2014. 05. 17.
In the middle of Maydreams (máj. 17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, MÁJUS 17.:
VILÁGFELDMÁROK, EGYBESÜLJETEK!
 
A középsőnek már most elege van a felmérésekből
.
Ismétlés, talán érdemes:
Cinemax 2, 20:00: Fészkes fenevadak – Megunhatatlan komédia, melynek alkotói végre megfogadták a régi dakota közmondást, miszerint nyertes csapaton ne változtass, és egy az egyben leszerződtették a Hal neve Wanda stábját egy hasonszőrű ökörködésre, amiben a Nagy Szajré helyett egy állatkert megmentése van a középpontban, de a Jamie Lee Curtis körül legyeskedő férfiak azért itt is megmaradtak. Egy órával később (kilenckor) médiakritika a Universal Channelen. Tény hogy az EdTV-t most és mindörökké a Truman Show-hoz fogják hasonlítani, ahogy az is hogy az összehasonlításból nem Carrey-ék jönnek ki rosszabbul, de a mérleg állásán némileg javít hogy a szürke tékásból botcsinálta valóságsó-hőssé avanzsáló Matthew McConaughey mellé nem akármilyen mellékszereplőket hoztak össze: a bunkó bátyót játszó Woody Harrelsonon kívül még ott van Martin Landau, Liz Hurley, sőt az itt még egész tűrhető Ellen DeGeneres is (a legnagyobb név persze a rég nem látott apaként feltűnő Dennis Hopper). Ahogy az effajta (reality) tévéműsoroknál lenni szokott, a szerződésben mindig van egy apróbetűs rész amivel emberünk tudtán kívül is eladja a lelkét, és ahogy az efféle (a tévé rossz, értem?) alkotásoknál megszokott, a rendező itt is prédikál egy sort a magánélet szentségéről, ami viszont a visszájára sül el, mert pont azokat nem tudja vele megszólítani akiket kellene. Mégis, a szereplőgára miatt egyszer azért mindenképp érdemes megnézni.
 
Talán érdemes:
Egyazon időben (23:25) két radikálisan különböző alkotás, kezdjük a jobbikkal az HBO2-őn, ami már csak azért is jobb, mert könyvből készült. A Világ fölmérése két nagy koponya, Alexander von Humboldt és Carl Friedrich Gauss munkásságáról szól. Van az a mondás miszerint nem is annyira a cél, mint inkább az odavezető út az ami számít, és lehet benne valami, mivel a két tudós más-más módszert választ a megismeréshez: míg Gauss négy fal között, zömmel a gyakorlati tudományokra (matematika) támaszkodva gyártja a teóriákat, addig Humboldt világkörüli úton szerzi a tapasztalatokat. Az ugyanakkor, ugyancsak másodcsatornán (Cinemax 2) adott Az ördög benned lakozik viszont már a modern (= kézikamerás, dokumentarista jellegű) horrorok egy max. egyszer hatásos képviselője, ami egyrészt a stíluson vérzik el (gy.k.: ha 2012-ben egy profi, full HD digitális cuccot rángatnak az NEM ugyanaz mint mikor 1999-ben tették ugyanezt analóg filmfelvevővel meg VHS-kamerákkal), másrészt meg ott hogy a hatásokat (Blair Witch Project, Ördögűző, illetve bármely elmegyógyintézet-horror) még az is fejből tudja aki valamilyen módon kimaradt ezekből. A harmadik, talán legnagyobb hiba a nagyzoló cím, ami nem elég hogy spoileres, de nagy elvárásokat is ébreszt a gyanútlan nézőben – vagy épp ellenkezőleg, előrevetíti hogy milyen sokatmarkoló, keveset fogó cuccot fog látni ha esetleg leül elé.
 
Ajánlott:
Tíz óra tízkor
rendhagyó adással jelentkezik az MR2 Akusztik+ (ahogy arra a pluszjel is utal), ezúttal a Müpából. Az eladdig elektronikus projektekben jeleskedő Palásti Kovács Zoltán és a gyökeresen más irányból (jazz) érkező énekesnő duója, a Fábián Juli & Zoohacker értelemszerűen egyfajta középutas (hogynemondjam slágeres) megoldást kínál azoknak akik a rétegműfajokhoz nem elég bátrak: mindenből van benne egy kicsi, de épp annyi amennyi nem megy a mainstream fogyasztgatóság kárára – vagyis igényes, de ezzel nem hivalkodó muzsikát kapunk, ha az M1-et választjuk.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
soulbook: Töltsön egy hetet képernyőmentesen! – Nana, az már túl sok lenne. Egy nap bőven elég, legyen mondjuk a péntek, ez nálam már úgyis hagyomány...
videó: Havajozzon a Himaláján 13 millióért! – 13 millió azért, hogy fagyoskodjak és ne lássak nőt, csak szőrös serpákat....ELMENT AZ ESZETEK?!
Dubaji edzőtábort vehetnek a kajakosok: "Elégedettek az ottani lehetőségekkel. 200 millióba kerülne az állandó melegvízi edzéslehetőség." – Ez mennyivel jobb már, bár itt meg az alkoholbeszerzéssel volna gond...jut is eszembe: pincér! Két sör rendel!
Korrupciógyanú a XIII. kerületben – Csak ott? Akkor egész jól állunk. – "Rendőrökre csapott le a tek-kommandó" –  És úgy néz ki, joggal:
Rendőrök fosztották ki a rendőrkapitányságot: "A bűnjelraktárból vittek mindent, ami megtetszett nekik a bizonyítékok közül." – Az vesse rájuk az első követ, aki nem csábult volna el a lehetőségtől!!!
Két és fél évet kapott a pécsi egyetemen maszturbáló férfi: "Védője szerint a férfi beteg, magamutogatásban szenved, ami gyógyszerekkel nem gyógyítható."MAGYARUL: megússza. Nem csak ő:
Megúszhatja a börtönt Tribuszerné: "A piramisjátékkal vádolt 63 éves nő beteg, rabkórházban nem lehet kezelni."KOSSUTH-DÍJAT MÁR NEM IS KAP?!
gumicukor: Megúszta Nóci az ittas vezetést – Adjunk neki is Kossuth-díjat!!! LÁJK!!
gumicukor: Titokban műttetett magának hajat Korda György – ...olvashatjuk az Index címlapján. :facepalm:
Boszorkányok csonkoltak albínó nőt: "Tanzániában a népi hiedelem szerint szerencsét hoz az albínó testrészekből készített varázsital." – Még szerencse hogy tudjuk hogy Magyarországon a legboldogtalanabbak a nők.
Caster Semenya feleséget vett – Mint Beyoncénál: ha fekete vesz magának feleséget, az NEM emberkereskedelem, hanem tolerálandó másság: "A nők között induló dél-afrikai futót meg­gyanúsították, hogy férfi. Tagadta, de most nősül." – Legyünk nagylelkűek: MAJD ELDÖNTI, HA FELNŐ!
Miért fáj pokolian a tökön rúgás?: "Az a férfi, aki kapott már szándékos rúgást az ágyékába, vagy épp a legérzékenyebb testrészén találta el egy labda, az tudja, hogy a heréket érő ütést milyen pokoli fájdalom követi. Miért fáj ez ennyire? Egy belgyógyász elmagyarázta." – Ez egy ilyen brittudósos izé? Minek ezt nyomozgatni, fáj és kész, a saját tökünk nem arra való hogy rugdossák. A másé, az igen ^^
Szabályosan szavazott meg önkormányzati lakást a családjának: "Az ügyészség szerint nem gond, hogy Menczer Erzsébet a fiának kedvezett." – Persze hogy nem gond, sőt, ez egyenesen törvényes! Miazhogy, nagyonis!!!
Százezer előre kitöltött szavazólapot találtak Ukrajnában: "Kaotikus a kelet-ukrajnai választás, se szavazófülkék, se névjegyzékek." – Szerintem ez is szabályos. Most miért, ha egy embernek lehetett Obamára hatszor is szavaznia?...
hogyvolt – külföld: A crack melegágyán lesz a foci VB: "Szép országban lesz a VB, de félő, hogy csak egy halom drogfüggő marad majd az esemény után." – Nem szeretem azt mondani hogy MÁR MEGINT IGAZA VOLT AZ INDEXNEK, de tessék, íme a bizonyíték hogy a dél-afrikai VB-hez hasonló okok miatt lesz emlékezetes ez is:
Lángokban állnak az utcák a focivébé városaiban: "A maszkos tüntetők autókat, bankokat vernek szét, a rendőrök lőnek rájuk." – Ezért minek stadiont építeni? Nálunk meccs után szoktak ilyesmik lenni, nekik meg anélkül is megy a rombolás...
Ron Werber: Molnár adjon hálát Istennek, hogy nem beszélek: "A MSZP volt tanácsadója fenyegetésnek is beillő üzenetet küldött a szocialista kampányfőnöknek." – Hogy is volt? Ha én egyszer kinyitom a számat...és tényleg:
Lemondott Molnár Zsolt: "A Ron Werberrel összekapó MSZP-s politikus a nemtelen támadások miatt döntött így." - Különösebb kommentár nélkül:
 
Ki a legdögösebb vörös? - Az, akit kihagytatok, kedves Indexesek: GIANNA MICHAELS!!!! <3
Videojáték készül Észak-Koreáról: "Kim Dzsongun a főszereplő. Sugárhajtású ló, szétlőtt amerikai tank, pixelvér és csipzene." – Volt már ilyen, igaz hogy csak youtube-klip.
K: Minisztereit is erőszakolta a diktátor: "Moammer Kadhafi nem kímélt se nőt, se férfit. Egy Annick Cojean nevű francia riporternő könyvet írt áldozatairól." – Még az se kizárt hogy igaz. De mivel keserű tapasztalatom van az utólag kiderülő dolgokról és a véletlenül leforgatott filmekről (lásd: Az ördög dublőre), hajlok arra hogy igazat adjak a Nap kommentjének:
 
exterminador 2014.05.16. 16:01:12
Egyfelől: van rá hiteles bizonyítéka? Mert ilyeneket én is tudok irkálni.
Kettő: Líbiában Kadhafi bukása óta permanens és brutális káosz van. Nem igazán tett jót nekik a "forradalom".

 
 
VASÁRNAP, MÁJUS 18.:
MY FAIR LUCK
 
Nylon nélkül a sötétben.
Talán érdemes:
HBO, 20:00: Ma amikor már átestünk a polkorrektség túloldalára, hajlamosak vagyunk elfelejteni hogy volt idő amikor még tétje volt annak hogy Rosa Parks nem állt fel a helyéről vagy hogy egy fekete boxoló kinyitotta a száját. Erre emlékeztet minket Stephen Frears a Muhammad Ali a Legfelsőbb Bíróság ellen című legutóbbi rendezésével, amiben a legenda élete addigi legkeményebb meccsét vívja az igazságszolgáltatás ellen, amiért megtagadta a katonai szolgálatot. A legfontosabb indok, ami miatt Ali inkább kihagyta volna a Vietnamot, így szólt: "No VietCong ever called me a nigger." Ez akkor és ott öt évet ért, mielőtt a Legfelsőbb Bíróság elé került volna az ügy. Öt év.
Hogy a remake-ek még akkor sem mindig sülnek el jól amikor a rendező maga update-eli őket arra az egyik legjobb példa a Nyom nélkül, ami George Sluizer 1993-as kísérlete volt az amerikai befutásra, de nem telt el elég idő hogy jogosnak tűnjön egy újrafeldolgozás (mindössze öt év a különbség a Spoorlos és a The Vanishing között), és maga az alapötlet sem vált annyira kulttá hogy igényelte volna. Egy vakációzó fiatal pár női fele egy teljesen átlagosnak induló benzinkúti bevásárlás közben eltűnik, a férfi pedig nem bír beletörődni az elvesztésébe, minden követ megmozgat – és mikor már mindenki lemondott a megoldásról, ő közel kerül hozzá, de bár ne tette volna. Mint mondtam, az 1988-as eredeti sokkal jobb, itt egyedül Jeff Bridges az, aki az alakításával majdnem megközelíti az ő szerepében látható színész színvonalát. Akinek elég ez is, az 21:25-kor célozza meg a FEM3-at.

Ismétlés, de ajánlott:
M1, 21:40:
Lehetne-e jobb alkalom rá hogy a csodálatos Audrey Hepburn-re emlékezzünk, mint újra megnézni a My Fair Lady-t? Ugye hogy nem. Bár Miss Audrey túl stílusos ahhoz hogy csak úgy átlényegüljön virágáruslánnyá, és bár majd három óra még humorból és musicalből is sok, meg úgy egyáltalán, a kevesebb talán több lett volna, ez még így is egy nagyon szerethető, bohó kis variáció a Pygmalion-történetre G. B. Shaw-tól, amiben még magyar nevű karaker is van, Kárpáthy Zoltán, akit a mindig jó Theodore Bikel alakít – és akkor még nem is mondtam hogy George Cukor rendezte. Nézzétek.
 
Kiemelten ajánlott:
Filmbox, 20:00: Sherlock Holmes: Félelem a sötétben – A Universal Pictures utolsóelőtti darabja az originál Conan Doyle-adaptációk azon sorából amiben a legendás Basil Rathbone játszotta a nem kevésbé híres nyomozót, Watsont pedig Nigel Bruce. Az elválaszthatlan páros ezúttal a Rodézia Csillaga nevű gyémántot kíséri Londonból Edinburgh-be, ám hiába cserélik ki még az elején egy hamisítványra, a baj így is beüt, és persze Moriarty sötét árnya vetül a bűncselekményre. Innentől a vonatos-hullás kamaradarabok fontosabb ismertetőjegyei megvannak (mindenki gyanús, a koporsó többfunkciós, stb.), de a fekete-fehér alapanyag és Basil Rathbone karizmája még így is simán megmenti. Előnye még a rövidsége (alig egyórás), ám a mozibubusoknak még így is bőven lesz mibe belekötniük, például a vonatot folyton más mozdonnyal mutató külső felvételekbe. Mi azonban, akiket nem tántorítanak el sem a készítési dátumok, sem az efféle bakik, nyugodtan töltsünk magunknak egy pohár jófajta bort és élvezzük a show-t. Hogy ötven év múlva ugyanolyan romantikával fognak-e tekinteni a mai kor kifulladó folytatásaira (Batman, X-Men, Twilight, stb.), az meg egy költői kérdés, nyilván nem, ezek ugyanis már elkészültük idején is rosszak voltak.
 
Ami a címlapokról lemaradt:
...vagyis se az Index, se az Origo nem nagyon reklámozta, "csak" a Népszabadság és a Mandiner volt ami komolyabban foglalkozott vele:
NOL: Cenzúrázással, veszekedéssel ért véget a Milla
Mandinder: A Milla története már lezárult:
"A Milla története lezárult, a tanulságok levonása – mindannyiunk közös felelőssége – megkerülhetetlen lesz április 6-a után." – Az ügy részletei itt vannak (hacsak ezt is nem törölték azóta), maradjunk annyiban hogy méltó befejezése ez egy sikersztorinak, és csak azokat lephette meg akik lemaradtak az alternatív elnökválasztási kamujukról. Nem is olyan szar ez az év, gyerekek: megszűnik az IWIW, a brazil vébé lángokba fullad és még a Milla tagjai is egymást rántják a sárba :DDD Nem is tudom, mi kell még...
 
ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!

 
A seksz, a szipu rovat:
Egy csomag herionnal várta az anya a börtönből szabaduló gyerekét. Most mindketten rács mögött vannak. – Ilyen egy igazi szerető, felvilágosult anya. Remélem a Dívány és a Poronty rovatban majd meginterjúvolják, mint pozitív példát!
óriásit szexeltünk, próbáltam csak munkának felfogni: Egy olvasónk külföldön csak úgy tudott megélni, ha escortmunkát vállalt. Pénzt keresett, szerelmet talált.COOL STORY BRO BITCH.
Egy véletlen találkozás: 3 hétig csak szex volt és veszekedés: "Egy véletlen találkozás hozta össze Jakabot a Nagy Ő-vel. De aztán a dolgok nem úgy alakultak, ahogy ideális lett volna." – Pont, hogy úgy alakultak! Innen lehet tudni hogy ő a nagy Ő: egész rövid idő alatt eljutottak arra szintre amihez másoknak két-három évtizedes házaság kell :DDD
18+ Amit tudni akart az előváladékról – Biztos hogy tudni akarok róla bármit is, azon kívül hogy van?...illetve nem, még azt sem :SSS
Leesett a sörbicikliről, kórházba került – Na ezért nem szabad inni ÉS vezetni, még sörbiciklit sem.
Dobócsillagként repült a mellkasába a fűkasza pengéje Karácsondon: "A közfoglalkoztatott egy liter borral kezdte a munkát. A letört kés a társát találta el." – ...és ezért nem szabad munka közben piálni. Bőségesen van idő utána is!!!
Ezek a Való világ-szereplők dolgoztak a szexiparban – ...és akkor megtaláltam a NEMZETHALÁL szóhoz legjobban illő illusztrációt is, íme. De hogy ne csupa negatívummal zárjuk a hetet, jöjjön az
 
AMIKOR SZERETEM AZ INDEXET rovat:
videó: Megmentettünk egy kismacskátTISZTELET, és akkor linkelem is, hadd olvadjatok el ti is.
nyáááá <3 12 őrülten cuki mackófotó, nézze meg, minden jobb úgy – mint fentebb: linkelem.
rózsaszín lufi+pápa=NAPUNK: Itt a nap képe Ferenc pápáról: "Rózsaszín lufi + Ferenc pápa = legjobb kép, ami ma megjelenhet." – Nemcsak ma, hanem egyáltalán bármikor! Csak így tovább, kedves Index, előre a katolicizálódás útján!!! EGÉSSÉG!!!
 
 
 
 
Kulcsszavak: nemzethalál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés