2014. 05. 03.
Ing már, Borgman? (máj. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁJUS 3.:
I’M A LEGAL LILY MARLEEN
 
See you later, Link!
Tudjátok mi jár a szar időjárással? Úgy bizony: kevés jó műsor, sok hír.
 
Talán érdemes:
FEM3, 21:00 – Az X-generáció kultrendezője, Richard Linklater a Newton fiúkkal szeretett volna a profi és komolyanvehető, nagybetűs Alkotók közé tartozni. Nem jött össze neki: az 1920-as években játszódó (mai szemmel mindeképp) kosztümös kalandfilm részeit láttuk már akár a családi bűnbandás, akár az aranyszívű, emberéleteket kímélő bankrablásos vonalat preferáljuk. Jellemző hogy Linklater annyit összpontosított a mindenki által ismert sztorikra, hogy az igazi nagy fogás fel sem tűnik neki (az amikor a végefőcím alatt szót kapnak az igazi Newton fiúk és kiderül hogy még nyugdíjaskorukban is sikerült bankot robbantaniuk). Ethan Hawke, Matthew McConaughey vagy akár  Vincent D'Onofrio ellenére is ez bizony csak max. egy erős közepest ér el a skálámon. Éjfél előtt tíz perccel minden füves párosok ősapái, Cheech & Chong közül Cheech Marin tűnik fel a Viasat3-on, ezúttal nem csak főszereppel, de mint rendező és forgtókönyvíró is. Érthető: az Illegális kivándorló már csak származása, családja múltja miatt is szívügye volt, de mint a szívügyek legtöbbje, ez sem sikerült maradéktalanul. Míg a Chong-gal készült vígjátékok zöme koherens és szórakoztató volt, itt fájóan érződik egy józan életű külsős, de legalábbis egy más szemszögből dolgozó füves hozzáértő keze. A didaktikus történet egy többgenerációs spanyol lakos viszontagságait meséli el, akit – mivel épp nincs nála megfelelő lakcímkártya – váratlanul kiutasítanak hazájából és átdobnak Mexikóba egy csapat echte illegális bevándorlóval együtt. Rudy családja azonban olyan régóta él már az Államokban hogy ő maga egy szót sem beszél már spanyolul, ergo nincs más választása mint valóban törvénytelen eszközökkel érvényt szereznie törvényes jussának: a hazajutásnak. A Born in East L.A. alapja egyébként egy Bruce Springsteen Born in the USA-ja alapján írt jelenet volt.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Palagázért megy a harc Ukrajnában?: "Ott aktívak a szeparatisták, ahol a kincs rejlik. Lövések érték Harkov oroszbarát vezetőjét." - Ezek csakis véletlen egybeesések lehetnek. Kizárt dolog hogy az oroszok ugyanolyan indokkal hozzák el a demokráciát mint az amerikaiak!!!
Amerika újra felfedezi Kelet-Európát: "Az ukrán válság látványosan felkeltette Washington érdeklődését a kelet-közép-európai országok, köztük Magyarország iránt. A transzatlanti értékeket és az ukrajnai helyzet rendezésének fontosságát egyre több amerikai tisztségviselő emlegeti, most éppen az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára beszélt erről az Origónak." - KÖSZÖNJÜK, DE MOST MÁR VAN DEMOKRÁCIÁNK, nem szorulunk importra belőle:

tartuffe2014-04-29 20:34:14
Eltévesztették a dátumot!!
Az 1956-ban volt...
Most már menjenek Afganisztánba és Irakba...
Az az ő formájuk...


Gyanúsan vidám norvégok foglalták el a Vörösmarty teret - Csak aztán nehogy ezek is vetkőzni kezdjenek meg üvegdarabokat dugdossanak magukba!!! ÉBERSÉG!!!!
Szeretne megszabadulni 'gyilkos' feliratú tetoválásától egy gyilkossággal vádolt férfi: "Szerinte a tetoválás befolyásolná az esküdteket." - Így is van, egy gyilkosnak joga van ahhoz hogy ne tartsák annak, még akkor se ha ő tetováltatta magára.
gumicukor: Kizavarták a vízi rendőrök a tóból Berki KrisztiántTISZTELET a rend őreinek! Én múlt héten megmondtam hogy fertőtleníteni kéne, és íme ők megtették!
Stresszblog: Ilyenek a munkaalkoholisták: "Május elsején gondoljunk azokra, akik nem bírják abbahagyni a munkát." – Ittam egyet az egészségükre, ma is ahogy minden nap, mert én minden nap gondolok rájuk!!4! EGÉSSÉG!!!
Tud három másodperc alatt nyakkendőt kötni? Fél perc múlva menni fog - Az ötödik sör után még józanon se menne :SSS 
Szelfizni akart, meghalt: "Egy 17 éves orosz tinédzser meghalt Szentpétervár mellett, amikor a legújabb őrületnek akart hódolni. Az orosz fiatalok egy része azon versenyez, hogy ki tud extrémebb helyen szelfit készíteni magáról. Xénia Ignatyeva egy vasúti hídról zuhant a halálba. (...) "A rendőrség azt mondta, akart magáról csinálni egy éjszakai felvételt, és hogy drámai legyen a hatás, azt találta ki, hogy a vasúti sínek legyenek a háttérben. Magáról csinálta a képet, úgyhogy felmászott, a barátnője pedig lent várta" – mondta a lány nagymamája a lapnak." - Hát, a drámai hatás az végülis összejött neki...

"Zene" és "film" rovat:
Megbukott az X Faktor-musicalMUHAHA. Azt remélem is!
18+ Itt a Farkaszsaru, erős idegzetűeknek: "Igazi ZS-film egy alkoholista vérfarkas rendőrről." – Kell is az erős idegzet ahhoz ami már a nyolcvanas években is szar lett volt volna...
Tarantino szerint ez az év filmje: "A Csúnya, gonosz bácsikban meghal egy kislány; az apa, a rendőr és a tanár meg bekattan." – Hogy mi lett az Index szerinti évtized sci-fi-jéből azt már láttuk. Most eldől az is hogy Tarantino-nak megvan-e még a szimata.
Az év legsötétebb filmje, de a legjobb is: "A Borgman misztikus családi thriller, de tele van fekete humorral, és a jóléti társadalmat kritizálja."MAGYARUL: megint egy év legjobb filmje amire 2014 végén, sőt már egy hónap múlva a kutya nem fog emlékezni.
Dj Katalin hercegné a házban!ÉDES FASZOM. Mindenhez értenie kell EGY KIRÁLYNAK a politikusoknak? Ennek a luvnyának sem elég hogy élete végéig megél majd a hercegnőségből, még DJ-zik is? Mi lesz a következő, vetkőzni fog vagy könyvet ír?!
rec: "Sohasem volt szomorú": "Amy Winehouse apai szemszögből." – Nem volt szomorú, ja, mert a végén már egyetlen tiszta pillanata sem volt :(((
Recorder: Szocialista fantáziabirodalom: "Miért szeret bele egy angol DJ a rendszerváltás előtti magyar, csehszlovák és lengyel zenébe?" – Talán mert nem itt élt? Édes faszom, még a végén tényleg valóra válik erdős doktor jóslata és világsztár lesz a Neotonból :SS
Recorder – Tabutéma: "Itt a havi ciklusom": "Lily Allen megint tabut dönt. Pedig csak arról énekel, hogy menstruál." - Nem csak arról, hanem arról is:
Quart: Lily Allen beszól Rihannának, Beyoncénak, Lady Gagának: "Mert ő akarja a koronát. A menstruációról is énekel új számában." – Egy szó jut róla eszembe: HAS-BEEN. Sajnálom a magánéleti nehézségei miatt, de ugye itt most elvileg a zenéjéről lenne szó, ami ha mondjuk őszinte lenne akkor egy szavam se lehetne, így viszont duplán szánalmas hogy Lily odáig süllyedt a kedvező indulás, a kultikus papa meg az összes kapcsolati tőke ellenére, hogy mások hátán akar visszapúposkodni a slágerlistákra (tényleg, vannak még olyanok?), meg ő is beveti az önistenítést: "RiRi [= Rihanna] nem fél Katy Perry ordításától [utalás a Roarra], B Királynő [= Beyoncé] visszatér a tervezőasztalhoz, Lorde vérszagot érez és legyilkol mindenkit, már a debütálásán sem cicózik" - ilyeneket mond Lily Allen pályatársairól. Aztán közli, hogy ide neki a koronát, Sheezus akar lenni. Szóval akkor most trollkodik és le akarja nyomni a kolléganőket? A Rolling Stone-nak azt mondta, hogy épp ellenkezőleg: "az az üzenet, hogy mindegyikük legyen Sheezus, meg én is" (...). A Sheezus klipje amúgy nem túl komplikált, Warholt idéző színes effektek torzítják és némi rajzolt kiegészítés veszi körül Lily Allent, aztán van ironikus ellágyulás és végül ördögösködés - de jó nézni, van némi pszichedelikus hatása." – ...egy Sheezus című fosnál engem az lepne meg ha nem lenne benne "ördögösködés" és nem lenne agymosó hatása – és milyen meglepő, ha itt-ott megállítjuk, különféle érdekes dolgokat vehetünk észre benne, például mindenféle okkult ábrákat, vegyük mondjuk ezt a nagytesó-szemet, ami tényleg csak egy töredékpillanatra villan fel:
 
Levágta saját péniszét a rapper, majd kiugrott a másodikról: "Wu-Tang-közeli művész akarta megölni magát."TISZTELET! Néha engem is elkap az önkritika, persze nem ennyire. Nézzük a jó oldalát: a Christ Bearer művésznevű úriember szaporodni remélhetőleg már nem fog. Érdekesség hogy U-God mellett ő a második Wu-klántag aki már nevében is istenülni akar, én csak remélni tudom hogy minél több, magát szintén Jézus helyébe képzelő faszkalap drogos követi majd a példáját, a sort kezdhetné mondjuk Kanye West. Ha már nála tartunk:
Kanye West fizet, mint a katonatiszt: "Nyert az Omega és a Gyöngyhajú lány."MAGYARUL: aprópénzzel peren kívül megvették őket, és tényleg:
 
Fennoscandians  2014-04-27 09:48:28 #15
10M FORINTOT?! Jól átvágták ezeket. Westnek egyetlen pár komolyabb cipője többe kerül, de hát legyen nekik karácsony. A New Slaves-en meg elgondolkodhattok, hogy kiről írta a zeneipar bábja. Hármat lehet találgatni.

 
 
 
VASÁRNAP, MÁJUS 4.:
A BARÁTSÁG CSILLOGÁSA
 
Kissé kínjában, hogy ráharapjon-e.
Talán érdemes:
21:40-kor a hatvanas évek nagy Botrányából, a Profumo-ügyből készült drámával emlékeztet minket az MGM arra hogy volt élet Clinton szivarja előtt is. Aki túl fiatal, annak egy kis összefoglaló: egy Christine Keeler nevű csajszi jól megkavarta a swinging London légkörét amikor egyidőben kavart egy angol miniszterrel és egy ruszki katonatiszttel. Michael Caton-Jones ezt rendezte korrekt és korhű drámává, remek gárdával: John Hurt mint a háttérből manipuláló Stephen Ward nagyon ott van, kivételesen még Ian McKellen se rúghat mellette labdába. Nézzétek. A múlt heti Fekete angyal után ma este tízkor jöjjenek a Vasangyalok a másolós videokazik aranykorából a Viasat6-ra és a nyolcvanas évekből, bizonyítandó hogy a Távol-Keleten is tönkremehetnek régi barátságok a bűn szava hatására, amit az egyik fél meghall és követ, a másik viszont inkább távol marad tőle – viszont mivel a közös nevező itt is a nő, a megoldás nem is lehet más mint egy kiadós nagy zűr KIS KÍNÁBAN.
 
Ajánlott:
HBO, 20:00 – Amennyit fikázom mostanában Sóderhegyi Pistát, annyira meglepően jót alkotott múlt évben egy tévéfilmmel. A Behind the Candelabra nálunk sok minden miatt "elveszett", kezdve azon hogy bármekkora sztár volt Amerikában Liberace, Magyarországon szinte teljesen ismeretlen (azon kevés alkalommal amikor hivatkoztak rá, kivétel nélkül a giccs definiálása miatt tették, nem véletlenül). A bemutató körülményei is elég szerencsétlenek voltak: többen nem értették mit keres egy tévés alkotás a mozikban, ráadásul pont akkoriban járatták csúcsra a médiában a melegtémát is, és persze hogy a magyar címmel – Túl a csillogáson – is erre bazírozott a forgalmazó. Nem kellett volna, Soderbergh munkája megáll a saját lábán, a csodagyerek zongoristából különc és gigantomán szórakoztatóvá avanzsált, Vegasban örök királyságot ülő Liberace-t Michael Douglas legjobb alakításai közé sorolhatjuk, ahogy a showman sajátos világában egyre mélyebbre süllyedő sofőrt játszó Matt Damon is remekel. Ami egyszerű munkának indul, az lassan igazi fojtogató szerelemmé válik, nem kis mértékben a srácra plasztikai műtéteket erőltető sztár hatására. Scott Thorson végül maga is olyasfajta torzszülötté válik mint a másságát a (zömmel női) közönsége előtt titkolni kényszerült főnöke, csak mivel ő nincs vele egy szinten se anyagilag, se társadalmilag, a kapcsolat végén nem is lehet más mint vesztes. Egyetlen elégtétele az lehet hogy megírta az életrajzát, amiből ez a film készült.
 
A seksz, a szipu rovat:
Szingli anya vagyok, szexcsetből élek
MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a kurválkodáshoz, mint alternatív pénzkeresethez tovább folytatódik, ezúttal steiner kristófnak "hála". Nyilván valós a történet, és nem csak úgy az ujjából szopta: "Ismerje meg Noémit, a huszonkilencéves nőt, aki a minimálbér négyszeresét keresi napi legfeljebb ötórás online szexmunkával, és emiatt sem a barátai, sem a pasija előtt sem pironkodik. Sőt, ha elég nagy lesz hozzá, most nyolc éves lánya előtt sem fogja titkolni." – Mint legutóbb a drogos anyánál: "Titkolózás helyett őszinteség, szégyen helyett egészséges döntések." Miért is ne, hiszen mint megtudjuk: "A szex alapvető igénye az emberiség nagyrészének, mint az evés, vagy a meleg téli ruha. Azok akik szexet árusítanak, tisztában vannak ezzel a ténnyel, és kihasználják ezt az üzleti lehetőséget. Én alapvetően feminista vagyok, és nem szégyellem kihasználni a jóisten adta lehetőségeimet, pénzt és ételt varázsoljak az asztalra. A minimálbér négyszeresét keresem, és csak 120 órat dolgozom egy hónapban." – Igen, ilyen egy igazi modern család, kristóf csak tudja!!! Feminista anyu vetkőzik és lóbálja a műfaszt a neten hogy pénzt és ételt varázsoljon az asztalra, tisztára mint Zelk Zoltán versében, apa mosik, anya főz, együtt lenni jó! Sőt, egy anya mit is kívánhat többet a gyerekének, minthogy: "Én akkor lennék boldog, ha a lányom olyan munkát végezhetne, amit nagyon szeret is. Ha esetleg nimfomán csajszi lesz, aki napi öt órában amúgy is idegenekkel szexcsetelne, akkor még én magam is ajánlanám neki. Ha viszont nem szeretné a munkáját, nyilván nem örülnék neki – de ugyanez igaz bármilyen más melóra, mondjuk mosogatásra, vagy felszolgálásra." – Igen, ilyen egy igazi modern anya: nem zavarja ha a lánya nimfomán csajszi lesz aki sekszből él, idegenekkel, és az sem ha mosogatnia kell. Igen, egy igazi anya nyilván csak ezt a két végletet ismeri, és nyilván nem akar mondjuk szakmát is adni a lánya kezébe, vagy nem a tanulásra ösztönzi (gy.k.: nimfománnak lehet lenni munka mellett, ahogy alkoholistának is, utóbbira én vagyok az élő példa). Nem: éljen sekszből vagy mosogatásból. Mondja ezt nekünk kristóf, aki ezer éve abból él hogy...megmondja nekünk ezeket. Nyilván, hisz ő csak tudja!!! Újent, mint legutóbb a drogos nőnél: lassan már én szégyellem magam hogy az anyám munkából tartott el, és engem is arra nevelt, a drogos meg a kurva az nálunk a családi körben az elrettentő példa volt a társadalom legaljára, ahogy a politikus is:
Megint drogozott a torontói polgármester: "Nem megbízható embertől vette a cracket." – Bizony, ezért szar drogosnak és politikusnak is lenni. Egy sima crackfüggő fel se tűnik senkinek, de egy ilyen magas beosztású fickónak elég ha csak egyszer nem megbízható embertől vásárol, máris címlapot kap még Magyarországon is. Ha már itt tartunk, én nem értem miért pont a crackre állt rá, bár ha minél hamarabb meg akar dögleni, nem állok az útjába ^^
Készül a nemzeti alkoholstratégiaMAGYARUL: jönnek a nemzeti italboltok. – "A magyaroknál csak az írek másnaposabbak." – Már aki! Én sikerrel elkerülöm a másnaposságot azzal hogy ki sem józanodok! :)))
sp: Az alkoholprobléma nem vicc: "Az előző napi lerészegedést hajlamosak vagyunk tréfával elütni." – Dehogyis, én például tök komolyan veszem ezt is, ahogy a Nap kommentjének beírója is:
 
_-_-_ 2014.04.29. 09:20:26
Minden hónapban egyszer rendesen be kell rúgni, megtisztulsz tőle.

 
U.i.: ANYÁK NAPJÁT NE FELEDJÉTEK!!!
Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés