2014. 11. 10.
Apokapszulák&reák (nov. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, NOVEMBER 10.:
SOMEWHERE OVER THE TEJCSARNOK
 
Ballard-i homály.
Ismétlés, talán érdemes:
Becsukott szemmel is kitalálhatnánk hogy hétfő van, november és még szar idő is, de ugye a jó katolikus mindig ÉBER! és nyitott szemmel jár, tehát már a minimális felhozatalból is erre következtet, és sanyarú helyzetén mit sem javít hogy kultfilmeket ismételnek. A Conan, a barbár minden része voltmár, ajánlottammár kategória, ahogy a Schwarzenegger-opusok többsége is, de mára ez is történelemmé vált. Az egyedüli túlélőként gyilkológéppé kiképzett barbár fiúcska bosszúját remélhetőleg mindenki ismeri, aki nem, annak 21:20-kor már csak ezért is irány a PRO4, rajtuk kívül azok kapcsoljanak még oda akik szeretnének olyan apró részletekbe is belemerülni mint például a rendező által is elismert magyar (!) hatású ruhaviseletek, Nietzsche tanításainak ügyes becsempészése vagy a legnyilvánvalóbb áthallások Thulsa Doom szektája és az aszasszinok meg a Manson család között. A Conan egy óda a férfiúi értékekhez (harc, csajozás, uralkodás, becsület és más ilyenek), ergo ma már ezt is lehetetlen lenne leforgatni legalább egy meleg szereplő nélkül, hát úgy nézzük. Ugyanilyen macsóizmus-overload lesz a Cartoon Network / TCM-en, aholis leadják a teljes Mad Max-trilógiát, értelemszerűen az első rész jön kilenckor, ami bár hasonlóan barbár időkben (de nem az időszámítás előttikben, hanem az utániakban) játszódik, jóval kevésbé elemezhető, nincs is benne sok, csak egy, a világégés utáni, a közösség maradékát védelmező erőszakos zsaru, aki ballard-i eszközökkel (lásd a Karambol száguldó gépszörnyeit és egyéb technicista látomásokat az írótól) veszi fel a harcot a Pokol Angyalainak leszármazottaival. Utána ugyanott tizenegy előtt öt perccel jön a folytatás (Mad Max 2. - Az országúti harcos), ami már kevésbé erőszakos és társadalomkritikus, inkább mellszélességgel felvállalja az akciófilm kliséit némi humorral, megintcsak sok járgánnyal, látvánnyal és minimális történettel. A 85-ös harmadik részt (Az igazság csarnokán innen és túl) viszont már olyan későn-korán adják (hajnali három előtt tíz perccel), hogy az itt már egyértelműen Spielberg babérjaira törő és egyértelműen közönségbarát megoldások és Tina Turner ellenére is szinte biztosan kimarad. Nem is baj: George Miller nem nagyon tud mit kezdeni egy Gibsonnal egyenértékű, ráadásul női karakterrel.
 
Hétfő? #LESZAROM.
Wolf Kati mellbimbót villantott a divatért: "Idén is volt Marie Claire Fashion Days, de melyik magyar hírességnek áll jobban a magyar divat? Ön dönt!" – Döntöttem: LESZAROM.
frizura: Kiss Ramóna levágatta a haját - EZ ÁM A HÍR LESZAROM.
celeb vagyok, ments ki innen!: Sírás nélkül nem telik el nap: "Molnár Andi sírt. Aleska Diamond is sírt. Cooky is sírt." – Sírjanak csak, én addig is LESZAROM mindannyiukat ^^
Micaela Schaefer ismét topless fotókkal sokkolja a világot – Akkor ismételten LESZAROM.
18+ Na, ez melyik magyar pornós melle?LESZAROM, nekem még mindig Giannáé a námbörvan!!!
gumicukor: Bemutatták Eva Green szexi pesti és gödöllői fotóit – Majd ha Gianna jön Pestre, akkor szóljatok, évagrínt meg továbbra is LESZAROM.
Bréking: Már küldhet kakit az ellenségeinek: "Egy új csomagküldő szolgálat foglalkozik a dobozos szarral. Rendelne?" – Minek, amikor ingyen mondhatom tízszer annyi celebre, hogy LESZAROM.
A keserű gyönyör: "Kétfajta ember van, az egyik szereti a keserűt, a másik nem szereti." – Van ám egy harmadik is, aki azt mondja mindkettőre hogy LESZAROM.
Palvin Barbi teljesen meztelen: "Ennél dögösebb képek még nem készültek róla." – Minél "dögösebb", én annál jobban LESZAROM.
strange's fashion - Nézegesse Palvin Barbi meztelen testét! – Nézegesse a f***om! Inkáb LESZAROM!
Jó, ez rettenetes - Lady Gaga minden oldalról bemutatta a mellét Párizsban – Minden oldalról LESZAROM.
Találja ki, mit reggelizett ma Szabó Zsófi! - Én két felest meg egy pálinkát, és LESZAROM.
Kate Uptonnak kivillant a feneke: "Őrület: van neki. Nem is rossz, ha már itt tartunk. Miamiban fotózták, még nem tudni, hogy mihez." – Én viszont már tudom hogy őt is LESZAROM.
Kardashianék élete bosszantóan nagy számokban: "Röhejesen sok pénze van a család minden tagjának. Nem fogja elhinni, hogy mennyi." – Lehet hogy gazdagok, de én még mindig LESZAROM őket!
Rihanna ruha nélkül tért visszaUGYAN HOGYAN MÁSHOGYAN TETTE VOLNA LESZAROM.
Rihanna ribancos tini nindzsa teknős volt: "Legalább nem ribancos macska. Vagy ribancos boszorkány." – Nálam ez még mindig csak egy ribanctalanító LESZAROMra elég.
Nem tudjuk, mit gondolt az időjós, amikor élő adásban pisilt – Arra, amire én az effajta híreket olvasva: LESZAROM.
Valami nagyon fura történt a TV2-vel kedd este: "Kilenc körül tömegesen elmentek a nézői: de mi történt?"LESZA Nem tudom mi volt az, de remélem folytatódik! :))) EGÉSSÉG!
 
 
KEDD, NOVEMBER 11.:
NEM ERESZ KELL A VÉRESŐNEK
 
Míg hánysz, én tartom a kezem ^^
Talán ismétlés, talán érdemes:
Viasat3, 21:00: vagy maga a Tűzfal voltmár, vagy valami más ilyesmi idővisszaszámlálós-családfogvatartós akciózás Harrison Forddal, de tény hogy a sztori (profi programozót a felesége-gyerekei életének veszélyeztetésével kényszerítenek mindenféle csúnyaságra) több mint ismerős. Egyszer mindenképp bejövős, aki meg azon húzza a száját hogy Ford minek vállal efféle mégdrágábbazéleted-ökörségeket, azt emlékeztetném arra hogy Liam Neesonnak sem volt büdös a dolog, sőt, az Elrabolva szériával új lendületet is adott a stílusnak.
 
Talán érdemes:
Lassan mindenki számára nyilvánvanóan bibliai időket élünk, ehhez igyekeznek minket hozzászoktatni fél kilenckor az HBO Comedy-n is. Ugye mostanában szabadult ránk a Hátrahagyottak, ami az elragadott emberek itt ragadt szeretteinek-ismerőseinek életéről szól, na a 2013-as Ördögöt fogtál, nem ereszt ugyanebből az eresztésből való, csak dráma helyett komédia, és szerencsére nem sorozat. A Földön maradt vétkeseken egy magát Fenevadnak nevező (ráadásul fekete!!4 ÉBERSÉG!) politikus uralkodik, a hétcsapások mindennaposak, a főszereplő ifjú pár pedig szövevényes tervet eszel ki a Fenevad ártalmatlanná tételéhez – ám mivel nem olvasták a Bibliát, egyikük véletlenül lelövi a visszatérő Messiást. Marhaság, aminek remélem semmi köze nincs a valósághoz – bár hogy pont Seattle-t szemeli ki magának az Antikrisztus, az mindenképp figyelmeztető jel, ne feledjük hogy a grunge is onnan indult!
 
TISZTELET! rovat:
Őrizetbe vették a Cranberries volt énekesnőjét: "Eltörte egy stewardess lábát, és lefejelt egy rendőrt a gyanú szerint."TISZTELET, így kell fullba nyomni a PARTY HARD!-ot, a nyálas zenéjüket is megbocsátom visszamenőleg!
Így néz ki a 65 éves Jessica Lange retussal és anélkül: "A színésznő mindig, mindenhol vállalja a ráncait."TISZTELET, és SUNÁZNÁM.
Egy magyar, aki nem tapsolt Putyinnak: "Egy lap kikezdte az elnököt faarccal fogadó Pásztor Bálintot. Pedig ő megadta a tiszteletet." – Én is megadom neki: TISZTELET!
Bayer Zsolt ma befejezte életművét: nem maradt a világon senki, akit ne küldött volna el a halál faszáraTISZTELET, ez még nekem se sikerült eddig pedig negyven éve próbálkozom vele!
Az ember, aki előre elküldte az emberiség következő generációját a büdös francbaTISZTELET, ez meg egyáltalán eszembe se jutott!
A drónokat lelövik, ugye?: "Az égen táncoló drónokat lézerrel lövik le a kínai hadsereg légelhárítói."TISZTELET, ennek meg éppen ideje volt ^^
A Vatikán ezer arca @ Index2: "Egy pápa, akinek 16 kocsi állt a garázsában!"TISZTELET, a katolikusok mindig is tudtak Livin’ Large élni!
Halálra pörkölte lánya bántalmazóját: "Az indiai férfi megerőszakolt 14 éves lányáért állt bosszút a székhez kötözött 45 éves elkövetőn."MAXIMÁLIS TISZTELET, szobrot ennek az embernek, A NEMIERŐSZAKOLÓKKAL MIND EZT KELL CSINÁLNI, különben elpofátlanodnak:
Megerőszakolója perelte be az áldozatot: "A rendőri jelentés hiányai miatt most az áldozatot vádolják hamis tanúzással Dél-Koreában."Dél-Korea?! Aszittem ilyesmi max. Északon történhet...mit is szoktam ilyenkor berakni?...ja, megvan:

 
 
SZERDA, NOVEMBER 12.:
IF YOU FARK AS EMBÖR
 
Járkálj csak!
Talán érdemes:
Folytatódik a minimálprogram, mivel a mai legnagyobb dobás (Haragban a világgal) pont két éve voltmár és írtam is róla. Ami James Dean kultszerepén túl vár ránk, az nem túl sok: fél nyolckor egy Michael J. Fox-vígjátékot ad az AMC, amit múlt héten aktuálisabb lett volna, mivel akkor volt telehold. Az Ifjú farkasemberről csak annyit érdemes tudni hogy annyira low-budget hogy egyetlen átalakulás vizuális trükkjeire volt csak elegendő a költségvetés. Persze meg lehet magyarázni azzal hogy elsősorban a családoknak szánták és a kamaszkor problémáit ecsetelik benne, de a véletlenül mindig kamerán kívül történő transzformációk még azoknak is fel fognak tűnni akik egyébként bevennék a film másságpropagandáját. Mindegy, annyi jót még így is elmondhatunk róla, hogy Scott Howard legalább a csajoknak akasztaná be a lompost... Utána kilenctől egyszerhasználatos akciózás a Film+2-őn. Erre (mármint az egyszeri alkalomra) Vinnie Jones neve a garancia, na meg a többször lerágott forgatókönyv. A Halálraítélt börtöntöltelékek ketrecharcára vanak jó példák (elég csak a Vitathatatlan mindhárom epizódjára gondolni), és vannak a gyengébbek (mint ez is), amik még úgy is azok hogy később ezeket is tovább lopták (hogy csak az Éhezők viadala-könyveket-filmeket és a celebkimentős valóságsókat említsem). Amit ma kapunk: egy sablonos újgazdagot, aki összeszed egy csomó rabot és egymásnak engedi őket AUSZTRÁLIÁBAN egy szigeten, a deathmatch-et meg közvetíti és degeszre keresi magát. Az Escape from New York/L.A. társadalomkritikáját és humoros oldalvágásait itt hiába is várjuk, ez csak egy szokvány-mészárlás, semmi több.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Stephen Collins karrierje két óra alatt omlott összeMUHAHA. Azt remélem is!! Egy pedót nehogy már sajnálnom kelljen!
élet - Így néz most ki egy 15 éve bezárt elmegyógyintézet – Ezt most hosszabban fogom idézni, lehet tippelni melyik országban van: "Az intézményt önellátónak tervezték: a vízellátást, az elektromosságot, a fűtést, és a csatornarendszert is maguk oldották meg. A páciensek - akik közül sokan valójában nem voltak elmebetegek - sokszor életük végéig dolgoztak a klinikához tartozó farmon, és termelték meg maguk és az intézmény többi lakója számára az ételt." – Meleg, meleg, de még nem forró, további támpontok: "Az elmegyógyintézet fénykorában a lakóinak elvileg jó helyük volt itt, volt saját lakórészük, nagy közös helyiségek, ebédlő, képezhették magukat, rendelkezésükre állt egy szabó és egy cipész is." – Na, megvan? Aki a Lipótmezőre tippelt, annak van egy rossz hírem: a Civilizált Angliában is ugyanolyan okokkal szórták utcára a betegeket mint nálunk, ugyanolyan szci-háttérrel, ugyanúgy hagyták lerohadni az épületeket, melyek a katasztrófaturisták meg alternatív színházak után a gyűjtögetők meg mezei vandálok martalékává váltak ott is:
szellemvárosok – bizarr: Félelmetes elhagyatott falusi parasztház a Bakonyban: "Az egykor itt élt emberek összes személyes tárgya elfeledve porosodik, ki tudja mióta." – Úgy bírom amikor a városi hülyegyerek rácsodálkozik a félelmetes vidéki életre. Igen, lehet hogy hirtelen kórházba került a tulaj vagy meghalt, de baz+, MIT KERESTEK TI MÁS LAKÁSÁBAN?!
Bemondásra kapott a Századvéd 1,3 milliárdot: "Egyetlen konkrétum sem volt a pályázatban, amivel nyertek. Feladatuk, hogy jobb képet alakítsanak ki Amerikában az országról." – Nem ez a lényeg gyerekek, hanem hogy mit kell bemondanom hogy én is kapjak ennyit? :))) A jó kép kialakítása az ezrelékéből meglenne, a maradékot jótékony célra költeném ^^
Macsóvidék Budapesten: öt év nőtlenség: "Országszerte és a fővárosban sem túl erős a nők hangja a politikában: továbbra is kevesen vannak." – Oké, akkor leírom csupa nagybetűvel hogy az összes feminácinak átmenjen: EZ ITT NEM IRÁN MEG AFGANISZTÁN, ITT SENKI NEM AKADÁLYOZZA ŐKET ABBAN HOGY POLITIKAI PÁLYÁRA LÉPJENEK. Nap kommentje:
 
nem_mind1 2014-11-02 11:29:44
Nem értem. A választópolgárok fele nő. Ezeket a nőket semmi sem tartja vissza, hogy saját pártot alapítsanak és képviseletet szerezzenek maguknak. Miért kell kikönyörögni, hogy más farvizén behajózhassanak?

 
 
CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 13.:
NIXON LOVES YOU
 
Rács mögött? WTF?
Talán érdemes:
Elválik hogy szerencsénk lesz-e a péntek helyett csütörtökre eső tizenharmadikával, mindenesetre a Duna TV-n fél tíztől aki akar, Parázhat egy kicsit egy egész tűrhető magyar vígjátékkal, ami akár a Zsernyákok és a Paranormális jelenségek párosításaként is felfogható, az ex-rendőr főhős meg akár a Guardista és Torrente keveréke is lehetne, a párhuzam már csak Csuja Imre miatt is adott. Emberünket baráti társasága mindenféle természetfeletti baromságokkal fárasztja, a hitelezője is befenyíti, az egyetlen szórakozást egy bekamerázott kísértetház jelenthetné, ha nem épp egy emberrablást bonyolítanának le benne... Azért nem egyértelműen ajánlott, mert ez sem mentes a magyar filmek betegségeitől (indokolatlan trágárságok és egyéb eltúlzások). Ugyanabban az időben a heti második kvázi-szentségyalázást kapjuk az HBO-tól. A Jézus engem szeret! már a címével feldobja a nagyon magas labdát, a története meg végképp vörös posztó nem csak a magamfajta vaskalaposoknak, hanem minden jóérzésű embernek: a Messiás itt ugyanis csak egy egy nő társkeresőn összeszedett pasijai közül. Ezt is csak azért forgathatták le mert ugye a keresztényektől elvárják a másik orca odatartását meg mindent (képzeljünk egy ugyanilyen filmet mondjuk Mohamedről). Nade koncentráljunk a tartalomra (LOL). A furcsa pár kezdődő kapcsolatának pozitívuma az hogy az összes hapsi közül Jézus az egyetlen aki normálisan áll hozzá az ismerkedéshez, a negatívum viszont az hogy nem lesz hosszúéletű, jövő hét kedden ugyanis jelenése van a Jelenések könyvének beteljesülése alkalmából...
 
Ajánlott:
Ugyanitt (HBO) negyed tizenkettőkor egy doksi Amerika szinte biztosan legnépszerűtlenebb elnökéről. Nixont ezúttal a saját szavai tükrében láthatjuk, az előrelátó vezető ugyanis köztudottan imádta a magnószalagokat, és nem csak mások beszélgetéseit vette fel, hanem a sajátjait is, megelőzve ezzel a ma divatos önarchiválást. Akármi is volt vele a célja, az biztos hogy a történészek ezt nagyon szépen megköszönték neki, a 2010-es években ugyanis lejárt a titkosítás, és lehetett mazsolázni. Nixont nyugodtan lehetett utálni, és mindenki imádta utálni – sőt, egyenesen szabadott volt utálni (ellentétben azokkal akiket csak szeretni lehet, különben fejbebasznak egy alacsonyan szálló drónnal), ezen beszélgetések alapján még egy darabig maradhat ő a pofozóbábu. Lehet felháborodni a véleményein (mindenről van neki, még arról is amiről ma már nem polkorrekt hogy legyen), de ha valaha is kétségeink lennének afelől hogy a politikusok mit is gondolnak valójában, akkor nem kell Amerikáig mennünk hogy kiszivárgott beszédekig.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Egy komment miatt gyilkolt a fiú:
"A sértett azt írta a fiú ismerősének új profilképe alá, hogy nyam-nyam." – Ráemelte a kést, mer’ aszonta hogy NI akarom mondani BAKFITTY "nyam-nyam"?! Akkor csakazértis: NYAM-NYAM! COME AT ME, BRO!!!!
Ez történik, ha egy évig nem vásárol – Ez is csak az Indexen (na jó: a Díványon) jelenhet meg. Marhák, hát az egyévi nemvásárlás azt eredményezné hogy egy hét után éhenhalok! Huhh, erre sürgősen inni is kell valamit.
Botrány: lisztet öntöttek a pécsi Weöres-szobor nyakába: "Kligl Sándor szobra ellen tiltakoztak a helyi művészek, egy pécsi szobrász egy csomag lisztet öntött Weöres Sándorra." – Kulturált, européer megfogalmazása ez a kritikának, de legalább nem vörös festékkel csinálták mint dániel péter. Szegény Weöres Sándornak mi köze ahhoz hogy ki csinál róla szobrot?!
A gyerek szexuális zaklatása ezentúl soha nem évül el: "A parlament egyhangúlag szigorította a büntető törvénykönyvet." – Na most, én ugye MINDEN kormányt és politikust utálok, ezzel viszont 100000%-ig egyetértek. Persze a legjobb az lenne ha ezt is meg a nők elleni erőszakot is válogatott, brutális halálnemekkel büntetnék, de ne akarjunk mindent egyszerre, talán egyszer megérhetjük hogy az indiai példa itthon is legális lesz!
Ferenc pápa a magyar hívőknek küldött áldást – Ilyenkor megerősítve érzem magam abban hogy a Római Katolikus Egyház a legjobb a világon, és a fenti hírrel együtt megint csak azt mondhatom amit a Milla megszűnésekor az egyszeri kommentelő:
 
ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!

 
...annál is inkább mivel ezzel még nincs vége, ugyanis: "A római magyar közösség emlékeztette a pápát, Magyarországra várják 2016-ban." – Nem tudom ki lesz az előzenekar, de én tuti ott leszek! RKE FTW!!!
 
Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés