2015. 07. 20.
Méhvigasz (júl. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Méhvigasz (júl. 20-21-22-23.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 20.:
ÖKÖRVIVŐ

0

Nem csak a box ilyen.

Ismétlés, nem érdemes:
Tízéves game-adaptáció a TV2-őn fél tizenegykor. A Doom Halivúd első kifulladásának sorába illeszkedik, ekkoriban álltak rá a számítógépes játékok mozgóképesítésére (Silent Hill, Resident Evil, Bloodrayne, Alone in the Dark), utána már csak a remake-hullám és a képregények maradtak hátra (ebben vagyunk most). Az úttörő FPS shootert ugyan nem Michael Bay vagy Uwe Boll rendezte, de akár ők is lehettek volna mert még a Szikla ellenére is elég semmilyen, csak még jobban mutatja miért lehetetlen és felesleges egy játékot moziba vinni: ami logikus és működőképes a képernyőn este hattól hajnali négyig (persze elsötétített szobában, lehetőleg egy Rammstein,-vagy NIN-lemezzel megtámogatva) az gyöngyvásznon még tíz percig is unalmas, mert nem a néző lövöldöz aki egyébként is tudja hogy a forgatókönyv rossz esetben a szinteket követi (Silent Hill), még rosszabb esetben hanyagolják az eredetit és új történetet kanyarítanak hozzá (itt most ezt az eredeti Alien-ből okoskodták ki). Száz szónak is egy a vége: maradj a játéknál. De ne legyünk cinikus pesszimisták, remélem a régóta ígért Pacman-feldolgozás is jönni fog!!4

Talán érdemes:
...de csak ha nincs herótunk az erőltetett családegyesítésektől és generációs szakadékoktól francia módra, a Mint(a)apa ugyanis nagyjából a Házibuli - Hanta-palinta vonalat viszi tovább a FEM3-on kilenckor a kétezres évek végi alacsony színvonalon. Egy prof. számára annyira fontos az amerikai kiküldetés hogy lánya nevelését is hanyagolja, aztán persze csodálkozik hogy ott várja egy kamasz aki semmiben sem hasonlít az aranyos kisgyerekre akit a hátrahagyott. Nincs mese, fel kell vennie a tempót és be kell hoznia a lemaradást hogy jobban megértesse magát. Elvileg viccesnek kéne lennie ahogy a felnőtteket külön tanfolyamon oktatják a textelős-sms-es-emotikonos metanyelvre meg a fiatalok körében népszerű """zenékre""", de nem kell ötvenévesnek lenni ahhoz hogy az ember sikítófrászt kapjon a ezektől a mostani trendektől (és hol volt még akkor a szelfibot meg a faszbúk)! Előtte nyolckor egy nyögvenyelős toleranciamese a Cinemax 2-őn amit már korábban is adtak de próbáltam kerülni mint ÖRDÖG A SZENTELTVIZET alkoholista a Szentkirályit. A Görög vendégszeretetnek már a címe is a Fehér istent és a többi bűntudatkeltő művészkedést idézi, itt egy félig albán, de Görögoszágban élő, frissen elárvult srác keresi családja másik felét, vagyis testvérét és görög apját és álmaiban még az aktuális tehetségkutatót is megnyerik. Ha nem láttam volna a témát kevésbé csöpögősen és jobban megcsinálva, talán még meg is nézném. Éles váltás: két akciózás is emlékeztet ma minket a ketrecharc jótékony hatására. A kilenckor a Filmbox HD-n vetített Csak a box is toleranciamese, de hozzám valamivel közelebb áll (főleg mert valóságalapú): egy katari mérnök mer nagyot álmodni és egyből thaiföldi profi ökölvívó szeretne lenni, de az első menetben kiütéssel győz a realitás (veréssel súlyosbított kifosztás). Szerencsére nem minden helyi ellenséges vele szemben, még nagyobb mákja hogy egy harcművész befogadja és tanítja - de a közösség számára még így is csak egy bevándorló marad a szorítóban aratott győzelmei ellenére is, vagyis a legkeményebb meccs (megnyerni a helyiek szimpátiáját) még hátravan. Utána fél tizenegykor jön a Filmbox Premiumon a kissé ismétlésgyanús Harcos, itt egy csaj találja meg önmagát és lelkitársát a kungfuban, csakhogy ami elsőre jó alternatívának tűnik a hagyományos női szerepekkel szemben, az hamarosan éket ver a szerelmesek közé.

Hétfő? #LESZAROM.
na? – Felismeri a képen látható segget?: „Annyit segítenénk, hogy egy eléggé népszerű seggről van szó.” – Mivel Giannáét már hátulról, becsukott szemmel is felismerem, ezért elég sanszos hogy nem az övé van a képen, így hát LESZAROM. És milyen jól tettem, mivel a fenék tulajdonosa:
Nicki Minaj végre megmutatta, mit jelent az, hogy gömbsegg: "Talpig neccben koncertezett. A feneke elérte a tökéletes gömböt."MENNYIVEL EGYSZERŰBB LENNE HA PORNÓZNA INKÁBB LESZAROM.
július 4 – Esélyes, hogy Kate Hudsont így még nem látta – Esélyes, hogy LESZAROM.
izmok – Levetkőzött az olimpikon tornásznő, de teljesenLESZAROM, de teljesen!
18+ Már megint megmondják, hogyan kell nyalni – Előbb a vonaton szarást kell újratanulnunk, most meg el akarják hitetni velünk hogy szükség van az előjátékra?! Csakazértis LESZAROM!
A Lost jőnője éppen terhes, ami nagyon jól áll neki – Nem én voltam. LESZAROM.
Bar Refaeli ritkán teljesen pucér, most az – Ennél már csak az a ritkább amikor nem szarom le, és hát most is LESZAROM.
Nem tudjuk, ki ez a nő, de nagyon szerencsétlenül állt be ehhez a képhez – Nálam totális jogegyenlőség van, ismeretlenül is LESZAROM.
Éder Krisztián elhagyja az országotÓRIÁSI VESZTESÉG, THIS IS WHY WE CAN'T HAVE NICE THINGS LESZAROM.
Feltűnő és kihívó – Rita Ora dekoltázsa elszabadult New York utcáin: „Se melltartó, se gombok nem fékezték meg Rita Ora melleit.” – Nincs ami megfékezze a LESZAROMot sem!
Bizonyított tény: nem ők szartak a folyosóraLESZAROM a bizonyítékokat, ez itt a hétfő este és nem holmi oknyomozósdi!!44
csak a szokásos 18+ A celebek fitneszedzője bekeményít: már a csöcsét mutogatja – Csak a hétfői szokásos: LESZAROM.
Jennifer Lawrence tetkója bizony el van rontva – Az semmi, de bizony már le is van szarva: LESZAROM.
a test – Gumicukor – Az ön nyaralós képei is ilyen menők lennének, ha a Stallone családba tartozna: „Stallone lányai nagyon másképp élvezik a tengert, mint azt általában a hírességek szokták.” – Mint mondtam, nálam mindenki egyenlő, nincs kivételezés, őket is ugyanúgy LESZAROM.
Gumicukor - Mészáros Dóra a hidegfrontot is picsanadrágban vészeli átNEKI EHHEZ NEM KELL HIDEGFRONT LESZAROM.
O_O - Mészáros Dóra melleit nézzük, pedig a tetkót kéne - LESZAROM.
siessen! - Még nem késett le Mészáros Dóra mellbimbóirólÉDES FASZOM, MÁR MEGINT?! Gyorsangyorsan amíg még meleg a LESZAROM!

vajon miért? – Lindsay Lohan letolta a bugyiját szülinapja alkalmábólENNEK SE KELL ÜRÜGY A VETKŐZÉSRE, LOL LESZAROM.
Gumicukor - Niki Beluccinak egyszerűen tökéletes alakja van - A tökéletes test még mindig Giannáé, Nikit meg egyszerűen csak LESZAROM.
Két hónapig bírta szarás nélkül a vécéfóbiás lány, aztán szívrohamban meghaltNap kommentje:

0


KEDD, JÚLIUS 21.:
MAMA SAID KNOCK YOU OUT

0

Stop: pörölj-time.

Ismétlés, nem érdemes:
Filmcafe, 00:15 – Ha egy könyvet vagy filmet "könyörtelen őszinteséggel" és tabudöntögetéssel próbálnak eladni, na meg azzal hogy "ez majd jól betesz a prűdeknek", az már szinte borítékolhatóan szar. Ez volt a helyzet Catherine Millet-nél, Szepesi Nikinél és Melissa P.-nél is, akinek Minden este 100-szor, kefével című naplója egy darabig a "leg" volt az önalázó női önéletrajzok között amiben megírták hogy bizony ők is szoktak sekszelni, néha többekkel is egyszerre. Az ilyen filmekben-könyvekben rendszerint előkerül valami Tragikus Esemény ami az addigi Jólnevelt Kislányból egyszercsak manipulatív férfifalót csinál, ez Melissánál az volt hogy a szülei Nem Szerették (nagy ügy, ugyan kit szerettek a szülei?) és még a nagyanyja is meghalt (big news: senki sem örökéletű). Szóval ennyi kellett ahhoz hogy az addig úgy-ahogy erkölcsös csajban valami eltörjön és fiatal kora ellenére fűvel-fával-virággal, ennyi Melissa P. története (akit remélem nem követ a megfilmesítésben se Catherine M., se Szepesi Niki), erről meg az összes hasonlóról ugyanaz jut eszembe mint minap a kanadai fesztiválon hármas-sekszelő szerencsétlenekről: én tudom hogy a csürhének is vannak vágyai és toleráns is vagyok, but, for fuck's sake, nem lehetne ezeket valahogy a négy fal között és a könyvkiadóktól távol tartani?

Talán érdemes:
Filmbox Plus, 21:00 – a tükrök már régóta foglalkoztatják a misztikumra fogékonyakat, elég a közelmúltbeli Mirrors-t felidézni, ma meg itt van a Tükör/Szilánk, ami már címével is utal az ilyen kettős én-filmekre (Játsz/Ma, Ál/Arc), viszont azokkal ellentétben totál kaotikus. Pedig milyen egyszerűen kezdődik: szülinap, családi összejövetel, evésivás - ebbe rondít bele az összetörő dísztükör ami úgy tűnik láncreakciót indít el, a főhősnő (Lena Headey) innentől nem találja önmagát, illetve talál magából még egy példányt aki tőle függetlenül él - az egyetlen közös pont az apja. Másfél óra zavaros nyomasztás ami ugyan rátelepszik az ember lelkére de igazi megoldás meg lelőhető poén nincs benne. Ugyanabban az időben újabb sportfilm a Filmbox HD-n, ezúttal a birkózásról, ez ad erőt Matt Hamillnak, a Pörölynek, akit pont azt használta fel ebben a műfajban ami másokat egy életre eltérített volna, nevesen hogy süketnémán született. Mindenkinek ajánlom aki kifogásokat keres vagy siránkozik hogy milyen nehéz az élete. Háromnegyed tizenegykor az anyacsatornán (Filmbox) újabb furcsa misztikusság. Jellemző hogy az olasz Fekete bárányt összekeverték az ausztrál Bárányok harapnakkal (annak eredeti címe ugyanis Black Sheep volt), ez viszont egy elmegyógyintézetben játszódó dráma egy régi bentlakó szemén keresztül, aki sajátos kánonban látja az ott dolgozókat. A mai nap utolsó dobása egy kosztümös dráma a Cinemaxon: Gérard Corbiau a Farinelli után újabb múltbeli zenés dekadenciákban merít el minket féléjfélkor, a helyszín ezúttal a Napkirály (Benoit Magimel) pazarló világa akit a szabadelvűek a keblükre öleltek, az udvar vallásos tagjai viszont ki nem állhattak, mindehhez az alapot pedig Philippe Beaussant (elég szabadon kezelt) könyve szolgáltaltja az udvari zeneszerszőről. Egy királynak értenie kell mindenhez, és XIV. Lajos "értett" is: akár Moliére (Tchéky Karyo) darabjaiban szerepelt, akár az enyhén bisekszuális Lully (Boris Terral) zenéjére balettezett, a főszerepet mindig magára osztotta. Esténként AZ ÚRI KÖZÖNSÉG A király táncol, a nép közben éhezik, de a Versailles-i palota azért csak megépült és máig csodájára járunk.

Kis hírek a nagyvilágból:
Hipszterlevegőt árult, letiltották az Ebayről – A hülyék, hát pont fordítva kéne, a hipsztereket kéne kitiltani nem csak az íbéjről hanem mindenhonnan! – „Viccnek indult a világ egyik legmenőbb negyedében, a brooklyni Williamsburgban élő férfi akciója, aki egy szippantásnyi helyi levegőt kezdett árulni az interneten.” – Ma még csak röhögnek rajta, de 500 év múlva mindent megadnának egy zacskónyi TISZTA városi levegőért!
Politikatudományt fog tanulni a norvég tömeggyilkos: "Breiviket felvették az oslói egyetemre, mert a norvég börtönlakóknak ez jár."EZ IGEN, ILYEN EGY MŰKÖDŐ DEMOKRÁCIA: a tömeggyilkos politikatudományt tanulhat, mert ez JÁR neki. Ki tudja, ha kiszabadul, még akár a fűrerségig is viheti, közben meg megírhatja az önéletrajzát!4 négy!
strandetikett - A piás üvöltözők vagy a nyilvánosan pettingelők dühítőbbek?: "Mi zavarja legjobban a víz mellett? A pettingelő vagy a pattanásnyomkodó párocskák? A vízbe pisilő vagy a napozók közt vízipisztolyozó gyerekek? Szubjektív hőbörgés." – Engem mindenki, mindenki, MINDENKI zavar akinek van pénze nyaralni miközben én itt a hullaházban fagyoskodom!!! >:(( Ha meg még barátnője is van mellé, akkor duplán idegesít!!!
Hosszú Katinka elárulta élete öt vastörvényét: „Önmagától sohasem kaphat felmentést, nem fél a nehezebb úttól, így a kudarctól sem tart.”MAXIMÁLIS TISZTELET, és akkor tegyük mellé Szepesi Nikit. Hát igen, van aki nyerni (vagy csak úgy általában sportolni) megy, és van akinek ez csak egy letudandó kötelesség.
Ezek a mellek nem mehettek a pápa közelébe: „A csöcsös glammodell melltartó nélkül, kis trikóban akart bűnbocsánatot nyerni, de nem jött össze.” – Katolikus becsszavamra, GYÓNTATNÁM, NEMKICSIT, NAGYON!!!!!


SZERDA, JÚLIUS 22.:
JÁRT MÁR ERRE AMER?

0

Kislányom, ne piszkáld halott nagypapit!

Talán érdemes:
Nagyon dolgoznak a világbékén, ebbe az agendába illeszkedik kilenckor a Speciális alakulat is ami a szokásos fullba nyomott katonás macsóság, honnan máshonnan mint Amerikából, hol másutt mint a Viasat3-on. A Nagy Bajba kerülő de a Hősies Parancsnok vezetésével Mindent Megoldó kiscsapat akár még szimpatikus is lehetne ha lenne bennük annyi önreflexió mint Svarciban vagy annyi emberi hiba és esendőség mint Stallone Rambo-jában, dehát nincs, ez sajnos egy nagyonis átlátszó propagandaanyag. Ugyanabban az időben a Filmbox Premiumon egy héten belül a második sorozatgyilkosos thriller vár minket, most Könnyfakasztó helyett Pygmalion öldös nőket (én tudom hogy sok serial killerben megvan a nőgyűlölet, de nem lehetne már valami egyenlőség ebben is? Vagy legalább olyan hogy egy nő vágjon vissza nekik?), van is egy gyanúsított akinek azonban minden esetre van alibije és egyre inkább úgy tűnik mintha az elkövető az ő Gyilkos hasonmása lenne... A Sharknado sikerén felbuzdulva az Asylum 2014-ben elkészítette a 2. részt (A második harapás) ami ott folytatta hülyeségben és agyamentségben ahol az első abbahagyta, vagyis a hivatalos besorolás ellenére ez messze nem horror, inkább ilyen abszurd eltúlzása a szörnyfilm-zsánernek. Míg a készítők szándékai tiszták, addig a színészek közül már nem egyértelmű ki az aki a vette a lapot és azért vállalta, és ki szorult rá anyagilag, bár tény ami tény hogy se Tara Reid, se Kari Wuhrer, sem pedig Vivica A. Fox nem igazán tartoznak már az A-listába. Akár így, akár úgy, unatkozni biztos nem foguk ha 21:20-kor a Universal Channelt választjuk. 00:05-kor kínai művészkedés a Filmboxon amit én a részeges-nemierőszakolós jelenet miatt tuti ki fogok hagyni, az ilyen tetteket semmi sem indolkolhatja, még az sem hogy az elkövető évek óta hiába próbálkozik a feleségével gyerekcsinálás-ügyben. Szerencsére van tanúja is az esetnek, az áldozat férje, aki az elkövető feleségével együtt tervezi el a boszút, csakhogy közben kiderül hogy az erőszaknak eredménye is van egy kezdődő életke képében... A Pekingi gyermek a sznobok kedvence lehet, én már mondtam hogy kerülni fogom. Végül fél egy előtt öt perccel art-horror a Cinemaxon és mint legtöbb társánál, itt is többet dolgoztak a látványon mint a történeten (meg is látszik mindkettő, főleg az utóbbi hiánya). Az ihletet elvileg az olasz giallo-k adták, de ez fel sem fog tűnni, ahogy a főszereplő Amer Bűvereje sem nagyon (ezt a semmitmondó címet kapta a magyarításban), akinek három stációt látunk az életéből: előbb az álomvalóságos gyerekkort egy kísérteties öreg házban élő (vagy halott) nagyszüleivel (vagy az ő szellemeikkel) bújócskázva, majd meglepi anyját sekszelés közben, innen értelemszerűen jön az "érés", minden fiú őt akarja, közben mindig SZÓL A ZENE fúj a szél, majd eljön a harmadik rész, felnő és még mindig a sekszen jár az esze, vissza is tér oda ahol először találkozott vele, vagyis az öreg házba ahova később követi őt a taxis is aki odavitte, és mindkettejüket megöli valami. Eddig a logikátlan mese ami egyrészt az összes közhelyet megtestesíti amit a francia filmekről csak el lehet képzelni (felesleges seksz-jelenetek, fura hozáállás a gyerekekhez, stb.), ugyanakkor viszont tagadhatatlanul szépen van megcsinálva, jó és rossz értelemben is ez a mai nap legkülönlegesebbje, és ki tudja, talán még a folytatását is leadják valamikor.

Kis hírek a nagyvilágból:
nagyon szomorú 18+  Felakasztotta magát a börtönben a gyermekét halálra éheztető anya – Ebben mi lehet a "nagyon szomorú"? NOTHING OF VALUE WAS LOST, kivéve a kisgyereket, akit még vertek is a "szülei". És most röhögjetek, a segélyvonalas szöveg ennek a cikknek a végén is ott van :SSS
Margaret Thatcher az évszázad éhínsége alatt szerette volna tovább destabilizálni az etióp kormányt: "Csak a szokásos."MUHAHA, pár éve még ha valaki csak megpendített volna egy ilyet, lekonteósozták volna meg gúnyolódtak volna az alusapkáján, ma meg: „csak a szokásos”. Thatcherről mindig is tudtam hogy nagy szemétláda, és aki a saját népe ellen viselt háborút arról azt is el tudom képzelni hogy még tovább éheztesse az amúgy sem dúskáló afrikaiakat. Ha összejött volna neki, nem csak egy Holodomor lett volna a világtörténelemben :((
Már húsz család ment ki Koszovóból az Iszlám Állam oldalán harcolni: "Volt, aki unalmában ment ki Szíriába. Meg is halt." – Hát legalább volt az életben a halála előtt egy kis izgalom is, nem igaz? :)) Még szerencse hogy hozzánk házhoz jön az „izgalom”:
Ököllel fejbe verte, ellökte, a földön megrúgta az arra járó nőt egy börtönőr: "Szolgálaton kívül hesszelt a lellei Móló sétányon 3 ismerősével, az áldozat megszólította egyiküket." – Mit tegyünk, ez biztos csak a foglalkozási ártalom volt.
Tiszthelyettes volt a szegedi lányt összeverő börtönőr: „Jobban beszélek magyarul, mint ti“ - mondta a bevándorlónak hitt fiú a börtönőrnek, aki erre ütött. Most mindent tagad." – Ennek is agyára ment a munkája. Egy nőt összeverni, baz+.... Nem baj, most majd a rács túloldalát is megismeri és remélhetőleg ott ahol eddig szolgált ^^
halál - Két tinilányt lökött le egy szikláról egy tengerészgyalogos – Foglalkozási ártalom ez is, mit tegyünk, megszokta szegény hogy Afganisztánban olcsó a fiatal lányok élete és azt hitte még mindig ott van!44
pk - Mikor találja meg az igazit?: "Mennyi ideig tart? Néhány óra vagy több év? Mit gondol?" – Reálisan? Kb. soha... :(((
Demi Moore az ön éves nettó keresetét költi arra, hogy örökre 25 évesnek nézzen kiForever 25 and alone, nem irigylem, maradok a természetes öregedésnél, lélekben úgyis mindig fiatal leszek :DDD
50 Cent csődöt jelentett: "Garantáltan poénmentes beszámolónkat olvashatja a szomorú esetről." – Dehogyis "poénmentes", dehogyis "szomorú", csak annyira ment "csődbe" mint Donald Trump, aki ugyanúgy a Chapter 11-re hivatkozva kerülte ki hogy a hitelezőinek fizetnie kelljen. És tényleg:
Ez a tökéletes kép 50 Cent csődjéről: "Nagyjából 5000 dollár lógott ki a zsebéből a saját szülinapi bulijára menet." - Hát akkor get rich or die tryin', csak épp most mások élete a tét az ő meggazdagodásához....:SSS


CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 23.:
EZ A SELFIE LESZ A VÉGSŐ?

0

De legalábbis egy életre szól majd.

Talán érdemes:
Kilenckor jön a Viasat3-ra a hét leghülyébb magyarításának nyertese a Magány-nyomozó, ez Jake „Lawrence fia” Kasdan 97-es debütálása ami elvileg óriási újításokat hozott a magándetektíves zsánerbe a neurotikus főhőssel (Bill Pullman) aki annyira bizonytalan magában hogy mindenhova a mindenesét (Ben Stiller) küldi, akinek lassan a szerelmi életét is tönkreteszi ezzel. A legújabb ügy azonban még a nőtlenségben élő nyomozót is megváltoztathatja, mivel egy titokzatos zsarolási ügyben egy sekszy csaj tűnik a főgonosznak. Akinek ennyiből is ismerősek a szereplők, az jól sejti, Sherlock Holmes és Watson doktor update-jeit látjuk, de az igazi mozibubusnak még az is beugrik hogy a sztori is voltmár, mégpedig a Billy Wilder-féle Sherlock Holmes magánéletében. Mindegy, egyszer még így is jó lesz.
Duna TV, 21:20 – Sok változat készült minden idők leghíresebb szoknyapecérére, a legmesszebb talán a Fellini-féle jutott, a ma esti francia feldolgozás (Casanova visszatér) kronológiailag az öregkort megelőző években játszódik. A hódító kalandor itt már visszavonult és a nevéből meg kvázi-escort szolgáltatásokból él, de még egy utolsó nagy szívrablásra össze kell szednie az erejét, és mivel Alain Delon játssza, sejthető hogy össze is fog jönni neki a dolog. Fél tizenegy után öt perccel Jason Statham és Jet Li egymás ellen a Filmbox HD-n a beszédes című War-ban: mikor az efbíájjos (Statham) társát megöli egy mestergyilkos (Li), ő bosszút fogad amit éveken át kénytelen halogatni, de a amikor a merénylő újra feltűnik egy jakuzaháború kellős közepén, emberünk érzi hogy eljött az ideje és beleveti magát a dolgok sűrűjébe....

Ajánlott:
Ha a Szárnyakont az eredeti címével (Birdman) forgalmazták volna akkor többekhez jutott volna el még ha félreértésből is, így viszont megmaradt az ízléses keveseknek (no meg az HBO-t fogóknak). Aki szereti a mindennapi hősökről szóló doksikat az az idős román pilóta portréjét is kedvelni fogja, aki még jócskán benne a korban is kijár a reptérre és a régi gépe restaurálásával foglalkozik. Kezdés háromnegyed tizenegykor.

Kiemelten ajánlott:
Tízkor végre kiderül miért adták a héten sorra a Universal Channel-en a Sharknado-kat: itt a 3. rész ami remélhetőleg azért még nem a Végső harapás, és amire talán az eddigi legerősebb gárdát sikerült összeválogatni, Tara Reid és Ian Ziering mellett olyan kultfejek tűnnek fel mint Bo Derek vagy David Hasselhoff. A cápák még mindig alacsonyan szállnak és az égből csapnak le, és persze mindig akad hős (a Reid-Ziering párossal az élen) aki felvegye a kesztyűt és a harcot ellenük. Garantált kikapcsolódás.

Hőség! Riadó! rovat:
Az elmúlt napokban-hetekben sorra dőltek a melegrekordok, de mindez semmi a fejlődő világ vezetőjéhez, Amerikához képest, nekik ugyanis van egy nagy hátrányuk a Kárpát-medencével szemben: nincs annyi víztartalékuk és utánpótlásuk mint amennyi ember lenne rá:
Amerika nyugati része teljesen kiszárad – ...és ez nem vicc:
Megdöbbentő képek a kaliforniai szárazságról: „Komoly próba elé állítja a megállíthatatlannak tűnő növekedést a szárazság Kaliforniában. A New York Times repülővel járta körbe a térség sivatagos tájait, és a képeket elnézve könnyen megérthető, hogy miért nincs víz ott, ahol a sivatag közepén felhúznak egy várost, amiben minden házhoz kifogástalan zöld gyep és úszómedence tartozik.” –  Na majd leszoknak a Livin’ L.A.rge-ról, vagy a természet maga szoktatja le őket:
Tízezrek életébe fog kerülni az éghajlatváltozás: „Mármint egyedül az Egyesült Államokban.” – Eközben a VALÓSÁGBAN halivúdi elit köreiben:
víz nélkül is zöld a fű – Kalifornia lassan kiszárad, a sztárok kertjei viszont zöldellnek: "Azért az olyan menő környékeken, mint Los Angeles gazdagabb részei, adnak a látszatra, a kiszáradó füvet zöld festékkel fújják le, hogy meglegyen a boldog idők illúziója." – Aztán rájönnek hogy a látszat szart se ér, a száraz fű nem él, és hogy a művirág meg a kóró nem beporozható, és hogy mindez mivel is jár:
Egy év alatt kihalt az amerikai méhek 42 százaléka – ...és akkor talán majd arra is rájönnek hogy a TTIP meg a GMO nem megoldás, csak arra kell vigyázni hogy a mi méheinket ne pusztítsa el semmi... :SS
Ahol a medencék véget érnek, kezdődik a sivatag: „Kalifornia eddig a fejlődés szimbóluma volt, de a vízhiány miatt soha nem látott intézkedéseket hoztak az államban. Van olyan közösség, ahol fejenként 760 liter vizet használ egy háztartás naponta, miközben az aszályok egyre súlyosabbak.” – És hogy mire megy el az a rengeteg víz? Hát többek között drogra:
A fű miatt is szárad Kalifornia: „Hatalmas a szárazság Kaliforniában, az állam kénytelen volt újabb vízhasználati korlátozásokat bevezetni. A spórolás közepette a helyi média időről időre előveszi a legtöbb vizet használó iparágakat, és jól lehordja őket. Néhány hete a mandulatermelők hibáztatása volt a sláger, most azonban egy új tanulmány az észak-kaliforniai marihuánafarmokra keni a dolgot, mondván, hogy a marihuánatermeléshez még a mandulánál is több víz kell. (Vice)” – Pár éve mindenki hogy örült, hogy legális a fű, minden filmből ez folyt (sőt: folyik), ma meg a sok drogos birka annyi füvet termeszt (ami ugye luxuscikk) hogy a rendes vízfogyasztóknak szinte nem is jut.
Autók lángoltak egy kaliforniai főúton: „Átterjedt a bozóttűz, égő autók tucatjait hagyták hátra az utasok.”HELLO AMERICA, TELL ME HOW YOU DOIN’? Tetszenek még emlékezni arra az indián mondásra? Még mindig viccesnek találjátok? Tessék még egyszer, csak hogy ne felejtsétek:

Only when the last tree has died
and the last river has been poisoned
and the last fish has been caught
will we realize that we can't eat money.

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés