2015. 04. 06.
As sharks fly by (ápr. 6-7-8-9.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
As sharks fly by (ápr. 6-7-8-9.)

 

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 6.:
HÚSVÉT HÉTFŐ

0

Húsvéti rovat:
Duna TV, 22:25: II. János Pál, a fehér ruhás vándor – Asszem nem árulok el nagy titkot azzal ha elmondom (sőt, talán már mondtam is) hogy nekem Ő a mindenkori kedvenc pápám: nehéz időkben került hivatalba és annyi minden között kellett egyensúlyoznia – médiamegjelenések, az egyház átalakuló szerepe, közben elkövettek ellene pár merényletet, kiparodizálták meg direkt támadták, de ő mégis békésen állta a sarat és végigcsinálta az életet, megfelelve a hívek és a konklávé elvárásainak, lemondva mindenről ami nekünk természetes. Persze az Index nem lett volna Index ha nekrológ helyett nem egy mocskolódást közöltek volna a címlapon ahol Ádámig-Éváig mindent János Pál nyakába próbáltak varrni, de ugye a kutya is csak ugatni tudja a holdat (rosszabb esetben teleholdkor netes megmondóemberré változik). A lengyelek eme 2011-es doksija talán a leghitelesebb megemlékezés róla, nézzétek. Ugyanitt éjféltől humánus emberkísérlet a vallások együttélésére Egy olajfa Jeruzsálemtől Tripoliig való utazása körül. A cél a fácska elültetése és hogy az út alatt az „őt” kísérő, különféle hítű emberek közös nevezőre kerüljenek. Bár ahogy egyre idősebb leszek úgy hiszek egyre kevésbé az ilyen szép ideákban, de ugye a remény szokott utoljára meghalni, hát adok nekik is egy esélyt. Az mondjuk tény hogy akik robbantással-savazással "kommunikálnak" azok el se indulnának egy ilyen társasutazásra...

Nem érdemes:
Majd újra lesz nyár – ...avagy ilyenkor sem ússzuk meg a harmadik világháborús agymosást, ma speciel az HBO 2-őn, és 23:40-kor. A How I Live Now annyira rossz hogy akár Stephenie Meyer könyvéből is készülhetett volna: az épp kitörő világégés eltörpül a vidéken nyaraló, mostoha-uncsitesójával összejövő kiscsaj „problémái” mellett, akit a többre hivatott Saorsie Ronan próbál meg átélni és szerethetővé tenni, nem sok sikerrel – mondom én hogy a Burok vérfertőzéses kiadását kapjuk. Kihagyható, ma meg pláne az.

Talán érdemes:
Aki esetleg vallásos műsorok nélkül szeretné átvészelni a hétfőt, az háromnegyed kilenckor kezdje az estét az M3-on Jerome Kern zenés életrajzával (Amíg a felhők tovaszállnak). Ez a sztárparádé egy jól sikerült (bár azért túlnyújtott) visszatekintés a musicalszerző küzdelmes és eredményes karrierjére Amerikától Angliáig és vissza, amit flashbackekben és kerettörténeten keresztül ismerünk meg Judy Garland, Frank Sinatra, Dinah Shore vagy Angela Lansbury közreműködésével. Folytassuk is ugyanitt, mert negyed tizenkettőkor jön egy régi-régi Hamlet-adaptáció Kurtág György zenéjével és Vámos László rendezésében. 1963-as, tehát nem egy alföldiróbert-botrány, de azért valahogy ki fogjuk bírni ha az Arany János-féle szöveget olyanok tolmácsolják mint a címszereplőt adó Gábor Miklós és mellette Avar István, Simor Erzsi, Körmendi János meg Márkus László. Hát igen, akkoriban színészek játszottak színházban, nem pedig celebek botránydarabokban ^^ A régieknél maradva fél kilenckor még mindig ott van a megunhatatlan Álom luxuskivitelben ismétlése a Dunán, Truman Capote művének kicsit finomított változata. Kivételesen nem zavaró hogy az eredeti írás anyagias lányából egy végülis a szívére hallgató, csak úgy mellékesen „kitartott” karaktert csináltak, mondjuk Audrey Hepburn-höz nem is illik más.
Universal Channel, 01:20: Szellemcápa – Az Asylumból megállás nélkül ömlő abszurdumok újabb képviselője. Az ötfejű okto-megalodonok helyett itt az új ász, a láthatatlan vízi ragadozó ami halála után mindenéltűvé válik és a gravitáció és egyéb alapvető fizikai törvények sem zavarják. Egy röhögést megér ez is. Végezetül legyen háromnegyed kettőkor egy Zs-kat. gyanús horror a retekklubbon, az előzőhöz képest ez sajnos nem direkt gagyi: nagyon akartak ijesztgetni a Jeti bosszújával, de beszarás lett a vége, a főgonosznál még a Jim Carrey-féle Grincs is ijesztőbb, és hogy a hóban túlélni próbáló focicsapat (valós) történetét egybemosták India válaszával a Bigfoot-ra, hát gratulálok....NEM.

Kiemelten ajánlott:
...bár nem húsvéti, de a Mi folyik a sötétben az utóbbi évek legüdítőbb meglepetése Új-Zélandról ami még azoknak is mosolyt csal az arcára akik a vámpírfóbia minden szakaszán túl vannak. Taika Waititi és Jemaine Clement a vérszívó-kultúra új oldalát mutatják meg nekünk (ráadásul utóbbi szerepel is benne, nem csak rendezte). Az újítás abban rejlik hogy a tvájlájtot és társait a másik FASZKORBÁCS-kompatibilis műfajjal, a realitikkel párosítják, és a keverék működik és szórakoztat is, mert ugyan ki az akit hidegen hagy hogy rohanó modern világunk kihívásaira és lehetőségeire (bulizás, internet, aktuális trendek) hogyan reagálnak örök,- és éjszakai életet élő barátaink? Nyolckor megkapjuk a választ a Cinemax 2-őn.

Nincsen húsvéthétfő LESZAROM nélkül:
a hét képei – Ezen a héten mindenki megőrült: „Főleg Taylor Swift, aki lábat is villantott. Meg Tara Reid, aki megmutatta, hogy milyen egy ijesztően lógó segg.” – Megmutatom, milyen egy LESZAROM.
Miss BumBum 18+ Úgy nézze ezeket a melleket, hogy a világ egyik legjobb segge tartozik hozzájuk! – Úgy nézzétek, hogy én ezeket is LESZAROM.
hello90 – Ilyen lenne elmondani a szüleidnek, hogy biszex vagyLESZAROM, nem érint, a szüleim szeretnek alkesznek is, nyilván biseksz-nek is szeretnének. Ezért ők a szüleim ^^
18+ Éden: Snezi teste csodás, Melanie pedig mindenki előtt lepisilte a teraszt – Ha kell, én az egész net előtt LESZAROM!
Lányok, lányok - Éden Beus szándékosan villantott mellet – Szándékosan LESZAROM.
18+ éden hotel - Beus levetkőzött, Snezi eszelősen twerkelt az Édenben
LESZAROM.
Escortoldalon pucsít Éden Beus - 48 ezer forint/óráért hirdetik:
"Mindenki szakmával a lába között születik..." – Kivéve, aki továbbképzi magát és csak annyit mond erre is hogy LESZAROM.
18+ nincs lejjebb - Amber Rose barátnőjével mutatta meg, hogyan kell ujjazni: „Már tényleg nagyon nehéz szavakat találni a celebnő viselkedésére.” – Dehogyis nehéz, itt van például ez: LESZAROM.
18+ Muffin - Kalina Ryu az egyik legjobb seggű pornósLESZAROM, a legjobb fenék még mindig Giannáé.
18+ Muffin: Pornóban ennyi jó segget még nem látott: „A Jules Jordan videó olyan női szereplőket sorakoztatott fel, mint Anikka Albrite, Carter Cruise, Bella Bellz és Valentina Nappi.” – Lásd eggyel fentebb, egyébként meg  LESZAROM.
Pusztító kórt hoz a trágyaszag: „Antibiotikumnak ellenálló baktériumokat visz magával az istállókon átsüvöltő szél.” – Á, ez csak a szokásos hétfő esti LESZAROM...
Sarka Kata megmutatta hogyan kell elegánsan mellbimbót villantani: „Fotó!” – Megmutatom akkor én is hogyan kell elegánsan leszarni. Hát így: LESZAROM.
Péterfy Bori bugyit villantott a színpadonŐ A MAGYAR LÉDINYANYA MADONNA, VILLANTÁS HELYETT INKÁBB A GYEREKÉVEL FOGLALKOZZON LESZAROM.
Tudja, hol van Hien testén tetoválás?LESZAROM hogy hol...erre se az énekhangja miatt fogunk emlékezni, már ha fogunk egyáltalán.
Bradley Cooper olyat tesz, mint még soha – Olyat teszek amilyet mindig: LESZAROM.
Talán ez Európa legnagyobb bordélya – Talán LESZAROM, bejutni úgyse fogok, nem lesz annyi pénzem sose...
Ilyen, amikor három szupermodell a Vogue-ban pucérkodik - ...és ilyen az, amikor háromszorosan leszarom őket: LESZAROM. LESZAROM. LESZAROM.
Lapozgató - Ezeket a celebnőket megszégyeníthetnénk, de nem tesszük: „Szőrös láb, sérült körmök, ortopéd rémálmok sokkolják a közeli képekre kíváncsi megfigyelőket.” – Szerencsére engem nem fog vissza semmi a celebek megszégyenítésében, ergo mindegyiket LESZAROM.
Érdekes kivágás – Ezt tette Nicole Scherzinger hasával a szoros ceruzaszoknya – ...és ezt teszem vele én: LESZAROM.
A nagy felfedezés – Tudomány: Kardashian arca valójában a hatalmas segge miatt változott megLESZA mi ebben az újdonság? Azt hogy egy seggfej azt eddig is tudtuk...


KEDD, ÁPRILIS 7.:
MONGOOSE AMONG US

0

Ez lemek, akkol elelesztjük Lóbeltet!

Húsvéti rovat:
...mert mára is jut az utórezgésekből, kilenc után öt perccel a Jézus helyett szabadon engedett Barabás (Anthony Quinn) története a Film+2-őn a megszabadulástól egész a cirkuszi arénáig, a kételkedő-bűnös élettől a kereszténység felvételéig. Spoilerezni ezt is lehetetlen, annyi figyelmeztetés azért jár mellé hogy itt már hangsúlyosabban van jelen a fájdalmak-szenvedések megjelenítése, megágyazva ezzel Mel Gibsonnak, viszont az övével ellentétben ide jutott nem csak egy Quinn, de egy Ernest Borgnine, Jack Palance vagy Vittorio Gassman is, így ez is simán az ajánlható kategória, a bibliai filmek közül még mindig a legjobbak közé tartozik.

Ismétlés, de érdemes:
Fél tízkor a Breakfast at Tiffany’s után újabb tutira menés a Dunán egy ugyancsak megunhatatlan darabbal Billy Wildertől, igen, ez a Van, aki forrón szereti amiben talán elsőként jelent meg a női ruhába öltözés, igaz itt még indokoltan: ez volt a két zenész egyetlen esélye a maffia előli menekülésre – viszont ezzel egyből belépőt nyertek a női zenekar tagjai közé, sajnos randevú-esély nélkül. Ám Tony Curtis Josephine-je megtalálja a megoldást: barátnőként kiismeri hölgye szívét vagy inkább szíve hölgyét (Marilyn Monroe), és felvesz egy újabb identitást, hogy behálózza. Egyébként meg senki sem tökéletes...

Nem érdemes:
HBO2, 20:25: Menekülés – Visszavonult versenyautóst a felesége elrablásával veszik rá mindenféle csúnya dologra. Elrabolva, Halálos iramban...még az egyszeri néző is fejből fújja az ihletadókat. Hogy Selena Gomez itt van azt megértem, ő egy félig megemésztett hamburgerért is elvállal bármit, de hogy Ethan Hawke idáig süllyedt az azért durva.
Film+, 23:30: Ufó: Idegenek közöttünk – Borzasztó gyenge keresztezése a Cloverfield-nek és a Világok harcának, még Jean-Claude Van Damme ellenére sem érdemes belekezdeni. Kézikamerás-világvégés-idegenes szemét amin még röhögni sem lehet. Kevés jóság jut mára, nézzük inkább hogyan csapódott le az ünnep a médiában, avagy:

Kis hírek a húsvéti tojásból:
itthon – Húsvét: Az 5 legjobb húsvéti program: „Mi lenne, ha idén otthon ülés helyett inkább kimozdulnának a családdal Húsvétkor? Remek programokat ajánlunk!” – Minek? Családom nincs, ezt a húsvétot is a templomban és a kocsmában töltöm, ahogy az összeset idáig!
Nézegessen húsvéti horrornyuszikat!: „18 kép, amit vidámnak szántak, de nem jött össze.” – Ez semmi, látnátok milyen (és nem csoki)figurák üldögélnek itt a kocsmában...me included :SSS
ma is tanultam valamit – Miért eszünk sonkát húsvétkor? – Röviden? MERT JÓ. Viszont közben befutottak a Hitetlen Tamások is:
hipochonder – Mi okozta valójában Jézus halálát? – Teljesen mindegy hogy a kiszáradás vagy a római lándzsája volt az ok, a lényeg az hogy FELTÁMADT! :)))

Szvidrigajlov 2015.04.04. 13:42:18
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
NEM! A CIKK NEM JÓ! JÉZUS NEM TUDOMÁNY. A HÚSVÉT NEM AZ ORVOSILAG ELEMEZENDŐ HALÁL, HANEM Az ÉRTELEMMEL ELEMEZHETETLEN FELTÁMADÁS!
De ha már a halálról készül elemzés, annak nem az orvosi vonatkozásait kell elemezni, hanem a stációit, azt a 12 stációt, amin mindegyikünk végigmegy majd, akár római, amerikai, vagy orosz katonák, liberális bírák és helytartók elé állítják, akár az onkológus elé. Ezt kell elemezni. Onnantól, hogy "múljon el tőlem a keserű pohár", azon át, hogy "ecce homo" odáig, hogy "elvégeztetett".
Hogy aztán TALÁN (???) a halál sem végleges???
Így üljétek a húsvétot és egyétek a sonkát, ne úgy, hogy vajon fulladás, vagy szívgörcs okoz-e halált a kereszten.

Üvegplafon – 10 tipp, mit tegyen a nőkért locsolkodás helyett! – Jaj, már úgy féltem hogy pont Krisztus feltámadása alkalmából nem lesz meg a napi kötelező femi-rinya. Jellemző módon a vallás meg sem említődik, viszont már az elején elmegy az egész valami egészen őrült irányba: „Ha tényleg azt szeretné, hogy egész évben jófejek legyünk.” – Kik, és ki felé? A nők a férfiak felé? Vagy a párok egymás közt? Mondjuk enélkül is vannak bajok a cikk írójánál: „A nyulacska-korszakból kinőve elég konkrét szimbólumrendszer várja a szapora magyar lyányokat. Persze, persze, a locsolkodást (...) azért találták ki, hogy "egész évben termékenyek legyünk". No, meg azért, mert valamiért kéjes élvezetet okozott az ünneplőbe öltözött lányokat – akiket egy átlagos napon tisztelettel és udvariasan kéne békébe' hagyni – nyilvánosan, csoportosan, legitim módon és egyéni felelősségtől nem sújtva jól megalázni/zavarba hozni.”ÉDES FASZOM, ezt a rohadt femináci rizsát egy régi hagyomány kapcsán, a vidékies nyelvezetet gúnyolva! „Szapora magyar lyányok” „kéjes élvezettel” meg „legitim módon és egyéni felelősségtől nem sújtva” való „nyilvános, csoportos” megalázása. BEZZEG AZ ICE BUCKET CHALLENGE, AZ MINDJÁRT MÁS :D Egyébként az hogy a vízzel leöntést meg a kölnit egybemossa az egy dolog, a szöveget nézve viszont az a gyanúm hogy az író nem itthon járta ki az általános iskolát. Tessenek mondani, kicsit beszélni azért magyar, vagy csak úgy mint vácpávördórika? Na mindegy, lássuk a tíz világrengető pontot: „1. Szedd le az asztalt, és mosogass el. (...) Észre fogod venni, hogy ez a tevékenység semmiféle előzetes képzettséget nem igényel, illetve sem a külső, sem a belső nemi szervek típusának nem függvénye.” – Jajj de tenyérbemászóan tetszenek fogalmazni, jaj de előítéletesnek teccik lenni, a férfi nyilván SOHA nem végez házimunkát. Tessék mondani, ennek mi köze a húsvéthoz? „2. Szexelj a pároddal néha olyankor, amikor ő akar – ne csak olyankor, amikor te.” – Ez nagyon szép, de tessék mondani, mi köze ennek a húsvéthoz? „3. Játssz a gyerekkel, amíg elmegy sportolni (akkor is, ha az „csak” jóga”), vagy a barátaival találkozni (akkor is, ha azok „csak” a csajok). Ahogy ő is szokott a gyerekkel játszani, amíg te elmész sportolni és barátkozni.” – Hm. „Elmész barátkozni”, ezt tényleg valami Erasmusos genderhallgató írhatta, magyar ember így nem fogalmaz. „4. Köszönd meg hangosan és érthetően azokat az apró szívességeket (munkákat), melyeket minden nap elvégez érted, körülötted.” – Ez jogos, mondjuk alap is lenne, de mi köze a húsvéthoz? Ugyanezt a faszságot már papprékakinga is ellőtte nőnap alkalmából, csak ott fizetést követelt a gyereknevelésért meg az idős rokonok gondozásáért. „5. Kérdezd meg, hogy mi a véleménye a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről.” – Tessék mondani, ennek mi köze a húsvéthoz? És főleg: KI NEM SZARJA LE?! Ki az a hülye aki még a csajával is csak politikáról tud beszélni húsvétkor?! „6. Hagyd, hogy befejezze a mondatot.” – Ez jogos, meg alap is lenne, de mi köze a húsvéthoz? „7. Ha valamin felhúzza magát, figyelj arra, ami miatt mérges” – Ez is jogos, de tessék mondani, mi köze ennek a húsvéthoz? „8. Engedd, hogy vezesse a közös autótokat, olyankor is, amikor nem vagy bebaszva.” – Jajj de tenyérbemászó ez is. Igen, a családapa az folyton be van baszva és még olyankor is kitúrja a nőt a kormány mögül. Tessék mondani, ennek mi köze a húsvéthoz? „9. Ne nyomaszd, amiért fontos neki a munkája, és ne alakítsd rendszeresen úgy az életeteket, hogy te bármikor feladhass családi szabadidőt váratlan munkafeladat miatt, ő viszont nem. Ha így folytatod, még egy nő le fog morzsolódni, akit intelligenciája és kompetenciája a munkaerőpiacra teremett.” – Eszem megáll, ezt a férfigyűlölő dumát, ezt a globalista világlátást...meg se lep hogy a húsvéthoz ennek sincs semmi köze. „10. Szeresd azért, aki. Bármit is képzeltél róla az első randin. Vagy amikor megszületett és először fogtad a kezedbe. Vagy amikor gyerek voltál, és azt hitted, az anyukád tökéletes. Ő itt és most él, és nem csak a fejedben. Ismerd meg ezt a csodálatos embert, és ha lehet, ne öntsd le semmivel”  – ...és itt vége a mondatnak. A felvetés egyébként jogos, de tessék mondani, mi köze ennek a húsvéthoz? Ezt nem inkább nőnapkor kellett volna elsütni? Persze tudom, nőnapkor is ugyanezt a lemezt teszik föl, ha nőnek nézzük őket az a baj, ha nem ünneplünk velük, akkor meg az a baj :DDD Tényleg, nem lehet hogy ezt is a papprékakinga írta álnéven, ugyanaz a lesajnáló, minden férfit bűnösként kezelő stílus mint az ő HVG-s agymenése...van még lejjebb? ...és igen:
sajtkészítők - Egy ateista vallomása Húsvét alkalmábólKI A F***T ÉRDEKEL MIT UGAT EGY ATEISTA EGY KERESZTÉNY ÜNNEPEN?! Még ilyenkor se tudják befogni a szájukat? Persze a szabadnap az jól jön nekik karácsonykor meg most is, de közben verik a mellüket hogy így nem hisznek, úgy nem hisznek... Nap kommentje:

Jozsó_ 2015.04.03. 11:04:45
A problémád gyökere valójában az, hogyha vki "hisz" az ateizmusban annak semmilyen módon nem lehet megmagyarázni, hogy Isten létezik.
Csak játszd le magadban. Megkérdezed, neked miért nem jelenik meg Isten?
Miért? Mi lenne az, amivel Ő meg tudna győzni téged, hogy létezik?

- "Nézd, leküldöm a fiamat"
- Nincs Isten
- "Nézd, a vízen jár"
- Nem történt meg
- "Nézd, mikor meghalt 3 óráig sötétség volt"
- Nem történt meg
- "Nézd, hitetlen római aki pár méterről látta a halálát rájött, hogy mit csinált, és azt mondta "Ez valóban Isten fia volt"
- Biztos rosszul látta, nem volt ilyen
- "Ok, akkor küldök hozzád embereket, akik találkoztak velem"
- Nem, küldtél, nem találkoztam velük

Érted? Ha megmakacsolod magad, akkor semmilyen módon nem lehet számodra bebizonyítani.
Az egésznek meg elég egyszerű az elve. Isten szabad akaratot adott nekünk. Dönthetünk mellette vagy ellene. Ha állandóan, közvetlenül itt lenne, azzal sértené az szabad akartunkat, nem önként döntenénk mellette, így nem azért szeretnénk, amilyen ő, hanem mert "muszáj".

 

 

SZERDA, ÁPRILIS 8.:
EGERET FOGNAK A HEGEK

0

Találkozás a csellózással.
 

Ajánlott:
Ilyen se sűrűn van mint ma: a bőség zavarával fogunk küzdeni és el leszünk árasztva klasszikusokkal, de azért ne dicsérjük agyon a műsorszerkesztőket még a Duna TV-n se, amíg ugyanis féléjfélkor kezdik a kultúra terjesztést addig nem igazán szolgáltak rá, márpedig Vittorio de Sica remeke (A sorompók lezárulnak) ennél jóval többet érdemelne. OK, nem túl optimista alkotás, de az itt felvázolt élethelyzetek a neorealizmus óta mit sem változtak, ma is bármikor padlóra kerülhet az ember (minden értelemben). Ez történik Umberto D-vel is egy átdolgozott élet után: amíg ő kórházba kényszerül, addig a szobáját másnak adják ki, ő pedig egyetlen leghűségesebb társával (kutyájával) utcára kényszerül és már az öngyilkosságra készül amikor az eb akarva-akaratlanul eltéríti ettől. Váltás: bár címével (Deathtrap) Tobe Hooper (egyébként sajnos nagyon rossz) horrorjával osztozik, a Halálcsapda mégicsak egy fekete komédia és egy thriller törvénytelen gyermeke, pont olyan amilyen egyedül Sidney Lumet bábáskodásával jöhetett világra (nem mellesleg Ira Levin Egérfogó című drámájából). Egy sikertelen drámaíró legutóbbi bukása után a nála zseniális művével „kopogtató” ifjú kollégája testén át szeretne visszatérni a rivaldafénybe (vagy legalábbis a kritikusok és a közönség kegyeibe) és maga mögött hagyni az ihlettelenséggel járó élősködést és alkoholizmust. Lumet a színház és a mozi eszköztára között vacillál, és bár a szufla kicsit lejjebb ereszt a játékidő második órája felé ahogy előtérbe kerülnek a rendező stiláris trükközései meg túlbonyolításai, azért az újabb és újabb fordulatok és meglepetések láncában az a leginkább meglepő hogy működnek. Csak annyi negatívumot tudok felhozni hogy hajnali fél egykor kezdik – de hát ez a retekklubbtól elvárható tempó.

Talán érdemes:
Szeretlek holtodiglan – Fran Toto valós történetéből készült, halivúdi módra kifacsart viccelődés (lásd még a Badass és az alapjául szolgáló esemény közti különbségeket). Legyünk őszinték, a férj hűtlenségére sokmindennel lehet reagálni, ezek közül a gyilkossági kísérlet a legkevésbé elfogadható (for the record: Toto öt (!) alkalommal próbálkozott ilyesmivel, és a csalfa férj mégis megbocsátott neki, ennyit arról hogy csak a nők futnak az őket alázó pasik után), szóval ebből vígjátékot forgatni komoly erőfeszítést igényel, de végülis sikerült, olyan is lett. Ha azt hiszed hogy Kevin Kline, William Hurt, Keanu Reeves vagy River Phoenix neve ha nem is garancia a minőségre de legalább elviselhetővé teszi az erőltetett poénokat, abban az esetben kilenckor van egy esélyed a csalódásra az HBO Comedy-n.

Kis hírek a nagyvilágból:
ma is tanultam valamit - Azt ismeri, hogy három Jézus beszélget?: „A pszichiátria történetének legbizarrabb kísérletében három, magát Jézusnak képzelő paranoid skizofrént zártak össze két évre, hogy eldöntsék, melyikük az igazi.”Hülye pszichiáterek, pszichiáterhülyék, hát sokkal egyszerűbben is eldönthették volna. Jézusból meg továbbra is csak egy van :)))
Missouriban újabb elítéltet végeztek ki: "Storey 25 éve sörért ölte meg a szomszédját." – Hát akármennyire is imádom a sört, ez esetben kénytelen vagyok a halálbüntetésre szavazni.
ma is tanultam valamit - Egy orosz vallási szekta Sziporkát imádja: "Igen, a Csipet-csapat női főszereplőjét. A vallásnak alig tucatnyi követője van, de eleinte Jézus apostolai se voltak többen. " – Hát ez remélem komoly, mert viccnek már kicsit durva lenne.
A CIA-vezér szerint megtört az Iszlám Állam lendülete – Ő csak tudja :DD
MacBethet rendezhet legközelebb Scorsese: „Kenneth Branagh impresszionista átiratáról szóban már meg is egyeztek.”MacBeth, az, basszus. A Shakespeare-t leírni innentől kezdve inkább meg se próbáld, kedves cikkíró...
Csődvédelmet kért az Ulpius - MUHAHA! Azt remélem is! Több mint tíz éven át játszották a könykiadás retekklubbjának szerepét, ami szenny volt az mind náluk jelent meg, nem tudom sajnálni őket. Az alkalmazottaikat, na azokat igen...

bellerophon 2015-03-18 09:15:02
Pedig ők adták ki az olyan "remekműveket" mint a Szürke ötven árnyalata könyvváltozata, vagy Frei Tamás "zseniális" munkái, vagy Kelemen Anna:A Nép Szolgálatában című könyvét.
Nem is értem ilyen igényes felhozatallal hogyan kerülhettek csődhelyzetbe.
Mindegy, a csődhelyzetből ki lehet még jönni ha ügyes a cég.

Így haldokolna még 15 évig a Népszabadság: "Még tavasszal frissül a napilap, tudta meg az Origo." – Én még élénken emlékszem amikor ebben a haldokló lapban és társaiban azt írták hogy nincs ingyenebéd, tessék a piacról élni, most meg kaptak még 15 évet? És hol? :D
bezzeganya - Otthonszülésre készülök: "A statisztikák piszok jók, sérülés, halál ritka mint a fehér holló. Köszönöm, elég volt egyszer a kórházi rémálom, másodszorra nem kérek belőle." – Jajaja, a gyereked is biztos ezt javasolná te szerencsétlen. A statisztikák azok meg tényleg nagyon jók, minap is mit olvastam:
Otthonszülés közben halt meg egy baba: "A zsombói, első gyermekét váró nő a hódmezővásárhelyi bába lakásában szült." - ...és most jön a lényeg:

antimimoza2015-02-19 10:11:29
"A szülésznő másik társával együtt próbálta újraéleszteni a babát, de nyilván sem intubálni, sem adrenalint adni nincs joguk. Egy idő után tehát eszköztelenné váltak. " Mi az hogy nincs joga a bábának intubálni, vagy adrenalint adni a gyereknek? Bábaként nincs képzettsége ehhez? Ha így van, akkor eü intézményben ezt megtették volna, ezzel is nagyobb esélye lett volna az élethez az újszülöttnek. Felháborító, hogy lehet ilyen felelőtlen egy anya! Azzal a lendülettel, ahogy bement a bába laksásra (vagy "rendelőjébe") egy kórházba is bemehetett volna. De ezek az anyák annyira agymosottak, hogy inkább keseregnek egymás (a bába) vállán, minthogy beismerjék, hogy téves döntést hoztak.

...tényleg, mi lehet az otthonszülés nőpápájával?...
Perújítást rendeltek el Geréb Ágnes ügyében – Jaj, remélem most is mennek majd palyabejájék énekelni az ablaka alá mint legutóbb.

 

 

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 9.:
KI GYŐZI LE GYŐZIKÉT?

0

I'm having an old friend for dinner.

 

Talán érdemes:
Negyed kilenckor igaz történet a Cinemax 2-őn. Könnyű lenne azt mondani hogy a Halál angyalának aktualitást adnak a magyar és külföldi esetek amikor egy orvos/ápolónő segíti át a másvilágra a betegeket, a helyzet azonban az hogy Lucia de Berket kvázi ártatlanul dugták börtönbe. Az ilyen esetekre kell emlékeztetnem magamat nekem is amikor habzó szájjal követelem a halálbüntetés visszaállítását.... Kilenckor egy dráma a blogban eddig csak egyszer, 2011 októberében szerepelt Anna Nicole Smith-ről. Négy éve egy leszállóágban forgatott komédiával került a látókörömbe, akkor azt írtam róla hogy „még a sok csöcs se tudja elterelni a figyelmet az egyik”””színész””” széthullásáról”, a mai HBO-s darab (Anna Nicole) viszont megerősíti azt amit már régóta gyanítottam, vagyis hogy „hősnőnk” élete jóval több mint egy playmate szimpla története aki butuska, de gyönyörű nőből egy időre a világ vágyainak tárgya lett hogy aztán nagyon mélyre zuhanjon. Persze jelen van benne mindaz ami kis hazánk hasonló észbeli és emberi "kvalitásaival" rendelkező egyedeit jellemzi: a suli hanyagolása a szépségből való megélhetés kedvéért, alibi-filmszerepek a munkaszerű vetkőzések mellé, kvázi-escort lét hírességek csajaként majd (megállapodás helyett) egy idősebb pénzes pasasra való ráakaszkodás. Mivel Ms. Smith a Világ hivatalos Közepébe, Texasba született, neki mindenből a java jutott: címlapok és bulik a Playboynál (amiről folyamatosan derülnek ki olyan dolgok amik egyre inkább a Tágra zárt szemek titkos társaságához teszik hasonlatossá), még a harmatgyenge filmjeire is mindig volt forgalmazó, gazdag emberből is egy milliomos jutott neki, szóval futott a szekér rendesen. Aztán az egész sztori egyre furcsább fordulatokat vett, hogy végül a befejezés rámutasson az egész álomgyár sötétebbik oldalára: ama hírhedt videó volt az egyik fordulópont amikor kezdtem komolyabban venni a konteóblogokon olvasottakat. Ha bulvárolvasói aggyal nézzük, nem fogunk látni semmit: egy bohócnak (?) maszkírozott, a régi szépségre csak romokban emlékeztető nő affektál a kamerába láthatóan valami szer hatása alatt, hátborzongatóan üres tekintettel. Mellette a gyereke akit meg sem ismer, az egészet pedig a gazdag férj halála után előkerülő számtalan dögevő jóbarát egyike veszi videóra (aki hasonlóan tisztázatlan körülmények között, bár kevesebb publicitással halt meg nem sokkal később). Már akkor is volt valami beteges a jelenetben, és ANS volt a legkevésbé az, az azóta előforduló celebrity meltdown-ok (és például Nicki Minaj arcfestése) pedig többszörösen új kontextusba helyezték a látványt. Mintha egy emberáldozat utolsó előtti felvonását látnánk, és ezt nem fogja tudni visszaadni semmilyen életrajz – de legalább utal a történtekre, és ez is valami. Ha az igazat mondanák el róla és nem színészekkel rekonstruálnák az életét, talán még ajánlott is lehetne, így viszont mindenkinek magának kell megcsinálnia a házi feladatát, vagyis elolvasni a kötelezőket, és egy utolsó pillantást vetni a STÁR utolsó előtti arcára:

0

Evezzünk vidámabb vizekre: ugyanabban az időben Conan, a barbár Izraelben a Film Mánián, és ez nem vicc, ugyanis egy ott készült vadhajtásról van szó. Vadhajtás, mivel a Közel-Keletről alapvetően nem fantasyket, inkább a dokumentarista alkotásokat meg drámákat várna az egyszeri ember, a B-fíling a többszörös címmel lesz teljes: ez már az a kategória amit itthon már csak egy néven mutattak be (viszont évtizedekkel a premier után), a világ összes többi részén viszont két formában is próbálták rásózni a nézőkre (Circle of Iron, The Silent Flute). Ha valamit tanulhatunk belőle, az a kitartás: a Legyőzhetetlen főhőse akkor sem veszti el a kedvét amikor szabályszegés miatt kivágják arról a harcművész-versenyről amit élete addigi legnagyobb lehetőségének tartott, inkább elmegy megkeresni az ötletgazda Zetan varázslót. Ez idáig a legkisebb fiú könnyen felismerhető blueprint-je és amíg nem térnek el ettől a készítők addig egy átlagosan unalmas akciózást kapunk, azonban a humor és David Carradine megjelenésétől kezdve kicsivel izgalmasabb lesz a helyzet, főleg mivel ő alakítja az út során kötelezően feltűnő humán próbatételeket. Rajta kívül még lesz pár régi jó ismerős (Eli Wallach) akiről nem is feltételeznénk hogy ilyet bevállalnának, pedig.

Kis hírek a nagyvilágból:
...mindenekelőtt pár példa arra hogy Anna Nicole Smith szelleme azért itthon is követőkre talált:
Apám szerint  nincs jogom becsapni a szerencsétleneket: „Fenyő Iván spirituális gondolkodó lett, könyvet is írt. Elmeséli, hogyan szólította meg őt a búzafű.” – Van ez így, engem a felespohár szokott megszólítani :DD Igazából az egész úgy jó ahogy van, kénytelen vagyok hosszabban idézni: „Évekig minden reggel jógáztam, és jártam a jógamesteremhez. Egyszer csak azt mondja Páger úr, hogy jövő hétre találjam ki, hogy mit jelent a nevem. (...) És akkor otthon így ültem, hogy a “Fenyő" az már eleve jelent valamit. Fa Iván? Nem. És akkor néztem a nevem, Fenyő Iván, Fény-Ő Iván. És tovább néztem, hogy ha azt ott letakarom, akkor Fény-Ő-I-Van. Fény-Ő-I(sten)-Van. Fény ő Isten van? Húúú, ez már valami, oké, ez jó. Aztán szóltak többen, hogy az e-mailem mindig így jeleníti meg a nevem, hogy feny ivan. Nem én írtam be így, nem tudom hogy kell ezt beállítani. Ezt jelnek vettem, és megtetszett (...) amikor kiállok és beszélek, rajtam is átjön valamiféle energia, mint ami 15 évesen a Hamlet-monológnál Földessy Margitnál jött át. Mintha nem én beszélnék, én csak vagyok, és valami használ engem. De nem építem erőből. Csak meg akarom érezni, hogy az élet most épp mit akar velem.” – Ezt én is ismerem, legszívesebben követném is a Zélet hívását, csak aztán arra gondolok hogy akkor miből fogok élni. Szerencsére ő már megteheti azt is hogy ne dolgozzon: „Úgy tudnék lenni színházban, ha a két-három általam istenített rendezőből valamelyik felhívna egy olyan szereppel, ami én vagyok. Maximum egy hónapot próbálnánk, és lenyomnánk 30-50 előadást két hónap alatt, mint külföldön. Akkor belemennék, akkor lenne hozzá kedvem. (...) Szerintem mivel híres vagyok, és talán viszonylag jó is, én már tisztességes pénzeket kérhetek. Most is épp milliókat kínáltak. De nem szeretnék. Nem a pénz az első, ami mozgat. (...) Megvehetném itt az összes teát, de nem teszem. Miért? Mert nem vagyok szomjas.” – ...és a legjobb: meghívták halivúdba, de ő inkább Brazíliában tágította a látókörét: „Lett volna tizenkét napom egy hollywoodi forgatáson. És ők kerestek meg. Évekig ez volt az álmom, hogy egyszer valaki így keressen meg: Hollywoodból, casting nélkül, mint Fenyő Ivánt! Mégis azt mondtam, hogy köszönöm, most mégsem. Na, ezt a bátorságot, ezt az egységben levést az élettel nagyon tudom becsülni magamban, amikor épp meg tudom valósítani.”SZERÉNYSÉG ELVTÁRSAM, SZERÉNYSÉG! Én ha valamit szeretek magamban, az a szerénység. Van egy olyan érzésem hogy Brazíliában nem csak a búzafüvet nyomta fullba szegény. Persze annyira még ő sem megvilágosult hogy ingyen adja a tudást:

béhárom 2015-01-18 11:40:51
"itt van egy szenvedő ember, és valahogy segítenünk kell"
"nem éreztem azt, hogy pénzben annyit kapnék egy-egy eladott könyv után, amennyit én gondoltam"
Színtiszta spiritualitás ! :))))))

Nem baj, majd az Ulpius kiadja ezt is. Ja, nem...
Hujber Ferenc kétszer meghalt és pokolra jutott: „Mindezt ő maga mondta, merthogy túlélte. Sőt a mai Blikkben olyanokat is beszélt, hogy ő most már jóban van a halállal. De azért azt is elmondta, hogy olyanokat látott, amiket nem szeretne még egyszer. (...) Az újságnak elmondta, hogy január elején kétszer is összeomlott a keringése és halálközeli élménye volt. A színész tudni véli, hogy ő egyenesen a pokolra jutott, de erről nem akart részletesen beszélni, mert úgy tervezi megírja a teljes történetét.” – ...és basszus, ez se bírja ki könyvírás nélkül! És A TÁVOLBAN FELSÍR EGY GYEREK az erdők csak fogynak és fogynak!
ufo - Három celeb is megjárta mostanában a túlvilágot: „Egyiküket földönkívüliek rabolták el, a másik többször is meghalt, a harmadik búzafűvel lépett kapcsolatba.” – ...és most, a challenger appears:
Tóth Vera perel, és démoni személyiségekről ír: "Hazugságokkal akarják tönkre tenni, pedig Isten üzent rajta keresztül." – Hát, ha Nietzsche üzengethet Madonnán keresztül... :SS
A leghülyébb tolvaj ezúttal Székesfehérváron tűnt fel: "Felvette a lopott kabátot, majd folytatta a lopást." - Nem hülye ez csak bátor :DD
freeze - A titokzatos gomb - ön megnyomná?: „A számláló 60 mp-ről indul, és ha valaki - bárki a neten - megnyomja a gombot, újrakezdődik a játék.” – Erre csak ennyit:

0

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés