2015. 04. 25.
Se rokona, se előőrse (ápr. 25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Se rokona, se előőrse (ápr. 25-26.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 25.:
VAS, AGGYAL EGYÜTT

0

Bandák klubja.

Na gyerekek, Little Boots jól pofára ejtett minket a háromnegyedórás fellépésével hogy rohadjon meg, hát így ajánljon az ember IRL programot. Nem baj, legalább ma elsőként egy zenei filmen vehetek elégtételt:

Ismétlés, nem érdemes:
Cinemax 2, 20:00: Majdnem híresMajdnemjó film egy kitalált zenekarról és a hozzájuk szegődő újságíróról. Igen, tudom, valós történet ihletésére meg minden, de valahogy az egész túl van cukrozva. A színfalak mögötti életről lehet realista drámát vagy doksit csinálni (lásd a Stones Cocksucker Blues-át ami annyira jól sikerült hogy hivatalosan máig nem vetíthető), akár még vígjátékot is (lásd Spinal Tap), viszont drámát és komikumot vegyító rom.kom.-ot már jóval nehezebb, és Cameron Crowe pont azokba a csapdákba sétál bele amik várhatóak voltak: a vicces jelenetek egy része voltmár (ráadásul jobban), a drámák (leginkább a groupie-lét árnyoldalai) annyira közönségbaráttá vannak téve hogy hiteltelenek, de a fő gond mégis a kitalált banda zenéjével van, ami totálisan jellegtelen. Egyedül a Lester Bangs-et játszó Philip Seymour Hoffman az aki úgy-ahogy menti ezt a két órát (de a háromórás rendezőit már ő sem).

Ismétlés, talán érdemes:
19:10-kor egy lassan húszéves Brendan Fraser-vígjáték a retekklubbon. Az Őserdő hőse előbb volt rajz,- mint mozifilm, és látszik is mind a történetén, mind a karakterein (a számítógépes grafikán szerencsére nem, az nem telepszik rá). Az alapot természetesen a Tarzan és leágazásai adják, George az ő kissé ügyetlen utóda, aki akkor dönt végleg a dzsungel mellett, amikor az őt felnevelő beszélő majmot BAZÁRI MAJOMMÁ vásári látványossággá akarják degradálni. 97-es, de még mindig jobb mint Fraser riválisa, Adam Sandler bármelyik mostani dobása. Tíz előtt öt perccel egy egyértelműen felnőtteknek szóló akciófilm? társadalomkritika? a Cinemaxon a Harcosokkal, ami mintha a New York Bandái és a Harcosok klubja keresztezés-előfutára lenne. Walter Hill a hétköznapi emberek világával párhuzamosan létező univerzumba viszi el a vele tartókat, csak hogy bizonyítsa: a Nagy Alma a hetvenes években tényleg olyan veszélyes volt mint amilyennek a túlélők elmesélik. A gang-gyűlésen az egyik klán vezetőjét meggyilkolják, az ártatlanul megvádolt (de azért még így is elég sötét alakokból álló) csapat pedig próbál a territóriumukra hazajutni és megmaradni, de ez még nappal se lenne egyszerű, nemhogy az éjszaka kellős közepén, rájuk vadászó ellenfelekkel. Hozzállás kérdése hogy feleslegesen erőszakos exploitationt vagy korrajzot látunk bele, de akár így, akár úgy nézzük, mindenképp megrázó lesz.

Talán érdemes:
HBO, 20:00: A séfRoad movie-ba oltott, lelkizéssel megtoldott sztárparádés főzőcskézés, amiben egy óvatlan twitter-üzenet (LOL) miatt kegy,-és állásvesztett szakács egy mozgóbüfével és egy szakmabeli haverjával indul útnak hogy rendbetegye viszonyát fiával (meg esetleg magával is). Carl Casper mellett olyanok kavarnak bele a levesbe mint Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Dustin Hoffman, Robert Downey Jr. vagy John Leguizamo, vagyis olyan rossz nem lehet, bár előre rettegek a naptól amikor egy faszbúk-bejegyzés lesz a történet mozgatórugója. A többcímeseknél csak a túl sokszor feldolgozott mozik a gyanúsabbak, erre példa az AMC-n hajnali 00:50-kor a Gyávaság tollai, ami 2002-es, de már így is a hetedik (igen, jól olvastad: hetedik) remake A. E. W. Mason művéből. Az újrahasznosítást néha a technika követelte meg (hangos, illetve színes verzió), de hogy hatszor, hát azért álljon meg a menet, jóból is megárt a sok, nemhogy gyarmatosító-patrióta érzelmességekből. Amikor egy fiatal tiszt életét, leendő feleségét és más ilyeneket féltve vonakodik megtenni hazafias kötelességeit, SELYEMZSINÓRT négy fehér tollat kap „jutalmul”, nem mellesleg mindenki elfordul tőle, ő pedig ennek hatására megembereli magát és a kötelező helyi segítővel megindul kiszabadítani katonatársait. Az öregeket Michael Sheen, a fiatalokat a kelleténél korábban elhunyt Heath Ledger képviseli, de még így sem ér fel a magyarok (név szerint Korda Sándor, Korda Zoltán, Korda Vince, Bíró Lajos, Rózsa Miklós) által készített 1939-es változathoz, ami viszont úgy kiváló ahogy van.

Ajánlott:
Bár ma már a könyökünkön jön ki az összes nőjogi-gendernáci faszság, bizony volt idő amikor a magát civilizáltnak tartó világban a nők nem szavazhattak, másodrangú állampolgárok voltak és Amerikában is csak kicsivel előzték meg a feketéket. Ezekre a szégyenteljes időkre és az ellenük harcolókra emlékezik a Cinemax a Vasakaratú angyalokkal nyolckor, ami Lucy Burns és Alice Paul mozgalmáról szól a(z akkor még tényleg) elnyomó férfitársadalom ellen. Pártalapítással kezdik, gyűlésekkel folytatják, majd amikor fentiek eredményeképp börtönbe zárják őket, éhségsztrájkkal hívják fel a figyelmet a tarthatatlan helyzetre. Ha az Alice Paul-t játszó Hilary Swank nem volna elég, ott van még Anjelica Huston is, ez kapásból két ok hogy te is megnézd.

A seksz, a szipu rovat:
c:c - Pornósztárokkal erősít az HBO: "A True Detective című sorozat második évadában lesz egy orgia, oda kellettek a szakértők."ÉDES FASZOM, pont ugyanez a hír ment le pár hete az Origón. Ennyire nincs téma? Ugyanezek a firkászok ezerrel fikázzák a köztelevíziót hogy minden csatornán ugyanaz megy, miközben ők is ezerszer lehozzák ugyanazt... Egyébként a szart még seksz-szel sem lehet eladni, úgyhogy kihagyom!
Folytatódik a világ legundorítóbb horrorja: „Eric Roberts és a pornós Bree Olson is főszereplő az Emberi százlábú 3-ban. Gusztustalan trailer.” – Mint fentebb: a szart sajnos még pornóval sem lehet eladni. Viszont a pornót azt csak anélkül :DD
heti trend - élet: Ez a hat férfi heteroszexuális: "(...) Az extrém módon öltözködő férfiak mind melegek – ezt gondolja a többség, és azért gondolja ezt, mert már hallott Boy George-ról, Pete Burnsről, Liberace-ról Perez Hiltonról vagy éppen Lakatos Márkról. De általánosítani mindig nagy hiba, és ebben a cikkben most megmutatjuk, hogy mennyire. Hogy időt spóroljunk, a tanulságot már az elején levonjuk azzal kapcsolatban, hogy mire lehet következtetni abból, ha egy férfi az átlagostól merőben különböző ruhákban jár: Ha egy férfi extrém módon öltözködik, az azt jelenti, hogy az a férfi extrém módon öltözködik." – Ez ilyen Indexes-református marhaság lesz, a cikkben szereplők közül ugyanis EGYEDÜL STEVEN TYLER AKI BIZONYÍTOTTAN HETERÓ-SEKSZUÁLIS, a többi max. csak szeretne az lenni, a hosszú haj meg NEM a melegség jele, Mátyás király és Rákóczi is így hordta! Boy George meg kizárt dolog hogy meleg legyen, neki egyszerűen csak tetszik a zene, a nyolcvanas években mindenki így öltözködött, még én is, bár ma már igyekszem letagadni :DD
Melyik pelenkázóban (nem) lehet szexelni – ...és kivételesen az Indexnek van igaza: EGYIKBEN SEM, még akkor is ha a játszótér után ezt is felfedezték maguknak azok akik nem tudják visszatartani a rájuk törő vágyakat.
ma is tanultam valamit - A csúnya embereknek is van saját védőszentjük - It's official: a római katolikus a legjobb egyház :))) - „Szent Drogónak ma van az ünnepnapja. Köszöntse fel ronda ismerőseit sok szeretettel!”EGY SÖR LESZ, kérném ide a Búfelejtőbe, lehetőleg k*a gyorsan és még annál is hidegebben ^^
B&C - Inna Whiskeyt Godzillával? - MI AZ HOGY, NAGYONIS, sőt nem csak vele, hanem bárkivel, megfelelő mennyiség után úgyis feltűnne vagy Godzilla vagy King Kong, vagy valami más ilyen filmSTÁR celeb...
c:c Gesztesi visszatér a TV2-re: „Mégsem megy a Barátok köztbe, ha minden igaz, az új Friderikusz-műsorban lesz látható.”Nap kommentje:

parazita666 2015.04.17. 10:20:04
Erre inni kell!

Minden, amit a férfiak tudnak a vagináról: "Tanulságos videó!" – Nem néztem meg, úgyis tudom hogy egy üres képernyőt mutatnának :DDD
Íme tökéletes fallosz titka (18+): "Kezdetben gyenge, alázatos, később vadállati." –Péniszirigységes feminista álmodozás. Ha már szóbakerült:
Pénisztolvajoktól rettegnek Afrikában: "A világ legviccesebb mentális betegsége a koro. Még nem halt bele senki, csak azok, akiket agyonvertek miatta." - Jajj, ez nagyon vicces lehet, gondolom akiket agyonvertek azok is marhára kacagtak...
drogriporter – Ha legalizálnák a füvet, mindenki függő lenne? – Nyilván nem, csak a nemfüggők életét tenné tönkre a drogosok számának növekedése. –  „A legnagyobb tévképzet, ami létezik.”ÍGY IGAZ, nincs még elég pucéran rohangáló fürdősós állat, leépült alkesz meg ragasztót szippantó csöves, generáljunk még problémákat!!!4
dr - Életveszélyes vegyületek kerülnek az ecstasy tablettákbaMUHAHA! Azt remélem is! –  „Ez az ésszerűtlen drogpolitika ára!” – Így igaz, A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN!

Trompf • http://trompf.blog.hu 2015.01.06. 11:11:11
Mi az az ésszerű drogpilitika, ami megakadályozza a drogdílerek számára, hogy az olcsóbb de jóval károsabb anyagokat hozzák forgalomba ?
És tulajdonképpen hol is ésszerűtlen a konkréten melyik drogpolitika ?
Mindenhol ?
Merthogy gondolom Dr. David Nutt nem magyar.


VASÁRNAP, ÁPRILIS 26.:
LÁSS HANYATT!

0

Ülünk az árvonalon.

Nem ajánlott:
HBO, 20:00: nincs szomorúbb látvány a megöregedni képtelen celebeknél, legyenek azok ZENÉSZEK „énekesnők” mint Madonna, vagy „színészek” mint Cameron Diaz. Neki amúgyis volt egy valódi Szexvideója is, egyértelmű volt hogy 2014-ben is ezzel poénkodjon, ennek a hátán próbáljon meg visszatérni, nos nem sikerült, viszont legalább annyira szánalmas a próbálkozása mint filmbeli párjának az az ötletete hogy a sekszuális életüket házipornóval dobják fel – hogy aztán futhassanak a kiszivárgott videó után. Kapcsolódó hírek:
10 film, amit kötelező megnézni októberig: „Cameron Diaz szexvideóját, Jessica Alba sztriptízét vagy Stallone legújabb akciózását várja? Jön a Sin City 2, az Expendables 3 és egy rakás ütős sci-fi.” – ...azóta persze kiderült a szomorú valóság, de nálunk még ez sem volt elég egy masszív bukáshoz:
39 ezren bámulták Diaz mellét: „Ennyien hittük a hétvégén azt, hogy a Szexvideó jó. Rockot és Adam Sandlert is szeretik a nézők.” – Véletlen? Aligha :(((
gumicukor – Cameron Diaz az arcát takarja, miközben a pólója látszik át: „Egy film promóciójára érkezett a színésznő teljesen átlátszó pólóban, de ő mégis az arcát takargatta.” – Érthető, nem a testét szégyellte hanem az arcát nem akarta ehhez a PORNÓ akarom mondani promócióhoz adni.

Talán érdemes:
A Cinemaxon ugyanabban az időben (tehát nyolckor) alapvetően pozitív kicsengésű, de komoly témákkal foglalkozó darab egy echte first world (de legalábbis kapcsolati) problémákkal küzdő író önmagára találásáról. A Hanyatlás rövid története még rövidebben összefoglalva annyi hogy az élet szebb színben látásához nem is kell más mint hogy az ember egy kis időt töltsön idős szüleivel, lássa az ő problémáikat (fizikai és lelki betegségek) és azt hogy ha már egy életen át kibírták egymás mellett, akkor nyilván nem pont most fognak elválni. Mi viszont váltsunk: általában elvből utálom a török filmeket és sorozatokat, ma viszont kilenckor itt a 40, ami a kézikamerás felpörgetések és blöffök isztambuli változata egy pénzzel tömött táska és három ember kalandjairól, némi számmisztikával és három egymás mellett futó történettel, spoilerezni nem akarom úgyhogy csak ennyit mondok róla, meg annyit hogy a Filmbox Plus-on keressétek. A napot 21:50-kor az ismétlésgyanús Határvonal zárja a Film+2-őn egy lassan minket is érintő problémáról (illegális bevándorlás, mi más), Mexikóban „csak” annyival rosszabb a helyzet hogy oda már egyértelműen terrorista egyének is jutnak, meg a helyiek közül olyanok akik leülnek velük tárgyalni a közös ellenség (USA, mi más) legyűrése érdekében, Amerika viszont érthetően érzékeny az effajta machinációkra, így egy profit (Ray Liotta) küldenek hogy megoldja a helyzetet. Egyszernézős.

„Zene” és „film” rovat:
Néhány megcáfolhatatlan tény arra vonatkozóan, hogy Szabó Benedek az új Cseh Tamás: "Megjelent az új albuma, a Legszebb éveink."
quart - Viszkivel és cigivel fizettek az év lemezének felvételéért – Basszus, ennyi magas labda mindjárt a cikkek első soraiban: „Év lemeze”, „az új Cseh Tamás”... Melőtt belekötne valaki, közlöm hogy igenis belehallgattam (vagyis nem végig, de legalább megpróbáltam). Amennyiben tényleg ő lenne az új Cseh Tamás akkor majd ébresszetek fel ha nőtt mellé egy új Bereményi Géza is, addig is maradok az eredetinél.
Ginás hawaii pizzával indít az új generációs kultsorozat: „A Középsuli online videósorozatból minden lényegeset megtudhatunk a mai fiatalokról. Képzeljék, a fiúk nem szeretnek dugni, a lányok szivarfüggők és a tesióra olyan kemény, mint a recski munkatábor. Ha a 80-as évek generációs kultuszfilmje a Megáll az idő, a 90-es éveké a Rám csaj még nem volt ilyen hatással, a 2000-es éveké pedig a Moszkva tér, akkor a 2010-es éveké bizonyára a Középsuli sorozat lesz. De ez a film azoknál is jobb, mert nincsenek benne kommunisták.” – Belenéztem ebbe is. Egy szó: NEMZETHALÁL. Asszem maradok itt is az eredetiknél.
Sírnak a tinik világszerte: "Ez most nem pletyka, a zenekar hivatalosan is bejelentette, hogy Zayn Malik otthagyja a One Directiont."HELYESEN: közülük is csak a melegek és az ízléstelenek sírnak. Még szerencse hogy a meleg tinik zömének jó a zenei ízlése és nem hallgatnak ilyen szarokat.
smoking barrels – klasszik: A Macska-jaj megismételhetetlen: „Egyszer mindenképpen látni kell ezt a zseniális vígjátékot.” – Szerintem meg még egyszer is sok megnézni, sőt, nem csak szerintem:

Chaoyang • http://xiongyali.blog.hu 2015.03.27. 10:43:32
Hát amikor a kínai barátaimnak, barátnőimnek akartam lejátszani, már az első jelenetsortól rosszul lettek, hogy mennyire primitív, lepusztult és szegényes az atmoszférája a filmnek. Tényleg az.

rs - Még meg sem jelent, de már aranylemez az új Ossian: „A Lélekerő már a megjelenés előtt egy héttel az előrendeléseknek köszönhetően aranylemezzé vált!” – Azt nem lehetne hogy ezek után inkább meg se jelenjen? Most miért, ha már így is aranylemez, mi szükség van arra hogy kiadják? :DDD
Még a legszörnyűbb filmeket is szereti valaki: „Ősszel vallott színt az Index: megírtuk, hogy melyek azok a filmek, amiket barátaink utálnak, a kritikusok lehúzták, mi mégis szeretjük. Jött egy csomó komment és levél, kiderült, hogy mik az olvasók eltitkolt kedvencei. Ezek jönnek most.” – A Piranha 3D persze nincs benne, pedig abban Kelly Brook és Gianna Michaels is villant!!!! EZ SZÍNTISZTA KIREKESZTÉS!!!!!!!!!!!
Szép lassan széthullik a Vámpírnaplók, ez már a végMUHAHA! AZT REMÉLEM IS!!!
Söréttel lő az Irie Maffia, hogy valami betaláljon: „A mulatós itthon olyan, mint Amerikában a trap” – Ebben kivételesen egyetértek velük, ugyanis MINDKETTŐ UGYANOLYAN SZAR. De mint megtudjuk, valójában a szar is arany: "Egyszer voltam egy bulin, és a meglepetésvendég Kis Grofó volt. (...) Addig is jó volt a hangulat, de amikor a Kis Grofó megérkezett, akkor mintha felrobbant volna a buli, és a vendégek apraja-nagyja együtt táncolt, őrjöngött. Ráadásul dubplate-eket tolt, mert a számai bizonyos részeibe belerakta a család nevét, a menyasszony, a férj nevét meg igazából bárkiét, akire megkérték."ÉDES FASZOM! Egy magyar könnyűzenei cikkben pozitívumként van említve „a” kis grofó. És ez a megélhetési mulatószenész, hogyaszongya „dubplate-eket tol”. Igen, ezt a fényűző, kivagyi celebet nyilván hozzá lehet mérni a minimális cuccokból a maximumot kihozó King Tubby-hoz, Lee „Scratch” Perryhez, Mad Professorhoz meg a többi dub-forradalmár ZENÉSZ (!) legendához. Kis grofó és a dubplate, basszus, ez túl sok így mára, megyek is felvágni az ereimet csak ezt a korsó Kozelt még betolom előtte, közben meg hátha olvasok valami jó hírt is...
Könyves - Rozsban a fogó lett a Zabhegyező: "Új fordításban jelenik meg Salinger regénye, Barna Imre szöveget, és nem szavakat fordított."EZT MOST MINEK KELLETT?! Úgy volt jó az eredeti ahogy volt, nekem inkább a mostani tűnik ilyen tükörfordításnak meg átírásnak, tettek bele jó sok bazmegolást is a csürhe kedvéért... Év kommentje-candidate:

Krisz101 2015.03.19. 22:57:43
ott akadtam el hogy ennek a DJ Salingernek miért van regénye? újabban a DJ-k már nem csak zenélnek?

 

Kulcsszavak: nemzethalál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés