2014. 03. 29.
The Last of March (márc. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁRCIUS 29.:
MA ESTE NAGY VAGY, FŐNÖK!
 
...de még így sem kellesz örökké.
Talán érdemes:
Két embertől két film is jut a hétvégére, egyiküktől mindjárt kettő is mára, kezdjük hát vele, Drew Barrymore-ral, akit először fél nyolckor láthatunk egy romantikus vígjátékban a retekklubbon, ez nekem már kapásból két ok arra hogy kihagyjam a Nem kellesz eléggé-t, még Scarlett Johansson ellenére is (Jennifer Aniston miatt még így is a fél ország fogja nézni), a tanulság meg annyi hogy minden mindkét pár tagja valaki mást akar, de nem azt kapja, viszont fél attól hogy mikor kezd el a másik is másfelé kacsingatni. Mondom, kihagyható, akkor már inkább kilenckor a Hamupipőke-remix Örökkön-örökké, mert abban Anjelica Huston játssza a gonosz mostohát, és még Jeanne Moreau is feltűnik mellette. A régi mesét áthelyezték a tizenhatodik századi Franciaországba, megspékelték némi libertáriánus okossággal, és voilá, mehet a Viasat3-ra. Ha e kettő közül lehetne csak választanunk, én erre szavaznék, de szerencsére nem csak ez lesz, mert például a Duna folytatja tízkor a múlt héten megkezdett Csillag születiket, értelemszerűen a második résszel, amiben tovább mélyülnek az árkok a felfedezett énekesnő és mentora között. Mint mondtam volt, Judy Garland itt még nem viszi magát túlzásba – viszont később hasonlóan lecsúszott mint az itteni férfi főszereplő. Ugyanabban az időben a hétvége két Bruce Lee-filmje közül az elsőt adja le a Film Mánia, ez az 1971-es Nagyfőnök, amiben egy visszahúzódó fagyasztói munkást alakít a mester, aki kénytelen-kelletlen beveti testi erejét, amikor az üzemvezetőnél sorra tűnnek el a rokonai. Igen, egyszerű, de korához képest még így is simán nézhető.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Óriáspatkány pusztított egy svéd család konyhájában: "A macska sem mert bemenni a konyhába, amíg el nem kapták." – Az amcsiknak vércsivavák meg terrorkandúrok jutnak, északi barátainknak meg óriáspatkányok. Alakul ez, alakul. Nap kommentje:
 
répakombájn 2014-03-27 21:11:48
Eszetlen jó a fotó. Nagyon tetszik a prespektivikus beállítás, ahogy szépen, aranymetszés szabályai szerint beletolta alencsébe a dögöt, hogy látványosan torzuljon az arány a gázsütőhöz képest. Ehhez kell még egy ügyesen megválasztott oldalfény, a bundaönárnyk növeléséhez (sötétebbnek tűnjön), és mindjárt kész az óriáspatkány.
A fogóeszköz nyelének átmérője, ha a pasas egy átlagos méretű ember, átlagos méretű kézzel, akkor 10 mm. Ebben az esetben, le lehet mérni, az állat hossza 24 cm, ehhez jön a farok, úgy negyven centi. Kérem, ez egy átlagos kihízott felnőtt patkány. Ezerszám szaladgálnak ilyenek minden civilizáltabb város csatornájában. Különösen a kereskedelmiekben.

 
Saját magát szeretné ajándékba? Rendben: "Beszkennelték az Origo munkatársát, majd 3D-ben kinyomtatták. Budapesten teszteltük a csúcstechnológiát."EZÉRT FOGY A MAGYAR! Mert nem elég hogy csak nyomtatnak minket, de még így is csak férfiakat!44
Humor is kell, hogy sovány ribanc legyen: "Egyre népszerűbb Londonban a Sovány Ribancok Közössége néven futó mozgásforma." – Természetesen ezt is tőlünk, magyaroktól lopták el, egész pontosan a Dagadt Köcsögöktől.
Kóstolja meg a keresztény kávét!: "Keresztény kávézót teszteltünk a felújított Ferenciek terén. A ferencesek szeretik." – Ha még sört is adnak a kávéhoz, meg van wifi is, akkor megvan az új törzshelyem :DD
csak a duma: A papok is bírják a fura papot: "A Rev. karaktere iszik, dohányzik, szexel, de nem sérti az egyházat. Tom Hollanderrel beszélgettünk." – Ki mondja ezek után hogy a katolikusoknak nincs humorérzéke? Próbálná meg ezt egy imámmal :DD
Óvszerbe csomagolt kokaint rendelt valaki a Vatikánba – Mindig mondtam hogy mi, katolikusok tudunk élni! TISZTELET és PARTY HARD!!!
Vacsorának is jó, és reggelinek sem utolsó, mi az?: "Egy díjnyertes sör, amit akár parasztreggeli helyett is ajánlunk. Italteszt." – Én sör nélkül is tudok parasztként viselkedni, részegen meg pláne, a reggelt meg eleve sörrel kezdem. Miért? Hát mert folyékony kenyér :DD
 
KAMPFányrovat:
Gyurcsány Ferenc lett az okostelefon-király:
"Több mint ötezer okostelefon zizeg napjában többször, amikor a legfrissebb a Napiferi. Feri írja, a válaszokat is olvassa. Olcsó és hatékony kampányeszköz, másnak mégsem jutott eszébe." – Ilyenkor örülök hogy nincs okostelefonom. Más se kéne minthogy vele kezdjem a reggelt, meg napjában többször is rám írjon! Ott vágnám a telefont a földhöz és még ugrálnék is rajta :SS
Orbán megtanulta, hogyan kell használni az iPadet!: "Méghozzá a lányaitól. De közben a kampány leggyengébb hasonlatát is elsütötte." – Ilyenkor örülök hogy iPadom sincs. Remélem a többi politikus nem veszi át az ötleteiket :SS
Bárki letöltheti a mobiljára Vona Gábort – Basszus, így reménykedjen az ember! Köszönöm, már van háttérképem, egy G. M. monogrammú néni, nem tervezem lecserélni egyik politikusra sem! – "Mobilalkalmazást fejlesztett a Jobbik. Üzenhet a pártelnöknek, aki beszerzi." – Amit én kérdeznék arra úgyse válaszolna, szavazni meg úgy is Giannára fogok.
kampány: Karácsony: Erre, ja nem, arra van az iskola: "A Jobbik Gyurcsányt másolja, az Anima Sound System beszólt az MSZP-nek." – Cicaharc a köbön, én meg csak iszok egy sört...
 
 
VASÁRNAP, MÁRCIUS 30.:
MEGVÍVJUK A BÉKEMECCSET
 
Johnny Korábbi.
Talán érdemes:
HBO, 20:00: A magányos lovas – Ugye ez az a darab (a kalózos széria mellett) amiért a kritikusok múlt évben keresztre feszítették Johnny Depp-et (plusz ezt is Verbinski rendezte), és én valahol megértem őket. Bárki más rendező / színész hozta volna össze, megmenekült volna, de úgy hogy még Helena Bonham Carter is itt van, teljes az átfedés Tim Burton és a gore-mentes Verbinski gyenge pillanatai között. Én sem lehetek hozzá irgalmas, főleg hogy emlékszem Depp korábbi dobásaira, és hogy ezek közül még azok a szerepei amik nem tetszettek, még azok is élettel-lélekkel voltak megtöltve, egy ideje viszont mintha meg sem próbálna úgy tenni mintha próbálkozna – mondjuk Jack Sparrow vadnyugatra helyezésével nem is lehet. Maximum egyszernézős. A hétvége második Bruce Lee-filmje az előzőhöz hasonlóan a Film Mánián lesz és újra tíztől. A Sárkány útja nem csak miatta emlékezetes, hanem egy másik nagy arc, Chuck Norris miatt is.Tőle függetlenül azt kell még megjegyeznünk hogy ez volt Lee első olyan filmje amit ő írt és rendezett, valamint itt debütált a később továbbvitt karaktere, Tang Lung is, akit itt Olaszországban élő rokona megsegítésére küldenek, és ő a maga eszközeivel meg is tanítja a helyi maffiózóknak, hogy egy gyenge nőtől nem túl férfias védelmi pénzt kérni meg fenyegetni, még akkor sem ha jól menő kajáldát vezet. Az elsőrendezések tipikus hibái felismerhetők (csak egy példa a túl sokat markolásra és ezáltal az önparódiába való csúszásra: Lee-nek muszáj volt a Colosseumba tenni a Nagy Összecsapást, már csak a gladiátorokkal való párhuzamok miatt is), de ettől ez még egy nagyon jó kis akciózás - mégha kicsit ismétlésgyanús is.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Kalandpark nyílik Budapesten:
"A Bókay Kertben kialakított magaslati akadálypályák minden korosztályt próbára tesznek." – Külön kalandparkot nyitni, amikor az egész város az?! NORMÁLIS?!
Békemecset épült Izraelben – Húdejó! Akkor itt nem a fanatikusok, hanem a pacifisták fognak majd robbantgatni? :D – "A csecsen elnök adta át. Négy tornya van: három az egyistenhívő vallásoknak, egy a többinek."ÉS AZ ALKOHOLISTÁKKAL MI LESZ?! Az már önmagában egy világvallás, ráadásul felette is áll mindegyiknek, és nem rekeszt ki senkit pusztán a hite miatt! Én is egyszerre vagyok katolikus és alkesz!
feminfo minek van?: A magyar nők a legboldogtalanabbak: "Tényleg az érdekli őket, hogy hogyan küzd meg Ördög Nóra az orrporszívóval?" – Csalódás. Amennyire hiteles és korrekt beszámolókat adtak korábban a nők valós elnyomásainak helyeiről-eszközeiről (csiklókivágás, Szaud-Arábia), annyira hiteltelen ez a mostani cikk. Igen, nyilván a magyar nők a legboldogtalanabbak és a legelnyomottabbak a világon, mert kényszerítik őket a Kiskegyed-vásárlásra meg a bulvárcelebek követésére. Igen, ezek a szabad akaratukból a butaságot választó nők vannak elnyomva, nem a halálraerőszakolt afrikai szerencsétlenek meg a nindzsának öltöztett, megcsonkított arabok :SSS
Mini Marsot kreáltak a Földön: "Az Európai Űrügynökség szimulálja az ottani körülményeket. 2020-ban rovert küldenek." – A következő az lesz hogy beismerik, itt forgatták a marsraszállást. Ne feledjétek, én írtam meg először!!!
Tejben-vajban: Címlapra tették az erotikus képeiről ismert gyerekmodellt: "A 13 éves Thylane Blondeau helyet kapott a Jalouse magazinban."MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a pedofíliához tovább folytatódik. Kurva anyját a divatdiktátoroknak, ahogy a tévés agymosóknak is!
Megszűnik az Élet show-ja: "Pedig a TV2 még Baukó Éva szilikonmelleit is bevetette a magasabb nézettségért." – Külön kommentár nélkül egy Év kommentje-candidate:
 
Tizenötmillió Magyarok 2014.03.28. 10:44:05
Az egesz kibaszott csatornanak kene megszunnie, a fosklubbal egyutt.
Hogy pusztulna el mindegyik aki reszt vesz ebben mocsok aradatban es kesziteseben.

 
"Zene" és "film" rovat:
Tényleg üldözi Dopemant a politika?:
"Megpróbáltunk utánajárni, hogy valóban a félelem miatt nem hívják a rappert, vagy egyszerűen nem elég népszerű?" – Természetesen az utóbbi, amitn azt már én is levezettem. Üldözni meg sose üldözték. A CPg-t, a Kex-et, a Beatricét, na őket tényleg üldözték, pont azok akikkel dope papa pacsizik (lendvai ildikó, tatai konferencia, stb.)
 
sky patrol 2014-03-27 18:53:29
Ja, persze a politika.
El lehet menni az ilyeneknek, senkinek sem fog fájni. Sőt, nélkülük többen leszünk. Igazi negatív személyiségek.
Ami igazán fáj az az orvosok, szakemberek kivándorlása, csak az persze nem ér meg ekkora cikket, vagy két ekkorát.
Csak nehogy véletlenül elsüllyedjen a hajó szégyenében amelyiken dolgozni akarnak LOL.

 
...és egy azóta már törölt komment:
 
éljenanemzet 2014-03-27 19:19:14
ne írjatok ide, úgyis a cenzorok az összes hozzászólást kitörlik! tegnapelőtt is ez volt a dopmenes cikknél! kár az időt kommentírással tölteni!

 
Dopeman mégsem hagyja el az országot – Na, most tényleg telesírtam egy zsebkendőt. Hát hogy higyjen az ember a baloldalnak ha még egy ilyen egyszerű ígéretet sem képesek betartani!!4 – "Bár korábban tagadta, hogy csak az új számát reklámozza a drámai bejelentéssel, a most bemutatott klipből kiderült, hogy tényleg erről volt szó." – ...de a legszebb nem ez, hanem az utólagos magyarázat hozzá, lásd a Nap kommentjét:
 
omoc 2014-03-28 16:17:46
"Ez egy gyönyörű emberkísérlet volt, amin a jobboldali emberek nagyon csúnyán megbuktak"
Akkor az ország 90%-a jobboldali? Mert kb. ennyien örülnének ha Dopeman eltakarodna....

 
A vallás Hollywood új csodafegyvere: "Két év alatt több vallási témájú filmet mutatnak be, mint az elmúlt 11 évben összesen. Van igény a mozipénztárakban jól termelő klasszikus hősökre." – Ilyenkor sajnálom hogy Gibsonnak pont a Passiót kellett kinéznie anno. Nem elég hogy eltorzított egy szép történetet (nem Jézus tetteire, hanem a szenvedésére koncentrált), de még ihletet is adott a valláshamisítóknak. Még valami:
 
exterminador2014.03.27 21:48:49
A nagy költségvetésű vallásos filmek dömpingje az 50-es, 60-as években is Hollywood válságának egyik legfeltűnőbb jele volt. A történelem ismétli önmagát.


Áldás vagy inkább büntetés a Noé? – Nekem az utóbbi. Külön poén hogy az indexesek egyike sem ismerte fel a nefilimeket, sima őrangyalba oltott Transformers-nek hitték őket, pedig már több lefikázott konteóblogon is megpendítették a témát. – "Aronofsky új filmje az Index szerkesztőségét is annyira megosztotta, hogy két, egymásnak teljesen ellentmondó kritikát tudtunk írni róla." – Pedig csak egyet kellett volna ami figyelmen kívül hagyja a vallásos témát meg a csilivili látványt, és akkor maradnak az aktuális agendák, amiket a nézők 90%-a észre se vesz:
 
notbuddhistprslave 2014.03.27 21:04:21
A leírások alapján, bár nem vagyok szakértő, valóban apokrif megközelítésű filmnek tűnik, holnap már szaladok is a moziba (komolyan). Az a nagy helyzet, hogy zseniális, hogy 2 kritika született, pont így válik a világunk is ketté jelenleg azokra "akiknek fülük van és hallják"...és azokra akik - esetleg "még" - nem. Mindennek azonban a keresztény egyházhoz semmi köze és megelőlegezem, hogy ennek a filmnek sincs sok köze a Bibliához: aki akarja, vegye észre, hogy Hollywood (egy része legalább is) kőkeményen üzenget nekünk, ezt már egyre nehezebb nem észrevenni. Ahogy pl a londoni olimpia megnyitója a küszöbön álló korszak (dimenzió)váltást taglalta alapos részletességgel, ezek az új filmek is egyre nagyobb szeleteket tárnak fel valóságunk eddig csak kevesek (értsd: beavatottak) által ismert részéből. Amíg erre valaki a tudatosság megfelelő szintjén nem tud megnyílni - és ez bizony nem szimplán akarat kérdése -, addig ezek a rejtett üzenetek (amikkel, hangsúlyozom, tele vannak a kortárs hollywood-i filmek) nem mennek át és/vagy ufószektás őrületnek tűnnek a be(nem)fogadó számára.

 
...és ez annyira így van, hogy ha minden jól megy, én is elkezdek egy elemzői sorozatot ezekről az alig burkolt propaganda-izékről.
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés