2015. 03. 07.
Bundacash (márc. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bundacash (márc. 7-8.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 7.:
THE LAST STARF*KER

0

Prolihiszti

Ismétlés, talán érdemes:
Film Mánia, 21:00: Az utolsó csillagharcos – Á, újabb régi kedves ismerős a nyolcvanas évekből! A videójátéknak álcázott interplanetáris toborzóeszközön csúcsteljesítményt elérő srácot a játékot legyártó civilizáció kiragadja a trailer trash-létből egy mindent eldöntő csata kedvéért. A jó az hogy se a rendező, se a színészek nem nyomták fullba a dzsordzslukaszt, inkább elengedtek néhány önronikus poént. A filmet és a belőle készült könyvet (igen, ebben a sorrendben) itthoni bemutatója előtt megelőzte Bencsik András hasonló alkotása, ő volt kb. az utolsó aki úgy-ahogy sikeresen játszotta el a külföldi álneves poént (amire aztán Leslie L. Lawrence-től T. O. Teas-ig jó sokan imázst alapoztak). Sajnos a folytatást azóta sem írta meg :(

Talán érdemes:
Prófétikusnak bizonyult történelmi dráma kilenckor a Duna TV-n. JOSZIF ILJONOVICS Raszputyin élete még ma, számtalan irodalmi alkotás, mozi (és persze a Boney M kitörölhetetlen slágere) ellenére sem nyitott könyv. Amit biztosan tudni lehet róla az az hogy gyógyító képességei miatt vitték a cári udvarba, és sikeres kezelései eredményeként korlátlan hatalmat és szabad kezet kapott az uralkodótól, de főleg feleségétől. A szegény sorból származó, titokzatos figura férfierejénél csak elpusztíthatatlansága volt legendásabb, asszem egy fél napig öldösték mindennel amivel csak lehetett míg végre meghalt, a farkát meg ha jól tudom levágták és valami múzeumban tárolják egy dunsztosüvegben, de erről elég is ennyi, vissza a filmhez, és ahhoz hogy miért neveztem jövőbelátónak, hát mert a címszereplőt játszó Gérard Depardieu-t azóta Putyin kvázi-Raszputyinjának is nevezhetjük amióta látványoson átállt a(z o)ros(s)z oldalra. Remélem egyebekben nem fogja követni...:SSS Amennyiben nem elég ennyi betekintés a sátáni elit működésébe, akkor ugyanitt rögtön előtte nyolckor egy „jótékonysági” esemény az Operaházban, amely aligha egész véletlenül a Faust Bál nevet viseli, vagyis nem is próbálják leplezni hogy eladták a lelküket tuggyukinek. Ha bele is nézünk, a gyereket még alufóliába csavarva se engedjük a készülék közelébe, a negatív kisugárzások felbecsülhetetlen károkat okoznak fiatal korban! Fentiek tökéletes ellentéte lesz tizenegykor a még mindig itt adott Történelmi lecke fiúknak, ez Hobó és Bandája koncertje a MüpArt sorozaton belül, a polihisztor-énekes összes fontosabb magyar és külföldi példaképének megidézésével Faludytól Ginsbergig, Morrissontól Pilinszkyig és vissza.

Nem érdemes:
Cinemax, 20:00: Ha a STÁRok neveit (De Niro, Stallone, Basinger) látva bármit is várunk A kiütéstől, akkor kíméletlenül arcul csapatjuk magunkat vele, mivel ez a bokszos vígjáték megintcsak nem több a régi sikerekre való építéstől, ami Stallonénál a Rocky, De Nirónál meg a Dühöngő bika. A rendező élt is a kínálkozó ziccerrel, és mindkét filmből bevágott ilyen mai technikával megbolondított részleteket, de az a helyzet hogy ettől csak méginkább amazok felé lesz nosztalgiánk. A vékonyka történet szerint a ring nyolcvanas évekbeli riválisai sokadik összecsapásukra készültek, amikor egyikük (Stallone) élőben tette le a kesztyűt, a kétezres években azonban egy leleményes szervező újra megpróbálja összehozni őket. Régi bölcsesség hogy kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba, és lehet hogy elvileg erről is akartak szólni vele, ehelyett egy élő példát kapunk arra hogy miért nem működnek a reunionok.

A seksz, a szipu rovat:
Hétfői villantás: Lady Gaga melle fényre vágyott – ...és aztán fényt kapott: "Az énekesnő szombat este forgatott New Yorkban, valószínűleg az Amerikai Horror Sztori következő évadához, ám a legijesztőbb dolog, ami történt, a kamerák előtt váratlanul előbukkanó melle volt, írja a Daily Mail." – Hát a képeket elnézve ez még bőven az American Horror Story része volt :SSS
ez azért elég nagy szám – Minden második ember szexelt már a munkahelyén: „A magyar felmérésből az is kiderült, hogy sokaknak van viszonya házas emberrel.” – Ebből én persze kimaradok, ki akarna egy hullaházban sekszelni, a halottakhoz meg nincs gusztusom, bár lassan ez is kötelező lesz ahogy reklámozzák a perverziókat:
A szexuális aktusok legnagyobb tabuja - Tényleg ez a legperverzebb a szexben?!: "A nemi erőszakról való fantáziáláson vagy az anális szexen is túltesz" – Azért ne izguljatok olyan nagyon, ez csak a múltkori szaros-hugyos-kakis Origó cikk újracímezve :DDD
Rég a férfiak között kéne bunyóznia: "Az MMA-s Ronda Rousey veretlen, idő előtt befejezte a meccseit, csak egyszer ment túl az első meneten. Most 14 mp-ces KO-val nyert."SUNÁZNÁM, már persze ha hagyná. Vagy ő engem. Én tuti hagynám :)))
21 éves, szuperdögös, és közben kegyetlen harcos: „A mexikói MMA harcos Alexa Grasso minden tekintetben igen ütős.” – Lásd eggyel feljebb ^^
Totalcar: Tényleg betiltották a lányokat Sanghajban – ...de gondolom a ladyboyok azért maradhattak (asszem ez az ország). Mindegy, akkor innentől nem fognak szaporodni sem...
Katy Perry leszopta a ferde tornyot – Ez is valami? Azt láttátok volna amikor beleült :DDD
18+ Ez a két csaj a tökéletes farkat keresi: "A Burning Angel egyik új pornófilmjében két leszbikus földönkívüli keresi a kielégülést." – ...de ha leszbikusok akkor miért a farokra buknak? o_O Megindultak a gyógyulás útján, vagy mi?
18+ élet - Így kérje meg a társát, hogy elégítse ki orálisan – Nem. Így:

0

drogriporter: Okoz-e közlekedési baleseteket a fűszívás?: „Minden idők legalaposabb kutatása szerint az alkohol veszélyesebb a közlekedésre, mint a fűszívás.” – Persze, sőt, igazából mindkettő direkt használ az odafigyelésnél, a drogozás jó, és most röhögjetek, eggyel arrébb mit olvashatunk:
Croatia – Szintetikus kannabisz ölhetett meg egy 15 éves kamaszt: „A horvát főváros központjában találtak rá délután négykor.” – Természetesen erről is a droggal nem élők tehetnek. Majd bebizonyítják minden idők leg-legalaposabb kutatásával...
VV Fanni: "Aki szenvedélyből szexel, az nem kurva" – Jaja, csak könnyen lesz szerelmes :)) EGY SE KURVA, MIND KIRÁLYLÁNY! "Amióta kijöttem, sokat sírtam, nem aludtam".MUHAHA! Azt remélem is :DD Nap kommentje:

Manga 2015-02-25 09:35:34
"Csak azt, aki pénzért vállalja a szexet, aki pénzért szolgáltat. Aki több százezer néző előtt szenvedélyből szexel, az nem kurva."
Van egy k... rossz hírem, hogy stílszerű legyek. Ez esetben a fizetség a potenciális főnyeremény és a reménybeli médiakarrier is, amiért minden agyhalott villalakó teper. Innen nézve pedig de bizony, sajnos teljesülnek a definíció kritériumai.


VASÁRNAP, MÁRCIUS 8.:
FI? LÓFAX.

0

Ender scrolls.

Talán érdemes:
Nyolc előtt tíz perccel újabb világmegmentős-gyerekkiképzős sci-fi a retekklubbon, a Végjáték viszont előbb volt könyv mint mozgókép, ennek köszönhetően tartalmilag kicsit mélyebb is mint a Csillagharcos, itt a Föld védelme érdekében emelik ki családjukból a kelleténél paranormálisabb képességekkel rendelkező fiatalokat, hogy tökéletes katonákat neveljenek belőlük, azonban a főhős Ender lassan felismeri hogy társaival együtt ő is csak egy gyalog a játszmában. Ez a jó hír, a rossz meg az hogy Hollywood az Én, a robot után újabb elgondolkodtató sci-fi-t formált át saját képére és hasonlatosságára és csinált belőle sima akciófilmet. Azt lehet mondani hogy pont az a többértelműség veszett el megfilmesítés közben ami a könyv eredeti angol címében (Ender's Game) még megvolt. Ha megnézitek, mindenképp olvassátok el utána az alapját adó trilógiát is! Egy órával később (kilenckor) egy látványosan alacsonyköltségvetésű fantasy a Film Mánián. A SAGA: A holtak átka egyszerre próbálja meg kielégíteni a konteó-mániásokat és a Gyűrűk Ura-fanokat, mint megjósolható, mérsékelt sikerrel. Egy ember, egy elf és egy renegát ork (!) alkotja a GYŰRŰ  kényszerű szövetséget, ami MORDOR azaz A S.P.E.C.T.R.E. egy Árny nevű in-laminált társaság ellen alakul akik SZAURONT Goth Azult, a másvilágra költözött főgonoszt szeretnék rávenni egy comeback-turnéra. A röhejes ruháknak és maszkoknak köszönhetően a gyengus szövegek és színészek ellenére is biztosan jól fogunk szórakozni. Ugyanebben az időben egy francia tudományos fantasztikusság a Filmboxon Marc Carótól, aki – harcostársához, Jean-Pierre Jeunet-höz hasonlóan – nem bír elszakadni a disztópikus világoktól, a filozófiai utalgatásoktól és szimbólumoktól (és Dominique Pinon-tól sem). A helyszín egy űrbörtön, ide érkezik egy különös belső energiákkal megvert-megáldott új fogoly, aki rabtársaira is elkezd hatással lenni. Pörgős akcióra ennek ellenére se számítsunk, mint mondtam, itt inkább az áthallásoké lesz a terep, és hát bőven számolgathatjuk őket, mivel kezdve az állomás nevétől (Dante 01) a főhősig (Saint Georges) minden és mindenki utal valamire vagy valakire. Mint a legtöbb ilyen agyonszimbolizált alkotás, úgy ez is elég kétélű hatással van a néző gondolkodására, de egyszer kibírható.

0

Ismétlés, nem érdemes:
Duna TV, 21:50: A Rózsaszín Párduc átka – ...és a producereket semmi, még a főhős halála sem gátolja meg abban hogy folytassák  új arcokkal és egy-két pillanatra feltűnő régiekkel (hogy az átok-feeling teljes legyen: ez volt David Niven utolsó szerepe). Mivel ugye a Clouseau-t játszó Sellers meghalt, itt a történet szerint egy kompjúterrel próbálnak keresni valakit a helyére aki felkutathatná az újfent eltűnt legendás gyémántot, a gép persze a leggügyébbnek dobja a számot (leginkább Dreyfus felügyelő kicsinyes bosszúja és átprogramozása miatt), de még így sem sikerül megfelelő szimpatikus lúzert találni Sellers helyére (pedig Roger Moore próbálkozik rendesen), a viccek meg még egy direkt slapstick comedy-hez képest is erőltetettek.

Ismétlés, talán érdemes:
M2, 21:40: Filofax, avagy a sors könyve – Bár ez sem teljesen eredeti ötlet (lásd Trading Places), de a kütyük korában aktuálisabb mint valaha. Mi történik, ha egy véletlen folytán egy börtönből kiszökő nagydumás, csajozós kamugép (James Belushi) kezébe kerül az anyagilag sikeres de érzelmileg totál csőd reklmámügynök (Charles Grodin) teljes kapcsolati hálója és hitelkártya-arzenálja? Win-win situation: a lazacsávó meg tudja nézni a meccset ami miatt kilógott, az iratok tulajdonosának pedig leckét ad lazaságból. És hogy mitől aktuális? Hát mert most is simán megtörténhet a dolog, csak ma elég egyetlen okostelefont elveszteni ugyanehhez...

„Zene” és „film” rovat:
Egyszer csak eljutok az évösszegzésig, ahol majd ki fogom fejteni hogy 2014 egyik legszánalmasabb trendje az volt hogy (külföldi mintára) elkezdték átírni a régi magyar regényeket. Ez nem gond, én is csináltam ilyet viccből, de az a durva hogy volt aki terjedelmes képregényt rittyentett Adyék és a zombik találkozásából, vagy most épp régi verseket aktualizál:
József Attila verse XXI. századi köntösben: „A hamar népszerűvé vált, Csokonai vers feldolgozása után, villámtempóban érkezett meg a következő dal, amiben Halott Pénz, Diaz, Fábián Juli és Wolfie értelmezik újra József Attila Mama című versét.”
Így még nem hallottad József Attila versét: „A supernemes Papp Szabi ugyan alapjáraton kilóg a rapperek sorából, de ebben a dalban megmutatta, hogy hol a helye a Pilvakeren. Így szólna ma az örök klasszikus? (...) „Elég régóta Papp Szabi-fan vagyok, ezért nagy megtiszteltetés volt, hogy végre együtt dolgozhattunk. (...)" – mondta Fluor Tomi, aki azt is elárulta, hogy bár jó hangulatban telt a felvétel, József Attila sorai és a versből készült átirat nagy hatással volt a négy zenészre. „Csak néztünk egymásra Deegóval, és percekig meg sem tudtunk megszólalni. Szabi olyan szívfájdítóan énekelte fel a refrént, hogy a felvétel után egy-másfél órára erőt vett rajtunk a melankólia. Szerintem ez a megindító dal mindenkiből hasonló érzelmeket vált ki” – mondta Fluor Tomi, a Red Bull Pilvaker egyik fellépője.”ÉDES FASZOM. Fluor, Deego, Diaz, Wolfie...kicsit beszélni magyar, tessékmondani? :D
lg: József Attila és a hiphop: „A Punnany Massif uncsi, de a többi magyar újdonságtól se ájultunk el.” – ...és hol van még március 15. Komolyan, lehet hogy a fiatalok ettől kezdenek el magyar szerzőket is olvasni, de nálam pont az ellenkező hatást érik el vele.
Csokonai verse, ahogy meg kell hallgatnia!: „Csokonai Vitéz Mihály "A Reményhez" 21. századi módon.” – Erre is nagyon nagy szükség volt...igen, tudom hogy elvileg ez volt az első, én ezzel találkozam utoljára, így is kezelem.

kovacs.honved 2015-02-13 09:01:54
Akik a magyar nyelv lejáratásán fáradoznak nem tudják mit fognak veszíteni. Pedig a magyar nyelv igen sokat segítene azoknak is akik a magyarság pusztulása után megmaradnak

...és a „legjobb”, hogy a régi klasszikusok update-eléséről író kritikusok láthatóan állnak mind a magyar, mind az angol nyelvvel:
Klippremier: Csokonai Vitéz Mihály magyar raperek tolmácsolásában: „Elkészült a Red Bull Pilvaker idei beharangozó videója: Csokonai Vitéz Mihály "A Reményhez" címűkölteménye szólal meg benne XXI. századi módon. A feldolgozáskülönlegessége, hogy Csokonai több mintkétszáz éves sorain semmit sem változtattak, az eredeti verset tökéletesen el tudtákrappelni az MC-k, Diaz, Deego, Wolfie, Dipa, Bom, Halott Pénz és Fluor. A zenét Diaz szerezte.” – Hogy szavakat egybeírnak, hogy a cikk is tele hibákkal, OK, de:

Patreides 2015.02.12 02:43:12
Raper? A címben ez valami otromba szóvicc akart lenni, vagy az alapfokú angol nyelvvizsgapapírost nem sikerült még beszerezni a szerzőnek az ócskapiacon?
A tripperes ripperek még nem kerültek be a képbe?

Hétszáz oldalas fantasyt írt a János vitézből: „Csurgó Csaba sötét diktatúrába helyezte át Petőfi hősét, ahol a Griff egy autómárka, az óriások pedig a recski táborban fejtik a követ.” – Egy saját ötlet esetleg? Vagy abból nem telne hétszáz oldal? :D A trend következő állomása a történelem átírása a megkedveltetés ürügyén:
Könyves: Mátyás után ő volt a legmenőbb királyunk: „Zsigmond király Sienában héderelt, most könyvben dolgozták fel a sztorit.” – Ezek alapján el tudom képzelni milyen szemszögből hozták össze ezt is: „Zsigmond király Sienában: pénz, csajok, satöbbi: Sztorik nélkül a múlt nem érthető, de nem is szerethető – vallja E. Kovács Péter, aki Mátyás után egy újabb nagy formátumú király hétköznapjait próbálta rekonstruálni. A Zsigmond király Sienában közel hatszáz év távlatából kilenc hónap történéseit próbálja felderíteni. Az uralkodó és emberei 1432 júliusa és 1433 áprilisa között időztek az olasz városban, melyről az ottani archívumban rengeteg adat, oklevél, feljegyzés, bejegyzés, könyvelés maradt fenn. A szerző pedig megírta, amit talált, amit meg nem talált, azt igyekezett rekonstruálni.”MAGYARUL: Ami-aki nincs a buta birka szintjén, azt levisszük odáig. Egyébként nem az az igazi baj hogy az összes pénzéhes kortárs író meg zenész ráállt erre a vonalra, hanem az hogy a köztévé is:
Az állami bulvártévé ócska hipsztert csinált Petőfiből, nem győzzük hashtagekkel: „Fiatalosra vette a figurát az MTVA a Petőfi TV új reklámszpotjánál.” – Tudom hogy begyepesedett vén fasznak fogok látszani (na nem mintha nem lennék az), de akkor is: ha valamit csak a ledegradálásával lehet megkedveltetni, akkor inkább ne is kedveltessék meg, hagyják csak meg a kütyünyomogató birkákat az aktuális jófej mémeknél...
Könyves – Spiró: Ha hülye a közönség, azt kell kiszolgálniNEM. Rá kell vezetni őket a Minőségre, úgy ahogy én is teszem. Szerencsére van ellenpélda is, és ez az az eset AMIKOR SZERETEM AZ ORIGÓT:
Inkább legyek rossz író, mint rossz magyar: „Az ember úgy lesz könyvfüggő gyerekkorában, ahogy egyesek nikotinisták, alkoholisták.” – Alá tudom támasztani, csak én hozzávenném a Római Katolikus Egyházat és Gianna Michaels-t is. De félre az ökörködéssel, inkább jöjjön a Nap kommentje:

asperatus 2015-02-19 09:21:31
Az én döbbenetes élményem Jókaival ez volt: középiskolás korunkban egyszer egy nyári szünet után visszamenve az egyik osztálytársunk elképesztő szókincsgyarapodással kezdett beszélni, olyan választékosan, olyan új ismeretanyaggal még emellett, hogy lepadlóztunk. Hihetetlen volt. Kiderítettem, hogy a csaj egy nyár alatt elolvasta a Jókai összest, ami a szülei szekrényében volt. Mintha egy más ember jött volna vissza, elment egy kis, hozzánk hasonló sudribunkó, és visszajött egy tudásban több, nyelvileg meg egyszerűen kiművelt valaki. Nem bírtam ki: átmentem hozzájuk, és sorban kölcsönkértem a könyveket. Én is akartam azt a nyelvi többletet, ami olyan átütő módon megváltoztathat embereket. És bár való igaz, hogy Jókai olvasása sokszor tűnik unalmasnak, és szinte szó szerint átrágja magát egyes könyvein az ember, mégsem bántam meg soha, hogy annyit olvastam belőle, amennyit csak tudtam.

A legfontosabbat a végére hagytam: MÁRCIUS 8 = NŐNAP. Egy napra hagyjuk most a feminácizást meg a macsó bullshitet és gondoljunk arra milyen rohadt üres lenne a világ nélkülük. Egy szó mint száz, irány a virágárus, aztán a hölgyismerősök, ÉLJENEK A NŐK!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés