2015. 08. 08.
Japán nyárutó (aug. 8-9.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Japán nyárutó (aug. 8-9.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 8.:
MINDENKIT ÉRHET
BALESET SZENZÁCIÓ

0

...mert ilyen a Zélet.

Talán érdemes:
Nyolckor a médiakritikus drámák egyik alapvetését, a Szenzáció áldozatait adják a Cinemax 2-őn. Maga a cím is kétértelmű: bár első pillantásra csak egy vesztest veszünk észre, az igaztalanul megvádolt kereskedőt (Paul Newman), de valahol az őt „zaklató” majd mellé álló újságírónő (Sally Field) is az. A történet akár nálunk is megeshetne, itt is előfordulhat hogy a rokonok vélt vagy valós bűnei miatt a leszármazottakat veszik elő, akár van alapja, akár csak egy adminisztrációs hibáról van szó. Háromnegyed kilenckor újabb kivételt kell tennem a Cool TV-n egy rom.kom.-mal, dehát mit tegyünk, Ilyen az élet, meg a főhősöké is akikre rászakad a keresztlányuk nevelése amikor annak szülei egy balesetben életüket vesztik, viszont a baba megtartásához az is kell hogy ők ketten együtt maradjanak, és ez még a gyereknevelésnél is nehezebb... Bár van benne tragédia, de azért a nagyobbik része az optimizmus (vagyis a botcsinálta pótszülők csipkelődése és fokozatos összerázódása) felé hajlik.

Ismétlés, de érdemes:
Kilenc előtt tíz perccel szokás szerint Vámos Miklósé és a Lehetetlené a terep az M3-on, a mai vendég Cserhalmi György. Enough said.

Nem érdemes:
Simon Pegg után Nick Frost is megindult lefele a lejtőn, pedig együttesen is egyre gyengébben muzsikálnak. Sajnálattal kell közölnöm mindenkivel hogy a Flörti dancing pont olyan gügye és erőltetett mint ahogy a magyarított címe sejtetni engedi. Egy gyerek korán szétzúzott álmaival (kubaitánc-karrier) indítunk, majd ugrás a jelenbe amikor emberünk bár pár kilóval súlyosabban, a mozgásról végleg letéve vegetál munkahelyén, egészen addig míg nem kap egy dögös főnöknőt akinek kedvéért újra megpróbál lefogyni és ami még rosszabb, táncolni is. Az csak az egyik baj hogy a latin hullám majd’ másfél évtizede tetőzött, a másik hogy a táncfilmek újdonságereje is elmúlt a 2010-es évekre, de a legnagyobb probléma hogy teljesen hihetetlen a sztori, a jó nők véletlenül sem nyitnak az elhanyagolt férfiak felé (hacsak nem fizetnek nekik). Hogy a valamikor legendás angol humornak nyoma sincs benne azt meg sem említem, ennyiből is mindenkinek nyilvánvaló kell hogy legyen. Nyolckor csak az kapcsoljon az HBO-ra aki mazochista, rossz a zenei ízlése és az IQ-ja is 80 alatt van.

A seksz, a szipu rovat:
Gumicukor – VV Seherezádé ennyi erővel félmeztelenül is mászkálhatna: „A DJ olyan cuccban jelent meg a napokban, amiből majdnem kiestek a mellei.” – De nyilván nem azért hogy a „zenéjéről” elterelje a figyelmet!!!
A Google Street View buktatta le a zugdohányos apukátHALÁL A GUGLIRA! Mi lesz a következő, a zugivók után bemegy a guglimobil a kocsmába?! ÉBERSÉG!
csak lazán – Gumicukor – Kamerával támadt a parkban szexelő párra egy dühös taxis – Ez borzalmas, már közszemérmet sem lehet nyugodtan sérteni! Bezzeg Prágában...ja, ott sem:
prominent 18+ Szenvedélyesen szexeltek az utca közepén – Hát igen, megjönnek a fiatalok, tombol bennnük a tesztoszteron...„De ez még mind semmi. Az eset után a srác bevallotta: AIDS-beteg. (...) Amikor a rendőrségen a férfi közölte, AIDS-es, a doktornő értesítette a rendőröket, és azt tanácsolta, jelezzék ezt a tényt a férfi partnernőjének is. A nőt sokkolta ez az értesülés és elárulta, egy hete ismerkedtek meg és már többször szexeltek védekezés nélkül. Azonnal átszállították őt a kórházba.” – De miért ez a megkülönböztetés, hol itt a TASZ-féle tolerancia?! Ők is ezerszer leírták már hogy a HIV csak egy vírus, nem bűncselekmény!!44 négy!!!!4
élet – Így lehet kijátszani az instagramos mellbimbótilalmat – Ez most a legfontosabb a birkáknak, hogy egy képposztolós oldalon nem lehet nyugadton erotikus tartalmat kirakni:
18+ Álló farkakkal trollkodják szét a női egyenjogúságért folytatott harcot: „Az Instagramon a mellbimbócenzúra ellen küzdenek, de az egész inkább a pornóoldal reklámjának tűnik.” – A csürhének tökmindegy, csak legyen ürügy mutogatni a nemi szerveket...eközben Japánban:
kívül tágasabb – nagyvilág - Akiket egyszerűen nem érdekel a szex: „Komoly válság alakult ki Japánban, azon egyszerű oknál fogva, hogy a jelek szerint az embereket egész egyszerűen nem érdekli a szex. A jelenségnek már neve is van: sekkusu shinai shokogun, azaz cölibátus szindróma. A probléma súlyosabb, mint elsőre hangzik.” – ...és Európa is megindult az efelé vezető úton. Nap kommentje:

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.06. 23:42:11
Mint az egyik legfejlettebb kapitalista álamban, Japánban jönnek elő legsarkosabban a kapitalizmus társadalmi válságtünetei.
Hiába a jólét, a fejlett egészségügy stb, mégse szaporodnak, inkább fogynak. A szex pedig valamiféle élvezeti cikk, amire most- valami oknál fogva- épp nincs kereslet. Inkább nyomogatják a kütyükéjüket, és szépen kihalnak..


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 9.:
LES BIANS A PACÁBAN?

0

Ezek a fiatalok, mindig csak a seksz meg a szipu!

Talán érdemes:
Kis átfedésekkel ma kétszer is találkozhatunk Marisa Tomei-vel, először egy vígjátékban nyolckor a Cinemaxon, ez a frissebbik (2014-ben készült, a címe Írók a pácban), és két küszködő színészről szól akik addig is amíg a Nagy Dobás összejön, forgatókönyvek kipofozásával keresik a kenyerüket, csak sajnos ahhoz sincs túl sok szerencséjük. Az alkotói válságra jó orvosságnak tűnik a vidékre való elvonulás, de ahogy az sejthető, az elzártság és a váratlan vendégek az ihlet helyett mindenféle érzelmi-testi bonyodalmakat és bulizásokat hoznak magukkal amiknek egyetlen jó hozománya Tomei pucérkodása lesz... Az egy órával utána (kilenckor) adott Leskelődőre viszont pont ráfért volna egy ilyesfajta szkriptdoktorkodás, ez ugyanis egy nem túl jól sikerült 2000-es próbálkozás a sorozatgyilkosos zsánerben való újat mondásra, de az erőlködésnek beszarás a vége, itt is csak nagyot sikerült mondani a rendezőnek, meg persze csúcsra járatni az akkoriban dúló videoklip-esztétikát. Az idegbeteg rendőrt (James Spader) egész Chicago-ig követi a vele macska-egér játékot űző serial killer (Keanu Reeves), aki szándékosan téveszt és hagy maga után jeleket, mindig épp csak annyit amennyi ahhoz kell hogy a rendőrség figyelmét ébren tartsa, de az igazi célpontja a felügyelő, aki ennek hatására összeszedi magát. Eddig a mese, amit kicsit hihetetlenül oldottak meg a készítők, a túl hamar magához térő és régi formájába visszatérő főhőstől kezdve a kamerarángatásos-MTV-s megoldásokig (Tomei ebben nem meztelenkedik annyit, inkább "csak" játszik, de azt jól). Egyszernézős, pont a Film+-ra való. Ha viszont 20:00-kor maradunk az HBO-n akkor egy szokatlan kamaszlázadást láthatunk a Ha maradnékkal: a metálos szülőkkel szembeforduló lányuk a csellózás mellett döntene, ám közbejön a szerelem és még egy rosszul sikerült családi piknik is... Decisions, decisions!
TV2, 21:10: A beavatott – Mostanában divatos disztópia a lassan megvalósuló jövőből ahol már elfogadott a kasztosodás, alapja a predesztinációban való hit, vagyis hogy mindenkiben a benne bujkáló ösztönök felelősek a tettekért amiket csak ideig-óráig lehet visszafojtani, a gyerekeknek pedig fiatalon el kell dönteniük melyik társadalmi osztályba is valók. A főhősnő balszerencséjére egy teszt során kiderül hogy az ő helye az ottani páriák, az Elfajzottak között lenne. Az ezt követő rejtőzködést felváltó coming out-ja és gyszemélyes lázadása akkor kezdődik amikor megtudja hogy ez ellen az amúgyis kirekesztett csoport ellen egyfajta újabb Végső Megoldás készülődik...igen, az Éhezők Viadala és elődjeinek hatása több mint tagadhatatlan.

Remake rovat:
...avagy Hollywood továbbra is küzd mint disznó a jégen:
Mozifilm készül Narutóból: „A 2000-es évek egyik legnépszerűbb japán rajzfilmsorozatához már rendezőt keresnek. Csak nehogy az történjen, mint annak idején a Dragon Ball-filmmel.”SPOILER: ugyanaz fog vele történni, csak ez még sokkal rosszabb lesz.
Újabb film készülhet a legnépszerűbb fantasy szerepjátékból: „(...) Sajnos túl sok bizakodásra nem ad okot, hogy a forgatókönyvet az a David Leslie Johnson írja, akinek a a Titánok haragját és A lány és a farkast köszönhetjük (...). [A] Dungeons & Dragonst, mint a klasszikus papíralapú szerepjátékok egyik legnépszerűbbikét évtizedek óta kerülgetik a filmstúdiók, de csak rosszabbnál rosszabb adaptációk jöttek össze, 2000 óta összesen három. Különösen az első film volt legendásan borzalmas, pedig abban még Jeremy Irons is szerepelt.” – Nem baj, ezzel az új verzióval egy challenger appears: előre is megjósolom hogy EZ LESZ AZ ÉV FILMJE tarolni fog az Arany Málnán és mindenféle piálós játékok alapja lesz :D
Nem vicc: film készülhet a PEZ cukorkákról!: „Bizonyára mindenki emlékszik gyerekkorából a PEZ cukorkákra: kicsi, édes és sokféle színben-ízben kaphatók. Na, akkor képzeljük el a kicsi, színes cukorkákat egy önálló film főszereplőiként. Elég nagy őrültségnek hangzik nem?” – Á, én már azon se lepődnék meg ha halivúd a körömágyi gombákról vagy az orrszőrzeten élő atkákról forgatna, amennyire nincsenek ötleteik...de mennyit kell drogozni ahhoz hogy ekkora hülyeségek egyáltalán felmerüljenek? Honnan jönnek ezek az „ötletek”? – „A PEZ cukorkákat szeretik gyerekek és felnőttek egyaránt. Sikerült egy olyan, egyedülálló világot kitalálnunk a cukorkák köré, ami biztosan rengeteg ember szívét fogja megérinteni.” – Szegény hülyék, elfelejtették hogy a PEZ max. a tartódoboza miatt lett kult, magukat a cukorkákat ugyanúgy elszopogatta mindenki mint a többi ezer másikat, ezt a filmet viszont még ők se fogják beszopni :DDDD
Itt a Scream sorozatverziójának első nyolc perce: "Jó? Nem jó? Kommentekben tessen véleményezni."ÉDES FASZOM, nem elég hogy a jó filmeket (Fargo) is szériásítják, már a tinihorrorokat is elérte a vég? Kihagyom...
A legjobb tengeralattjárós filmből is remake készül: "Hat Oscarra jelölték az eredetit, most ismét retteghetünk a tenger mélyén." – Rettegek is hogy az amcsik hogy fogják a zseniális Das Boot-ot kivéreztetni és meghamisítani. Nem baj, kihagyom ezt is. Lehet még fokozni a hullarablást?
Szentségtörés kimaxolva: Újraforgatják az Édes életet – Most mondanám hogy Fellini forog a sírjában, de minek? Még ha leforgatják, se fogok a közelébe menni, minek is, megvan az eredeti a klasszikus szinkronnal, minek nézzem meg ahogy Amerika megerőszakolja meg Los Angelesbe ülteti át ezt is? Na nem mintha a saját legendáikkal kesztyűsebb kézzel bánnának:
c:c – Visszatérhet a képernyőre Al Bundy: „18 évvel a befejezése után egy testvérsorozattal támadhat fel az Egy rém rendes család.” – Ez is de jellemző rájuk: akkoriban minden bunkónak elmondták Bundyékat, az utolsó szériát alig engedték képernyőre, most meg majd’ húsz évvel később kiherélve azért csak odaengednék az öregedő társulatot a kamera elé... Nap (remélem direkt ennyire fullba nyomott) kommentje:

maxval bircaman megbízott szerkesztő • http://bircahang.org 2015.07.29. 12:41:09
A feleség fantasztikusan szép nő, s nagyszerűen öltözködik. Nem szeretem a sorozatokat, de ezt még én is nézném.

Könyves – Darth Vader halott, de a Birodalom feltámad: „Megírták, mi történt A Jedi visszatér után.”ÉDES FASZOM, már megint?! Aztán csodálkoznak hogy a Birodalom egyre több szimpatizánst tudhat magáénak...
Vin Diesel lesz Kojak: „Telly Savalas nyomdokaiba lép az akcióhős, a kultikus krimi forgatása két éven belül várható.” – A sorozatokat is újraforgatják? Senki se szólt nekik hogy Kojakhez nem elég ha a főszereplő kopasz?
c:c – Visszahozhatják a '90-es évek legmenőbb rajzfilmsorozatát: „A legtökösebb Cartoon Network-mesék között tartják számon a SWAT Katset.” – ...hát jobb ez se lesz az újrázással, az egyszer biztos :SSS Persze meg lehetne oldani jól ezeket, még akár itthon is:
c:c - A Kocka címmel új vetélkedő indul a TV2-n - ...és akkor jöjjön egy Év kommentje-candidate:

SnakyHun 2015.07.10. 11:38:33
Volt anno egy Kocka című film... Nah olyat nem lehetne jétszani hazai celebekkel? :-D

 

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés