2015. 03. 28.
A Szépség és a Bankigazgató (márc. 28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szépség és a Bankigazgató (márc. 28-29.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 28.:
A GYÉMÁNT VADÁSZA

0

Ő is tehetség.

Talán érdemes:
Nyolckor egy kissé idealizált, cserébe látványos doku-dráma a Filmbox Family-n emberek és Elefántok együttműködéséről, valamint a modernizációról ami keresztülhúzza ezt a többezeréves tradíciót. Philippe Gautier képeit elnézve hajlamosak vagyunk elfelejteni hogy ez a hagyomány a legjobb esetben is egyoldalú, az ormányosokat ugyanis senki sem kérdezte hogy akarnak-e fizikai munkát végezni – de ez csak merő szőrszálhasogatás ami mit sem von le a művészi értékekből, hát nézzétek.

Ajánlott:
Hogy egy toleranciafilmet pont ide beválogassak, ahhoz sok kell, és az Egy csoda teremtése megüti a mércét. A valós történetből készült drámában egy fekete (Mos Def) és egy fehér orvos (Alan Rickman) keresi egy születési rendellenesség gyógyszerét, de közös felfedezésüket a kor faji előítéletei hátráltatják. A mai fergusonos hangulat közepette nem árt emlékeznünk arra hogy valamikor még aki ki akart törni, azt se mindig hagyták – 20:10-kor mindenkinek irány a Cinemax. Háromnegyed kilenckor a honi képernyőkön ritkán látható komikuspáros, (Bud) Abbott és (ELVIS Lou) Costello bohóckodik az M3-on, ezúttal afrikai Gyémántvadászokként. A fekete kontinens (nagyrészt stúdióban felépített) kulisszái és a hozzá kapcsolódó toposzok-közhelyek persze mind csak ürügy a slapstick / vaudeville-gegek elsütögetéséhez. Fekete-fehér gyöngyszem abból a korból amikor még nem a pisi-kaki-sekszháromság jelentette a humor alfáját és omegáját, nézzétek ezt is.

Sportrovat:
A toleranciafilmekhez hasonlóan ezt is próbálom elkerülni, de mit tegyünk, egy órán belül kettővel is boldogítanak bennünket, előbb 19:05-kor az ismétlésgyanús Legjobb dobással az AMC-n, pedig címével ellentétben ez csak egy újabb variáció a „lecsúszott edző csúcsra juttat egy lúzerekből álló kosárcsapatot”-témára, ami pont addig érdekes amíg hőseink el nem kezdenek meccseket nyerni, vagyis amíg Norman Dale-nek (Gene Hackman) meg kell küzdenie az indianai kisváros előítéleteivel, ki kell érdemelnie a helyi tanárnő (Barbara Hershey) bizalmát és főleg amíg Dennis Hopper korrekten hozza benne az alkeszt. A Cinemax 2-őn egy órával később (nyolckor) adott Őstehetség alapját viszont már Bernard Malamud műve képzi, aki azt próbálta bebizonyítani hogy SZÍNHÁZ baseballpálya az egész világ, ennek megfelelően a rendező Barry Levinson valami jellegzetesen amerikait alkotott, amiben azért nem nehéz felismerni a Roy Hobbs (Robert Redford) karakterének alapot adó Arthur-mondakört, csak hősünk az Excalibur helyett baseball-ütőt lóbál, boszorkányok és királykisasszonyok helyett pedig gyanús rajongócsajok és karrierhullámvölgyek bonyolítják az életét (kis érdekesség hogy Barbara Hershey ebben is szerepel, sok más illusztris színész között). Aki imádja a baseball-t (vagy egyáltalán csak felfogja miről is szól) az ezt is bírni fogja, a hozzám hasonló cinikus sportgyűlölőkben viszont csak annyi marad meg a több mint két óra tömény bombaszt után hogy ez van akkor ha egy nemzetnek nincs elegendő "régi" múltja, és királyok, hősök meg sárkányölők helyett csak sportolók, rockzenészek és színészek jutnak neki. Mi maradt még? Ja igen: NE FELEJTSÉTEK EL AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁST!!!

A seksz, a szipu rovat:
nt 18+ Az anális szex kiskapu a szüzességi fogadalomhoz: „Mivel szó szerint nincs leírva, hogy ez tilos, akkor már szabad is?” - ...természetesen ez a post is a keresztény fogadalmak kigúnyolására van kihegyezve, kapott is egy címlapot rögtön. A blogot elvileg nemtulzok-nak hívják, hát ha ilyen egy nem túlzó cikk, milyen lehet a többi?
ma is tanultam valamit - A Wikipedia pornós pénzből indult: "Az ős-Wiki születésnapján ismerjék meg a sztorit, amivel már nem büszkélkednek az oldal alapítói." - AZ EGYETLEN ÉRTELMES HÚZÁSUK VOLT, és még ezt is megtagadják a nyomorultak. Nem baj, azóta itt van a Boobpedia mint hiteles információszolgáltató! :)))
élet - A rendőrök szakították félbe a játszótéri szexet – ...avagy indexes cinizmus (a gawker mögé bújva) kimaxolva, mert a cikkből itt is kiderül, mi történt valójában: „Goromba rendőrök nem engedték tovább szexelni azt a párost, amely egy floridai játszótér mellett esett egymásnak – ironizál a Gawker. Az eset Greenacresben történt még pénteken. A játszótéren a dugás idején több, tíz évnél fiatalabb gyerek játszott egymással (nem úgy!).”ISZONYTATÓ EZ A BRUTALITÁS ahogy a „goromba rendőrök” nem hagyják hogy a néni és a bácsi „tíz évnél fiatalabb” gyerekek előtt kúrjon a játszótéren! Micsoda elnyomás, EJRÓPA SEGÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍCCCSS!!! A cikkíró gondolom ugyanilyen toleránsan állt volna hozzá a 444-es cikksorozatban megörökített játszótérhez (gecivel összekent mászóka és egyéb nyalánkságok), de a legszebb hogy még azt is oda bírja piszkítani a mondat végére hogy a kiskorúak „nem úgy” játszottak egymással. Ha ez lenne az egyetlen ilyen, gyerekeket sekszualizáló cikk akkor el is siklanék felette, de mivel nem az (sem külföldön, sem a honi médiákokban), ezért csak annyit mondok hogy a jó kurva anyját az ilyen pedofil utalgatásoknak.
ma is tanultam valamit - Csodadrog volt Hitler utolsó titkos fegyvere: „Kokain, oxikodon és metamfetamin koktélja volt a D-IX, a tesztalanyok nem éreztek félelmet, fájdalmat; 90 kilométert meneteltek teljes felszerelésben a hatása alatt.” – Akkor ezek ilyen proto-berzerkerek voltak? Egyébként jön ez is vissza a többi oldszkúl anyaggal együtt:
Hitler-speedet árultak a felvidéki dílerek – Huhh, tömeggyilkos cucc lehet... :SS –  „Egy drogellenes akció során 6,6 millió forintnyi drogot foglaltak le Dunaszerdahely környékén.” – Ilyenkor bezzeg egyből indexék eszébe jut a hely magyar neve :DDD
A rendszeres füvezés kicsinálja az agyatÉN EZT MINDIG TUDTAM, de jó az Indexen címlapján is olvasni, ezzel a drogriporter, a társaság a kendertojásért meg a többi taszkalap propagandája semmisnek tekinthető! MARADJUNK AZ ALKOHOLNÁL! EGÉSSÉG!
Mi történik, ha nem annyit iszunk, amennyit kell? – Mi történik, mi történik...kijózanodunk :SSS
Táfelspicc - Közeleg a sörösüveg vége?: "Ha igazuk van a dánoknak, a jövő palackja farostból készül." – Na ezen most felröhögtem. Farostból, basszus? Miért nem egyből papírból? És ebbe fogják tölteni a húgyból-szarból kotyvasztott sört? Tényleg antialkoholista leszek :DD
Exe kitálalt - Kelly Brook mellei marha jók, de sajnos állítólag nem normális – Őszintén: melyik nő az? Viszont az ilyen csöcsökért az a legkevesebb hogy elviseljük a féltékenységi rohamokat!! A csávó tipikusan az a férfi aki nem tudja mit csináljon jódolgában, nem csoda hogy nő nélkül maradt végül...
élet – A Snapchatre költöztek a pornósok és sztriptízesek: „A pornóipar nagyot újít.” – Sajnos a szart megvenni még így sem fogják. Én sem.
Rocco Siffredi abbahagyja a pornózást: „A világ leghíresebb pornószínésze azt mondja, magyar felesége, Rózsa miatt száll ki a pornóból.”ÉDES FASZOM, múlt héten dollibaszter volt a leghíresebb, most meg a nem is annyira látens homokos Rocco? (Nem linkelem, aki akar magától is utána tud keresni.) De legalább az étterméből meg fog tudni élni ezután is...
napivízió – Aleska Diamond elmondta, miért ment pornózni – Gondolom a benne élő Nőt akarta megtalálni, meg kereste a testkép-öntudatot, és ki akarta fejezni önmagát, véletlenül sem csak a könnyű pénzkeresésről szólt az egész... –  „Ráadásul nevet is vált, mert szakít a múlttal.” – ...csak még ezt a cikket így nyomja le, csak még a könyvét megírja, csak még egy fotón pózol...tényleg, a fotó a cikk mellett:

ter-m 2015. Már. 24. 11:08
Az ő szája már örökre így marad, az a fránya beidegződés. :P

...ha már itt tartunk:
dubaj - Prosti-per: szépségkirálynő és címlaplányok is dubajoztak: „Elkezdődött a legnagyobb prosti-per, melyből azt is megtudtuk, hogy mit jelent a bulizás Dubajban. Izgalmas lesz, mert ismert nők is bíróság elé állnak majd.” – Ez kinek lesz izgalmas? Mindenki sejtett már mindent ezer éve. Itt már régen nem az a kérdés hogy melyik kurválkodott hanem az hogy melyik nem!
Befoltozhatják a debreceni szexlyukakat: „Az egyetem főépületének mosdója valószínűleg szexuális találkahelyként is üzemelt.” – Nahát, az egyetemisták tanulás helyett inkább farkakat szopnak a klotyóban...ez is max. annyira meglepő mint hogy a szépségkirálynők összevissza kúrnak mindenkivel aki tejel nekik. Persze van akinek pénz nélkül is megy:
élet – 63 éves, házas és 3000 férfival feküdt le: „Egy újabb asszony, aki a szexuális életét kiteregeti a világnak. Ő úgy feküdt le ennyi mindenkivel, hogy végig házas volt.” – Tudjátok bármennyit is olvasom Huffnágelt, a Férfihangot meg a többit, azért a szélsőségektől igyekszem tartózkodni, de ez a hír tipikusan az amire az agresszívabb antifeministák két kézzel csapnak le és ordítják közben hogy MNK.
B-irodalom +18 A női nemi szerv éden és pokol egyszerre: „Háborúk robbantak ki miatta, egy ilyen nyálkás, sötét lyuk miatt.” – ...ez meg olyan mintha valami elborult, nőkből kiábrándult állat írta volna. Vagy inkább:

Advanced Flight 2015.03.26. 20:34:48
Ezt a fost ugyanaz írja, aki a prostis blogon azokat az erőltetett förmedvényeket? :-)

fontos kérdések - Az öt leggyakrabban feltett kérdés a punciról – ...és nem ez az egyetlen ilyen indexes „ismeretterjesztés”:
D. Tóth Kriszta a punci legjobb nevét keresi – Mi van, a „pina” már nem elég jó neki sem? o_O Hová jutott a világ!
18+ Muffin – Így magolhatja be legkönnyebben a punci részeit: „Annyit mondunk csak: puncipárna!” – Ez is micsoda hülyeség, miért én tanuljam meg ezeket az elnevezéseket amikor nekem nincs ilyesmim, max. néha a közelükben járok?! HULLAMOSÓ VAGYOK BASSZUS, AZ ANATÓMUSOK KETTŐVEL ARRÉBB VANNAK! Még egy sört!!!
Minden nő spriccelésre vágyik? Elég egy tettrekész, húsos pénisz? (18+): „Íme a legnagyobb szextévhitek.”NEM: íme a legnagyobb origós hazugság: "A legújabb tanulmányok szerint a férfiak nagyobb valószínűséggel játsszák meg az orgazmust, mégpedig azért, mert ha valamilyen okból kifolyólag képtelenek a csúcsra jutni, önérzetük és férfiasságuk azon nyomban ripityára törik."SZERENCSÉTLEN BALFASZOK, éppenhogy a női orgazmust szokták színlelni, ugyanis a férfiét (az erekcióval együtt) lehetetlen! Nap kommentje:

human23 2015-03-25 01:00:54
Egy másik gyöngyszem a cikkből:
"3. számú átverés: A nőknek tovább tart a gyönyörhöz vezető út
Hamis, hamis, hamis!"
ugyanitt, néhány sorral lejjebb:
"Bár a nőknek általában hosszabb idő, amíg eljutnak az orgazmusig...".
Akkor most hamis, vagy nem???
Sajnos ez a cikk már megint egy marhaság, csak arról akar szólni, hogy a pasik milyen bénák, amiért a nők nem tudnak elélvezni. Sulykolja, hogy a pasiknak meg kell ismerniük partnerük testét, miközben a nők még arra sem képesek, hogy saját megismerjék sajátjukat.

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 29.:
FIRST VEGAS, ÁTSZÁLLÓHELY

0

Lázasodik a tücsök

Talán érdemes:
Most emlegettem De Niro gyengus vígjátékait, erre nyolc előtt tíz perccel jön egy 2013-as darab a retekklubbra, ami pont annyira egyensúlyoz a ciki és a vicces határán hogy a régi rajongókat megossza, a mai átlagközönséget viszont simán elszórakoztassa (az Apádra ütök-széria bármelyikénél azonban még így is jobb). Jon Turteltaub a Másnaposokat keresztezte a Folytassa! és a Szomszéd nője nyugdíjas, de még fickós hőseivel, és ehhez sikerült egy igazi szupercsapatot is megnyernie: a haveri kör házasodó tagját Michael Douglas játssza, akit utolsó nagy kiruccanására Robert GIDA bácsi mellett Morgan Freeman és Kevin Kline kísérnek el. A helyszín természetesen a Bűn Városa a sivatag közepén, a címbe (Last Vegas) kicsit szájbarásgósan beleerőltetve hogy ez bizony az utolsó nagy kicsapongások egyike – a kis társaság számára mindenképp. A nagy ereszdelahajamat közben persze azért jut idő tűnődni az élet múlásán és más ilyeneken is. Nyolckor Christophe Gans próbálja visszaszerezni megtépázott renoméját az HBO-n, esélye is lenne ha a Szépség és a Szörnyetegből nem pont a szintén francia (és nem mellesleg zseni) Jean Cocteau csinált volna egy felülmúlhatatlan feldolgozást 1946-ban. Emberünk nem adja fel, és tutira megy: Szépségként beveti a vetkőzésből-leszbizésből frissen szabadult Léa Seydoux-t (akit fel nem tudom fogni milyen logika alapján próbálnak beállítani az Új Francia Nő archetípusának, nála kevesebb érzéki kisugárzása csak Charlotte Gainsbourg-nak van), Szörnyetegnek meg megteszi Vincent Cassel, ő már úgyis többször bizonyította hogy mennyire az árnyoldalas férfiszerepekre termett. Ráadásul Gans továbbra sem tud elszakadni a kelleténél hosszabbra nyújtásnál: amire Cocteau-nak elég volt 100 perc (amit sok helyen még tovább kurtítottak másfél órásra) és a fekete-fehér összes árnyalata az neki majd’ két óra és látványos kulisszák között se jön össze, csak még jobban fogjuk siratni Jean Marais és Josette Day hiányát. Ugyanabban az időben egy többszörnézős, egy sztorit három szemszögből bemutató dráma a Cinemaxon. Az Esélylesőkben két családot kössze egy tragédia úgy érzelmileg mint anyagilag, ugyanis az egyikből a fiatal lány a másik (gazdagabb) família fiújával kavar, és a csaj apja ezt kihasználva szeretne közelebb kerülni a tűzhöz.

 

0

Ajánlott:
21:20-kor a Hivatali patkányok női párja jön a Filmbox Family-re az Irodai lányokkal, hasonló problémákat feszegetve (minek csesszük el az életünket lélekölő melóval, miközben szép lassan elmúlunk), ennek megfelelően anarchista humorral: a friss kollégát (Toni Collette) munkatársnői vezetik be a hitelügyintézés rejtelmeibe, leginkább abba hogy a munkához úgy kell hozzáállni hogy bele ne gebedjen az ember, és közben megmaradjanak az álmai is – mert abban minden női munkaerő egyetért, hogy jelenlegi helyzetük csak egy ugródeszka az Életbe, legyen az színészkarrier vagy házasság (kivéve a szerelmem, Parker Posey alakította csajt, ő szimplán csak tönkre akarja vágni a munkaadóit). Ahogy Mike Judge filmjénél, itt is egy lopás miatt kerül refelektorfénybe a négy jóbarátnő (további párhuzam hogy ami az Office Space-ben Jennifer Aniston, az itt Lisa Kudrow, vagyis az ügyeletes jócsaj a Jóbarátokból). Tízkor a Mestersége: színész sorozatot ismétli az M3, ha hinni lehet az ajánlónak, ma Psota Irén van soron aki igazi multitalentum, a színészet mellett remek énekes, és ha kell, táncos is. Tudom hogy a népesség egy része (remélhetőleg azok akik minél távolabb állnak a Doboztól meg általában a PRAE-től) csak onnan értesül egy-egy régi legendánk létezéséről amikor a Blikk vagy a Bors a magánéletükben turkál és öregkorukban zaklatja őket, de én még szerencsére élőben láthattam-hallhattam Psotát, ezért mindig lesz mihez viszonyítanom a feltörekvő aktorpalántákat.

More human than human rovat:
Elkészült a félig emberi, félig gépi sejt – More human than human.
Freedee – Az emberi viselkedést utánozná egy nyomtatott robot: "Több hónapos tervezés után állt össze a 65 centi magas gép." – More human than human.
Ez a robot jobb fej, mint a legtöbb ember: „Az első érző és gondolkodó robot.” – More human than human. Igen, az ilyen filmeknek (Chappie, A.I.) az is a célja hogy a buta csürhében bűntudatot keltsenek amiért mi „csak” emberek vagyunk, nem ilyen "jó fejek" mint az emberalkotta robotok...
gépagy – Tudnak valamit!: Megalkották az intelligens mesterséges bőrt!: „A tudomány olyan mesterséges bőr megalkotásán dolgozik, amely rugalmas és meleg, mint a valódi!” – More skin than skin!!!
Saját G.I. Joe-t tervezhet a gyerek: „Gyerekeknek szánja legújabb tervezőszoftverét az Autodesk.” – More G. I. Joe than G. I. Joe!
Háromszáz droid adta elő az Örömódát: „Sajátos feldolgozás.”MORE OPERAÉNEKES THAN OPERAÉNEKES ehhez minek robotokat építeni? Háromszáz droidot simán találtak volna bármelyik szektában :DDD Plusz milyen érdekes egybeesés már hogy az Unió himnusza az Örömóda...
Egy újabb lépés a Skynet felé: itt a hegedülő robot, és nem is játszik rosszul – More Paganini than Paganini.
Kiválogatja a szép lányokat a Tinder-robot: „Vagy fiúkat. Hatvan manuális választás után automatikusra vált, beszélgetni is elkezd.” – More szoknyavadász than szoknyavadász.
Szép feneke van a robotlánynakMORE SEGG THAN SEGG osztán szopni tud-é, aranyoskáim? Vagy még csak a fogaskerékkel fogazás megy neki?
Az önjáró autók miatt nem lesznek sofőrök: „Nem mi mondjuk, hanem Elon Musk, a Tesla vezetője. Szerinte 20 éven belül jön az átállás.” – More sofőr than sofőr. Szerencsére az utasokat még nem gépesítették. Bár...
Jönnek a tradicionális kínai robotdoktorok: „Sanghajban már fejlesztik a hagyományos orvoslást alkalmazó gépeket.” – More orvos than orvos. Szerencsére a betegek (még) pótolhatatlanok :)))
Taxirobot tologatja a gépeket a frankfurti reptéren: "A szerkezettel rengeteg üzemanyagot lehet megspórolni" – ...meg főleg munkaerőt. More tróger than tróger.
Profi videojátékos lett a Google gépagya: "Retrójátékokban már lenyomja az embert a DeepMind algoritmusa, bár a Pac-Man még kifog rajta." – Gondolom a DeepMind elnevezés is merő véletlen, egyébként meg more gamer than gamer. Lassan tényleg nem lesz szükség még a naplopókra sem. És tényleg:
Super Mario német agyat kapott: „Felismeri a beszédet, visszapofázik, tanul, érzései vannak. Ja, és végigjátssza saját magát.” – More Mario than Mario. Mi szükség van itt még egyáltalán a játékosra?
Vigyázz, Vegas, itt a verhetetlen pókerrobot!: „A gép néhány hónap alatt többet gyakorolt, mint a teljes emberiség az elmúlt száz évben.” – More póker than póker. Innentől kezdve az Esőember is mehet vissza az elmegyógyintézetbe.
Freedee - Szupergyors robotpolip: „A kategóriájának világcsúcs-sebességét a különleges alakváltó technológiával éri el.” – More polip than polip.
Már homokba rajzoló robot is létezik: „A Beachbot nevű gépteknős óriási ábrákat szánt a vízparti homokba.” – More teknős than teknős.
Valódi temetésen búcsúznak a robotkutyáktól: „Ma már lehetetlen megjavítani egy Aibót, ezért inkább rendes temetést rendeznek a robotoknak.” – More kutya than kutya. Ez is mekkora szánalom már, külön temető a robotoknak! Mindegy, ezeket legalább nem hozzánk hozzák a hullaházba...
Emberi génnel lett nagy agya egy egérnek: "Azt még nem tudjuk, hogy okosabb is lett-e." – More egér than egér!!! Lehet ezt még fokozni, mondjuk egy még visszataszítóbb kártevő gépesítésével?
vigyázó – bizarr: Gombnyomásra mozgatható a rovarhadsereg: „Egy texasi egyetem mérnökei kifejlesztettek egy olyan rendszert, amelynek segítségével távirányítani lehet a csótányokat egy, az idegrendszerükre kapcsolt mini-számítógép segítségével. Azt remélik, hogy a technológia alkalmazható lesz felderítő- és mentőakcióknál is.” – More csótány than csótány.
Tintahalhoz hasonló robotot terveztek – a szerkezet nem propellerrel, hanem uszonyai hullámzásával halad. – More tintahal than tintahal.
tudomány @ index2 - Durva: jönnek a keselyűdrónok! – More keselyű than keselyű!
Ügyesebb lett a kiborgcsótány – More csótány than csótány 2. – „Elkészült a legfejlettebb rovartávirányító, a csótányok segíthetnek emberek mentésében.”MAGYARUL: emberek mentésére is használhatnák, de ezzel is a magánéletünket fogják lecsökkenteni. Nap kommentje:

F,Ress,co. 2015-03-05 19:21:20
Ez a technológia már több mint két évtizede működik világszerte és nem csótányokat hanem embereket vezérelnek vele, úgy hívják, hogy mobil telefon. Akivel felhasználtatják még dolgozik és fizet is ezért. :) :(

gép újvilág – Korunk géniuszai egyre jobban tartanak az MI-től – More géniusz than géniusz!!4
AI: a mesterséges intelligencia barát vagy ellenség – Csak meg kell nézni a Terminátort vagy a Resident Evil-t oszt' rögtön kiderül... – „Egy számítógépes programnak sikerült átmennie a Turing-teszten.” – ...és a buta csürhének még most sem esik le hogy egyszer az ő helyét is elfoglalhatja egy gép:

shade7 2015-01-04 23:13:43
Remélem bekövetkezik hamarosan az áttörés, a technikai fejlődés nem állhat meg, holmi morális okoskodás miatt. Azok a pénzemberek akik pedig felszólalnak az AI ellen, maximum a hatalmukat féltik. Egy AI sok problémára adhat változást, ha meg úgy dönt, hogy nincs helyünk a világon, hát akkor így jártunk.

...és már most, a fejlődés eme primitív szakaszában úgy döntött:
Gazdájára támadt a robotporszívó: „Hogy is volt ez a robotika három alaptörvényével? Ideje lenne átismételni.”NEM. Ideje volna addig leállítani ezt a faszkodást, amíg még lehet.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés