2014. 09. 22.
Technicizellált korunk (szept. 22-23-24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, SZEPTEMBER 22.:
ERESZD EL A HAJLAMOMAT!
 
Olaf! METÁL!!!
Talán érdemes:
Cinemax 2, 21:40: Öld meg kedveseid – ...avagy a sokadik bőrlehúzás a beat-generációról, amiben Daniel Radcliffe próbál leszámolni a heripotteres múlttal Allen Ginsberg bőrébe bújva. Volt már film a Meztelen ebéd körüli perről, itt viszont a legendák (Ginsberg, Burroughs, Kerouac) első lépéseit kísérhetjük figyelemmel, meg az első komolyabb botrányt, amikoris egyik iskolatársuk gyanús jobblétre szenderül a baráti társaság egyetlen hölgytagja, Lucien Carr iránt érzett reménytelen szerelme közben. Az angol címen (Kill Your Darlings) érezhető a Sonic Youth hatása (Kill Yr Idols), ez újabb jópont, én mégis Jennifer Jason Leigh miatt fogok e mellett dönteni, aki Ginsberg anyját, Naomit játssza, végre kiszabadulva a Tim börtönének éjsötét árnyékából.
 
Családi rovat:
HBO, 20:15: Jégvarázs
– ...avagy a gyereknek is jusson valami. Az aktuális Disney-mese már a korcsolyapályán rója a tiszeletköröket H. C. Andersen előtt, pontosabban egy elvarázsolt országban, amit egy kislány próbál a szeretet erejével felolvasztani (nem mellesleg azért is hogy megtalálja a húgát). Persze nem egyedül vág neki az útnak, vele megy egy helyi serpa meg a szarvasa is, de az igazi show-t mégsem ők szolgáltatják. Közhelyszámba megy, hogy nincsen gyerekfilm jópofa mellékszereplő nélkül, és az alkotók elég biztosra mentek Olaffal, a hóemberrel, aki jóval kevésbé idegesítő mint Jar-Jar volt, és kevésbé is lóg ki a történetből (a trollokat viszont szinte biztos hogy a Hobbit miatt tették bele). Mégha a sztorihoz túl öregek is vagyunk, az biztos hogy az animációs filmek folytonos fejlődésében ez egy roppantmód kidolgozott és részletes darab. Az ugyanabban az időben, a testvércsatornán (HBO 2) adott Billy Crystal-vígjátékot viszont még Marisa Tomei se menti, és poénkodhatnék azon hogy bár a címe Szülői felügyelet nélkül, de ez elől még a szülők is menekülni fognak. Elvileg a generációs szakadékokról szólna, vagyis nagypapa-nagymama kalandjai korunk technicizált gyermekeivel, de ennyi erőltetett poén és még forszírozottabb érzelmeskedés láttán tuti visszasírjuk a Kipurcant a bébicsőszt.
 
Horror rovat:
Tizenegy után öt perccel
egyszernézős rémisztgetés a PRO4-en amit csak azért nem tettem a talánerdemességek közé, mert már címében is a vallásellenes, ez (vagyis a szélsőséges hit) ama Őrült hajlam, ami egy csávót sorozatgyilkosságra kényszerít. Lehetett volna leforgatni úgy is hogy az elmebeteg Napóleonnak képzeli magát és azért öl, de nem: mindenképp Noé nevét kellett beszennyezni ezzel az ökörséggel. Az is jellemző, hogy a fickó a bárkaépítést is igyekszik elkerülni, inkább öldököl helyette, mondjuk nem csoda, az ilyenek még egy sima fakivágástól is kidőlnének, de nem ő a leggyengébb láncszem a történetben, hanem az őt üldöző nyomozó kisfia (!), aki előbb jut el hozzá mint a papa. Mondom, nem egy Hetedik.
 
HÉTFŐ? #LESZAROM.
Elkészült a zenetörténet legseggesebb klipje: "Iggy Azalea és Jennifer Lopez seggcsatája nem okoz csalódást. Itt a Booty klipje, ma már nem fog mást nézni!"MAGYARUL: EHELYETT IS A GIANNA MICHAELS ÖSSZEST FOGOM LESZAROM.
Ez Paris Hilton, vagy Voksán Virág?LESZAROM.
18+ Íme a legvagányabb MILF a pornóban: "Michelle Ashton most 43 éves, de simán letagadhatna ebből 15 évet is." – Simán LESZAROM!
gumicukor: Mel B teste egyszerűen elképesztő bikiniben – Egyszerűen csak LESZAROM.
gumicukor: Megan Fox elképesztő dögös a Tini Nindzsák között – Elképesztő hogy mennyire LESZAROM még mindig...
A szagunk árulkodik politikai meggyőződésünkről is: "Ahhoz vonzódunk, akivel azonos nézeteket vallunk." – Én azonban a politikusokat meg a követőiket is LESZAROM!
minőségi szórakoztatás: Fergeteges produkció az óriásmellű japán pornóstól: "Hitomi Tanaka a melle aljára csapva tudja a szájába lőni a melle tetejére rakott cukorkát."EZ ÁM A TEHETSÉG LESZAROM.
Londoni divathét: A londoni divathéten több mell volt, mint egy pornóbanVISZONT A PORNÓBAN LEGALÁBB TÖRTÉNIK IS VALAMI LESZAROM.
mountain bike: Hogyan vegyen másfél millás bringát?: "A sokszázezres árkategóriában nem szívesen nyúlna mellé az ember."FIRST WORLD PROBLEMS LESZAROM.
Ki az: szakálla van, nem férfi, nem Conchita Wurst?A COMEBACKELŐ APHEX TWIN LESZ AZ LESZAROM.
Miley Cyrus hatalmas műseggét rázza: "A lapos fenekű énekesnő is próbál felszállni a nagysegg-vonatra. Viccesen csinálja."HA HA VERY FUNNY LESZAROM.
18+ Micaela Schaefer a maga részéről megnyitotta az Oktoberfestet: "Azt most hagyjuk, hogy ő Berlinben van, a sör meg Münchenben, úgyis a mellei számítanak." – A magam részéről maradok Gianna melleinél, az olcsó magyar söröknél, őt meg LESZAROM.
Perverz szerep a bécsi operában: "Nincs jobb, mint egy fenségesen perverz szerep." – De van: a LESZAROM.
Pamela Andersont nem kímélték a retusőrök – Akkor én sem fogom, és LESZAROM.
Adrianne Curry bikiniben mutatta meg tökéletes testét: "A modell azt csinálta, amihez ért, vagyis majdnem meztelenül pózolt a kamerának." – Akkor én is azt csinálom amihez a legjobban értek: LESZAROM.
napi: Mészáros Dóra mellbedobással indítja a hetet: "Egyébként pont úgy fest, mint Mariah Carey a 90-es évek végén." – Egyébként pont LESZAROM.
c:c: A Sztárban sztár továbbra is rettentő vicces – Továbbra sem nézem. Továbbra is LESZAROM.
HÁ: A magyarok az új törökök?: "A fő gond, hogy sok magyarnak se diplomája, se tapasztalata, és nem beszélik a nyelvet."LEHET, DE ŐK LEGALÁBB NEM SZERVEZNEK SARIARENDŐRSÉGET LESZAROM. Év kommentje-candidate:
 
tsabus [PL >> UK] 2014.09.15. 09:56:28
Habár nem vagyok ebben a helyzetben, de megértem a poszt íróját. Eszembe jut egykori fiatalságom, mikor faltam a Sci-Fi könyveket és azt hittem, az emberiség előre tart és évről évre okosabbak és fejlettebbek leszünk. Kommenteket elnézve a FB-on, párbeszédeket hallgatva, tévét nézve azt látom, hogy ez a fejlődés vagy leállt, vagy visszafordult, vagy sose volt.
Most pl. egy hét alatt derült ki, hogy egyik ismerősöm chemtrail hívő, a másik betiltaná a védőoltásokat, míg a harmadik szerint nem volt holokauszt. Én meg éveken/évtizedeken át értelmesnek hittem őket. Vagy csak mostanra hülyültek meg, mint sokan mások ?
Tök szerencse, hogy antiszociális vagyok, mert így ezek nem okoznak lelki törést, csak meglepnek. Egyébként leszarom... :-)

 

KEDD, SZEPTEMBER 23.:
LOMINÁDÉ JEAN
 
Klasszik, majdnem.
Családi rovat:
M2, 21:40: Limonádé
Nomen est omen, vagyis elsőre átlagos zenés Disney-film a középiskolai nehézségek elől a hangszerek mögé menekülő fiatalokról, de a Hanya Fostanya és Hájszkúl Mjúzikel hibáitól (és az ottani nagy nevektől) szerencsére mentesen. A címbeli együttest öt örök vesztes (de legalábbis kívülálló) gyerek hozza össze, reagálva a környezetük problémáira, erőt adva ezzel maguknak és közönségüknek is. A kicsit szájbarágós tanulságok és egyszerű karakterek ellenére is jóval kevésbé kártékony, mint a hormonos-fingós tinifilmek bármelyike, nyugodtan leültetheted elé a gyereket, de a legjobb ha te is odaülsz mellé.
 
Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel egy rajzfilm az AXN Black műsorán, amit viszont még véletlenül se nézessünk meg a gyerekkel, a Dead Space – Utójáték ugyanis a Final Fantasy utáni, megfilmesített számítógépes játékok sorába tartozik, és legalább annyira horror, mint rajzfilm (na jó, animáció). A sztori csak a geek-eknek lényeges, ők összevethetik a game-mel, nekünk elég lesz a pixeleket számolni hogy könnyebben elaludjunk. Nem sokkal utána (egész pontosan tízkor) egy több címen futó, nem nagyon sikerült 83-as komédia az MGM-en a diploma előtt álló, de az első hódításokon rég túlesett gazdag egyetemistákról. A szüzesség-elvesztés vígjátékok közül ez a (mostani) címével ellentétben a kevésbé Klasszak közé tartozik, legnagyobb poénja, hogy mikor a sikertelen, szégyenlős fiú egyéjszakás kalandba kezd egy idősebb nővel (aki 38 éves, borzasztó!!44), kiderül hogy a hölgy szobatársa édesanyja – de a kapcsolat nem is csak emiatt szakad meg, hanem mert öregecskedő nőkkel járni nem sikk gazdagéknál (még akkor sem ha az egy másik gazdag kölyök anyja). Ettől eltekintve is inkább visszatetszést kelt a nézőben az itt bemutatott egyetemi világ, ami pont olyan mint amilyennek a köznép elképzeli: a diákok csak bulizni járnak be, a kétkezi munkásokat lenézik, a csajok meg elsősorban trófeaként érdeklik őket. Elrettentésnek jó lesz, főleg ha észrevesszük a humoros felszín alól kitüremkedő, nem is annyira palástolt nőgyűlöletet.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Ne lepődjön meg, ha hétfőn katonai konvojt lát: "Több főútvonalon és autópályán is látni majd őket." – Ezek a még a nátós demokráciaimportőrök, vagy már a ruszki óralecsatolók? Mondjuk én már egyiken sem lepődök meg :DDD
254 ezerért megkaphatja Vastag Csabáékat: "Legalábbis a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megkaphatta őket ennyiért."No thanks, részemről még mindig heteró-sekszuális vagyok, és inkább Gianna Michaels árfolyama érdekelne :)
Molnár Gyula kampánykávéval próbálja elrabolni a reggelente zombiként kóválygó, koffeinfüggő szavazók szívét Újbudán – Ha sörrel kínálna, én akkor se szavaznék rá. Azt egyébként nem lehetne megoldani valahogy hogy a politikusok ne mutatkozzanak napközben az utcán? Épp elég durva nekem hétfőn felkelni a kétnapos részegség után, muszáj rögtön elvenni az életkedvemet? :SSS
Rabtársai vadásznak a gólyatábori erőszakoló fotósra – Huhh, szegény, de megsajnáltam. Ja, nem, remélem elkapják : )))
Annyira nem leszbi a t.A.T.u műleszbije, hogy homofób: "Julija Volkova egy orosz tévéműsorban beszélt arról, hogy elítéli a melegeket. Igen, ő annak idején azzal futott be, hogy együtt leszbikus a t.A.T.u másik énekesnőjével. Hát mégse." - ...de a pénzt persze fölvette érte ő is, az nem volt büdös.
Lemondott a skót miniszterelnök: "Alex Salmond leköszönt, de szerinte a skót függetlenségi álom tovább él." – Íme egy gerinces politikus, alig hiszem hogy ilyen is van. Csak mert a legtöbbje még úgy is visszajön, hogy a tulajdon népe nem kívánja a háta közepére sem:
Nicolas Sarkozy bejelentette visszatérését: "Felmérések szerint a franciák többsége nem szeretné visszahozni Sarkozyt." – Kuss, ez itt nem kívánságműsor, tessék szépen tapsolni meg szavazni menni!44
Mi lesz a brit atomflottával?: "A hatótávolság miatt Skócia egyik kikötőjében állomásoznak a tengeralattjárók." – Mi lenne, mi lenne, egy rosszul végződő függetlenségi népszavazás esetén bevetik a skótok ellen...
Felbuzdultak a skót példán: "Minden negyedik amerikai szívesen elszakadna az Egyesült Államoktól." – Ajjaj, asszem usákék lassan házon belül is kénytelenek lesznek terjeszteni a demokráciát :DDD



SZERDA, SZEPTEMBER 24.:
CSIRKETÁNC
 
Megvakarja a csúnyáját.
Talán érdemes:
Ami a múlt héten Temple Grandin életrajza volt, az ma este nyolckor a Molly, vár a világ, amiben ugyancsak egy vonzó nővel (Elisabeth Shue) próbálják fogyaszthatóvá tenni a fogyatékosságot (autizmus), és teszik mindezt vígjátéki formában, ennélfogva az egyetlen valósághű esemény benne a lánynak addig otthont adó intézmény bezárása (lásd nálunk az OPNI-val ugyanezt), hősnőnk innentől léha bátyjára szorul. Örülnék ha azt mondhatnám hogy az Esőember feminista kiadásával van dolgunk, de sajna nem ez a helyzet, míg ott a komolykodás volt a cél, de humorosan megcsinálva, addig itt minden onnan átvett ötlet mellémegy, az MGM-től elvárható olcsósított szinkron pedig az utolsó koporsó a szögben (vagy fordítva, mindegy, a lényeg hogy csak Shue meg Lucy Liu rajongóinak ajánlhatom nyugodt lélekkel). 21:40-kor hasonlóan féligsült valamit kapunk az M2-őn egy patrióta, háborús multikultival, amit egy ír remake-elt és az aktuális amerikai (most épp afgán) békemisszióhoz igazította, így a Testvéred feleségét... parancsolata valahol elsikkadt útközben. Pedig az egymástól mindenben különböző Testvérek konfliktusának jobb kibontásához minden adott: az egyikük katona, a másik VADAKAT TERELŐ JUHÁSZ börtönviselt bűnöző, aki épp bátyja gépének lelövése után találna magára mint új családfő. A frissen kialakuló idillt és életcélokat azonban csúnyán megkavarja a halottnak hitt katona visszatérése...
 
Ajánlott:
Negyed kilenckor a nemrég elhunyt, mindigjó Ernest legutolsó felvillanását adja a Cinemax, aki itt nyugdíjas dísz-zsokéként mutat fityiszt az öregek otthona üzemeltetőjének és teljesíti be gyerekkora kísértő vágyát az igazságosztó kovboj szerepére. Persze ez nem megy olyan egyszerűen, a latin vendégmunkásokból álló személyzet is egészen addig tojik rá míg rá nem jönnek hogy műsorvezető korában egyik bálványukkal is összefutott. Bár Borgnine igazi karakterszínész, a humor sosem állt tőle távol, ebből az amerikai közönség szerencsére többet kapott, csak nálunk kell Sergio Leone klasszikusát lealázó címet adni neki az amcsi reklámszöveg után szabadon (A jó, a pofátlan és a nyugger), hogy a nem éppen moziőrültek is el tudják valahol helyezni.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Az oroszok fele szerint zsidók, szabadkő­művesek és II. Erzsébet irányítja a világot
- ...vagy mindhárman egyszerre. Hol lehet egyébként szabadkő-műveket venni? :D – "Ráadásul a háttérhatalomban hivők fele felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Véletlen? Aligha!" - ...és nem csak az oroszok látnak már át a szitán, hanem szerencsére az Index-olvasók is:
A gyíklényekben jobban hiszünk, mint a Bibliában: "Az átlagos Index-olvasó racionálisabb és ateistább lett ez elmúlt négy évben, a világot uraló háttérhatalom és a gonosz multik viszont nem tudják becsapni. Turbómagyar horoszkóp a tuti biznisz!" – Ez annyira így van, hogy én például irracionalista vagyok és katolikus, de a gyíkemberekben még én is hiszek.
Meghekkelték a Google képkeresőjét?: "Akármire kerestek rá az amerikaiak, csak egy ukrán autóbaleset képeit láthatták." – Akkor csak náluk hekkelték meg, én Giannára kerestem rá és őt is találtam ^^
Egyen': Este vagy reggel fussunk?: "Fogós kérdés, ha amúgy is nehéz beilleszteni a futást a napirendbe." – A nyóckerben egyáltalán nem az: éjjel-nappal futhatunk a villamos meg a busz után vagy a zsebtolvaj üldözőink meg a BKV-ellenőrök elől :DDD
Megdöntötték a teleportálás rekordját: "Huszonöt kilométeres távolságra sikerült teleportálni." – Ebben semmi rekord nincs, pár tequila után bárki megcsinálja itt nálunk a kocsmában. Én egyszer például véletlenül Glastonburybe teleportálódtam, de szerencsére elmúlt.
Egyelőre megmagyarázhatatlan eseményeket tapasztalnak az Urál hegységben: "Túrázó csoportok rejtélyes eltűnéséről, majd előkerüléséről számolnak be a Taganaj Nemzeti Park munkatársai." – Lásd mint fentebb. Nap kommentje:
 
szilvasyne 2014-08-12 20:53:20
tök jók lehetnek ezek a hasis partik, egyszer én is befizetek egy ilyenre...

 
 
 
CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMER 25.:
TÚLÉLNI A GYILKOS FAZONT
 
Ki bogozza?
Ismétlés, talán érdemes:
M1, 20:20: Kőbunkó – Egyazon műalkotásban a kilencvenes évek két fárasztó komikusa, Brendan Fraser (aki később azért ki tudta küszöbölni az itteni csorbát) és Pauly Shore (aki már nem annyira). A korabeli vígjátékokból bőven merítő Les Mayfield nem egyértelmű hogy mit akart mondani (a szórakoztatáson túl), a legérdekesebb felvetése ugyanis simán elment a nézők feje fölött, egész konkrétan az hogy egy, a kiskert végéből frissen kiásott ősember egész jól be tud illeszkedni a sulibeli trogloditák közé, ha megfelelő ruhát adnak rá. Ez, bár humorosan van prezentálva, valójában nagyon is szomorú, ha meg az okosgeneráció metanyelvét nézzük, még elkeserítőbb.
HBO, 21:00: Túlélni Picassót – Számomra az egyetlen nézhető James Ivory-rendezés, nem kis mértékben azért mert Sir Anthony Hopkins itt sokkal jobban elengedi magát mint az ugyancsak a rendezőnek köszönhetően Napok romjaiban, de a kedvencem akkor is Natascha McElhone, akit sokan sajnos csak a Kaliforgia című baromságból ismernek, pedig azelőtt is kiváló mozis múlt állt mögötte, és hihető mint Francoise Gilot, akinek addigi művészete onnantól kezdve válik lábjegyzetté, hogy a spanyol bika elcsábítja (és a nézők örömére le is vetkőzteti), ahogy utána-előtt még sok más nőt, például Dora Maar-t is (Julianne Moore). A Surviving Picasso bár nem Gilot önéletrajzából, hanem Arianna Stassinopoulos Huffington könyvéből készült, mégis hiteles bemutatása egy zseninek, aki egyben egy kegyetlen, érzéketlen zsarnok is volt (megint egy párhuzam a Napok romjai hideg komornyikjával). A folytatást-befejezést úgyis tudjuk: Gilot túlélte, talpraállt, és ott folytatta ahol abbahagyta.
 
Ajánlott:
Film+, 21:00: Pont mikor az ember leírná Robert De Nirót, jön egy olyan akciózás mint a Gyilkos szezon, amiben alkalma nyílik visszatérni a drámai szerepekhez, és jól is áll neki a hegyekbe visszavonuló veterán, akihez látszólag véletlenül beesik egy arrajáró, bizonyos Emil Kovac (John Travolta), aki lehet hogy mégsem annyira esetlegesen talált oda, mivelhogy a távoli Szerbiából vezetett idáig az útja, és lehet hogy az évekkel ezelőtti katonai beavatkozásért kíván elégtételt venni, vagyis ma sem szó szerinti szarvasvadászatot kapunk, viszont sikerrel élesztgetik az összes túlélős-exkatonás alkotás szellemét. Egyszer mindenképp érdemes. Utána éjfélkor az A38 Hajó színpadán (de legalábbis az M2-őn) Csemer Boglárka, azaz Boggie abszolút (jó értelemben vett) multikulti (angol, magyar, francia nyelvű) muzsikája vár minket. A tehetséges énekesnő és zenekara ügyesen lavírozik a fogyasztható popot a jazztől és a világzenétől elválasztó vékony határon, még a Csillag születikes fellépés sem rontotta a hitelüket. Legnagyobb dobásuk a Parfüm és a hozzá tartozó retusálós videoklip, amire a jutúb-generáció is felkapta a fejét. Zenében is poliglott társaságról van szó, nem véletlenül aratnak külföldön is sikereket. Nézzétek, mert jó.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Zuschlag János Gáspár Győzővel üzletel:
"2 Zsivány néven nyit éttermet a börtönviselt MSZP-s és az adócsalással vádolt showman. NAV-i menü és rácsos krumpli is lesz az étlapon." – Asszem erre van az az eszkimó közmondás, hogy összenő ami összetartozik.
A németek fele nem tudja, mikor épült a berlini fal – Jellemző módon csak a németek nyugati fele: "Főleg a nyugati részeken élők és a fiatalok nem tudják, mi történt 1961. augusztus 13-án." – De gondolom a leomlására még ők is emlékeznek :DDD
Obama: Magyarország is megfélemlíti a civil társadalmat: "Aláaknázzák a demokráciát az amerikai elnök szerint." – Asszem ideje újraéleszteni a Bagoly mondja rovatot, hacsak közben  hozzánk is el nem hozzák a demokráciát, mert ugye az egész országról beszélt...
Szívtelen apácáért halott csecsemők: "Magyar főszereplővel érkezett Budapestre a nemzetközi múmiakiállítás." - ...és ezzel a napi vallásgyalázás is kipipálva a ’Rigón.
randi: A tönkrement párkapcsolat öt jele a Facebookon: "Van, aki többé-kevésbé próbálja leplezni a családi válságot a neten. Íme azok, akiknek nem sikerül." – Milyen jó, hogy nekem se családom, se faszbúkom nincs, a sörösüvegek meg feltétel nélkül szeretnek!!
ma is tanultam valamit: A brontoszaurusz sosem létezett: "Az óriás növényevő mennydörgő gyík, a T-Rex utáni második leghíresebb dinoszaurusz egy paleontológus tévedése volt."MINDIG IS SEJTETTEM HOGY KAMU AZ EVOLÚCIÓ! KÖSZÖNÖM NÉKED INDEX! :))))
Egy nő lett a Nemzeti Vágta legjobbja: "Molnár Gyöngyi másodszor nyert." – ...de most legalább nem lógott ki a bele senkinek a nagy lóhalálban. Nap kommentje:
 
fullMindegyEzcsakEgyNév 2014-09-21 20:00:08
Arra tippeltem, hogy lovak versenyeznek, de hát ha "egy nő" volt a leggyorsabb akkor lehet tévedtem. :)

 
 
Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés