2015. 09. 05.
Komolykodva jön az ősz (szept. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Komolykodva jön az ősz (szept. 5-6.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 5.:
HUDINI, HUN MEG NEM

0

Előttem ne legyen titkod, mert én vagyok az apád.

Talán érdemes:
HBO: 23:35: Valahol mintha Luc Besson is érezné hogy nem up to par amit amit csinál, mert egyre jobban áttért a forgatókönyvírásra (nem mintha legjobb ötleteit a saját mostani alkotásaiba öntené). A kiszemelt áldozat rendszerint egy feltörekvő rendező (esetünkben McG), de még ha átugranánk a stáblista elejét, a 3 nap a haláligról akkor is ordít hogy ki volt az ötletadó: a szebb napokat látott utolsó akcióhős Bruce Willis helyett ezúttal Kevin Kostner, a világegyetem megmentése (Ötödik elem) helyett „csupán” egy elrontott élet helyrehozása a tét egy halálos betegség árnyékában, plusz a Nikita is megidéződik fordított felállásban, vagyis hősünket újra meg újra munkára kényszeríti egy sekszy női titkosügynök (nagyon valószerű), és L. B. persze látta az Elrabolva addigi összes részét is, tehát abból is kell bele egy kicsi, csak ezúttal nagyon kilóg a lóláb, meg is mondom pontosan hol. Bessonnál mindig vannak olyan szálak ahol a mindennapi logikát teljesen ki kell kapcsolni, még annál is jobban ami egy átlag moziélményhez kell, de ez szinte fel sem tűnik ha az egész sztori rendben van. Na ez nincs itt így, nagyon nem, és anélkül hogy komolyabban belemennék az aktuálpolitizálásba csak annyit jegyeznék meg nagy óvatosan hogy valószínűleg Luc bácsi sem örülne annak ha számtalan háza-lakása-villája valamelyikében egyszercsak egy ott telelő afrikai családot találna. Na, az itt bemutatott kemény kiképzést kapott katonaemberről kéne azt elhinnünk hogy nemcsak hogy elfogadja a privátszférája vadidegenek általi lelakását, de a végén annyira meghatódik az épp megszülető sokadik gyerektől hogy hagyja is őket (gondolom a szomszédok legnagyobb örömére, bár a filmbeli hivatal szerint nincs más választása amúgy sem mert télen senkit nem lehet utcára tenni). Kb. itt esik le még a legtudatlanabbaknak is hogy Besson már ezer éve eltávolodott a valóságtól, bát ez már akkor sejthető volt amikor Marseille-t egy vagány multikultinak sikerült bemutatnia a Taxi szériával. Itt ez csak a lakásfoglalók megjelenésével tudatosul a nézőben, de onnantól nagyon észreveszi, meg azt is hogy az összes bűnöző valahogy ilyen szerethetőre van fazonírozva. Ugyanitt hajnali fél kettőtől a legendás szabadulóművészről, Harry Houdiniről láthatunk egy kétrészes életrajzot. A magyar származású artista életénél csak az utóélete kacifántosabb, a lakásaként szolgáló kísértetjárta kaliforniai villában vették fel a RHCP sikerlemezét (hogy a belső fotók egyikére is rákerült az egyik ottlakó nyughatatlan lélek az annyira köztudott hogy nem is kell mondanom), de aki kutat azt fog még a házhoz kapcsolható furcsaságokat találni. A film maga a kezdetektől végigköveti a nincstelenként érkező, a cirkuszi szamárlétrát végigjáró és csúcsra jutó self made man életét, és a készítők megfogadták a régi jótanácsot is miszerint ha választani kell a tények és az elfogadottá vált legendák között, maradjunk az utóbbiaknál. Egyedül a leadási időponttal nem vagyok kibékülve, senki nem lesz aki idáig fenmaradna miatta.

Nem érdemes:
Retekklubb, 21:00: Mint minden valóságsó, a Vigyél el! is ide esik, vagyis a kerülendők közé. Nem tudom hogy ez volt-e előbb vagy a Shop Show-ban felvázolt társkereső, de kísértetiesen hasonlítanak egymásra, csak itt harminc nőre jut egy férfi (ne reménykedjetek, mondom ne reménykedjetek!) akiről úgy derül ki egyre többminden ahogy haladunk előre, és ezzel egyenes arányban szűkül a rá igényt tartó nők köre (látjátok én megmondtam hogy ne reménykedjetek), és úgy esik le a nézőnek is hogy neki esélye sem lenne még az előválogatókban sem. Ide is jut általam szerencsére nem ismert celebműsorvezető, a csürhe ezt is nézni fogja, de mi ugye mind egyéniségek vagyunk, tehát kihagyjuk, jól. Időben szinte ugyanekkor a Fáraó bosszúja mutatja hogy a kétrészességek közé is jut nézhetetlen, és ha nem a leadócsatorna nevéből (Film+2), akkor a címéből sejthetjük hogy a két Stephen, King és Sommers blockbusterei szolgáltatták az alapot, na meg Tutenkámen sírjának máig nem bizonyított megátkozott volta. Mivel 2006-ban ez így kevés lenne, ezért belecsempészték a Tabula Smaragdinát is, persze eltorzítva, itt mint egyfajta Csillagkapu szerepel, és smaragd kőtáblának hívják. Ezt törte szét a fáraó, ezt kutatják tudósok (Casper Van Dien vezetésével), de mivel egy világvégeszekta már a darabok háromnegyedét összeszedte mint szorgos kiskölykök a pokémonokat, az utolsó negyed már nem kerülhet a kezükbe... Csak amiatt nézzünk bele kilenc után öt perccel hogy lássuk Malcolm McDowell milyen mélyre zuhant a régi menőségekből.

A seksz, a szipu rovat:
kívül tágasabb – Csendes szexuális forradalom zajlik
– Jajj, én úgy izgulok, vajon mi lehet ez a sekszuális forradalom? – „Az amerikai fiatalok körében, egyre kevesebben tartják magukat kizárólagosan heteroszexuálisnak.” – ...és ez egyáltalán nem meglepő, mivel:
Megugrott a napi szinten füvező amerikai egyetemisták száma: „A nyolcvanas években voltak utoljára ennyire sokan.” – Íme kedves barátaim a bizonyíték, a BIZONYÍTÉK arra hogy hova vezet a mértékelen hippiskedés, a drogliberalizáció: a sok hülye annyit szív hogy már azt se tudják, fiúk-e vagy lányok! Maradjunk meg az alkoholnál, ÉBERSÉG!
tlc - A szuperkonzervatív Josh Duggar kemény szexet rendelt egy pornósztártól – Hol itt a probléma? Cipőt a cipőboltból, sekszet a pornósztártól! Nincs ebben semmi antikatolikus!
prominent 18+ Pornót nézett előadás alatt és lebukott!: „Kéjes sóhajoktól volt hangos egy terem, nagy röhögés lett a vége.” – ...de persze hogy melyik filmet nézte azt nem írták meg ezek az Indexesek! >:( Nap kommentje 1.:

toportyánféreg 2015.08.26. 22:50:17
jó hogy nem ment el, bár mondjuk elment

Válás után tilos a szex Indiában: „Hatalmas vitát kavart egy bírósági döntés.”DOING IT WRONG! Válás előtt nem kéne sekszelniük, vannak már így is épp elegen!
Óvszerrel a mellén pózol a kebelcsoda – Így védekezik?DOING IT WRONG vol. 2., bár neki mondjuk szívesen megmutatnám az óvszer rendeltetésszerű használatát 8)
Teherbe esett egy egyéjszakástól, keresi a férfit: „Ez a francia lány Ausztráliában kalandozott, de az utolsó éjjel találta csak meg a szerelmét, a telefonját viszont elvesztette.” – Haha, na persze. Végigdugta Ausztráliát és az utolsó benne megfordulóra akarja kenni a terhességét, láttunk már ilyet!
Kommpetencia – Ön statikus, vagy rugalmas gondolkodású? – Mindkettő, mivel alkoholista vagyok, de még így, full részegen is tudom hogy a kompetenciát egy M-mel írják...
szexről szabadon 18+ Miért nincs a "pina" a szókirakóban? – Talán mert alapvetően gyerekeknek és családoknak készült, kedves feminista barátom? – „A szexről és az ürítésről, anyagcseréről nem illik beszélni. Sose. Vagy maximum szégyenkezve.” – MUHAHA. „Nem illik beszélni” a testiségről a huszonegyedik században? Nézz körül a neten, te nyomorult, minden blog, minden faszbúk bejegyzés azzal van tele hogy ki mekkorát szart-szopatott-dugott előző este. Nap kommentje 2.:

Paraphone 2015.08.06. 08:06:33
És bazdmeg, EZZEL a bejegyzéssel főoldalra kerültél.
Karrier.


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 6.:
RACE TO WHICH MOUNTAIN?

0

Egy hűtlennek nem megy az esőcsinálás.

Talán érdemes:
Retekklubb, 19:50 - Én a szélhámosfilm kifejezéssel egy magyar alkotásnál találkoztam először és bár az a korábbi, de kétlem hogy a Boszorkány-hegy rendezőjét pont ez ihlette volna meg, akkor már inkább a magyar műsorszerkesztőket, akik ezt a harmadik típusú találkozást az ötödik elemmel belengető Disney-limonádét próbálták egy kicsit érdekesebbé tenni és esetleg a felnőtt közönségnek is eladni. Nem kéne, a Race to Witch Mountain egyrészt megáll a maga lábán, erről a cuki GYÍKemberszabású, szuperképességekkel megáldott tinédzserek és az őket mindenki elől menekítő taxisofőr, KORBEN DALLAS Jack Bruno (Dwayne Johnson, a Szikla) gondoskodik, na meg az hogy az egyik jelenet időközben mémmé vált és még az is ismeri akinek maga a film kimaradt.

0

m2 / Petőfi TV, 21:00: A hűtlen – Tűrhető tartalmi újrafelhasználása Claude Chabrol művének (La Femme Infidéle), ahol a nő egy évtizedes házasság biztonságát rúgja fel egy kis izgalomért (nem kell mondanom hogy ilyen a valóságban is van, elég a pasikéscsajokat meg a többi hasonló blogot elolvasni), de ahogy mondani szokás, az élmény az arcára van írva, ergo nem sokáig tudja titkolni a férje előtt sem aki durva válaszra ragadtatja magát, ami az affér összes szereplőjét egyre mélyebbre löki... Bár Adrian Lyne rendezésén látható hogy a reklámok világából jött, Diane Lane úgy teszi emlékezetessé a feleség karakterét hogy bármennyire is unszimpatikus amit csinál, az ember valahol meg tudja érteni (persze úgy hogy vele lehetőleg ne történjen ilyesmi), ja és Michelle Monaghant se felejtsük ki, hátha rajtam kívül is van aki kedveli. Végezetül ha valaki még ébren lesz hajnali 01:05-kor, az a FEM3-on egy inkább télire illő romantikázást láthat a kicsit cukros című Papa angyalkáival, akik ofkorsz gyerekek, méghozzá egy frissen megözvegyült férfié, akinek az első csonkacsaládfőként eltöltött karácsonyát igyekeznek feldobni. Nem rossz film, csak nem ősszel és nem hétfő hajnalban kéne vetíteni ezt sem.

Ismétlés, de érdemes:
Duna TV, 21:10 – Az Esőcsináló talán az eddigi legjobb Grisham-adaptáció (nem meglepő, egy bizonyos Francis Ford Coppolának köszönhetjük), frissen ügyvédpályára lépett hőse (Matt Damon) a látványos akták helyett egy látszólag unalmas biztosítási perrel kell hogy kezdje ami úgy lesz egyre összetettebb ahogy rájön arra hogy az életbiztosító cég milyen kiskapukkal hátrál ki a bepalizott ügyfelek fizetési kérelmei alól. Ennek kapcsán szépen lassan bemutatja a jogászok típusait a korrupttól (Mickey Rourke) a cinikuson át (John Voight a biztosítócég képviseletében) a simán csak kibekkelésre játszókig (Danny De Vito), arra meg hogy a jogszolgáltatás mennyire nem azonos az igazságszolgáltatással, arra a Claire Danes által játszott, férjétől rettegő feleség mellékszála hoz példát, a 130 perc alatt egyszer sem fogunk unatkozni.

„Zene” és „film” rovat:
Hét éve nem nyitott ilyen rosszul a Marvel – MUHAHA! Azt remélem is! Tényleg, mi lett a nem is oly rég beharangozott appokkal vagy mikkel, a Spotify-jal és a Tidal-lel, amiket a Tévedhetetlen Rapper szabadított a világra?
Neimgen sikerült Jay-Z-nek forradalmasítania a zenehallgatást – ...és ha nem az ő buktáján röhögök akkor azon hogy még egy egy mondatból álló címet sem tudnak helyen leírni.
Nagy bajban van a Spotify – MUHAHA, azt remélem is! – „Hiába a 15 millió előfizető és az egymilliárd eurós bevétel, egyre nagyobbak a cég veszteségei.” – Újra idéznem kell a Milla megszűnése kapcsán született remek kommentet:

ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!

Kémkedik a Spotify, de nyugi, csak jót akar: „Legalábbis ezzel védekezik a zenestream-piac vezetője. Minden kell nekik, amit a telefon tárol.” – MUHAHA, hát persze, „csak jót” akarnak, csak a mi érdekünkben kell minden privát infó ami a mobilunkon van...és a legszebb, hogy valakinek még ez sem elég ahhoz hogy felnyíljon a szeme:
Ezer baja van, és mégis imádom: „A Tidalt érő kritikákra Jay-Z a rasszistakártyával kontrázott, pedig a szoftver népszerűsége zuhan, a működése instabil, és balhék vannak a kiadókkal is. De öröm vele a zenehallgatás.” – Ez igen, örömmel látom hogy már a birkaólba is bevezették a netet :D Ezer baja van proginak, nem is praktikus, és még a felhasználója után is kémkedik, de ő azért csak imádja. Meg is érdemled, haver!
Így szexelnek a siketnémák: „Az ukránok olyat mutatnak, amilyet még sosem látott.”MAGYARUL: olyat mutatnak amilyet mindenki látott már: „A tavalyi év egyik legegyedibb filmje volt A törzs (The Tribe) című ukrán mestermű. (...) Myroslav Slaboshpytskiy filmje siketnéma tinédzserek bentlakásos iskolájában játszódik, és egyik különlegessége, hogy egyetlen szó sem hangzik el benne. A film rendesen igénybe veszi a néző koncentrációját és intuícióját, ugyanis a szereplők jelbeszédjét nem feliratozzák, ezért mindenki kénytelenek magának megfejteni a cselekményt. (...) Úgy képzelem, a legtöbb ember nem fog megnézni egy két és félórás büntető ukrán némafilmet, de azért két rövid szexjelenetet mutatok belőle. A fentiben rendkívül esztétikus 69-es pozícióban szeretik egymást a főhősök, a lentiben pedig egy különösen barátságtalan helyszínen esnek egymásnak.” – ...és akkor azon sírnak hogy nem lehet a sekszről meg a szarásról nyugodtan beszélni. ÉDES FASZOM! Egy jelbeszédes, felirat nélküli „mestermű” amiből két seksz-jelenet a legemlékezetesebb és aminek történetét a nézőnek kell megtippelnie! „Mestermű”, az baz+, sőt, év filmje!
Rockstation – 10 legdurvább istenkáromló zenekarnév: "Minden banda próbál sokkal mocsokabb és gonoszabb lenni, mint a többi zenekar" – Látjátok, ez a baj ezekkel a „zenei” blogokkal: egy elkezdi a szaröntést és a többiek onnantól egymást versenyezve licitálnak hogy ki tudja a legaljasabb mocskot prezentálni az olvasótábornak. De ezek is biztos mind csupa év lemeze-bandák :DD
vigyázó – 11 klasszikus nyitómondat a világirodalomból: „Melyik a kedvence? Szavazzon!”Év kommentje-candidate:

58múltam 2015.07.13. 08:40:19
Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
Eléggé ütős, sokan olvasták.

 

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés