2014. 03. 03.
Te nem lehetsz a lovag o_O (márc. 3-4-5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, MÁRCIUS 3.:
EL KONDOR PLÁZA

Ó, az a csodás tizenkettő! Ráadásul kutyaszorítóban!
Mint mindig amikor szar idő van, most is lecsökkent az ajánlhatóságok száma, nem baj, legalább több időm lesz sörözni. Egy-két ismétlésért azért kár (Négyszáz csapás – vérzik érte a szívem, de nemrég ajánlottam), másokért meg egyáltalán nem.
 
Talán érdemes:
19:40-kor egy nem sűrűn adott komédia a Film Mánián, ami még a hívónevek (Bourvil, Dudley Moore, de főleg Tony Curtis) ellenére sem üt akkorát mint testvérfilmje (Azok a csodálatos férfiak a repülő masináikkal). Itt nem repülő,- hanem autóversenyen mérik össze erejüket, szimplán csak Azok a csodálatos férfiak, nem is akárhol, hanem mindjárt Monte Carlóban. 69-es darab, talán ezzel magyarázható benne a ma már néha erőltetettnek ható jópofáskodás. Az biztos hogy egyik csodálatos férfinak sem ez a legjobb szerepe. Utána fél tízkor egy kis felvilágosodás a FEM3-on. A kétezres évek egyik tünete a minap már említett danbrownizálódás volt, de aki igazán fullba nyomta az ezotért, az egyből rákattant a különféle Biblia-kiegészítésekre, így például a Mennyei próféciára is, ami még a viszonylag kevésbé kártékonyak közé tartozik, és a katolikus egyházat sem egyértelműen a rossz oldalra sorolják benne. A sztori az ilyenkor szokásos apokrifes-nyilvánosságrahozós sokbőrlehúzós egyszerhasználatosság, és annak meg is felel.
 
Ajánlott:
Kereken tízkor egy jó régi hongkongi akciózás megintcsak a Film Mánián, ami egyúttal a Piszkos tizenkettő keleti verziója is – most miért, ha Kuroszawa szamurájaiból lehetett mesterlövészeket csinálni, akkor miért ne képezhetnének ki a sárgák is pár megveszekedett bűnözőt, hogy megelőzzék az amcsik arzenáljának rossz kezekbe kerülését? A Kondor hadművelet mellett szól az is hogy a Dirty Dozenhez képest egész rövid, de a különbségek nem érnek itt véget: amazzal szemben itt nincsenek közismert STÁRok, ennek ellenére legalább ez is legalább olyan pörgős (és semmi köze nincs az Istenek fegyverzete hasoncímű második részéhez). Nézzétek, mert jó.
 
Hétfő? LESZAROM.
Kim Kardashian dobott egy óriásdekoltázst:
"Kanye West asszonya tényleg visszatért, és már megint nem szégyelli adottságait." – Szégyen, nem szégyen – dobok egy SÁRGÁT LESZAROMot.
Az amerikaiak szarnak a téli olimpiára – Kivételesem csatlakozom hozzájuk és LESZAROM, még akkor is ha már végetért.
VV Éva szarik a Facebookra – Kivételesen egyetértek vele is, azt én is LESZAROM.
Palvin Barbara újra fürdőruhában pózol: "Kedvenc magyar modellünket ezúttal egy elég menő öregúr társaságában fotózták." – Én még sokkal menőbb vagyok, mert LESZAROM mindkettőjüket.
Recorder: Ki lesz 2014 popsztárja?: "Keresgéljük a feltörekvő kedvenceket, egy biztos: Banks, a legszebb szemű nő vinni fogja a bankot." – Egyvalami biztos, hogy én még őt is LESZAROM.
Virtuálisan megépítettek egy gladiátoriskolát: "Bécs és Pozsony között találták, méreteiben felvehette a versenyt a Colosseum mellettivel." – Ez múlt is, virtuális is, én viszont valóságosan és jelenidőben LESZAROM.
Swinger nőci naplója 18+ Milyen valójában a swingerezés?: "Hiszen ez egy erkölcsi fertő, mit is gondoltam?"LESZAROM hogy mit gondolsz, téged itt nem azért fizetnek hogy gondolkozz, na meg felteszem swingerezni se az ismereteidet tágítani jársz.
Kerékagy: Kíméli a derekunkat, de seggünkbe vág, mi az?LESZAROM, előbb a KRESZ-t tanuljátok meg, utána majd jöhetnek a kényelmi szempontok.
Luxus vécélánc nyílik New Yorkban: "A tagságival rendelkezők akár le is zuhanyozhatnak." – Én akár LE is SZARhatOM őket, ha annyira dúsgazdagok hogy otthon már derogál nekik kakilni meg fürdeni, és még ehhez is tagsági kell nekik! Hülye gazdagok, gazdag hülyék!
 
 
KEDD, MÁRCIUS 4.:
MUSZÁJ EZT, HERKULES?
 
Nem, de azért csak folytatom, regardless.
Ismétlés, talán érdemes:
Az egyetlen jó a mostani fokozódó nemzetközi helyzetben, hogy a Film+2-őn előásták a régi Carry on!-sorozatot. Ma háromnegyed tizenegykor egy egész korai epizód van soron: a Folytassa, nem számít! a munkahiány napos, de legalábbis kevésbé rossz árnyoldalát igyekszik nézni, hőseinket ugyanis egy közmunkaközvetítőből vezénylik ki egyre kétértelműbb helyzetek megoldására. Igen, ez még nagyon a franchise eleje, de Sid James mindig jó, úgyhogy csakazértis üljetek le elé, én biztos hogy ezt fogom tenni.
 
Talán érdemes:
Háromnegyed nyolctól ma is a Film Mánián a helyünk ha szeretnénk a kilátástalan jelen elől az élhetetlen, de legalább nosztalgikus-mitikus ókorba menekülni. A kétrészes Herkulessel mindezt könnyen megtehetjük, főleg mert a hérosz szenvedéseihez képest a mieink mindig el fognak törpülni, és amíg azt nézzük ahogy jóváteszi az önhibáján kívül elkövetett rosszcselekedeteit, addig is jobbnak érezhetjük magunkat. Én elsősorban Timothy Dalton és Leelee Sobieski miatt szavaznék erre – az egyikre a tehetsége, másikra a szépsége miatt, a filmre magára meg azért mivel rögtön utána leadják a második részét is, így nem kell heteket várnunk rá. Még mindig a régi időknél és a többrészességeknél maradva, éjfél előtt öt perccel folytatják a Vikingek történetét a Viasat6-on, akik szintén ma döbbennek rá arra hogy nem létezik következmény nélküli erőszakoskodás – persze ez azért még elég messze van a bódhiszattvai léttől, a katolikustól meg aztán pláne...
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Dfct: Magyarország valóban jobban teljesít?
MI AZ HOGY, NAGYONIS:
Kevesebb orvos, több gyógyszerész megy külföldre – Ja, mivel már eleve egyre kevesebb van belőlük itthon :SSS
Krím lehet az új Szarajevó: "Lövés ugyan nem dördült el, de Oroszország lényegében elszakítja a területet Ukrajnától. Kijev mozgósít, de katonailag tehetetlen. A hidegháború óta az egyik legforróbb konfliktushoz érkezett a világ." – Igyekeztem minél kevesebbet foglalkozni a kijevi-krími helyzettel, leginkább azért mert ugyanolyan megcsinált dolognak tartom mint az arab tavaszt (a 2006-os magyar ősszel kapcsolatos párhuzamokról nem is beszélve, lásd szélsőségek ráhúzása a normális tüntetőkre), de a téli olimpiával együtt fura dezsavűm támadt, és nem csak nekem:
 
Antisystem 2014.02.19 14:47:12 Creative Commons License      805
 
Nem tudom, szabad-e itt a témával kapcsolatban is hozzászólni, de:
 
Nem tudom, ki emlékszik még arra, hogy az USA-nak volt egy időben egy hót beteg külpolitikai elképzelése, ami arról szólt, hogy a Szovjetúnió szétesése után Oroszországot NATO-ba meg EU-ba gründolt nyugat-szatelittá vált ex szovjet tagállamokkal veszik körül, így akadályozva, hogy magára találva újra nagyhatalmi pozicióba kerüljön. És hát ehhez adott volt egyfajta recept is, amit még a CEU-ban komponáltak a jugó helyzetre, az OTPOR-os, később "színes forradalmak" néven elhíresült dolgok, amelyek azt célozták, hogy ezekben az országokban nyugatra elkötelezett rezsimek kerüljenek uralomba. Ugye ebből kettőt meg is tudtak csinálni, a grúz "rózsást" meg az ukrán "narancsost", oszt Belarusznál elakadtak... nem is szólva az azeri, örmény és hasonló térségekről, ahol ez működésképtelennek bizonyult, hisz a társadalom szerkezete más.
 
Nu, ettől Misa maci - szerintem érthetően - ideges lett, melyik ország szereti azt, ha korlátozni akarják...
 
Osztán nem tudom, ki emléxik még a pekingi olimpiára, amikor egy azóta "olimpiai háború" néven elhíresült néhány napban a "rózsáséknak"  el lett magyarázva, hogy mi merre hány méter.Csak 6 éve volt, topic is van róla, jó hosszú, ott is sokan álmodoztak, hogy "majd a NATO", "majd a Nyugat"... nyugodtan tanulmányozhatók a felek valós cselekvései, a dolgok valós története... és hát nekem olybá tűnik, hogy Grúzia azóta se tagja se a NATO-nak, se az EU-nak...
 
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9181222&la=90445269

Csendben megjegyezném, hogy megint olimpia van...
 
ÜdV

 
..és ha mindez nem volna elég, a blogokban is folyik a hangulatkeltés:
Dotoho: Putyin az új Hitler?: "A kágébés meztelen, Európa háború előtt áll?" – ...és akkor ne csak a rózsás forradalomra hanem a Kony-médiahadjáratra is emlékezzünk, ugye ő is ki lett kiáltva hogy rosszabb mint Hitler, pedig dehogy volt az. Emlékezzünk arra is hogy pár napja ugyanezen a blogon kollektíve lenácizták a hazánkat, most meg ugyanitt azt akarják hogy vonuljunk fel az oroszok elé és határolódjunk el, és egyáltalán, talpramagyar meg minden. Pacifista Év kommentje-candidate, amivel 100% egyetértek:
 
is 2014.03.02. 17:54:00
Igen, de hogyan nem lesz háború, az a kérdés? Mert még ennek az írásnak is sajnos az az egyetlen mndanivalója, hogy bárcsak az EUnak lenne hadserege, és jól felvonulna, és erőt mutatna. Na ez lenne a háború. Kérem szavazzon, ha Önnek ez jó, akkor menjen Ön lelövetni magát, engem hagyjon béké(be)n.

 
Sharon Stone zokogott, ha 15 éve a tükörbe nézett – 15 éve?! Én még most is, ha bármelyik filmjét meglátom, szerencsére nem nehéz elkerülni őket. Tisztelet meg minden hogy még ennyi idősen is bombanő, de attól még nem fog jobban játszani, ahogy az Oscar-díjátadó se lett jobb hogy ezer éve nyomatják:
Oscar 2014: a 12 év rabszolgaság nyert: "A legjobb rendezés díját viszont a Gravitáció kapta. A legjobb női főszereplő Cate Blanchett, a legjobb férfi főszereplő pedig Matthew McConaughey lett." – Mondom én hogy az csinálta jól aki átaludta! Nap kommentje:
 
goldmember2014-03-03 07:53:20
Hát nem Steve McQueen az első aki posztumusz oscart kapott!

 

SZERDA, MÁRCIUS 5.:
HA HOZZÁMJÖSSZ, TÖNKRETESZLEK
 
...távirányítással.
Talán érdemes:
Universal Channel, 21:20: a Jack Hunter-filmek legalább egyikét már tuti kiveséztem itt a blogon vagy annak előzményében, de úgy rémlik hogy A Menny csillagára még nem került sor. Mivel az eredeti Indiana Jones sorsa bizonytalan, ezért kénytelenek vagyunk beérni az epigonokkal, és valóban: itt is világváltoztató ereklyék után kutat a főhős, itt is van egy megszállott vetélytársa aki mindig megelőzi, és itt is győz a jó. Normális esetben nem is válogatnám be, dehát mára csak két nézhető program jut, és ez az egyik – mentségemre szól, hogy a másik viszont egyértelműen
 
Ajánlott:
Fél kilenckor sokadjára sem fogunk a finnekben csalódni: a Hogy tedd tönkre a házasságod? költői kérdésére állítólag 21 válasz van. Ez valami olyasmi lehet mint az a Kate Bush által is népszerűsített urban legend hogy az eszkimóknak ötven szavuk van a hóra, azzal a kivétellel hogy északi nyelvrokonunknak, Sannának tényleg van huszonegy kifogása arra amiért a komoly kapcsolatokat kerüli, az egyéjszakás részeg kalandokat viszont nem. Von Trier ebből tuti drámát forgatott volna AIDS-szel meg nemkívánt terhességgel, szerencsére Johanna Vuoksenmaa képes meglátni a humort még egy ilyen kisiklott életszemléletben is, és nem egy rakás kiéhezett nemierőszakoló, hanem az Igaz Szerelem felé terelgeti hősnőjét, aki a végén talán még az általa legnagyobb hibának tartott dolgokat (érzelmi kötődés, ne adj’ Isten házasság) is elkövetheti. Nem hosszú, nem is túl régi, nem depresszív, nagy pluszpont a Cinemaxnak hogy ilyesmiket is lead.
 
Index kontra Origo rovat:
...avagy hogy hozza le ugyanazt a hírt az Origo:
Rég nem volt ilyen izgalmas az Oscar
...és az Index:
Csalódást okozott az idei Oscar: "A kritikusok fikázzák a műsorvezető gyenge poénjait, a gálát át kéne gondolni, írják."Átgondolni? Ledózerolni, álcázott öngyilkos merénylőket ültetni a STÁRok közé, na AZ izgalmas lenne, de ez, és így?...
Index:
Vaklárma a kárpátaljai menekülthullám: "A nagyszőlősi járásból elindult több száz fiatal, de a külügy szerint nem jönnek ezrek. Nem volt kiugró a forgalom a határszakaszon." – Ehhez képest az Origo nyitólapján:
Szinte fekete volt az utca a tömegtől: "Autókban aludva, ismerősöknél vagy kocsmákban sörözve töltötte az éjszakát az a több száz menekült, akik vasárnap pánikszerűen menekültek át a határon. Kárpátalján mindenki a háborúról beszél." – No comment, illetve mégis:

kkbéla 2014-03-04 07:46:02
Kinek érdeke a hazugságok terjesztése? Miközben tegnap a tv-ben közli az egyik határ menti település polgármestere, hogy egy szemmel sincs nagyobb határforgalom, mint átlagosan, aközben az összes sz@arkavaró újság, média menekültáradatról beszél, ami nem is létezik. Kinek jó ez?


Kis hírek a nagyvilágból:
LG: Már a 30Y is disszidálssal fenyeget: "Új EP és klip, ráadásul ingyen!"Ingyen se kell, menjetek nyugodtan külföldre, nem kell pót-kispál mert még itt van a régi, és sose lesz vége:
Állítólag nagyon Kispálos az új Kiscsillag. Tényleg? – Á, dehogy, merő véletlen...
Az állammal üzletelt, másnap meghalt: "Az állam Lázár János vezetésével kierőszakolhatta a Welt 2000 megvásárlását. Az egyik volt tulajdonos a szerződés után egy nappal infarktust kapott." – Ilyenkor azért örülök hogy egy nincstelen alkoholista vagyok, mert ugye az nem túl valószínű hogy a punk-hardcore-noise lemezeimet vagy a Gianna Michaels-gyűjteményemet mindenáron meg akarná vásárolni a kormány :DDD
Mindenki szüljön 35 éves kora előtt – Na, megint valami amiről lekéstem, bár ha a jelenlegi trendek folytatódnak, lehet hogy már kötelező lesz nővé operálni a férfiakat is. – "Ha a jelenlegi trendek folytatódnak, néhány év múlva a nők negyede végleg gyermektelen lesz. A szakemberek aggódnak, a nagyszülők pedig eltűnnek." – ...és megvalósul az amit az Ember gyermeke is pedzegetett. Bár félúton már végülis ott vagyunk, az NWO a nyakunkon:
Mikrocsipes igazolványt kapnak az őstermelők: "A csalókat akarják ezzel kiszűrni."MUHAHA! HÁT PERSZE. Nap kommentje:
 
Oreg47 2014-03-04 09:13:54
A kutyák már csipelve vannak, lassan jönnek az állampolgárok is. De mi lesz a kettős állampolgárokkal? Két csipet kapnak?

 
Wanted: Hogyan legyél marketinges?: "Olyan képességgel és tudással kell rendelkezni, amit a "marketing szakokon" nem tanítanak." – Ez pontosan így van, a legelső képesség ezek közül hogy szemrebbenés nélkül eladod a lelked a Sátánnak. Nem vicc, erre konkrét tanfolyamot építenek!!!!4
Minden, amit látnia kell az idei Oscarról: "Travolta akkorát bakizott, mint még soha senki, DeGeneres pedig férfinak nézte Liza Minnellit." – Én viszont őt nézem annak! Tudom hogy nem ildomos mások nevével viccelődni ezért csak annyit mondok hogy kattints ide ha már elmúltál 18 éves, és úgy mondd meg elsőre hogy amit a képen látsz az férfi, nő, vagy a Sátán földi ügynöke. Nos igen, én se tudom eldönteni. Ez a jeges, szemmel kasztráló, nőietlen nézés :SSS egy darabig nem is tudtam mitől ráz a hideg, aztán rájöttem: úgy néz ki ez az izé mint egy Barbara Streisandba oltott Bette Midlerbe oltott 1992-es évjáratú Madonna, akire ráhúzták Eminen skalpját is az összhatás kedvéért.
Médiashow: 6 remek film a múltból, ami nem kapott Oscart: "Tudtad-e, hogy a Taxisofőr, vagy a Remény rabjai sem kapott annak idején díjat?" – Ezt még megbocsátanám, de hogy a Piranha 3D és főleg a G for Gianna kimaradt a szórásból, azt soha nem fogom!!!!! :(((((((((((
Egy jó testtel kevesebb, egy jó színésszel több: "Kapuzárási pánik? Új ügynök? Új vallás? Új drog? Sorozatos szörfkudarcok? Mi történt Matthew McConaughey-val, hogy romkom sztárból komoly színész és Oscar-díjas sztár lett három év alatt?" – Hát így ránézésre én a heroinra tippelnék.
 
 
CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 6.:
A MAN CALLED LOVE
 
Lehet hogy nem szép, de mégis hódít!
Ajánlott:
Nem tudom mi lehet az HBO-val, mindenesetre ontja a jobbnál jobb doksikat, előbb a Szerelempatak, most meg a Szeretet úr története, ami egy örökölten skizofrén ember útját követi a társadalomba, aki nem csak betegségét, de nevét is szüleitől kapta, ami esetünkben nem túl szerencsés (lásd a címben). Általában irtózom a toleranciafilmektől, de ez ígéretesen hangzik, meg díjat is nyert, szóval tizenegykor teszek vele egy próbát, bár az igazat megvallva bármekkora tálentum és jellem szorult is egy skizofrénbe, én azért mindig óvatos lennék mellette...
 
Talán érdemes:
A testvércsatornán (HBO Comedy) viszont egy 1987-es vígjáték lesz fél kilenctől, amiben két sikertelen színésznő kényszerül együttnyomozni közös szerelmük után, akiről még az is kiderül hogy a ruszkiknak kémkedett, vagyis még bele se tudnak nyugodni abba hogy a fickó egymással csalta őket, de máris egy buddy movie-ba kényszerítik őket amiben mögöttük lohol a fél világ, előttük meg a titokzatos szerető, aki szeretné jó pénzért eladni a nála levő mérget. Mégis, meglepő módon Bette Midler egész jó benne, így a Szemérmetlen szerencse biztos esti kikapcsolódás, inkább a felnőtteket mint a nagycsaládosokat becélozva (erről a holttestazonosítási jelenet több szempontból is gondoskodik majd). Nyolckor Richard Burton Kleopátra melletti másik nagy ókoros szerepe az MGM-en, és mint amaz, ez is inkább az amerikai kosztümös-kegyetlen történelemfelfogást nyomatja, megspékelve némi freudi vonallal, nevezetesen Nagy Sándor, a hódító apa-konfliktusaival és az ezeket levezető hadjárataival. Hosszú is, látványos is, de csak a kitartóknak ajánlom. Témánál maradva ugyanitt negyed tizenegykor két nagy név egy történelmi filmben, ami már bibliai húrokat penget Dávid király fiának megpróbáltatásaival, akinek helyt kellett állnia mind a családtagok és rivális országok, mind Isten előtt, de a legnehezebb mégiscsak a női csáberők legyőzése volt. Yul Brynner remekel mint Salamon és Gina Lollobrigida is telitalálat mint Sába királynője, King Vidor meg ugye egy rendezőklasszikus, bár itt inkább a látványra megy rá, ez valahol érthető, mivel az eredeti Salamon, Tyrone Power forgatás közben meghalt, így a Vidor inkább már csak a menthetőt próbálta menteni. Sikerült neki.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Magukat bombázták az amerikaiak Afganisztánban:
"Nézze meg, hogyan élték túl a támadást."TISZTELET a hős katonáknak az önkritikus, szimpátiából elkövetett önbombázásért, és azért is hogy túlélték!
Az amerikaiak tizede szerint a HTML egy fertőző nemi betegség: "Meglepően sokan nem tudják mit jelent az mp3, software vagy blu-ray." - Nincs ebben semmi meglepő. Nálunk is úgy használják ezeket hogy nincsenek velük tisztában...
Az amerikaiak negyede hiszi, hogy a Nap kering a Föld körül – Ma még röhögünk rajtuk, de ha így megy tovább, tényleg megoldják hogy így legyen :SS – "9 kérdésből 6,5-es átlagot hoztak össze a kutatás résztvevői. Csak 48 százalék fogadja el az evolúciót." – Mondjuk ebben egyetértek velük, az evolúció az nem valami katolikus dolog.
Az utcán szaunázni a legnagyobb buli: "Főleg, ha az ablakból rá lehet látni a Lánchídra, a Dunára és az utcán sétálgató emberekre." – Most komolyan: ti hülyék vagytok?! Csak most fedezitek fel hogy lehet így is, meg külön fizettek is érte?! Mi akik BKV-val utazunk, minden nyáron ingyen szaunázunk már évek óta és közben még várost is nézünk!!! Lajkaboss!
KV: "Az utasok csak útban vannak": "A vezető szánt szándékkal és teljesen fölöslegesen zárta rá az ajtót az utasokra." – Randal után szabadon: "Kurva jó lenne ez a meló, ha nem lennének utasok. Tudod mi nem hiányzik nekem? Az emberek akik a BKV-val járnak."
Káromkodás csúszott ki Ferenc pápa száján: "Egy áldásban a caso helyett azt mondta, hogy cazzo, ami olaszul péniszt, bazdmegolást is jelent." – Csakazértis TISZTELET! Ki mondja ezek után hogy a pápának nincs emberi oldala?! Innentől én is nyugodtabban káromkodok, neki is kezdek mindjárt, csak felhajtom ezt a korsót is...
Szexről b': 18+ Mi esik jól a szexben?: "Képzeletben könnyű kérni, parancsolni, akár nyersen, trágár szavakkal. A valóságban nehéz."FASZT NEHÉZ.
Szexista pólók a foci vb-re az Adidastól: "A márka negatív sztereotípiákkal sértegette a brazilokat és szexturizmusra buzdított." – Vicces ez a tiltakozás amikor úgyis mindenki tudja miért mennek oda a turisták, annyira hogy még az Index is címlapon hozza:
18+ Ilyen csöcsök és seggek voltak az idei riói karneválon: "Kedden volt van a karnevál utolsó napja, búcsúzóul nézegessen képeket szambatáncosokról." - Nem az a vicc hogy rengeteg átoperált vesz részt ezen is, hanem az hogy mi lenne Rióban, ha még ez se lenne! Mert hát szép-szép az a Krisztus-szobor, de ki az a hülye aki csak amiatt bevállalja az életveszélyt meg a fertőzéseket!44!
Elérte a végzet az ország leghíresebb disznóját: "Bélát levágták, perzselésében még az agrárminiszter is részt vett."HIVATALOS CÁFOLAT: Béla bácsi üzeni hogy élt, él, és élni is fog!

 
Kulcsszavak: Béla bácsi, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés