2015. 09. 19.
Kanye West Side Story (szept. 19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kanye West Side Story (szept. 19-20.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 19.:
CIPÓ, KRÉMMEL

0

Iráni szimpátia.

Kiemelten ajánlott:
Tíz után hat perccel bizonyíték a hírTV-n az egymás mellett futó életek furcsaságaira Két székely sorsán keresztül, akik legalább annyira érdekesek mint a számokba fulladó amcsi tudósokról készült blockbusterek. Kettejük közül Kolumbán Gábor az aki a tudomány világát a vidék csendjére cserélte, de előbb még átadta a stafétabotot Barabási Albert-Lászlónak aki a káoszelmélet és a hálózatok szakértője lett. Mi hajtotta egyiküket a világhír és Amerika, a másikat pedig a tanyasi élet felé? Hogy lehet ekkora váltásokat tenni? Talán ebben is a káoszelmélet erejét kell keresni? Talán megtudjuk a végére, de ha nem is, megismerünk két nagyon érdekes embert.

Talán érdemes:
Fél nyolckor a sokadik nekirugaszkodás a Duna TV-n Rejtő Jenő gyöngyvásznon szinte visszaadhatatlan világának a Fekete múmia átkával. A cél ezúttal nem egyetlen regény megfilmesítése mint inkább az író korának és csapongó képzeletének, a kávéházak és az ott hitelbe fogyasztó firkászok világának visszaadása volt. Haumann Péter a tulaj, aki be akarja protezsálni fiát a parnasszusi körökbe, és ehhez egy ott veszteglő művész segítségét kéri... Reményt keltő tévéfilm, adjunk hát neki mi is egy esélyt! Viszont az Egy dominikai spíler max. a magyar származású producer, Paul S. Mezey miatt lesz emlékezetes a Cinemaxon este nyolckor, mivel ettől eltekintve egy közepesen gyenge sportfilm a vidéki kisvárosba kerülő dominikai bézbólosról, aki a számtalan előítélet és tévút után remélhetőleg rátalál a pályára vezető útra. Kitaláltad, toleranciamese, ergo kihagyható. Kilenckor a vuduátkok és a női féltékenység Louisiana-i ingoványaira visz minket a Filmbox az Eve örökségével, itt egy fekete kislány lát meg olyasmit amit nem kéne (apját egy másik nővel), és óvatlan pletykálkodásával tragédiák sorát indítja el. Bár Samuel L. Jackson a húzónév (a szoknyavadász orvos-papa szerepében), de rajta kívül mindenki más is egyenletesen jól teljesít – a rendező, Kasi Lemmons is, aki sikeresen mutatja be egy férj hűtlenségét a gyereke szemszögéből, abból a korból amikor még minden jó vagy rossz, fekete vagy fehér (felnőve már szinte megértjük a megcsalókat is). Hogy Richard Linklater hol tartott 2011-ben, arra ott a Bernie 21:35-kor (természetesen a magyarítást itt is sikerült elrontani, nem kicsit, nagyon, a Börni az eszelős temetős annyira FASZKORBÁCS!-pozitív hogy jobban már nem is lehetne): a valós sztoriból készült fekete komédia hőse egy köztiszteletnek örvendő sírásó, aki érdekkapcsolatban van egy kibírhatatlan, de legalább pénzes nővel aki végül annyira a fickó agyára megy hogy egy óvatlan pillanatban őt is elhantolja. A közvélemény a férfi pártját fogja, a törvény képviselője viszont minden lehetséges eszközzel be szeretné kasztlizni. Mivel jack „eladtam a lelkemet a Sátánnak, írjátok a nevemet kisbetűvel” black a főszereplő, ezért nem ússzuk meg a zenés-táncos betéteket sem, vagyis attól függően fogjuk szeretni vagy falra mászni tőle hogy mit gondolunk black-ről, ezt észben tartva kapcsoljunk a Filmcaféra vagy maradjunk tőle távol.

Ismétlés, de érdemes:
Duna TV, 20:35 – Vagy a Kramer kontra Kramer, vagy Dustin Hoffman valamelyik másik drámája tuti voltmár, de amennyire szokatlannak tűnt ’79-ben hogy egy nő az önmegvalósításra hivatkozva előbb férjére hagyja a fiát majd egyszercsak visszatérve megpróbálja elperelni tőle, 2015-ben ez már szinte átlagosnak mondható, hála a femináci nyomulásnak. Bár a kelleténél kicsit hosszabb, azért mindenképp pluszpont jár hogy a gyereke megtartásáért küzdő apát nem küldték le kutyába a készítők (a 90-es években már ez is elengedhetetlen volt, lásd Schwarzi terhességét vagy Robin Williams női ruhába bújtatását, bár már Hoffman ’82-es Aranyoskám-beli szereplése egy figyelmeztető jel kellett volna hogy legyen).

KIEMELTEN NEM AJÁNLOTT Adam Sandler rovat:
Most hogy egy napra rögtön két Sandler-”””vígjáték””” is jut, ismét ideje rájönnünk hogy talán mégis jobban jártunk volna egy világvégével. Ha ez a tény nem elég ahhoz hogy nyolckor jó rockSTÁR módjára kihajítsuk az ablakon a tévét, akkor elég mondjuk az HBO-n adott Cipőbűvölőnek a címére néznünk és FASZKORBÁCS!ért kiáltanunk. A történet már-már szokatlanul szofisztikált (lenne, ha a lábbelik igazi szakértő kisembere, Al Bundy nem hozott volna már ki mindent a témából): egy cipőjavító, aki apja (Dustin Hoffman, már megint?!) köddé válása óta küszködik a rá maradt üzlettel, amikoris egy sürgős munka során ráébred szuperképességeire. A mindennapi hősök iránt érzett szimpátiánkat gyorsan lebontja 21:40-kor az ugyanott vetített Kavarás, ami már az Adamre jellemző csajozós baromságok összes ismérvét felvonultatja (hogy még rosszabb legyen a helyzet, arról a Bambanőből meg 50 első randiból kigyógyulni képtelen Drew Barrymore gondoskodik). Hogy a párterápiát itt gyerekekkel súlyosbítják, az sem enyhítő körülmény, inkább a családosok megfogására tett bizonytalan gesztus, amitől eltekintve a Blended nem több mint egy gyengécske tanmese arról hogy a rosszul végződő gyorsrandik is végződhetnek jól, ha tovább tudunk lépni az első látásra beköszöntő szerelem közhelyén.

A seksz, a szipu rovat:
Végre valakik megvizsgálták, hogy milyen hosszútávú hatása van a fiatalkori szívásnak: „És nem találtak semmilyen lényegi összefüggést a felnőttkorban kialakuló testi-lelki betegségekkel.” – Nyilván még véletlenül sem úgy vizsgálták meg hogy nehogy találjanak összefüggést. Nyilván véletlen hogy aki rendszeresen szív az idős korára totál belassul meg tökhülye lesz tőle. Nyilván...
Halálra isszák magukat a szlovákok – Hát, remélhetőleg legalább élvezik. Egyébként néha, százévente egyszer én is elgondolkozom az absztinencián, de aztán elolvasom hogy milyen véget ért az aki elvileg a példaképem kellene hogy legyen:
ma is tanultam valamit - Nővérke, hozzon egy pohár whiskyt, vagy felpofozom!: "Ezek voltak az Anonim Alkoholisták alapítójának utolsó szavai. De hiába őrjöngött, nem kapott. (...) A Time magazin 1999-ben a XX. század 100 legfontosabb embere közé sorolta Wilsont, a Gyógyítót – csakhogy Wilson távolról sem volt szent életű, feddhetetlen férfi (...): gyakran vitte az ágyába a fiatal, befolyásolható nőket, akik az alkoholfüggőségüktől próbáltak szabadulni. (...) A szexmániája idővel olyan méreteket öltött, hogy az alapítók már a mozgalom sikere miatt kezdtek aggódni. Miközben Wilson az ivásról átszokott a nőkre és a dohányzásra, egy evangélikus szekta kihasználta a depresszióját, és teljesen a hatalmukba kerítették. Wilson ugyanis depressziós is volt: néha az ágyból sem tudott felkelni, vagy ha mégis, a fejét a tenyerébe hajtva sírt. (...) Eleinte a dohány, később már oxigénpalack nélkül nem tudott létezni. Tüdőtágulás és tüdőgyulladás végzett vele 1971-ben. Egész életében hiányzott neki az ital. A halálos ágyán fekvő Wilson elküldte az egyik asszisztensét, hogy hozzon neki egy pohár whiskyt. A munkatársai azonban tudták, hogy ennek a lépésnek milyen hatása lenne az Anonim Alkoholistákra, mint szervezetre, így nem teljesítették a kérését. Wilson annyira kívánta az italt, hogy gorombává is vált tőle: egy alkalommal felbőszülten ígért felpofozást egy ápolónőnek.”Szomorú történet, de van tanulsága: SOHA NE MONDJUNK LE AZ ALKOHOLRÓL, mert csak rosszabb függőségek jönnek helyette! Harcoljunk a dohányzás, a seksz-függőség és a nem-katolikus szekták ellen! EGÉSSÉG!
A Dunában szexelt egy pár a rakparton – ...azaz csak szexeltek volna, ugyanis ez egy négy évvel ezelőtti hír és fotó...Szerencsére azért van ahol megvalósult a szabad szerelem, ugyan hol másutt mint a leendő Északi Kalifátusban, ahol épp a nemek eltörlésével vannak elfoglalva:
Svédországban túlzásba viszik a nudisták a nyilvános helyen való szexelést: „Svédországban egyre több panasz érkezik egyes nudistastrandokra, mivel a lakosok szerint túlzásba viszik a strandolók a szabad téren való szexelést, írja a The Local. (...) Ugyan Svédországban a törvény nem tiltja a nyilvános helyen folytatott légyottokat, de kimondja, hogy a szabadban csak olyan helyen lehet szeretkezni, ahol mások nem láthatják az aktust. Sokakban heves ellenérzéseket vált ki a dolog, ugyanis a laholmi strand mellett egy óvóda és egy táborhely is található, így a szülők féltik a gyerekeiket. (...) Az meztelenség célja az önbizalom növelése lenne, a szervezet szerint." – Így igaz, dugjon-basszon-szarjon-hugyozzon mindenki nyilvánosan, lehetőleg kisgyerekek előtt, erről szól Európa, erről szól a svéd gendernyitottság az önbizalom növelése érdekében!!4
Szex közben zuhantak le egy erőd faláról: „Tragikus véget ért egy romantikus légyott Franciaországban (...). A harmincas éveik elején járó pár a Vauban Erőd faláról a várárokba zuhant. Csütörtök reggel találták meg a holttesteket, a férfit az erőd falánál, a nőt pedig a sekélyebb vízben, míg az összes értékükre a fal tetején bukkantak rá érintetlenül. A rendőrség azt feltételezi, hogy szex közben estek a mélybe a két fiatal francia.” – ...és a hírnél magánál csak az „újságíró” és az ő „helyesírása” a szánalmasabb. Na meg az utána következő hírek:
telefon – Véletlenül hívta fel barátját a kutyát dugó férfi - ...de ha már így alakult, gondolom meghívta őt is. Éljen a másság, éljen a sekszuális nyitottság!!
Dívány - Önbarnítózás után szoptatott, posztolta – ...és aki azt hitte volna hogy ezt a fajta gyerekkel való magamutogatást nem lehet fokozni, tévedett:
Szeméremdombjára fektette gyermekét egy anya (18+): „Helen Aller durva anya-gyermek fotót posztolt.” – Most erre nem akarok csúnyát írni mert mégiscsak egy anyáról van szó, de azért ne feledjük:

csecsrázó 2015.08.17. 18:41:10
ha egy férfi csinálná ugyanezt már le is csukták volna pedofília vádjával. pedig ez pont ugyanolyan beteg jellemre vall.


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 20.:
TÖBB BOSZORKA VAN

0

Janssen & Juliska.

ISMÉTLÉS, NEM ÉRDEMES Adam Sandler rovat:
Hát ma sem menekülünk?, szól a mozibubusok költői kérdése, és valóban, mintha összeesküdött volna ellenünk minden, nyolc előtt tíz perccel jön a Távkapcs, Sandler egyik gyengébb dobása a retekklubbra, amihez ráadásul még David Hasselhoffot sikerült megnyernie. A tévé-távirányítóval való játszadozást ha jól emlékszem Jim Carrey jobban oldotta meg a Cable Guy-jal, bár itt kicsit más a felállás, emberünk a saját idejét rendezheti úgy ahogy akarja, hála a fura szerkentyűnek, csak hogy rájöjjön, a jelenben zavaró dolgok (pld. család) a jövőben felértékelődnek, amit pedig most értékesnek gondolunk az később értelmetlen időtöltésnek bizonyul. Valahogy én is így vagyok egyébként a piával, de mit tegyünk, nekem ez jutott, ki tudja, talán valamikor megtérülnek a kocsmában, magányosan töltött évtizedek...

Talán érdemes:
Cool TV, 21:00: Boszorkányvadászok – Kicsit fárasztó akciófilm Jancsi és Juliska felturbózott történetéből amiben a testvérpár már nem egy, de egy egész csapat boszorkára vadászik szerte Meseországban, és még saját belső démonaik is boldogítják őket. Az eredetihez köze nincs, viszont legalább rövid (a másfél órás fájdalomhatáron belül marad), és Gemma Arterton mellett még Famke Janssen is ott van benne. Ugyanabban az időben cowboykodás az m2 / Petőfi TV-n Robert Redford, Morgan Freeman valamint Jennifer Lopez szereplésével és Lasse Hallström rendezésében, aki most sem tagadja meg magát és Befejezetlen életek sorával emlékeztet minket arra, milyen jó dolgunk is van. A fő szál egy alkoholista farmer (Redford), aki földje maradékán éldegél amikor betoppan hozzá halott fiának felesége (Lopez), aktuális és elég durva kapcsolata elől menekülve. A férfi beengedi őt is és gyerekét is, bár mélyen még mindig a nőt vádolja fia halálával (ő vezette a kocsit ugyanis, amikor a végzetes baleset történt). Ha az őket üldöző redneck érkezése nem volna elég, a farmer haverját (Freeman) rokkantosító medve is újra felbukkan...hát igen, a baj sosem jár egyedül! Féléjfél előtt tíz perccel zenés dráma a Duna TV-n arról hogy nem csak a Sebhelyesarcú-félék mentek Kubából Amerikába, hanem a Mambó királyai is, két testvér, akik nem is különbözhetnének jobban egymástól: egyikük (Armand Assante) nagydumás éjszaka császára, aki hamar megtalálja a számítását a lehetőségek hazájában, a másik (Antonio Banderas) ellenben nem bírja túltenni magát szigetországbeli barátnője csalfaságán, holott össze kéne fogniuk, hiszen a zeneipar Amerikában még nagyobb és gyilkosabb verseny mint Castro birodalmában. Tüzes zene, bombanők, és a két nagy néven kívül feltűnik még ritkán látható kedvencem, Maruschka Detmers és az önmagát alakító Tito Puente is.

Remake rovat:
Megint lendületet kapott a Logan futása: „Nagyon régóta tervezik a legendás sci-fi újráját, az X-Men producere már írja a forgatókönyvet.” – Na, akkor jó szar lesz ez is. Nem baj, úgyis megvan az eredeti :)
Ez a köd hónapokig tart majd: „Újabb Stephen King-regényből lesz sorozat.”ÉDES FASZOM! Hát már az eredeti film újrázása is egy nagy kalap szar volt!
Érkezik az újgenerációs Mary Poppins: „A Disney megint nekifut a varázslatos dadának, a folytatás két évtizeddel később játszódna.” - ...és gondolom Miley Cyrus játszaná bedrogozva, szakállasan, csak hogy a mai fiatalok igényszintjének is megfeleljen ^^
Trilógia lehet az amerikai Akira: „A klasszikus anime adaptációjába állítólag besegít Christopher Nolan is.” – Szegény hülyék. Még el se készült az első rész, de már trilógiában gondolkodnak :D Lesz itt hamarosan rude awakening :DDD
kultúrmunka – Feltámadhat a Fekete Vipera: „Magyarországra érkezett Rowan Atkinson, aki Mr. Beant is alakította.” – Hiánypótló alkotás lesz, előre megmondható.
comment:com – Sorozat készülhet a Szerelmünk lapjaiból: „Arról szólna, hogyan boldogulnak a szerelmesek kapcsolatuk elején a II. világháború utáni Észak-Karolinában.” – Nagyon kellett már ez is.
Nőközpontú remake készül A szövetségből: „Ez azért vicces, mert a 2003-as Sean Connery-film Rendkívüli Úriemberek Ligája címen került moziba.” – Nem baj, majd a képregényt is visszamenőlegesen átiratják Alan Moore-ral, és lesz belőle Nőszövetség, eredeti címen meg League of Extraordinarily Gentle Women :DDD
A Feltámad a vadnyugat sorozatverziója jónak ígérkezik – ...de csak ha csupa nő fog játszani ebben is!!4!
Az eredeti szereplőkkel tér vissza a Trainspotting – Már meg sem lepődök, végülis ott már az eredetiben is volt egy transz-sekszuális, asszem Begbie smárolt vele :SS
Bréking! Tényleg lesz Beetlejucie 2: „Az örökifjú Winona Ryder a tévében kotyogta el: újra Tim Burtonnel és Michael Keatonnel forgat.” – ...vagyis itt is az eredeti szereplők lesznek? Ég veled, boldog gyermekkorom! :((

 

 

Kulcsszavak: faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés