2015. 09. 21.
A tarisznyás hippi kalandjai (szept. 21-22-23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tarisznyás hippi kalandjai (szept. 21-22-23-24.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 21.:
EGYKORON TESTVÉREK VOLTAK

0
Az első szabály: nem beszélsz a horgászklubról.

Talán érdemes:
18:40, Filmbox Premium
– Vagy a Warrior, vagy valamelyik másik testvérharc tuti voltmár, de én azért csak berakom hogy újra szembesüljünk a műfaj fő alapvetésével, miszerint vérrokonok közül nem igazán lehet egyiknek sem kevésbé drukkolni: egyikük csak a pénz miatt csinálja (már ő is!!! megint!!! de legalább nemes cél érdekében), a másik „csak” vissza akar kerülni a dobogó fokára, közös nevezőjük hogy alkesz apjukat mindketten maguk mögött hagyták, vagyis a kemény családi háttér is adott – ahogy az összehasonlítási alapok is a Millió dolláros bébivel de főleg a Dühöngő bikával, amikhez képest ugyan valóban nem olyan maradandó, de még így is kiütéssel veri a mostani felhozatal nagy részét. Egy bajom van csak vele, a hossza: majdnem két és fél órás (!) – viszont Nick Nolte egyértelműen a pozitív összhatás felé tolja. A Film+-on hasonló, de kevésbé elnyújtott (és tartalmilag is némileg sekélyesebb) csihipuhi vár minket kilenckor egy kis Van Damme-akciózással a bosszú orosz börtönében. Most mondjam azt hogy de jó is volna ha egy átlagos káeurópai fogházban élet-halál meccsekkel szórakoztatnák a nagyérdeműt, de a helyzet az hogy ezek bármelyike enélkül is Maga a pokol az átlagembernek, főleg az igaztalanul elítélteknek. Közéjük tartozik Kyle LeBlanc (JCVD) is, aki önbíráskodás miatt ül, így keletkező felesleges energiáját és dühét pedig a ketrecharcba fojtja... Végezetül tíz után öt perccel egy rövidke animáció a Cinemaxon Észtországból (némi kanadai rásegítéssel) és Szárnyaszegett pilóták sivatagi kalandjairól - a túlélésért vívott harcot hallucinációk színesítik.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
A Cinemaxon nyolckor egy újabb (de nem „új”, mert 1992-es) Robert Redford-alkotás Amerika távolabbi vidékéről (Montana), és az ott élő vallásos kiscsaládról. A két testvér dacára az egyforma (skót, presbiteriánus) nevelésnek teljesen más irányba indul: míg Norman a családalapítást választja, Pault az alkoholizmus és a szerencsejáték csábítja (na meg az ezekkel járó léha nők). Mégis, a közös pont (horgászat) megmarad, és talán ennek segítségévek tér vissza a megtévedt bárányka is... Maga a hobbijuk is kínálja a metaforákat: a Nagy Hal kifogása mint az életcél megtalálása, a folyó mint maga a folyton változó létezés, és közben Redford narrálja is a történéseket a megállapodott és íróvá vált fiú egy (fiktív) művéből... A Folyó szeli ketté lassú ritmusát még azok is fel fogják tudni venni akik idegenkednek az effajta vízisportoktól.

Hétfő? #LESZAROM.
A híresnők pucérra vetkőztek és majmot szoptattak ezen a hétenÉLJEN ÉS VIRÁGOZZÉK A FAJTALAN EROTIKA, AKÁR SZAMARAKRÓL, AKÁR MAJMOKRÓL VAN SZÓ LESZAROM.
Velvet - A hétvége, amikor Emily Ratajkowski mellei világuralomra törtek – ...és a hétfő, amikor újra győzött felettük a LESZAROM.
Ezek a dögös angol lányok az ön kedvét is meghozzák a testmozgáshoz – Testmozgás?! Egészséges élet?! Csakazértis LESZAROM!
Oké, Keleti Györgyinek tényleg tökéletes a segge – Oké, akkor most LESZAROM őt is.
GUMICUKOR – CSÓKTÓL ÉS EGY MAJDNEM POFÁRA ESÉSTŐL LETT IZGI AZ IDEI TEEN CHOICE AWARDS: „Ez volt az a díjátadó, amire Britney Spears ribancos Hamupipőkének öltözött.”MIÉRT, EDDIG MI VOLT? A beragadt caps lock-otokkal együtt SZAROM LE!
Szakít VV Simon és Czutor Zoltán lánya: „Sem az együttélés, sem a távkapcsolat sem működött VV Simon és Czutor Szonja között.” – Még szerencse hogy a LESZAROM minden esetben működik!
Christina Aguilera topless szelfizettLESZAROM: the oldschool edition.
Kidobták egy buliból a pornós tinimamit: "Egy igazi botrány következik. BOTRÁNY!" – Ez meg itt egy igazi LESZAROM.
comment:com 18+ durva! - Meg lehet enni a hugyban főzött egeret is: "Michelle Rodriguez egy tévéműsorban megtette, igaz, majdnem elhányta magát közben. Valami rettenet!"HA ELÉRÜNK HOLLYWOODBA, A MIRAMAXOS FILMFORGATÓ-GECIKKEL MEGETETJÜK A SZARUNKAT, AZTÁN KISZARATJUK, ÉS MEGETETJÜK VELÜK AZT AMIT A MI SZARUNKBÓL SZARTAK LESZAROM. Nap kommentje:

TrójaiVasParipa 2015.08.17. 13:07:32
Én szeretnék egy műsort amiben palacsintát eszem végig. Szerintem eléggé sikeres lenne.

 

KEDD, SZEPTEMBER 22.:
ZSÖTEMUROLÓGUS

0

Anonimanók klikkje.

Talán érdemes:
HBO Comedy, 20:30 - Kaley Cuoco-nak bejött az Agymenők, ideje volt hát hogy kapjon egy saját főszerepet, ez meg is történt 2014-ben, viszont kérdés hogy innen hova tovább, ugyanis ahogy Cuoco sem túl emlékezetes akár színészként, akár csak nőként nézve, úgy az Anonim alkotók klubja se több egy átlagos vígjátéknál. A címbeli zárt körben sikertelen és tehetségtelen írók dicsérik egymás munkáit, de annál jobban meglepődnek amikor a frissen belépett új tagnak egyszercsak összejön a befutás - viszont innentől kezdve megvan a közös ellenség, vagyis aki szerint a szomszéd tehenének megvuduzása ősi magyar szokás, az téved, ahogy az is aki túl sokat vár ettől a kis limonádétól. Ugyanott tízkor egy spinoff az anyacsatorna egyik sorozatából (Mr. Show) és az egyik ottani peches hillbilly szereplő, Ronnie Dobbs kalandjaiból, aki valahogy mindig a rendőrség figyelmébe és ezáltal börtönbe kerül. Legutóbbi balfogása eredménye azonban egy halivúdi karrier amit pont a balszerencséjére alapoznak. A családi filmektől a szemétkedős valóságsókig minden stílus kap egy kiadós tökönrúgást, néha szó szerint is, de én nem az altesti poénok hanem a mozis utalások miatt döntöttem úgy hogy ajánlom (kezdve a címével: Fuss, Ronnie, fuss!), na meg azért is mivel a zenéért egy bizonyos Maynard James Keenan felel, szóval addig is amíg a Tool újra meglep minket valamivel, itt csillapítsuk zeneéhségünket (őmiatta szinte még Sarah Silverman feltűnését is hajlandó vagyok megbocsátani...NEM).

Ismétlés, de érdemes:
Háromnegyed tízkor magyar proto-cyberpunk az M3-on 1989-ből egy elhagyatott gyárban tengődő három félegzisztenciával, egykük ábrándos Meteorológus, a másik kettő simán csak ingyenél. Lakhelyüket, az elhagyatott gyárcsarnokot lebontásra ítélik, (anti)hősünk viszont a munka mellett kifejleszti a nyerő formulát amit barátai sikerrel tesztelnek is a lóversenyen - kár hogy időközben a feltaláló egy szerencsétlen véletlen folytán meghal. A két megmaradt gyárlakó egyike emigrál, a másik egy sikertelen öngyilok után megadja halott barátjának a végtisztességet. Bár már elsőre ebben is megvan a magyar művészfilmek összes hátulütője (depreszió, nihil, semmiből semmibe menő figurák), de a maga idejében új volt, aki nem látta, pótolja.

Kis hírek a nagyvilágból:
Járványszerűen terjed az elhülyülés: "Retteghet Amerika és Európa, nyáladzó öregekkel lesznek tele a kontinensek." - Jó cikk, szép cím, olyan Indexes. Remélem az Alzheimeres szüleidet is "elhülyült, nyáladzó öregekként" fogod emlegetni, "kedves" cikkíró!
Az idei gólyatábor biztosan más lesz – Miért? A reverse gang bang mintájára bevezetik a reverse rape-et?
Rendőrt hívtak a SOTE gólyatáborába: „Zaklatott volt egy hallgató.” – Egyre kevésbé örülök már annak ha bejönnek a tippjeim :(
most épp - élet - Szerdán jön a világvége, használja ki élete utolsó hétvégéjét! – Kihasználtam, ahogy mindig sztoktam: ittam, nem kicsit, sokat :) És ha úgyis vége lesz a világnak, akkor szerdán is inni fogok, sőt, már ma elkezdem...
Menstruációs vérét posztolta, halálos fenyegetést kapott: „Egy philadelphiai nő le akarta tesztelni, hogy az Instagram törli-e a képét.”ASKING FOR IT Ez most valami trend lehet, az egyik a nemiszervére fekteti a gyerekét, a másik menstruációs szelfit csinál...egyre jobban örülök hogy nem vagyok fenn a faszbúkon-instán meg a többin.
dubajozás – Dopemant drága órákkal kényeztetik Dubajban: „Úgy dubajozik, ahogy senki: gázsit ugyan nem kap, de drága órákat, és luxus kiszolgálást igen.” – Szinte már elkezdtem irigyelni (ami pedig nem egy keresztényi szokás!), de szerencsére máshol is utánaolvastam:
Dopemant egy sejk tartja el Dubajban: „A rappert egy gazdag ember fia cibálta ki, még zsebpénzt is adnak neki.” – Nagy-nagy TISZTELET a coming out-ért! Végre megtudtuk miért rappelt állandóan seggbekukiról! Eminem után újabb látszólag homofób rapper vállalta föl önmagát a másságával együt, és milyen jól tette: a telep csicskájánál még mindig kifizetődőbb a sejk csicskájának lenni :DDD
Női hotelt terveznek a magyarok Dubajban: „Egy magyar iroda grandiózus terveit mutatjuk be, kíváncsian várjuk a végeredményt.” – Fentiek után minek? Már Dubajban is átálltak a férfivonalra... :D
Több tízezer menekültet helyez át Magyarországról az Európai Unió: „Az Európai Unió nincs jó állapotban - ismerte el első évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. (...) Az Európai Bizottság elnöke kijelentette: a migrációt legalizálni kell. „Meg kell szerveznünk az Európába jutás legális lehetőségeit is, hiszen Európa öregszik, rengeteg problémával küzd.” – Ha nem a mi életünk kárára politizálna még akár röhögni is tudnék rajta, így viszont egyet kell értenem a Nap kommentjével:

Ticallion 2015.09.09. 10:09:55
"a migrációt legalizálni kell"
Még mindig nem szokott le róla, hogy a reggeli kávéjába ne tegyen rumot a vén bolond.


SZERDA, SZEPTEMBER 23.:
ÚT, TÉVESZTÉSBEN

0

Kocka vagy semmi.

Állítólag ma lesz a világvége, de én úgy vagyok ezzel mint a halállal: minél inkább tudom hogy jön, annál keményebben dolgozom, és csakazértis megcsinálom a mi napot is meg a holnapot is HOGY A HÉT TÖBBI RÉSZÉT NYUGODTAN KÓMÁBAN TÖLTHESSEM A KOCSMÁBAN. A sötét jóslatokhoz jól illik az HBO-n kilenckor az Útvesztő, bár ha láttuk a Kockát és olvastuk a Legyek Urát, sok újat ez se fog mondani, de mindig látni olyan újszülötteket akiknek még a "zárjunk be egy rakás fiatalt egy labirintusba és nézzük meg mi történik"-vicc is új, még úgy is hogy az Éhezők viadala már nem is tudom hanyadik részénél tart (és igen, sajnos ennek is van könyvalapja, az erdők meg csak fogynak, miközben ilyen szemetekre pazarolják a fát). OK, szóval adott egy kis csapat kamasz (akiket most már young adult-nak kell hívni még magyarul is, most tudtam meg), akik egy zárt világban játsszák a maguk szürreális survival game-jét. Közéjük kérkezik az új áldozat, és vele a remény is: oly sok hiábavaló és csúnyán végződő szökés után talán most, végre itt a nagy alkalom... Természetesen ide is kell aktuális sekszy szépség, érzéki gondolatokat generáló sorozatszereplői múlttal (Kaya Scodelario), és sajnos már ennek is belengettték a folytatását. Mondom, a végén még könyörögni fogunk a tarkólövésért. Az egymás gyilkolására szoktatott tinik mellett a genderpropaganda az ami még nagyon megy, ma háromnegyed tízre is jut egy erőltetett, valószerűtlen (de legalább rövid) másság-mese a Dupla vagy semmivel a Cinemaxon. Azt mondtam hogy valószerűtlen és erőltett, és nem ok nélkül, mert az hogy valaki éjszaka bombanő, nappal viszont ronda dagadék faszi az a fizika és a biológia jelenlegi állás szerint is max. elborult filmesek agyában lehetséges, az első és utolsó ilyen a Hamupipőke volt, de már ott is rezgett a léc. Bár a rendező azt akarta ezzel mondani hogy embertársainkat (itt a csodaszép nőt) a hibáikkal (borostás gaybear-doppelganger) együtt fogadjuk el, de én természetesen itt is tudom a helyes megfejtést: a főhős látens meleg, aki az esti részegségek hatására képzeli oda a csodanőt saját beállítottságának leplezésére, mivel valójában mindig is a férfiakra bukott. Ugye, mennyivel olcsóbban megúsznánk itt is A VILÁGVÉGÉVEL coming outtal? :D

Kis hírek a nagyvilágból:
Emberek közelébe zuhant egy tábla a Westendben – Van ez így mindannyiunkkal: olykor-olykor emberek közelségére vágyunk...
Megfulladt menekültgyerekekkel viccel a Charlie Hebdo: "A francia vicclap azon is tud nevetni, amin senki sem."HA HA VERY FUNNY ...és a leközlő hírportálon ezt szeretik, nagyon, sőt, ők is eszerint szerkesztik a híreket.
Megszűnik a Cink.hu - ÓRIÁSI VESZTESÉG EZ A MAGYAR KÖZÉLETNEK Pont most, amikor lehozták életük legjobb cikkét? Bár végülis a csúcson kell abbahagyni... – "Közel három éves működés után megszűnik a Szily László (...) által (...) elindított lap, a Cink.hu (...) aminek egyrészt az az oka, hogy az oldal elsősorban egy „hirdetések és bevételek nélküli játszótér volt, amit kísérleti céllal alapítottak”, ennél azonban valószínűleg sokkal fontosabb, hogy hirtelen nagyot zuhant az olvasottsága."MAGYARUL: hazament a "hirdetések és bevételek nélküli játszótér" üzemeltetője.
Bandaháború robbant ki egy salvadori börtönben: „Illetve banda-polgárháború, vagy minek nevezzem. Belső harc, 14 halottal.” - ...and nothing of value was lost. Jöjjön egy régebbi fotó:

Katalin hercegné két hónap alatt öt évet öregedett - MUHAHA! Azt remélem is!
Dívány – Látott már pasin "no makeup" sminket? – Nem, mivel heteró-sekszuális vagyok.
Leütött egy embert A hobbit főorkja: „A rendőrség őrizetbe vette Manu Bennettet, aki hajnalban San Antonio utcáin randalírozott.” – Szerintem meg csak a Hobbit esetleges folytatására gyúrt egy kis method actinggel :DDD
Rémes ez a rabosítási fotó :((( - Gyereknek mutogatta magát a Star Trek Voyager egykor szexi színésznője – Jó-jó, de most férfiként vagy nőként mutogatta magát, mert fotó alapján nem egyértelmű!
távol a világtól @ index2 – Így élnek a neohippik – Hol van Cartman és a Slayer amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk?!
c:c – Obama elment Alaszkába túlélni Bear GryllsszelEKÖZBEN AZ ÁLLAMKASSZÁBAN ...és hogy miért éppen Alaszka? Nyilván még véletlenül sem az ott húzódó olajmezők miatt :DDD - „A háromnapos túrán jobb híján egy medve által megrágcsált lazacot fogyasztott el a vadonban.” – A világ vezető hatalmának vezetője az egyszerű nép problémáival ismerkedik és kamerák előtt nélkülöz meg eszik amit talál. Igen, ez nagyon hihető, véletlenül sem médiamanipuláció! És elégedett vala Obama és Grylls, és lakmározának bárányt, és lajhárt, és málét, sós ringlit babbal, és orángutánt és zsenge gyökereket, és gyönge EGEREKET szekereket... Nap kommentje:

baliquez 2015.09.09. 19:00:07
Félig megrágott lazac, oké, de Obama mit ivott hozzá? Gryllshugyot langyosan?


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 24.:
THE BEGINNING OF A PERFECT NIGHT

0

Minden órán ott leszünk!

Talán érdemes:
Filmbox HD, 22:40 – Ha netán elmaradt volna a tegnapra beharangozott armageddon, a mai még mindig It's a Perfect Night for Suicide ahogy az angol mondja, még úgy is hogy ez egy lengyel film, de a benne ábrázolt szitu akárhol megtörténhetne: egy jósnő (illuzionista nagybátyja segítségével) mindig a legjobb jövőt hiteti el klienseivel, csakhogy egyikük a pozitív csakraenergiák ellenére is csalódik a férfiban akibe beleszeretett, ezért az öngyilkosság mellett dönt és búcsúlevelében a jósra kenne mindent. A mágiával eddig csak játszadozó Lenka pedig innentől kezdve minden erejét latba kell hogy vesse a szerelmesek összehozásához és állása megtartásához - viszont önkéntelenül is pont az egyik legmágikusabb napon kezd ügyködni, így hamarosan működés közben láthat mindent amiben addig nem hitt, vagy ahogy egy másik Lenka mondta volt, trouble is a friend of mine. Bár más műfaj, ugyanaz a csatorna (HBO) de ahogy szerdán az Útvesztő, úgy ma a Nagytudásúak sem fog falhoz vágni minket kilenckor amennyiben tisztában vagyunk az előképekkel, leginkább az Éretlenekkel amit itt mintha a visszájára fordítottak volna: egy katasztrofális eredményeket produkáló iskolára elmegyógyintézetbe illő tanári kart szabadítanak az "annál jobb itt, minél rosszabb"-alapon. Az átfedések az Éretlenekkel a tanárok közt is megmutatkozik, ide is jut inkább szép mint okos francia-oktató meg alig hallhatóan motyogó filosz, még jobb hogy az egészet Christian Clavier felügyeli, mi meg jöttünk, láttunk, maradnánk az eredetinél. És ha már itt tartunk:

Kössz, oktatás! rovat:
Kell-e folyóírás a 21. században?: "A finn reformerek fittyet hánytak a legújabb tudományos eredményekre és a betűkapcsolás tanítását mellőző amerikai trendekre is. De mi a helyzet nálunk: írni vagy gépelni?" – Ez igen, ma az a reformer aki nagyobbat tud ártani. Pár éve az amcsik megszüntették a kézírást, a finnek most még egy fokkal továbblépnek, és egyből ők a "reformerek" :D
A tananyag radikális csökkentésére van szükség: "Van olyan iskola, ahol nem végeznek a tananyaggal. Bűvészmutatvány összeállítani egy órarendet. Megérett az idő a tantervmódosításra. Így látja Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár, aki nem tudja, lecserélik-e, de nagy változtatásokra készül. Interjú."MAGYARUL: nem a pedagógusok fizetését emelik, hanem a tananyagot csökkentik, mert az átlag így is teljesül.
Egy brit elitiskolában betiltják a házi feladatot, mert a diákok emiatt depressziósak: "Az angliai Cheltenham Ladies College elit lányiskola a következő öt évben azt vizsgálja, hogy a házi feladat rendszerének megszűntetése milyen hatással lehet a diákoknál érzékelhető depresszió megelőzésére, írja a Telegraph. Az iskolában meditációs órákat is bevezetnek, illetve sokkal több időd adnak a diákoknak, hogy átérjenek egyik tanteremből a másikba."MUHAHA, ez nagyon jó. Meditáció, meg házifeladat eltörlése...az meg hogy a tanulóknak "időt adnak" egyik tanteremből a másikba érni csak azt mutatja, mennyire nincsenek képben: nem azért nem érnek át időben mert nem tudják hogy hol van, hanem azért mert dohányoznak a vécében. Lehet ezt a brit hülyeséget fokozni? Igen, lehet:
Egy amerikai tanulmány szerint a heti négy iskolanap jobb, mint heti öt: "A tanulmányi eredmény javul, a tanárok boldogabbak, és spórolni is lehet." – Az semmi, de mennyit lehetne spórolni és mennyivel boldogabbak lennének a diákok ha egyszerűen csak bezárnák az iskolákat :DDD
Az iskola túlterheli a gyereket, és nem az életre tanít – Mondom, ki lett adva a direktíva, szétverni azt is ami még úgy-ahogy funkcionál...
Beteggé teszi, ha 10 előtt kezd dolgozni: "Egy kutatás szerint változtatni kell a munkaidő rendjén és később kellene kezdeni az iskolát is." – Úgy megnézném ezeket a kutatókat amikor az édesanyjukat viszik a sürgősségire és ott látják a kiírást hogy "egészségünk érdekében nem kezdünk tíz előtt"...
Magyar csodatanár, akinél kötelező netezni órán: "Bognár Annamária webes kincskereséssel és fejtörőkkel tanítja az irodalmat, történelmet, digitális óráit imádják a diákok." – Ja! Minden mozogjon meg csillogjon-villogjon, énekeljen, nehogy szegény fiatalok figyelme lankadjon, a lényeg az hogy lehessen napi 48 órán át a képernyőt bámulni, ez kell a gyerekeknek, meg az okostelefon! Nem lehet elég korán kezdeni!
Kölyök - Videó - Minden osztályba ilyen tanárt!: "Joós Andrea előadása bemutatja, hogyan döntheti el a tanár, hogy a tanterem ajtaját börtönajtónak, vagy varázskapunak látja-e."ÉDES FASZOM, varázstanár, csodatanár...ja, hogy egy elit magániskolában művészkedik? Hát igen, ott megteheti, annyi pénzért még én is megtenném, viszont a hétköznapi gyerekekkel dolgozó hétköznapi tanároknak csak megnehezíti a dolgát az ötleteivel...

2015.06.02 10:04:40 Krisztiantara
Persze, persze. Az ismerős, rokon, sógor, koma tanár megteheti, hogy becsukja az ajtót, és azt csinál, amit akar. Tanít, eredményesen. De a többiek... Nehéz lesz az életük, ha ezt teszik. Nagyon-nagyon nehéz. Ez a valóság. Nem mesesziget, nem álomvilág.

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés