2014. 07. 21.
Hol bujkál a Bajkál? (júl. 21-22-23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JÚLIUS 21.:
IKREK ÉS CSÚCSOK
 
Sírásás a kötésben
Ismétlés, de érdemes:
M1, 22:20: Idén negyedszázados Amerika legelvontabb és legkultabb tévésorozata, a Twin Peaks, ami már első sugárzása óta történelem, így foglalkozni kell vele még akkor is, ha Lynch későbbi-korábbi munkái közül nem mindegyik bejövős. Tény hogy egy ennyire furcsa rendező még soha nem ért el ennyi embert egy ilyen szokatlan történettel mint Lynch a Twin Peaks-szel, egy időben mindenki nézte, még az is aki életében egy könyvet nem olvasott el – és ezalatt azt értem hogy mindenki nézte, mindenkinek rémálmai voltak, és a következő résznél ugyanúgy leültek elé, még akkor is ha nem értették és tudták hogy utána álmatlanul fognak hánykolódni. Ha már itt tartunk, millió és egy olvasata létezik mindannak amit látunk – de az egész éppen attól működőképes, hogy mégha nem is értjük (vagy tesszük magunkévá a lehetséges értelmezéseket), a bizonytalanság, a fenyegetettség, a bizarrságok átélésének élménye akkor is velünk marad, még jóval a képenyő kihűlte után is: hogy ki ölte meg Laura Palmert, az "csak" egy ürügy a lynch-i szörnypanoptikum szélesre tárására, és valóban, az okkult hatásokat még akkor se lehet tagadni, ha a rendező azóta analízissel, meditálással meg álmokkal magyarázza az alkotási metódusait, de persze végülis valahol minden művész az ismeretlen kapuin jár ki-be, törvényszerű hát a hívatlan vendégek jelenléte. A klasszikussá éréshez az is kellett hogy időben fejeződjön be (hogy aztán egy egészestés mozifilmmel mindent tisztába tegyenek körülötte), ahogy az is hogy később másoknak is ihletet adjon. Én mégis azt érzem hogy Lars von Trier ugyanilyen őrült-zseniális, ugyanilyen "démoni" tévészériájánál (Birodalom) jobban senki sem fogta meg az ismeretlen lábát.
 
Kiemelten nem ajánlott:
PRO4, 23:15: Köpök a sírodra!
– Ez nem az a film aminek bemutatóján Boris Viant elvitte egy szívroham, bár attól biztosan ideggörcsöt kapott volna amit 2010-ben az amcsik csináltak a regénye címével, vagyis hogy egy tőle teljesen független bosszú-thrillert forgatnak alá. De ne legyünk ilyen kegyesek: igazából se a bosszú, se a thriller nem illik rá, ez ugyanolyan torture porn mint a Hostel, a Mártírok meg a többi ilyen nőgyűlölő fos, vagyis bármilyen keményen is vág vissza a főhősnő, a hangsúly azért az eltúlzott és felesleges (nemi és egyéb) erőszakon van. Nézze akinek hat anyja van.
 
Talán érdemes:
Cinemax, 20:00: Sikoly a sötétben
– Ez viszont valódi dráma Ausztráliából egy tisztázatlan családi tragédiáról amiben csak annyi a biztos hogy egy adventista házaspár kisbabája eltűnik, a feleség pedig egy arrafelé honos vadállatot (dingó) vél látni, illetve előkerül a gyerek véres ruhája is. Azonban innentől semmi sem úgy alakul ahogy azt elvárnánk: a házaspár a visszahúzódó gyász helyett a médiában haknizik vallásával, a média rájuk harap, a közvélemény meg szépen lassan ellenük fordul, annyira hogy a végén gyilkosságért kell bíróság elé állniuk. Azt lehet mondani hogy Meryl Streep-nek jól állnak ezek a manipulatív nőszerepek, itt is nagyon meggyőző. A végére hagytam az alját, ami esetünkben az Isten fegyvere, ami egy bő másfél órás FAIL, leginkább a spagettiwestern műfajával mérve, pedig az erőszakos múlttal rendelkező pap még erőszakosabb tesója történetéből lehetett volna csinálni egy korrekt akciózást, főleg hogy Jack Palance mellett Lee Van Cleef-et is megnyerték rá – az igazi kvalitást (és B-szintet) azonban Sybil Danning mutatja meg benne, és remélhetőleg még többet is, én ennek reményében kapcsolok majd 22:20 után egy kis időre az MGM-re. Tőle eltekintve viszont azt kell mondjam, hogy Menahem Golan itt most mellényúlt, nem kicsit, nagyon.
 
Hétfő? #LESZAROM.
CHART: Még annál is gazdagabbak a gazdagok, mint gondolná: "A vagyonosok bujkálnak, próbálják rejtegetni a pénzüket. Kiderült, hogy elképesztően gazdagok." – Javagyúgy. Akkor én elképesztő mód LESZAROM őket, még annál is jobban mint gondolnák...
18+ Ő most az egyik legjobb seggű pornós: "Bella Bellz tetováltatta is a hátsóját, hogy még nagyobb hangsúlyt kapjon, amikor dugják." – Ez nálam még így is csak egy LESZAROMra elég.
gumicukor: Sharon Stone segge olyan, mint egy francia lágysajt – A sajt pedig köztudottan büdös, tehát LESZAROM.
Orbán milliárdjaira hiú herceget tüntet ki: "Kaliforniában tanult, majd 12 évig az arab homályban üzletelt, hogy ma ő legyen az egyik leggazdagabb ember a világon. Alwaleed bin Talal szaúdi herceg portréja." – Nahát, egy gazdag aki nem rejtegeti, hanem hivalkodik a vagyonával és még nagyobbnak is hazudja. Mindegy, nem pálya, én a pénzével együtt is simán LESZAROM.
18+ Lady Gaga mellbimbót villantott: "Sőt, igazából mellet. Talán véletlenül, talán nem, de ő maga tette ki a képet, szóval ennyi szándékosság biztos volt." – Akkor az is biztos hogy LESZAROM.
Ön mennyi pénzért lenne Kim Kardashian?LESZ Nem tudnak nekem annyit fizetni hogy egy ronda örmény nővé operáltassam magam."Egy amerikai lány már harmincezer dollárt költött arra, hogy pont úgy nézzen ki, mint idolja." – Ennyi pénzt kiszórni arra hogy ő is a LESZAROM kategóriába kerüljön...:SSS
Galéria: Bikiniben pucsított be Kim Kardashian: "Pedig Kate Upton kibuggyanó óriásmellei után nem hittük, hogy jöhet még jobb." – Azt hittétek nem fogom leszarni? Hát pedig deigenhogy LESZAROM!
Monique Covet bubikkal takarja meztelen pucsításátVÉGRE TUDJUK HOVA TŰNNEK EL EZEK A VÁROSI BICIKLIK LESZAROM.
David Beckhamet leöntötték arany trutyival – Akkor jöhet a barna trutyi: LESZAROM.
A Balaton vizével koccintott a polgármester: "Elindult a #JÓAVÍZ kampány, a tó kiváló vízminőségét demonstrálandó ittak belőle."#LESZAROM, ezután is bele fogok pisálni ha arra járok, inni meg még mindig csak sört iszok! EGÉSSÉG!
Rihannát a kakis víz sem zavarja – Akkor jó, mert az övét is LESZAROM ^^
Galéria: Észbontóan jó Lindsay Lohan fürdőruhás teste – Észbontóan LESZAROM!
Ez itt egy 50 éves modell bikinis teste – Ez meg egy ugyancsak ötvenes alkoholista LESZAROMja.
Palvin mögött felrobbant a potpuri: "A szupermodell luxuskörülmények között ejtőzik a Herkulesben."EZT A FILMET VAJON MÉG FORGATJÁK VAGY MÁR BEMUTATJÁK LESZAROM.
A BBC élő adásában pissantott a tengerparton kószáló kutya – Megértem, a hazug brit médiát én még LE is SZAROM!
Wtf: Zimány Lindából lassan Aleska Diamond lesz – Miért, eddig mi volt? :DD – "Mármint külsőleg. Mert arról egyelőre nem tudunk, hogy pornózni, vagy légtornászni szeretne." – Még szerencse hogy én tudom, mit szeretek. Szeretem a sört, szeretem hangos zenéket, de a legjobban azért mégiscsak azt szeretem mondogatni, hogy LESZAROM!
 
 
 
KEDD, JÚLIUS 22.:
EU-GENETIKA...
 
...Dominikában.
Ismétlés, de érdemes:
Még egy pár napig fel fog bukkanni nálunk a blogban (és az M1-en) a Twin Peaks, a mostani részt csak azért emelem ki külön, mert kicsit később, tizenegykor kezdik majd.
 
Talán érdemes:
Duna TV, 22:35: Az elátkozott színház
– Újabb hét, újabb adag Lampion felügyelő kalandjaiból, Agatha Christie tollából és a franciák kamerájával. A minden lében kanál nyomozó most élete nagy szerepét (Don Juan) játszhatja el élete nagy (plátói) szerelme oldalán (cserélnék vele, mivel a hölgyet játszó Maruschka Detmers iránt hasonló érzelmeket tápláltam magam is). A nagy debütálás fényét némiképp beárnyékolja hogy a színésznő megölt férje helyét kell elfoglalnia a világot jelentő deszkákon, és csak azért, mert így közelről derítheti fel a színházban történt gyilkosságokat, így eme legutóbbit is.
 
Ajánlott:
A Rain Man egyik nagy előnye hogy utat nyitott a fogyatékosfilmeknek. Ennek néha nem örülök (lásd a rettenetes Forrest Gump-ot), de a Dominick és Eugene esetében azt kell mondjam, jó hogy ez a téma is felszínre került. Ray Liotta tőle szokatlanul egy olyan karaktert játszik aki egyetemre jár, próbál(na) komoly kapcsolatokat építeni (Jamie Lee Curtis), egyszóval nem egy nagymenő, de élete nagy része még így is azzal telik hogy testvérét próbálja távol tartani a bajtól (a helyi goodfelláktól, akiknek a rendes melója mellett tudtán kívül dolgozik). Dominick-nek azonban döntenie kell, mert soha vissza nem térő alkalmat kap a továbbtanulásra egy távolabbi egyetemen – amit viszont pont a fogyatékos testvére finanszíroz. Korrekt dráma amit talán még az MGM-es szinkron se fog tönkrevágni, nyolckor mindenki üljön le elé, aki tud.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
9 ezer mérföldet gyalogolt egy év alatt: "Némasági fogadalmat tett, a keleti parttól Kaliforniáig sétált a Yale-en végzett művész. Most pedig visszaindul New Hampshire-be, és továbbra sem fog szólni egy árva szót sem." – ...de gondolom a végén interjúkat majd fog azért adni :DD
90 ezer kilométert sétált az Astoriában: "Előbb megtanult rendesen járni a tálcával, aztán 45 év alatt legyalogolt kilencvenezer kilométert. Az idén százéves Astoria szálló legrégebbi munkatársa mesél az aranykorról." – Milyen furcsa az élet! Az egyik átgyalogolja Amerikát, a másik ennek többszörösét teszi meg pincérként. Erre inni is kell, szólok is mindjárt a mi pincérünknek...
Erzsébet királynő munkásokkal találkozott – ...gondolom ugyanazért amiért én múzeumokba meg kastélyokba járok: a királynő életében nem dolgozott, neki ez az unikum, nekem meg az ő életük az.
Harry herceg brazil drogosokat térített: "A crackesek negyedébe vitték a jótékony herceget, aki négy napot tölt Brazíliában." – Képzelem miket mondhatott nekik: gyerekek, ne drogozzatok, legyetek politikusok vagy szülessetek jó helyre, és megkapjátok ingyen :DDD
Betegek pénzén dőzsöltek Pécelen: "Papíron kolbászt és pezsgőt kaptak, miközben a vezetőség elcsalta a demens öregek nyugdíját és a pelenkapénzt is." – ...és amint azt már tudjuk, utána meg jeltelen közös sírba szórták a hamvakat, mert ha már geciség, legyen livin’ large.
Véletlenül elhamvasztották az öcsémet: "Hiába mentek volna be a kórházba a holttestért, már elhamvasztották. A család nem érti, hogy miért." – OK, akkor innentől se kórház, se öregek otthona :SSS
Tűzharc Athén belvárosában: egy terroristát és két turistát meglőttek: "Egy szökött terrorista miatt akcióztak." – Igen, ezeket könnyű összekeverni: turista, terrorista...még jó hogy egy tenorista nem turistáskodott akkor épp arrafele :DD
Nyaralni ment Tunéziába a magyar férfi, de a reptéren bilincsbe verték: "Azt mondták neki, már régóta köröznek egy ilyen nevű férfit, végül ezer euróért engedték el." – ...és innentől Tunézia is kimarad. Nem mintha volna pénzem odamenni, de akkor is!!
Látogatórekordot dönthet a Sziget – .Mibe fogadunk hogy MÉG EZ IS CSAK A NULLSZALDÓRA LESZ ELÉG!!444 négy


SZERDA, JÚLIUS 23.:
LOVE IS BUT A DREAM
 
A lovamat lelövöd, ugye?
Talán érdemes:
Sam Shepard túl nagy fába vágta a fejszéjét a Messze északonnal, de ilyen az amikor valaki színdarabot rendez, színészkedik, forgatókönyvet ír és még rendezni is akar: előbb-utóbb valamelyik a többi rovására megy. Esetünkben Jessica Lange, Patricia Arquette és a többiek küszködnek az erőltetett forgatókönyvvel (mi, nézők pedig az MGM-es szinkronnal), melyben egy lovaglóbalesetben lesérült apához tér vissza lánya, aki ezzel újra kinyitja az összcsaládi can of worms-t, pedig "csak" le kéne lőnie a makacskodó paripát. Érdektelen szereplők, érdektelen szövegek, a szájbarágós montázstechnika szintén nem sokat segít rajta, ahogy az sem hogy tulajdonképp nem történik benne semmi. Bár csak másfél órás, de még így is a duplájának tűnik. Kezdés este nyolckor. Jóval egyszerűbb a dolgunk egy órával később (kilenckor) a Rend őrzőjével, ami egy sima (és ismétlésgyanús) kis Van Damme-akciózás némi indiana-szósszal leöntve, az acélöklű hős itt ugyanis a régész papája megmentésén ügyködik, és ahogy amazokban, itt is felsejlik egy titokzatos, hogyaztnemondjam okkult háttérharc. Ezek után az sem meglepő hogy a Film+ adja, de egyszer mindenképp megéri megnézni ezt is.

Ajánlott:
Duna TV, 21:35: A szerelem egy álom – Csöpögésmentes romantikusság német-osztrák koprodukcióban, bizonyítva hogy nem csak a tinivígjátékokkal tudják lealázni Amerikát. Két ifjú pár életét követhetjük, a fővonal egy éveken átívelő se veled-se nélkülem egyetemi kapcsolat, illetve a két főhős egy-egy barátja (szintén fiú és lány) házassága, ezeken keresztül láthatjuk hogy szerelemben nem lehet jó döntést hozni, se akkor ha összekötjük az életünket, se akkor ha csak kerülgetjük egymást – és mégis az a végkicsengés, hogy ezek ellenére is bele kell vágni.
 
Űrrovat:
A Hubble két cél­pon­tot is ta­lált a New Ho­ri­zons szon­dá­nak: "Jövő nyáron a szonda elrepül a Pluto mellett, a NASA már azon gondolkodik, merre tovább." – Egy biztos, oda ne küldjék a New Horizonst-t ahol az Event Horizon járt, mert annak nem lesz jó vége :DDD
Senki sem tudná megcsinálni most a Holdra szállást - Rossz hírem van: már akkor se tudták. - "Ma már nehéz lenne tagadni, hogy 45 éve valóban emberek léptek a Holdra." - Miért? Mi bizonyítja hogy ott voltak? Az a pár kavics amit hazahoztak, vagy a tökegyforma fotók? Ha twitteltek volna onnan vagy lőttek volna egy szelfit, na akkor esetleg még én is meg lennék győzve!!
Űrpályaudvart építene Nagy-Britannia: "2018-ra készül el a kikötő, Skócia a legvalószínűbb helyszín. A kormány szerint az űrrepülés nagy üzlet." – Jó vicc, mondhatom. Előbb azt oldjátok meg hogy a buszok-vonatok ne késsenek, baz+, majd utána építsetek űrpályaudvart!
Obama szerint egyszer eljutunk a Marsra: "Addig is meglapogatta az első Holdon landolók vállát." - EKÖZBEN AZ ÁLLAMKASSZÁBAN...
Arab űrhajóst küldenének a Marsra: "Az Egyesült Arab Emírségeknek még űrprogramja sincs, 7 év múlva mégis landolnának a Marson." – Végülis ha Dubajban sípályákat csináltak, ezt is meg tudják oldani. Vagy ha nem ők mennek a Marsra, majd a marslakók jönnek dubajozni!
Megint a Marsra mennének az indiaiak: "Persze sok függ attól, hogy teljesít az a szonda, amit tavaly indítottak és még nem ért oda." – Mi az, most már mindenkinek van Mars-programja? Vajon mi lehet ott ami ennyire vonzza őket?...
Hatalmas vastömböket talált a Mars-járó: "Több mint kétméteres vasmeteoritok kerültek a Curiosity útjába a Marson." – ...ennyit hagytak a fémgyűjtők a monolitból amit Kubrick az Űrodisszea forgatásán használt! ÉBERSÉG!!!
 

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 24.:
HOW DEEP IS YOUR BLUE?
 
Mindöröck.
Kiemelten nem ajánlott:
Cinemax, 20:00: Mindörökké rock – ...avagy az amcsiknak is megvan a maga Szuperbojza. Vajon mennyire jó ötlet a Sunset Strip aranykorát megidéző, Guns,-és Crüe-külsőségekből összerakott rockSTÁR szerepét a bárgyún mosolygó SzcienTomKrúzra bízni? Semennyire. Nos, nem elég hogy rohadtul hiteltelen kitetovált fenevadként, de az akkori durva sztorikból sem kapunk semmit, mivel az első percek után egyértelmű hogy a mostani tiniknek csinálták.
 
Csak mazochistáknak:
M1, 20:20 FTC - HNK Rijeka
– Akinek nem volt elég az U19 minapi megalázó veresége, az most repetázhat. Én nem fogok, számomra a magyar foci húsz éve halott.
 
Talán érdemes:
HBO, 21:00: Karácsonyi kábulat
– Dickens-parafrázis Amerikából egy, még az ünnepekkor is dolgozó nőről, aki szülőhelyére is csak azért tér vissza hogy lebeszélje őket a főnöke plázaépítési tervei ellen való tiltakozásról, ám az álmok közbeszólnak, így kénytelen szembesülni egy alternatív valósággal, ahol neki is csak háziasszonyszerep jutott ifjúkori szerelme oldalán. Kihagyható.
 
Ajánlott:
Aki szerette Besson vízalatti doku,-és kalandfilmjeit (A nagy kékség, Atlantis), annak van egy kötelező programja fél tizenegykor az HBO-n, egy doksi, ami egy stroke-ot kapott búvár (talán utolsó) kívánságáról szól, hogy még egyszer próbálkozhasson egy nagyon veszélyes helyszínen. Az effajta Búvárszenvedély azért más mint a magyarok forszírozott Himalája-mászása, mivel a fickó teljesen ura volt a helyzetnek és a testének is, amíg a baleset – hobbijától függetlenül – be nem következett. Mint az ilyesfajta, ráadásul valós eseményt feldolgozó műveknél, úgy itt is ajánlatos bekészíteni a papírzsebkendőt.

Kis hírek a nagyvilágból:
galéria: Egyre durvábban néz ki Bruce Willis és Demi Moore lánya
– Ez biztos azért van mert még durvább az élete :D
Portugália összetörte az U19-es csapatot: "Megmutatták, mennyit is ér az U19-es korosztályunk, 6-1-nél is csak a síp állította meg őket." - Hát pedig szerintem ez még így is simán egy VB-szintű meccs volt. Kb. mint a brazil-német :DDDD
Kultography – Hűsítő helyek! Itt fürdőzzön, ha unja a zsúfolt strandokat!: "Olyan eldugott helyeket, barátságos kis strandokat mutatunk be, ahol az óriási tömeg elkerülhető."MAGYARUL: elkerülhető volt. Idáig.
Balatonszárszón egy éve nincs bűnözés, csak néha betörnek pár házba: "Szárszón egy éve nem volt bűncselekmény, állítják a statisztikák. A lakosok viszont mást mondanak."ÉN A STATISZTIKÁKNAK HISZEK, nem annak amit a helyiek a saját tapasztalataik alapján mondanak!44
S. Ábel nem vallott, csak cáfolt: "A Móricz Zsigmond körtéren lövöldözött, a tárgyalás végén beszolt a bírónak." – Még szerencse hogy most nem volt nála fegyver :SSS
A Trefort egykori tanára nem pedofilÉDES FASZOM! Már múltkor is volt az a pedomosdató cikk az Origón, de ez mindent visz. Gyerekeket ront meg, tévéműsort vezet, ő lehetne a magyar jimmy savile, de ezek levezetik hogy nem pedofil: "Pszichiátriai értelemben véve nem az; egyszerűen visszaélt a helyzetével. A 25 évvel ezelőtti eset megtörténhetne ma is. Mi a megoldás? Miért hallgattak a szülők?" – Már itt is a szülő a hibás? És főleg: EZ IS MEGÚSSZA?! KOSSUTH-DÍJAT MÁR NEM IS ADNAK NEKI?!
A múlt hét másik eseménye (a repülő aljasgesci kilövése mellett) az Andrássy úti tűz és a lépfenefertőzés volt:
Szabadon engedik az Andrássy úti tűz miatt őrizetbe vett férfiakat: "Egyiküknél még a megalapozott gyanú is hiányzik." – Meglepődtem volna, ha nem így van.
Hassay: Az önkormányzat nem felelős – Meglepődtem volna, ha nem így van.
A tűzvész megoldhatja a jogi káoszt: "Tizennégy éve húzódik a rompalota ügye."  – Meglepődtem volna, ha nem így van.
Lépfene: milliós büntetéssel megúszhatják: "Ötmilliárd forint és ötévi börtön lenne a plafon, de a bizonyítás nem lesz egyszerű." - Meglepődtem volna, ha nem így van.
Ön hány hungarikumot tud megnevezni? – Innentől csak egyet: a következménynélküliséget :SSS
 
 
Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés