2015. 09. 14.
Mától kezdve jövünk. (szept. 14-15-16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mától kezdve jövünk. (szept. 14-15-16-17.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 14.:
ÉJJELI MENEDÉK HELYETT,

0

agy helyett féregjáratok.

Talán érdemes:
Ha eddig nem sejtettük honnan lopták az ötletet a Harper-szigethez, csak nézzük meg a FEM3-on kilenckor a Menedékhely című thrillert és mindjárt máris világosabb lesz minden. A címbeli rejtek egy sziget ahol valaki egy ide menekülő fényképészcsaj ellen fordítja a saját (munka)eszközeit annyiban hogy rejtve fotókat készít róla és el is küldi neki, meg általában üldözi a figyelmével. Hát igen, ez több mint ismerős... Más. Nem csak nekem tűnt fel a párhuzam az Éjjeli féregben ábrázolt világ és a való élet (Éden Hotel, nemierőszak-botrány) között, szerencsére egyre többen látják át a média manipulatív mivoltát, de a Nightcrawler a valósággal való megfeleltetés nélkül is működik, annyira élethű amit bemutat. A hír értéke viszonylagos, vérrel és mély érzelmekre hatással viszont mindent el lehet adni, ezt tanulja meg nagyon gyorsan a bűnözői léttől addig sem idegenkedő antihős (Jake Gyllenhaal), aki rájön hogy egy olcsó kamerával meg egy URH-rádióval milyen könnyen be tudja erőszakolni magát a médiába (igen, ő is csak a pénz miatt van ebben az ocsmány melóban, és ne legyenek illúziód, Magyarországon is van ezekből, én asszem húsz éve láttam egy cikket egy baleseteket-bűnügyeket dokumentáló hírszállítóról, már akkor is profi felszereléssel nyomta). Minden évtizedben születik egy médiakritikus darab, az én generációmnak sajnos csak a Született gyilkosok jutott, a mai fiatalok viszont el vannak kényeztetve Dan Gilroy eme halálpontos alkotásával, de nyolckor nem csak ők, mindenki más is nyugodtan kapcsoljon az HBO-ra, sosem késő tudatosítani milyen elcseszett figurák azok akikre alkalmasint felnézünk műsorvezetőként vagy riporterként - teszik mindezt nem explicit, a mai mozikhoz képest meglepően visszafogott módon. Ha van kamaradráma, akkor a hajnali egy előtt tíz perccel adott Freezer a kamarakrimi eklatáns példája a Cinemax 2-őn, hőse egy átbulizott szülinap után egy hűtőházban ébred, egyedüli társa egy ugyancsak hűvös fogadtatásban részesült rendőr, vendéglátójuk az orosz maffia akik azt állítják hogy a srác meglopta őket. Ha nincs pénz díszletekre és STÁRokra, akkor a forgatókönyvre kell rágyúrni, szerencsére itt komoly munkát fektettek bele, egész a végéig nem lehetünk biztosan abban hogy ki kicsoda és melyik oldalon áll, viszont a magyar fordítást itt is sikerült elbaltázni, még az sem zavarta a ferdítőt hogy Vérfagyasztó címmel már volt egy hasonló egyhelyszínesség...


Hétfő? #LESZAROM.
Gumicukor – Tanulja meg Aleska Diamondtól, hogy kell villantás nélkül kiszállni az autóból
– Szerencsére férfi vagyok, így nem érint téma és nyugodtan mondhatom hogy LESZAROM.
Megbikázták Mészáros Dórát – Nem én voltam. LESZAROM."Mészáros Dóra szokatlan képet posztolt. Semmi pucérság?! A playmate szinte mindennap megörvendezteti rajongóit egy pucér képpel, a mai nap azonban más. Ezúttal új testékszeréről lőtt egy szelfit.”VÉGRE EGYSZER NEM VETKŐZIK LESZAROM.
Velvet 18+ Ilyen az élet egy törvényesen működő bordélyházban – ...és ilyen egy LESZAROM.
gigabréking – !!%!!44!4%%! – Lehetséges, hogy újra összeáll a Spice Girls!! – Lehetséges, hogy majd akkor LESZAROM őket is.
18+ Muffin – Férfiak ezrei irigylik ezt a pornóst – ...kivéve engem, aki LESZAROM.
VV Anett testére is lehet irigykedni: „Az exvillalakó ismét bikinis képet posztolt, most már tényleg vegye el valaki feleségül.” – Az irigység ebben az esetben sem volna túl katolikus, úgyhogy inkább LESZAROM.
Erős trágyaszag szállta meg Fehérvárt – Végre odáig is eljutott a LESZAROM.
Doutzen Kroes már megint Instagramon szoptatott: „A modell úgy érzi, mindenkinek látnia kell azt, ahogy szoptat, vagy mellpumpát használ.” – Úgy érzem hogy mindenkinek tudnia kell: az anyaság magánügy, őt magát meg LESZAROM.
Dobjon el mindent: ez az ember Slayert fingik a kezével!: „Egy igazi zsenit talált meg a Metal Hammer, a Raining Blood is új értelmet nyert.” – Most mondanám a szokásosat, de lehet még rá szükség a fesztiválokon:
18+ Gumicukor - Kikészült a Szigeten? Akkor mit csinált volna '69-ben Woodstockban?! – Jó kérdés, nyilván leszartam volna. – „A por, a szemét és a sár is nagyobb volt. Talán a tömeg is. De még félmeztelen nőkből is többet lehetett látni. Régen minden...”...rosszabb volt, mert szerencsére ma már bármikor fel lehet tenni vagy el lehet fingani a hippiknek a Reign In Blood-ot :DDD

 

KEDD, SZEPTEMBER 15.:
HA A HÜLYESÉGGEL KÍNOZNI LEHETNE

0

Hathatós leszerelés.

Talán érdemes:
Fagyasztás után forróság, kilenckor egy Val Kilmer ellenére is B-film vár minket a Filmboxon, kicsit betartva a környezetvédőknek, a Kilmer által játszott orvos ugyanis a globális felmelegedést kapcsolja össze a Milgram-kísérlettel amikoris egy rakás embert berak a gőzbe és egyre növeli rajtuk a nyomást. Na most, egyrészt nem órák vagy napok alatt fog csúcsra érni a global warming, másrészt kb. mindenki öt perc alatt megőrülne ha öt másik emberrel összezárnák és még a hőséggel is baszogatnák, de ez a legegyszerűbb, a tudósok démonizálása, bár nem is tudom mit vártam, ahol Eric Roberts feltűnik, az nem lehet művészfilm, ha emellé még Kínzó hőségnek is hívják akkor meg főleg. Ugyanabban az időben a Filmbox Family-n teszik fel az örök kérdést miszerint létezik-e Halhatatlan szerelem és Kruti Majmudar jó indiaihoz illően válaszol is rá, természetesen egyből igennel: hőseinek életfonala először az 1800-as években gabalyodott össze, hogy aztán kis kihagyással, egy-két újjászületés után kapjanak új lehetőséget az élettől arra hogy amit annak idején mint konzervatív angol hölgy és kultúrájához ragaszkodó maharadzsa elrontottak, azt a huszonegyedik században jól fejezzék be. Ugyanott 22:40-kor elrettentő példa arra hogy a remake-láz már 2002-ben is tombolt, ekkor Orson Welles klasszikusát, az Ambersonok ragyogását érte el a végzet. A rendezőt, Alfonso Araut állítólag csupa jóindulat vezette, ő csak be szerette volna fejezni amit Welles nem tudott a szűkös anyagi források miatt...oké, tegyük fel hogy így van, és akkor megtalálhatjuk a párhuzamokat a haladástól (gépkocsi) rettegő, szebb napokat látott amerikai família és a magunk kora (robotizálás) között. És ha már itt tartunk:

More human than human rovat:
Emberrel közösen asztalt cipelő robotokat fejlesztenek: „Reagálnak a társ mozdulataira és képesek állítani az erőkifejtésükön.” – Mindig így kezdődik! Előbb együtt dolgozik velünk aztán elveszi a munkánkat! ÉBERSÉG!
DARPA: az emberek tapsikoltak új robotgazdáik ükapjának – Majd akik utánunk jönnek, azok is tapsolni fognak: nem lesz más választásuk a robotdiktatúrában :SSS
Megtanultak bicegni a robotok: „Azt hiszi, ez nem nagy dolog? Pedig az, eddig a sérült robotok működésképtelenné váltak.” – Kis lépés ez a robotoknak, nagy visszalépés nekünk: innentől még nehezebb lesz kilőni őket...
A drónok majd itt is kiütik a pultosokat: „Két év alatt tízszeres növekedés ment végbe az online piacon.” – More pultos than pultos.
A pókeresek tönkreverték a mesterséges intelligenciát: „A számítógép jól játszott, de néha olyat hívott, amit egy profi pókeres sosem tenne.” – More póker than póker o_O
Szürreállis álmot lát a mesterséges intelligencia: „Megfordították a képfelismerő algoritmust, hogy a tudása alapján rajzoljon le dolgokat.” – More álom than álom. Helyesen írni persze itt sem tudott a cikkíró.
Laborban gyártottak valódi patkánylábat: "Működő érrendszerrel és izmokkal. Az emberi kísérletek egy évtized múlva kezdődhetnek." – More patkány than patkány!
Ennyi volt: emberszerű párnákkal fognak beszélgetni Japánban: "Robotprofesszorok az elidegenedés és a japán embert érő telefonálás-stressz ellen." – More párna than párna.
lu – Jönnek a robotügyvédek?: „Hogyan védhetjük ki, hogy végül egy gép vegye át a munkánkat?”MORE ÜGYVÉD THAN ÜGYVÉD Na van egy olyan érzésem hogy itt lesz vége a robotizálásnak, bárki elveszítheti a munkáját, kivéve a jogászokat :DDD
üzletrész – Ön mit fog dolgozni tíz év múlva?: „Komoly esély van arra, hogy ma alapvető szakmák már 2025-re eltűnnek.” – Komoly esély van arra hogy addigra már anélkül is munkanélküli legyek, minden másra ott a Nap kommentje:

Zuluparaszt 2015.05.28. 07:44:08
Valahol meg kell állnia a folyamatnak, hisz munka nélkül nincs fizetés, ha nincs fizetés ki fog vásárolni?

 

SZERDA, SZEPTEMBER 16.:
FÜSTJELEK ÉS BŰZBOMBÁK

0

Geronimo!!4!

Családi rovat:
Ritkán kapunk filmeket a balti államokból, gyerekeknek szólót még ritkábban (csak azt nem értem hogy akkor miért háromnegyed tizenegykor adják le), de ha valaminek az a címe hogy Vízibomba a kövér kandúrhoz, annak már csak emiatt is helye kell hogy legyen a blogban, persze ezen kívül még szimpatikus sztorija is van egy öreg, (látszólag) begyöpösödött nagynéni szívét meglágyító lánytestvér-párról, akiket szüleik csak jobb híján adnak át "megőrzésre", de a kelletlenségből szép lassan barátság lesz a gyerekek és a botcsinálta óvónő között, mindezt hol másutt kapnánk, mint a Filmbox Family-n (csak az a kezdési idő, csak azt tudnám feledni!).

Talán érdemes:
Fél kilenckor a hét első hamvas alkotása a Cinemaxon amiben két, egymástól gyökeresen eltérő indián srác tesz zarándokutat Phoenixbe ahonnan egyikük apjának földi maradványait kell hazahozniuk, közben átvergődve őseik szülőföldjén, ami már ugye nem az övék. Az ilyen vígjátékok (még a komolyabbak is, mint a most tárgyalt Füstjelek) valahogy felemás érzéseket hagynak a nézőben, mert ugye arról van szó hogy az őslakókról mesélnek a tulajdonképpeni hatalomátvevők, ergo akármennyire is próbálják tréfával elütni a tragédiát, az még ott marad. Persze a két fiúnak megvannak a maga családi gondjai is, egyiküket például otthagyta a tüzesvízbe menekülő apa (az ő hamvait kell hazavinniük), a másik szülei simán csak a tűz áldozatai lettek. Mégis, értékeljük hogy Chris Eyre továbblépett a Farkasokkal táncoló világától és bevállalt egy tiszteletlen tribute-ot Costner felé és félig karikírozva, félig tiszteletet adva kíséri végig útjukon a fiatalembereket.

Kis hírek a nagyvilágból:
ma is tanultam valamit - Lehetetlen a szökés a legnagyobb börtönhajóról – Dehogyis lehetetlen, Schwarzinak is sikerült, igaz hogy össze kellett fognia Stallonéval :DD – "A New York-iak többsége nem tudja, hogy a város mellett úszik a legnagyobb működő börtönhajó."MAGYARUL: nem tudja, amíg oda nem kerül, onnantól viszont róla nem fognak tudni :D Ha nem te mész Guantanamóra, akkor Guantanamó jön a házhoz!
Életveszélyes fenyegetéseket kap Tóth Krisztina a pitbull-vers miatt: „Nyolc éve jelent meg Tóth Krisztina Állatságok című kötete, mely vicces, ironikus verseket tartalmaz olyan különleges vagy messzi tájakon élő állatokról, mint az aguti vagy a fossza.” – Jól értem? Nyolc évbe telt a pitbullosoknak elolvasni egy gyerekkönyvet, utána meg erőszakkal bizonygatják egy nőnek hogy menyire békés a házikedvencük akiről a verset írták? Gigafail.
Három órán át tartotta rettegésben a szegedieket egy pitbull: „A kutyát kikötötték egy hintához, de elszakította a láncát, és mindenkire rátámadt.” – Szerintem csak meg akart felelni a brutális költőnő előítéleteinek!44
Vannak barátai a munkahelyén? Az amerikaiaknak már nem nagyon van – Nálunk ez fordítva van: nálunk munkahelyek nem nagyon vannak, így hát a kocsmában dekkolunk a barátainkkal :D
Lekötözött beteggel pózolt egy rendőr: "Megvadult a drogtól a kecskeméti fiatalember, a rendőr úgy csinál, mintha vadász lenne egy elejtett vad fölött. Vizsgálat indult ellene." – Így igaz, a rendőr a hibás amiért a hülye bedrogozza magát, őrjöng, rátámad mindenkire, a rendőr rózsacsokorral és szép szavakkal kell hogy fogadjon minden agresszív állatot. Eszembe jut amikor a 444 """újságírójának""" hatására kirúgtak egy hasonló ügyben intézkedő rendőrt, az is egy szép példája volt a magyar média működésének...
Elon Musk atombombát dobna a Marsra: „Ezzel szeretné felgyorsítani a terraformálást, hogy élhetővé váljon a bolygó.”ÉDES FASZOM! Nem lehetne egyből Elon Muskra ledobni azt a bombát, hátha ő is gyorsabban fejlődik tőle?
Mecseteket építene Németországban Szaúd-Arábia: „Minden 100 menekült után, ezzel segítenék Merkeléket.” – Ez bizony nagy segítség, majdnem akkora mint Elon Musk terraformálása :DDD
Eljött a nagy nap! Gyurcsány Ferenc menekülteket fogad be a házába: "Első nap rögtön egy tíztagú szír család érkezett. Kézzel-lábbal kommunikálnak."Miért nem DJ-zik nekik is? A zene nyelve univerzális! Nap kommentje:

Sportbarát72 2015.09.03. 08:37:13
Ezt a kaméleont! Nemrég még leterroristázta a szaudi focistákat. Na meg a székelyeket lerománozta, 22 millió románnal riogatva minket.

 

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 17.:
LOUGANIS UGRÁSA...

0

...meg rendelése.

Talán érdemes:
HBO, 21:00
– Bajban vagyok a Bosszú rendelésre ismertetésével: nem elég hogy az angol címét (Wild Card) még legalább egy darab másik film is bitorolja, de ráadásul az is a szerencsejátékok világában játszódik, azt is a kétezertizes években forgatták és ugyancsak max. egy erős közepes. Tovább nehezíti a dolgomat hogy egyikben sincsenek igazán szerethető emberek, ott ugye egy """értelmiségi""" játékfüggő próbálja magát kivonni az ördögi körből, itt viszont a hozzá hasonló vétkeseket kimosó ügyvédeket láthatunk, akik extra gyorsan és extra drágán dolgoznak. Én kihagyom.

Ajánlott:
Kilenckor egy nagyon jó kis filmdráma a Filmbox Family-n Michael Caine főszereplésével (plusz Bob Hoskins és Helen Mirren is ott lesznek) egy régivágású angol Végakaratáról. Emberünk nagykanállal falta az életet (már ami a szerencsejátékot és a pub-ok látogatását illeti, egyébiránt stabil házaságban élt), kb. úgy is halt meg mint a Sose halunk meg hőse, bár azt nem tudom hogy nyert-e a paripa amire még utoljára feltette a más pénzét. Utolsó kívánságát három jóbarátja és nem vér szerinti gyermeke teljesíti (a feleséget túlságosan megviseli maga a haláleset is), és amíg odaérnek a hamvak szétszórásának helyszínéhez, felidézik a baráthoz és apához kapcsolódó élményeiket (a múlt eseményeit pedig a filmesek, flashbackekben). Lassú folyású humanista jóság, nézzétek. 22:35-kor újabb korrekt doksi az HBO-n a műugrók doyenjéről, Greg Louganisról, aki képes volt megugrani a lehetetlent, vagyis nemcsak feljutni a csúcsra, de oda vissza is térni, szembemenve úgy a korához kapcsolódó mint az egyéb előítéletekkel, itt természetesen ez utóbbiakra koncentrálnak inkább, mivel Louganis meleg volt és emellett még korunk pestisében is érintett. Még úgy is nyugodtan ajánlom mindenkinek hogy mostanában erősen nyomatva van a melegtéma a médiában.

Kis hírek a nagyvilágból:
Életet menthet a délutáni alvás:
„Minél többet pihenünk napközben, annál alacsonyabb lesz a vérnyomásunk.” – Milyen kár hogy nekem dolgoznom kell, viszont így legalább két okom is lesz a korai halálra :SSS
Hiába törték fel, több százezren regisztrálnak a megcsalós oldalra – Most erre mit mondjak? Aki hülye, haljon meg...
aydreams – Rengetegen meghaltak, mégis sokakat vonz: „Melyik sport lehet az, ami ilyen sok áldozatot követel?” – Nem tudom mi az, de én támogatom ^^
A náci Németországból származó fegyvert vetettek be Szíriában – Most vonhatnám a párhuzamokat, de lassan ott tartunk hogy a nácik és a kommunisták gavalléros úriemberek voltak ezekhez képest :S
Budapest ma - Belegondolt már abba, hogy mekkora a VII. kerületi bulinegyed? – Igen. TÚL NAGY!
Rakétahajtómű zuhant egy nappaliba Kínában: "A Hosszú Menetelés egy darabja zuhant vissza, erre általában nagyon kicsi az esély." – Hm. Pont most ért volna véget a Hosszú Menetelés? Egész biztos nem a Donne Darko-t remékelik ezek a kínaiak, csak titokban, a szerzői jogokat kijátszva?...
Csak napoznál egy jót a 60 méteres szélerőmű tetején: „Még semmi sem mutatta be pontosabban, hogy mi a baj azzal, ha mindenki kamerával felszerelt drónokkal kezd el repkedni, mint a Daily Mirror videója. Az ember már egy 60 méter magas szélerőmű tetejére se feküdhet ki napozni csak úgy, biztos lefilmezi valami barom. A pofátlan filmest egyébként Kevin Millernek hívják, aki Rhode Islanden akarta megnézni, hogy néz ki egy erőmű felülről, de azt álmában sem remélte, hogy ezeken szakállas férfiak napoznak délutánonként.” – Most persze mindenki leragad a személyi jogoknál meg más ilyeneknél ami egyébként jogos is, és elsiklanak a technika újabb lelepleződése felett:

0

Így is van! SEMPRE ÉBERSÉG!!!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés