2015. 05. 16.
Lohan loholása (máj. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lohan loholása (máj. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 16.:
VÁMPÍRMASÉ

0

Heads exploding, again.

Talán ismétlés, talán érdemes:
TV2, 23:10: Robbanófejek – Ma már elvárás egy akcvígjátéktól a többezer vágás és a legalább ennyi szálon futó történet, de 1998-ban még megfájdult tőle az emberek feje. Mark Wahlberg játssza a zsarolással bepróbálkozó (v)erőembert, aki egy kínai gyártulaj lányától reméli a meggazdagodást, csak sajnos haverjaival nem mérték fel eléggé a terepet, a csaj ugyanis „polgári” főnökük keresztlánya. A kavarodást tetézi hogy menyasszonya áthívta a házasságukat ellenző szüleit, és még az állandó nő mellett talonban tartott szerető is palira veszi (meg le, pénzzel), plusz egy kicsinyes videotékás is cseszegeti egy kikölcsönzött kazetta miatt – vagyis egyszerre lengi be a Blöff, a Shop Stop és persze a Ponyvaregény szelleme. Az effajta stíluskavalkád általában a tartós élvezet rovására megy, és itt sincs másként: akciófilmnek túl könnyű, vígjátéknak túl durva, max. kuriózumértéke miatt érdemes megnézni.

Ismétlés, nem biztos hogy érdemes:
Cinemax 2., 20:00: Több példa is van konceptalbumok megfilmesítésére, a Tommy a Falhoz méltó orbitális mellényúlás: míg Alan Parker kötelességének érezte hogy mindent megmutasson amiről a dalszövegek (szerinte) szólnak, Ken Russell csak és kizárólag a saját vesszőparipáit erőltette (seksz, vallásos belemagyarázások), emiatt a Who korszakos lemeze pusztán háttér a kötelező betegességekhez (így például Ann-Margret babfőzelékben hentergéséhez) és a hetvenes évekre jellemző túlzásokhoz. Zenés darabhoz képest pont abból van benne a legkevesebb, a Who gitárkáoszát szintetizátorokkal puhították, és ha már itt tartunk, kinek az ötlete volt hogy Jack Nicholson meg Oliver Reed énekeljenek? Még Tina Turner szerepét is sikerült elcseszni, pedig ez nagy szó. Ahogy a színészeknek, úgy Russell-nek is a maga terepén kellett volna maradnia. Keith Moon jól hozza az őrült-perverz Ernie bácsit, Elton John-t maga a zenekar kíséri, de még így is max. történelmi kuriózum ez is, és bőven elég egyszer megnézni ezt is. Maradj a lemeznél.

Ismétlés, de érdemes:
Negyed tízkor moziklasszikus a Dunán Brian De Palma talán legjobb rendezésével. Az Aki legyőzte Al Caponét tuti voltmár, ajánlottammár, de ha a megszépítő nosztalgia és alvilági romantika nélkül szeretnénk látni a szesztilalom korát, még mindig ez a legjobb választás. De Niro tökéletes mint übergonosz Al Capone ahogy Kevin Costner is mint az ő szöges ellentéte, a megszállottságig céltudatos zsaru, de a legszimpatikusabb még így is Sir Sean Connery rendőrfőnök-figurája aki a kettejük közti arany középutat képviseli (amikor kinyírják, le is ül kicsit a film). A fogócskát végül szerencsére a rendőrök nyerték, de addig sok vér folyt az aljas utcákon és Capone az összes létező joghézagot kihasználta.

Talán érdemes:
Nyolckor egy obskurus western az M3-on John Wayne-nel, a tőle megszokottnál jóval több öniróniával. Érthető: George Washington McLintock nyakán lóg mindenki, a csacsika családtól kezdve a birtokára pályázó ellenfelekig. E két front közül az elsőn nehezebb nyerni pedig az a fontosabb, elvégre stabil otthoni háttér nélkül nehéz a külvilággal felvenni a harcot. Emberünknek tehát le kell beszélnie feleségét a válásról és vissza kell nyernie tekintélyét a lánya előtt...

Ajánlott:
23:15, STORY4:
Megint egy zombifilm, megint egy csavarral: az Eleven testek a FAJTALAN fajok közti erotika jó értelemben vett toleranciameséje, mely pontot tesz a régóta égető kérdésre, miszerint lehetséges-e szerelem zombi és élő ember között. Az egybetűs névvel ellátott élőhulla főhős („R” – Nicholas Hoult) azzal bizonyítja érzelmeit normális választottja (Teresa Palmer) felé hogy megmenteni sorstársaitól, a lány pedig erre alapozva szeretné eloszlatni a kialakult előítéleteket, kezdve saját családjánál. John Malkovich ritkán adja a nevét szeméthez, most sem teszi: ez a százperces horror-komédia ügyesen fricskázza úgy a Z-filmeket mint a vámpíros marhaságokat (Malkovich pedig hozza a formáját a csaj zombigyűlölő apjaként). Aki a Fido-t szerette, ezt is kajolni fogja.

A seksz, a szipu rovat:
Kiskorú gyerekével együtt árul kábítószert az anyaA TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN.„A gyanú szerint a pestújhelyi 45 éves S. Andrásné gyerekével együtt árult drogot tavaly óta. A rendőrök a házkutatás során 68,4 gramm zöld színű növényi anyagot, 61,7 gramm sárga és fehér színű port találtak és foglaltak le. A nőt előállították és előzetes letartóztatásba helyezték, ellen nem csak kábítószer kereskedelem, hanem kiskorú veszélyeztetése is lehet a vád. (Police.hu)”OHHH!!!! Remélem megint olvashatunk szívszorító riportokat arról hogy a drogosnak is joga van a gyerekéhez!!!!4!44 négy
Kokainnal jutalmazták gyerekeiket, ha kitakarították szobájukat: „Néha pedig füvet is adott két tinédzserkorú lányának az a floridai házaspár, akiket most letartóztattak ezért.” – Nem is értem miért, a jó szülők igenis ilyenek:
felnőtt élet – Csöcsmutogatással és tapizással dobták fel a Bar Mitzvaht: „Egy 32 éves nő nagyon komolyan vette, hogy felnőtté vált egy fiú, ezért sokat engedett.” – Hé, dehát megmondták hogy ilyet csak a férfiak szoktak csinálni a nők kárára!44 Ez egyébként valami trend lesz arrafelé:
élet – Anyuka drogot és alkoholt adott lánya haverjainak, aztán az egyikkel szexelt is: „Az amerikai asszony mindezt tinédzser lánya kedvéért csinálta egy házibuliban. A meztelenül twisterezést is. Durva bulika.” – ...és egy honlappal arrébb is ugyanezzel a cinizmussal állnak a gyermekmegrontáshoz:
Anyu, áthívhatom pár barátom? Persze kislányom, lesz fű, alkohol és szex is: „Az emberiség történetének egyik legsúlyosabb házibuliját szervezte meg 16 éves lányának a 35 éves Rachel Lenhardt. Minden azzal kezdődött, hogy a lány üzenetet küldött anyjának, hogy áthívhat-e pár havert. Lenhardt asszony nemcsak hogy megengedte, hanem fűvel és alkohollal meg is vendégelte a tinédzsreket. (...) Az egész sztorira azok után derült fény, hogy Lenhardt anyuka mindent elmesélt mentorának a Névtelen Alkoholistáknál. (...) A mentor szerint Lenhardt anyuka azt is bevallotta, hogty korábban a lányának megmutatta azokat a pornóképeket, amiket aktuális barátjával készített, és saját magát “szexuálisan deviánsnak” és “pornófüggőnek” nevezte. Mivel Georgia államban 16 felett már mindenki szabadon szexelhet, Lenhardtnak csak a fiatalok itatása és beszívatása miatt kell bíróság elé állnia.” – Ízlelgessük: kamaszok bedrogozása és megerőszakolása errefelé a „bulika” meg „súlyos házibuli” kategória, ha nő (ráadásul a gyerek anyja) csinálja. BEZZEG HA FÉRFI KÖVETTE VOLNA EL!!!!!!44
A magyarok továbbra is idegenkednek a szőrös puncitól: „Hiába a trend, a Tutti Frutti Party és a Goldengate felmérése szerint a teljesen csupaszt kedvelik a legtöbben.”MERT A MAGYAROKNAK VAN ÍZLÉSÜK! A hetvenes éveknek már harmic éve vége van basszus, remélem a kádár-korral együtt a szőrös muff se fog soha visszajönni!!!! EGÉSSÉG!
Snoop Dogg történelmet tanul a Trónok harcával: „A rapper a sárkányos-varázslós sorozaton keresztül akarja megérteni a múltat.” – Miért is ne? Tanulás helyett úgyis drogot árult, és amúgy sem az eszéből él...
Szex közben húzta ki nők fogait egy új-zélandi férfiProblem? Összekötötte a kellemest a hasznossal, és nem számolt fel érte semmit!
Ha a pornó érdekli, kerülje el Aleska könyvét!:Az expornós első könyve ideális a sablonos érzelmek rajongóinak, többet ne várjunk tőle. Bónusz Aleska-férfilista!”ÉDES FASZOM, ezt rühellem a kiugrott pornósokban: az összes testnyílásukat ki-be járatták többszáz emberrel, utána meg életrajzokat írnak ahol játsszák a félrelépett szűzkislányt :SSS
Sportoló lett a magyar pornósztár – Ki más, mint Aleska lenne ez is, bár:

moloy@freemail.hu 2015-04-23 10:03:11
Megy ez oda-vissza. Van olyan is, hogy sportolóból lesz k.

...lásd Szepesi Nikit. Remélem Aleska is követi az ő példáját ^^ Ha már szóba került a sport:
Csipes Tamara: Nem csaltam, hanem hibáztam – Ja, mert az a kokó az tuti csak egyszeri alkalom volt és nem is sportolásra használta, ezért mindjárt más. Nyilván. Tisztára mint Hofinál: “Anyucikám, én az érettségin nem buktam meg, hanem csak az ötöshöz hiányzott még négy jegy!"
Fellebbeznek a kokainozó kenusok: "Csipes Tamara és Dombvári Bence többhetes kemény edzőtábor után egy hétvégi buliban drogozott, túlzónak érzi az emiatti 10 hónapos eltiltást. Mint mondják, megbánták, és miután minden pénztől elestek, a szövetségnek megoldást kell találnia a helyzetre. (mno.hu)"MUHAHA, mondanám erre ha nem a keményen dolgozó kisemberek állnák ezt is. Azon ledöbbentem hogy saját bevallásuk szerint semmi más szakmájuk nincs, és a mostani (nem végleges) kitiltás miatt pont attól kérnek pénzt aki eltiltotta őket. Nem tudom, az én sörömbe valahogy sose kerül kokain...

 

VASÁRNAP, MÁJUS 17.:
CSAK A FRÁNYA LIBIKÓKA,

0

Csak az fog hiányozni.

Ajánlott:
Duna TV, 21:40: Alain Delont nem sűrűn szoktuk parókában látni, de a Pierrot bandája kedvéért még ő is a fejébe húzott egyet. Az előreláthatóan tragikus befejezés ellenére Jacques Deray műve tökéletes ellenpárja De Palma Al Capone-víziójának, az itt ábrázolt francia régi csibészek még a szerethető, valahol mélyen aranyszívű bűnözők közé tartoznak: rabolgatnak, élvezik az életet, még akkor sem tudunk rájuk komolyabban haragudni amikor már látszik hogy elvetik a sulykot és ott lebeg felettük az igazság lesújtó kardja, sőt, a nézőt végül szinte meglepik azzal amikor rádöbbentik hogy végig a rosszaknak szurkolt. Párhuzamként csak hasonló külföldi alkotásokat tudnék mondani (leginkább a Harry In Your Pockets-t), a cím és a szinkron viszont merő csőd, az eredetiben Robertnek hívták a főhőst és még becenévként sem használták rá a Pierrot-t.

Talán érdemes:
Nem tudom hogy a retekklubbon nyolc előtt tíz perccel adott Nász-ajánlat volt-e már, tény hogy a történetét már ezerszer láttunk, leginkább a Zöld kártyával, még úgy is hogy itt nő (nem is akármilyen: Sandra Bullock) az illegális bevándorló, „választottja” pedig egy munkatása (Ryan Reynolds), és itt is össze kell költözniük a hivatal meggyőzése érdekében, a mérleg nyelve csak a srác anyját játszó Mary Steenburgen kedvéért billen a pluszjel felé. Pontosan nyolckor viszonylag friss romantikázás az HBO-n: a Csillagainkban a hiba a tavalyi év egyik nagy sikere volt, és bár sokan nyálasnak tartották, én mégis azt mondom hogy amíg ennyien kíváncsiak egy halállal szembemenő szerelemre, addig nincs minden veszve az emberek lelkét illetően. Az én fiatalkoromban a Love Story volt ugyanez, itt viszont már a pár mindkét fele „érintett” és még nem is „csak” leukémiában, hanem egyből a rákban. Papírzsebkendőket bekészíteni, egy jó kis sírás mindig könnyít az ember lelkén! Kilenckor francia vígjáték (Az a fránya libidó) már a kétezertizes évek elejéről a Filmbox Plus-on némi magyar közreműködéssel (a filmbeli újság főszerkesztőjét egy bizonyos Marc Bodnar játssza), ettől eltekintve amerikaibb már nem is lehetne: négy, egyazon újságnál dolgozó nő ugyanazt a férfiprostit béreli ki egy hétvégére, a végeredményeket pedig összehasonlítják. A Seksz és nyújork hatása itt sem tagadható, ahogy az sem hogy én bizony LESZ kihagyom.

GendeRemake rovat:
...újrázás tévében, moziban, átírva, eredeti ötletek híján.
A Kőkorszaki szakikat is elérte a remake-láz: „Ismét feldolgozzák Frédi és Béni történetét. Will Ferrell lehet Frédi, komolyan.” – Ki fogom hagyni. Komolyan. A rajzfilmek jók voltak (hála Romhányi fordításának), az élőszereplős feldolgozásokat inkább borítsa a feledés jótékony homálya...vannak még ilyen „jó” ötleteik a stúdióknak? ...és igen:
Jön az élőszereplős Micimackó: "Nincs menekvés, a Disney lassan minden gyerekkori kedvencet újraforgat." – Mint Madonnánál: eredeti ötletük nincs, a heripotterről lekéstek, viszont a mikimauz-agymosóklubba továbbra is kellenek a gyerekáldozatok, ezért ők is a halott lovat korbácsolják, hátha eljutnak vele a célig.
Női főszereplő lehet a Logan futásában: "Jöhet az 1976-os sci-fi rebootja, de a címszereplő valószínűleg nem férfi lesz." – Meglepődtem volna, ha. Dehát ebben lassan már semmi meglepő nincs...
Újraforgatják A csaj nem jár egyedült: "Az 1999-es romantikus komédia 100 millió dollárt termelt, ideje volt már ezt is elővenni."REMÉLEM ITT IS MEGVÁLTOZTATJÁK A FŐSZEREPLŐ NEMÉT!!! GENDERAGYMOSÁS FOR TEH WIN!44
Visszatér Winnetou a mozikba!: "A német jogutód nem akar régi arcokat látni benne, a forgatás már nyáron elindul, még nincs meg a címszereplő."REMÉLEM A SZAKÁLLAS NŐ FOGJA JÁTSZANI!!! Nehogy már egy fiataloknak szóló kalandfilm normális értékeket közvetítsen!
Készül a Bűvölet remake-je: „Visszatérnek a kilencvenes évek boszorkánylányai, már rendezőt is találtak hozzá.” – De őket akkor ugye férfiak fogják játszani, vagy legalábbis transzvesztiták?
Kiszivárgott a Batman vs. Superman két és fél perces előzetese: „A két legismertebb szuperhős egymással küzd.” – Legalább transzneműek? :DD
Ethan Hawke is egyike lesz A hét mesterlövésznek: "Denzel Washington lesz a góré, aki Chris Prattet is felbérli, hogy védjenek meg együtt egy kisvárost." – Jaj, már megijedtem hogy itt nem lesz átírva a főszerep...NEM.
Így kapcsolódik az új Mad Max a régiekhez: „Közös előzetest kapott a három eredeti film és a mostani folytatás. Tom Hardy vagy Mel Gibson?” – Egyik sem, továbbra is maradok a Gianna-összessnél, de psszt :))))
Látványos az új Star Wars 7-trailer: "Visszatért Han Solo és Csubakka, de láthatjuk a maszkos főgonoszt, sőt, Darth Vader kiégett sisakját is."MUHAHA. A Prometheusnál is ugyanez ment, volt minden, mint a búcsúban: világtervezők, xenomorph, Noomi Rapace, évezred filmje, hiányzó kapocs, aztán mi lett belőle? Egyébként meg:

0

...és ennyi, viszlát hétfőn :)

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés