2014. 02. 01.
Desztillálni, desztillálni, muszáj nekünk desztillálni (feb. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, FEBRUÁR 1.:
MOST JÓ, MOST ÉLJ!
 
...és örülj hogy még van aki vár...
Borzasztó sok ismétléssel és érdektelen műsorokkal kezdődik ez a hónap, még az is lehet hogy kénytelen leszek valami másal feldobni az ajánlást, mert önmagában több mint elégtelen ez a felhozatal. Fél tizenegy előtt öt perccel hűsölhetünk kicsit a Hatalom ismétlésgyanús árnyékában George Clooney-val és Ryan Goslinggal az M1-en, csak azért hogy lelkiekben készüljünk a közelgő magyar és amerikai választásokra és azok minden tisztességtelen velejárójára. Itt egy ifjú politikai tanácsadó tapasztalja meg saját bőrén a hecckampány durva hatását, és ha már tiszta nem maradhat, legalább a jelöltjét kéne valahogy győzelemre segítenie. Úgy tűnik Clooney is Eastwood babérjaira pályázik mivel ezúttal nem csak főszereplő, hanem rendező is, és sokkal jobban csinálja mint ahogy azt én kinézném belőle, a filmet nézve meg örülhetünk hogy nem Amerikában élünk, így elképzelni sem tudjuk mekkorát lehet zuhanni arrafelé a pikszisből :SS
 
Nem érdemes:
Tíz óra tíztől a transzhumanista agenda ezerrel történő nyomatása az AXN Black-en mindenkinek aki még nem lát át a szitán és a DollHouse-ról is elhitte hogy arról szól amiről a műsorújság írt. A Real Humans – Az új generáció már a címével sem nem köntörfalaz, az A. I. legrosszabb, legpopulárisabb elemeit nyújtja szappanopera-rétestésztává, hogy utána minden hülye önként és dalolva menjen chipeltetni meg művégtagokkal updatelni magát – vagy akár összejönni egy gépemberrel, mert itt még ezt is belengetik, mármint hogy nem csak realdollok lesznek a jövőben, hanem teljesen gépesített nők meg férfiak, akikről meg sem lehet majd állapítani hogy futószalagon rakták őket össze (gondolom szintén robotok).
 
Talán érdemes:
Kilenckor egy szintén ismétlésgyanús akcióvígjáték a Universal Channelen, ami ugyan több címmel futott nálunk, mégis jó. A Pofonok földjének alkotóinak másik alkotásáról, az Üsd, vágd, focizzál!-ról beszélek, ami hasonló sztorit követ mint amaz, vagyis egy reménytelenül lúzer(nek tűnő), de kung-fu mániás srác találkozik benne egy szebb napokat látott ex-focistával. Ketten két dolgot csinálnának, logikus hát hogy párosítsák ezeket (mármint a futballt meg a küzdősportokat), és a cél mi islehetne más mint megmutatni a magymenőknek. Fél egykor ismét zene a Dunán és ismét a MüPából, ezúttal a Balázs Elemér Group ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A fogyasztható jazz egyik legszimpatikusabb arcának sokoldalúságáról most az is meggyőződhet aki alapból kerülné a stílust. Egy kis kultúra senkinek sem árt - nem kell félni, nem fog fájni. :)
 
Tuti ismétlés, talán érdemes:
Duna TV, 21:30: Az ördög és a tízparancsolat – ...avagy mérsékelten blaszfém, maximálisan szórakoztató és olykor bölcselkedő, szösszenetekből összeálló film arról hogy senki sem feddhetetlen és tévedhetetlen meg hogy elégedjünk meg azzal amit az élet adott nekünk. Voltmár, ajánlottammár, de mivel a hatvanas évek francia színészvilágának színe-java itt van Delontól Funes-en át egész Fernandelig ezért újra ajánlom azoknak akik első körben lemaradtak róla és azoknak is akik nem, de repetáznának.
           
Ajánlott:
Bármennyire kerülöm is az érzelmes darabokat, mindig kerül egy-egy ami üdítő kivétel, ma például nyolckor a Cinemaxon egy leukémiás kislány sztorija (Most jó) lesz az ami a legszőrösszívűbbeket is rádöbbenti majd az élet mulandóságára és arra hogy néha nem azok a lényeges dolgok amikről azt hisszük hogy azok. Tessa (Dakota Fanning eddigi legkomolyabb alakítása) összeírja mi mindent szeretne még megtenni a halála előtt, élén persze a szerelemmel. Mint az ilyenek általában, ez is mindenkinek kötelező aki egyébként nem venné észre hogy mennyire jó dolga van.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Most jön az agytorna a Való Világban – Ide az van írva amit én olvastam? A micsoda jön hol?!"Nyerhet-e valaki megfelelő emberismeret és taktikai érzék nélkül? Jön a párbaj, elemezzük a 12 játékost."MAGYARUL: most dől el melyik a legaljasabb genya.
Életveszélyben egy magyar világutazó: "Szirmai Gábor nagy bajba került van Szudán polgárháborús övezetében." – Őszinte sajnálatom meg minden, de hogy kunczét idézzem, minek ment oda? Ha én egyszer világutazásra vetemednék akkor mondjuk Hawaii-ig meg sem állnék, ott meg kikérném az összes bár teljes felső polcát. Szudán, persze. Ment volna Borsodba vagy a Szigony utcába este nyolckor, kb. ugyanez az élmény, és még a halál faszára se kell érte utazni :SSS
Hat rendőr védte a biciklist, mind meghalt: "Beludzsisztánban jár a világkörüli úton lévő spanyol, őt is meglőtték az emberrablók." – Lásd mint eggyel feljebb. Én ugyan nem ismerem ezt az országot, de már a neve is olyan hogy még ha fizetnének, se mennék oda. Biciklivel...hol is? Beludzsisztánban? NORMÁLIS?!
Nincsenek melegek SzocsibanMAGYARUL: voltak, de már "megoldották". – "Mondja a helyi polgármester, aki ennek ellenére szívesen látja őket az olimpián." – Miért? Hogy aztán eltüntessék őket is?! ÉBERSÉG!!!
Ennél reménytelenebb adósság tényleg nincs: "Milliókba kerül az államnak egy-egy bűnöző lecsukása, és ezt gyakran vissza is követeli tőlük. Csak tavaly kétmilliárdnyi börtönvagyont árvereztek el, sokan ezer forintonként törlesztik a milliókat." – Jaj de sajnálom szegényeket. Persze, inkább engedjük ki az összes köztörvényest, öregeket terrorizáló uzsorást meg bűnözőt azért mert sokba kerül a lecsukásuk és a táplálásuk és még fizetniük is kell. Kezicsókolom, aztat nem lehetne hogy dolgoztatni őket és kitermelni velük az eltartásuk költségeit?
Webkamerás evés az új online őrület: "Dél-Koreában ezrek élnek abból, hogy streamelik a vacsorájukat. Van, aki havi kétmilliót keres vele." – Ha Észak-Koreában lenne net, én is ebből élnék, lenyomnám vele még az ingyenes pornósite-okat is, a DVD-kiadásokkal meg vezetném az eladási listákat. Gondoljatok bele, kimdzsongilék népe életében nem zabált egy jót, csak füvet meg fakérget esznek, erre jön egy sörhasú, elhanyagolt európai aki két pofára eszik meg iszik minden szart. Óriási potenciál van ebben az ötletben, amint kitaláltam hogy mivel fizessenek érte egyből le is védetem :SSS
Döglött egér rejtőzött a csirkecombok közt: "Egy székesfehérvári Tescóban vásárolt csomagolt csirkemellben talált valaki egy döglött egeret. A vásárló videón rögzítette, hogy mit talált." – Elpuhultunk, kedves barátaim. Észak-Koreában ezért pénzt kérnének a feketepiacon, Bartos barátunk röhögve megenné, ezek a puhányok meg nem képesek értékelni a bónusz fehérjét és reklamálnak?! Vége a nyugati civilizációnak, én mondom!!4
Tíz százalék tehetség: "A spanyolajkú amerikaiak hőse Pitbull, az utóbbi évek egyik legsikeresebb előadója. Pedig rappernek nem jó, a szövegei röhejesek, de valamit mégis tud." – Csak ugyanazt amit az összes tehetségtelen, szintetikus alapokra ugató gyökér: önmenedzselni. Nap kommentje:
 
Anaman 2014-01-29 18:37:12
én éveken át azt hittem, hogy ő egy fogyatékos, vagy valami baleset miatt ilyen és mindenki csak azért veszi be a számaiba, mert sajnálja, és valahogy, mint a hibrid autók san franciscoban, trendi lett együtt szerepelni a szerencsétlennel.. hát, végül is, ha kicsit absztraktabb értelemben is, lehet benne valami :)

 
 
 VASÁRNAP, FEBRUÁR 2.:
EGY KIS TURISZT
 
Csillogó sorkatonák.
Ismétlés, de aktuális:
Mintha megérezték volna szegény Jancsó Miklós halálát, a Dunán már előre műsorra tűzték a Csillagosok, katonákat (mondjuk jó későn, 23:10-kor). Nem fogom elhazudni a múltamat, töredelmesen bevallom: Jancsótól nem szerettem mindent, se a politikai szerepvállalásait, se az utolsó filmjeit nem mindig "fogtam" (talán majd öt tíz-év múlva), viszont letett pár közérthető és odamondós darabot az asztalra, amik miatt még emberöltők múlva is emlékezni fogunk rá. Nekem a Szegénylegények a kedvesebb, a Csillagosok inkább csak egy hatvanas évekbeli bemutatása az orosz polgárháborúnak, a fehér-vörös ellentétnek. Ma már ki lehet mondani hogy mindkét oldal egyaránt kegyetlenkedett és nem válogatott az eszközökben sem, de 67-ben még értelemszerűen a vörösöket kellett főhősnek megtenni, ahogy a hozzájuk csapódó magyarokat is. A csapatot foglyul ejtik a fehérek , végül az egyik elengedett magyar bajtárs hoz nekik segítséget.

Talán érdemes:
Ha egy viszonylag friss filmből készül remake, az már a komoly kifulladás jele, márpedig a Szakíts, ha bírsz! Salma Hayekes, ma adott, 1997-es verziója csak egy fokkal jobb mint a későbbi amelyik Jennifer Aniston főszereplésével készült, de még így is maradnak utána megválaszolatlan kérdések, leginkább az hogy hol élnek ezek az emberek akiknek se családjuk, se munkájuk, de mindig van mit a tejbe aprítaniuk. Ezt abból gondolom hogy a legnagyobb problémájuk az hogy most akkor szétmenjenek-e vagy együttmaradjanak. Cosmo-film Cosmo-olvasóknak nyolckor a TV2-őn. Ugyanabban az időben viszont a Coen-testvrek legutóbbi, elég felemás rendezését láthatjuk az HBO-n, amiben egy elnyomott műkereskedő próbál bosszút állni egyik bunkó ügyfelén egy Monet-hamisítvánnyal. A Dől a moné már a magyar címéért is FASZKORBÁCSot érdemelne, de nem is ez a legnagyobb baj vele, hanem hogy ezt a képhamisítós poént mások már egyszer ellőtték Sandra Bullock-kal és Denis Leary-vel egy ugyanilyen egyszerhasználatosságban (annak asszem Képtelen képrablás volt a címe), úgy a kilencvenes évek közepe-vége felé. Sandra itteni megfelelője Cameron Diaz, aki már nem az a friss és szép arc akit megismertünk tizenvalahány éve. Azt kell mondjam hogy még mindig Colin Firth a legjobb benne, és aki ismer az tudja mennyire nehéz nekem ilyesmiket leírni, dehát tény, azok pedig makacs dolgok. Akkor már legyen inkább egy kis akciózás a testvércsatornán (HBO2) Olga Kurylenko-val negyed kilenckor egy frissen egymásra talált ügynök-apa és lánya sztorijával, akik beleesnek a hálózat csapdájába, vagyis a papa egyik percről a másikra elveszti személyazonosságát és még a kollégája is rájuk vadászik. Ilyet is láttunk már, a Likvidálva azért vasárnap estére még éppenhogy megteszi, és reménykedjünk benne hogy a jövő hét jobb lesz. Végezetül fél tízkor mára is jut halálos betegség az M2-őn, ugyancsak nőnemű lénynél és ugyancsak optimizmust sugalló címmel (Egy kis Mennyország), itt viszont már egy felnőttel történnek a dolgok, amik néha kellenek ahhoz hogy új célt találjunk az életünkben – a főhősnő Marley (Kate Hudson) is csak addig vette lazán a világot meg a kapcsolatokat amíg nem találkozott a rákkal. Az első trauma után természetesen a megoldást kezdi keresni mind az egészségügyi, mind a magánéleti problémákra. A valósághoz nincs sok köze (a rákot lehetetlen felhasználóbarát módon bemutatni), de egy alapvetően humoros műnél nem is ez a lényeg, hanem mindazon az elcseppentett okosságok amiket bárki fel tud belőle használni a maga javára. Egy, csak egy borzalmas negatívumot tudnék belőle megemlíteni, éspedig hogy Istent whoopi "it wasn’t ’rape’ rape" goldberg játssza, de ez már önmagában olyan infó hogy én még a közelébe sem fogok kapcsolni.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Obama fontos dolgokat jelentett be – Csak nem ingyen lesz nekem a sör? :))) - "Megvétózná az Irán elleni szankciókat, megemeli a minimális órabért, bezáratná Guantanamót." – Nekem úgy rémlik hogy ezekkel már legalább egyszer választást nyert, de lehet hogy kétszer is. Most akkor önmaga ellen kampányol? Remélem győzni fog :DDD
400 gyalogos esett el: "Sok a kéz- és lábtörés Budapesten." - Akkor most ugye nem illik kéz- és lábtörést kívánni? Én mondjuk ónos eső élkül is mindig négykézláb érek haza :DD
Mi volt ez a rejtélyes dörgés Budapesten?: "A fővárosban és annak környékén furcsa, mély dörgés-szerű hangokról számoltak be olvasóink." - Dübörög a Pannon Puna. Vagy ez, vagy Godzilla és Cloverfield tart a Parlament felé! ÉBERSÉG!!!
Nem találta mobilját, így sírköveket rongált: "Egy kisvárdai fiú a temetőben iszogatott. Sötétedés után jött rá a hoppáré." – Ilyenkor kéne egy kiadós kísértetjárás vagy zombikalipszis hogy az ilyen kis gyökereket magával vigye.
Három tinilány rongálta meg a ravatalozót: "A neszmélyi lányok letépték a keresztet a falról." – Lásd mint eggyel feljebb. Esküszöm egyszer bebújok egy koporsóba és halálra ijesztek pár ilyen szentséggyalázó gecit...
Könyves: Az amerikaiak negyede nem olvasMUHAHA. Van az háromnegyed is :DDD - "A diplomások évi 16 könyvet fogyasztanak." – De hamarosan még ők is le lesznek szoktatva a tanulásról:
Média2.0 blog: Facebookozni tanítják a középiskolásokat: "Az USA-ban végre rájöttek, hogy senki sem születik digitális bennszülöttnek."Végre rájöttek a fiatalok agymosásának legegyszerűbb módjára (fiatalkorban, hivatalos oktatás keretében). Végre elfelejttették velük a kézírást is. Végre iskola helyett kötelező csürheképzők vannak már csak :SS
Recorder: Most konkrétan elájultam: "Németh Juci zenekara feloszlott, az énekesnő jól van, pihenni fog, és elmeséli, mire riad fel éjjel." – Ez most a vargazsuzsa félrekúr vagy a másik? Mindegy, mindkettő egyforma és egyformán jellegtelen...
Flipper véres öröksége: "Halomra gyilkolnak több száz delfint minden évben a japán partoknál. Két delfinmentővel beszélgettünk arról, hogy mi köze mindennek a cukin labdázó delfineknek tapsoló emberekhez?" – Múlt évben is volt erről hír ugyanitt (Origo), azt még engedték kommentálni, ezt az ideit viszont már nem, úgyhogy ennek örömére egy Nap kommentje 2013-ból:
 
Csárli13 2013-04-16 10:14:22
Kanadában a fókákat ölik, Afrikában az elefántokat, Japán a delfineket mészárolja, Ausztrália nemsokára a tevéket.
És én még együtt éreztem velük a cunami alatt.
Remélem újból megveri őket az isten.

 
 
Kulcsszavak: faszkorbács, éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés