2014. 08. 04.
Zsebola Gallyfakó (aug. 4-5-6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, AUGUSZTUS 4.:
HŰ, DE NAGY HÉTFŐ!
 
...és milyen hosszú!
Talán érdemes:
Duna World, 20:00: Pacsirta
– Magyar sztárparádé Kosztolányi Dezső művéből és a lassan családja fejére növő vénkisasszonyról, akit senki sem szeret, még a szülei sem, most is csak egy házassági ígérettel tudják kis időre távoltartani az édes otthontól. Amíg ő elvan, apja és anyja újra elvannak - vagyis élni kezdenek, eljárnak otthonról és más oldalról látják addigi életüket és rájönnek hogy a túl korán kirepülő gyereknél csak egy rosszabb van: az, aki sosem tud elszakadni a szülői háztól. Címszerepben Nagy Anna, rajta kívül Páger Antal, Tolnay Klári, Latinovits Zoltán, Bessenyei Ferenc, Törőcsik Mari és Darvas Iván – mi kell még?
 
Ajánlott:
Cinemax, 20:30: Hosszú Nagypéntek
– Remek thriller, jó sok utalással a hozzá hasonlóan (minden értelemben) alvilági Performance-ra. A párhuzamok nyilvánvalóak: míg abban egy londoni gengszter kényszerül illegalitásba vonulni addigi szép világa összeomlásakor, emitt egy ír fickóra borul rá az általa addig kézben East End, pont amikor feltenné munkásságára a koronát egy mindent vivő üzlettel. Ráadásul miközben kinyomozná hogy kinek állhat érdekében őt befeketíteni és üzletileg tönkretenni (nem mellékesen pedig az embereit leülni), mindvégig őriznie kell a látszatot és frissen megnyitott kaszinójának vendégeit megóvni a pániktól. Helen Mirren és Bob Hoskins remekelnek benne, talán csak az időnkénti nagyotmondásokat lehet negatívumként, de még ezek sem feltűnőek, végülis miért ne lehetne valakinek kapcsolata szinte mindenféle illegális társasággal az olasz famíliáktól az ír terroristákig?

Sosem elég a szcientológiaellenes alkotásokból, és hát ma fél tízkor is lesz egy a Duna TV-n, ami nem is akármivel, hanem A szcientológia ügynökeivel, az OSA-val foglalkozik, ami sajátos kereszteződése az Anti-Defamation League-nek és az Opus Dei-nek, és tagjainak munkája is legalább annyira furcsa: monitorozzák a szekta ellen irányuló tevékenységeket és válaszolnak rájuk. Ebben az a "jó" hogy mindhárom fenti dolgot (megfigyelés, anti-szci tevékenység és válaszcsapás) elég szabadon lehet értelmezni, ennélfogva az eszköztáruk is elég széles. Aki már a hitgyüli imakommandóitól is a falra mászott, annak ez a doksi eléggé rátesz majd az üldözési mániájára.
 
Horror rovat:
Hétfői naphoz képest ide két műsor is érkezik, mindkettő a PRO4-re. Az elsőt 21:20-kor adják és a francia fővárost szállják meg rágcsálók, nem is akárhogy, egy (naná hogy emberi segítséggel) mutálódott fővezér segítségével. A Patkányok Párizsban fő aktualitását mégis egy Kapcsolódó hír adja:

Hatalmas patkányok lepték el a Tuileriák kertjét Párizsban: "A turisták szemetét eszik, a kertészek attól félnek, hogy megharapják őket." – Jól megnézték őket, biztos hogy nem turisták ők is? :DD
 
Az utána ugyanitt negyed tizenkettőkor adott Őrült vadászatot viszont már nem lehet vicces hírekkel elütni, ez ugyanis az unatkozó szociopaták embervadászataira tesz rá egy lapáttal. Ezúttal egy nőgyülölő redneck lövi ki az álláshirdetéseire jelentkező lányokat és asszonyokat, egész addig míg egyikük vissza nem vág neki. Ez még rendben is lehetne, ha a megvalósítás nem esne át minden létező ló túlsó oldalára, például hogy a csaj meztelenül menekül (vagyis, a film úgy szexista hogy nem lehet annak bélyegezni, mert "oka van" a pucérkodásnak), illetve hogy a vége felé már nem egyértelmű, ki az őrült, és ki vadászik kire. Aki elviseli az effajta ambivalenciákat azt próbálkozhat vele, én biztos nem fogok.
 
Augusztusi esős hétfő? Extra adag #LESZAROM!
Mészáros Dóra félpucéran pózolt a LánchíddalLESZAROM.
Mészáros Dóra tangában mutat be
LESZAROM.
Mészáros Dóra meztelenül szelfizik
LESZAROM.
18+ Mészáros Dóra 5 legmenőbb megmozdulása
– Ez pont öt darab LESZAROMot ér nálam: LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM.
Velvet: Öt ok, amiért Nagy Alekosz az internet királya – Öt ok, amiért LESZAROM.
KIÉ A JOBB? - Ez a melloldalak összecsapása!: "Lindsay Lohan vagy Miley Cyrus? Nehéz eldönteni ezt, de sorsok forognak kockán, ne habozzon!"Döntöttem, vol. 1.: az Év Melle még mindig Gianna Michaels-é, a többieket meg LESZAROM.
Strange - Magyar üdvöske: Mihalik Enikő most éppen vörös hajjal tündököl!: "Mindenki döntse el maga, hogy bejön-e neki így a csaj."Döntöttem, vol. 2.: LESZAROM.
Mihalik Enikő hasa egyszerűen csodálatos: "A modell kemény edzéssel tökéletesíti alakját, bár ez már lassan fokozhatatlan." – Én még a tökéletességet is tudom fokozni: LESZAROM.
Mihalik még izzadtan is jó csaj: "Edzés után is hihetetlenül szexi a világhírű magyar modell. Ezért szeretjük, na." – Én meg...LESZAROM, na.
Gumicukor: Mihalik Enikő itthon van, és szép – Én meg el se hagytam a kocsmát, és mégis LESZAROM!
Nyalás közben fotózták le Palvin Barbit: "Provokatív fotó a cikkben."HEHEHE, NYALOGATHATNÁ AZ ÉN SÓS CSOKIGOLYÓIMAT IS LESZAROM.
Palvin Barbara hivatalosan a One Direction ismertemberével kavar – Hivatalosan is LESZAROM.
Állítólag: Palvin Barbara a volt fiújával jár – Állítólag LESZAROM. Illetve nem, én tényleg LESZAROM!
Palvin Barbara Miley Cyrussal bandázott: "A magyar modell Los Angelesben van, dokumentálja is, milyen izgalmas életet él."PALVIN ENIKŐ ÉS MÁJLI SZÁJRUSZ? CELEBAGYMOSÓ KIMAXOLVA LESZAROM.
Palvinon most tényleg nincs ruhaPALVIN MIHALIK MÉSZÁROSDÓRA MIHALIK PALVIN MÉSZÁROSDÓRA MÉSZÁROSDÓRA MIHALIK PALVIN MÉSZÁROSDÓRA Mint fentebb: én most tényleg LESZAROM. Mindegyiküket!
gumicukor: Kim Kardashian fekete bikiniben élvezi a nyaratLESZAROM.
Kim Kardashian őrületes csöcskipakolásba kezdett – Őrületesen LESZAROM.
Felismeri Alessandra Ambrosio fenekét?: "Két szintén tökéletes hátsójú barátnőjével napozik topless, de vajon melyik lehet ő?"LESZAROM.
Őrület, de Voksán Virágnak is van segge!: "Bikiniben edzett, felvették, megmutatta." – Őrület, hogy én ezeket is mennyire LESZAROM!
Cameron Diaz segge mindent visz: "A Szexvideó című vígjátékból csak annyi derül ki, hogy Hollywoodban azt hiszik, a szex egy tornagyakorlat." – Én viszont azt hiszem hogy LESZAROM.
18+ Lily Allen melle kicsúszott a ruhájábólÉN KÉREK ELNÉZÉST HELYETTE IS LESZAROM.
!!!: Behajolt Beyoncé, előbuggyant a melleSÁTÁNISTA RIBANC LESZAROM.
Gumicukor: Chrissy Teigen is a melleit dobja be a hírnévértVALAMI VILÁGRASZÓLÓ TEHETSÉG LEHET EZ IS LESZAROM.
Sylvie Van Der Vaart bugyit ficcentett - LESZAROM.
Ilyen cuki volt Baukó Éva elsős korábanHÁT IGEN, FIATALON MÉG ÉN IS CUKI VOLTAM LESZAROM.
VV Éva teliholdnál pucsít – Farkasemberré változok, és LESZAROM.
Horváth Éva gyönyörű, és készLESZAROM, és kész.
Irina Shayk szexin szelfimániásSekszyn LESZAROM.
Katalin hercegnéről elképesztően aranyos fotók készültek: "Ismét megvett kilóra bennünket" – Engem ugyan nem: ismételten LESZAROM!
 
 
KEDD, AUGUSZTUS 5.:
GÖNYÖR AZ AUDIN & THE C.I.A.-N.
 
Fejetlen óvadékvadászok.
Talán érdemes:
A heti rendszeres Agatha Christie-franciásítást fél tíz előtt öt perccel kezdik a Dunán, főhőse egy mondén színésznő, aki körül épp javában forog a világ: bulik, forgatások és pasik váltják egymást a naptárában, anyagilag is teljesen rendben van – egy nap mégis úgy dönt hogy ledönti a Gyöngyöző ciánnal teli poharat. Ezzel persze nem tévesztik meg az éber felügyelőt, sem önjelölt segítőjét, Alice Avril LAVIGNE-t, akik gyilkosságnak tartják az ügyet.
 
Nem biztos hogy érdemes:
David Hasselhoffnak mostanában reneszánsza van, elég csak a rockfesztiválos haknijaira és a mémesedésre gondolni. Ám sok más társával (pld. Chuck Norrisszal) ellentétben ő sajnos tényleg el is hiszi magáról a STÁRságot és a nagyszínpadot, holott már a Baywatch-ban meg a Knight Riderben sem a színészi kvalitásaiért választották őt a nézőt: az egyikben alibit szolgáltatott nekünk, Férfiaknak a fürdőruhás csöcsök nézegetésére, a másikban egy beszélő autó mellett mellékszerepelt. Ha bárki is kételkedne a szavam igazában, az negyed tízkor meggyőződhet róla az Óvatlan fejvadászok segítségével, ami egy 1989-es akciófilm a bundesfrizurás, egyenarckifejezéses Hoffal a főszerepben, aki két társával együtt óvadékügynököknek keríti elő az eltűnni szándékozó szabadlábon védekezőket. Láthattunk már hasonlót nagy nevekkel és jóval kisebbekkel is, de ne legyenek illúzióink: ez pont oda való, ahol leadják (Viasat3) – ahogy a Könyörtelen csapás sem lóg ki a Film+ átlagos kínálatából 22:45-kor, mivelhogy ez Steven Seagal akciózásai közül is egy gyengébb eresztés. Pedig milyen ígéretesen indul, emberünk egy a Hetedik sorozatgyilkosára hajazó elkövető nyomát üti bottal (hogy az ő bűnözők és rendőrök által egyaránt tisztelt figuráját honnan másolták, az nem számít). Ami miatt viszont ezt még egy egyszeri agyatlan szórakozásnak sem lehet elsütni, az a lustaság a speciális effekteknél és a harci jeleneteknél: meg sem próbálják elhitetni velünk hogy Seagalt látjuk. Amikor a legegyszerűbb néző is kiszúrja a bakikat és a közbevágásokat, ott már röhögés a szórakozás rovására megy. Itt is.
 
Ajánlott:
Film Mánia, 17:40: A párduc
– Luchino Visconti drámája Szicília és Olaszország gazdasági-társadalmi változásairól két nemes szemén át nézve, akik a garibaldistákhoz csatlakoznak hogy a lehető legközelebbről figyeljék meg azokat a mozgásokat amik életüket majd befolyásolni fogják. Mivel Visconti maga is szociálisan érzékeny, baloldali, ráadásul nemesi családból származik, ezért duplán tudja miről is beszél amikor romantikával néz vissza a fényűzésre és közben tudja, mindez nem tarthat sokáig, örökkép meg pláne nem. Sajnálatos módon nem a több mint háromórás rendezői változatot, hanem csak a 147 perceset vetítik, de talán még így is jó lesz nekünk. S hogy kik keltik életre ezt a remekbeszabott történelmi tablót? Alain Delon, Claudia Cardinale,  Burt Lancaster, Giuliano Gemma, és még Terence Hill (!!!) is. Nézzétek!

Kis hírek a nagyvilágból:
Nem szeretik a románok Magyarországot:
"Nálunk jobban már csak az oroszokat utálják." - ...én viszont még őket is szeretem, öt sör után meg főleg ^^
Ténytár – Közélet: Álljunk ki a gyűlölködés ellen!: "Gyűlöljük azokat, akik nem úgy szavaztak, mint mi. Gyűlöljük azokat, akiknek más a bőrszíne. Akik más szexuális beállítottságúak. Akik többet keresnek, mint mi. Vagy épp kevesebbet. Gyűlölünk mindent, és mindenkit. Ennek muszáj véget vetni, különben borzasztó vége lesz." – Úgy is van, inkább szedjük a ráncokat vigyorba! Pont van is nálam ránctalanító. Úgy hívják: ZÖLDKÖZI HENGER SÖR!!!
dotoho: Autonómia, ha-ha-ha!: "Ismerje meg a 21. századi szlovmagy politika legnagyobb szemfényvesztést!" – Jaj, a másik nagy indexes árokásó marha, a fizetett provokatőr a kitalált szavaival ("szlovmagyar", "ukrosz"), meg a bicskanyitogató címeivel. Nem baj, ötödik sör megvolt, szeretni még így se szeretem, de legalább közömbös nekem : )))
Közjó a gyerek, előállítói kapjanak többet: "A népesedési koordinátor nem árulja el, mennyivel kevesebb nyugdíjat kapnak majd a gyerektelenek." – ...de az biztos hogy kevesebbet, mint a mostani fizetésem...sebaj, megyek a híd alá...:SSS
Durva civakodás a nyugdíj körül - Mire fel? – És tényleg: mire fel? Úgysem jut senkinek  :DDD
Milyen érzés megölni 140 ezer embert?: "Meghalt Enola Gay bombázó legénységének utolsó tagja is." – Igen, benne hagytam a helyesírási hibát. Az ilyen hírek engem mindig elgondolkodtatnak, például hogy néha maguk a parancs végrehajtói sem tudják, mit tesznek, csak amikor hazatérve szembesülnek vele. Utólag könnyű ítélkezni, én is azt teszem, mert amióta először olvastam Hiroshimáról a törikönyvben, azóta nem tudom helyretenni. Örülök neki hogy nem vagyok katona, háborúban, és hogy nem kell sorsdöntő kérdésekben választanom, mert lehet hogy én gyáva lennék megnyomni azt a kioldógombot...
Színes légi felvételek kerültek elő az atomtámadás utáni Nagaszakiról: "A felvételeket az amerikai katonák készítették, és csak most fedezték fel őket." - ...de hogy ne csak moralizáljunk, arról a Nap kommentje gondoskodik:
 
st37 2014-07-07 20:28:30
Selfie is van köztük?

 
 
SZERDA, AUGUSZTUS 6.:
TALÁN AZ
ÉDESSÉG EGÉSSÉG!
 
A repülés 63 órája
Ma igyekeztem kiszórni a direkt ismétléseket, ez olyan jól sikerült hogy végül csak két Talán érdemesség maradt, először is egy jó régi, majdnem negyvenéves távol-keleti akciózás kilenckor a Filmbox HD-n. A Repülő guillotine valahol prófétikus alkotás, ma ugye bárkit bármikor megfigyeltethetnek meg kivégezhetnek egy drónnal, persze anno a császári Japán még nem tartott itt. A címbeli szerkezet ezúttal a palota testőrségének egykori, visszavonult tagját fenyegeti, pedig ő abban a hitben élt hogy ha egyszer kilépett, békén hagyják... 36 óra a halálig – ez pedig egy jobbfajta egyszernézősség a Filmboxon egy az összeomláson már túllevő bártulajdonossal (Treat Williams), aki egyszercsak megelégeli a helyi alvilág packázásait, és csapdát állít az agresszoroknak. Kezdés éjfélkor, és ha jól látom, közben a minimálajánlás mellé megjött a szar idő is :((( Nem baj, a sör hideg, reggelig nem megyek sehova, inkább írok még :)))
 
MAGYARUL! rovat:
A legmenőbb japán hímringyó egy este 47 millió forintot is összedugMAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása az aberrációkhoz és a prostitúcióhoz tovább folytatódik.
Szoftos szadomazó lett A szürke ötven árnyalatából: "Lihegősre vett Beyoncé-slágerrel és ostorokkal mutatkozik be a várva várt adaptáció."MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása az aberrációkhoz tovább folytatódik, STÁRok segítségével.
18+ Házas vagyok. Dugjak mással is? Igen!: "Ezzel állítólag csökkenthető a válások száma, és megerősíthető a bizalom."MAGYARUL:  a csürhe hozzászoktatása a hagyományos családmodell szétveréséhez tovább folytatódik.
Már a tinicelebek is ribancversenybe kezdtek: "Miley Cyrus húga, Will Smith lánya és Kardashian legkisebb, 16 éves húga is túlzásba esik már. Biztos, hogy jó ez így?"MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a pedofíliához tovább folytatódik : (
Miley Cyrus pucéran hentergett az ágyában, lefotózta: "Kezdünk immúnisak lenni a testére, önt még érdekli? Szavazzon!"MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a pedofíliához tovább folytatódik.
Kim Kardashian 18 éves húgát ruha nélkül fotóztákMAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a pedofíliához tovább folytatódik.
A póker királyai beleszerettek Budapestbe: "Szép és olcsó város, gyönyörűek a nők: egyre több dollármilliomos kártyás költözik ide."MAGYARUL: sok a palira vehető magyar, és még a nők is olcsón adják magukat.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Keressük a legminimálabb kórházi ételt!:
"A menzai undormányok után nézzük a kórházat! Eddig a száraz keksszel kínált vizes zsemle vezet." – A megoldás egyszerűbb mint gondolnátok: a legminimálabb kaját az kapja aki semmit se kap, mert nincs rá keret. Ne röhögj, hamarosan mindenütt ez lesz a menü!!!
ekho – budapest: Így nézne ki Budapest az Apokalipszis után: "Elgondolkodtunk már azon, milyen lenne a fővárosunk, ha nálunk is beütne a világvége? Ha nálunk szabadulna el mondjuk egy atombomba? Ha eddig még nem tettük, akkor most nézzük meg a Budapest Wasteland projektet. Romok, roncsok, téglák, felborult kocsik és gázálarc." – Lehet bennem van a hiba de én nem látom mit kéne ezen nézni, HÁT MOST IS PONT ÍGY NÉZ KI A FŐVÁROS :SSS
Ördög Nóra egy vagyonért szül – Annyiért talán még én is :DDD
EGO: Dominánsnak akar tűnni? Borotválja le a fejét!: "A legtöbb embert meg fogja vele etetni, különösen, ha a szeme is barna. 8 fura tény a benyomáskeltés pszichológiájából." – Én anno ideológiából lettem kopasz, a kék szememet azt örököltem, de max. az italfogyasztásban dominálok...
Lezártak egy sávot az Árpád hídon: "Baleset történt a Budáról Pestre tartó oldalon." – ...jó-jó, de ezért miért az árpádsávot teszik felelőssé?! ÉBERSÉG!
humbug: A "Lucy" című film története egy tévhitre épít: "Igaz, hogy az agyunknak csak 10 százalékát használjuk?" – Ez annyira nem tévhit, hogy én alig 2% kihasználtsággal is elvagyok :DDD
gumicukor: Sarka Kata apró bikiniben imádkozik a napsugarakhozVisszajöttek a pogány napimádók?! HÁT EZÉRT VETETTE FEL VELÜNK SZENT ISTVÁN A KERESZTÉNYSÉGET?! ÉBERSÉG!!!
 
 
 CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 7.:
EGY ELSÁRKÁNYOSODOTT KAPCSOLAT ÉVE
 
Hajsza a szajha után?
Ismétlés, de ajánlott:
HBO2, 20:20: Egy kapcsolat vége – Őszinte leszek: nem ez a kedvenc Neil Jordan-rendezésem, de elismerem hogy ez az amelyik jogosan lett a közönségi mellett kritikai siker is (a vámpírinterjúvolós izéről viszont már nem tudom ugyanezt elmondani). Pedig a történet tipikusan az amibe cinikusan bele szoktam kötni: egy író összefut régi nőjével és annak mostani férjével, és rájön hogy még mindig szereti. A közös múlt felidézése mellett látjuk amint megszállottan követi őket, egész addig míg végül az asszony naplója is a kezébe kerül – ám ha azt várta hogy amaz is ugyanúgy emlékszik a régi szép időkre, akkor csalódnia kell... Persze ahhoz hogy mindez cukor,-és nyálmentesen működjön, Graham Greene önéletrajzi ihletésű alapműve mellett kellett az őt életre keltő Ralph Fiennes, akit bármennyire is túlértékeltnek tartok néha, itt egyszerűen tökéletes. Kellett még rajta kívül a zűrös hölgyet játszó Julianne Moore, aki mindig jó, tehát itt is, ahogy a mostani férjét adó Stephen Rea, meg a zenét szolgáltató Michael Nyman is. Jogos a díjeső, jogos a kasszasiker, nem lehet belekötni, ezt nézzétek ma!
 
Talán érdemes:
A tizenegy előtt tíz perccel kezdett Bukarest - A Sárkány éve a román fővárosban élő kínai kisebbség nem egészen hétköznapi hétköznapjairól szól több (na jó: három) kis részből összerakva, de dokumentumfilm formában. Három ember, három nagyon különböző életút: az egyik illegális bevándorló, a másik már megkapta az állampolgárságot, az utolsó már a beilleszkedésen is túljutott, mivel médiamunkásként dolgozik. Ami közös bennük az az hogy mindhárman valahol mélyen képtelenek elszakadni originál hazájuktól. Akit érint vagy érdekel az effajta kétlakiság, az válassza az HBO-t.
 
Nem érdemes:
Kilenckor
Tony Scott 2009-es mellényúlását adja a Film+, ez a Hajsza a föld alatt egy metrószerelvény túszul ejtéséről és a helyi békávésról, aki viszonozza a bűnözők vezérének iránta tanúsított figyelmét, vagyis felveszi a kesztyűt. Ha láttuk az eredetit Walter Matthau-val, ez max. a remake-ek elleni ellenszenvünket fogja növelni, a polkorrekt változtazások miatt meg főleg (míg az eredetiben csak a szerelvény utasai képviselték New York multikulti lakosságát, addig a mostaniban már a pozitív főhős lett fekete, Denzel Washington játssza). Ne tévesszen meg minket se John Travolta, se James Gandolfini, sem pedig John Turturro jelenléte, ez egy sima B-film, még a feldolgozások között is.
MGM, 21:35: Hollywood legjobb rendezői - George Lucas – Amekkora sztárvársz-rajongó voltam kicsi koromban, mára annyira tele a tököm Lukács György "művészetével". Oké, anno azért rajongtam mert a Star Wars kiutat mutatott a legvidámabb barakkból, voltunk ezzel így páran. Még azzal sincs bajom hogy Lucas tulajdonképp semmit nem tett le az asztalra az eredeti trilógián kívül mert ugye a kétezres évekbeli folytatásokat nem vehetjük ide, sem a rendező egyéb, sikert nem aratott dobásait, sem a producerkedéseit (gyengébbek kedvéért: a címben is benne van, hogy itt a rendezői kvalitások alapján sorolják a legjobbak közé). Ha mondjuk az American Graffiti és THX 1138 vonalán haladt volna tovább és a SW csak egy kitérő lett volna (ahogy Spielbergnek az Indiana Jones-ok), egy szavam sem lehetne. De még azzal sem volna semmi baj hogyha a trilógia után abbahagyta volna a rendezést és bevallottan csak abból, meg a különleges effektek gyártásából élt volna, zenészben is hány olyan van aki egy vagy két lemezt ad csak ki, és azzal elmond mindent. A gond esetünkben ott van hogy nem tudok senkit Lucason kívül aki ennyire szeretné magáról elhitetni hogy mindenhez ért, miközben annyi bőrt húz le a legnagyobb dobásairól amit nem szégyell. Játékok, pólók, figurák, ami meg a mozit illeti: végtelenített újra-újra-újrakiadások, bővített jelenetek, utólagos átírások, a végén már köze nincs ahhoz amiért az eredetit megszerettük, és mivel folyamatosan elkúrja még azt is ami jó volt benne, ezért a gyermekkor nosztalgiájával sem tudunk elé leülni (bár ki tudja, talán a Disney végre megcsinálja azt amire Lucas évtizedek óta nem hajlandó, vagyis kiadják az eredeti változatokat). Anno Lucast Spielberggel egy szinten emlegették. Nos, azóta egyértelmű hogy a legjobb cím melyikükre illik inkább: Spielberg ügyesen lavírozott a közönségfilmek, a gyerekfilmek, a mondanivalós történelmi drámák között, és nem baszta el egyik alkotását sem azzal hogy utólag belebabrált (igen, Lucas még a THX-et is ezzel cseszte el véglegesen). Természetesen amint George bácsi is letesz valami olyasmit az asztalra mint a Párbaj, a Schindler listája, haddnefolytassam, szóval onnantól én is jónak fogom őt tartani – de nem a legjobbnak.
 
Vírusos rovat:
Gyengébbek kedvéért így kezdődött, még márciusban, egy eldugott origós hírrel:
Tilos denevért enni Guineában: "Meg akarják állítani az Ebola-járványt."
 
morgoth 2014-03-27 21:26:31
Aztakurva! Remeg a kezem, hogy ne írjak kommentet.
Nem szabad! Légy polikkorekt! :)

 
...és így folytatódott:
Afrikai rítusok segítik a gyilkos kór terjedését: "Minden idők legsúlyosabb Ebola-járványává fajult a Nyugat-Afrikában tomboló vírusfertőzés. Főleg azért, mert az orvosok nem tudnak gátat szabni az olyan népi szokásoknak, mint a holtak puszta kézzel történő mosdatása." – ...de leginkább azért mert még a segíteni akaró orvosokat is elkergették, illetve eleve őket hibáztatták a fertőzésért:
Képtelenség megfékezni az Ebola-járványt: "Drasztikusan nő a betegek és a halálos áldozatok száma, ráadásul az áldozatok között már több orvos és egészségügyi dolgozó is van. Nyugat-Afrika nem hisz a külföldi orvosokban, a kuruzslóknak viszont fogalmuk sincs azokról a higiéniai feltételekről, amelyekkel a továbbfertőzés megakadályozható lenne."
Elérte a legnagyobb afrikai város repterét az ebola: "Három afrikai országban legalább 660-an haltak meg a gyógyíthatatlan vírustól." – Az már majdnem 666 o_O
Ismét megjelent Szerbiában a nyugat-nílusi láz – Nem is tudom hogy lehetett volna fokozni mindezt, de végül is sikerült :SS
Ebola: megszűrik az USA-ba tartó utasokat: "A kormány több megelőző intézkedést léptetett életbe, nehogy a vírus ott is megjelenjen." – Mint 9/11 után, megint a hétköznapi utasokat baszogatják, a fertőzötteket meg külön repülőn hozzák:
Megérkezett az ebolás beteg az USA-ba: "Két amerikai fertőződött meg, az egyiküket már evakuálták." – Na, a végén csak megoldják hogy minden kontinensre átterjedjen. Hát akkor ennyit a határzárról...
 
 
 
 
Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés