2015. 08. 15.
Hétnapos beszámoló a nullanapos Szigetről!44 négy, 3. rész (aug. 15-16.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétnapos beszámoló a nullanapos Szigetről!44 négy, 3. rész (aug. 15-16.)

 

 

 

 

 

 

AUGUSZTUS 15., SZOMBAT,
MÍNUSZ EGYEDIK NAP

0

...és azt meséltem már, amikor füvezésért bevittek a rendőrök?

Viasat3, 21:00: Lézer misszió – Bár a Bahia mint kiadó már többször is megszűnt, zenei öröksége és hatása színpadként megmaradt, sőt, működése olyan erős nyomot hagyott a Magyar Könnyűzenében hogy már a webkettes generáció is felfedezte magának a szellemiségét, így történhetett meg a fesztivál egyik legnagyobb meglepetése: az eddig csak poénzenekarként elkönyvelt Wellhello egy elejétől végig instrumentális kísérleti jazz-koncerttel tette le a névjegyét a nagymúltú kiadó égisze alatt. Még nagyobb meglepetés hogy a tiniközönség akik sokszor még ma is csak a Gecigránátot kérik ráadásnak a koncerteken, mennyire nyitottan és befogadóan álltak a stílusváltáshoz: nem csak hogy nem zavarta őket hogy Fluor nem rappelt hanem egy speciális duplanyakú basszusgitáron játszott, hanem még meg is éljeneztek minden egyes basszusszólót. És még mondják hogy a Mai Fiatalok nem nyitottak az igazi Muzsikára!

M3, 21:55: Dilidoki – Eredeti címe ellenére (Nutty Professor) sem Eddie Murphy, hanem Jerry Lewis vígjátéka, aki itt nem kövér, ergo nem is kell sovány sármőrré alakítani. Nem: Kelp professzorból az általa felfedezett formula egy Dean Martin-szerű búgó hangú nőcsábészt varázsol, de ahogy mindig, itt is az eredeti személyiség lesz végül a nyerő.
Filmbox HD, 21:00: Hey Watch This – 2010-es, kicsit megfáradt koncertfilm a füvezést túltoló Cheech & Chong-párostól, itt már túl a legszebb éveiken. Jellemző hogy egyikük felesége nyitja a show-t és nyomja a fűpropagandát. Hahó, Amerikában már ezer éve a „kultúra” elfogadott része a marihónajja! Ami egyébként rossz, értem:

A fesztivál, a szipu rovat:
Az ártatlanság és a szajhaság kéz a kézben jár: "Florence Welsh szigetes koncertjét sokáig nehéz lesz felülmúlni." - Képzelem...két hét múlva a nevét se fogja tudni senki aki ott volt.
Megvan a Sziget hétmilliomodik látogatója: "Nem fogja eltalálni, hogy ki lett az." - Dehogynem: GIANNA MICHAELS! Kapok én is örökbérletet? :)))
A legféltettebb nemzeti kincsünket adjuk a szigetlakóknak: az alkoholizmust: "Alig van drog a Szigeten. A hollandok a gombát meg a füvet, a britek a kristályt hiányolják. Szerezni senki sem tud, ezért mindenki vedel. Európa legpiásabb fesztiválja a Hajógyárin." - Jaj, szegény négynégyesek, szegény hollandok, micsoda first world problem! Kínában berobban egy vegyianyagnyár, itthon a hőségtől hullanak a keményen dolgozó kisemberek, ezeknek meg az a fő baja hogy a külföldi nem jut hozzá az otthon megszokott cuccához, holott:

Trapped_oil • 3 órája
Rakhattok 5000 felkiáltójelet is a mennyiségek után, Magyarországon ezek akkor is tiltott szerek, és mint ilyenek, büntetendőek.

...egyébként meg:

Hamajd • 4 órája
Engem a hollandok, angolok nem zavarnak, csak ez a kurvasok fehér egér ne lenne.

Rendőröket akart megvesztegetni egy Szigeten elfogott díler: „Az algériai férfinél 76 kék színű tablettát, félmillió forintot és csaknem ezer eurót találtak.” - Mondom én hogy műveleti területté kéne nyilvánítani az egészet! Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a dílereink munkáját!4 négy!!4!
Állva pisilnek a lányok a Szigeten, de minek: "800 forintért adják a Szigeten a tölcsért, amivel elvileg megspórolható lenne a sorbanállás a női vécéknél, de mi csak többet szenvedtünk vele, mint nélküle." - Eleve miért akartatok ilyet férfi létetekre? És főleg, miért adnátok érte még pénzt is?! Nap kommentje:

whale 2015.08.11 15:42:24
Cukik vagytok, de az állva huggyozáshoz farok kell és kész.:) Egyszerűen anatómiailag inkompatibilisek vagytok ezzel a dologgal. Semmi gond, mert a kandúrok meg másra alkalmatlanok alkatilag...


AUGUSZTUS 16., VASÁRNAP,
NULLADIK NAP

0

...és ezzel itt a vége.

Film Mánia, 21:00: Égő érzésKis Grofó nem járt olyan jól mint Fluor Tomi és együttese, részben a begyöpösödött közönség, részben ennenmaga bátorsága miatt. A sokak által lenézett mulatós-STÁR olyat vállalt a Nagyszínpadon amit senki sem várt volna tőle, ezáltal ő lett a Sziget egyik legnagyobb meglepetése: bár Grofó egy az egyben lefélplaybackelte a szokásos harmincperces hakniműsorát, de ennek mintegy kritikáját is nyújtotta, ugyanis az összes szám alatt különféle brutális zajeffektek, drone-ok, gerjedés, sípolás és fehérzaj hallatszott, miközben a kivetítőn a Teletubbies-t vetítették. Ebben a környezetben és így szólalt meg a Rolandnak Szakonyba, a No Roxa Áj meg a többi, a közönség zeneileg buta része (vagyis úgy a 99%-a) azonban nem értette hogy milyen stílust is idézett meg Grofó fellépése. Szerencsére én tudtam hova tenni a dolgot, nem túlzás azt mondani hogy a Jesus and Mary Chain és a halalnihil óta nem volt ekkora zaj-baszatás a Szigeten, jellemző hogy még a Túró Rudi által szponzorált Grindcore-sátorból is átjöttek a metalhead-ek megnézni. A performance-ot a Csak a nézését meg a járását zárta, utólag megpróbáltam gratulálni Grofónak, de ő valamiért a technikust kergette egy mikrofonállvánnyal a keverő körül miközben az életére vonatkozó kijelentéseket tett, szóval a NIN-Manson-féle agresszív kitörések is megvoltak. Ha Grofó ebben az irányban halad tovább, a Sziget után az Ultrahangon is ő lehet a főműsor!
Cinemax, 20:00: '76 nyara – Végezetül a sok-sok külföldi és a még több itthoni mainstream-előadó után a Szigetet szokás szerint a Flash együttes zárta, mintegy jelezve hogy Gerendaiék az indítás óta eltelt hatvan év alatt sem távolodtak el a kezdeti DIY-feelingtől és a Magyar Underground-tól, és ezzel a gesztussal nekem szinte már a nyitó sátánista szeánszot is sikerült feledtetniük. De csak szinte.

A „zene”, a Sziget rovat:
Budapest ma - Na, tudja, hogy minek a hűlt helyét látja itt?: "A Szigeten felkerestünk egy néhai helyszínt, hogy elmorzsoljunk egy könnycseppet." - SZERETEM A VELVETET: végre valakik megemlékeztek a metálszínpadról... :( R.I.P.
gardrób – Sziget: a szüzesség elvesztése: „Lesújtó véleménye van a fesztiválról annak, aki először ment oda.” – ..de nem annyira mint annak aki anno az elsőn is ott volt, mert az már eleve ki sem megy.
bezzeganya – A gyerekes szülők egyharmada utálja az összes fesztivált – Nem kell ehhez gyerekes szülőnek lenni csak jó ízlésűnek, sőt az igazi baj akkor van ha a gyerekes szülők is gyerekesek:
Egész héten tolja a nyolc hónapos a Szigeten: „Vannak, akik egész héten gyerekkel buliznak. Nekik külön családi kempinget állítottak fel.” – Így is kell, gyerekkel a buliba! Nap kommentje:

Intelli 2015.08.14 15:37:01
Hát persze, a kicsiknek 1000 Watt való meg részegek, őrjöngők, drogosok.
Ideális környezet egy pár hónapos, pár éves gyereknek!
Úgy látszik irdatlan ostoba szülők nem csak Magyarországon vannak.

Inkább otthon, a négy fal között: "Hiába az egyik legmenőbb zenekar most az Alt-J, a Szigeten még túl nagy volt nekik a színpad." - Ilyenek a túl nagy STÁRok!! Egyetértek a cikkíróval, nekem sincs semmi kifogásom az indie-zenekarok ellen, de csak ha otthon, a négy falnak "zenélnek", persze csak ha nem a mellettem levő lakásban teszik.
csinik is - Budapest ma - Lefotóztuk önnek a Sziget legszebb nőit! - Hé gyerekek, és Gianna hol marad?!
Ezeket kár lenne kihagyni a Szigeten: „Persze, Robbie Williams, de rajta kívül még lesz egy rakás érdekes fellépő idén. Összeszedtük a legizgalmasabb koncerteket a 2015-ös programból.” – ...szerencsére mindjárt vége lesz, addig is egy Év kommentje-candidate, főleg a második fele miatt:

Leone_510 2015.08.09 12:06:25
én is csak a Robin gyerek nevét hallottam ezért sem megyek a szigetre , meg ami évről évre veszteséges az nem lehet jó....:D

0

Kulcsszavak: Sziget, Sziget fesztivál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés