2015. 04. 18.
Boribon a böriben (ápr. 18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Boribon a böriben (ápr. 18-19.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 18.:
JÓ KIS VERSENY!

0

Vadász, vadássz!

Hat évesek lettünk, kedves olvasó (plusz előtte is volt némi aktivitás), viszont visszatekinteni egyre kevésbé van időm, úgyhogy inkább extra adag alázással kezdem, ahhoz értek a legjobban:

Kiemelten nem ajánlott:
A szeretem-gyűlölöm viszony az Asylummal tovább folytatódik 01:25-kor, az Itt a fű, hol a fű? elvileg a füves-kúrós-szűztelenítős tinivígjátékok (Amerikai Pite 1-végtelen, Seth Rogen összes művei) lóbüdzsé paródiája lenne, de míg a stúdió abszurd szörnyei viccesek, addig Sex Pot-ot még a csöcsök sem mentik. "Vígjátékról" "vígjátékot" forgatni eleve nehéz, úgy meg főleg ha az eredeti agyiszint alá mennek. Recskagép főhős, vicces dagadék, sekszes-pisikaki poénok - miben különbözik ez attól amin viccelni próbál? Szeretném azt hinni hogy a "színészek" direkt viselkednek úgy mintha nem csak a szövegkönyvet, de a kamerát is most látnák először, hogy Eric Forsberg (aki még idézőjelben sem rendező) direkt, műfajkritikaként rakott bele ronda pucér nőket, de hiába, gondolom a retekklubb sem azért vette meg mert meglátták benne a finom iróniát. Én sem fogom: kihagyom.

Nem ajánlott:
Ahogy Amerika egyre jobban rákészül a világbékére, úgy gördülnek le a futószalagról a nem is annyira kvázi-propagandafilmek. Ezek közül az esti nyolc órás adagot a Műkincsvadászok képviseli, ami olyan mint a Becstelen Brigantyk és a Kelly hősei keresztezése, mínusz ötlet és önirónia (pedig utóbbi még e kettő közül is csak az egyiknek állt jól). Szóval az időpont megint a második világháború, a küldetés megint piszkos, csak elítéltek helyett kurátorokat (LOL) és múzeumigazgatókat (megaLOL) dobnak be a frontvonalak mögé hogy mentsenek meg mindent az utókornak a pusztítástól. Na most, aki visszajáró olvasó az tudja hogy nem fogom mentegetni a németeket, viszont törikönyveket én is olvastam, ahogy a mostani híreket is, ennek tükrében mondom hogy ég és föld a különbség aközött amit a németek csináltak a II. VH-ban a műkincsekkel és amit amerikai haderő művelt mondjuk Irak, Szíria vagy egyáltalán bármelyik ország műemlékeivel (hogy az ISIS „véletlen”, de valahogy mindig célzott pusztításairól ne is beszéljünk). Erre most itt van ez az utólag átírt fejezet, ami a Brigantykhoz hasonlóan abszurd, de fullba van nyomva, hát az eszem megáll. Rossz filmhez rossz poén illik: tényleg az HBO Comedy-n a helye, mert ekkora méretű történelemhamisítás az már tényleg komédia, ahogy az is hogy milyen sztárokat nyertek meg hozzá (John Goodman, George Clooney, Bill Murray, Matt Damon és Cate Blanchett).

Talán érdemes:
Nyolckor egy kicsit túl komolyan vett tisztelgés a vadnyugat hőskorának vége előtt a Cinemax 2-őn. Az amcsik mindig is imádták az őrült kihívásokat és öngyilkos küldetéseket: ami most az országokon vagy államokon átívelő autóverseny az anno a hétszáz mérföldes Lóverseny volt, winchesterre és musztángokra komponálva. Ahogy a szemtől szemben harcoló cowboyok kora leáldozott, úgy a mai kor cinikus embere is nehezen látja meg a semmiért egészen-rodeó győzelmeit, aki viszont egy hibáival együtt is őszintébb USÁra vágyik, az megtalálja vele a számítását. Gyönyörű képek és kivételes szereplőgárda (Gene Hackman, James Coburn, Candice Bergen, Sally Kirkland), a magyar címmel ellentétben kevés lövöldözés, annál több elmélkedés a férfilét küzdelmeiről meg általában az életről, pátoszos, de elgondolkodtató alkotás, az utolsó bölények egyike ebből a műfajból (és a 75-ös évből). Ugyanabban az időben csattanós pofon az ateistáknak az HBO-n: egy halálból visszajött beteg kisfiú bizonyítja be kétkedő szüleinek hogy Igazából létezik mennyország. A kicsivel utána (negyed kilenckor) adott Sodródva megint egy példa a zene gyógyító erejére a Cinemaxon. Egy apát a fia halála utáni depresszióból és alkoholizmusból húznak vissza a gyerek dalai: előbb ő maga játssza el azokat, majd megihlet velük egy kezdő bandát is. Éles váltás: a Film+2-re mindig számíthatunk ha B-filmekről van szó, nem lesz ez máshogy háromnegyed tizenegykor a (kissé ismétlésgyanús) Vadász esetében sem, itt egy fiú-,és lánycsapatot tizedelnek egy lakatlan szigeten. Itt jó okunk van a gyilkosnak drukkolni, a fiúkat ugyanis egyik intézeti társuk halálba szekálása miatt tették partra, avagy:

Tibag05 | Válasz | Előzmény (kazsagx)     2014. aug. 16. 13:09 | 48/48
a nagyon durva horrort nem szeretem, de ebben élveztem ahogy Irtják a férgesét!
helyes! aki más életével szórakozik és élvezettel gyötri a gyengébbet, azt KINYÍRNI!!!

Végezetül hajnali negyed kettő előtt öt perccel egy felemás ritkaság az AMC-n John Frankenheimer és Elmore Leonard találkozásából, ez a 10 másodperc az élet, amit csak az ront le kicsit hogy két évvel előtte már ugyanez a stúdió feldolgozta egyszer – viszont abban nem volt benne Ann-Margret, a Prince-háremhölgyből filmszínésszé válni próbáló Vanity meg főleg nem, a prímet mégis Roy Scheider viszi aki visszavág az őt félrekúrásaival zsarolni próbálóknak. Hogy akkor mégis mitől felemás, hát a rendező kezétől, ami kicsit megszaladt: ami az ugyanebből készült Ambassadorban másfél óra (plusz ott felcserélték a félrelépőket és még az arab-izraeli helyzetet is belevették), azt Frankenheimer 110 percre nyújtja.

Kis hírek a nagyvilágból:
Túszejtőnek hitték a késes fenyegetőt: "A rendőrség kicsalta az utcára, ahol elvették tőle a kést. Senkinek nem esett bántódása." – Értem én hogy jólesik a rendőrökön gúnyolódni, de basszus, kés volt nála, fenyegetőzött, mégis minek hitték volna?
Bécsben gyilkolhatott a kazah titkosszolgálat: "Gyanús öngyilkosság, állami szintű emberrablás - keleti nyitás helyett kazah botrány Ausztriában."SZORGOS NÉPÜNK GYŐZNI FOG! ÉBERSÉG!!!!
ma is tanultam valamit - Amerikában egyszer betiltották a szeletelt kenyeret: "A törvény két hónapot sem élt, és azóta sem tudja senki megmagyarázni, mi értelme volt." – Miért, a fűlegalizálásnak mi értelme volt? Vagy az alkoholtilalomnak? Amerika, ennyi, nem kell értelmet keresni a cselekedetikben, a drogokat engedik, az ezeréves, ártalmatlan dolgokat mint az alkohol, a kenyér vagy újabban a számítógépek, azokat meg betiltják:
Emlékeznek még a COCOM-listára? Készül az új kiadás: „Az Egyesült Államok betiltja a szuperszámítógép-alkatrészek exportját. Kína és Irán is a tiltólistán.” – Olyan szerencse hogy már nem hidegháború van hanem világdemokrácia, el nem tudnám képzelni mi lenne ha nem az lenne!!44!
Velvet - Cinthya Dictator szerint Berki a férfiideál – Neki lehet is hogy ő az... :SS
Négymillió forinttal a zsebében sétálgat Berki Krisztián: "Szeretem, ha van némi készpénz nálam" – Őszinte leszek: eddig se irigyeltem, ezután meg főleg nem fogom, ugyanis tuti hogy a zsebesek is olvassák az Origót :DDD
Flóberttel ment iskolába a nyolcadikos: „A 14 éves fiú kezéből a tanárnő vette ki a fegyvert. Vádat emelnek ellene.” – ...mármint a taszosok a gonosz, elnyomó tanárnő ellen, gondolom én! Egy működő demokráciában ennek így is kell lennie!!!4
Segítsen megtalálni a 4-es villamos hősét!: „A férfi nem engedte, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön a villamoson felejtett táska.” – Na, szegény ez is mit kap majd hogy elvette a zsebtolvajok megélhetését...menekülj haver, ha kedves az életed!
Senki nem lépett közbe - Döbbenetes felvétel egy csoportos nemi erőszakról – ...és kettővel alatta így működik a kettősmérce:
hogyvolt +18 éden hotel - Hardcore gang bang pornósztár az Éden Hotelben: "Az új lakó Barbara, művészneve: Daniella Rose - és egyből villantott is két foghegynyi kis mellbimbót." - Hát igen, meglepődtem volna ha egy zöldségpultos csajt dobtak volna be. Ez a szar a mostani (!!!) Indexben: egymás mellett a komoly hírek és a bulvár, a tragédia és a pornó, és közben folyton keltik a bűntudatot az olvasóban.
Elhagyja az országot Majka – Jaj, jaj, Gerendás, Dopeman, Majka...az ország szellemi elitje távozással fenyeget. ÉDES FASZOM, A MÉHETEK AZ ÚTLEVELETEK JÁRJON, NE A SZÁTOK!!!


VASÁRNAP, ÁPRILIS 19.:
MERRE VISZ UTAD, BŐ VÉREM?

0

Valószínűleg a börtönbe.

Ismétlés, talán érdemes:
Retekklubb, 19:50:
a Tolvajtempóból akkora kult lett (nem kis mértékben Angelina Jolie-nak és Nicholas Cage-nek köszönhetően) hogy az átlagnéző hajlamos elfelejteni hogy már ez is „csak” egy remake – igaz, a jobban sikerültek közül, bár míg az eredetiben sok volt az akció és kevés a duma (plusz a főszereplő autót is feltüntették a stáblistán), a 2000-es változatban mindezt felcserélték: a túl sok jellegzetes figura között kissé elveszett a sztori (egy megzsarolt autótolvajnak öccséért cserébe el kell kötnie ötven drága kocsit). Egyszernézős akciózás (és basszus, már ez is tizenöt éves), Jolie szép, Vinnie Jones nagyot alakít mint hallgatag Szfinx – igaz, ehhez az is kellett hogy neki ne írjanak szöveget (Robert Duvall már nem volt ennyire szerencsés). Egy órával később, vagyis kilenc előtt tíz perccel a most már talán végre leszállóágba ért Dan Brown művének (Angyalok és démonok) mozgóképesítése a Cool TV-n. Robert Langdon valójában Indiana Jones konteósabbra fazonírozott kiadása, de ő legalább vastag könyvekben kezdte pályafutását, nekem is csak az velük a bajom hogy az illumináltakat meg az ellenük harcoló Római Katolikus Egyházat is ugyanolyan mindenre elszánt szervezetnek ábrázolta az író (meg sajnos a rendező is), vagyis míg a Da Vinci-kód Krisztust demisztifikálta úgy hogy a csürhe is megértse, addig az Angels and Demons a rá alapított egyházzal tesz (tenné!) ugyanezt – viszont azzal ellentétben ide már jutott karakteres nő Ayelet Zurer személyében, vagyis nézhető, csak ne vegyük túl komolyan.

Talán érdemes:
Izraelben a nők is hadkötelesek (igen, Zurer is csak azután kezdett neki a színészetnek miután a kötelező kiképzést letudta), negyed kilenckor egy ilyen bázisra látogatunk el a Cinemax segítségével egy drámával, ahol a feladatát komolyan vevő parancsnok és két, Zéró motivációval rendelkező, túlélésre játszó és hétköznapi életről álmodó beosztottja pszichikai csatározásait láthatjuk. Kereken kilenckor Mark Wahlberg egy újabb félkomoly szerepe a Viasat3-on a Rocksztárral, ami félig tiszteletadás, félig paródia a nyolcvanas évek hajmetálja felé: egy tribute-zenekarban játszó srácot bevesznek az általa tisztelt bandába. Innentől a has-been rokkkkksztárok életébe nyerünk betekintést, akiknek bár legszebb napjaik már rég elmúltak, de azért egy közéjük keveredett hétköznapi ember életét még így is eléggé meg tudják bolygatni. Jason Bonham és Zakk Wylde is feltűnik benne, tartozok nekik azzal hogy megnézzem.

Ajánlott:
HBO, 20:00: Mielőtt meghaltam – Valóságalapú dráma Ron Woodroofról (Matthew McConaughey), a HIV-fertőzött kaszkadőrről aki a nyolcvanas évek Amerikájában pária-létre számíthatna ezzel a betegséggel ha nem ugrana át Mexikóba ahol segítenek neki – ő pedig úgy dönt hogy segít sorstársainak és szembemegy az USA lobbijával: gyógyszereket és felvilágosítást „csempész” szülőhazájába, nem törődve se a bigottakkal, sem a konszernekkel. Essen szó a segítőjét játszóról is: amennyire gyűlölöm Jared Leto Messiás-komplexusát (lásd a 30 Seconds To Mars kb. bármelyik megnyilvánulását), itt annyira értékelnem kell a játékát. Tényleg jó és fontos film, nézzétek. Fél egykor véráztatta angol art-dráma zárja a napot a Cinemaxon Jodhy May és Joely Richardson remek alakításával, valós események alapján. Egy látszólag rendben levő francia úri házban él anya és búra alatt tartott lánya valamint szolgálónőjük, akinek nagy szüksége van a pénzre, így elviseli a fura páros rigolyáit, sőt, húgának is állást szerez náluk. A dolgok innentől fajulnak el, minden értelemben: az úrnő és lánya megaláztatásai elől a nővérek egymásban (vigyázat, szó szerint) keresnek menedéket, de a végső robbanást semmi sem háríthatja el. Ha minden női rendező olyan tehetséges lenne mint Nancy Meckler, egy szavam nem lehetne a lassan ránkerőszakolt kötelező kvóta ellen, dehát nem ez a helyzet, a Nővérem, nővérem egy kivételes eset.

A seksz, a szipu rovat:
A bánatos életbe már!: „Megcsalta a pasija, ezért kedzett pornózni Aleska Diamond”MUHAHA, hát persze! MAGYARUL: csak kellett egy ürügy a könnyű pénzszerzésre.
Aleska Diamond Új könyvet ír! – ÉDES FASZOM, már megint?! Nem volt elég egyszer?! HEY GIRL, STOP KILLING THOSE TREES!!!
Monique Covet az olasz strandolókat hergeli: „Pornószínésznőnk a tengerparton hempergett egyet.” – Hát ennek se kell sok ürügy a terpesztésre még úgy se hogy már nem hivatásos, de legalább nem károsítja a környezetet a könyveivel.
ma is tanultam valamit – Vannak emberek, akik immúnisak a másnaposságra: „Akár minden negyedik-ötödik ember ilyen lehet. A tudósok nem tudják megmagyarázni, miért.” – Pedig egyszerű: FOLYAMATOSAN RÉSZEGEK! MINT ÉN!!!
Ön is volt már másnapos? Ezt egye a túléléshez: "Megrázó képsorok, elképesztő történetek. Furcsa moldáviai étel, máj gránátalmával és ördögpirulák készülnek a boszorkánykonyhánkban. És még kénteleníteni is megtanítjuk." – Lásd fentebb. SOSEM VOLTAM MÁSNAPOS, cserébe viszont állandóan részeg vagyok :))))
Háromszáz részeget találtak húsvétkor: "Jobbak az eredmények, mint tavaly."A RÉSZEGEK JOBBAN TELJESÍTENEK! EGÉSSÉG!
:OOOOOO - Családi vacsora közben adtak pornót a KFC-ben – Pár év és ez is kötelező lesz :SS
élet +18 A Make love not porn az első közösségi pornó oldal: "Az amatőr jelző illik legjobban a fizetős szexoldalra, de a készítők elutasítják ezt." – Kit érdekel amikor már profi kurvákból is túltelítettség van? o_O
Éden Melanie vállalna pornót: „De csak ha a fiújával, Ádámmal forgathat. Ez gyakorlatilag már megvalósult.” – Hogy is mondták? „Válogatósak a kurvái, madame”.
Éden Melanie foga szex közben tört elNEFOGAZZ, egyébként meg járhatott volna rosszabbul is:
+18 Éden Beusnak durva szexbalesete volt: „Beszélgetés közben, vihorászva vallotta be, hogy mije és hogyan repedt szét. Őt meglepte dolog.” - Különösebb kommentárt nem fűznék hozzá. Ja de igen, jön a Nap kommentje:

nem mai gyerek 2015-03-26 09:47:49
Édes Istenem!!!! Menthetetlen a helyzet! Kár, hogy nem a fejed repedt szét a sok észtől baszd meg!

Obama a Grammy-n: a nemi erőszak nem oké: „Az amerikai elnök a zenei díjátadón bejátszott videóüzenetében arról beszélt, hogy a nemi erőszak és a bántalmazás elfogadhatatlan, és arra kérte a zeneipari celebritásokat, hogy élve a rájuk irányuló figyelemmel, ők is továbbítsák ezt az üzenetet a rajongóiknak, és maguk is mutassanak példát.”MUHAHA. Azon a Grammyn ahol Chris Brown-t jelölték? Annak a zeneiparnak üzen ahol nagytételben folyik a nők tárgyiasítása és a fiatalkorúak sekszualizálása? És a Feminfo ezt pozitívumként hozza le? Ezen most felröhögtem. Elképzelem ahogy egy átlagos erőszaktevőnek az utolsó percben eszébe jut az Elnöki Üzenet és begombolja a sliccét. Mondom, akár röhögni is lehetne az ilyen ájtatoskodásokon, de ez inkább sírnivaló.

Jósti • 3 órája
Mondjuk ha nem ömlene minden 2. klipből az erotika, talán nem lenne annyi kangörcsös "moleszteráló" és Sia-Elastic Heart klipjére se azt mondaná rögtön a proletár hogy pedofil az egész klip.

...pedig az, sőt, vannak ott még komolyabb gondok is.
Obama: Hagyják abba a meleg gyerekek átnevelését – Erre meg valahogy ez a karikatúra ugrott be:

0

(Forrás: ED)

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés