2014. 11. 29.
A mokasszinok álmatlansága (nov. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, NOVEMBER 29.:
4-EVAH ALONE WITH...
 
Fabula. Rázva, nem keverve hoz lázba.
Talán érdemes:
Nyolckor a kliprendező Spike Jonze romantikus próbálkozása a Cinemaxon, amit eléggé leront a transzhumanista üzenettel – a itt ugyanis csak hangilag Scarlett Johansson, attól eltekintve egy sima oprendszer. Igen, "őbele" zúg bele a távoli jövőben egy végfelhasználó, mely kor annyira elembertelenedett, hogy még az érzelmes levelek írására is külön szakírót alkalmaznak (hősünket), nem csoda ha munkája miatt a fickó annyira bekockul hogy akár igaz is lehetne rá a mondás, miszerint nőt csak GIF és JPG formátumban lát rendszeresen (OK, lehet hogy van némi mozgókép is a HD-ján), de ő még ennél is tovább megy: elkezd egy frissen letöltött rendszerprogrammal beszélgetni. Itt akkor álljunk meg egy szóra és képzeljük el, hogy egy szép napon bemegyünk a munkahelyünkre és közöljük hogy beleszerettünk a Windows aktuális frissítésébe (és most nem a Linuxosokról, Apple-felhasználókról meg más ilyen perverzekről beszélek akik tényleg örök hűséget fogadtak egy brandnek vagy egy bithalmaznak, hanem becsületes, Windows-használó és lehetőleg BILL GATES-HÍVŐ katolikus egyedekről). Szóval amikor ez a nap eljön, remélhetőleg lesz ott valaki aki az ilyen szerelmi vallomás után egy szívlapáttal lecsapja az illetőt. Mint sejthető, elég vegyesek az érzéseim iránta, de mivel már a zene is eléggé ezt a desekszualizált a hipszterkorosztályt célozza (Karen O, William Butler), és hatásosan, így tényleg lehet hogy a következő nemzedék tényleg a számítógépeivel fog nemi és lelki életet élni.
Duna TV, 21:00: Holdkelte – ...avagy szuperkém-széria új ihletet kap a Star Wars-tól és a Harmadik típusú találkozásoktól. Fentieken kívül még találhatunk utalásokat a régi típusú börleszkek rajzfilmszerű akciózásaira és Clint Eastwoodra is. A főgonosz ezúttal is dúsgazdag és nem enyhén darwinista: szíve szerint tabula rasa-t adnak a bolygónak, a világégést pár tökéletes vérvonalú egyeddel lehetőleg pezsgő mellett, űrállomásról nézné végig (ebből is látható hova vezet a szélsőséges evolucionizmus, egy katolikus sose tenne ilyet). A Moonraker sztorija ma már egyáltalán nem annyira anakronisztikus mint elkészültekor volt, a kiválasztottak űrbe menekítése az élhetetlenné tett Földről egyre inkább lehetséges opció a tehetősebbeknek. Ez a második és egyben utolsó feltűnése a sorozat legemberibb algonoszának, Jaws-nak, már csak miatta is nézzük meg (+ az őt játszó Kiel meg azért is szimpatikus, mert a hit erejével szabadult meg alkoholizmusától).
 
Nem érdemes:
Ha Bob Hoskins és Malcolm McDowell együtt szerepel a velük nem igazán egy súlycsoport Rhona Mitrával, az azért elég gyanús. Ha mindezt egy átlagosnál is átlagosabb (és áthallásosabb) című alkotásban teszik (Végítélet), az szinte már egyértelmű, de a végső érv a "történet", ami valahol a 28 nap-filmeket és persze az I Am Legendet vette alapul (ami meg köztudottan az Omega Man újrázása polkorrekt fekete főhőssel), vagyis vírus, karantén, emberalatti hordák közé merészkedés a gyógyszerér' és más ilyenek várnak ránk, ha a Viasat3-ra kapcsolunk kilenckor, de ne tegyük: soha nem kapjuk vissza azt az egy és háromnegyed órát, amit elvesznek az életünkből.
 
"Zene" és "film" rovat:
Recorder - Hol volt 1994-ben? – Márminthogy én hol voltam? Hát a kocsmában, ugyan hol másutt lettem volna. – "Idővonal a húsz évvel ezelőtti, fontosabb popzenei történésekről." - Én 94-ből csak arra emlékszem hogy Kurt Cobain meghalt. Mondjuk a listát megnézve semmi más olyasmi fontos esemény nem is történt...
ma is tanultam valamit: A Pixar kétszer letörölte a Toy Story 2-t: "Egyszer véletlenül, egyszer direkt. A biztonsági másolat sem volt jó." – Letörölték, két alkalommal is?! Ezek után nekem már csak egy kérdésem van: MI A BÁNATÉRT NEM TUDTÁK LETÖRÖLNI HARMADJÁRA IS?!
Alföldi még hisz a mesékben: "Már öt előadásnyi jegy elkelt A játékkészítő című szuper popmusicalre." – Nem mintha lenne gyerekem vagy fölösleges ötezer / ötvenezer forintom (igen, jól olvastad) egyetlen jegyre, dehát mégis musical, meg ne ítélezzünk elsőre, hát elolvastam a stáblistát, és...ÉDES FASZOM! Alföldi még OK, de Éder SP Fotóművész Krisztián meg Lakatos Márk egyazon produkcióban?...mi történt, összefújta a szél a szemetet? :DDD Mi több, a kezdeti reménysugarat, miszerint ez egy gyerekműsor, ergo nem lesznek benne a rendezőtől megszokott sunyi kis utalások, szertefoszlatta amit Hajdú Steve nevénél olvastam, aki szerepe szerint "Animátor / Dzsinn / Vizeliő bíboros". Vizeliő, és bíboros, érted, VIZEL-IŐ BÍBOROS, HAHAHA! JUJJ DE VICCES!!!44 négy Hát akkor ennyit erről a gyerekeknek szóló SUPERprodukcióról, a rovatból hátralevő részt az ugyanilyen agymosásokkal operáló genderpropagandának szentelem, a Thor kiherélése után ugyanis sorra jönnek a hasonszőrű átírások meg bizonytalannemű hősök:
Hangszerével hipnotizál a meleg szuperhős – Hát igen, így is lehet mondani :SSS – "Javában készül a Flash-sorozat, benne lesz egy régi arc is." – ...de remélem legalább transzneművé operálva, nehogy véletlenül egyértelműen férfi vagy nő legyen! négy !44!!!!
A legjobb férfi a feladatra egy nő, mondja az Agent Carter előzetese – ...meglepődtem volna ha nem így lenne.
Női Robinnal ugrál az új Batman?: "Az éhezők viadala sztárja, Jena Malone Ben Affleck mellett domborít, csak nem tudni, milyen ruhában." – Nem tökmindegy? Úgyis le fogja dobni:
Ilyen szexi hősnőt még nem láthatott: "Az első női szuperhős, aki külön filmet kap a Marveltől." – ...pedig már aszittem a Burka Avengert fogják megfilmesíteni. Most miért, Szíriában meg Afganisztánban tuti siker lenne :DDD
Tényleg lesz Szellemirtók 3: "Vicces nőkkel indul újra a sorozat. Találgatják, kik lesznek benne." – Ezek után ugyan kit érdekel... :(
 
 
 
VASÁRNAP, NOVEMBER 30.:
SZIGORÚAN FONTOS SZEMÉLYVONATOK
 
Tényleg rettenetes már hogy a Gazdagok még a szépségükre is ügyelnek!
Talán érdemes:
Fél kilenc előtt öt perccel egy mindörökké aktuális című magyar vígjáték az M3-on, mert itt a blogban is rendszeresen téma, hogy Miért rosszak a magyar filmek? Ezúttal konkrét választ is kapunk rá, nem mintha magunktól nem találnánk ki hogy ugyanaz a mutyi megy ott is mint mindenütt, de jó tudni hogy 1964-ben erről még lehetett beszélni (jobb filmek is születtek mint most a mindenáron legyártott közönség,-és művészdarabok!), ráadásul ma még inkább valószerű hogy megtörténik amit itt látunk, vagyis hogy a forgatókönyves pénzt vesz fel egy el sem készült munkáért, azt amit viszont leadott, annyira átdolgozzák hogy szinte már nem is az övé. Ugorjunk. Egy dolog az hogy nem kedvelem a politikailag látványosan elkötelezett művészeket, ha viszont elfogultságuk még a munkájukba is átszivárog, azt mozi,-és zenebubusként kénytelen vagyok szóvá tenni. Ez a helyzet Anthony Asquith ma leadott drámájával, amelyen messziről érezni a rendező kommunista párttagságát (hja kérem, bár Amerikában üldözték őket, ott azért merőben mást jelentett a dolog). A címbeli Fontos személyek természetesen mind Gazdagok, ráadásul repülővel merészelnek utazni, szerencsére a londoni köd jól betesz nekik: olcsó szállodába kényszerülnek, ahol a rendező nyugodtan bemutathatja minden csúnya tulajdonságukat azon túl is hogy gazdagok merészelnek lenni és repülővel utazni. A Taylor-Burton párost castingolni legalább ennyire nyilvánvaló húzás volt, Orson Welles meg ugye mindent kénytelen volt elvállalni az Aranypolgár után, annyira túl jól sikerült ama debütálása. Max. miatta kapcsoljunk kilenckor a Cartoon Network / TCM-re, de inkább még miatta se.
TV2, 21:20: Herkules legendája – Mindig is izgatott hogy mitől van az hogy egyes témákat párhuzamosan is feldolgoznak. Ott van ugye a Sziklával frissen leforgatott Hercules amiben Palvin Barbinak jutott egy egymásodperces szerep. Na most, még meg se száradt rajta az előhívófolyadék, de máris itt van egy azonos témájú akciózás a szebb napokat látott Renny Harlintól, javarészt névtelen szereplőkkel – ezt így hogy? Hogy az Asylum miért gyárt ilyeneket azt értem, hát a nevükben a megoldás, nade hogy a Die Hard akárhány és a Ford Fairlane rendezője is idáig süllyedt? Utána negyed tizenegykor némi retrózás az M1-en a Tetthely egészestés feldolgozásával (Isten hozott Hamburgban!), melyből az időközben elhalálozott Horst Tapper még akkor is kimaradt volna, ha még élne, viszont van helyette kötelező török, ennek megfelelően a főgonosz is a helyi kurd emberkereskedő-banda. A címbeli városba áthelyezett, nyugalomra vágyó tiszt álmai szertefoszlanak amikor már az első nap sikerül átküldenie a másvilágra rögtön hármat ebből az illusztris társaságból, és a reakció kb. ugyanaz mint augusztustól mostanáig Fergusonban: az illegális bevándorlók akik ugyancsak nem egészen törvényes úton szerzik be a napi betevőt, fellázadnak, és a rendőrök sem nézik jó szemmel a túlteljesítő friss kollégát...
 
Kis hírek a nagyvilágvól:
Csak a szokásos: Hosszú Katinka megint világcsúcsot úszott
– Eközben a focipályán szintén csak a szokásos:
foci – válogatott: Feltámad a magyar foci a szégyenteljes halálból?: "A magyar labdarúgó-válogatott 30 év szünet után újra részt vehet egy felnőtt világversenyen?" – A magyar foci és a feltámadás?! HA HA, VERY FUNNY!
Talán megtudhatjuk Hosszú titkát: "Bemutatta önéletrajzi könyvét a világ talán legjobb úszónője." – Boldogan mondhatom hogy amennyire fikáztam szepesi kisbetűvel nikolett förmedvényét, annyira szimpatikus Hosszú Katinka. Hát igen, van aki sportolni és teljesíteni megy az uszodába és van aki valami másért, van aki olyan könyvet ír olyanoknak, és van aki emilyet, NEKÜNK...:)))
Talán egyszer a vérhányást is kipróbálom: "Elképesztő, mennyit edz, és mennyire kizárja a külvilágot magából Hosszú Katinka, aki a jövő héten Dohában világbajnok akar lenni. A magyar sztárúszótól az olimpiai bajnok is autogramot kér, és nem állhat senki az útjába. Interjú."MAXIMÁLIS TISZTELET, kicsi lány, előre az olimpiai dobogó első helyéig! A vérhányást meg hagyd meg nekem, az amúgyis az én reszortom! EGÉSSÉG!
Hitlerhez hasonlít a román polgármester, feljelentették: "Konstanca excentrikus polgármestere, Radu Mazare még kis bajuszt is növesztett. Radu Mazare nem először csinálja ezt, 2009-ben náci egyenruhában mutatkozott egy divatbemutató pódiumán. Tettéért azóta sem részesült semmilyen szankcióban. Az excentrikus megnyilvánulásairól ismert Radu Mazare azt mondja, hogy csak a divatot követi." –  Csak a divatot követi? Ajjaj, lehet hogy a fickó már tud valamit ami mi még nem?.. :SSS
Pánik az istentisztelet után, tizenegy halott: "Magaya prédikátor azt állítja, csodákra is képes. A rendőrök elzárták a kijáratokat." – Most mi ez az Indexes kötekedés meg Origós ateista kételkedés, igenis csoda történt! Csoda, hogy nem történt még nagyobb baj :SSS
A tudomány menő! - A tökéletes memória igazi pokol is lehet – Huhh, milyen szerencse hogy én azt is elittam ^^
ritkán látható történelem – fotó: Így adták el a népnek a 80-as években a számítógépeket!: "Menő számítástechnikai hirdetések a nyolcvanas évekből." – Á, azok a boldogult nyolcvanas évek, a bundesliga-frizurák, az első ASCII pornók, a C64 kazettasurrogása...és most, 2014-ben egy visszatekintő Nap kommentje:
 
Hajszás Láncos 2014.11.20. 08:46:50
Ebből a sok gyagya, kocka kölyökből lettek a mai harmincas, nagypofájú, de szakbarbár programozók, akik két függvény között blogok kommentboxaiban trollkodnak.

 
 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés