2014. 07. 19.
Búvársajtó (júl. 19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚLIUS 19.:
AZ IRÉN-TAPAS
 
Az anglikán egy hézag híján túsz.
Ismétlés, talán érdemes:
TV2, 22:55: Ma már bizonyos hogy a Haláli hullák hajnala volt a Pegg-Frost páros munkásságának mozis csúcsa (előtte ott volt a kultikus Spaced sorozat, de az ugye tévére készült). A Vaskabátoknál már látszottak a repedések (kevesebb saját ötlet, több egyértelműen átvett megoldás) hogy aztán a Paul pont olyan közönséges legyen mint az átlag amcsi vígjátékok. Ha egyenlő színvonalú filmekről beszélnénk, akkor igaz lehetne rájuk a (zombi,- rendőr,- és sci-fi) stílusparódia jelző, így viszont egyre inkább a Shaun marad az etalon, a Cornetto trilógia másik két része felejtős, pedig az alapötlet itt is jó: a túlbuzgó zsarut vidékre helyezik, és amilyen a szerencséje, kap egy abszolút hozzá nem illő társat. Helyzetét bonyolítja hogy a látszólag álmos kisvárost gyanús esetek sora rázza fel. Ha és amennyiben nem születtek volna előtte és utána is jobb variációk a rendőrsztori(k)ra (Zsernyákok, A guardista), talán még én is hasraesnék tőle, így viszont még feltűnöbb hogy kb. a felénél elfogy a lendülete.
 
Talán érdemes:
Viasat6, 22:00: Elátkozottak faluja – John Carpenter 1995-ös, mérsékelt remake-je Wolf Rilla 1960-as remekéből (voltmár itt a blogban, ha jól emlékszem), ami meg John Wyndham írásából készült. Ez megint azon esetek egyike amikor a harmincöt évvel korábbi, fekete-fehér eredeti minden szempontból hatásosabb, persze aki most találkozik vele először annak ez a kissé B-szereposztású (Christopher Reeve, Mark Hamill, Kirstie Alley) darab is megteszi majd. A lényeg nagyjából ugyanaz maradt: a kis szürkék egy elzárt kisváros teljes női lakosságát megtermékenyítik, hogy aztán a világra jövő kiskölykök egyszerre idézzék a Brazíliai fiúkat és Arthur C. Clarke regényét (A gyermekkor vége), de céljuk mégis az első mű címszereplőihez hasonlítson leginkább, igen, ők a világuralomra törő alienek előőrse.
 
Ajánlott:
Nyolckor a Cinemax 2-őn egy közérthető történelmi dáma Boleyn Anna ezer napjáról amit VIII. Henrik feleségeként tölthetett. Nem véletlenül írtam közérthetőt, ez általában – és itt is – a lebutított szinonímája, de amíg ilyen látványosan és ekkora színészgárdával hozzák le a nép szintjére a fiúörökösre áhítozó, feleség-fejtelenítő, anglikán egyházat megalapozó király leghíresebb asszonyának történetét, addig egy szavam se lehet. Remekül megcsinált történelmi képeskönyv, melynek címszerepében Genevieve Bujoldot láthatjuk, Richard Burton a szangvinikus Henrik, az ő régi feleségét pedig Irene Papas játssza.
 
Balaton Sound rovat:
...avagy bár vége van, de az utórezgések velünk maradnak.
Videó - balaton sound: Részeg írek trollkodták szét a videónkat: "A Balaton Soundon egy szép pillanatban érkezett hozzánk egy társaság, és elvégezték helyettünk a munkánk." – Hiába, nincs szebb mint a betépett külföldi legénybúcsúsok.
BALATON – GYORSHÍR: A Miss World Hungary versenyzőit zaklatták a Balaton Soundon – Nem a részeg írek voltak? Mindegy, a jókurvaannyát minden szexuális zaklatónak.
Hét embert kaptak el droggal a Soundon  – ...de még így sem eleget:
Itt a bizonyíték: A Soundra is jutott a meztelenítő drogból - Ejnyemár, pedig azt hittem pont itt nem lesz :SSS
balaton: Újra támadnak a csupasz felsőtestek a Soundon – Hát azért inkább a nők vetkőzzenek mint a férfiak, mert annak általában nincs jó vége:
balaton: Félpucér férfi pofozkodott egy zamárdi étteremben – Biztos a drog hatása ez is :DD
Vajon a Soundról ment az éttterembe az a félmeztelen férfi, aki megvert egy pincért? – Ez gondolom ilyen költői kérdés...
balaton: Nem brit tudósok: "Egyre több furcsa lény van a Balatonban" – ...a fenti hírek után csodálkozik ezen valaki?
galéria: Így bontják a Soundot: "Ha az arra járó nem tudná, hogy az ott egy fesztivál bontása, azt hihetné, Zamárdiban virágzik a katasztrófaturizmus." – De miért csak most? Maga a fesztivál volt egy merő katasztrófa, az az örömhír ha végre bontják :DDD
 
Villámhírek:
Villám csapott a futóba, így is 3. lett:
"Adam Campbell 100 mérföldet futott, a verseny legmagasabb hegycsúcsán leterítette a vihar." – Na látjátok, ilyen egy igazi sportember, nem ám a focisták akik külön tanulják hogy hogyan kell a földön fetrengeni ha valaki hozzájuk ér!
Villám csapott a gárdonyi rendőrségbe: "Hét könnyű sérült került kórházba." – Na ez viszont durva :SSSS És mintha nem lenne elég a rendes ménkű:
Új, ritka villámtípust fedeztek fel: "Sötét villámnak nevezik a láthatatlan, nagy energiájú sugárzással járó kitörést." – Jó-jó, de hogy a fenébe fedezték fel, ha annyira sötét meg láthatatlan? o_O
 
 
 
VASÁRNAP, JÚLIUS 20.:
ANFANG TERRY  BLACK
 
A rászabott őr
.
Ajánlott:
Duna TV, 21:20: Szabotőr – Az Észak-Északnyugat elődjének is felfogható Hitchcok-thriller, hasonlóan politikai játszmákba keveredő és magát tisztázni akaró kisemberrel, hasonlóan amerikai szobron lezajló végkifejlettel, a nagytestvérnél kevesebb leleménnyel, de még így is simán kötelező néznivaló, már csak azért is hogy lássuk, milyen rövid út vezet a köznép szemében a hazafitól a hazaárulóig, ha kellőképp besározzák a célszemélyt.
 
Ismétlés, de ajánlott:
M1, 22:00: Volt egyszer egy Amerika...
– ...avagy Leone nem csak westernben, de gengszterfilmben is otthon van, pontosabban a kettő keverékében, mert bár elvileg a Nagymenőkhöz kéne sorolni (már csak De Niro jelenéte miatt is), mégis közelebb áll a klasszikus, végső nagy leszámolásos eposzokhoz, a kötelező megbélyegzett emberrel, aki évtizedek múltán tér vissza bűnös ifjúsága helyszínére az elkerülhetetlen számvetés erejéig. A besúgóként megvádolt, immár idős fickó flashbackjeiben rajzolódik ki a történet ami anno azzal végződött hogy el kellett hagynia bandája működési területét a puszta túlélésért, pedig odáig olyan sima volt az út – vagy mégsem? Barátságok, szerelmek és árulások végén vagyunk, a végtelen, balladai szomorúság földjén, vagyis ott ami Leone számára otthonos terep bármilyen műfaban. Nem elég hogy mindehhez Morricone szolgáltatja a zenét (ki más?), de még Jennifer Connelly is szerepel benne.

Talán érdemes:
Szoktam példálózni azokkal a futottak még-filmekkel amiknek utólag megnő a renoméjuk, nos a Leégve nem tartozik ezek közé, maradt ami volt, vagyis egy egyszernézős krimiszerűség úgy 1979-ben mint most, a legnagyobb poén az hogy Joan Collins tulajdonképp önmagát hozza benne pénzre és sekszre éhes nagyasszonyként, aki legutóbbi férje utáni örökség-igénylésével a biztosítási csalások után nyomozó Jake (Charles Grodin) látókörébe kerül. Utóbbi – hogy könnyebben elvegyüljön a gazdagok között – még egy alibifeleséget (Farrah Fawcett) is beújít, de még két bombanő ellenére sem elég ahhoz hogy tartós emlékeket hagyjon bennünk (ehhez az MGM-szinkron is nagyban hozzájárul). Aki mindezek ellenére is belevágna, az nyolckor megteheti. Az ördögi gyerekek vonalát ma a Cinemax viszi tovább 23:15-kor egy a nászúton túl,- de a babaszületésen még innen levő párról, akik véletlenül a Legyekura-szigetek egyikén kötnek ki, vagyis sehol egy felnőtt, mindenütt enfant terrible-k. Akinek ismerős a sztori, az legalább akkora mozibubus mint én, és rájött hogy az Aki bújt...-tal Who Can Kill a Child újrafeldolgozását kapja, egy biztos, nem ezzel fognak kedvet csinálni a gyerekcsináláshoz, de a filmnézéshez sem, Vinessa Shaw legmaradandóbb szerepe még mindig az Eyes Wide Shut marad (még akkor is ha a birkák a 2006-os Hills Have Eyes miatt fognak csak emlékezni rá). A rendező (Makinov) külön történet: ha valaki egyszótagú művésznevet választ, az általában kihívja maga ellen a sorsot (lásd Pitof karrierjét a Macskanő után), innentől én is így fogok majd figyelni rá.

A seksz, a szipu rovat:
Kívül tágasabb: Mit tennél meg a nyaralás alatt?:
"Nyaraláskor mindenki felszabadultabb, lazább, az emberek többsége többet megenged magának, mint a hétköznapokban. Nem kevesen vannak olyanok, akik olyasmire is kaphatók, amit egyébként soha nem tennének meg – derül ki egy felmérésből. (....) A részletes lista avagy őrültségek a nyaralás alatt
 
1. topless napozás 25%
2. meztelen fürdőzés 24%
3. partizás ismeretlennél 21%
4. rafting 19%
5. veszélyes állatok 18%
6. piercing vagy tetoválás 13%
7. ejtőernyőzés 12%
8. bungee jumping 10%
9. engedély nélküli taxi használata 7%
10. spontán házasodás 6%"

 
Hát, HA egyáltalán volna pénzem nyaralni menni, én először is innék egy sört, aztán még egyet, és utána egy másikat – persze azért nem mindenáron:
18+ Egymás után szopta a férfiakat ingyenpiáért: "Nagyon sokan kiakadtak a mamading videón, ami egy spanyol bulifélszigeten készült." – Hiába, a legendás spanyol válság beizzította a cserekereskedelmet. Végülis ha a Fuvarért szopok tábla mehet, miért ne mehetne ez is? :DDD
18+ Videó: Tényleg van szopóverseny Magalufon: "Újabb videó került elő, ahol a DJ biztatja a fiatal lányokat. Nem a 18 éves ír nőt, több másikat. Az év egyik legundorítóbb botránya alakul a spanyol üdülőhelyen." – Valahol vicces dolgokat tud produkálni a sors. Itt vannak ugye a brit szigetek lakói, akik alig pár generáció alatt eljutottak a világuralomtól ("A Brit Birodalomban sosem nyugszik le a nap") odáig hogy az egykori gyarmataikon az összes trópusi bennszülött rajtuk röhög ahogy kiütik magukat meg egy pohár sörért vadidegenek koszos farkát szopják, kezdve az indiai Goától egész Ibizáig, Pattayáig meg Spanyolországig – miközben még pár év, és Londonban kalifátus lesz.
Mocsokrészeg fiatalok hevernek Magaluf utcáin: "Képriport készült róluk, többeket a mentő visz el, mások járólapon elhelyezett arccal méláznak." – Úgy kell nekik, hadd hulljon a férgese, aki nem bírja a piát az minek iszik?! EGÉSSÉG!
Igazi jó keresztény a piáért szopó lány családja: "Szerintük az ördög vitte rossz útra 18 éves gyermeküket, a bárban azt mondják, nem kapott italt cserébe" – Kizárt dolog hogy a csaj jó keresztény legyen, egy jó keresztény ugyanis megdolgozik a söréért, lásd az én példámat!
valar morghulis: A Trónok harca jócsaja 40 évesen is bikinis jónő: "A Cersei Lannistert alakító Lena Headey Ibizán töltötte a hétvégét." – Róla is lesz ilyen piáért szopok-videó? 8-)
Kipróbáltuk a Szilícium-völgy legális drogját: "Órákra felpörget, fogyaszt, növeli az IQ-t, és még finom is. Legalábbis ezt ígéri a golyóálló kávé kitalálója. Csak az agyad lesz tőle golyóálló, a segged nem, teszik hozzá a tesztelők." – Nem elég hogy fogyaszt, de még az IQ-t is növeli?! Csakazértis maradok az alkoholnál! HALÁL A DROGOKRA!44!! négy
S: Hetvenesek a swinger klubban: "Szeretik a hely hangulatát, szellemiségét és időnként bevállalnak egy kevésbé nyüzsgős hétköznapot." – Na mi van? Ott sem mindenki örök húszéves és fotómodellszépség? :DD
18+ Videóra vették a balatoni szexet – A csürhe megtette, a csürhe videóra vette, a csürhe netre feltette – ÁLDASSÉK A CSÜRHE NEVE!44 négy
 
Vébé rovat:
...avagy bár vége van, de az utórezgések velünk maradnak. MAGYARUL: foglalkozhattam volna vele addig amíg aktuális volt, de nekem a foci tabu, szóval kommentálni is csak direkt utána fogom.
Boatenget hazaküldték a VB-ről, inkább nőzni ment – Igaza volt, innentől úgyis egy merő baszakodás volt az egész...
Hatórás ingyenszex, ha Brazília nyer: "Marlen Doll chilei pornósztár talált motivációt hazája kiesése után is." – ...azóta már tudjuk hogy max. szopni mehetett ő is, és még piát se kapott érte cserébe.
Összedőlt egy vb-re épített felüljáró Brazíliában: "Egy buszt és több autót is maga alá temetett, legalább ketten meghaltak, sok a sérült." – Nem baj, a lényeg az hogy idejében kész volt, nemigaz?  :DDD
Amikor a futball megrengetheti a társadalmat: "A brazil vébé alatt a sikerek és a vereségek is hoztak utcai zavargásokat. Korábban a két legnagyobb vébés kudarc sem indított el politikai eseményeket, focialista forradalomról beszéltek.""Focialista forradalom", ÉDES FASZOM, ez mennyire szánalmas meg proli már: hol azért tüntetnek mert vébét rendeznek a nyomor közepén, hol azért mert nem ők nyertek. Dehát a csürhe az minden országban egyformán csürhe ^^
Vérző seb után csókos szelfi – ...avagy így terjed az AIDS, és tényleg: "Schweinsteigernek eseménydús döntője volt, az ünneplés során Podolskival majdnem túlléptek a barátságon." – Én mindig mondtam hogy a futball a látens melegek utolsó menedéke!!! ÉBERSÉG!!!
Így örül Mario Götze pénisze a barátnőjének: "A német focista - aki a győztes gólt szerezte Németországnak a focivébén - nem is titkolhatja, mennyire odáig van kedveséért. Ágaskodó férfiassága mindent elárult."VÉGRE EGY HETERÓ-SEKSZUÁLISCH FOCISTA!! TISZTELET!! Maradjunk is akkor a seksz+szipu crossovernél, nem lenne Index a Zindex, ha kedvenc provo-bloggerünk nem mondaná meg a tutit erről is:
dotoho – Nacionalizmus: A nemzeti pornó vb-je: "A Vb minden meccse a nemzeti öntudat kiszolgálásáról szólt. A meccsek elején kisgyerekek hozták be a fejük fölött kifeszített nemzeti lobogót, a játékosok duzzadó kebellel üvöltötték a nemzeti himnuszt, és a gólok után a játékosok mezükön is látható nemzeti szimbólumaikat csókolgatták." – Bizony, rettenetes hogy még vannak országok, meg hazájukra büszke játékosok, de ne aggódj, kedves provokatőr, a német játékosok közül így sem mindegyik énekelte a himnuszt! : ( "A sportújságírás egyszerűen imádja a háborús kifejezéseket: Kegyetlen mészárlást rendezett Németország. WTF? A nemzetközi mérkőzéseket úgy mutatják meg, mint nemzetek háborúja, amelyben kiemelkedhetnek nemzeti hősök, akiknek vezetésével a (harc)mezőn mit legyőzték, lemészárolták az ellenfelet! Itt jegyzem meg gyorsan, hogy labdarúgó mérkőzés vezetett már valóságos háborúhoz is két nemzet, Honduras és Salvador között." – Ehhez képest a bloggazda nagylelkűen elfelejti hogy négy éve ő is pont ilyen cikket írt pont ide, szerencsére a Nap kommentjének beírója még emlékszik rá:
 
GépBalta 2014.07.15. 12:11:18
A focinácik már köztünk járnak.
dotoho.blog.hu/2010/05/28/nem_kegyelmeztek_a_szlovakok_ausztriaban

 
Viszlát hétfőn!

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés