2015. 08. 01.
Nincsen drog mellékhatás nélkül (aug. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nincsen drog mellékhatás nélkül (aug. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 1.:
J. C. VÉDJEGYE

0

Hé haver, hol a vesém? o_O

Talán ismétlés, biztosan nem érdemes:
Filmbox Family, 19:55 – Volt Alan Parkernek 1980-ban egy showbusiness-filmje ami bemutatta hogy egy-egy musical létrejöttéhez mennyi munka kell, nem mellesleg annak a manhattani iskolának is emléket állított ahol a táncosokat-énekeseket képzik. A 2009-es újrafeldolgozás ezzel szemben a mostani tehetségkutatók és fahangú énekesműsorok (X-Faktor, Megasztár, Glee, High School Musical) szemszögéből közelít, olyan is lett. Még az sem kizárt hogy a Fame 2009-es legyalázása voltmár, de ha igen, akkor is humanitárius kötelességem óva inteni tőle mindenkit.

Ismétlés, de érdemes:
20:15: Cinemax – Mi történik a levitézlett sorozatokban szereplőkkel? Legtöbbjük zsánertől függetlenül kénytelen rajongói találkozókon meg hülye tévéműsorokban haknizni a megélhetésért, a Galaxy Quest gárdája csak annyiban más hogy az ő tudományos-fantasztikus szériájukat egy távoli bolygón véletlenül dokumentumfilmnek nézték és a földönkívüliek ráveszik a nem túl lelkes csapatot egy Galaktitkos küldetésre a bolygójuk megmentése érdekében. A párhuzamok adottak: az alapötlet a Három Amigóból lehet ismerős (ott cowboyokkal volt ugyanez a felállás), az eredeti sorozat a Star Trektől a Pirx-ig bármire utalhat, Sigourney Weaver lassan már az utcára is szkafanderben megy, Tim Allen meg Alan Rickman is hozza a szokásos jóformát, a mozibuzik számolhatják az utalásokat, ergo mindenki jól jár vele. Más. Ha van eltűnt műfaj, az a klasszikus talk show ami itthon ha jól emlékszem Vitrayval kezdődött, Friderikusz közönségsikerré tette, Vámos Miklós pedig megtalálta az arányokat a popularitás és az érdekes témák között a Lehetetlennel (őt követte Kepes a szintén jó Desszerttel. Ezt ismétlik most, a mai beszélgetőtárs Székely Éva, ha látni akarjuk a különbséget a mai és a húsz évvel ezelőtti tévézés között akkor fél kilenckor irány az M3!

Ismétlés, talán érdemes:
Egész más, mondjuk úgy, brutálisabb színekben indul 23:05-kor a Dobermann, ami szintén újítás volt a maga idejében (1997) és 2015-ben is belefojtja a szuszt a nézőbe a maga erőszak,-és látványorgiájával, unszimpatikus, de emlékezetes szereplőivel (itt a „jók” is rosszak), és hát persze a Cassell/Bellucci-párossal, akik mellett az agresszív rendőr, Tchéky Karyo is csak sokadhegedűs. Persze a francia filmek hibái ezt sem kerülik el, mi szükség volt például arra az idióta animációra az elején? Mivel ismétlés, csak a Cinemax 2-ig jut el, de aki még nem látta, pótolja.  Karyo-nak egyébként lesz egy második jelenése is, mégpedig hétkor a TV2-őn egy akció-katasztrófa keverékkel (A mag), amiben a Verne-féle földközépfelé utazást ötvözik a Földre veszélyt jelentő aszteroidafilmekkel, kb. mintha az Armageddon stábja az ellenkező irányba (lefele) indulna el. Akinek még nincs tele a töke azzal hogy mindig az amcsik mentik meg a világot és a fizika törvényeihez sem ragaszkodik, az tegyen vele próbát.

Ajánlott:
Kicsit ponyvás címe (Halálos meló) ellenére egy Van Damme-tól váratlanul komoly és jól megcsinált akciózás vár minket ha 21:40-kor a retekklubbot választjuk. JCVD itt jótékony célra, egy családtagnak szeretné felajánlani az egyik veséjét, csakhogy azt közben kiapplikálják belőle a csúnyabácsik, nem marad más hátra mint előkeríteni rég nem látott (és nem annyira kedvelt) öccsét hogy együttesen visszaszerezzék – és ki tudja, közben talán még kettejük kapcsolata is normalizálódik...

A seksz, a szipu rovat:
szexről 18+ Mire számíthatunk egy szerető keresőn? – Pont arra a legkevésbé, amire használni szeretnénk :SSS – „Nem egy olyan weboldal létezik már, ami kimondottan szeretőt keresőknek jött létre.” – ...és nem sokkal később mit kell olvasnom:
Bajban vannak az online házasságtörők: "Feltörték az egyik legnagyobb félrelépőszájtot, aminek 37 millió regisztrált felhasználója van." – Ki az a hülye aki a magánéletét ilyen szinten a netre bízza? Jószolgálatot tettek a hekkerek, mert ha nem ők, akkor az oldal tulaja (vagy az NSA) zsarolta volna a buta birkákat.
Drogot akart venni Twitteren, a rendőrök válaszoltak: „Egy amerikai nő a közösségi oldalon próbált meg füvet szerezni.” – Na, még egy naiv nethasználó, asszem erre mondják hogy asking for it. Bezzeg nálunk idő kell amíg lekapcsolják ezeket:
Elkapták a facebookos drogot árulókat: „A tablettától sokan kórházba kerültek. Nagyban kereskedtek, luxusban éltek, weboldaluk is volt.” – Túl egyszerű lenne erről egy komoly cikket írni, szerencsére a 444-en nem azzal foglalkoznak hogy itthon hány ember életét teszik tönkre, hanem a külföldi jóságokra koncentrálnak:
Miközben nálunk mindenféle szarokat árulnak, Angliában visszajöttek a régi jó dolgok – Jaj, vajon mik lehetnek ezek, hű! – „Hihetetlen tempóban nő az extasy és az LSD népszerűsége Nagy-Britanniában. 66-69 és 89-91 után eljöhet harmadszorra is a szerelem nyara!” – Imádom ezt a cinizmust, egyszer rinyálnak amikor valami kis hülye túlszúrja magát és megdöglik vagy kiugrik az ablakon vagy pucéran szarral kenegeti magát az utcán, máskor meg Morganfreemaneznek és nem is olyan burkoltan drogpropagandát nyomatnak. Ja, az LSD az nagyon jó, az angolok ott fetrengenek bedrogozva, a barbárok már a kapuban állnak, de azért ők még egy utolsót bulikáznak... Arról írjatok már egy cikket hogy mi lett azokból az idegbeteg roncsokból akik a hatvanas években véletetlenül rajta maradtak egy rosszul sikerült lecsó-trippen baz+! Nem kell olyan nagyon messze menni, ott van Syd Barrett aki majdnem elkúrta a Floyd karrierjét ezekkel a „nagyon jó” dolgokkal :(((
Jó itt élni! 18+ Magyarország jobban teljesít: 3 magyar a Top10-ben az első punciszépségversenyen – Jaj, ez is nagyon jó, hivatalosan is a ribanc top tenben vagyunk, örülhet az Index/Velvet.
lámaszeme – Újra divat lesz a hónaljkutya?: „A mozgalom egy kínai feminista buzdítására kapott szárnyakra.” – Jellemző hogy kik indítják el ezt az újabb perverziót...:SSS A HETVENES ÉVEKNEK HARMINC ÉVE VÉGE, BAZ+! Régen a szép volt a szép, most meg:
Meztelen nők mutatták meg, milyen az igazi amerikai szépség: "Meghökkentő!" – Nem, az a "meghökkentő" hogy az átlag elhízőtt nőt szépnek állítják be. Én is mázsa fölött vagyok basszus de eszembe nem jutna rózsasziromban hemperegve követelni hogy lásson szépnek a világ. Ronda vagyok és kövér, elfogadtam magam, ideje hogy a képeken szereplők is letegyenek a modellkarrierről! Nap kommentje:

Homonormalis 2015.07.23. 20:10:23
Én még annyi kövér és elhízott embert, mint az USA-ban nem láttam.
Most megint láthattam.


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 2.:
GETTÓGALÓCA

0

...nem terem minden bokorban.

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – Most hogy nyakunkon az Amy Winehouse-életrajz, ideje emlékeztetni a birkákat hogy sem a blues, sem a tragikus életek nem vele kezdődtek, ott volt például Bessie Smith aki Amyvel ellentétben szegénysorból küzdötte fel magát az 1920-as évekbeli befutásig, hogy aztán alig tizenöt évvel utána meghaljon egy tragikus balesetben. Rá is jellemző ami Joplinra: miközben a színpadon ezrek imádták, a magánélete totális válság volt (ebben az is közrejátszott hogy akkoriban nem volt túl menő bisekszuálisnak lenni, nem is csoda ha az alkoholba menekült). A címszereplőt a rapperségről egyre inkább a színészetre váltó Queen Latifah játssza, nem is rosszul (bár meztelenkednie azért nem kellett volna), de ettől függetlenül is mindenki nézze meg, ha másért nem, bluestörténeti repetáért. Fél kilenc előtt öt perccel stand-up domedy az HBO Comedy-n a neves színésszel, John Leguizamóval, a gettó bohócával, aki most egy karrier-visszatekintés keretében oszt meg velünk mindenféle sztorikat a színfalak mögül. Jóval később, féléjfélkor egy komoly kérdést, a donorságot boncolgató dráma a retekklubbon. Meg tudjuk érteni a szülőket (Cameron Diaz, Jason Patrick) amikor fehérvérűségben szenvedő lányuk mellé összehoznak egy (nagyon leegyszerűsítve) spare parts-ként funkcionáló gyereket, és meg tudjuk érteni a őt is amikor pert indít a szülei ellen az önrendelkezési jogra hivatkozva. A Nővérem húga nem matiné, minden tiszteletem a leadócsatornáé, főleg ha nem vagdalják szét reklámokkal. Ugyanitt tőlük elvárhatóan későn, éjfél után öt perccel kezdik csak a Portré aktuális adását melynek vendége Szörényi Levente lesz, az apropó (gondolom én) Stumpf András nemrég megjelent, néhol a kelleténél is őszintébb könyve (Rohan az idő), amiből a bulvár értelemszerűen a botránnyal eladható dolgokat vette előre, Levi viszont akármit csinálhat már úgyis a kánon része, engem a politizálásánál jobban zavart ahogy a zenésztársakról-barátnőkről-feleségekről írt, dehát szíve joga, a dalai ettől még maradnak azok, amik: klasszikusok.

Ajánlott:
Szintén jellemzően későn, fél egy előtt tíz perccel kezdik Yann Arthus-Bertrand öko-tudatosságra nevelő, a Dogoránál azért kevésbé didaktikus munkáját a Filmbox HD-n. Az Otthonunk előzménye a Földünk a magasból című könyv, ahhoz (és minden effajta vállaláshoz) hasonlóan ez is szinte túladagolja a nézőt a látvánnyal és a kontrasztokkal, de igenis emlékeztetni kell az embert a világ összetettségére és a természet szépségére és törékenységére.

„Zene” és „film” rovat:
Lövések egy Váci úti afterparti előtt: "A Gyöngyösi úti metróállomás környékére rengeteg rendőrautó érkezett ki." - Kirobbanó hangulatú AFTERPARTY HARD!!! lehetett ez is!
Lana Del Reynek is bejön az új dala: „A negyedik lemezét beharangozó Honeymoont a Facebookon posztolta, aztán be is tetszikelte.” – Logikus hogy neki tetszik a saját zenéje, meg is lepne ha lenne önkritikája :DD
Itt az első idegen lény az új Star Trekből Ezzel csak az a baj, hogy ez egy Mugwump a Meztelen ebédből, de semmi gond, az lepne meg ha az ötleteket nem remake-elnék...
Dróntámadás végzett az ISIS énekes-dalszerzőjével: "Ő írta a terrorszervezet összes dzsihádhimnuszát, sok dala nemzetközi karriert futott be."SZEGÉNY, BIZONY ÓRIÁSI VESZTESÉG EZ A KÖNNYŰZENÉNEK ...AND NOTHING OF VALUE WAS LOST.
Remélem, a legjobb a poént még nem írtam meg: „Minden idők legjövedelmezőbb magyar filmjét rendezte, aminek poénjaiban magyarok tízezrei ismerhettek magukra. Mit csinál most a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője? Párizsi manzárdszobában ír sztorit egy szerelmes magyar vízipólósról. Reisz Gábor az Origónak mesél először tervezett új filmjéről.” – Jaj, vajon milyen lesz, én már előre az Év Filmjének jósolom, bár még a forgatókönyv sincs meg: „Betörés és szürreális betétek lesznek a filmben, és valószínűleg szex is.” – Meglepne, ha pont seksz nem lenne benne. – „Ezt a filmet már nem lehet szívességekből leforgatni, pályázni fog.” – Meglepne, ha nem fájna a foga a közpénzekre neki is. És a legjobb: „Magyarországon nagyon fontos a kísérletezés.”MUHAHA. Még egy sört! Nyugodj meg haver, a """"legjobb poént"""" még egy darabig nem fogod megírni, bár ezzel a mondatoddal szinte már közel álltál hozzá :DDD
Elévülhetetlen bűncselekmények a magyar könnyűzenében - 6. rész: „Ilyen a gondatlanságból elkövetett brékgyalázás.” – ...pedig nem az itt kritizált Fenyő Mikivel van a baj, hanem az őt majmoló kétezres évekbeli belvárosi bringás gumirepperekkel.
A jövő Pink Floydja diszkóba ment: "A Tame Impala az eddigi legerősebb lemezét készítette el, a Chemical Brothersnek is örülünk."ÉDES FASZOM! Nem lehetne az ilyenektől megkímélni minket mint "a jövő Pink Floyd-ja", meg "az új Cseh Tamás"? Az eredeti jó volt, ezek meg találják meg a saját hangjukat!
Kis Grofóra pörög Budapest: "A Spotify elkészítette a világ nagyvárosainak zenei térképét. A magyar fővárosban a Bulibáró vezet." – Sürgősen javítani kell az átlagon, kár hogy csak Spotify-s dalokkal lehet, ott meg sehol sem találom a Merzbow-Pándi-Gustaffsont. Mindegy, felteszem csak úgy, én megteszem a megtehetőt... Nap kommentje:

Mersh 2015.07.16 08:58:16
Az a szörnyű és rettentően elkeserítő, hogy erre van igény Magyarországon.
Siralmas a helyzet és egyre siralmasabb ami a zenét és a fiatalok "szórakozását", ezzel együtt a divatot illeti. Ennek apró fikarcnyi köze sincs a zenéhez. És soha nem is lesz. Mellette a társadalmunk folyamatosan és egyre gyorsabban butul. Ontja a szart a TV, rádió, mindenféle média. Vásároljál, féljél és ne gondolkodjál.

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés