2014. 03. 01.
A perecekig nem történik semmi (márc. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁRCIUS 1.:
EGERET SZÜLTEK A HULLÁMHEGYEK
 
Jelenés-múlt
Ajánlott:
Kb. két hete már volt egy libertin-drámánk Franciaországból, most ugyanonnan és ugyanabból a korszakból, de update-elve jön egy klasszikus alkotás a Cinemax 2-re nyolckor. A Veszedelmes viszonyok 1959-es változata szinte biztos hogy még nem volt, a későbbi verziók Frears-tól és Formantól is csak talán, az amerikai átdolgozás viszont többször is. Érdekes hogy a főhősnő lelki sivárságát Roger Vadim eme alkotása és a Kegyetlen játékok adja vissza a legjobban: Juliette de Merteuil mindkettőben hideg, számító, kedvtelésből ártó és intrikázó nőszemély akit könnyen tud gyűlölni a néző, de a valóságban ugyanolyan könnyen  kötne ki a hálójában ő is (minden értelemben véve). Jeanne Moreau, Jean-Louis Trintignant és Gérard Philipe csúcskorszakukban, a zenéért meg maga Thelonious Monk felel – mi kell még? Nézzétek!
 
Talán érdemes:
20:20-kor életrajzi film Jay Moriartyról az M1-en. A sportszerelemnek vannak fokozatai, kezve a hobbistákkal, folytatva a profikkal, a sort a megszállottak zárják – a kedvtelés ezen a szinten már nem az, mivel az illetők egészségére, pénzére, nem utolsósorban pedig családjuk idegeire megy rá. Még közöttük is van azonban hierarchia: a csúcson az Erőss Zsolt-típus áll, vagyis aki félig megnyomorodása után sem képes értékelni hogy egyáltalán életben maradt, és végül a hóbortjának áldozza magát. Eggyel alatta található a szintén önfeláldozó, de egy fokkal épeszűbb csúcsokra törő ember, és Moriarty ide tartozott: szörfös volt, aki életét a Mavericks nevű óriáshullámon való végigcsúszásra tette fel (azért valahol ez sem normális hogy hullámoknak nevet adnak), ami sikerült is neki, ám tragikusan korán, alig több mint húszévesen el is ment örökre. Minket, biztonsági játékosokat nem is ezért fog lekötni az Ahol a hullámok születnek, hanem az addig elvezető út, a Jay-t tanítgató tapasztalt hullámokördöge életbölcsességei, és a mindig jó Elisabeth Shue alakítása.
 
Kiemelten nem ajánlott:
Ugyanabban az időben egy igazán rettenetes ökörség, amitől óva kell intenem mindenkit. A Föld után Will Smith Battlefield Earth-je és legalább annyira nincs értelme mint Travolta megabuktájának. Annyira szar hogy még én se sütöm el a kínálkozó szépújvilágos-transzhumanista-űrbe vándorló emberiséges közhelyeket, csak röviden összefoglalom, mit akarnak nekünk eladni: a Világegyetemet benépesítő humanoidokból egy Apa és az ő Fia véletlenül visszatér az elvadult Földre, aholis a gyereknek kell megmenti az űrhajóba szorult papát és túlélni az Emberiség Bölcsőjéből lett bolygónyi Amazonas-őserdőt. A fater eredeti célja (családösszekovácsolás) ezer százalékig sikerül tehát, viszont moziélményt, azt nem kapunk, csak a brutálisan tehetségtelen Jaden Smith-t ahogy az ugyancsak ripacs apja, Will Smith falvédő-okosságait hallgatja arról hogy legyen erős meg bízzon magában (és azt nem is említem hogy a családtagok nepotista castingolásáért egy jobb világban simán FASZKORBÁCS járna). Néha átrohan egy-egy CGI-állathorda, a mozibuzik röhöghetnek azon hogy a készítők lenyúlták az általuk szinte biztosan nem ismert Idő urai egyik ötletét (kisgyerek, egyedül, távkapcsolattartás, stb.) és a Majmok bolygója egyes részeit (sokezredszerre). Hogy mindezt a többszörösen kegyvesztett M. Night Shyamalan "rendezte", az fura módon nem is ront már rajta különösebben, és hogy mennyire szar, az remekül lemérhető azon hogy épp csak a múlt évben mutatták be, de már a rákövetkezőben a Cinemaxon landolt. Csak úgy működik, ahogy a Battlefield... is: ha vígjátékként nézzük. Azaz nem, ez annyira szar hogy még így sem, a Burton-féle Majmok bolygója is jobb nála, ez pedig nagy szó. Innentől senki ne merje M. Night-ot Spielberghez hasonlítani: neki mind a komoly, mind a szórakoztató filmjei jól vannak összerakva, ezt el kell ismerni attól függetlenül hogy szeretjük-e, amit csinál.
 
Horror rovat:
A mérleget egy negyed tizenkettőkor adott kísértettörténet billenti végleg helyre az HBO2-őn a jó öreg szellemkutatós formulával, meg az azután is évekig visszajáró Jelenéssel. Hogy mennyire működőképes ez a képlet azt alátámasztja hogy sokadjára is hat, főleg akkor ha a manapság divatos paratevékenység-vadászathoz idomítják a fedősztorit. Hírességek nincsenek benne, dögös csajok igen, és bár nem sima egyszernézős, de legalább egyszer még a magamfajta sznoboknak is be fog jönni.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Még sose volt ekkora az államadósság:
"Január után februárban is tovább nőtt az adósság, újra 80 százalék felett vagyunk."Végre valamiben jobban teljesítünk! Magyarország, én most leiszom magam!!!
N': Fergeteges geek ABC gyerekeknek: "D mint Doctor Who, Y mint Yoda, Z mint zombi." – Kezdjük ott, hogy az igazi geek-eknek nincs gyerekük, barátnőjük is csak jpg formátumban.
C:c Aki izének megy, ne izéljen: "Ez Hajós András jelmondata, dobozba is zárják az új műsorában. Az 1. részben egy kínai család bontja ki."ÉDES FASZOM! Hajóst lassan elkezdem komolyan sajnálni: az összes műsora megbukott, és egyre rosszabbakat csinál, a zenélést elfelejtheti (emlékszik még valaki a múlt évben beharangozott visszatérő lemezre, meg egyetlen koncertre? Emlékszik valaki a Lángoló Gitárokon levágott hisztijére meg trágárkodásaira?), így nincs más, kénytelen megélni a médiajelenlétből, pedig ez szemlátomást nem tesz jót se neki, se nekünk. Nem baj, még mindig berakhatok helyette egy Gianna Michaels-DVD-t ^^ És nem Hajós az egyetlen aki beszól ha nem tetszik, hogy nem tetszik mindenkinek:
: Király Viktor apja beszólt Ruzsa Magdinak: "Nem csitulnak A Dal döntője keltette viharok, Kállay-Saunders győzelme miatt páran kiborultak." – ...a másik (ránk) erőltetett tehetség. Ilyenkor valahol örülök hogy (a többség szerint) diszfunkcionális családban nőttem föl: az én apukám sose forszírozta hogy színpadra álljak, egyetlen ilyesfajta próbálkozása kimerült abban hogy az óvodai farsangra egyszer unikumosüvegnek öltöztetett be, de ettől eltekintve rám bízta a tehetségem kiteljesítését, és milyen jól tette, így negyvenévesen azt csinálhatom amihez a legjobban értek, küldhetem a vérbe a celebeket (és nem estem messze az unikumos üvegtől sem). Királyék bármelyik gyerekéből lehetett volna bármi, ha meg mindenképp zenészpálya, akkor egy jó háttérénekes, stúdiózenész. Mondom, lehetett volna, ha nem vette volna a fejébe a szinténzenész papa a világsztárságot. Így most egyik csúfos bukás után jön a másik, Lindáról egy évtizeddel később is csak a Himnusz-nemtudása jut eszembe, a fiúval nagynehezen megnyerették azt a másik tehetségkutatót, most meg azon sír hogy nem jut ki az Eurovízióra és van képe egy önerejéből befutott nőt opportunista seggnyalónak nevezni. Nap kommentje 1.:

fátum 2014.02.25. 15:27:33
Összehasonlításképpen:
hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%BAzsa_Magdi#Diszkogr.C3.A1fia
 
és
 
hu.wikipedia.org/wiki/Kir%C3%A1ly_Linda#Albumok
 
Összegezve:
Rúzsa Magdi, 6 lemez, ebből 3-szor MAHASZ Top 40 - 1. hely
Király Linda, 1(!) lemez, MAHASZ Top 40 - 19. hely

 
...és ennyi.
Túléli a Pompeji bukását a német stúdió – Hát, ha már maga a város nem élte túl :SSS – "Hiába blamált óriásit a Pompeji Amerikában, a német stúdió pont erre számított." – Sőt, eleve a bukásra játszottak, mi? Ne nézzetek már ennyire hülyének...
Denevéremberek a riói Krisztus-szobornál: "Egyikük Jézus keze alatt suhant el őrületes sebességgel." – Csak kísértsétek az Istent, nyavalyás adrenalinfüggő ateisták, majd meglesz a jutalma!44!
Szuverén: Olaszliszka vs. hajléktalanverés: "Miért járt az előbbiért sokkal szigorúbb ítélet?" – Bár alapból az egyenlő büntetés híve vagyok, mégsem értek egyet ezzel a cikkel, ugyanis jellemző módon relativizálni próbálják a két brutális bűntett közül az egyiket, Szögi Lajos agyonverését, a posztoló meg játssza az értetlen és a naiv jogvédőt, és akkor jöjjön is a Nap kommentje 2.:
 
huss 2014.02.27. 12:23:53
Segítek súlyozni, kedves Mátyás. Olaszliszkán a KÉT KISKORÚ GYERMEKE SZEME LÁTTÁRA verték agyon azt a férfit. Kiskorúak súlyos veszélyeztetése és bántalmazása. Szomorú, hogy egy ilyen szép, hosszú és alapos cikkből ez kimaradt. De jellemző.

  
 
VASÁRNAP, MÁRCIUS 2.:
VÉR-REJTEK ÉS KÖNNYEK
 
Depresszió garantálva
Ajánlott:
Pontban éjfélkor egy lap Paul Verhoeven sötét, de még éppenhogy értékelhető múltjából: a Forró verejtékben minden benne van amiért az őrült hollandot később (nem) szerettük: erotikus köntösbe bújtatott társadalomkritika, a megélhetési prostituálódás kérdése (ennyiből akár a Showgirls előzménye is lehetne, csak annál sokkal jobb), ami mellé még a vidék-város ellentét is beemelődik, a munkaélküliség miatt ugyanis rengetegen próbáltak szerencsét Amszterdam piros lámpás negyedeiben. Kérdés hogy a szegény család legfiatalabb lánya ki tud-e törni az ördögi körből? Elsőre nem tűnik úgy, főleg hogy be kell állnia a nővére helyére a bordélyban... Mint az talán kitalálható, bár lesz benne meztelenség, felizgatni senkit nem fog se az örömnegyed árnyékos oldala, se a Keetje által elszenvedett nemierőszak. Az is csak rátesz a nyomasztásra, hogy valós történet alapján készült. A néhai Filmmúzeum, jelenlegi Film Mánia adja, leginkább a különlegessége, meg talán Rutger Hauer (és csak remélem hogy nem a később szintén rendezni próbáló Jan de Bont) miatt. Az biztos, hogy Verhoeven itt még nem csúszik át az egyértelmű trash-moziba. Ahhoz viszont hogy a retekklubb ebbe a rovatba kerüljön, sok kell, vagy valami nagyon minőségivel, vagy egy figyelemfelkeltő ökörséggel kell kirukkolniuk. A Gyilkos kígyó már címéből és a vetítés idejéből (22:35) sejthetően is az utóbbi, ráadásul hazánk fia, Takács Tibor rendezte, akinek már több remekművet is köszönhetünk, nagyjából mindegyikben abnormális állatok komolytalanabbnál komolytalanabb kalandjait izgulhatjuk végig, eme alkotásával azonban a vallásos fanatizmust is sikerült kritizálnia, és még aktualitást is ad neki hogy a közelmúltban egy ilyen kígyómaceráló szekta egyik tagja meg is halt. Itt viszont mások halnak meg amikor egy fiatal srác véletlenül a kelleténél nagyobbra növeli az egyik csúszómászót. Kis érdekesség hogy Takács eme művébe a haladó (!) feminista világszemléletet is beépítette: a gigászivá növelt kígyó egyben a férfi hegemónia fallokratikus következményeit is szimbolizálja, ami legalább annyira veszélyes mint az egyoldalú poszthumanista nőközpotúság. Ugyanígy a magyar kultúrkör hatása sem letagadhatatlan, és nem csak a rendező neve miatt:
 
Novalis | Válasz | Előzmény (agarik)          2013. feb. 28. 17:09 | 19/19
Ó nem, ez nem a Szörnyecskék, itt egyértelműen meglátszik a magyar vonal :D
Nem vitás, a János vitézből lett lopva a sztori! Csak emlékezzetek vissza, hogyan győzte le a Tündérország harmadik kapujában álló sárkánykígyót... ugye ugye? :D


Azt lehet mondani hogy akár B-filmként, akár többértelmű filozófikus figyelmeztetésként tekintünk rá, nem fogunk benne csalódni – főleg, ha nincsenek felé elvárásaink.
 
Talán érdemes:
Ide először megintcsak egy retekklubbos műsor jön nyolctól, mégpedig a lassan már lecsengeni látszó Dan Brown-mánia jegyében. Az Angyalok és démonok a pápaválasztási mizéria környékén nyilván nagyot ütött, meg hát aki a Da Vinci-kódot kajálta az nyilván ezt is megette, de azért jegyezzük fel hogy a Szent és Feddhetetlen Római Katolikus Egyházat az Illuminátusokkal azonos veszélyességűnek mutatja be a szerző. Szerencsére ma, 2014-ben már jóval kevesebb ember vevő az effajta népbutításra (érthető, van helyette más). Utána a hétvégén másodszor is találkozhatunk Elisabeth Shue-val, ezúttal az M2-őn az Álmodóban, ami ugyancsak valós történetből készült és szintén sportoló-életrajz, de ebben szerencsére senki nem hal meg, sőt, pont ellenkezőleg, még egy ló is meggyógyul benne – de ehhez kell a mogorva tulajdonos kislánya (Dakota Fanning), aki meggyőzi apját hogy hozzák újra formába és vegyék vissza a gondozóját (Kurt Russell) is. Egyedül azt nem értem, miért fél tízkor adják, hisz ez alapvetően egy családi film!
 
Nem érdemes:
Majd elfelejtettem, most lesz az Oscar-díj átadás is. Engem totál hidegen hagy, nem fogok hajnal egyig fennmaradni csak azért hogy megnézzem az HBO-n, hátha valami értelmes embert is díjazni fognak, de minek is? Hétfőn úgyis ezzel lesz tele az Index. Bármit nézel helyette, jól teszed, a legjobban persze akkor jársz ha átalszod az egészet.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Szemétből készülhetnek a jövő autóalkatrészei: "A műanyag előbb-utóbb meggyullad, de nagyon nem mindegy, meddig bírja." – Szemétből szemetet, munkabefektetéssel? NORMÁLIS?!
Könyves: A Google képkeresőjéből csináltak könyvet: "Albumba gyűjtöttek minden első találatot, amit a képkereső egy-egy szóra kidobott." – Szarból szart csinálni és kiadni könyvben? NORMÁLIS?!
Megmutatta, hogy a fegyver nem bánt, agyonlőtte magát – Asszem erre mondta Nagy Feró hogy jól besült a mutatvány. Visszafelé :SS
Két napig vergődött a rácsok közé szorult betörő: "Az erdőbényei ház ajtórácsában rekedt, 60 éves olaszliszkai nő majdnem kiszáradt."A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM ÉS A FELTÖRNI KÍVÁNT LAKÁS TULAJDONOSÁNAK FELELŐSSÉGE MEGKERÜLHETETLEN.
Nem fogja kitalálni, hol isszák a legtöbb bort – Csak nem?...DE: "Vatikán a világelső az egy főre jutó borfogyasztásban – írja a Wine Institute (Bor Intézet) statisztikái alapján az Independent. Vatikánváros lakói évi átlag 74 liter (körülbelül 105 üveg) bort isznak, ez kétszerese a franciák vagy az olaszok átlagának, és háromszorosa a brit adatnak. Nem elég, hogy foglalkozási ártalomként sokaknak kötelező rendszeresen misebort inni, ráadásul a lakók között több az idős, magasan képzett férfi, akik közösen étkeznek. – elemezte az adatokat a National Catholic Reporter." – Mindig mondtam: A KATOLIKUSOK TUDNAK ÉLNI! TISZTELET!
Hullazsákba csomagolva, ravatalozóban tért magához: "A halottkém csodának nevezte a 78 éves Walter Williams "feltámadását". Az idős úr örül, hogy él."ÚJABB CSATTANÓS POFON AZ ATEISTÁKNAK. LÁJK!!!
Üzenő: Soha ekkora esélyünk nem volt kijutni az EB-re!: "Revansot vehetünk az ősszel Bukarestben elszenvedett 3-0-s vereségért." – Hogy is kell mondani? HA HA, VERY FUNNY. Nap kommentje:
 
libertard 2014.02.26. 16:49:56
Jah, jo eselyek. Csak meg kell vernunk azokat akik nemreg porig alaztak minket, meg azokat, akik meg oket alaztak porra. Sima ugy.


 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés