2014. 10. 20.
Szoborszabadság-szobor (okt. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 20.:
ALIGBÉBI AND THE 40 TAPLÓ
 
...és én vagyok az egyik ^^
Ismétlés, talán érdemes:
Úgy látszik a Film+2 megirigyelte a királyi tévé jamesbo(lo)ndulásait, és elővették a vele nagyjából egyidős francia kultsorozatot (Fantomas), ami annyira aratott a maga idejében hogy az eredeti 1913-as némafilmmel vagy az 1948-as folytatással itthon szinte senki sincs képben (leszámítva a magamfajta mozibubusokat). A Blue Man Group-ot megelőzően kékarcú fickó körmömfontabb és elszántabb mint Bond bármelyik ellenfele, és nehezebb is megfogni, mert úgy váltogatja az identitását mint tapasztaltabb Indexes trollok a nickjeiket, annyira hogy Juve felügyelő (Louis De Funes) már a létezését is kétségbevonja, ezzel ihletet adva egy bulvárfirkásznak aki "meginterjúvolja", persze fiktív módon és csak a példányszám növeléséért. Azonban Fantomas annyira valódi, hogy elrabolja, majd egy ügyes húzással kompromittálja a médiagecit, és csak a felügyelőn múlik hogy vissza tudják-e állítani az újságíró becsületét, ha nem is a szakma, de legalább felesége előtt. Kezdés kilenckor.
 
Talán érdemes:
Duna World, 20:00: 120-as tempó – Rövidke békebeli vígjáték Muráti Lilivel, Kabos Gyulával és Básti Lajossal a főbb szerepekben, az akkori alkotásokra jellemző szeretnivaló naivitással a világ és azon túl Amerika felé, ami itt abszolút a lehetőségek hazája: egy pörgősen élő bankárkisasszony által elgázolt, a lány papájának bankjából frissiben elbocsátott srác például nem elég hogy új lehetőséget kap a baleset hatására, de még tengerentúli rokonának köszönhetően bőséges bevételt is hoz a cégnek, annyira hogy az elkényeztetett gázoló is belezúg. Vele egyidőben újabb franciázás a Film Mánián egy háromórás feldolgozással az Ezeregyéjszaka amúgyis végtelenített meséi közül: igen, Ali Baba és a 40 rabló sem kerülhette el a sorsát, és ápdételték őket a kétezres évekhez. A véletlen folytán a tolvajoktól szerzett kincsek mellett nemkívánt dzsinnel is gyarapodó lúzer kalandjainak eme változatában nincsenek nagy nevek, de ennek ellenére egész jó lett – viszont mivel tizenegykor lesz vége, csak a felnőttek fogják tudni végignézni.
 
HÉTFŐ? #LESZAROM.
A behajló Palvin Barbara dekoltázsos fotóval üti el az időt a reptéren – Még mindig LESZAROM.
Kanye West női összecsapnak: "Kim Kardashian vagy Amber Rose segges fotója a menőbb?"LESZAROM.
Kim Kardashian újra seggben erős: "Kanye West felesége családi ebédre ment úgy, hogy már csak egy fenekére mutató nyíl hiányzott." – Ami viszont itt sem hiányozhat, az a LESZAROM.
3-as metrót akar a pesti, leszarja az olimpiát – Végre egyszer valamire a köznép is azt mondja hogy LESZAROM!
Madonna lánya 18 éves, és igencsak dögös lett: "Nem merjük teljesen kizárni, hogy az énekesnő klónoztatta magát. Ja, boldog születésnapot!" – Igencsak LESZAROM.
18+ Muffin: Így élvez spriccelve Aidra Fox: "A Neon Lolitaként is emlegetett csaj elég bevállalós, úgyhogy kemény jelenetekre lehet számítani új filmjében."AZTÁN MEG PANASZKODTOK HOGY PORNÓFÜGGŐK AZ OLVASÓITOK LESZAROM.
Nincs jobb, mint egy zakóból kivillanó mell – Már hogyne lenne: a LESZAROM. Na jó, elismerem, az csak majdnem olyan jó :DDD
Iggy Azalea kitette a tevepatáját – Nem támogatom az állatos sekszet, ezért LESZAROM.
Horváth Éva meztelen ágyszelfivel emeli a tétet – ...de nem nálam, én ugyanis LESZAROM.
Zimány Linda merev bimbóval és csücsörítve ébredtVAN EZ ÍGY HÉTFŐNKÉNT LESZAROM.
X-Faktor: Kállai-Kiss Zsófi átlátszóban mutatta meg melleitLESZAROM.
És Lilu kockás hasát látták már? – Látatlanban is LESZAROM.
tv go: Ki volt a Ponyvaregény szexrabszolgája?: "Bruce Willis kiütötte, három napig gyötörte az izzadság, és a bőrszerkó miatt csak a szeme látszott. De vajon ki játszotta?" – Kit érdedekel, én azért csak SUNÁZ akarom mondani LESZAROM!
18+ Óriási seggdugó áll Párizsban, a Vendome térenCSAK A KERESZTÉNYSÉGET LEHET BÜNTETLENÜL GYALÁZNI EGY KARÁCSONYFA-SEGGDUGÓVAL LESZAROM. Illetve nem is, mivel nem maradt büntetlenül a dolog:
A 25 méteres análdúgó Párizs főterén: "Egy hét sem telt el, és vandálok tették tönkre a felfújható szobrot."EZ BORZASZTÓ, EZ RETTENETES LESZAROM az effajta "műremekeket", minden másra ott a Nap kommentje:

Magyarnaba 2014-10-20 11:33:02
"Mi a művészet feladata, ha nem az, hogy kényelmetlen kérdéseket tegyen fel, és leleplezze a rendszer hibáit?"
Valaki elmesélné nekem, hogy ez a fajta "művészet" mely kényelmetlen társadalmi, etikai, környzeti stb kérdésre irányítja rá a figyelmet? A szegényedés, kirekesztés, vallási radikalizmus, környezeti krízis, távoli tulajdonosok uralma, melósok kizsákmányolása, kisebbségek elnyomása, vagy a gyerekek szexuális bántalmazása elleni harcot jelképezi a zöld seggdugó?
Valójában nincs megoldás. Ebből a nemzetköziesesett, modern "művészetből" kikopott a mondanivaló és az ötlet. Csak az öncélú provokálni akarás van jelen benne. Jelen alkotás a vén pöcs McCarthy görcsös provokálni akarásán kívül semmit nem testesít meg.

 
 
KEDD, OKTÓBER 21.:
VAN ÁM PÁR BAJ
 
...itt a fővárosban is.
Ismétlés, talán érdemes:
Film+2, 21:00: Fantomas visszatér - ...avagy nem osztják el heti egy alkalomra, hanem egymás után zúdítják ránk az arctalan rém arcátlanságait. A bevált csapaton itt sem változtattak: Funes ökörködései mellett az újságíró Fandor és annak felesége próbálják feldobni a sztorit, mely egy világhipnotizációs terv meghiúsításáról szól. A "bárki lehet Fantomas"-poén itt már kicsit fárasztóbb, a munka nagyja Jean Marais-ra hárul. Ugyanabban az időben az anyacsatornán (Film+) egy Alan Moore által lesajnált megfilmesítése az ő kultikus képregényének (A szövetség). Ilyenkor mindig a Bagoly mondja rovat szokott eszembe jutni: pont az az ember rinyál azon hogy a rendező nem volt 100%-ig hű az ő Opus Magnumához, aki mások karaktereit lopta össze, vagy épp Lewis Carrol Alice-át pornósította. Ettől elvonatkoztatva ez egy szórakoztató közönségfilm, dehát annak is készült, és tudtommal Connery eddigi utolsó mozija is egyben.
 
Ajánlott:
Éjfél előtt öt perccel
a harmincas évek Amerikájába (konkrétan az altmani Kansas Citybe) juthatunk el a Cartoon Network / TCM na meg Clint Eastwood és Burt Reynolds segítségével. A megélhetési gondokkal küzdő magándetektívet (Reynolds) egy külön utakon járó haverja húzza ki az szarból, a baj csak az hogy közben egymásra haragít pár helyi bandát, és ezzel felkelti a mindig éber főrendőr (Eastwood) figyelmét. A Párbaj a városban Clint bácsi talán legjobb vígjátéka, melyben remek paródiáját nyújtja a korábbi macsórendőr-sztereotípiáinak. Szándékoltan eltúlzott akciók és karakterek, remek beszólások – ezt nézd ma.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Beborítja a bolygót az ősi permetszerÉN MINDIG MONDTAM HOGY A KEMTRÉLESEKNEK VAN IGAZUK!!4 Igaz kicsit elszámolták a dolgokat, de a mérgezés az stimmel!!
Szanyi Tibor megússza: "Belefér, hogy gój motorosokat vitt Brüsszelbe. Az MSZP etikai bizottsága megbocsátott." – Én is, bár engem nem kérdeztek. Mindigis az árkok betemetése mellett voltam, és ha ezzel az kell hogy Brüsszel állja a motorosok italszámláját, akkor ez kell hozzá!
Öngyilkos akart lenni az ároktői banda vezéreJAJ, SZEGÉNY, ELVETTÉK AZ ÉLETÉT. Az áldozataik, azok nem akartak öngyilkosok lenni, azokat megölték, brutálisan, szóval hadd ne kelljen már gyilkosokat sajnálni akik öngyilkossági kísérlettel akarnak érzelmileg hatni ránk, inkább örüljünk hogy ezeket nagy nehezen bebaszták a börtönbe, mert nem mindegyik jut oda:
S. Ábel 50 nap közmunkával megússzaÉDES FASZOM! KOSSUTH-DÍJAT MÁR NEM IS KAP?!"22 diák megölését tervezte, emberölés előkészületéből közveszéllyel fenyegetés lett." – Tessék mondani, a mekis lövöldözéséért ugye kitüntetést fog kapni? Most miért, ezzel az indoklással simán járna neki!
Visszaeső elmebeteg ölte meg a cseh fiút: "A 26 éves nő két éve már kisiskolásokra támadt. Az elmegyógyintézetből februárban engedték ki." – Nem baj, a lényeg az hogy a jogai nem sérültek neki se ^^
Baltát kért a pizsamás beteg – Még mindig jobb, mintha fordítva történt volna, lásd fentebb, bár a média nagyon nyomatja az egyenlősdit:
Nem minden skizofrén baltás gyilkos: "Egy skizofrénnel párkapcsolatban élni nem kis kihívás." – Sőt, egyenesen édes teher, egyébként meg nekem is van egy skizofrén baltás szomszédom, aki agysebész. Nap kommentje:
 
Augur71 2014-10-20 07:51:53
Az is tévhit, hogy a baltás gyilkosokkal képtelenség együtt élni, a baltás gyilkosok nem tudnak dolgozni, vagy nem lehet velük párkapcsolatban élni. Nem minden baltás gyilkos skizofrén! Megfelelő befogadó közegben a baltás gyilkos is teljesen normális életet élhet, amikor éppen nem gyilkolászik baltával. Értsük meg a baltás gyilkosokat is, nem zárhatjuk ki őket a közösségből, csak mert van egy rossz szokásuk.

 
 
SZERDA, OKTÓBER 22.:
FELNŐTT AZ ÚJ KEENU-RÁCIÓ
 
Reálisan humán találkozások.
Ajánlott:
Az ünnep előtt egy nappal egy dokuval melegíthetünk be a Duna World-ön az ötvenes évek hangulatára. A C-2 a sport és a történelem ráhatásait vizsgálja, a film Elveszett kenupárosa eredetileg szó szerint egy hajóban evezett, hogy aztán a forradalom egyiküket az emigráció felé terelje, míg a másik itthon maradt. A régi történések felidézése mellett nem maradhat el az ilyenkor szokásos nagy találkozás sem, ami akár jól sikerül, akár nem, egész biztosan mély érzelmeket fog felkavarni a nézőben. Kezdés tíz óra ötkor, a zenéért Bornai Tibor felel.
 
Ismétlés, talán érdemes:
Kilenckor a befejező részt láthatjuk a Film+2-őn a Fantomas-sorozatból, melyben a közismert ismeretlen aktuális csínytevései eredményeként a Scotland Yard ellen is kénytelen lépéseket tenni. Az egész azzal kezdődik hogy emberünk adót vetne ki a gazdag skótokra, és az ottani rendőrök tehetetlenek vele szemben, így nem marad más, mint segítséget kérni a francia kollégáktól, így a fantom-ász is válaszlépésre kényszerül. Bár ahogy lenni szokott, itt is az utolsó rész a leggyengébb, még így is inkább ez mint egy hasonló stílusban lezavart mai próbálkozás, arról nem beszélve hogy azóta megvalósultak a gazdagokra kifejlesztett adónemek, és nem csak Skóciában.
 
Nem ajánlott:
AXN Black, 22:10: Real Humans (Az új generáció) – Fel sem figyeltem rá, de közben ránkszabadítottak egy újabb agymosó sorozatot, amiben véletlenül megint az ember és robot közötti határok átlépése a téma, persze megint humanista oldalról megközelítve, pedig ebben a kategóriában már mindent elmondtak (amit nem R. Scott, azt Spielbeg az A. I. nyáltengerével). Ne engedjünk az Antikrisztus által reklámozott fajtalan erotikának, a robot az kussoljon és csinálja a kávét meg szerelje a kocsikat, a nő az legyen nő, a férfi meg legyen...bármi aminek lenni hagyja a feminista genderpropaganda : (((

Kis hírek a nagyvilágból:
Rejtélyes kémakció a svéd vizek mélyén:
"Orosz tengeralattjárót keresnek a partoknál. Moszkva szerint nem csináltak semmit." – Á, mindig ilyen kis semmittevésekkel kezdődnek a nagy dolgok, olvastam a törikönyvben is...
Úgy meghúzta a haját, hogy a bőr elvált a koponyától: "Azért bántalmazta a gyereket, mert nem tudott elszámolni tizenkettőig." – Hát igen, az oktatást sosem lehet elég korán és keményen elkezdeni. Nade komolyan: remélem a börtönben majd az elkövető bőrét fogják lehuzigálni a fejéről :SS
Nagy színészek rettentően kínos reklámokban: "Travolta például pasikkal fürdött." – Nincs ebben semmi meglepő, bár én Tom Cruise-ra tippeltem volna, de hát Travolta is szcientológus, szóval nem lepett meg hogy róla is előkerültek ilyen szanuás-gőzfürdős felvételek.
fibonacci @ index2: A titokzatos számok, amik mindenhol ott vannak, de miért? – Mindenről a gyíkemberek tehetnek! Számok, számok everywhere!
Akkora verekedés volt a Schalke-Hertha után, hogy 12 rendőr is megsérült: "Mindenki ütött mindenkit, az anyagi kár jelentős."EGYEDÜL A RENDŐRÖKET SAJNÁLOM, a huligánokért nem kár.
Zavargásba torkollt a Tökfesztivál Keenben: "Az amerikai buli könnygázzal, autóborogatással zárult a világrekord helyett." – Ez aztán a marha Keen-os világrekord. Basszus, ha már egy sima tökfesztiválon is elszabadul a pokol akkor mi lesz itt Halloweenkor?!
Megúszhatja a fekete tinédzsert lelövő amerikai rendőr: "A törvényszéki bizonyítékok állítólag őt igazolják." – Az, baz+, állítólag. Ha egy szökésben lévő bűnözőt kerget a rendőr, aki többszöri felszólításra sem áll meg, sőt, tüzet nyit a  hatósági személyre, akkor az a minimum hogy lelőjék. Én vagyok az első aki rettegek a rendőrállamtól, de én volnék az első aki üdvözölném ha itthon is így járnának el ezekkel.
Gyanús, ha 465 millió forintnyi eurót tart valaki készpénzben: "Gyanúsak lettek az adóhatóságnak azok a kínai kereskedők, akiktől 465 millió forintnyi eurót raboltak el, ezért soron kívüli ellenőrzést végeznek náluk." – Gyanús ha valakinél 465 forint van? Milyen szerencse hogy már elittam az aprót is. Ja hogy 465 millió forintnyi euró? Hát igen, abból jó sok sört lehetne venni, meg akár némi kaját is, hiszen:
 
Woody Alien 2014-10-04 10:19:43
Az pontosan 860 000 édes-savanyú csirke (tojásos rizzsel) menü ára.

 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 23.:
NEMZETI ÜNNEP
 
...szomorú, de reményteljes befejezéssel.
Az 56-os (tehát nem a 48-as!) forradalom évfordulóján a tévéműsorok zöme az Ismétlés, talán érdemes rovatba esik, 17:55-kor például a múlt évben egyszer már feldicsért Szabadság különjáratot adja az M1, ami a forradalmat pár hónappal megelőző gépeltérítésről szól, és bár a kezdeti lelkesedésem iránta már valamelyest csillapodott, az utóbbi évek ötvenhatfilmjei közül még mindig ez a legkevésbé izzadtságszagú. Ugyanitt fél tíz előtt öt perccel a mindenkori kötelező (és megunhatatlan) tiszteletkör a Tanúval, ami annyira örökérvényű, hogy még az internetadó mémgyárosainak is ihletet adott. Hopp, ezt közben levették. Mindegy. Még mindig itt maradva hajnali 22:40-kor egy újabb nyugatra Szökés történetete, mégpedig egy tolmácsé, aki a kékcédulás választások nemzetközi ellenőreinek fordított s emiatt a recski munkatáborba került, és hat társa közül egyedüli túlélőként jutott el a Szabad Európa Rádióba ahol elsorolta a tábor foglyainak memorizált névsorát. Gyarmathy Lívia filmje. A legalját hagytam a legvégére, a retekklubb ugyanis nem hazudtolja meg magát, náluk egész hajnali háromnegyed egyig kell várni az egyetlen (!) idekapcsolódó filmre ( Puskás Hungary), ami legyen bármilyen korrekt megemlékezés is, azért nem annyira forradalmi hogy pont ezt, pont most kelljen műsorra tűzniük - hát akkor ennyit arról hogy igazi híradót csinálnak. Persze még ennél is van lejjebb a TV2-őn (hol másutt?), ahol fél négykor (!!!) vetik be alibiből a Szabadság, Szerelem sztárparádéját. Végülis miért ne, ezzel kipipálhatják a kötelező megemlékezést, az meg kit izgat hogy nem ők csinálták, későn adják, meg egyáltalán szarnak bele mi folyt itt nálunk. Valahányszor sajnálni kezdeném a kereskedelmi csatornákat a reklámadó miatt, nem kell mást tennem mint felidéznem az ilyen cinikus húzásokat (és akkor megint el kell mondjam hogy mindegyik pártot egyformán utálom). Nézzük a többit:
 
Talán érdemes:
Cinemax, 20:00: Kockázatos túra
– Időutazásos vígjáték Amerikából, és bár nem ér a Vissza a jövőbe nyomdokaiba, azért a konteós-paranoiás feltaláló szerepeltetéséért jár a piros pont.
M2, 21:00: Lúdas Matyi – A magyar rajzfilmek egyik mindenkori legjobbja, amiből az sem vesz le semmit hogy a címszereplő fiatal és felnőtt hangját adók (Geszti Péter, Kern András) szavatossága már többszörösen lejárt, de hát ki sejtette 76-ban hogy mivé lesznek. Romhányi József csodásan dolgozta át Fazekas Mihály történetét úgy hogy az akkori (sőt: mindenkori) gyerekek és felnőttek ugyanúgy találjanak benne maguknak való szórrakozást. Örök, ahogy a Vuk és a többi hasonszőrű alkotás is. MINDEN MAGYAR FILMRENDEZŐNEK ÜZENEM: több ilyet, kevesebb erőltetett vígjátékot meg idióta öncélű művészkedést!
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Már imádkozásért is büntetnek az NFL-ben:
"Földre borult a muszlim védő a touchdown után, repültek a zászlók." – Érdekes, én nem emlékszem hogy az Index a keresztlevételes ügynek is ekkora feneket kerített volna.
Bemutatjuk a Che Guevara és Hugó Chávez parfümöt – Tessék mondani, lesz Hitleres-Sztálinos-Maocetungos is? Vagy az agresszorok-diktátorok között is vannak egyenlőbbek? :((((
Kim Dzsongun annyira meghízott, hogy eltört a bokája - MUHAHA. Azt remélem is! - "Kilószámra zabálja a svájci sajtokat." – Nem baj. Ő hízik, a népe éhezik, és a végén majd róla is drága parfüm lesz elnevezve...
csak: A közelgő levegőadóról: "Az internet után már csak ez maradt." – Basszus, ne adjatok plusz ötleteket, van nekik így is épp elég :
A szappant is megadóztatják: "Termékdíjas lesz az irodai papír is, de legdurvábban a művirágot sarcolják meg." – Rövid leszek, mint az Év kommentje-candidate:
 
SITT 2014-10-22 10:36:52
Ne fürgyé le!

 
Bábeli háború a szír-török határon: "Nemzetközi csapatok, kurdok, törökök és iszlamisták feszülnek egymásnak egy végeláthatatlan konfliktusban."MULTIKULTI FTW, csak ide ne jöjjenek :SSS
Akkorát nyertek a kurdok, hogy az nagyon fáj nekik: "Egy hónapja harcoltak a szíriai-török határnál fekvő Kobaniért. Úgy tűnik, a légi csapásokkal megtámogatva a kurdok megtartják a várost, azonban a szimbolikus győzelem sem biztos, hogy elég a békefolyamat megmentéséhez." – Igen, vannak ilyen túlnyerések aminek úgy örül a győztes, mint a macska amelyik nyolcat kölykezett...
Az Egyesült Államok fegyvereket dobott le a kurdoknak: "Először fordult elő ilyen az Iszlám Állam elleni harcban."MUHAHA. Először, na persze. Én úgy emlékszem hogy először a tálibokat abajgatták:

ibagorib 2014-10-20 09:19:25
Balf@sz amerika, hát semmiből sem tanul???
Az újabb és újabb félkatonai szervezetek felfegyverzésével akarják megoldani a dolgokat, holott ez már korábban sem jött be.,( lásd al-kaida, ISIS mindkettőt ők pénzelték hosszú ideig, mert az éppen aktuális ellenséggel szemben állt.)
A felfegyverzett szervezetek előbb utóbb önálló életre kelnek és még nagyobb lesz a baj mint annak előtte!

 
...de a legnagyobb vicc, hogy néha még akkor is az ISIS-t támogatják, amikor a kurdokat:
Amerikai segély pottyant az Iszlám Állam ölébe: "A kurdoknak szánt fegyverek egy része az IS kezébe kerülhetett."Véletlenül. Ahogy véletlenül hozzájuk kerültek a Humvee-k, tankok, egyéb cuccok... Vannak ilyen véletlenek, na. Mára ennyi, viszlát szombaton, holnap Boggie-koncert az A38-on, ott találkozunk!
 
 
Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés