2015. 05. 25.
Halvaszületett-féleség (máj. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Halvaszületett-féleség (máj. 25-26-27-28.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 25.:
LA VERANDA

0

Várok rád, nagyhercegnő!

Pünkösd hétfője SZAR azóta megjavult időjárással és javíthatatlan felhozatallal köszöntött ránk, mert mit mondjunk például a Universal Channel-re, ami reggel kilenctől egész este hétig a Beethoven-sorozattal büntet minket, és utána ismételni kezdik az egészet elölről? Vagy ennyire rosszindulatúak, vagy ennyire cinikusak (merthogy ennyire hülyék legyenek azt nem vagyok hajlandó elhinni). Én azt hittem hogy a Bud Spcencer-Terence Hill-túladagolásnál és Reszkessetek, betörők! újrázásánál nincs lejjebb, de ezek szerint mégis van. Egy teljes nap egy bernáthegyivel és fullba nyomott cukisággal, ez még a legvajszívűbb állatbarátból is kihozza a sintért...

Ismétlés, nem érdemes:
RTL Klub, 22:25: Csajozós film
– Címbeli és (Alyson Hannigan révén) castingolásos utalás a filmgyártás Eredendő Bűnére (Amerikai Pite)? Megvan. Vicces-kétértelmű angol nevek (Fockyerdoder)? Megvan. Kövérnős-nagyonnagyős-társkeresős-randigurus közhelyek elsütögetése? Megvan. Dettó közhelyes házaságellenes szülők (Apádra ütök és társai)? Megvan. Érdemes megnézni 20-as IQ fölött? Nem (vagyis én azért megnézhetném, de még én se fogom :)).

Ismétlés, de érdemes:
Filmbox Plus, 19:50: Ház a Kísértet-hegyen – Vincent Price mint dúsgazdag különc egy horrorban, mi kell még? Semmi, minden adott a jó szórakozáshoz, még akkor is ha a fogadásból, pénzjutalomért ottalvó baráti társaság sztorija azóta több helyen is felbukkant. William Castle-t a maga idejében elkönyvelték a szegény ember Hitchcockjának, visszatekintve elmondható hogy óriási hatást gyakorolt Hollywood-ra mind jó, mind nem annyira jó megoldásaival. Előbbiek közé tartoznak a kamerállások és a fény-árnyék maga követelményeihez igazítása mellyel a fekete-fehér nyersanyagot ezer ROVARRAL árnyalattal töltötte meg, utóbbiak közé sorolhatjuk a 3D-szemüvegeket, a közönség fölé belógatott csontvázakat és hasonló olcsó poénokat (ne feledjük, az ötvenes években vizuális trükkök gyakorlatilag nem léteztek). Otthon, a négy fal között nincs más, csak a látvány ereje, az pedig úgy fog ütni hogy nincsenek se CGI-szörnyek, se patakvér, és még jótékonyan rövid is (egy és negyed óra "hosszú"). A szinte napra pontosan negyven évvel később bemutatott feldolgozás már nem ennyire kifinomult, az egyedül Famke Janssen miatt érdemes (William Castle másik sikere, a 13 kísértet is megért egy hasonló, kicsit jobban sikerült újrázást).

Nem biztos hogy érdemes:
Hét előtt tíz perccel egy ismétlésgyanús, maratoni hossza (húsz perc híján három óra!) ellenére is B-film a retekklubbon, ami a misztikus kalandozások kétezertizes évekbeli újhullámát igyekszik meglovagolni, már a címe is az Indiana Jones,- és Robert Langdon-széria keveréke (Az utolsó templomos lovag). Az egyetlen amire emlékezni fogunk belőle (a hossza mellett) az a szomorú tény hogy Mira Sorvino és Omar Sharif próbál benne kezdeni valamit a forgatókönyvvel (és általában nem sikerül nekik). Az egyház itt is gonosz, a lovagok örökéletűek, és mindenütt sötétebbnél sötétebb Világbefolyásoló Titkok lappanganak. Ha másfél óra-nyolcvan perc lenne az egész akkor mint camp-et tudnám ajánlani, így viszont csak a mazochistáknak javaslom, mindenki más vissza fogja sírni Tom Hanks legrosszabb pillanatait.

Talán érdemes:
Hétkezdési kilátásainkat valamennyire javítja nyolckor a Nagyhercegek jelenléte a Cinemaxon, akik folytatják a hétvégén a Swing által megkezdett sort, amennyiben itt is kiöregedett színészek (köztük Philippe Noiret) mennek hakniturnéra, azonban menedzserük menetközben trükközgetne és ebbe az összetartó baráti társaság egyik tagját is bevenné, ám amikor egyértelmű lesz hogy nem számíthat rá, maga veszi kezébe a dolgokat és próbál keresztbe tenni a lelkes csapatnak. Egyszernézős francia bohóság, ártani nem fog. Azonos műfaj, más ország: bár már mindenki csak a Dargay-féle (és múlt évben általam is ajánlott) animációs változatra emlékezik, azért a Lúdas Matyiból készült még egy élőszereplős feldolgozás is, rögtön a háború után, kicsit politikai felhangokkal. Ezt láthatjuk 20:40-kor a Dunán, ahol Matyi kvázi a proletariátus képviselőjeként vasököllel veri le a leverendőket a kizsákmányoló Döbrögin. A mellékszereplők (Kiss Manyi, Ruttkai Éva és Somlay Arthúr) miatt esetleg nálam is bejátszhat. Végül hajnali egy előtt öt perccel vár még minket némi durva akciózás a Viasat3-on Tyrese Gibsonnal, aki egy valahogy véletlenül mindig börtönbe kerülő apaként próbál új életet kezdeni (mostaztán detényleg utoljára voltam rácsok mögött), ám amikor aktuális szabadulása után rögtön túszul ejtik a fiát és egy rakat pénzt kérnek érte, A vére válaszol a kérdéseire és tudja hogy ezt csak a maga sajátos frazeológiájával fogja tudni megoldani, kicsit Guy Ritchie-től megihletődve: elszedi egy rivális gang vagyonkáját, a gyanút pedig fia elrablóira tereli, remélve hogy a kavarodásban ő is megtalálja a maga számítását, de legalábbis a gyerekéét.

Cannes?! Pünkösdkör is LESZAROM!
Van ez a JÁTÉK filmfesztivál ahova összegyűlnek a STÁRok elvileg a mozgóképet ünnepelni, és ami az Oscar-hoz hasonlóan elvileg egy nívós gála kellene hogy legyen, ám amazzal együtt mára az igénytelenség szinonímája lett: ha egy alkotást ezeken a helyeken díjaznak, az szinte biztosan kihagyható (még gyakrabban pedig nem ajánlott). A valós ok persze az hogy a STÁRoknaknak legyen kifogása megint berúgni, nyálat meg nemibetegségeket cserélni minél több férfival-nővel, valamint házi,-és papucsállattal. Ezt csak azért mondom el hogy nehogy azt higyjük, bármiből is kimaradunk, jobban járunk ha inkább leszarjuk az egészet!
Natalie Portman fülébe sugdos Nemes Jeles László: „Mit mondhatott neki?” - LESZAROM.
neszeszer – Palvin Barbi is megérkezett Cannes-ba – Meglepődtem volna ha pont ő nem lett volna pont ott...remélem legalább Mihaliktól megment minket az ég. – „Szokás szerint gyönyörű a magyar modell, na de a ruhája...?” – Szokás szerint LESZAROM, innentől úgyis átvette a hírekben a vezetést:
Palvin Barbara nyakig érő harisnyába bújt: „Kedvenc magyar szupermodellünk idei cannes-i belépőjétől zavarba jöttünk.” – Én nem: LESZAROM.
fotó Videó – Palvin Barbara Cannes-ban cukiskodik és lebeg – Én meg Budapesten, egy kocsmában SZAROM LE.
cannes 2015 – Palvinnak még díváskodni is volt ideje: „Palvin Barbara Cannes-ban igazi híresség, a fotósok imádják, kacsintását pedig már tökéletesre fejlesztette. Biztos sokat gyakorol.” – Ez a "hír" annyira fontos, hogy kétszer is el kell adni a csürhének:
Palvin Barbara eléggé erőlteti a kacsintást, holott – ...nem kéne neki, mert LESZAROM!
18+ Íme két tökéletesen látható mell Cannes vörös szőnyegéről: „Van, a ki szexiskedik, más cukiskodik, és van, aki egyszerűen csak gyönyörű Cannes-ban. Ez a nő azonban mindenkit felülmúlt.” – Amennyiben nem Gianna az a nő, akkor egyszerűen csak LESZAROM.
Összejött Cannes legjobb seggvillantása: „Alina Baikova nem volt felkészülve a feltámadó szélre, fel is fújta a szoknyáját.” – Én viszont még erre is felkészültem: LESZAROM.
Sienna Miller utoljára még odatette magát Cannes-ban: "Valami furcsa történt a melltartójával." - Máris vége? Akkor még utoljára LESZAROM. Jöjjön az összegzés:
Cannes-ban idén combot láttunk a legtöbbet – Meg LESZAROMot: „A legszebben talán Diane Kruger és Mihalik Enikő villantotta meg lábait.”ÉDES FASZOM, EZEK SZERINT Ő IS OTT VOLT ...de nálam ez továbbra is csak egy LESZAROMot ért.
cannes 2015 +18 Sophie Marceau már megint mellet villantott: "Ez most már egy kicsit szomorú azért."AZ HÁT, EGY VILÁG DŐLT MOST ÖSSZE BENNEM, LE IS SZAROM SUNÁZNÁM :))))

 

KEDD, MÁJUS 26.:
JE SUIS ROMOS!

0

Fogazatok nélküli rettegés

Ismétlés, talán érdemes:
Viasat3, 21:00: cirka húsz éve pont a Támad a Mars!-ot vártuk volna legkevésbé pont Tim Burtontől, aki épp megnyerte magának a gótokat és darkokat első rendezéseivel, csak hogy utána mindent megtegyen azért hogy elidegenítse őket (érdekes egybeesés hogy a darkgót alapzenekarok is vehemensen tiltakoznak a „G-word” velük kapcsolatban való használata ellen), pedig csak annyi történt hogy Tim varázslót megihlették az akkor futó inváziós, patrióta ökörségek (a frissen bemutatott Indepence Day illetve az épp forgatott Starship Troopers), és megcsinálta a maga anarchista vízióját pont úgy ahogy a nem sokkal korábban épp általa megörökített Ed Wood tette volna, némileg nagyobb büdzséből, de ugyanolyan szándékosan cikin (méregdrága „olcsó” díszletek, ismeretlenek helyett csupa-csupa szuperSTÁR még a kis szerepekben is), az se véletlen hogy a támadókat pont egy kommersz zenei giccs győzi le, egyedül Wood naivitása és amatőrsége hiányzik belőle. Ha Terry Gilliam rendezte volna, mindenki térdre esett volna előtte, így viszont a film hasalt el a mozipénztáraknál. Nem azt mondom hogy ez Burton legjobbja, erről szó sincs, de a rémes Majmok bolygójánál vagy a sokadik kiszámítható gótközhelyes rendezésénél jóval bátrabb és érdekesebb.
Universal Channel, 22:20: Rettegés – A Scorsese-féle Rettegés foka tinikompatibilis, húszéves újrahasznosítása (jó eséllyel a célközönség anno sem tudta hogy már az eredeti is feldolgozás volt). A készítők kicsit későn helyezték át a helyszínt Seattle-be (FYI: Cobain ekkor már bő két éve halott volt), ettől eltekintve minden ugyanaz, a családba betoppanó szőke herceg elrabolja a lány szívét és a mamát is megnyeri magának, egyedül az apa sejti hogy a jólnevelt felszín durva titkokat rejt. Mark Wahlberg sajnos hasztalan próbál De Niro nyomába lépni, ez csak egyszernézősség lesz.

Talán érdemes:
A fergusoni és más városokban előforduló sajnálatos események szomorú aktualitást adnak a Reggie imájának, viszont megtekintése után még szélesebbnek fog tűnni a szakadék az álomgyár futószalag-világmegváltásai és a valóság tényei között. Ami mindkettőnél stimmel az az hogy a rosszhírű kerületek iskoláiba nem tanulni járnak a fiatalok, meg hogy a gengszterek innen válogatják ki a hatóságokkal űzött sakkjátszmában könnyen feláldozható gyalogokat, azonban igen kicsi a valószínűsége annak hogy egy közismert, közkedvelt sportoló csak úgy otthagyja a ligát a gettóbeli edzősködés kedvéért, ahogy az is hogy egymaga szálljon szembe (netán győzzön) a kerületet rettegésben tartó bűnözővel szemben. Aki figyelmen kívül tudja hagyni a fentieket, annak nyolc előtt tíz perccel jelenése van a Filmbox Family-n. Pontban kilenckor egy realistán induló, de a természetfeletti szükségtelen belekeverésével kicsit leálló borzongarás a Filmbox Premiumon Julianne Moore-ral, aki a Bárányok hallgatása helyett a Végső menedéket választja, de uganúgy pszichopatákkal foglalkozik mint Jodie Foster, és ő is megkapja a maga Nagy Ügyét egy az átlagosnál is rejtélyesebb és gonoszabb ügyféllel, aki Hannibal doktorhoz hasonlóan valós és emberek életére menő játékot játszik vele. Éjjel negyed tizenkettőkor egy negyvenötéves magyar fekete komédia az M3-on. Az Én vagyok Jeromos a maga idejében nem volt sikeres, nem is a legjobb bemutatása Alfonzó humorának, de mivel nagyon kevés látnivaló maradt utána (pláne a mostani nímandokhoz képest), már ez a kuriózumok sorába emeli, a bátor témaválasztás szintén: egy családi pöcegödörtisztítási vállalkozás egy napját láthatjuk, ahol kb. minden folyik, csak a munka nem: művészkedéshez modellt állás, békés piálgatás és csajozás váltogatja egymást, egyszóval minden amire ma a (zömében külföldről hazaírogató) bérbloggerek örömmel mutogatnak és magyaroznak, hogy itt mindenki fusizott, lazán állt mindenhez és szart bele, pfujj. Azt azért meg kell jegyezni (és talán ez lehet a sikertelenség magyarázata) hogy ha mindenki így dolgozott volna, nem lett volna mit elherdálni a rendszerváltás után. Összeurópai koprodukciós thriller éjfél után öt perccel a Filmbox Plus-on, ez Mira Sorvino második jelenése eddig a héten, ez is egy Titkos rend köré osszpontosul, és a templomossághoz hasonlóan ez is eléggé felemásra sikeredett, pedig itt a Szent Grál és efféle marhaságok helyett egy jóval megfoghatóbb valaminek, egy mindig Húsvétkor lecsapó, a kámzsás zarándokok közé elvegyült gyilkosnak kéne a nyomára jutni. A női nyomozó nem találja a helyét Spanyolországban, kollégái sem bírják, elvileg minden adott az egyedül a világ ellen, a Zigasságért-fílinghez – kivéve a rendezőt és a forgatókönyvet.

Kis hírek a nagyvilágból:
Élvezd az életet, reggelizz úgy, mint egy török!: "Az autentikus török reggeli négy órán át tart." – ...és még a görögökre mondják hogy ráérősen élnek. HÉ GYEREKEK, ÉS DOLGOZNI KI FOG?!
Eva Longoriát nem érdekli, hogy nem lehet szelfizni a Cannes-i vörös szőnyegen – Eddig is sejtettem hogy agyilag kb. ott lehet mint a születettfeleség karaktere, szóval olyan nagyon azért nem lepődtem meg.
dögös klip – Taylor Swifték coming outját alaposan dokumentálták: „Az énekesnő és Calvin Harris első gálás ölelkezéséről rengeteg fotó készült. Itt az új klipje.” – ...de ha coming out, akkor miért férfi meg nő ölelkezik benne? o_O
Tolják a félmeztelen fotókat a New Kids on the Block tagjai: „Egy fiúcsapatban kötelező vetkőzni akkor is, ha az ember túl van a negyvenen.” – Basszus de jó hogy nem vagyok fiúcsapat, hát ők is jobban jártak volna egy coming outtal, és nem azért mert rondán néznek ki, hanem mert aki 40 fölött is így gyúr, az nem lehet heteró-sekszuális :DD
Nem az ön hibája, ha szeret picsogni: „A génekben kell keresni a választ. Ha sokat hisztizik vagy túl érzékeny, akkor ön egy kreatív ember.” – Igen, nyilván a legtöbbet picsogó nők és férfiak a legkreatívabbak. Én eddig pont úgy tapasztalam hogy aki a legkevesebbet pofázik, az teszi a legtöbbet magáért és másokért, de ha a brit tudósok nem ezt mondják, akkor nyilván nincs is így!!44
Már 400 ember haláláért felelős a világ legveszélyesebb nője: „Samantha Lewthwaite egy szélsőséges dzsihadista szervezet egyik vezetője, saját gyerekeit is terroristának neveli. Mostanra 200 fős női magánhadsereget szervezett.” – Most már értem miért nem tiltakoznak a femenek arrafelé, ezek szerint ott tökéletesen megvalósult a nemek egyenlősége és a szabad gyereknevelés!!44
Még nagyobb bajban lehet  a combinós gyilkos – Szegény, gyilkolt és lehet hogy berakják nyaralni a mi pénzünkön a böribe. Még szerencse hogy a média mellé állt és kelti a szimpátiát!4!! négy
Óriási pedofilbotrány közeleg: 1400 gyanúsított egy ügyben: „Politikusok, zeneiparban és médiában dolgozók is retteghetnek Nagy-Britanniában.”JAJ, SZEGÉNYEK, én mindjárt megsajnálom őket is. Nyúljunk vissza a klasszikusokig:

Rockstar 2013-11-05 18:50:41
Akik bűnösek, szenvedjenek.
Gino, Oláh Család.

Könyves – Coelho olyan, mint a pornó – Basszus, hát épp az a baj hogy nem olyan!! – „A hatása is addig tart, és nem a stílus mélységei miatt szeretjük. Pál Feri a brazil giccsgururól.” – Na most ez már csak azért sem igaz, mert egy jó pornó a nyolcvanas években is nézhető volt meg most is az, Coelho meg most is olvashatatlan és ötven év múlva is az lesz.
Na ezek nem a szelíd motorosok: gyilkos bandák Amerikában: „Minden előítélet illik rájuk: erőszakosak, antiszociálisak, és a törvényt sem tisztelik, ráadásul ölnek, ha kell.” – Nem, pont ez a baj hogy akkor ölnek amikor nem kéne, hatalmas TISZTELET! a kivételnek:
Szitává lőtték egymást a motorosok: „Három banda, kilenc halott, tizennyolc sebesült. A texasi nehézfiúk egy parkolóhelyen vesztek össze.”NAGYON HELYES, én ezt maximálisan támogatom:

0

 

SZERDA, MÁJUS 27.:
MIT CSINÁL A BOT?

0

VÉGE VAN Él és hal a vízben!

Kiemelten ajánlott
A mai nap rövid lesz és az egyetlen direktjóság most kivételesen nem TV-műsor, hanem rendes program: a Recorder blog a Dürer Kertben vetíti a Lendvai Ildikós-rock-konferenciás dokumentumfilmet ma este nyolckor, ha siettek, még odaértek. Ha esetleg mégis a képernyő előtti punnyadást választaná az egyszeri polgár, úgy az alábbiakkal hülyítheti magát:

Ismétlés, de érdemes:
Cinemax, 20:00: A hét mesterlövészVoltmár, ajánlottammár, de most hogy ebből is nyakunkon a remake, nem árt felidézni az elsőt és a legjobbat – még úgy is hogy ez meg egy Kuroszawa-remake volt, csak akkor még fantáziadúsan csinálták a riszájklinget is.

Talán érdemes:
Filmbox HD, 21:00: Élet a vízben és azon túl – Terápiás úszóleckék – idősebbek is elkezdhetik, sosincs késő legyőzni a víziszonyt! Így gondolják az itteni társaság tagjai is, akiket emellett még sok kisebb-nagyobb egyéb gond is sújt, de a foglalkozások pozitív hatására az uszoda mellett ki a szerelemben, ki a munkájában talál kibontakozást. Nem „nagy”, de legalább mindennapi emberek mindennapi problémáiról szóló alkotás, egyszer biztosan megéri.

Nem ajánlott:
Ugyanabban az időben a tegnapi Végső menedék után ma a Tökéletes búvóhely vár minket a sima Filmboxon, ez viszont már nem egy kisebb hibái ellenére is nézhető dráma, hanem egy teljesen elbaltázott akciózás a végleg leállósávba szorult Billy Zane-nel (igen, amikor valaki a CSI egy spinoffjának színészével dolgozik együtt, az már ez a kategória). Egy ifjú pár tartozásrendezés miatti megélheti benzinkútrablás után egy környékbeli gazdag házába veszi be magát, csak épp alulbecsülik házigazdát (Zane), aki lassan de biztosan ellenük fordul. Ami klisét és rossz döntés el lehet követni, az kb. mind benne is van, műfajparódiának kiváló lenne, csak hát ezt komolyan gondolták.

MAGYARUL! rovat – the deviance edition:
spanga - Morgan Freeman is kiáll a marihuána-legalizáció mellett: "A színész nem csak betépni szeret, de a betegségére is jó hatással van a fű."MAGYARUL: a csürhe droghoz szoktatása hírességekkel folyik tovább, ha magától nem megy, akkor némi blaszfémia segítségével:
Morgan Freeman, az Isten teljes legalizációt akar: "Az ember, aki kétszer is eljátszotta Istent, maga is füvezik. És látá Freeman, hogy ez jó."MAGYARUL: SZÓMA HA MONDOM SEGÍT A GONDON a csürhe droghoz szoktatása tovább folyik.
indulási oldal - Marihuána is jár a reggelihez: "Özönlenek a vendégek a kannabisz tematikájú szállodákba."MAGYARUL: a csürhe droghoz szoktatása tovább folytatódik.
18+ élet - A pornósok szerint betépve a legjobb a szexMAGYARUL: a csürhe droghoz szoktatása és a hagyományos családmodell felszámolása tovább folytatódik.
Tiniprostikkal hirdet az olasz Miu Miu: "A divatház kissé elvetette a sulykot sorozatával, melyen az elmúlt évek legbevállalósabb színésznői pózolnak."MAGYARUL: a csürhe pedofíliához szoktatása tovább folytatódik.
Boris Becker 14 éves lánya megkezdte a modellkarrierjét - MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a pedofíliához celebek segítségével tovább folytatódik.
egészen furcsa dolog ez - Selena Gomez pucéron nyafog, hogy nem tud aludni: "Minderről önszántából osztott meg videót." MAGYARUL: a csürhe pedofíliához szoktatása tovább folytatódik.
Cuki kislányokból lettek jó nők: "Mészáros Dóra szemei már akkor sem álltak jól.Már akkor sztriptíztáncos akart lenni?" – Jól értem hogy ti azt akarjátok hogy egy óvodás-iskolás kislányban lássam meg a leendő vetkőzősmodellt/rúdtáncost/celebet?! MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a pedofíliához és a gyerekkor felszámolásához tovább folytatódik!
Cs&P: 40 felett jön meg a nő esze?: "Minden szürke nőre jut egy hasonló kategóriájú férfi, a kérdés, kell-e neki?"MAGYARUL: amikor már kitombolták magukat a rosszfiúkkal, egyszercsak észreveszik az addig utánuk loholó jófiúkat is. És tényleg, mert mit kell olvasnom az Origón:
Gyűrd magad alá a rosszfiút, de menj hozzá a jófiúhoz! Így válassz!MAGYARUL: élj gerinc, erkölcs és gátlások nélkül. És tényleg:
Életmód @ Index2 - Rossz ember lesz az, aki megcsalja a párját?MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a hagyományos értékek szétveréséhez tovább folytatódik.
A hűség elvárása csak a birtoklásról, hiúságról szól: „Nyitott kapcsolatban is lehet boldogan és elégedetten élni.” Olvasói levelekből válogattunk."MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a hagyományos családmodell felszámolásához tovább folytatódik.
randi - Hármasszexszel indult, hármasszerelem lett a végeMAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a hagyományos családmodell felszámolásához tovább folytatódik.
Lobsterizmus18+ pár - baj - 13 tanulság nem monogám párkapcsolatokból: "A poliamória egy olyan kapcsolati forma, ahol több, mint két ember szerelmes egymásba."MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a hagyományos családmodell szétveréséhez tovább folytatódik.
18+ randi - Amikor a közös genetikából szexuális vonzalom lesz: „Ha valaki sosem látott vérrokonával felnőttként ismerkedik meg, könnyebben beleszeret. Íme két sokkoló példa.”MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a vérfertőzéshez tovább folytatódik.
17 éves, terhes unokahúgát fogadta örökbe egy 23 éves egyetemista fiú: "Nem szeretné, ha az emberek úgy gondolnának rá, hogy ez egy különleges dolog."MAGYARUL: A CSÜRHE HOZZ nem is az, sőt hamarosan kötelező lesz ez is.
élet - Hat és fél éves a gyereke, még mindig szoptatja: „A 44 éves Denise Sumpter szerint társadalmunk túlszexualizálta a melleket, pedig tök normális, amit csinál.”MAGYARUL: a csürhe hozzászoktatása a devianciákhoz tovább folytatódik.
Nővé operáltatatta magát Lennox Louis menedzsere: "A korábban Frank Maloney-ként ismert bokszmenedzser Kellie Maloney-ként tér vissza a szakmába."MAGYARUL: a genderhatárok elmosása tovább folytatódik.
Szexszimbólum sport-emberből így lett az átalakulás szimbóluma: "Bruce Jenner neve egyet jelentett a maszkulinitással, a mindent legyőző sportemberrel. 65 éves korában úgy döntött, hogy megváltoztatja a nemét, nő lesz, és ebben az egész világ támogatja."ÉN UGYAN NEM, ÉN LESZAROM MAGYARUL: a genderpropaganda tovább nyomul. Amúgy ezt minek csinálják? 65 évesen nem tökmindegy hogy ronda öreg férfi vagy ronda öreg nő az ember? :DD


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 28.:
ROJÁLPORTUGÁL

0

Hősies örökség.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00 – Mi a jobb, a már biztos új otthon, vagy a végleges hazaköltözés a nosztalgiával emlegetett őshazába? Eme dilemma előtt áll a Szerelem, örökség, portugál címbeli országából a franciák közé költözött és régóta ott is élő házaspárja, akikre "odaát" rászakad egy szőlőbirtok, ami viszont csak a teljes visszatelepedéssel lehet az övék. Döntésüket nehezíti a tény hogy nem csak ők ragaszkodnak már megszokott környezetükhöz, hanem szomszédaik és barátaik is hozzájuk, csak aztán nehogy két ló között a padlóla essen mindenki. 21:00-kor egy nem igazán családkompatibilis program a Filmbox Family-n. A képzelt barátokkal rendelkező antiszociális gyerekekkel köztudottan vigyázni kell (pláne ha nem vér szerintiek, hanem örökbefogadottak), most már Spanyolhonban is: a Stevie elsőre az Oment juttathatná az eszünkbe, pedig tartalmilag-hangulatilag közelebb áll az Árvaházhoz és a Másvilághoz, illetve csak állna, ha nem lenne látványosan tévére gyártva (és itt nem csak a véres jelenetek hiányát értem, hanem a rendező alapvető tévedéseit pld. a mozifilm arányainak és beállításainak ismeretében). Azt meg hogy a kísértet(?)járta ház és a rejtélyes gyerek témáját majd' két és fél órán át bontják ki, inkább meg sem említem, illetve mégis: jó esetben és még jobb forgatókönyvvel másfél, egy és háromnegyed órára elegendő szufla van az ilyesmikben, de ahhoz nagyon jól kell csinálni. Mivel eleve képernyőre készült, a horror helyett inkább a dráma felé billen, ez újabb pontlevonás.

Nem érdemes:
Ugyanabban az időben a heti kötelező folytatásosság érkezik a Film Mániára egy átlagos, de legalább közhelyes című akciózással: Végveszélyben a Föld, és ugyan kik fenyegetnék, ha nem az idegenek, akik már annyira köztünk vannak, hogy az utánuk nyomozó régész munkáját segítők közé is beférkőztek. Daryl Hannah valahogy úgy járt mint Sean Young: mindenki dögös androidként emlékezik rá, aztán megnézik ezt a három (!) órát amiben egy emberbőrbe bújt idegent "játszik" és felébrednek, mint egy rossz álomból. Bár ez is csak az lenne, de nem: vették a gyíkemberes sci-fi sorozat V-t és a Testrablók invázióját, kiszedtek minden ötletet ami azokat hatásossá tette, és el-nyúúúúúúúúúúj-tot-tááááááááááááááák. Még mindig kilenckor újabb újrahasznosítás: az utóbbi időkben csak úgy özönlenek az ellenállós filmek, érdekes módon pont a leginkább kollaboráló országokból, ma Franciaország próbálja feledtetni a múltat a Filmboxon egy vígjátékkal. A Royal Palace hőseivel egy baj van, éspedig hogy a Halló, halló! című kultszéria bő huszonöt-harminc évvel ezelőtt megcsinálta ugyanezt, sokkal bátrabban és történelemhűbben. Nem vicc, még a karakterek is egy az egyben onnan vannak átemelve, kezdve a diplomatikus szállodatulajtól folytatva a nála önkényesen szobát foglaló nácikon át az ellenük küzdő partizánokig, valamint a hotelbe betérő fura vendégektől a még furább családtagokig. Mondom, mindez voltmár jobban, viccesebben és főleg hihetőbben (azt meg hadd ne kelljen kifejtenem mennyire "valószínű" hogy egy menekülő zsidó család is pont itt kérjen szállást, és a tulaj ne adja fel őket az első alkalommal).

Kis hírek a nagyvilágból:
Lezárja határait Oroszország – Ha hívnának se mennék, már így is itt voltak ötven évig :///
Itt az új londoni álommeló: legyen ön is kutyasétáltató!: „Félhavi munka, 1 milliós fizetés: amiért a meleg kutyakakis zacskó értintését is el lehet viselni.” – ...na ide se mennék el, no fucking way, aki ki akar törni a mosogató-létből annak esetleg még ez is kilátás, jaszkarizhat az itthon az ebből összeszedett pénzzel, de én inkább maradok csóró Budapesten minthogy más kutyája szarát szedegessem...
idegbaj – Inkább a csivava, mint egy pasi: „Több előnye van egy kutyának, mint egy pasinak?” – Szerintem nem, mert lehet hogy a férfi büdös, sört iszik és még el is tartja a családját, de legalább nem kell levinni sétálni és nejlonzacskóban gyűjteni utána a kakit!
nem bűncselekmény - Kilenc darab agyat találtak New York egyik utcáján – Most csekkoltam, az enyim megvan, sőt, itt  hullaházi hűtőben tárolt lakóké is, szóval ezeket kizárhatják :)
pekingi kacsa – Fagyasztós koporsóban tartja otthon feleségét egy kínai férfi: „A 49 éves nő tavaly december 19-én hunyt el, de holttestét még mindig nem hamvasztották el.” – Hát igen, ilyen az igaz szerelem :((( Nekünk sose lesz részünk ilyenekben.
Másfél évig élt titokban a munkahelyén, aztán elköltözött a kocsijába: „A Los Angeles-i férfi nem bírt a tartozásaival, ezért beköltözött az irodába, ahol dolgozott.” – Na ez az amit én sose fogok bevállalni, nincs az a pénz hogy befeküdjek egy tepsibe aludni, még a végén engem is tévedésből elhamvasztanának a kollégák...huhh, igyunk is valamit e szörnyű gondolatra gyorsan.
Vérfürdőbe torkollt a vajdasági lakodalom – Mi van, már a Gyaloggalopp-ot is remake-elik? o_O
Lelőttek két diákot Chilében, mert graffitiztek: „Az egyetemisták egy tüntetésen fújtak. A ház tulajdonosa ölte meg őket.” – Úgy is van, rendnek kell lenni! Most majd nem fognak fújkálni ezek az egyetemisták az ő falára, de a máséra sem!!4
Jön a havi 10 milliós MSZP-pártlap – Megmondtam hogy ezt is mi fogjuk fizetni? Igen, megmondtam."Úgy spórolnának a költségeken, hogy aktivistáik vinnék házhoz. Már van név is, ismerős lesz!" – Oké, akkor finoman jelezném hogy nem kérem se ezt, se semmilyen más "ingyenes" pártlapot, hagyjatok a f***ba a poltikával, köszöntem előre is! EGÉSSÉG, viszlát szombaton!

 

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés