2014. 06. 07.
Amikor elég a kötelék (jún. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚNIUS 7.:
RIDEG-MELEGÁLLÓ
 
Hatásos öngyújtós.
Talán érdemes:
Viasat6, 22:00: A folytatások és remake-ek nem szoktak jól elsülni. Ez alól a Robotzsaru sem kivétel, és bár az egész friss újrázást még nem láttam, de a 2000-es (és sokadik) sequel, a Gyújtóhatás sajnos meglehetősen fantáziátlan lett, kb. Alien vs. Predator-kategória, csak itt nem két űrszörny, hanem a már kiégett és agresszív rendőrdroid és egykori haverja, a szintén gépesített John Cable vív meg egymással. Kihagyható. Előtte a Film Mánián egy direkt tv-re készült westernt láthatunk kilenckor, amit Burt Reynolds húz ki valamelyest a középszerűség csávájából, de a Rideg valóság még mindig az hogy szököttfegyences sztoriból is láttunk már jobbat – de ne kukacoskodjunk, inkább drukkoljunk Burt bácsi karakterének, akinek itt (igaztalanul elvett) szabadsága és fia láthatásáért cserébe két veszélyes társát kell visszahoznia, hogy folytassák útjukat Yumába. Aki viszont még a hosszúhétvége első napján is moralizálással akarja büntetni magát, annak ott van a Cinemax, ahol fél kilenckor egy valós történet láthat az éppen új életet kezdeni akaró fekete börtönlakóról, akit pont aznap lőnek le amikor épp változtatna (az újév küszöbén, mikor máskor). A Megállót nekem sem a valóságalap, sem az önreform nem adja el, mert csak arra tudok gondolni hogy bármilyen szomorú is Oscar Grant esete, az azért nem általános (bár van ahol mindennapos), hogy valaki 22 évesen már apa legyen, börtönt járjon és még az anyját is elhanyagolja, nekem például még egyik se jött össze, mondjuk az is igaz hogy én munkából próbálok megélni.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Karddal estek egymásnak a szikhek az Aranytemplomban:
"A turbános férfiak összevesztek, hogy ki szónokoljon a szikh mészárlás emléknapján." – Szerintem meg mindössze annyi történt, hogy mészárlással emlékeztek a mészárlásra. Hagyni kell hát őket megemlékezni!
38-an erőszakoltak meg egy maláj lányt: "A gyanúsítottak egy része drog hatása alatt állt, akár 30 évet is kaphatnak."30 év nyaralás csoportos nemierőszakért?! NORMÁLIS?!
Életfogytiglanit kaphatnak a 22 éves fotóriporternőt megerőszakoló indiaiak: "Egy romos gyárépületben támadták meg, súlyos belső sérülésekkel vitték kórházba." – Mint fentebb: életfogytiglan nyaralás az adófizetők pénzén?! MINEK?! NYILVÁNOS KASZTRÁCIÓ + KIVÉGZÉS, OSZTJÓNAPOT, egy igazságos világban így büntetnék a nemierőszakot. – "A nő életmódmagazin fotósaként egy férfi kísérővel fényképezni ment a metropolisz tengerparti részétől nem messze eső Shakti Mills épületegyütteshez, ahol öt férfi megjegyzéseket tett rá és molesztálni kezdte. A lány férfi kísérője megpróbált közbelépni, de megkötözték. A nőt a romos épület egyik sarkába vitték, ahol legalább hárman megerőszakolták. Az áldozatot súlyos belső sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyben annak idején egy ötödik gyanúsítottat is őrizetbe vettek, de ő kiskorú, így ügyében más bíróság jár el." – Eme durva történet (kiskorú gyanúsított, basszus, milyen nevelést kaphatott az aki kiskorúként nemierőszakban vesz részt?) ismeretében különösen cinikus rögtön utána ezt az utazási kedvcsinálót olvasni, ráadásul egy nő tollából:
Indiában mindent átértékelsz: "Először legszívesebben azonnal hazamentem volna, aztán egyre izgalmasabb lett. Halottégetés, szemetelő buddhisták és vicces határzárás." – Tudjátok mit, az ilyen vicces izgalmakat inkább meghagyom az ottlakóknak, én meg élvezem az európai civilizáció áldásait...:SSSS
 
bakteruur 2014-06-02 09:14:07
Én is át értékeltem ott a dolgokat. Ott az élet semmit sem ér, Soha nem látott mocsok és igénytelenség, a természeti környezet totális lepusztítása, és a sok istenségről annyit ganesának (pusztító isten) minden sarkon van egy kis szentélye , Brahmának, (teremtő Isten) egész Indiában 2 az az KETTŐ darab kis templom jut...

 
Időseket rabolt ki, egyikük meghalt, életfogytigra ítélték: "Kétszer támadott, a túlélőtől bocsánatot kért." – Sokat ér a bocsánatkérésével az aki már belehalt a támadásába. De nem baj, élete végéig mi fizetjük az ő nyaralását is.
Megtalálták az utcán hagyott kisgyerek szüleit: "Visszaadták nekik a húszhónapos kisfiút, akit egy kapualjban hagytak." – Na, most vihetik egy másik kapualjba... :DDD
Százdollárosokat osztogat egy rejtélyes jótevő San Franciscóban: "A Twitteren ad utasításokat, hogy az emberek merre keressék a borítékokat." – Sok esze van ennek is.
Milyen idő lesz pünkösdhétfőn?: "Ön tudja? Mert mi már igen. Tudja meg Ön is!" – Dehogy tudjátok, honnan is tudhatnátok! A jövőt csak egyvalaki tudhatja, hitetlen Indexesek!44!! négy
800 halott gyerek a katolikus tömegsírban – Már megint ez az indexes-origós katolikusgyalázás! Én már nem is hiszek nekik, még akkor sem ha véletlenül igaz híreket közölnek!!!
városban: Üres kocsma a bulinegyed közepén?: "A sörbár az Ördög Kocsmák lánc része, de miért nem megy be senki?" – Ez ugye beugratós kérdés? Ugyan ki menne be egy Sátánról elnevezett kocsmába?! Még én se, még akkor se ha ingyen adnák a sört! Egyébként meg öröm látni hogy tudat alatt még benne van a katolicizmus az ország ateista részében is.
Charlize Theron nyalni akart, de nem volt nála pénz: "Fizetés nélkül távozott, majd jókora borravalóval tért vissza a jeges joghurtért cserébe." – Pedig igazán tudhatná már hogy nyalni csak úgy lehet, ha fizetjük a pénzeket!!!
Hullák helyett mesterművek a ládában: "50 évig egy pincében hevertek a Magnum fotóügynökség tagjainak, többek között Robert Capának a képei, de most bárki megnézheti őket egy nagyszerű duplakiállításon." – Hát ezerszer inkább Capa-képeket találjanak a ládákban mint hullákat, ahogy például Japánban (hol másutt?):
Baba feliratú dobozban találtak hullát egy japán raktárban: "A 29 éves nővér holttestét postán küldték el Oszakából Tokióba." – Most miért, végülis a tettes ráírta hogy mi van benne :SSS
Kardashianék 18 éves kishúgát félmeztelenül fotóztákMAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a pedofíliához a celebek segítségével tovább folytatódik.
A halálos áldozatokat is értesítette a GM: "Gondolhatnánk, hogy beteges vicc, de valószínűbb, hogy figyelmetlenség történt." – ...vagy csak felkészültek a végítéletre őkis! ÉBERSÉG!!!
 
A természet visszavág rovat:
A játszótértől 10 m-re rajzottak a méhek – Levitték a gyerekeiket ők is, ennyi. Miért nem lehet őket is rajoskodni hagyni? Hát hol itt a jogegyenlőség?!
Méhraj szállt meg egy budapesti kereszteződést a XIII. kerületben: "A rendőrség körbekerítette a területet, riasztottak egy méhészt is." – Abszolút jogos a rendőri fellépés, mivel:
 
st37 2014-06-01 21:56:56
Senki nem látja, pedig nyílvánvaló, hogy az akácírtás terve ellen tüntetnek.

 
Aggasztó méreteket öltött a pocokinvázió: "A szakemberek kiemelten figyelik a helyzetet." – Ajjaj, már a pocoklázadás is küszöbön áll? EJRÓPA SEGÍÍÍCCCS!!!
Rajongótábora van egy cápának: "Majdnem négyezren követik a Miami Beach közelében úszkáló példányt." – Mint a legtöbb rajongót, úgy őket is maradandó csalódások érnék ha személyesen is találkoznának a kedvencükkel. Egyébként mi az hogy a cápát senki sem kérdezte meg erről, csak felregisztrálták a tudta nélkül?!
Ilyen a tátott szájjal közeledő óriáscápa: "Kevés rémisztőbb dolog van annál, amikor az elvileg planktonevő hal mégis az ember felé indul." – Erről beszélek, ilyenkor persze mindenkinek tele a gatyája, pedig ez vegetáriánus!
Pirahna támadt egy francia horgászra: "Nem tudják, hogy került a trópusi vizekben őshonos hal Franciaország északkeleti részére." – Biztos csak a követőit követte ő is :DD
Villám csapott a viharvadászba: "Scott Sheppard épp a vihart videózta, amikor leterítette egy villám. Halott autó, lyuk az aszfaltban." – Asszem erre mondják hogy asking for it, és még ilyenkor is csak a panaszkodás megy, hogy "meghalt" az autó, ahelyett hogy hálát adna az Úrnak, hogy nem ő maga halt meg. No nem baj, majd legközelebb közelebb csap be a villám ^^
 
 
 
VASÁRNAP, JÚNIUS 8.:
A SZERETET FANTOMJA...
 
...sportcsoportban.
Pünkösdi rovat:
Az ünnepre a legjobban a Duna TV-vel tudunk felkészülni kilenc előtt tíz perccel, ahol a két assisi szent, Ferenc és Klára történetét láthatjuk a Szeretet kötelékével. Azok akik idejétmúltnak és más ilyesmiknek tartják ezeket az életrajzi műveket, ne feledjék el hogy ahogy akkoris, úgy most is változásokon és válságon megy át az egyház, ennek tükrében kell értékelni (tehát értékelni kell) Klára és Ferenc kitartását. Az pedig hogy ma már egy emberarcúbb RKE-t ismerünk, az köszönhető nagyrészt nekik és a hozzájuk hasonló, nem világi, de hiteles (és hites!) személyiségeknek.
 
Talán érdemes:
A családi szórakozásért az HBO felel, ahol nyolckor az Égigérő paszuly ihlette, közepesen sikerült fantáziafilmet adnak (Az óriásölő), ami még Bill Nighy, Ewan McGregor és Stanley Tucci ellenére is elég jellegtelen, tulajdonképp semmi extra nincs benne: a főhős igyekszik helyrehozni amit "elrontott", vagyis hogy a földet régen uraló, épp revansra készülő óriásoknak akaratán kívül adott egy visszatérési lehetőséget. Ha csak egy kicsivel rosszabb lenne, már Asylum-alkotásnak is nézhetnénk, így viszont "csak" egy vérszegény mainstream movie. Az M1 viszont biztosra megy tíz óra tízkor Joel Schumacher rendezésével, az Operaház fantomjával, ami már a Webber-féle zenés verzió, és abból is a kétezres évekre fazonírozott. A két udvarló között őrlődő énekesnő történetét mindenki ismeri, ahogy talán azt is hogy Webber kvázi magát írta meg a háttérből machináló Fantomban (az ő Christine-je pedig Sarah Brightman volt, direkt neki írta ezt a szerepet is). Bár Emmy Rossum és Gerard Butler az egyértelmű sztárok, de én mégis Minnie Driver és Miranda Richardson miatt fogom nézni.
 
Ajánlott:
MGM, 20:00: Ma már elképzelhetetlennek tűnik, de valaha régen mindenki Jockey-ja, Larry Hagman is adta minőségi produktumokhoz a nevét, például Sidney Lumet-nél. A Csoport Mary McCarthy azonos című könyvének kivételesen jól sikerült adaptációja, ami egy amerikai lányosztály életéről szól, akik pont a legrosszabb időkbe születtek, mert telibe kapták a gazdasági válságot. Hosszú (két és fél órás), de az éveket áthidaló jellemfejlődéshez kell is ennyi idő, ahogy ahhoz is hogy a főszereplők végül rájöjjenek arra hogy nemcsak a pénz és a jó állás a fontos.
 
A seksz, a szipu rovat:
gumicukor: Ön szerint is túl sok a mell ezen a plakáton?: "Hiszti van, amiért látni lehet Eva Green bimbóját. Önt is zavarja?" – Nem: engem Eva Green zavar. Ha mindenképp csöccsel adják el, miért nem lehetett egyből Gianna Michaels-t a plakátra meg a filmbe tenni?! Semmivel sem rosszabb színésznő, és még jól is néz ki!!!
Gaz: A legdrágább "italutazás": "Hogy 279 millió forintot költsön egy "italtúrára"? A lehetőség adott" – Ha nekem volna "adott" az a 279 millió, akkor életem végéig nem kéne italra költenem. Aki meg olyan hülye hogy egyetlen berúgásra ennyit költ, az meg is érdemli – na nem a pénzt, amit elkölt ^^
drogriporter: Bedőlhetnek a budapesti tűcsere programokLESZA ja nem, azt majd csak hétfőn fogom. Mindegy, a drogosok azért csak vegyék úgy hogy le vannak szarva. Pincér, még egy korsóval ugyanabból! – "Lázár János egyetlen vadászatának árából fent lehetne tartani egy budapesti tűcserét egész évben." – Azt nem lehetne, hogy inkább egyikre se adjanak pénzt? Ha én tudom a saját keresetemből fedezni az alkoholizmusomat, akkor velük mi ez a kivételezés? Elvtársak, nincs se ingyen ebéd, se ingyen belövés!!!
Olyan gyenge a fű Európában, hogy leszokott a rapper: "Schoolboy Q bizonyította, hogy nem rabja a marihuánának." – Ezért jobb az alkohol, ami nem drog és nem is veszélyes: abból mindig van megfelelő erősségű!
18+ Muffin: A pornósok sem szeretik az arcraélvezést: "Bármilyen meglepő, valójában sok szereplőnek okoz kényelmetlenséget a cumshot."KUSS, EZ ITT NEM KÍVÁNSÁGMŰSOR, ha nem tetszik, lehet visszamenni a lenézett melósok közé, akik megveszik a filmjeiteket!!!
Meztelen férfi sétált a Margit körúton: "Csak egy zokni és egy cipő volt rajta." – ...és ez már lassan általános viselet lesz nálunk... Nap kommentje:
 
gumis 2014-06-02 18:17:28
És most ki gyűjtötte be? Gondolom egy rendőr sem akarta kirúgatni magát, mert volt mersze intézkedni...

 
"Zene" és "film" rovat:
Not happy: Botrány lett Pharrell Williams indiános címlapjából: "A zenei istenség végül bocsánatot kért.""Zenei istenség", az, baz+. Nem Hendrix, nem Page, nem Clapton, hanem Pharrell. Asszem elkezdhetünk kihalni. Az viszont mennyire vicces már hogy visszanyal a toleranciafagyi, és feketéket perelgetnek az indiánok :DDD
könyves:  Lovasi András: Kevesebbet akarok blöffölni: "Vannak sorok a mai napig, amiket nem értek, pedig én írtam."Ő nem érti a saját szövegeit?! Akkor mit mondjak én?!
A nők is hadd váladékozzanak!: "Ilyen gusztustalan film még sosem volt ennyire szórakoztató. A Nedves tájak új nőeszményt állít elénk: már nem nett és illatos, hanem felszabadult, bátor és izzadt." – Sose hittem volna hogy az ápolatlanság, a büdösség, a mosdatlanság valaha is MENŐ lesz! Persze én már a hetvenes években is "felszabadult, bátor és izzadt" voltam, kerültek is a csajok rendesen, de most, a kétezres évek elejére már úgy tűnik hogy utolért a korszellem és végre nekem fog állni a világ! EGÉSSÉG!!! És ezzel nincs vége a gusztustalanságnak:
Gyomorforgató az izraeli bosszúthriller: "Tarantino idei kedvence, a Csúnya gonosz bácsik arról szól, hogy meddig megy el egy apa, ha bántják a lányát. Nagyon-nagyon messzire."Izraeli bosszúfilmet német skinheadzenekarról elnevezni?! NORMÁLIS?! A "tartalomra" meg csak ennyit:
 
szellőszél 2014.06.02 10:47:09
Aki ilyen filmet csinál, az beteg. Aki ilyen filmet megnéz, az is beteg.
Nagyjából ugyan ez a véleményem a horror-nak nevezett bárgyúságról is.
Szemet szemért, fogat fogért. Ez nagyjából ok. De perverz barmokat perverz baromként kínozni nem katarzis, hanem a legalja.
Szóval: Aki ilyen filmet csinál, az beteg. Aki ilyen filmet megnéz, az is beteg.

 
Székbe szögez Tom közlegény megmentése: "A holnap határa tényleg az év sci-fije: brutálisan jó Idétlen időkigbe oltott Csillagközi invázió lett." – Viccelődnék ezen is, de inkább sírnom kéne, mert amíg én néha éveket várok egy-egy Év kommentje-díjjal, addig a kritikusok büntetlenül írhatnak olyanokat, hogy "Nálam most A holnap határa az év sci-fije".
spn: Az év bombafilmje mától a mozikban!ÉDES FASZOM! Már megint egy Év Filmje? Na akkor kihagyom ezt is, ahogy mundrucó (vagy flígauf?) legújabb agymenését is:
SB: Fehér isten, a magyar csoda?: "Cannes ide vagy oda, ez a film bizony nem mestermű." – ...és ez még egy enyhe kifejezés rá. Hogy mi a legfőbb baj a magyar művészfilmmel, azt meg egy Év kommentje-candidate-ból tudhatjuk meg:
 
Publius Decius Mus 2014.06.05. 11:29:41
A magyar film nem szereti a magyar nezot, emiatt sosem fogja a kozonseg szeretni. Ezt maga Jiri Menzel mondta nemreg. A magyar filmesek Magyaro. Iranti utalatukat es lenezesuket fogalmazzak bele filmjeikbe. A keves kivetel magas nezettsegu lett, mint a Kutfejek, SOS szerelem, stb. Meg ha nincs is kulonosebb mondanivalojuk. Ha valakit szeretet nelkul kritizalnak az joggal nem fogadja el. Ezt a cseh muveszek peldaul tudjak Hrabal ota. Nalunk az a hos aki minel nagyobbat kop rank, ez nem mukodik.

 
...és ennyi.
 
 
Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés