2009. 04. 27.
Irgalmatlan nővérek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Atyavilág, de elaludtam. Elnézést, tegnap este kicsit sokáig söröztem meg filmeztem, arra tértem magamhoz, hogy a szomszéd kopog a falon. Addigra persze már minden épeszű film lefutott, valami erotikus művészfilm ment amit még a Zone Europa-ról vettem föl, és a kedvenc...nem, nem, nem, ez így nem lesz jó. Kezdd újra Berti, nem blogot írsz basszus hanem tévéajánlót!

ÁPRILIS 27, HÉTFŐ

Ó, jaj. Ma este egy szűk kör egy zárt hajón Andrew Eldritch-et, az összeférhetetlen gót Fauntleroy lordot fogja ünnepelni, ő az aki alapított egy alapegyüttest, aztán szép lassan mindenkit kiutált belőle ilyen-olyan indokkal. Ő az, aki feltalálta a goth stílust, de azonnal lemond egy koncertet, ha a promo-anyagban benne van a "G-word" (ahogy ő nevezi). Vagy akkor is, ha nem rakják ki a The-t a Sisters Of Mercy elé. És még ez sem elég, Andy nem hajlandó új lemezt kiadni, viszont a SOM folyamatosan koncertezik, amikor teheti (tehát ők nem a gót Motörhead, hanem a gót Guns'n'Roses, Eldritch meg Axl Rose). Én tudom, mennyien szeretnétek ott lenni, és azt is hogy milyen sokan nem lesztek ott (betelt a hajó, nem akarjátok a jelzálogot rátenni a házra egy kamaszkori bálványotok miatt, satöbbi). Ezért meg akarlak titeket vigasztalni, hogy lássátok, semmiről se maradtok le. Akartok röhögni (igen, költői kérdés, hát ki nem akar)? Tessék egy dalszöveg a mostani Sisters-től:

Girls on smoke and girls on weed
Girls on coke and girls on speed
Girls who choke and girls who smile
Girls who swallow in denial
Girls in crisis, ultra-hipped
Weird as Isis, wide as Egypt
Girls in cars and girls on ships
Girls in bars and girls on strips
Girls on journeys, girls on trips
Girls on gurneys, girls on drips
And a girl too far with pale blue lips so shake me down again

Girls like you with poison tips
Girls like you like pistol whips
Girls in over-zealous green
With a third degree in jealousy so
Turn me over
Turn me in
I have slept with all the girls in Berlin

Na most, ezt odarakhatnám akármelyik SOM-szám mellé, hogy lássátok a külonbséget. Jöhetne a Mother Russia, az Alice, az Amphetamine Logic, szóval akármelyik korszak akármelyik dala mellé tehetném, de nem fogom, mert ennyire geci még én se vagyok (de tényleg). Viszont e mellé már odafér, kb. egy színvonal:
I got a girl in Paris
I got a girl in Rome
I even got a girl in the vatican dome
I got a girl right here, I got a girl right there
And I got a girlfriend everywhere.
I got a girl on the moon
I got a girl on mars
I even got a girl that likes to dance in the stars
I got a girl right here, and one right there
And I got a girlfriend everywhere

Igen, Lou Bega :DDDDDDDDD És igen, Eldritch a hajón se lesz közvetlenebb, mint a PeCsában volt pár éve. Ideje belekezdenem abba amihez a legjobban értek (mármint a söriváson kívül).

 

Mintha csak ráhangolódtak volna a múlt heti agyhullámaimra, megint egy számos film: 12 majom 21:05-kor a Viasat3-on. Utána a Cinemax-on 22:10-kor Elátkozottak,

Bogarde és Charlotte Rampling újabb randevúja a Harmadik Birodalom bűvöletében (az első az Éjszakai Portás volt, tettem is be róla képet, meg ismétlem önmagam, satöbbi satöbbi). A tévések előrelátását dicséri, hogy már hétfőn adnak olyasmit, ami csak csütörtökön lesz aktuális, ez a Blokád a Duna TV-n 23:05-től. Nade komolyan: ez egy ilyen kollázs/montázsfilm, az 1941-45-ös körbezárt Leningrádon készült, ezeket a régi felvételeket kutyulták meg egy kicsit. Érdekes kísérlet, ajánlom. És ha már az átkost emlegettem, hát persze hogy nem hagylak titeket olcsó poénok és politikai utalások nélkül, az M1-en 23:10-től Visszajátszás: Kapitalista úttörők -na ki jut erről eszembe? És ugye, hogy igazam van, nem is kicsit? :DDD

A Kultúrházban az M1-en 23:50-től The Umbilical Brothers, Gran Torino (Eastwood bácsi filmje) és Ljudmilla Ulickaja. Beugrik még az idős mester, Kányádi Sándor is, hozza magával a Secu róla írt jelentéseit.

ÁPRILIS 28, KEDD

MENEKÜLJ!!!!!!!!!

Az RTL Klub a családosokra és az otthonülő nyög-díjasokra számítva 13:15-kor leadja a Robin és Marian-t Sir Sean Connery és Audrey Hepburn főszereplésével. A Filmmúzeumon 21:35-től újra fázik az Eszkimó asszony. Most volt a VHK-idézés, gondolom ezért adják megint.. "Nézek a szemébe és nem értem" Én se basszus, én se! Ki is hagyom. Nem lesz jobb a helyzet a mozicsatornán se: a HBO2-n tíztől milliomodszorra ismétlik a hamis cigányromantika filmjét, a Transylvania-t. Kezdve azzal hogy Erdély nem csak cigányok lakják, folytatva azzal Asia Argento egy...á, inkább nem mondok rá semmit, az a tetoválás a nemi szerve felett úgyis mutatja minek tartja magát, szóval maximum a gyönyörű és tehetséges Palya Bea miatt nézzétek, de inkább miatta se. És az utolsó csapás: 22:10-kor a Duna TV Jancsó Miki bácsi agymenését, a Jézus Krisztus horoszkópját adja.

ÁPRILIS 29, SZERDA

Skinhead?

20:00-kor a Cinemax 2-n Acélmamusz, akarom mondani Acélbakancs, avagy a zsidó ügyvéd és a gyilkossággal vádolt skinhead kapcsolata. Ha a csatornát fognám, talán meg is nézném. És megint ideillő pár: kilenckor a Dunán Lola, megint egy cigányromantikás film, de a jobb fajtából. A tehetséges roma származású flamenco-énekesnő szomorkás sorsa. Érdemes. A napot részemről a Viasat3-mal zárom este tízkor: Odaát: Pokoltanya (Hell House)

Kedvenc horrorsorozatom eme részében egy rosszhírű texasi ház játssza a főszerepet, amelyben maga a Gonosz lakozik és persze gyilkol is.Van a mi országunkban is egy ilyen ház, pont a Kossuth téren, ám szerencsére a lakosság védelme érdekében időnként körbezárják. Tik meg nézzétek a Spinal Tap együttes Hellhole című örökbecsűjét.
www.youtube.com/watch

Kulcsszavak: Sisters Of Mercy

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés