökle: "A TAO nevű elit alakulat digitális technológiával dolgozik, ha kell, repülővel viszik őket a helyszínre hekkelni. Az ügynökség tényleg mindenhez hozzáfér, a wifinktől a telefonunk kamerájáig." – Ez nagyon jó, ez zseniális, nem is tudom mi kéne még a világbékéhez. Remélem majd lesz csipbeültetés is a Zemberekbe, ami érzékeli az elégedetlenkedő gondolatokat, és automatikusan megöleti a renitens delikvenst egy arrajáró drónnal! VILÁGBÉKE 4 TEH WIN!!44 És még ennél is van feljebb (vagy lejjebb, ahogy nézzük):
Net nélkül is feltöri a gépeket az NSA: "Rádióhullámokon keresztül is megcsapolja a világhálóról nem elérhető gépeket az amerikai nemzetbiztonság." – Ehhez nem is kell különösebb kommentár, elég lesz egy Nap kommentje:
 
Paprika 2014-01-15 17:10:26
. Hol vannak ilyenkor azok , akik tele szájjal röhögtek az "összeesküvés-elméleteken"?

 
Bepereli Ohiót a kivégzett rab családja: "24 percig szenvedett az új kivégző koktél miatt, szerintük ez megsértette a rab jogait." –  Ahelyett hogy örülnének hogy életében még egyszer utoljára ihatott egy jót :DDD Egyébként javítsatok ki ha tévednék, de a büntetés lényege nem pont az hogy a tettes is szenvedjen már egy kicsit?
Szabaduljon meg a rémálmoktól!: "Bár többet álmodunk rosszat, mint jót, mégis befolyásolható, hogy ne riadjon fel éjszakánként." – Így igaz, nekem erre van is egy bevált módszerem, 1-2 üveg bor elfogyasztása, amire ma este meg is lesz minden okom:
Itt a vége, az SZDSZ eltűnt a netről isHALLELÚJA TESTVÉREIM, ERRE INNI KELL, NEM IS KEVESET!!! :)) – "Szdsz.hu, élt: 1996-2013. Az utolsó bejegyzés fogadkozik, hogy visszafizetik az adósságot." – De azért nem ez fog az örökségükből még sokáig kísérteni minket, hanem a beváltott FENYEG ígéreteik: az egészségügy "rendbetevése" és a megélhetési bűnözés fogalmának bevezetése, ja, meg a "minekmentoda". Ami meg a jövőt illeti, az LMP és mások agymenései a feltétel nélküli alapjövedelemről a bizonyíték arra hogy lesz aki folytatja a munkájukat. Egy szó mint száz: NEM KÁR ÉRTÜK. Érte viszont igen:
Meghalt a japán katona, aki nem hitte el, hogy vége a háborúnak: "Onoda Hiroo 29 évig harcolt a Fülöp-szigeteki dzsungelben." – Egy szó: TISZTELET. Nem szimpatizálok a háborúval és a japánokkal sem, de mondjatok csak egy embert aki ennyire hűséges volt a katonai esküjéhez és a hazájához. Majdnem harminc év a dzsungelben, elzárva a civilizációtól, ez azért valami. Nap kommentje 2.:
 
sihu 2014-01-17 18:38:50
Az ő háborúja most ért véget.

 
 
VASÁRNAP, JANUÁR 19.:
TŐZSDECSÓKOK,
 
Cápaszökések
.
Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel ismét ártatlanságbizonyítás, ismét feleség megölésének tisztázása, ezúttal az HBO-n és Franciaországból: itt a helyi zsaruk főnöke kerül gyanúba felesége eltűnésekor. A gyanakvást csak növeli hogy a Rendőr szökésben van: inkább elmenekül a saját emberei elől hogy a maga szakállára oldja meg az ügyet. A testvércsatornán viszont (HBO2) a Wall Street farkasának bemutatójához igazított aktuális baromság fél kilenckor, ami azért a konteósok figyelmére is pályázhat, mivel sikeres főhőse Tőzsdetrükkök százait próbálja az időjáráshoz passzintani abban reménykedve hogy megtalálta az összefüggést a csapadék és a részvények esése között. Ha a látványvilág meg is tévesztene minket, Michael Madsen jelenléte megerősítheti abbéli gyanúnkat, hogy csak egy jól fotózott B-filmet látunk.
 
Ajánlott:
Az MGM-en éjfél előtt tíz perccel adott 1956-os thrillernek két fontos összetevője van, az első a legendás Ira Levin akinek egyik korai novelláját vette alapul Gerd Oswald (a második összetevő), aki talán az apjától (a német némafilmes Richard Oswaldtól) örökölte mozis tehetségét, talán nem, de remekül adaptálja a szegény sorból származó és gátlátstalan diák történetét, aki barátnője nemkívánt terhességét úgy oldja meg hogy a lánytól is megszabadul és öngyilkosságnak álcázza tettét, majd mint aki jól végezte dolgát, meghódítja annak testvérét, akinek viszont gyanús lesz a haláleset és nyomozni kezd... Bár a Halálcsókban nincs egy másfél órás mozifilmre elegendő ötlet és sima tévéfilmként jobban megállná a helyét, azért még így is kuriózum – nem véletlenül dolgozták fel 1991-ben is.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
LG: Nem volt elég sátánista, megölték: "A híres thaiföldi metálost halálra szúrta egy rajongó." – Nálunk, római katolikusoknál ilyesmi nem fordulhatna elő!
MusicPress blog: A Blur egyik zenésze levédeti a Britpop szót: "Alex James a Sziget-koncert után döntötte el, hogy ezen a márkanéven fog italokat gyártani." – Hát rendes zenét végülis már úgysem csinál, úgyhogy miért is ne. Mondjuk azt nem értem hogy miért a nyugdíjaskorosztályt célozza meg vele, mert kb. csak ők emlékeznek már erre a zenei hullámra :DDD
C:c: Sikkasztással vádolják VV6 Lacit: "Első fokon négy évet kapott a szombathelyi villalakó egy 50 milliós sikkasztási ügyben." – Ez a mostani vagy a régi széria? Abban is megbukott valamelyik versenyző valami csúnya üggyel. Hiába, ezekben az volna a meglepő ha nem lenne sötét folt a múltjukban.
A nap galériája: Susan Boyle skót dudát fúj: "A Britain's Got Talent egykori indulója egy dudafesztivált nyitott meg. Elképesztő képek." – Hát ezek alapán azért még mindig Gianna Michaels dudáit fújnám inkább...:SSS
Hobbitfalva épül Ózd mellett: "Dombház Üdülőpark és Öko-turisztikai Központ néven épül Csokvaomány település mellett egy különleges lakópark, ami a Gyűrűk Ura díszleteit idézi, írja a boon.hu. A különleges dombházakat nem a filmtrilógia ihlette, mégis leginkább a hobbitok házaira emlékeztetnek a látványtervek képei." – ...vagy borospincékre, de az ugye nem olyan egzotikus. Nap kommentje:
 
2014.01.13 21:21:19 AutosVilli
Bazz az Orkok mellé telepíteni a Hobbitokat,... nooormááális vagy maaargit
 

...és egy Év kommentje-candidate:
 
2014.01.15 10:00:34 levi126
Felénk is vannak ilyenek.Présházak a szőlőhegyen.Felmegyünk mint békés hobbitok,pár liter múlva átváltozunk,és orkok leszünk.
 

Letartóztatták a svájci sajtos recskázót: "A philadelphiai férfi idegen nőktől kérte azt, hogy verjék ki a sajtba tekert farkát." – Ebből is látszik hogy Amerika mennyivel jólétibb és felvilágosultabb ország mind mondjuk mi vagyunk. Ott bezzeg lehet játszani az étellel, sőt, mást is meg lehet kérni hogy játsszon vele!44 négy Igaz hogy most még letartóztatták a fickót, de ki tudja, pár év múlva lehet hogy ő vezetheti a Sajtostekercses Büszkeség Menetét!!!
Addict: A világ legijesztőbb csecsemője: "Ennél betegebb reklám idén még nem volt, de lehet hogy nem is lesz."SPOILER: de igen, lesz.
Biszku Bélát az ág is húzzaMUHAHA. AZT REMÉLEM IS! Ez a legkevesebb azért amit a lakossággal csinált anno. – "Aki találkozik vele, adja át: az Index szerkesztőségében átveheti elvesztett jogosítványát."HELYESEN: aki találkozik vele az köpjön elé az utcára én nevemben is ^^ Köszöntem, viszlát hétfőn!
 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés