2015. 08. 10.
Hétnapos beszámoló a nullanapos Szigetről!44 négy, 1. rész (aug. 10-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétnapos beszámoló a nullanapos Szigetről!44 négy, 1. rész (aug. 10-13.)

Mint mindenki tudja, idén a biztos nullszaldó érdekében nullanapos lesz a Sziget, azaz csak a mínuszos napok kerülnek megrendezésre, vagyis bár a befejezés most is vasárnap lesz, csak az nem a hetedik, hanem a nulladik nap lesz, én pedig megírom előre a koncertkritikákat hogy akinek nincs pénze rá vagy már a töke televan a kellegyhétegyüttléttel, az is lássa hogy semmiről nem marad le. De ne legyünk rosszindulatúak, drukkoljunk a nullszaldóért, előre mislencsillagért!!4

 

AUGUSZTUS 10., HÉTFŐ,
MÍNUSZ 666. NAP

A Sziget aktuális meglepetései a sátánista rap képviselői, Cro és Tyler the Creator, akik a kiírás ellenére együtt, egy időben léptek föl. Míg a hagyományos metál kiszorult Európa Legjobb Fesztiváljáról a hozzá kapcsolt extremitásával, a fiatalok új generációja végre párosította az illuminált imázst a széles tömegek számára is befogadható zenével, ezáltal számtalan olyan ifjú szívet nyerve meg a Sátánnak akik egyébként sírva menekülnének egy Slayer-koncertről. Szövegileg mondjuk nincs sok különbség, a tizenéves, de GZA,-vagy Dr. Dre-szinten zseniális Tyler halálról, nemierőszakról, anális seksz-ről és az Eljövendő Új Világról rappelt, Cro pedig már a pandamaszkkal is a TRVE KVLT előadókat idézte. Kettejük együttesen celebrált feketemiséje méltó kezdés volt, mert lehet később akármilyen jó a zene, az első mindig az hogy az előadók mutassák elkötelezettségüket a Gonosz iránt.

A buli végén Tyler rituálisan megerőszakolt majd kibelezett egy bakkecskét, Cro pedig mindenféle inkantációk közepette a közönség közé dobta a maradványokat. Mit mondjak? Mintha a CPg elhíresült csirkés fellépésén lettünk volna, csak itt nem ötven-száz ember, hanem egy teljes stadionnyi vadult meg és fürdött az állatáldozat fröcskölő vérében és szétomló beleiben. Ezután kezdetét vette az össznépi fajokközti termékenységi orgia amiért valójában mindenki idejött, és amiben én nem vettem részt mivel továbbra is heteró szeretnék maradni, meg egyébként is, az Újságíró feladata az elfogulatlan tájékoztatás a Valóságról NÉMI ALKOHOL HATÁSA ALATT, ahogy a filmajánlás is:

Cinemax, 20:00: Ez az életem – Elég baj ha valakinek csak ilyen szar élet jut, bár a fenti orgiázás egyenes következménye az effajta félresiklás. Ruth ötödször esik teherbe, ez már magában elég baj lenne, de emellé még egy rohadt drogos is. Próbálták a készítők viccel elütni a saját és gyermeke életét veszélyeztető szörny-anya figuráját, de nem nagyon megy nekik. Itthon persze ő is mehetne a Józan Babák Klubba :SSS
Film+, 21:00: Delta Force 3.: Gyilkos játszma – Bár Amerikának csak egy B-akciófilm, nekünk, Magyaroknak örökké emlékezetes kult-mestermű, nem utolsósorban Demszky Gábor beválogatása miatt. Az Örökös Főpolgármesternek ’91-ben a sok meló meg az ötösmetró építése mellett még mozis világmegmentésre is futotta! Hiába, az egy másik, szebb múlt volt.

0

Demszky <3

 

AUGUSZTUS 11., KEDD,
MÍNUSZ ÖTÖDIK NAP

0

Cinemax, 20:30: Fülemüle – A legjobban várt meglepetés idén a Marina and the Machine volt, ők a számtalan karakteres női előadós elektroegyüttes egyike, nem is bírtam megjegyezni egyik dalukat se, kivéve azt amiben a pezsgőzésről énekeltek, na az tetszett is, bár lehet hogy ebbe az is belejátszott hogy addigra sokat ittam már a dalban is emlegetett itókából.
Film+2, 21:05: Gyilkos összeesküvés – Utánuk jött Robbie Williams, aki a teljes Take That-et elhozta meglepetésnek, meg is dobálták rendesen, először bugyikkal, aztán amikor mindenkinek leesett az első egy óra után hogy igen, a zenekar teljes életművét eljátsszák, onnantól már üvegekkel is. Egyedül a ráadásszámok mentették a produkciót, csak azokat meg a közönség nem ismerte, bevallom, én sem, mivel itt már mindegyik Take That-tag maga játszott a hangszerén és bár kétségtelenül ez volt a Sziget legpunkabb élménye, azért valljuk be, egy Robbie szólónak jobban örültünk volna.

Kis hírek a Nagysátorból:
Betegség miatt lemondta koncertjeit Sinead O'Connor: „Sinead O'Connor szerdán kiadott egy közleményt, amiben bocsánatot kért a rajongóitól, és közölte, hogy "képtelen utazni és játszani", írja az MTI.” – Kár hogy idén nem jön a Szigetre, mert akkor örülhetnék hogy mégsem jön :D
Duke Dumont betegség miatt lemondta a szombati Vásárcsarnok-bulit: „Egy váratlan vírusfertőzés miatt az összes koncertjét lemondta Duke Dumont, így szombaton sem tud fellépni a Budapest Essentials pesti Vásárcsarnokba szervezett buliján. A szervezők azonban mindenképpen megtartanák, a bulit, a lehetséges új fellépő leigazolásán jelenleg is gőzerővel dolgoznak.” – Minek, tegyenek ki egy laptopot, indítsanak el egy tetszőleges playlistet, senkinek nem fog feltűnni. Egyébként úgy tűnik ezek a balesetek gyakoriak itt nálunk mostanában:
Baleset miatt elmarad a La Roux-koncert: „Elly Jackson énekesnő ma délután a budapesti szállodai szobájában fejsérülést szenvedett, ezért a csütörtökön, fél 9-re a Margitszigetre tervezett La Roux-koncert orvosi utasításra elmarad (...). Nem megerősített hírek szerint úgy történt a baleset, hogy az énekesnő magára nyitotta az ablakot.” – Nem kéne annyit cuccolni és akkor a megfelelő irányba nyílna az ablak is! – „A Palatinuson helyette nem lép fel más, akinek van La Roux koncertjegye, az bármilyen napijegyre becserélheti, vagy aki koncert vagy csütörtöki napijeggyel rendelkezik, annak holnap délig visszaváltják a jegyét.” – PÓTOLHATATLAN, hiszen ő is a karakteres női elektró-sokk egyik könnyen felismerhető képviselője!!4
A TEK fogja védeni a Sziget Fesztivált: „Gyors bevetésű csoport lesz állandóan jelen a fesztiválon.”NAGYON HELYES, sőt szerintem nyilvánítsák az egészet műveleti,-de legalábbis katasztrófa sújtotta területté :DDD
Már a külföldi fesztiválok is a Szigethez igazítják magukat: „A tavalyi nézőcsúcs, a több mint 400 ezer néző után idén is töretlen az érdeklődés a Sziget fesztivál iránt. Gerendai Károly főszervező a csütörtöki sajtótájékoztatón beszámolt az újdonságokról, köztük arról, hogy az azonos műfajú programokat zónákba rendszerezték.” – ...és egy komment a Stenkről:

ne olvasd el 2015.05.14 15:38:33
"Szerinte a külföldiek sem kimondottan a fellépők miatt jönnek a Szigetre, hanem..." az olcsó dugás miatt

AUGUSZTUS 12., SZERDA,
MÍNUSZ NEGYEDIK NAP

0

Filmbox, 22:30: Az életen túl – Meglepetés: a Florence and the Diamonds egyike a számtalan mai női éneklős elektro-előadónak, ők viszont straight edge-ek, ergo nem énekeltek alkoholról, nem is emlékszem belőlük semmire. Át is rándultam a Party Sátorba ahol a Tankcsapda virtuóz triója mutatta meg hogy nem csak a hagyományos hangszereken, hanem a deckeken is urai a helyzetnek, és a VBK-s rockereken túl a buliba járó, szintetikus anyagon pörgő nemzedéket is meg tudják szólítani. Lukács DJ-zett, a másik két tag akinek sose jut eszembe a neve pedig MC-zett és táncolt. Skrillextől egész  a Kozmixig mindent játszottak, még egy kis Kati és a Kerek Perec is befért a végére, számomra ezzel bizonyították hogy a magyar Könnyűzene minden zegét-zugát ismerik! A szett végén sikerült egy percre mikrofonvégre kapni Lukács Lacit is aki elmondta hogy ezzel az akcióval szerettek volna pontot tenni az Indexes feud végére és megmutatni hogy igenis mindenféle stílusban otthon vannak – ezáltal kétségtelenül ők voltak a Sziget legnagyobb meglepetése! Ki tudja, egyszer majd rendes időben, rendes programmal is felengedik valamelyik színpadra vagy őket vagy valamelyik másik magyar együttest. Én már alig várom.

Film+, 22:45: Halhatatlanok – Na ez viszont nem a francia okkult képregényfeldolgozás, hanem Tarsem Singh 2011-es mitológiai látványcirkusza Mickey Rourke-kal vagy valamelyik másik pankrátorral.

AUGUSZTUS 13., CSÜTÖRTÖK,
MÍNUSZ HARMADIK NAP

Duna TV, 21:10, Menekülésre ítélve – Sokan azt mondhatnák hogy a durva grind,-és halálmetál, valamint a magyar slágerek és a családi szórakoztatás nem összeegyeztethetőek, de ez a kellemes szigeti meglepetés rácáfolt minderre. A hozzánk lassan hazajáró Cannibal Corpse zúzását remekül kiegészítette Korda Gyuri bácsi klasszikus férfivokálja, aki ráadásul nem csak saját slágereit, hanem a Záray-Vámosi duó sikereit is lenyomta ebben a különleges felállásban. Idáig egyedül ezen a helyen nem érvényesült a Sziget közönségének közismerten magas szellemi Nívója és zenei Ízlésessége, kötve hiszem hogy a Durex sátor közönsége tisztában lett volna mekkora metállegendákat láthat, én inkább arra gyanakodtam hogy nagy részük csak az ismert számok részegen üvöltéséért meg a stage-diving kedvéért jött ide, persze élvezték a hangos gitárokat is de ha egy noname rocker játszott volna Gyuri bácsi mögött, az se tűnt volna fel nekik. Nade ne legyünk telhetetlenek: bár csak egy óvszergyár szponzorálásában, de végre volt némi fémzene is, ki tudja, egyszer talán majd újra szólhat metál a Szigeten, és sikerül a Deep Purple-t is rávenni arra hogy egy Kordához hasonló élő magyar Legendát kísérjenek! A stage diving-ról még annyit hogy DJ Dévényi Tibi bácsi szerepe szerint most a piros pöttyös labdák helyett a színpadmászókat dobálta vissza a tömegbe, és nagyon jól ment neki, szerencse hogy a Három Kívánságban nem így tolta anno... \m/ A Durex sátor tumultuózus jelenetek helyszíne volt.

Cinemax, 23:30: Rémálom – Ahhoz képest hogy 74-es, eléggé sokkoló horror egy elborult házaspárról, akik még a gyógykezelés után sem képesek ellenállni emberevő hajlamaiknak, és az „anyuka” egy elektromos fúróval kínozza az új házukhoz elcsalt áldozatokat. Illik is a fenti programhoz.

 

Kulcsszavak: 666, Sziget, Sziget fesztivál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés